fb

Ισλανδία - Επέκταση Γροιλανδία, Ιλούλισατ | Καλοκαίρι 2019

Διάρκεια: 10, 15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3490€

Περιγραφή

Επτά ώρες μόνο. Τόσο κρατά το ταξίδι από τη δική μας πραγματικότητα στην «Game of Thrones» απόκοσμη γοητεία της Ισλανδίας. Ευτυχώς οι συγκινήσεις και οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη σταδιακά...

Ξαφνικά αρχίζουμε να μπαινοβγαίνουμε και να περπατάμε σε παγετώνες, να βολτάρουμε πάνω τους με σούπερ τζιπ, να «λιώνουμε» στη θέα ενός θερμοπίδακα Γκέιζερ, να συναντούμε φάλαινες και μαύρες παραλίες, να κολυμπάμε σε αχνιστές γαλάζιες λίμνες κάνοντας γεωθερμικό σπα.

«Κερασάκι» στην τούρτα των «παγωμένων» ταξιδιωτικών εκπλήξεων η απόβαση στη Γροιλανδία, που κάποιοι τυχεροί θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή...

Κάπου στα τέλη του 9ου αιώνα, όταν τα καράβια των Βίκινγκς ξεκίνησαν από τη σκανδιναβική χερσόνησο με κατεύθυνση τον Βορρά και προορισμό το «απώτερο άκρο του κόσμου», κατέληξαν σ’ ένα παγωμένο νησί όπου από τις ακτές του υψώνονταν έντονοι καπνοί από τις εκεί θερμές πηγές και στο εσωτερικό του απλώνονταν μεγαλοπρεπείς παγετώνες, βροντώδεις καταρράκτες, ηφαίστεια και θερμοπίδακες.

Εδώ, λοιπόν, που η λάβα έσμιξε με τον πάγο και γέννησαν τοπία μεγαλειώδη, τροφοδοτώντας τους θρύλους των Βίκινγκς, εδώ που οι άνθρωποι γνωρίζουν τι «διαμάντι» ακατέργαστο κληρονόμησαν από τον Θεό και τους προγόνους και κυρίως πώς να το περάσουν στους επόμενους χωρίς να το «χαράξουν» και να το «πληγώσουν», ας ξεκινήσουμε και εμείς την εξερευνητική αυτή περιπέτεια, που μας υπόσχεται δρόμους μαγικούς, μέσα από πάγους, βράχους, θάλασσες και φωτιές, μέχρι να φτάσουμε στη Γροιλανδία και σχεδόν να αγγίξουμε την άκρη του κόσμου.

Ένα ταξίδι αφιερωμένο στο μυστήριο αυτής της χώρας, στην ομορφιά των τοπίων της και στα αμέτρητα φυσικά της φαινόμενα. Ένα ταξίδι με έντονη την ταυτότητα Versus, που εκτελεί μια πλήρη κυκλική διαδρομή, με διανυκτερεύσεις σε  διαφορετικά σημεία και όχι με περιορισμένης εμβέλειας ημερήσιες εξορμήσεις από την πρωτεύουσα. Ο λόγος προφανής, για να έχουμε περισσότερο χρόνο αλλά και όρεξη να εξερευνήσουμε τη χώρα. Επιπρόσθετα, η Γροιλανδία προσεγγίζεται στο πιο ενδιαφέρον σημείο της, το Ιλούλισατ, εκεί που μοιάζει με την Ανταρκτική.

Ο σχεδιασμός του επιτρέπει διάρκεια μοιρασμένη ακριβοδίκαια, με ένα πρόγραμμα γεμάτο από εκδρομές και δραστηριότητες και όχι ελεύθερες ημέρες, σε έναν από τους πιο ακριβούς προορισμούς παγκοσμίως.

 

Ισλανδία: 10 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Ρέικιαβικ - Λαουγκαρμπάκι

Η βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης μάς περιμένει.

Εδώ στο Ρἐικιαβικ που προσγειωνόμαστε όλα είναι κουκλίστικα, γαλήνια, τακτοποιημένα και με έντονο «άρωμα» Σκανδιναβίας. Το… ρεσιτάλ των φυσικών θαυμάτων, όμως, «παίζεται» εκτός.

Μετά τη συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Κέφλαβικ θα αναχωρήσουμε για την ευρύτερη περιοχή του Χραουνφοσάρ που βρίσκεται βορειότερα της πρωτεύουσας. Στην πρώτη μας αυτή διαδρομή το τοπίο από μόνο του αποτελεί μια έκπληξη: γυμνά βουνά που λούζονται από καταρράκτες, βοσκοτόπια, μια ηφαιστειακή γη χωρίς δέντρα, με συνεχείς εναλλαγές στην ακτογραμμή. Φτάνοντας στην περιφέρεια του Μπόργκαρνες, στις θερμές πηγές Ντεϊνταρτουγκούβερ (Deidartunguhber) και στους πανέμορφους καταρράκτες Χραουνφοσάρ (Hraunfossar) αμέσως μπορεί να αντιληφθεί κανείς πως η φύση έχει προικίσει απλόχερα αυτήν τη γωνιά της Γης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Λαουγκαρμπάκι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Λαουγκαρμπάκι - Σκαγκαφιορντούρ - Λαογραφικό Μουσείο - Ακουρέιρι

Ο Θεός είχε έμπνευση

Όσο πιάνεις τους χάρτες προσπαθώντας να προφέρεις τη διαδρομή, τόσο παραδίνεσαι... Συνεχίζουμε, λοιπόν, το ταξίδι μας στον Βορρά της Ισλανδίας. Μεταξύ άλλων στη διαδρομή μας θα δούμε τους καταρράκτες Τζιάνι (Gianni), το φαράγγι Βιντιντάλουρ (Vididalur) και το ηφαίστειο Μπάουλα με τον χαρακτηριστικό του κώνο, που δεσπόζει στην περιοχή.

Προορισμός μας για σήμερα η περιοχή των φιόρδ Σκάγκα στο Σαουνταρκροκούρ και το Λαογραφικό Μουσείο Γκλαουμπάερ στο Βαρμαχλίδ (οι είσοδοι περιλαμβάνονται). Άφιξη στο πανέμορφο φυσικό λιμάνι Ακουρέιρι, την πρωτεύουσα του Βορρά, χτισμένη στον μυχό του Εϊγιαφγιοντούρ (φιόρδ Έιγια, το πιο μακρύ φιόρδ της Ισλανδίας). Κουκλίστικα πλακόστρωτα, μικρά σπιτάκια, καφέ και εστιατόρια με ψεύτικα παράθυρα, απόλυτη γαλήνη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ακουρέιρι - Κρουαζιέρα «Αναζητώντας τις φάλαινες» - Χούσαβικ - Καταρράκτης Γκόνταφος - Ακουρέιρι

Το τραγούδι της φάλαινας

Να κι ένα τοπωνύμιο με βαθμό δυσκολίας μηδέν: Χούσαβικ. Το χωριό των φαλαινοθηρών είναι και η αφετηρία της κρουαζιέρας μας, με σκοπό να βγούμε στα ανοιχτά και να εντοπίσουμε τις φάλαινες που ζουν στα νερά της Αρκτικής. Ετοιμαστείτε για μια συγκλονιστική εμπειρία και για εκατοντάδες φωτογραφίες με πίδακες, φυσήματα, τεράστιες ουρές και θεαματικές βουτιές.

Πίσω στη στεριά πάλι, ο δρόμος μάς φέρνει στην περιοχή Ναμαρσκάντ και στο φαράγγι Ασμπίργκι. Στη διαδρομή από και προς το Ακουρέιρι όλοι σταματούν για να δουν τον φωτογενή καταρράκτη Γκόνταφος, «τον καταρράκτη των θεών» – ονομάστηκε έτσι γιατί, σύμφωνα με την παράδοση, ένας από τους Βίκινγκς φεουδάρχες της περιοχής πέταξε στα ορμητικά νερά τα είδωλα των θεών της παλιάς παγανιστικής θρησκείας. Ένα ομαλό μονοπάτι θα μας οδηγήσει πολύ κοντά σε αυτή την ευχάριστη έκπληξη της ισλανδικής φύσης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ακουρέιρι - Λίμνη Μίβατν - Καταρράκτης Ντέτιφος - Ανατολικό οροπέδιο και φιόρδ

Εδώ γυρίζεται το «Game of Thrones»

Συνεχίζουμε για τη λίμνη Μίβατν. Παράδεισος για τα αποδημητικά και ενδημικά πουλιά η λίμνη Μίβατν, φυσικό μνημείο της γεωλογικής ιστορίας της περιοχής, μεγαλειώδες και μοναδικό θαύμα της φύσης. Παράδεισος και για μας τους τυχερούς που τη συναντάμε.

Το αλλόκοτο σχήμα της οφείλεται στις εκρήξεις των κοντινών ηφαιστείων και στον τρόπο με τον οποίο διαχύθηκε η λάβα τους. Θα θαυμάσουμε τον κρατήρα Βιβίκ (Vivik) και την Μπλε Λίμνη, καθώς και το μοναδικό Ντιμουρμποργκίρ Νταρκ Λάβα Σίτι (Dimurborgir Dark Lava City) με τους καταπληκτικούς σχηματισμούς από μαύρη λάβα!

Στη συνέχεια θα οδηγηθούμε στο ανατολικό τμήμα της Ισλανδίας, όπου θα απολαύσουμε τον καταρράκτη Ντέτιφος, που αν και το ύψος του φτάνει μόνο τα 44 μέτρα, αποτελεί τον μεγαλύτερο σε όγκο νερού στην Ευρώπη. Ο καταρράκτης αυτός είναι μια πραγματική «αποκάλυψη».

Απίστευτη ορμή, μέσα από ένα τοπίο έρημο και φαινομενικά άνυδρο, ενώ η ασύγκριτη και ασταμάτητη βουή των γκρίζων υδάτων μεταφέρει χιλιάδες τόνους τέφρας από τα ηφαίστεια της ενδοχώρας.

Το απόγευμα θα συνεχίσουμε ανατολικά μέσα από ένα τεράστιο ακατοίκητο τμήμα της χώρας, για να φτάσουμε στην περιοχή του Έγκιλσταντιρ με τα ανατολικά φιόρδ και τα ονειρικά τοπία. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ανατολικά φιόρδ - Βατναγιόκουλ - Βαρκάδα στο Γκλάσιαλ Λαγκούν (Glacial Lagoon) - Σκάφταφελ - Βικ

East side story

Η σημερινή μας διαδρομή μας επιφυλάσσει μοναδικά τοπία και εμπειρίες πρωτόγνωρες. Θα προσεγγίσουμε τα ανατολικά φιόρδ, μέρη απομακρυσμένα και ανεμοδαρμένα, που αποτελούν το καταφύγιο των ψαράδων εδώ και αιώνες και κατόπιν θα ακολουθήσουμε πορεία προς τη Νότια Ακτή, μια νέα γεωγραφική ενότητα στο ταξίδι μας. Θα κινηθούμε για αρκετά χιλιόμετρα στις παρυφές του Βατναγιόκουλ, του μεγαλύτερου παγετώνα της Ευρώπης, όπου με πλοιάριο θα απολαύσουμε μια υπέροχη διαδρομή στη λίμνη των παγετώνων Γιόκουλσαρλον, και θα φτάσουμε στα όρια του εθνικού πάρκου Σκάφταφελ, μια μικρή πράσινη όαση ακριβώς κάτω από το Ορεφαγιόκουλ, την ψηλότερη κορυφή της Ισλανδίας. Έπειτα από ακόμα μία χορταστική ημέρα θα φτάσουμε στο Βικ, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

6η ημέρα: Βικ - Νότια Ακτή - Ντίρχολεϊ - Μαύρη παραλία - Βικ

Ακτογραμμή από λάβα

Η πρωινή διαδρομή σήμερα γίνεται στη σκιά του παγετώνα Εϊγιαφιάτλα (Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ), που καλύπτει την καλντέρα ενός ηφαιστείου, φτάνοντας σε ύψος τα 1.651 μέτρα. Είναι το ηφαίστειο που τρομοκράτησε ολόκληρη την Ευρώπη και προκάλεσε την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων με την έκρηξή του το 2010. Πιο δυτικά βρίσκονται οι ακτές Σκέιθαρασάντουρ, που χαρακτηρίζονται από τη μαύρη λάβα, εκεί όπου εκβάλλουν οι ποταμοί των παγετώνων. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας κατευθυνόμενοι προς το υπέροχο «νότιο ακρωτήριο» της Ισλανδίας, την περιοχή Ντίρχολεϊ, ένα εμβληματικό τοπίο στην άκρη της θάλασσας, και στη διάσημη «μαύρη παραλία» Ρέινισφιαρα με τους μοναδικούς, πολυεδρικούς, βασαλτικούς σχηματισμούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Βικ - Γκούλφος - Θίνγκβελιρ - Περιοχή Σἐλφος ή Ρέικχολτ

Γεωθερμικό εργαστήριο

Η εκδρομή μας σήμερα είναι αφιερωμένη στους θερμούς πίδακες και στο λεγόμενο «χρυσό τρίγωνο» της Ισλανδίας, από τα πιο γνωστά και προβεβλημένα φυσικά τοπία του νησιού. Θα δούμε σε απόσταση «καυτής» αναπνοής τα πασίγνωστα γκέιζερ Στροκούρ (Strokkur) και Γκέιζερ (Geyser), από τα οποία εκτινάσσεται κάθε λίγα λεπτά ένας πίδακας θερμού νερού σε ύψος περίπου 30 μέτρων. Ο μεγάλος πίδακας (Geyser) έδωσε μάλιστα το όνομά του σε όλους τους θερμοπίδακες του κόσμου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους παγκοσμίως γνωστούς καταρράκτες Γκούλφος, τους «χρυσούς καταρράκτες», καθώς και το Θίνγκβελιρ, την ιστορική εθνοσυνέλευση των Ισλανδών και ταυτόχρονα την αρχαιότερη της Ευρώπης. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Σέλφος ή Ρέικχολτ

Για το τέλος του ταξιδιού μας έχουμε κρατήσει την πιο μεγάλη έκπληξη και την πιο δυνατή εμπειρία. Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την ενδοχώρα και τα χιονισμένα ηφαίστεια που έχουμε γνωρίσει από απόσταση όλες αυτές τις ημέρες, και συγκεκριμένα για την περιοχή του Χούσαφελ, που είναι και το σημείο εξόρμησης για τους παγετώνες. Χορτάτοι από τη μαγευτική μας εκδρομή, θα επιστρέψουμε στο Χούσαφελ και στο λεωφορείο μας και θα φτάσουμε στο Σέλφος για διανυκτέρευση.

Σημείωση: Η θερμοκρασία μέσα και πάνω στον παγετώνα είναι περίπου 0 βαθμοί. Θα χρειαστούμε ζεστά ρούχα, αλλά μπορούμε να προμηθευθούμε από τη βάση του παγετώνα ολόσωμες αδιάβροχες φόρμες και ειδικά παπούτσια. Εάν βέβαια έχετε αδιάβροχα ρούχα και παπούτσια, είστε απολύτως καλυμμένοι.

9η ημέρα: Σέλφος, Εκδρομή με σούπερ jeeps - Περπάτημα στον παγετώνα - Ξενάγηση και καυτό μπάνιο στην Μπλε Λίμνη - Ρέικιαβικ

Και επειδή μπορεί να μη σας πιστεύουν όταν το διηγηθείτε, ετοιμάστε κάμερες και κινητά... Σήμερα θα περπατήσουμε επάνω σε πάγους αιώνων! Οποιαδήποτε περιγραφή δεν φτάνει για να αποδώσει το μεγαλείο της στιγμής· είναι από τις δραστηριότητες που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την ήρεμη δύναμη, την πρωτεύουσα Ρέικιαβικ, με το σκανδιναβικό και ισλανδικό ντιζάιν, την ήπια κυκλοφορία, τους πεντακάθαρους πεζόδρομους και τα πολλά ποδήλατα. Εδώ το κέντρο είναι πυκνοδομημένο, αλλά με χαμηλά κτίρια και στενούς δρόμους. Γύρω από το κέντρο πολυώροφα συγκροτήματα και λίγο μακρύτερα καινούργιοι οικισμοί με μεγάλους ελεύθερους χώρους, πράσινο και σύγχρονες υποδομές.

Στη διάρκεια της ξενάγησης στην πόλη θα δούμε, μεταξύ άλλων, τα κυβερνητικά κτίρια, το γραφικό λιμάνι, την εκκλησία Χάλγκριμς με το επιβλητικό άγαλμα του Λέιφ Έρικσον, του πρώτου Ευρωπαίου που έφτασε στην Αμερική 500 χρόνια πριν από τον Κολόμβο, και θα καταλήξουμε στον εμπορικό δρόμο Λαγκαβεγκούρ (Laugavegur), που είναι και ο κεντρικός άξονας της παλιάς πόλης και ενώνει τις ήσυχες κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας. Εδώ βρίσκει κανείς καταστήματα μόδας, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, μπαράκια, καφέ και εστιατόρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για μια κοντινή εκδρομή στην περίφημη Μπλε Λίμνη, όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ένα ζεστό ιαματικό μπάνιο μέσα σε ένα απόκοσμο τοπίο που το δημιουργούν οι αντιθέσεις των καταγάλανων ζεστών νερών με τους σεληνιακούς σχηματισμούς της λάβας. Οι λάτρεις των ιαματικών λουτρών και σπα μάλλον δεν θα μπορούν να ξεκολλήσουν... Πανευτυχείς και απόλυτα χαλαρωμένοι θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

10η ημέρα: Ρέικιαβικ (ξενάγηση) - Πτήση επιστροφής

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη του Ρέικιαβικ και στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Ισλανδία - Γροιλανδία: 15 ημέρες

Προεπέκταση Γροιλανδία

Στο απόκοσμο Ιλούλισατ

 

Υπάρχουν πολλά μέρη από τα οποία μπορεί κανείς να προσεγγίσει τη Γροιλανδία. Σαν το Ιλούλισατ, όμως, δεν είναι κανένα. Θα μπορούσαμε να τα προτείνουμε για μείωση κόστους, αλλά το ταξίδι δεν θα ήταν Versus. Είναι απλά μαγικό, γιατί νομίζεις ότι έχεις πατήσει στην Ανταρκτική.

Η Γροιλανδία είναι το μεγαλύτερο νησί στον κόσμο, γεωγραφικά ανήκει στην αμερικανική ήπειρο, πολιτικά θεωρείται αυτόνομη περιοχή της Δανίας. Είναι κατά 80% καλυμμένη με πάγο. Χρωστάει το όνομά της στους θαλασσοπόρους Βίκινγκς, που την ονόμασαν Πράσινη Χώρα (Green Land) προσπαθώντας να δελεάσουν κι άλλους να φτάσουν έως εδώ. Λες και έλειπε στους Βίκινγκς το πράσινο…

 

Για όσους επιλέξουν αυτήν την προεπέκταση, το πρόγραμμα του ταξιδιού διαμορφώνεται ως εξής:

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – πτήση για Ρέικιαβικ

Πτήση για το Ρέικιαβικ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ρέικιαβικ (Ξενάγηση)

Βόλτα και ξενάγηση στο Ρέικιαβικ με τον αρχηγό μας.

3η ημέρα: Ρέικιαβικ - Ιλούλισατ - Νυχτερινή κρουαζιέρα «Ήλιος του μεσονυχτίου»

Απόβαση στη Γροιλανδία

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ιλούλισατ που από το 2004 έχει ενταχθεί στους τόπους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Στο Ιλούλισατ σήμερα ζουν περίπου 4.500 άνθρωποι. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε από το να περπατήσουμε στη γραφική πόλη με τα πολύχρωμα σπιτάκια;

Το βράδυ, μετά το δείπνο, θα αναχωρήσουμε για μια κρουαζιέρα στα υπέροχα φιόρδ του παγετώνα Εκίπ Σέρμια (Eqip Sermia). Ελάχιστα μέρη στη Γροιλανδία μπορούν να συγκριθούν σε ομορφιά με τον παγετώνα Εκίπ. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και την άκρη των αιώνιων πάγων της ενδοχώρας, που καλύπτουν το 80% της συνολικής έκτασης του νησιού και φτάνουν σε πάχος τα 3.000 μέτρα. Είναι ένα μεγάλο μέρος των αποθεμάτων σε γλυκό νερό που έχει ο πλανήτης μας και άρχισε να σχηματίζεται πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Την εποχή που επισκεπτόμαστε την περιοχή και λόγω του γεωγραφικού πλάτους στο οποίο βρισκόμαστε θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να αναλύσουμε το φαινόμενο του «ήλιου του μεσονυχτίου», του ήλιου που δύει γύρω στα μεσάνυχτα και δίνει εκπληκτικές αποχρώσεις στα παγόβουνα. Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά και γεμίστε την καρδιά σας με τις εικόνες αυτής της «ιεροτελεστίας» της φύσης. Μοναδικές στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη. Ένα τοπίο που η ομορφιά του μόνο με αυτήν της Ανταρκτικής μπορεί να συγκριθεί! Και επειδή μας αρέσει να σας φροντίζουμε όπως οι μαμάδες σας, «μην ξεχάσετε να ντυθείτε ζεστά για την κρουαζιέρα...».

4η ημέρα: Ιλούλισατ - Οικισμός κυνηγών Οκαατσούτ - Ιλούλισατ

Ice to see you...


Μετά το πρωινό μας θα επιβιβαστούμε σε πλοιάρια με προορισμό το μικρό χωριό Οκαατσούτ (Oqaatsut) στην περιοχή Ρόμπγουεϊ (Robeway). Για εκατοντάδες χρόνια ο οικισμός αυτός ήταν το μέρος όπου «άραζαν» οι Ολλανδοί φαλαινοθήρες προτού αναχωρήσουν για το κυνήγι των φαλαινών. Εκεί θα συναντήσουμε ανθρώπους που η διαβίωσή τους εξαρτάται αποκλειστικά από το ψάρεμα και το κυνήγι. Ένας κόσμος εντελώς διαφορετικός και τόσο γοητευτικός...

Θα ξεναγηθούμε στον μικρό οικισμό. Η πλεύση μας από και προς το χωριό αυτό είναι ακόμα μία κρουαζιέρα ανάμεσα στα παγόβουνα της περιοχής. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ιλούλισατ - Ρέικιαβικ

Με τι καρδιά...

...να πεις αντίο σ’ αυτήν την παγωμένη «πριγκίπισσα». Σαν μια αγαπημένη που αναγκαστικά πρέπει να αποχαιρετήσεις. Αυτή είναι η επίγευση της Γροιλανδίας στις καρδιές μας. Ευτυχώς οι πρωινές βόλτες στην πόλη για τις τελευταίες αγορές τοπικών χειροτεχνημάτων και αναμνηστικών μάς δίνουν την ευκαιρία να τη χορτάσουμε για λίγο ακόμα. Να ξαναδούμε ακόμη μία φορά το γνώριμο τοπίο με τα παγόβουνα δίπλα στον οικισμό και θα προσπαθήσουμε να συνειδητοποιήσουμε πού βρεθήκαμε και πόσα αποκομίσαμε σε αυτό το τόσο γεμάτο ταξίδι στις εσχατιές του πλανήτη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Ρέικιαβικ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Από την 6η έως και την 15η ημέρα του ταξιδιού, το πρόγραμμα πραγματοποιείται ακριβώς όπως το ανωτέρω (10ήμερο) πρόγραμμα της Ισλανδίας.

H διαφορετικότητα του Versus

  • Με τμηματικές διανυκτερεύσεις στην επαρχία της Ισλανδίας, εκεί όπου βρίσκεται η μαγεία της και όχι με ημερήσιες εκδρομές από την πρωτεύουσα.
  • Οι εκδρομές και οι δραστηριότητες που περιγράφονται και έχουν τοπικά πολύ μεγάλο κόστος περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας!
  • Βαρκάδα στη λίμνη των παγετώνων Γιόκουλσαρλον.
  • Κρουαζιέρα για να παρατηρήσουμε τις φάλαινες.
  • Τζιπ και πλήρης εκδρομή στον παγετώνα Λανγκιοκούλ.
  • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Μπλε Λίμνη.
  • Είσοδος στο Μουσείο Γκλαουμπάερ και στο Μουσείο Πετρωμάτων.
  • Περπάτημα σε παγετώνα... και πολλά άλλα που θα βρείτε διαβάζοντας το πρόγραμμά μας.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

    

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 3*, 4*
  • Πρωινό καθημερινά.
  • 8 δείπνα στην Ισλανδία.
  • Οι διαδρομές με πλοιάρια όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα στην Ισλανδία και Γροιλανδία.
  • Σαφάρι φάλαινας.
  • Τζιπ στον παγετώνα Λαγκγιόκουλ.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία *

    

    

Στη Γροιλανδία:

  • Ημιδιατροφή.
  • Πεζή ξενάγηση του Ιλουλισάτ.
  • Βραδινή κρουαζιέρα.
  • Επίσκεψη παραδοσιακού ψαράδικου χωριού.

 

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:
    • ΙΣΛΑΝΔΙΑ  550 €, 
    • ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ 650€ 
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

23/07/2019

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:30

08:35

LH 856

23/07/2019

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

11:40

13:20

LH 857

01/08/2019

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

14:15

19:45

LH 1284

01/08/2019

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:30

00:10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ – ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1753

18/07/2019

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

19:20

20:50

LH 2468

18/07/2019

ΜΟΝΑΧΟ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

22:00

23:55

LH 857

01/08/2019

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

14:15

19:45

LH 1284

01/08/2019

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:30

00:10

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Επιπλέον γνώσεις

Βιβλία

- «Ιllska – Τo κακό», Εϊρικούρ Ερτν Νόρδνταλ, μετάφραση Ρούλα Γεωργακοπούλου, εκδόσεις Πόλις.

- «Έθιμα Ταφής», Χάνα Κεντ, μετάφραση Μαρία Αγγελίδου, εκδόσεις Ίκαρος.

- «Ο άνθρωπος από τη Γροιλανδία», Τζάιλς Μίλτον, εκδόσεις Μίνωας.

Ταινίες

 - «Τhe deep», του Baltasar Kormakur». Ένας ψαράς προσπαθεί να επιβιώσει στον παγωμένο ωκεανό όταν το σκάφος του ανατρέπεται λίγο έξω από τις ακτές της Ισλανδίας.

- «Δεσμοί αίματος», του Γκρίμουρ Χακόναρσον.

 -«Ταξίδι στη Γροιλανδία», του Σεμπαστιάν Μπετμπεντέρ. Δύο νεαροί ηθοποιοί που ζουν στο Παρίσι αποφασίζουν να επισκεφθούν τον πατέρα του ενός, που ζει μόνιμα σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Γροιλανδίας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Βαρκάδα στη λίμνη των παγετώνων Γιόκουλσαρλον.
  • Κρουαζιέρα για να παρατηρήσουμε τις φάλαινες.
  • Τζιπ και πλήρης εκδρομή στον παγετώνα Λανγκιοκούλ.
  • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Μπλε Λίμνη.

Χάρτης Ταξιδιού Ισλανδία - Επέκταση Γροιλανδία, Ιλούλισατ | Καλοκαίρι 2019

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info