fb

Η Μάλτα του Versus | Χριστούγεννα 2018

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 499€

Περιγραφή

Η Δημοκρατία της Μάλτας αποτελείται από ένα αρχιπέλαγος εφτά νησιών, εκ των οποίων μόνο τα τρία μεγαλύτερα κατοικούνται - η Μάλτα, το Γκόζο και το Κομίνο. Βρίσκεται στην καρδιά της Μεσογείου, στα νότια της Σικελίας και είναι η μικρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο από πλευράς έκτασης, όσο και από πλευράς πληθυσμού.   
Με ιστορία μεγαλύτερη των 7.000 χρόνων, η Μάλτα έχει δεχτεί πολλές επιδρομές και κατακτήσεις και έχει επηρεαστεί από πολλές κουλτούρες. Υπήρξε επί αιώνες έδρα του τάγματος των Ιωαννιτών Ιπποτών και εν συνεχεία τμήμα της βρετανικής αυτοκρατορίας.
Η φυσική της ομορφιά και οι μακρόχρονες παραδόσεις της, έχουν κάνει τη Μάλτα έναν ελκυστικό προορισμό.            
Στην ίσως πιο μικρή πρωτεύουσα της Ευρώπης, τη Βαλέτα (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO), θα περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια της, θα θαυμάσετε τους μπαρόκ ναούς της και το Παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου. Και φυσικά θα απολαύσετε την κουζίνα της, που φημίζεται για το φρέσκο ψάρι και για τις σούπες λαχανικών.    
Με τις υπέροχες παραλίες, τα ιστορικά της μνημεία και το αξιόλογο πολιτιστικό της ενδιαφέρον, η Μάλτα είναι μια αποκάλυψη στα μάτια του επισκέπτη της.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΑΛΤΑ

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο και πτήση για τη Μάλτα . Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΛΤΑ (Ξενάγηση στη Βαλέτα)

Πρωινό και ξενάγηση στην πρωτεύουσα του νησιού Βαλέτα. Πόλη επιβλητική, χτισμένη από τους κορυφαίους μηχανικούς της εποχής για τους Ιωαννίτες Ιππότες το 1566, υπό την αιγίδα της Unesco από το 1980. Θα δούμε τους κήπους Μπαράκκα, θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα του φημισμένου Grand harbour (από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια του κόσμου), τους ξενώνες των οκτώ εθνοτήτων που αποτελούσαν το τάγμα των Ιπποτών, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη και το Παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρων ( δεν περιλαμβάνονται οι είσοδοι). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΛΤΑ- Μόστα-–Ραμπάτ-Μεδίνα-Τα Αλι)

Πρωινή ξενάγηση στο κέντρο του νησιού. Θα επισκεφθούμε την ΜΟΣΤΑ όπου θα δούμε τον Ναό της κοιμήσεως Θεοτόκου με τον τρίτο μεγαλύτερο τρούλο στην Ευρώπη. Στη συνέχεια  θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ και θα επισκεφθούμε την παλιά πρωτεύουσα "ΜΕΔΙΝΑ" γνωστή ως "Η Σιωπηλή Πόλη" ή "Πόλη των Ευγενών". Θα περιπλανηθούμε στα γοητευτικά μεσαιωνικά σοκάκια της ανάμεσα σε παλάτια και μοναστήρια στην πόλη που άλλαξε ελάχιστα τα τελευταία 1000 χρόνια. Τελευταία μας στάση στο εργαστήριο Φυσητού γυαλιού, για να παρακολουθήσουμε την διαδικασία κατασκευής του, (παραδοσιακή τεχνική από την εποχή των Φοινίκων). Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΛΤΑ (Κατακόμβες Αποστόλου Παύλου)

Πρωινό και στη συνέχεια επίσκεψη στις κατακόμβες του Αποστόλου Παύλου. Οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει ένα εκτεταμένο σύστημα με υπόγειες στοές και τάφους που χρονολογούνται από τον 4ο ως τον 9ο αιώνα Μ.Χ.  Οι κατακόμβες αποτελούν μέρος ενός μεγάλο νεκροταφείου και βρίσκονται μόλις έξω από τα τείχη της αρχαίας ελληνικής πόλης Μελίτης που τώρα καλύπτονται από τη  Μντίνα και Ραμπάτ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΛΤΑ (Τρείς Πόλεις – Κοσπίκουα Βιτοριόζα Σενγκλέα)

Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για τις «τρεις Πόλεις», την Κοσπίκουα, την Βιτοριόζα και την Σενγκλέα, έδρα των Ιωαννιτών Ιπποτών κατά την μεγάλη πολιορκία του 1565. Από τις επάλξεις τους θα απολαύσουμε την μαγική θέα της Βαλέττας και θα περιπλανηθούμε στα Μεσαιωνικά στενά, με τα κτήρια της Ιερής εξέτασης, των Μοναστηριών, την πλατεία των εκτελέσεων, το σπίτι του δήμιου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΛΤΑ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό ελεύθερο για ψώνια και περιπλάνηση στα σοκάκια του νησιού με τα πανέμορφα σπίτια τους, χτισμένα από πωρόλιθο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.


Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Η διαφορετικότητα του Versus

Ξεχωριστό πρόγραμμα στην Μάλτα που δεν την αντιμετωπίζει σαν ένα απλό city break. Η εκδρομή στις λεγόμενες «Τρεις Πόλεις» (περιλαμβάνεται) και η εκδρομή στις κατακόμβες του Αγίου Παύλου (τις σημαντικότερες στο νησί) είναι μερικά από τα στοιχεία που το διαφοροποιούν.

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines
  • Έλληνα αρχηγό-συνοδό που θα είναι συνεχώς μαζί σας και όχι τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Δεν υπάρχουν ελεύθερες μέρες αλλά μέρες με εκδρομές και περιηγήσεις. Παρόλα αυτά έχει ελεύθερο χρόνο για να απολαύσετε και μόνοι σας ή με την συνοδεία και την περιποίηση του αρχηγού μας.
  • Κεντρικό εξαιρετικό ξενοδοχείο 4* στην περιοχή St  Julian’s, το Golden Tulip Vivaldi.
  • Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων με είσοδο στις κατακόμβες του Αγ. Παύλου και εκδρομή στις «τρεις Πόλεις», την Κοσπίκουα, την Βιτοριόζα και την Σενγκλέα.

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μάλτα με πτήσεις της Aegean
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές από/προς  το αεροδρόμιο της Μάλτας
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Είσοδος στις κατακόμβες του Αγ. Παύλου
  • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός στη Μάλτα στη διάρκεια των ξεναγήσεων
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται 
  • Φόροι αεροδρομίων και καυσίμων  150
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, eco tax 1 € το δωμάτιο την ημέρα στο ξενοδοχείο.
  • Είσοδοι  σε αξιοθέατα , μουσεία κ.λ.π.
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 730

22.12

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΤΑ

14:40

15:35

A3 731

26.12

ΜΑΛΤΑ – ΑΘΗΝΑ

16:10

19:00

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει.

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ πριν την κατάθεση της προκαταβολής με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. 
Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

** Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"
από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines
  • Κεντρικό ξενοδοχείο 4* στην περιοχή St  Julian’s
  • Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων με είσοδο στις κατακόμβες του Αγ. Παύλου 
  • Το μόνο με Έλληνα αρχηγό και όχι τοπικό ελληνόφωνο

 

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info