fb

Βόρεια Ινδία - Ρατζαστάν | Ιανουάριος - Οκτώβριος 2019

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1199€

Περιγραφή

Σ΄ ένα ξεχωριστό και μοναδικό κομμάτι της Ινδίας, το Ρατζαστάν, ανακαλύπτουμε κάστρα και ναούς, παλάτια και αρχοντικά, ερήμους και οάσεις, πόλεις και χωριά, αλλά πάνω απ΄ όλα την πολιτιστική ζωντάνια των ανθρώπων του. ’νδρες με παχιά μουστάκια και μεγαλόσχημα σαρίκια σε παστέλ αποχρώσεις και γυναίκες με ενδυμασίες κεντημένες με μικροσκοπικά καθρεφτάκια και εντυπωσιακού μεγέθους ασημένια κοσμήματα, διατηρούν ακόμα στο ακέραιο την παραδοσιακή αίσθηση αξιοπρέπειας και εντιμότητας. Ένα οδοιπορικό στους δρόμους των καραβανιών, έτσι όπως σας έχει συνηθίσει το Versus, με πλήρη προγράμματα και εκμετάλλευση του διαθέσιμου χρόνου με τον πιο ιδανικό τρόπο. Οι εναλλαγές των εμπειριών και η προσθήκη επισκέψεων, που θα βρείτε μόνο στο πρόγραμμά μας, όπως οι δραστηριότητες στην έρημο Θαρ, θα συνθέσουν μερικά από τα κομμάτια του τεράστιου πάζλ της Ινδίας.  

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣ/ΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ - ΔΕΛΧΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. 

2η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΧΙ -ΑΓΚΡΑ

Άφιξη το πρωί στο Δελχί και αναχώρηση οδικώς για την Άγκρα. Πόλη που ταυτίζεται με την αρχιτεκτονική κληρονομιά της δυναστείας των Μουγκάλ, των Τουρκομογγόλων κατακτητών, που από τα μέσα του 16ου αιώνα την χρησιμοποίησαν για μεγάλα διαστήματα ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας τους. Η ξενάγησή μας ξεκινάει σήμερα με το πιο γνωστό μνημείο αγάπης αλλά και ματαιοδοξίας στον κόσμο, το Ταζ Μαχάλ. Το εξαιρετικό αυτό κτίσμα δημιούργησε ο σουλτάνος Σαχ Τζαχάν μέσα σε έναν κήπο που παραπέμπει στον Κήπο του Παραδείσου του Κορανίου, ως μαυσωλείο στη μνήμη της συζύγου του Μουμτάζ Μαχάλ, η οποία πέθανε στη γέννα του 14ου παιδιού τους το 1631. Για την κατασκευή του, που ξεκίνησε την ίδια χρονιά και ολοκληρώθηκε το 1653, συγκεντρώθηκαν οι καλύτεροι τεχνίτες και αρχιτέκτονες από την Ινδία ως την Περσία. Το μαυσωλείο αυτό διακρίνεται για τις τέλειες αναλογίες, τις ένθετες διακοσμήσεις και τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμησή του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κόκκινο Φρούριο, έργο των αυτοκρατόρων Άκμπαρ, Τζαχανγκίρ και Σαχ Τζαχάν. Χτισμένο κοντά στον ποταμό Γιαμούνα, περιβάλλεται από διπλά τείχη, το ύψος των οποίων υπερβαίνει τα 20 μέτρα. Αποτελείται από σειρά παλατιών και κήπων συνθέτοντας μια ολόκληρη καστροπολιτεία. Εδώ ο Σαχ Τζαχάν πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, αγναντεύοντας το Ταζ,  έγκλειστος από τον γιο του Ορaνγκζέπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΚΡΑ - ΦΑΤΕΠΟΥΡ ΣΙΚΡΙ - ΑΜΠΙΑΝΕΡΙ - ΤΖΑΪΠΟΥΡ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Τζαϊπούρ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ρατζαστάν. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Φατεχπούρ Σικρί, την καστροπολιτεία από κόκκινο ψαμμίτη που έκτισε ο Άκμπαρ εκεί όπου υπήρχε ένα χωριό, το Σίκρι, για να τιμήσει τον Σελίμ-ουντ-ντιν-Τσίστι, τον σούφι ασκητή που προέβλεψε ότι ο μέχρι τότε άτεκνος αυτοκράτορας θα αποκτούσε όχι μόνον ένα γιό, αλλά τρεις. Η πόλη περιλαμβάνει αίθουσα θησαυροφυλακίου, σχολείο, χώρους εκδηλώσεων, ξεχωρίζει όμως η αίθουσα του θρόνου με τη λίμνη που κατασκεύασε ο Άκμπαρ για τον μουσικό του, οι εξαιρετικές ικανότητες του οποίου έκαναν ακόμη και τα πουλιά να σιγούν για να ακούσουν τη μουσική του! Το Σούκρι ονομάστηκε Φάτεχπουρ, Πόλη της Νίκης, μετά τη νικηφόρο εκστρατεία του Άκμπαρ στο Γκουτζαράτ, χρησιμοποιήθηκε όμως ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του μόνο για 14 χρόνια, από το 1571 ως το 1585, πιθανότατα λόγω ανεπάρκειας νερού. Υπολογίζεται ότι το 1585 είχε περί τους 250.000 κατοίκους. Επόμενος σταθμός μας είναι το Αμπανέρι. Πρόκειται για μικρό, αγροτικό χωριουδάκι της επαρχίας Ρατζαστάν, που έχει στο εσωτερικό του ένα baori, δηλαδή έναν ταμιευτήρα νερού ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής με βαθμιαία μειούμενες κλίμακες. Με 3.500 σκαλιά και βάθος 20 μέτρα είναι από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα baori της Ινδίας. Από τον 9ο αιώνα που κατασκευάστηκε παρείχε νερό σε εποχές ξηρασίας και αποτελούσε χώρο κοινωνικών συναθροίσεων και τελετουργικού καθαρμού πριν την προσέλευση των πιστών στον παρακείμενο ναό της Χαρσάτ Μάτα, της θεάς της Χαράς και της Ευτυχίας, στην οποία ήταν αφιερωμένος. Συνεχίζουμε για Τζαϊπούρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΪΠΟΥΡ, ΦΡΟΥΡΙΟ ΑΜΠΕΡ (Ανάβαση στο φρούριο με ελέφαντες, βόλτα με ρίκσο, τελετή Aarti)

Πρώτη μας επίσκεψη σήμερα θα είναι στο φρούριο της Άμπερ, που ήταν μέχρι το 1728 το διοικητήριο της επαρχίας. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και η προσέγγισή του γίνεται στην πλάτη ελεφάντων! Όσο τα συμπαθή παχύδερμα ανηφορίζουν την ειδική ράμπα μπροστά στα μάτια μας απλώνεται η θέα των κήπων, των λιμνών που περιστοιχίζουν τα πόδια του λόφου, Σταδιακά μας αποκαλύπτεται η εντυπωσιακή περιτοίχιση του κάστρου (σαν ένα μίνι Σινικό Τείχος).  Θα θαυμάσουμε το Ντιβάν - ι - Αμ (χώρο των δημοσίων ακροάσεων), την πύλη του Γκανέσα, το Σις Μαχάλ (Παλάτι των Καθρεπτών), τους κήπους με την γεωμετρική διάταξη και την αίθουσα για την θερινή ανάπαυση με το ευφυή φυσικό κλιματισμό.  Η αρχιτεκτονική και ο διάκοσμος ακολουθούν το ινδοϊσλαμικό στυλ που είχαν καθιερώσει οι Ινδο-τουρκο-μογγόλοι αυτοκράτορες. Συνεχίζουμε για το μαρμάρινο σύμπλεγμα μαυσωλείων των βασιλέων της Τζαϊπούρ, "Γκαϊτόρ". Το κενοτάφιο του διάσημου μαχαραγιά Μαντχό Σίνγκ Β΄, που παντρεύτηκε 5 συζύγους, είχε 18 ερωμένες, αλλά δεν κατάφερε να αποκτήσει διάδοχο, κυριαρχεί στο πρώτο προαύλιο. Φυσικά ακολουθούν και άλλα κενοτάφια βασιλέων με σπουδαίες ιστορίες. Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί στην Τζαϊπούρ, την επονομαζόμενη και "Ρόδινη Πόλη". Σύμφωνα με την παράδοση, το ροζ χρώμα συνδέεται με τη φιλοξενία και η πόλη πήρε το χρώμα αυτό το 1853, κατά την υποδοχή του Βρετανού πρίγκιπα Alfred. Η πόλη κτίστηκε βάσει πολεοδομικού σχεδίου στις αρχές του 18ου αιώνα από τον σπουδαίο αστρονόμο, μαθηματικό και πολεμιστή μαχαραγιά Τζάι Σινγκ Β΄   Θα επισκεφθούμε το Παλάτι της πόλης που στεγάζει τρία μουσεία καθώς και ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα από την προσωπική συλλογή των μαχαραγιάδων της πόλης. Θα συνεχίσουμε με το αστεροσκοπείο Jantar Mantar, που κατασκεύασε ο Τζάι Σινγκ ΙΙ το 1729. Θα δούμε επίσης το έμβλημα της πόλης, την πενταόροφη πρόσοψη του Hawa Mahal, γνωστού και ως "Παλάτι των Ανέμων". Η αρχιτεκτονική του είναι τόσο ασυνήθιστη όση και ο λόγος για τον οποίο κατασκευάσθηκε. Το παλάτι αυτό κτίστηκε το 1799 προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν τις επίσημες παρελάσεις, αλλά και την καθημερινή ζωή στο δρόμο, χωρίς να είναι ορατές από τους πολίτες. Η απογευματινή μας βόλτα στην πόλη με τα παραδοσιακά τρίκυκλα (ρίκσο) είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια γεύση από το κέντρο και τις πολύχρωμες αγορές της Τζαϊπούρ. Το ηλιοβασίλεμα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ιεροτελεστία "Αάρτι", κατά την οποία το φως από τα φυτίλια που βρέχονται από καθαρό βούτυρο ή καμφορά, προσφέρεται σε μία ή περισσότερες θεότητες, με συνοδεία θρησκευτικών ασμάτων. Ακόμα και ο πιο πραγματιστής δε μπορεί παρά να αισθανθεί την έντονη ενέργεια που αποπνέει αυτή η συλλογική ευλάβεια  & προσύλωση.   Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΪΠΟΥΡ - ΠΟΥΣΚΑΡ

Αναχώρηση για την Πουσκάρ, μια μικρή κωμόπολη στο τέλος της ερήμου, χτισμένη γύρω από την ομώνυμη ιερή λίμνη. Για τους Ινδουιστές η Πουσκάρ είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα προσκυνήματος, μια που εδώ βρίσκεται ο μοναδικός στην Ινδία ναός αποκλειστικά αφιερωμένος στον Βράχμα, έναν από τους τρείς της βασικής ινδουιστικής τριαδικής. Διανυκτέρευση στην Πουσκάρ σε ειδικές σκηνές. 

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΣΚΑΡ – ΦΡΟΥΡΙΟ - ΤΣΙΤΟΡΓΚΑΡ - ΟΥΝΤΑΪΠΟΥΡ

Αναχώρηση για την πόλη Τσιτόρ,  Εκεί θα επισκεφθούμε το περίφημο φρούριο Τσίτοργκαρ (Chittorgarh), το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οχυρά της χώρας και την "περηφάνια του Ρατζαστάν". Το τρομερό αυτό φρούριο είναι σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός λόφου ύψους 180 μέτρων και καλύπτει μια τεράστια έκταση 700 στρεμμάτων. Πιστεύεται ότι χτίστηκε από τη δυναστεία των Μαούρια (Mauryans) κατά τον 7ο αιώνα. Το φρούριο προσεγγίζεται μέσα από επτά τεράστιες πύλες. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, το παλάτι της πανέμορφης Παντμίνι, θα μάθουμε τις ιστορίες για την θρυλική ομορφιά της που γοήτευσε το Μουσουλμάνο κατακτητή αλλά και την τραγική ιστορία της αυτοθυσίας των γυναικών (Τζοχάρ) προκειμένου να πέσουν στα χέρια των αλλοπίστων. Συνεχίζουμε οδικώς μέχρι την Ουνταϊπούρ, την πιο ρομαντική πόλη του Ρατζαστάν. Ατμοσφαιρική, πολύβουη και ζωντανή πόλη, περήφανη για την πολιτιστική της κληρονομιά, μια όαση στην έρημο που εξάπτει τη φαντασία και κερδίζει αμέσως την καρδιά κάθε επισκέπτη. Αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα της τουριστικής βιομηχανίας της Ινδίας. Κτισμένη γύρω από δύο λίμνες, την Πίτσολα και τη Φατέχ Σαγκάρ, γεμάτη από μαγευτικά παλάτια, φρούρια και μύθους, η πόλη μοιάζει σαν να βγαίνει από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού. Τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά της κάλλη συνυπάρχουν γοητευτικά με το υδάτινο στοιχείο. Η διαχρονική της αίγλη πιστοποιείται από την πληθώρα των Ινδών ποιητών, λογοτεχνών και καλλιτεχνών, που εξακολουθούν να αντλούν έμπνευση από την ομορφιά της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΝΤΑΪΠΟΥΡ

Η πόλη του Ουντάι, όπως είναι το όνομά της, ιδρύθηκε από τον μαχαραγιά Udai Singh B΄ το 1568. Σύμφωνα με τον μύθο, ο μαχαραγιάς συνάντησε έναν περιπλανώμενο γηραιό ασκητή που διαλογιζόταν σ΄ έναν λόφο κοντά στη λίμνη Πιτσόλα, ο οποίος τον συμβούλεψε να κτίσει την πρωτεύουσά του στην τοποθεσία αυτή για να είναι απόρθητη, καθώς η περιοχή περιβάλλεται από δάση, λίμνες και την οροσειρά Αραβάλι. Με σημαντική ιστορική διαδρομή, η Ουνταϊπούρ γνώρισε μέρες δόξας και ευημερίας κατά τον 16ο και 17ο αιώνα. Στις μέρες μας δε τόσο γοήτευσε η ομορφιά της ακόμα και τους παραγωγούς του Holywood που την χρησιμοποίησαν ως σκηνικό για διάσημες ταινίες.  Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας  ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι της πόλης, το μεγαλύτερο σύμπλεγμα παλατιού σε ένα μέρος του οποίου και σήμερα ακόμα διαμένει ο σημερινός Μαχαραγιάς, τον Ναό Τζαγκτίς (Jagdish) και τους κήπους Σαχελιόν (Sahelion Ki Bari), καθώς και τα Γκατς της λίμνης, όπου ευλαβείς πιστοί παίρνουν τον τελετουργικό καθαρμό, ενώ δίπλα τους γυναίκες με πολύχρωμα σάρι, απλώνουν σειρές μεταξωτών για να στεγνώσουν στον ήλιο. Στο παζάρι της πόλης κτυπά η καρδιά της πραγματικής Ινδίας: λαμπερά και εντυπωσιακά χρώματα, δυνατές μυρωδιές από κάθε λογής μπαχαρικά και φρούτα, αγελάδες, φωνές, λαϊκά ινδικά τραγούδια από φτηνά κασετόφωνα, μικροπωλητές, υπαίθρια εστιατόρια, γυναίκες που κουβαλούν τεράστιους μπόγους στο κεφάλι ή πλέκουν καλάθια από μπαμπού. Η απογευματινή βαρκάδα μας στην πανέμορφη λίμνη θα μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις καθώς θα δούμε το ηλιοβασίλεμα να χρωματίζει τα <<επιπλέοντα>> παλάτια Lake Palace & Jagmandir. Διανυκτέρευση.

 

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΝΤΑΪΠΟΥΡ – ΡΑΝΑΚΠΟΥΡ - ΤΖΟΝΤΠΟΥΡ

Πρωινή αναχώρηση για τη Ρανακπούρ, μια πόλη γνωστή για τους εξαιρετικούς ζαϊνιστικούς ναούς της, που θεωρούνται από τους εντυπωσιακότερους του είδους για την περίπλοκη και εξαιρετική αρχιτεκτονική τους. Στο σύμπλεγμα υπάρχουν πολλοί ναοί, μεταξύ των οποίων και ο ναός Chaumukha, που είναι αφιερωμένος στον Adinath, τον πρώτο Tirthankara των Τζαϊνιστών. Οι ναοί αυτοί είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένοι από κατάλευκο μάρμαρο τετοιας ποιότητας ώστε το φως να το διαπερνά,  κεντημένο με τρισδιάστατα γλυπτά & ανάγλυφα. Η αρχιτεκτονική τους είναι ιδιαίτερα σύνθετη. Ο πρώτος διαθέτει τέσσερις διαφορετικές πόρτες που οδηγούν στην κύρια αίθουσα, όπου είναι τοποθετημένη η εικόνα του Adinath. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με τελικό  προορισμό την Τζοντπούρ, την αρχαιότερη πόλη του Ρατζαστάν, έναν ακόμα σταθμό των καραβανιών της ερήμου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΟΝΤΠΟΥΡ

Το πρωί θα επισκεφθούμε την κορωνίδα της πόλης, το φρούριο Mehrangarth (Μερανγκάρ), θρονιασμένο στην κορυφή φυσικού πέτρινου λόφου αντικρίζει από ψηλά την κυανή πόλη. Τα επιβλητικά τείχη του έρχονται σε αντίθεση με τα πανέμορφα παλάτια που κρύβει στο εσωτερικό του. Όμως, παρά την ομορφιά και τη χλιδή τους, κρύβουν στις μνήμες τους τραγωδίες: το τελευταίο σάτι στο παλάτι αυτό έγινε το 1843. Ακόμα υπάρχουν κοντά σε μια από τις κεντρικές εισόδους τα αποτυπώματα από τα χέρια των γυναικών που ρίχτηκαν οικειοθελώς στην πυρά. Επίσης θα δούμε τα κενοτάφια των Μαχαραγιάδων Jaswant Thada. Διανυκτέρευση.    

10η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΟΝΤΠΟΥΡ- ΤΖΑΪΣΑΛΜΕΡ

Σήμερα αναχωρούμε για την Τζάισαλμερ, το "κόσμημα της ερήμου". Είναι η δυτικότερη πόλη της Ινδίας και βρίσκεται στην καρδιά της Μεγάλης Ινδικής Ερήμου, πιο γνωστής ως έρημος Θαρ. Η στρατηγική της θέση στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Ινδίας και Κεντρικής Ασίας έφερε ευημερία στην πόλη. Μέσα από τα πανύψηλα τείχη της πόλης με τους 99 προμαχώνες βρίσκονται μεγαλόπρεπα κτίρια, ναοί, παλάτια μαχαραγιάδων, παλιές κατοικίες και αρχοντικά (havelis) εμπόρων και αστών με ποικίλες ζωγραφικές και ανάγλυφες διακοσμήσεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΪΣΑΛΜΕΡ, ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΚΑΜΗΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΑΡ

Πρωινή ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το επιβλητικό φρούριό της, το δεύτερο αρχαιότερο της περιοχής, ζαϊνιστικούς ναούς και πολλά αρχοντικά με περίτεχνα σκαλιστά μπαλκόνια (Havelis), όπως το Salim Singh Haveli, το Nathumal Haveli και το Patwon Haveli αλλά κυρίως θα αφουγκραστούμε τον παλμό της ζωντανής χιλιόχρονης αυτής καστροπολιτείας. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε σε άλλες εποχές, αφού θα βγούμε έξω από την πόλη για μια βόλτα πάνω σε καμήλες στους αμμόλοφους της ερήμου Θαρ, βιώνοντας και εμείς κάτι από την απόκοσμη και επιβλητική ατμόσφαιρα της απεραντοσύνης της ερήμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΪΣΛΑΜΕΡ - ΜΠΙΚΑΝΕΡ

Πρωινή οδική αναχώρηση για την πόλη-φρούριο Μπικανέρ, που υπήρξε σταθμός στον δρόμο των καραβανιών. Είναι η 4η σε μέγεθος πόλη του Ρατζαστάν και έχει μια λιγότερο τουριστική ατμόσφαιρα σε σχέση με τις γειτονικές πόλεις Τζάισαλμερ στα δυτικά και Τζοντπούρ στα νότια.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργότερα θα  ξεναγηθούμε στην πόλη, όπου δεσπόζει το κάστρο της, το Junagarth με τα υπέροχα ζωγραφισμένα παλάτια. Κατασκευάσθηκε στο διάστημα 1588-1593 από τον Raja Rai Singh, έναν στρατηγό στον στρατό του Μογγόλου αυτοκράτορα Άκμπαρ και περιβάλλεται από συμπαγές τείχος μήκους 986 m με 37 προμαχώνες και τάφρο πλάτους 9 m. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΚΑΝΕΡ - ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΚΙΩΝ - ΜΑΝΤΑΒΑ

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για το χωριό Ντεσνόκ, που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, όπου θα επισκεφθούμε τον περίφημο ναό Κάρνι Μάτα με τα ιερά ποντίκια τα οποία θεωρούνται ως μετενσαρκώσεις πιστών ακολούθων της θεάς. Διασχίστε το ασημένιο κατώφλι, βρεθείτε στην μαρμάρινη αυλή και προσπαθείστε να διακρίνετε το μοναδικό λευκό ποντικό. Εάν είστε από τους τυχερούς τύχη & ευημερία θα σας ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής σας!!!

Πάνω από όλα όμως αισθανθείτε την πραγματική ευλάβεια αυτών των πιστών και παρατηρείστε την τρυφερή φροντίδα που δείχνουν στα μικρά, αγγιγμένα από το Θείο τρωκτικά. Αναχώρηση για την πόλη Μάνταβα πρωτεύουσα της άνυδρης αλλά στρατηγικής σημασίας περιοχής της Σεκχαβάτι διάσπαρτης με τα Havelis των πλουσίων εμπόρων,   Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στην πόλη, θαυμάζοντας τα Havelis, αλλά και τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής των κατοίκων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΤΑΒΑ - ΔΕΛΧΙ

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα του κράτους, το Δελχί. Το Παλιό και το Νέο Δελχί είναι στην πραγματικότητα δύο πόλεις που συνδέονται γεωγραφικά αλλά διαχωρίζονται κοινωνικά. Το Παλιό Δελχί είναι πολύβουο, αποτελούμενο από ένα δίκτυο από στενούς δρόμους, με φθαρμένα σπίτια και μικροσκοπικά μαγαζιά, όπου ανακατεύονται οι φωνές των εμπόρων, οι κόρνες των αυτοκινήτων, οι βοϊδάμαξες, τα ποδήλατα, τα καρότσια και τα τρίκυκλα ποδήλατα (ρίκσα). Το Νέο Δελχί εγκαινιάστηκε επίσημα το 1931 και έχει τεράστιες λεωφόρους, όμορφα οικοδομήματα και καλοδιατηρημένα πάρκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μια σύντομη περιήγηση σε μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης, θα μας δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα της. Διανυκτέρευση στο Δελχί.

15η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΧΙ (Ξενάγηση)


Αρχή της σημερινής μας ξενάγησης αποτελεί η παλιά πόλη. Θα περάσουμε από το Κόκκινο Φρούριο, ένα υπέροχο κάστρο φτιαγμένο από κόκκινη πέτρα, αντίγραφο του αντίστοιχου στην Άγκρα, που κατασκευάσθηκε στο διάστημα 1639-1648. Σ΄ έναν ψηλό του πύργο ο Νεχρού ύψωσε στις 15/8/1947 την τρίχρωμη σημαία της Ανεξάρτητης Ινδίας από την Βρετανική κυριαρχία και κάθε χρόνο την ίδια ημέρα επαναλαμβάνεται η τελετή αυτή από τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Μεγάλο Τζαμί, το Τζάμα Ματζέντ (τέμενος της Παρασκευής), που αποτελεί τη θρησκευτική έδρα της πολυπληθούς μουσουλμανικής ομάδας του Παλαιού Δελχί. Θα περπατήσουμε στην Chandi Chowk που σφίζει από εμπορική δραστηριότητα και τα γύρω σοκάκια της Παλαίας Πόλης. Ακολουθούν επισκέψεις στο Rajghat, το σημείο αποτέφρωσης του Μαχάτμα Γκάντι μετά τη δολοφονία του το 1948. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στο Νέο Δελχί, περνώντας από τη δενδροφυτεμένη λεωφόρο Rajpath με τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτίρια, το Προεδρικό Μέγαρο Ραστραπάτι Μπαβάν, το Κοινοβούλιο και την Πύλη των Ινδιών, που χτίστηκε στη μνήμη των Ινδών στρατιωτών - πεσόντων στον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο. Θα επισκεφθούμε το σύμπλεγμα του μιναρέ Κούτμπ κτίσμα-έμβλημα της πόλης, με την περίτεχνη αρχιτεκτονική του διακόσμηση από αμμόλιθο και θα γνωρίσουμε εκεί μία ακόμα από τις επτά χρονικές μετενσαρκώσεις της πόλης αυτής. Θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με την επίσκεψη στον Τάφο του δεύτερου Μογγόλου αυτοκράτορα, του Χουμαγιούν (ένα από τα πολλά καταγεγραμμένα από την UNESCO μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στην χώρα), ένα εντυπωσιακό Μαυσωλείο στα αρχιτεκτονικά σχέδια του οποίου βασίστηκε το Ταζ Μαχάλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΧΙ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣ/ΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για το διεθνές αεροδρόμιο Ίντιρα Γκάντι για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Η διαφορετικότητα του Versus

Το ταξίδι αυτό αποτελεί το πιο πλήρες Ρατζαστάν που προτάθηκε ποτέ!

Πέραν των κλασικών, το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  •   Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ.
  •   Εκτός των διανυκτερεύσεων στο Ρατζαστάν , προσθέτουμε και μία διανυκτέρευση στην ’γκρα με επίσκεψη στο Ταζ Μαχάλ.
  •   Δύο διανυκτερεύσεις στην παραμυθένια Τζαϊσαλμέρ.
  •   Βόλτα στο κέντρο της Τζαϊπούρ με τα παραδοσιακά τρίκυκλα (ρίκσο).
  •   Παρακολούθηση τελετής προσευχής "Aarti".
  •   Επίσκεψη στον Τζαϊνιστικό ναό της Ρανακπούρ.
  •   Επίσκεψη στο τρομερό φρούριο Τσίτοργκαρ.
  •   Επίσκεψη στον περίφημο "Ναό των ποντικιών", που παρουσιάσαμε στην εκδήλωση του Versus Club με τα "Παράξενα της Ινδίας".
  •   Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Έχουμε επιλέξει κυρίως ξενοδοχεία που διατηρούν το παραδοσιακό χρώμα και την ατμόσφαιρα της επαρχίας του Ρατζαστάν (μεταξύ αυτών κάστρα, παλάτια), κάποια από τα οποία είναι 5*, 4*. Royal Tents στο Πούσκαρ.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός έμπειρος ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  •   Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από  Βίζα Ινδίας: 80€ (πληροφορίες δείτε παρακάτω)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •   Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 790 €
  •   Βίζα Ινδίας: 80 € (πληροφορίες δείτε παρακάτω)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΙΝΔΙΑΣ

Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/02/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια.
Για την έκδοσή της απαιτείται να μας αποστείλετε με e-mail ένα έγχρωμο και καθαρό αντίγραφο του διαβατηρίου σας και μια φωτογραφία διαβατηρίου σε λευκό φόντο
Η έκδοση της βίζας δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής.
Το κόστος της είναι 52 €/άτομο

Για πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανήλικους και σπουδαστές,  επικοινωνήστε με το γραφείο μας

Για περισσότερες πληροφορίες και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στους πωλητές μας στα Γραφεία μας στην Αθήνα (Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, 10557 Τηλ. 2103232800, Φαξ: 210 3232450) και στην Θεσσαλονίκη (Καλαποθάκη 7-9, δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους, 54624 Τηλ. 2310230001 Φαξ: 2310230777)
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ.
  • Εκτός των διανυκτερεύσεων στο Ρατζαστάν , προσθέτουμε και μία διανυκτέρευση στην Άγκρα με επίσκεψη στο Ταζ Μαχάλ.

 

Χάρτης Ταξιδιού Βόρεια Ινδία - Ρατζαστάν | Ιανουάριος - Οκτώβριος 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info