fb

Παταγονία - Ορειβατικό πρόγραμμα | 03.12.2019

Διάρκεια: 19 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 7300€

Περιγραφή

Στην Παταγονία συνειδητοποιείς ότι τα ταξιδιωτικά σου βήματα έχουν τελειώσει - έχεις φτάσει πια στην άκρη της Γης.

Ο Νότιος Πόλος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, ενώ το σκληρό τοπίο και η βασανιστική μοναξιά της παταγονικής γης ενισχύουν κατακόρυφα την αίσθηση του οριακού προορισμού.

Απεραντοσύνη: Η πιο κατάλληλη λέξη για να περιγράψεις το μεγάλο κενό του χάρτη - πρόκειται για μια κατά το πλείστον επίπεδη περιοχή 1.000.000 τετρ. χλμ. στο νοτιότερο χερσαίο άκρο της αμερικανικής ηπείρου.

Μοναδικότητα: Η λέξη-κλειδί για ένα από τα τελευταία παρθένα μέρη του πλανήτη, με πανέμορφα αυθεντικά τοπία που αποπνέουν ηρεμία και γαλήνη.

Ειδυλλιακές λίμνες, παγετώνες, στέπες, ορμητικά ποτάμια, νησιά και δαντελωτές ακτογραμμές αποτελούν το φυσικό διάκοσμο της Παταγονίας, που μοιάζει με μια λεπτή φλούδα γης η οποία τελειώνει στο γεωγραφικό σημείο όπου συναντιέται ο Ειρηνικός με τον Ατλαντικό.

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Μπουένος  Αιρες, που είναι χτισμένο στις όχθες του μεγάλου παραπόταμου Ριο ντε λα Πλάτα.Το Μπουένος Αιρες είναι η έκτη σε μέγεθος πόλη του κόσμου και μια από τις πιο πολυσύνθετες και ενδιαφέρουσες πόλεις στην Νότια Αμερική. Οι κάτοικοι του, οι πορτένιος, είναι γλεντζέδες και καλοφαγάδες. Το κέντρο κοσμείται από πολυάριθμα καλοδιατηρημένα παλιά κτίρια και σφύζει από ζωή. Στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Αιρες γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα ένας από τους εκπληκτικότερους χορευτικούς ρυθμούς όλων των εποχών, το ταγκό.

 

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Άφιξη και ξενάγηση στο Μπουένος Άιρες, που είναι η έκτη σε μέγεθος πόλη του κόσμου και μια από τις πιο πολυσύνθετες και ενδιαφέρουσες πόλεις της Νοτίου Αμερικής. Οι κάτοικοι του, οι πορτένιος, είναι γλεντζέδες και καλοφαγάδες. Το κέντρο της κοσμείται από πολυάριθμα καλοδιατηρημένα παλιά κτίρια και σφύζει από ζωή. Στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αι. ένας από τους εκπληκτικότερους χορευτικούς ρυθμούς όλων των εποχών, το ταγκό. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) και τον Καθεδρικό Ναό με το μαυσωλείο του στρατηγού Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, που ήταν ένας από τους ηγέτες του αγώνα της Νοτιοαμερικανικής ανεξαρτησίας από τους Ισπανούς. Στη συνέχεια θα δούμε το Κοινοβούλιο και τη λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, που είναι ο πλατύτερος δρόμος του κόσμου, με τον επιβλητικό οβελίσκο και το φημισμένο θέατρο Colon. Ακολουθούν η συνοικία Λα Μπόκα - εκεί όπου ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του - και το γραφικό Καμινίτο (δρομάκι) με τα φανταχτερά ζωγραφισμένα σπίτια και μαγαζιά. Θα δούμε επίσης τις αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο και Ρεκολέτα, στο κοιμητήριο της οποίας είναι θαμμένη η Εβίτα Περόν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 3η: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΜΠΑΡΙΛΟΤΣΕ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το πανέμορφο Μπαριλότσε, την «βασίλισσα των Ανδικών Λιμνών». Είναι ένα κοσμοπολίτικο ορεινό θέρετρο ανάμεσα στις ειδυλλιακές πλαγιές των Ανδεων και τις όχθες της λίμνης Nahuel Huapi. Με 110.000 κατοίκους είναι η μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Rio Negro και ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά κέντρα της Παταγονίας. Ενας τόπος που συνδυάζει μοναδικά την άγρια ομορφιά των δασών και τα σμαραγδένια νερά των λιμνών. Αφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 4η: ΜΠΑΡΙΛΟΤΣΕ - ΠΟΥΕΡΤΟ ΒΑΡΑΣ

Κατά την σημερινή ημέρα θα διασχίσουμε την Περιοχή των Λιμνών. Ένα σύμπλεγμα εκατοντάδων λιμνών, ποταμών, καταρρακτών, γρανιτένιων σχηματισμών, αιωνόβιων δασών και αιώνιων παγετώνων σχηματίζουνε ένα από τα πιο πολυσύνθετα  γεωλογικά φαινόμενα της γης. Η ζώνη αυτή των λιμνών προστατεύεται από την UNESCO, ως ένας από τις πιο ενδιαφέροντες και πλούσιους βιότοπους και καταφύγια άγριας ζωής του πλανήτη, με πρόσθετα στοιχεία τους παραδοσιακούς οικισμούς, και τις παραλίμνιες πόλεις. Η σύνθετη ιδιομορφία του ανάγλυφου , με τα βουνά τα ποτάμια, τις λίμνες, τα δάση δεν καθιστούν εύκολη την χάραξη οδικών αξόνων. Η επικοινωνία μεταξύ των πόλεων και των οικισμών γίνεται κυρίως με πλωτά μέσα, ποταμόπλοια, βαπορέτα, και με ένα περιορισμένο οδικό δίκτυο μεταξύ των λιμνών.  Εναλλάσσοντας και εμείς χερσαία και πλωτά  μεταφορικά μέσα της περιοχής θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να δούμε ονειρεμένα αυτά τα τοπία της Αργεντινής και της Χιλής.  Συνεχίζουμε για το Πουέρτο Βάρας, την πόλη που ίδρυσαν οι Γερμανοί μετανάστες το 1852.

Αφιξη στο Πουέρτος Βάρας , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: ΠΟΥΕΡΤΟ ΒΑΡΑΣ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΟΝΤ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΥΝΤΑ ΑΡΕΝΑΣ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΝΑΤΑΛΕΣ

Αναχώρηση μέσω Πουέρτο Μόντ για το Πουέρτο Νατάλες. Θα κατευθυνθούμε νότια για περίπου 130 χιλιόμετρα για να φτάσουμε  σε μια μικρή πόλη που ονομάζεται Pargua. Από εκεί θα  πάρουμε ένα πλοίο που θα μας επιτρέψει να διασχίσουμε το κανάλι Chacao και να φτάσουμε στο Isla Grande de Chiloe. Το νησί Chiloé είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χιλής, μετά την Isla Grande de Tierra del Fuego και το πέμπτο μεγαλύτερο στη Νότια Αμερική.Θα πάμε στο Chacao, ένα από τα παλαιότερα χωριά του νησιού που ιδρύθηκε το 1567 και έχει μια τυπική πλατεία όπου βρίσκεται ένα περίεργο και γραφικό κτίριο με έντονο χρώμα. Οι εκκλησίες του Chiloé είναι ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό φαινόμενο στην Αμερική και ένα από τα πιο προεξέχοντα στυλ της αρχιτεκτονικής Chilota. Σε αντίθεση με την κλασική ισπανική αποικιακή αρχιτεκτονική, οι εκκλησίες του Chiloé είναι κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου σε γηγενή ξυλεία με εκτεταμένη χρήση ξύλινων βότσαλα. Οι εκκλησίες χτίστηκαν από υλικά για να αντισταθούν στο υγρό και βροχερό ωκεάνιο κλίμα του Αρχιπελάγους του Chiloé.και αντιπροσωπεύουν την συγχώνευση της ευρωπαϊκής κουλτούρας των ιησουιτών και των τοπικών δεξιοτήτων και παραδόσεων των τοπικών αυτοχθόνων. Οι εκκλησίες του Chiloé χαρακτηρίστηκαν από την παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO από το 2000. Θα πάμε στην πόλη Ancud για να επισκεφτούμε την πλατεία Plaza de Armas, την εκκλησία, την βιοτεχνία, το μουσείο, τον κόλπο της Quitalmahue, το Cerro Huaihuén και το Fort San Antonio, ιστορικό χώρο που βρίσκεται στην οροσειρά που χτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα , όλα μέσα από ιστορίες για τα έθιμα και τους μύθους ενός από τα μεγαλύτερα νησιά της Νότιας Αμερικής. Το Ancud είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Αρχιπελάγους Chiloé μετά τον Κάστρο. Ιδρύθηκε το 1768 για να λειτουργήσει ως πρωτεύουσα του αρχιπελάγους και κατέλαβε τη θέση αυτή μέχρι το 1982. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο Πουέρτο Μόντ, όπου θα πετάξουμε για Πούντα Αρένας. Από εκεί, μεταφορά οδικώς στο Πουέρτο Νατάλες. Αφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 6η: ΠΟΥΕΡΤΟ ΝΑΤΑΛΕΣ - ΤΟΡΡΕΣ ΝΤΕΛ ΠΑΪΝΕ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για μια ημερήσια εκδρομή με πούλμαν και πλοίο τύπου zodiac, σε δύο εντυπωσιακούς παγετώνες που βρίσκονται στο Εθνικό πάρκο O Higgins: τον παγετώνα Serrano & τον παγετώνα Balmaceda.  Θα γευματίσουμε σε τοπική estancia και στην συνέχεια με το πλοίο θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας για το ΤΟΡΡΕΣ ΝΤΕΛ ΠΑΪΝΕ. Ο Εθνικός Δρυμός ΤΟΡΡΕΣ ΝΤΕΛ ΠΑΪΝΕ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά εθνικά πάρκα στη Χιλή και μια προστατευόμενη περιοχή άγριας φύσης. Βρίσκεται 112 χλμ βόρεια του Puerto Natales και 312 χλμ. της πόλης Punta Arenas.  Αφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 7η: ΤΟΡΡΕΣ ΝΤΕΛ ΠΑΪΝΕ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ GREY - ΤΟΡΡΕΣ ΝΤΕΛ ΠΑΪΝΕ

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για τον Παγετώνα Grey, ανάβαση από το καταφύγιο Grey στο καταφύγιο Paine Grande (διαδρομή ανάβασης 3,5 ωρών) Περιλαμβάνεται γεύμα σε  lunch box. Αφιξη και τακτοποίηση στο καταφύγιο. Δείπνο, διανυκτέρευση. 

 

Ημέρα 8η: ΤΟΡΡΕΣ ΝΤΕΛ ΠΑΪΝΕ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για πεζοπορία και ανάβαση για το Camp Italiano, συνεχίζουμε στο Mirador Paine Grand  (περιλαμβάνεται γεύμα σε lunch box). Kαταλήγουμε στο καταφύγιο Las Torres όπου θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

 

Ημέρα 9η: ΤΟΡΡΕΣ ΝΤΕΛ ΠΑΪΝΕ

Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας  για την βάση Las Torres, όπου θα περάσουμε από τον ποταμό Αscensio και θα ανέβουμε στον παγετώνα Morrena (γεύμα σε lunch box). Αφιξη στο  καταφύγιο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 10η: ΤΟΡΡΕΣ ΝΤΕΛ ΠΑΪΝΕ – ΚΑΛΑΦΑΤΕ

Σήμερα οδικώς θα μεταφερθούμε στην Cacada Paine, και θα θαυμάσουμε την μπλέ λίμνη ( Laguna Azul) , από εκεί θα συνεχίσουμε την πεζοπορία μας στο Mirador Masle. Στην συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα κατευθυνθούμε στο Καλαφάτε. Αφιξη  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 11η: ΚΑΛΑΦΑΤΕ (RIOS DE HIELO TOUR)

Σήμερα θα εξερευνήσουμε την περιοχή RIOS de HIELO (Ποταμοί των πάγων). Με καταμαράν θα περιηγηθούμε μεταξύ παγόβουνων και να  θαυμάσουμε το θεαματικό τοπίο του Εθνικού Πάρκου. Το νότιο παταγονικό πεδίο πάγου (ισπανικό: Hielo Continental ή Campo de Hielo Sur), βρίσκεται στις νότιες παταγονικές Ανδεις,  μεταξύ Χιλής και Αργεντινής, Πρόκειται για τον δεύτερος μεγαλύτερος συνεχόμενο  παράπλευρος πάγος στον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

Ημέρα 12η: ΚΑΛΑΦΑΤΕ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΠΕΡΙΤΟ ΜΟΡΕΝΟ

Ταξιδεύοντας στις νότιες ακτές της λίμνης Αrgentinο, προσεγγίζουμε την άκρη του παγετώνα Περίτο Μορένο, το  « 8ο θαύμα του κόσμου». Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο De los Graciares, που έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο της Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ο παγετώνας σχηματίζεται σε μια χαράδρα των Ανδεων. Εχει μήκος 35χλμ, πλάτος 4,5χλμ, και υψώνεται περί τα 60μ, από την επιφάνεια της θάλασσας. Μια τεράστια μάζα πάγου, με διάφορες αποχρώσεις του λευκού και του γαλάζιου,. Σίγουρο είναι ότι θα μείνουμε άναυδοι από την φυσική ομορφιά του παγετώνα, που θα τον θαυμάσουμε από διάφορα παρατηρητήρια. Ότι και αν έχει φανταστεί κανείς ή του έχουν περιγράψει δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να συγκριθεί με αυτό που θα αντικρίσουν τα μάτια σας. Αφουγκραζόμαστε τους ρυθμούς του καθώς αργοκινείται. Μεγάλα κομμάτια που σπάνε και κατρακυλούν στην λίμνη προξενώντας μεγάλα κύματα. Η φύση σε μια από τις πιο θεαματικές της στιγμές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 13η: ΚΑΛΑΦΑΤΕ – ΕΛ ΣΑΛΤΕΝ

 

Σήμερα αναχωρούμε για την περιοχή του El Chalten. Το El Chaltén είναι ένα μικρό ορεινό χωριό στην επαρχία Santa Cruz της Αργεντινής. Βρίσκεται στο ποτάμι του Rio de las Vueltas, στο Εθνικό Πάρκο Los Glaciares (τμήμα Reserva Nacional Zona Viedma) στη βάση των ορέων Cerro Torre και Cerro Fitz Roy, τα οποία είναι δημοφιλή για αναρρίχηση. Αποτελεί επίσης μια δημοφιλής βάση για πεζοπορία πολυάριθμων μονοπατιών.  Για τους λόγους αυτούς, ο El Chaltén ονομάστηκε Trekking Capital « πρωτεύουσα της πεζοπορίας»  της Αργεντινής ή Capital Nacional del Trekking.  Η πόλη βρίσκεται στην άκρη του νότιου Παταγονίου πάγου των 12.363 τετραγωνικών χιλιομέτρων και περίπου 350 κάτοικοι ζουν εκεί καθ 'όλη τη διάρκεια των εποχών. Το χιόνι και ο πάγος περιστοιχίζουν κυρίως την πόλη και τα σπίτια είναι χαμηλά δομημένα με δρόμους αποτελούμενοι κυρίως από βράχους. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην περιοχή του Mirdor el Condor. Επιστροφής το ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 14η: ΕΛ ΣΑΛΤΕΝ – ΦΙΤΖ ΡΟΙ – ΕΛ ΣΑΛΤΕΝ

Επίσης, γνωστό ως Cerro Chaltén, το όρος Fitz Roy βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Αργεντινής και Χιλής κοντά στο χωριό El Chaltén στο νότιο παταγονικό πεδίο πάγου. Μια εκπληκτικής ομορφιάς πεζοπορία μας περιμένει σήμερα. Θα  περπατήσουμε ανάμεσα σε «οδοντωτές» κορυφές με χιόνι, θα αντικρύσουμε ανοιχτές κοιλάδες και απομονωμένες πλαγιές, και θα ξεκουραστούμε με θέα τις υπέροχες γαλάζιες λίμνες. Επιστροφή

στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 15η: ΕΛ ΣΑΛΤΕΝ - ΚΑΛΑΦΑΤΕ - ΟΥΣΟΥΑΙΑ

Σήμερα θα αποχαιρετήσουμε το διαμάντι της Παταγονίας και θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Καλαφάτε όπου θα πάρουμε την πτήση για Ουσουάια, την νοτιότερη πόλης της γής..το «τέλος του κόσμου». Είναι χτισμένη κατά μήκος της διώρυγας Beagle, που αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Από το λιμάνι της ξεκινούν τα ταξίδια και οι αποστολές για την παγωμένη ήπειρο της Ανταρκτικής.   Αφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 16η: ΟΥΣΟΥΑΙΑ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΙΕΡΡΑ ΝΤΕΛ ΦΟΥΕΓΚΟ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΩΡΥΓΑ BEAGLE – ΟΥΣΟΥΑΓΙΑ

Πρωινή αναχώρηση για μια εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Τιέρρα Ντελ Φουέγκο που θεμελιώθηκε το 1960 και έχει έκταση 63.000 εκτάρια. Είναι μια περιοχή με ποτάμια και δάση που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά. Ενδιαφέρον στην Ουσουάια είναι η τοπική χλωρίδα, καθώς και η μεγάλη ποικιλία πουλιών και ψαριών που αφθονούν στις λίμνες και τα ποτάμια του δρυμού. Η απογευματινή μας κρουαζιέρα στην Διώρυγα του Beagle, που σχηματίστηκε από την διάβρωση των παγετώνων και φέρει το όνομα του πλοίου του Καρόλου Δαρβίνου με το οποίο το 1835 περιέπλευσε όλο το μήκος του πορθμού, θα ολοκληρώσει τις εικόνες μας από το υπέροχο αυτό ταξίδι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 17η: ΟΥΣΟΥΑΙΑ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπουένος Αιρες, Αφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 18η: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ - ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 19η: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Η διαφορετικότητα του Versus

Πρόκειται για μια εξονυχιστική επίσκεψη στην Παταγονία. Αφιερώνουμε όλες τις ημέρες στην «ακριβή» Παταγονία και όχι σε πρωτεύουσες της Νότιας Αμερικής για μείωση κόστους. Έτσι, λοιπόν, για να απολαύσετε τα θαύματα της φύσης αφιερώνουμε:

  • 2 διανυκτερεύσεις στο Μπουένος ?ιρες
  • 1 διανυκτέρευση στο Μπαριλότσε
  • 1 διανυκτέρευση στο Πουέρτο Βάρας
  • 1 διανυκτέρευση στο Πουέρτο Νατάλες
  • 4 διανυκτερεύσεις στο Τόρρες ντελ Πάινε
  • 3 διανυκτερεύσεις στο Καλαφάτε
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Ελ Σαλτέν
  • 2 διανυκτερεύσεις στην Ουσουάια

 

  • Μόνο στο Versus Travel έξυπνη πτήση από το Καλαφάτε στην Ουσουάια, για να αποφύγουμε μεγάλες οδικές διαδρομές.
  • Επίσης πτήση από το Πουέρτο Μοντ στο Πούντα Αρένας.

 

Δυνατά σημεία που διαφοροποιούν το Versus Travel και το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

1. Καθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Το πρόγραμμά μας δεν έχει τίποτα προαιρετικό και περιλαμβάνει πλήθος εκδρομών που η κάθε μία τοπικά κοστίζει 70-200 €.

2.  Ξενοδοχεία 4*, 4* sup & 5*. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας στο Τόρρες ντελ Πάινε διαμονή σε μικρά ξενοδοχεία-καταφύγια.

3. Επίσκεψη της Αργεντίνικης Παταγονίας χωρίς περικοπές, με τους σημαντικότερους παγετώνες στο Καλαφάτε, στο οποίο έχουμε 3 διανυκτερεύσεις [όπου επισκεπτόμαστε σε διαφορετικές ημέρες τον παγετώνα Περίτο Μορένο (Perito Moreno Tour), και τον παγετώνα Ουψάλα (στο διάσημο All Glaciers Tour), που τοπικά στοιχίζουν 180-200 € και συνήθως παραλείπονται από τα προγράμματα].

4. Εξονυχιστική εξερεύνηση της Χιλιανής Παταγονίας, όπου βρίσκονται μερικά από τα φυσικά θαύματα της περιοχής. Διαμονή στο Πούντα Αρένας, μία από τις ομορφότερες πόλεις της περιοχής, και στο Πουέρτο Νατάλες για να δούμε το απίθανο Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε.

5. Κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle από την Ουσουάια.

6. Επίσκεψη του Εθνικού Πάρκου Tierra del Fuego στην Ουσουάια.

7. Διαμονή στην Κεντρική Παταγονία στο Μπαριλότσε από την πλευρά της Αργεντινής (την «Ελβετία» της Νότιας Αμερικής), επίσκεψη του Πουέρτο Μοντ και του Πουέρτο Βάρας από την πλευρά της Χιλής.

8. Μετάβαση από το Μπαριλότσε στο Πουέρτο Βάρας με εντυπωσιακή ημερήσια κρουαζιέρα κάνοντας τη διάσχιση των Λιμνών των ?νδεων, μια περιοχή με μοναδική βιοποικιλότητα, παρθένα τοπία με καταρράκτες, ποτάμια, βουνά και λίμνες. Μια ημέρα που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη!!

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ALITALIA AIRLINES ως ανωτέρω προτεινόμενα.
  • Ξενοδοχεία 4*, 4*sup,  και 5* HOTEL REGAL PACIFIC,  Μπουένος ?ιρες. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας στο Torres del Paine διαμονή σε μικρά ξενοδοχεία-καταφύγια.
  • Πρωινό καθημερινά, όσες οι διανυκτερεύσεις.
  • Γεύμα μπουφέ σε τοπικό εστιατόριο με αργεντίνικα κρέατα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στο Μπουένος ?ιρες. Lunch Box & λοιπά γεύματα όπου αναγράφονται.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Επίσκεψη και διαδρομές στο Τόρες ντελ Πάινε στη Χιλιανή Παταγονία.
  • Εκδρομή και διαδρομές στο Παγετώνα Περίτο Μορένο και στο Καλαφάτε.
  • Εκδρομή στον Παγετώνα Ουψάλα, το μεγαλύτερο της Νότιας Αμερικής.
  • Εκδρομή στη Διώρυγα Beagle.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Τοπικοί οδηγοί βουνού όπου είναι απαραίτητοι κατά τις αναβάσεις.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός /συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ταξιδιωτικός Οδηγός Versus στα Ελληνικά.

 

ΔΕΝ Περιλαμβανονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €???
  • Τοπικοί φόροι αεροδρομίων και λιμένων (καταβάλλονται επιτόπου): 30 USD.
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητώς ανωτέρω δεν περιλαμβάνεται στην τιμή.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

ΑΖ 721

03/12/2018

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

19:25

20:30

ΑΖ 680

04/12/2018

ΡΩΜΗ –
ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

21:45

07:55 +1

ΑΖ 681

20/12/2018

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΡΩΜΗ

13:55

06:50 +1

ΑΖ 720

21/12/2018

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

08:15

11:10

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Κρουαζιέρα στη διώρυγα Beagle 
  • Επίσκεψη της Αργεντίνικης Παταγονίας χωρίς περικοπές, με τους σημαντικότερους παγετώνες στο Καλαφάτε.
  • Επίσκεψη του Εθνικού Πάρκου Tierra del Fuego στην Ουσουάια.

Χάρτης Ταξιδιού Παταγονία - Ορειβατικό πρόγραμμα | 03.12.2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info