fb

Η μεγάλη Κούβα του Versus | Μάρτιος-Νοέμβριος 2019

Διάρκεια: 16,17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2199€

Περιγραφή

Ένα από τα ταξίδια με τα οποία, από τα πρώτα βήματά του, ταυτίστηκε το όνομα του Versus είναι η Κούβα. Οι ταξιδιώτες αγκάλιασαν το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα της ελληνικής αγοράς και από το πρώτο μας ταξίδι στην Κούβα το καλοκαίρι του 1999, συνεχώς προσθέτουμε παροχές, ενθουσιάζοντας τους χιλιάδες ταξιδιώτες μας στον προορισμό αυτό. Το μεγάλο ατού μας όμως δεν είναι το εξαιρετικό - και λόγω θέσης και λόγω ποιότητας - ξενοδοχείο MeliaCohiba (που φιλοξενεί τα πληρώματα των αεροπορικών εταιρειών στην Κούβα), ούτε τα δεκάδες αξιοθέατα που περιλαμβάνουμε στο πρόγραμμά μας:είναι οι απόλυτα ειδικευμένοι Έλληνες αρχηγοί μας (όχι τοπικοί ελληνόφωνες), που θα είναι διαρκώς μαζί σας κατά την παραμονή σας στο νησί και θα σας δείξουν βήμα-βήμα αυτά που δεν βλέπει ο τουρίστας στην Κούβα. Αυτά για τα οποία πάντα λέμε ότι η "Κούβα δίνει μαθήματα ζωής". Αυτοί θα σας δείξουν τη γνήσια Κούβα, την Κούβα των Κουβανών και όχι την τουριστική. Ταξιδεύετε, βλέπετε, με το Versus…

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Αβάνα

Γνωριμία με την ταξιδιωτική μας παρέα στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κούβα. Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο «Χοσέ Μαρτί» στην Αβάνα. Μεταφορά στο Melia Cohiba 5*, το ξενοδοχείο μας, με τοποθεσία πάνω ακριβώς στη θρυλική παραλιακή οδό Μαλεκόν, που προσφέρει ευκαιρίες για μια πρώτη γνωριμία με την αύρα και τη νυχτερινή ζωή της πόλης.

 

2η ημέρα: Viva Aβάνα!

Η Αβάνα ιδρύθηκε το 1515 και χωρίζεται σε 3 τμήματα: το ιστορικό, το αποικιακό και το σύγχρονο. Η παλιά Αβάνα, η οποία υπήρξε περιτριγυρισμένη από τείχη, κρίθηκε από την UNESCO τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς. Και παρόλο που αυτό αποτελεί από μόνο του πόλο έλξης για την πόλη, η πρωτεύουσα της Κούβας συγκεντρώνει προκλήσεις ικανές να μας σαγηνεύσουν. Σίγουρα είναι καρφωμένα στο μυαλό μας τα λόγια του Χέμινγουεϊ, ότι "σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν ταξιδέψω, η Αβάνα θα΄ ναι πάντα μέσα στην καρδιά μου". Είναι η ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, τα αμερικάνικα αυτοκίνητα του ’50, τα αποικιακά κτίρια, το άρωμα των ανθρώπων, που σε κάνουν να μην χορταίνεις αυτήν την πόλη. Η Αβάνα είναι η ερωμένη του χρόνου και της μνήμης, κι ας μην έχει χρήματα να φροντίσει τον εαυτό της, να ανακαινίσει τα μνημεία της, τα νεοκλασσικά της και τις εκκλησίες της. Η Αβάνα είναι μία από τις εντυπωσιακότερες πόλεις της αμερικάνικης ηπείρου, εκεί όπου το αποικιακό δένει με την αρτντεκό και τα κάστρα των Ισπανών δεσπόζουν απέναντι στα καζίνο της αμερικάνικης μαφίας. Στους δρόμους της οι Κουβανοί περπατούν περήφανοι, χαμογελαστοί, με αυτή τη μουσικότητα που χαρακτηρίζει τον βηματισμό ενός λαού αισθησιακού, ανεξάρτητου, ξεχωριστού. Θα ξεκινήσουμε σήμερα το πρωί την ξενάγησή μας από το σύγχρονο κέντρο της πόλης, το Βεδάδο, θαυμάζοντας την αρτντεκό των παλιών αριστοκρατικών οικημάτων, τα καταπράσινα πάρκα και την Πλατεία της Επανάστασης, όπου εκφωνούσε τις ομιλίες του ο Κάστρο υπό το βλέμμα του εθνικού ήρωα Χοσέ Μαρτί, το μνημείο του οποίου δεσπόζει επιβλητικά. Θα δούμε το παλιό Χίλτον, που εθνικοποιήθηκε για να στεγάσει τα γραφεία της κυβέρνησης, το πάρκο Κοπέλια, χώρο συνάντησης των Κουβανών, που έχει απαθανατιστεί σε ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες του εκπληκτικού κουβανικού κινηματογράφου και θα διασχίσουμε τη Λεωφόρο των Προέδρων για να περάσουμε μπροστά από τα Γραφεία Αμερικανικών Συμφερόντων, όπου ο αρχηγός μας θα μας μυήσει στην πολυπλοκότητα των κουβανοαμερικανικών σχέσεων. 

Σειρά έχει η Μαλεκόν, η θρυλική παραλιακή οδός, απ' όπου θα θαυμάσουμε το ξενοδοχείο Νασιονάλ και τη συνοικία Centro με τα μελαγχολικά κτίρια, που στέκονται μάρτυρες στις δεκαετίες με τα δραματικά σκαμπανεβάσματα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης. Με τη θέα του Κάστρου του Άραβα να σηματοδοτεί την είσοδό μας στην Παλιά Πόλη, ανεβαίνουμε το μεγαλοπρεπές Πράδο των ισπανικών επαύλεων για να καταλήξουμε στο Καπιτώλιο. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο της HabanaClub, όπου θα γευθούμε το περίφημο ρούμι επτά ετών αφού μυηθούμε στα μυστικά παραγωγής του. Η βόλτα μας στην παλιά πόλη -του ταξιδιού μας στην κούβα- μόλις έχει ξεκινήσει: θα περιπλανηθούμε στα στενά της, επισκεπτόμενοι την Πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου, την Παλιά Πλατεία, την Πλατεία των Όπλων και την Πλατεία του Καθεδρικού, αφού ξεναγηθούμε στο Μουσείο της Πόλης, με τις εντυπωσιακές συλλογές αποικιακών επίπλων και αντικειμένων (σε περίπτωση που το Μουσείο της Πόλης είναι κλειστό, θα αντικατασταθεί από ξενάγηση στο αποικιακό κάστρο της Καμπάνια). Μετά τη γνωριμία μας με την πόλη, ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο παζάρι ή ριλάξ στην πισίνα του ξενοδοχείου με θέα τη Μαλεκόν…Το βράδυ το Versus μας επιφυλάσσει μια εντυπωσιακή βόλτα με τα αμερικάνικα αυτοκίνητα του '50, για να μεταφερθούμε στην Παλιά Πλατεία, όπου θα δειπνήσουμε υπό τους ήχους της πανταχού παρούσας κουβανικής μουσικής.

3η ημέρα: Πινάρ ντελ Ρίο – Βινιάλες – Αβάνα

Πρωινή αναχώρηση για ημερήσια εξόρμηση στη δυτικότερη επαρχία της χώρας, το Πινάρ ντελ Ρίο. Θα κατευθυνθούμε στο Βινιάλες, την κοιλάδα με το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο των mogotes, θα επισκεφθούμε το σπήλαιο του Ινδιάνου με τους όμορφους σχηματισμούς και την εντυπωσιακή έξοδο στην τροπική βλάστηση, θα έχουμε μεσημεριανό γεύμα με αυθεντική κουβανική παραδοσιακή κουζίνα και θα επισκεφθούμε τη Βραχογραφία της Προϊστορίας, περνώντας από εκτάσεις με φυτείες καπνού και παρατηρώντας τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των ντόπιων, που έχει αλλάξει ελάχιστα με την πάροδο του χρόνου. Επιστροφή στην Αβάνα και προτάσεις για νυχτερινή ζωή για το τελευταίο μας βράδυ στην πρωτεύουσα.

4η ημέρα: Γκουαμά (φάρμα κροκοδείλων) – Νησί του θησαυρού – Σιενφουέγκος

Αναχώρηση από την Αβάνα με προορισμό το Σιενφουέγκος. Επίσκεψη πρώτα στον υδροβιότοπο της Γκουαμά, όπου θα επισκεφθούμε φάρμα κροκοδείλων για να παρατηρήσουμε αλλά και να αγγίξουμε τα μεγάλα ερπετά και στη συνέχεια θα εξορμήσουμε με ταχύπλοο για το Νησί του Θησαυρού, όπου ο αρχηγός μας κατά την επίσκεψή μας στο ομοίωμα του ινδιάνικου χωριού με τα αγάλματα της Rita Longa θα μας αναλύσει τις ιδιαιτερότητες του πολιτισμού των Ταϊνός.

Στη συνέχεια άφιξη και ξενάγηση στο Σιενφουέγκος, την αριστοκρατική πόλη που ιδρύθηκε από Γάλλους εποίκους. Θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό θέατρο Τόμας Τέρι του 1889 και το Παλάτσο Ντελ Βάλε, ίσως την ομορφότερη έπαυλη στην Κούβα, που ανήκε σε βαρόνο της ζάχαρης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, με θέα τον εντυπωσιακό κόλπο της πόλης και τα μαγικά του ηλιοβασιλέματα και ελεύθερο βράδυ για να απολαύσουμε τη νυχτερινή ζωή της παραλιακής.

5η ημέρα: Τρινιδάδ

Hola Trinidad!

Μετά το πρωινό, μεταφερόμαστε μέσω μιας όμορφης παραλιακής διαδρομής στο Τρινιδάδ, την πόλη όπου έχει σταματήσει ο χρόνος. Μία από τις καλύτερα διατηρημένες αποικιακές πόλεις στον κόσμο, με τα καλντερίμια, τα αρχοντικά και τα μουσεία της, περιμένει για να την ανακαλύψουμε. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Πόλης με την εντυπωσιακή αποικιακή διακόσμηση και την πανοραμική θέα της πόλης, θα πιούμε το Canchanchara, το ποτό με βάση το λεμόνι, το μέλι και το ρούμι που έδιναν στους σκλάβους οι επιστάτες τους στο ομώνυμο μπαρ και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, πάνω στην παραλία Ανκόν, με χρόνο ξεκούρασης και δείπνο, πριν από την προαιρετική βραδινή έξοδο για να γνωρίσουμε τις διάσημες noches trinitarias...

 

6η ημέρα: Τρινιδάδ - Σάνκτι Σπίριτους - Καμαγουέι

Αναχώρηση από το Τρινιδάδ και στάση στην περιφερειακή πρωτεύουσα Σάνκτι Σπίριτους με το εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο.

Το... κυρίως πιάτο, πάντως, είναι το Καμαγουέι, η πόλη που πρόσφατα γιόρτασε 500 χρόνια ιστορίας, ένα αρχιτεκτονικό «διαμάντι», με σοκάκια που οικοδομήθηκαν επίτηδες με αλλεπάλληλες στροφές προκειμένου να δυσκολεύουν τον προσανατολισμό των πειρατών. Οι δε πλατείες της με τα υπέροχα αγάλματα που την κοσμούν είναι αναρίθμητες, γεγονός που την καθιστά ως την καλύτερη πόλη στην Κούβα για περπάτημα, μια πόλη γεμάτη εκπλήξεις και με ελάχιστο τουρισμό.

 

7η ημέρα: Σαντιάγκο

Η ψυχή της Κούβας

Αφήνοντας πίσω μας το Καμαγουέι, και έπειτα από στάση για μεσημεριανό, φτάνουμε στο Σαντιάγκο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, εκεί όπου οι ρυθμοί γίνονται πιο αφρικάνικοι και το κλίμα θυμίζει περισσότερο Καραϊβική. Το Σαντιάγο αποτελεί δικαίως το αντίπαλον δέος της Αβάνας: κοιτίδα της Κουβανικής Επανάστασης, μουσική πρωτεύουσα της Κούβας και, φυσικά, έδρα του σημαντικότερου καρναβαλιού της Καραϊβικής. Είναι μια πόλη φιλόξενη, ζωντανή, αισθησιακή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και πρώτη ελεύθερη γνωριμία με την πόλη. Το βράδυ τα στενά γύρω από τον Καθεδρικό σφύζουν από ζωή με τους τοίχους των ιστορικών καφέ να πάλλονται από σάλσα, ρούμπα και σον.

 

8η ημέρα: Σαντιάγκο

Το πρωί είναι αφιερωμένο στην ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Καρναβαλιού, το Κάστρο του Μόρο με την πανοραμική θέα του κόλπου όπου έγιναν μάχες ανάμεσα σε πειρατές και Ισπανούς και ανάμεσα σε Ισπανούς και Αμερικανούς και θα εστιάσουμε στο Μουσείο του Στρατόπεδου Μονκάδα, όπου ο ξεναγός μας θα μας εξιστορήσει τα δραματικά γεγονότα της 26ης Ιουλίου, που ανέδειξαν ήρωες, αποτέλεσαν το έναυσμα για την Κουβανική Επανάσταση και διεθνοποίησαν τη μορφή μου έμελλε να καθορίσει το μέλλον της χώρας για τις επόμενες έξι δεκαετίες: τον Φιντέλ Κάστρο.
Στο Νεκροταφείο της Αγίας Ιφιγένειας, μια πραγματική ανοιχτή γλυπτοθήκη μάς περιμένει και η ξενάγηση θα περιλαμβάνει τον τάφο του εθνικού ήρωα της χώρας, Χοσέ Μαρτί, εκείνον του Φιντέλ Κάστρο, καθώς και του Κομπάι Σεγκούντο των θρυλικών Buena Vista Social Club. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Σαντιάγκο - Μπαρακόα

Αναχώρηση για την Μπαρακόα, την οποία μόλις αντίκρισε ο Κολόμβος, αναφώνησε: «Να, ο Παράδεισος». Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

10η ημέρα: Μπαρακόα

Ξενάγηση στην Μπαρακόα, με τα ιστορικά ξύλινα σπίτια, τον παλιότερο ναό στην Κούβα, την τροπική βλάστηση και την παραλία να ξεδιπλώνεται σχεδόν νοσταλγικά μπροστά μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Μπαρακόα – Πλάγια Εσμεράλδα

Αποχαιρετώντας την Μπαρακόα ετοιμαζόμαστε για την εντυπωσιακότερη οδική διαδρομή στην Καραϊβική, με την οργιώδη βλάστηση να φτάνει στις παρυφές της θάλασσας και τους φοίνικες να σκεπάζουν τον δρόμο για μεγάλα διαστήματα.

Θα επισκεφθούμε μια φυτεία με κακαόδεντρα και θα μάθουμε πώς παρασκευάζεται η σοκολάτα, για να καταλήξουμε σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Καραϊβικής, την Πλάγια Εσμεράλδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Πλάγια Εσμεράλδα – Κάγιο Γκιγιέρμο

Αναχώρηση για το Κάγιο Γκιγιέρμο, την αμμώδη νησίδα που ενώνεται με την κυρίως Κούβα μέσω ενός υπερθαλάσσιου δρόμου που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’90 και μας προσφέρει μια μοναδική διαδρομή πάνω στα γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής. Διανυκτέρευση στο Κάγιο Γκιγιέρμο.

 

13η ημέρα: Κάγιο Γκιγιέρμο

Ελεύθερη ημέρα για να απολαύσουμε τα νερά της Καραϊβικής και την κουβανική γαστρονομία.

 

 

15η ημέρα: Ρεμέδιος - Από τον Ερνεστίτο στον κομαντάντε Τσε - Σάντα Κλάρα 14η ημέρα: Κάγιο Γκιγιέρμο – Ρεμέδιος

Αφού αφήσουμε πίσω μας τις παραδεισένιες παραλίες, θα κατευθυνθούμε για το Ρεμέδιος, ένα από τα πιο όμορφα χωριουδάκια της χώρας, και τη Σάντα Κλάρα, για την επίσκεψη στο μαυσωλείο του Τσε. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο αρχηγός μας θα μας κάνει μια λεπτομερή αναδρομή στη ζωή της πολυσχιδούς αυτής προσωπικότητας, από τον «Ερνεστίτο» -μέχρι την ωρίμανσή του- στον «Τσε». Γεύμα και διανυκτέρευση στη Σάντα Κλάρα.

 

15η ημέρα: Σάντα Κλάρα – Αβάνα

Δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε τη Σάντα Κλάρα χωρίς να επισκεφθούμε το τρένο, η ανατροπή του οποίου και η επακόλουθη κατάληψη του οπλισμού του από τον Τσε και τους άνδρες του επέφερε την πτώση της πόλης και τη φυγή του Μπατίστα. Μεσημεριανό στον δρόμο για την Αβάνα και επιστροφή στην πρωτεύουσα.

Το τελευταίο βράδυ προσφέρεται για νυχτερινή ζωή ή απλώς για μια βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης, προσπαθώντας να χωνέψουμε τις εικόνες από τον περίπλου των δύο εβδομάδων στην Κούβα.

 

16η ημέρα: Αναχώρηση από την Αβάνα

Ελεύθερο πρωινό για ψώνια στο παζάρι της πόλης και νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιστροφή στην Ελλάδα.

 

17η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Η διαφορετικότητα του Versus

  • Ένα μοναδικό πρόγραμμα που «χτενίζει» την Κούβα μέχρι τις νότιες εσχατιές της και τη Μπαρακόα, αναζητώντας την ψυχή της. Eκεί που δεν έχει ακόμη ακουμπήσει ο τουρισμός και τα παιδιά πηγαίνουν με τα άλογα τους στο σχολείο.
  • Στην Αβάνα διαμένουμε στο πολυτελές Melia Cohiba 5*, το ξενοδοχείο με το καλύτερο σέρβις στην πόλη.
  • Βόλτα στην Αβάνα με αυτοκίνητα του ’50.
  • Εκδρομή στο Βινιάλες.
  • Επίσκεψη στο μουσείο Havana Club, για να δούμε πώς παρασκευάζεται το ρούμι.
  • Επίσκεψη σε εργοστάσιο πούρων.
  • Κοκτέιλ στο φημισμένο τοπικό μπαρ Chachanchara στο Τρινιδάδ.
  • Διαμένουμε σε δύο από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας, την Πλάγια Εσμεράλντα και το Κάγιο Γκιγιέρμο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ημιδιατροφή. All Inclusive σε Τρινιδάδ, Πλάγια Εσμεράλδα και Κάγιο Γκιγιέρμο.
  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Ξενοδοχεία: στην Αβάνα το υπερπολυτελές Melia Cohiba 5*, στο Σαντιάγκο το Melia Santiago, στο Κάγιο Γκιγιέρμο το Melia Cayo Guillermo, στην Πλάγια Εσμεράλντα το Sol de Luna y Mares. Στις υπόλοιπες μικρές πόλεις, απλά καταλύματα από τα καλύτερα διαθέσιμα.
  • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις και είσοδοι στα αξιοθέατα που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Βόλτα με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα του ΄50, δείπνο και ποτό σε τοπικό εστιατόριο.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. Οι φόροι για το ταξίδι στην Κούβα ανέρχονται σε €670
  • Βίζα Κούβας (Το κόστος συμπεριλαμβάνεται στην παραπάνω τιμή)
  • Στην έξοδο από την Κούβα πληρώνετε τοπικά φόρο εξόδου 25 CUC (Το κόστος συμπεριλαμβάνεται στην παραπάνω τιμή)

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΑΖ 719

16.03.2019

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

12:00

13:05

ΑΖ 632

16.03.2019

ΡΩΜΗ – ΑΒΑΝΑ

14:35

21:20

ΑΖ 633

30.03.2019

ΑΒΑΝΑ – ΡΩΜΗ

23:20

15:25 +1

ΑΖ 722

31.03.2019

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

08.05.2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 723

08.05.2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΒΑΝΑ

10:25

14:40

KL 724

23.05.2019

ΑΒΑΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

16:40

08:05+ 1

KL 1575

24.05.2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:20

16:35

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Επισκεφθείτε την φάρμα κροκόδειλων στη Γουάμα και το Νησί του Θησαυρού με ταχύπλοο
  • Εκδράμετε στο Βινιάλες και κάντε βαρκάδα στο σπήλαιο του Ινδιάνου
  • Ανακαλύψτε το Μαυσωλείο του Τσε στη Σάντα Κλάρα

 

Χάρτης Ταξιδιού Η μεγάλη Κούβα του Versus | Μάρτιος-Νοέμβριος 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info