fb

H μαγική 5,6 ήμερη Λαπωνία | Φώτα 2019

Διάρκεια: 5,6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 660€

Περιγραφή

«Τυλιγμένη» γύρω από τον αρκτικό κύκλο, στα σύνορα με το πουθενά, η Λαπωνία είναι η αναμφισβήτητη πατρίδα του ’ι-Βασίλη, του Ήλιου του Μεσονυκτίου, των Εσκιμώων Sami και του Βόρειου Σέλαος, που σαν πραγματική «βασίλισσα του χιονιού» αιχμαλωτίζει κάθε επισκέπτη με το μεγαλείο του τόπου, της ιστορίας και των ανθρώπων της… ειδικά αυτή την εποχή, όπου το απόλυτο λευκό μοιάζει να «λιώνει» κάτω από το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, που έρχεται να ζεστάνει με χρώματα και στολίδια το τοπίο, αλλά και την ανθρώπινη ψυχή.
Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχουν μια ξεχωριστή λάμψη καθώς, πέρα από την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου που πραγματικά μας εντυπωσιάζει, τα χνάρια στο χιόνι μας οδηγούν στο φιλόξενο σπίτι του πιο αγαπημένου Αγίου των παιδικών μας χρόνων. Στο ακριβές σημείο του Αρκτικού Κύκλου βρίσκεται το Χωριό του ’ι-Βασίλη. Ο ίδιος και οι χαρούμενοι βοηθοί του, περιμένουν να μας καλωσορίσουν και να μας ξεναγήσουν στο εσωτερικό της κατοικίας του. Εκεί δεκάδες πολύχρωμα, λιλιπούτεια ξωτικά εργάζονται πυρετωδώς 364 μέρες το χρόνο ετοιμάζοντας τα δώρα μας.
Φέτος, κάποια από αυτά βρέθηκαν στο Versus.
Έτσι ετοιμάσαμε για εσάς ένα ταξίδι γλυκό σαν παραμύθι…

 

1η Μέρα - 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ | ΑΘΗΝΑ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΛΑΡΝΑΚΑ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πρωινή αναχώρηση για το Ροβανιέμι. Μεταφορά στο χωριό του Αϊ Βασίλη, ακριβώς πάνω στον Αρκτικό Κύκλο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να μιλήστε μαζί του, να φωτογραφηθείτε και ίσως να του εκφράσετε κάποια σας επιθυμία. Στο ταχυδρομείο του θα μπορέσετε να στείλετε κάρτες και γράμματα στους αγαπημένους σας για τα επόμενα Χριστούγεννα.

Επίσκεψη στο Snowman World για να θαυμάσετε τα ξεχωριστά γλυπτά από πάγο και χιόνι και να συμετάσχετε σε όλες τις δραστηριότητες στο Snowman World, όπως πατινάζ στον πάγο, μάθημα snowboarding, γλυπτική στο χιόνι αλλά και τσουλήθρες πάγου! Γεύμα στο ένα και μοναδικό στο είδος του Ice Restaurant ακριβώς επάνω στον Αρκτικό Κύκλο και δίπλα στον Άγιο Βασίλη. Το εστιατόριο, που βρίσκεται στο χωριό του Άι Βασίλη στο Rovaniemi, θα είναι κρατημένο κατόπιν αιτήματος μας για το γκρουπ μας, ώστε να απολαύσουμε το μενού που δημιουργήθηκε από τον σεφ τους!

Προαιρετικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το Σάντα Πάρκ, ένα Χριστουγεννιάτικο Λούνα Πάρκ, μέσα σε μια τεράστια σπηλιά, το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους μας φίλους ...

Μέχρι την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο χρόνος για αγορές, μιας και εδώ θα βρείτε την μεγαλύτερη ποικιλία τοπικών ειδών και αναμνηστικών. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Μέρα - 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ | ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – SNOWMOBILE SAFARI – ΦΑΡΜΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ – ΦΑΡΜΑ ΧΑΣΚΥ

Μετά το πλούσιο πρωινό μπούφε θα ζήσουμε μία μοναδική εμπειρία, την  “αρκτική” περιπέτεια, που θα ξεκινήσει στο γραφείο του σαφάρι. Όλοι οι συμμετέχοντες θα προμηθευτούν με ειδικές στολές, γάντια, μπότες, κράνη και οτιδήποτε χρειάζεται για να τους κρατήσει ζεστούς κατά την διάρκεια του Σαφάρι με τα snowmobiles. Οι τοπικοί αρχηγοί θα σας γνωρίσουν τα μηχανάκια του χιονιού και τον τρόπο οδήγησης τους. Επίσκεψη πάνω από το παγωμένο ποτάμι της φάρμας των σκυλιών χάσκι με τα πρασινογάλαζα μάτια, εδώ θα  έχετε φυσικά την ευκαιρία να οδηγήσετε και το έλκηθρο τους και  να πάρετε το σχετικό δίπλωμα! Καφές στο ύπαιθρο που θα ετοιμάσουν οι αρχηγοί της αποστολής με την βοήθεια των συμμετεχόντων.

Συνεχίζουμε για τη φάρμα των ταράνδων, ο  Martti θα σας γνωρίσει τον Rudolf  και τους άλλους τάρανδους του και θα οδηγήσετε το έλκηθρο τους, τον τρόπο μετακίνησης των Λαπώνων από τα πολύ παλιά χρόνια. Γύρω από την φωτιά θα απολαύσουμε ένα “Εκδρομικό” γεύμα με ψωμί και λουκάνικα και καφέ, τσάι ή ζεστό χυμό. Διασκεδάστε στο άφθονο χιόνι.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και  μια σάουνα επιβάλλεται  για ξεκούραση και ανταλλαγή των εμπειριών της ημέρας. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

3η Μέρα - 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ | ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΡΑΝΟΥΑ - ΟΟΥΛΟΥ

Μετά τον πλούσιο πρωινό μπουφέ, μεταφορά στο μουσείο Άρκτικουμ για να δούμε το κέντρο Αρκτικής ιστορίας με εκθέματα μέσα από τα οποία θα γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής  των Λαπώνων  αλλά και ολόκληρης της Αρκτικής.

Αμέσως μετά η δίωρη σχεδόν διαδρομή μας μέσα στο κατάλευκο τοπίο θα μας φέρει στον Βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, την Ράνουα.

Εδώ θα γνωρίσετε όλα τα ζώα που ζουν σε Αρκτικές συνθήκες, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες καθώς και την πολική αρκούδα. Πριν την αναχώρησή μας γεύμα στο εστιατόριο του κήπου.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Όουλου και πτήση γα το Ελσίνκι. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Φιλανδίας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Παραλαβή δωματίων και  δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα - 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ | ΕΛΣΙΝΚΙ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και η πρώτη μας γνωριμία με την «Κόρη της Βαλτικής» θα αρχίσει με την ξενάγηση της πόλης. Ανάμεσα σε άλλα θα δούμε τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το προεδρικό μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, την πλατεία της γερουσίας με τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας , τα ναυπηγεία, το μνημείο του συνθέτη Συμπέλιους, την περίφημη εκκλησία των βράχων.

Η ξενάγηση μας θα τελειώσει στο εστιατόριο στο κέντρο της πόλης  για το γεύμα μας.

Το απόγευμα ελεύθερο για ψώνια ή μια προσωπική γνωριμία με την πόλη. Περπατήστε στους πεζόδρομους κοιτάζοντας τις βιτρίνες και πιείτε τον καφέ σας στο Εσπλανάντι. Το βράδυ δειπνήστε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και συνεχίστε τη βραδιά σας στο τζαζ κλαμπ STORYVILLE ή σε ένα από τα πολλά μπαρ ή ντίσκο της πόλης.

 

5η Μέρα - 06 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ | ΕΛΣΙΝΚΙ

Μετά το πλούσιο πρωινό μπουφέ του ξενοδοχείου μας, λίγη ώρα ελεύθερη στην διάθεσή σας για εξ ιδίων εξερεύνηση της πόλης. Μεταφορά αργά το μεσημέρι στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω σταθμού.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Ροβανιέμι και Ελσίνκι – Αθήνα
  • Αεροπορικό εισιτήριο Όουλου-Ελσίνκι
  • Ακτοπλοϊκά Ελσίνκι - Ταλίν με το υπερπολυτελές πλοίο της Tallink
  • Κεντρικό ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας στο Ροβανιέμι (2 νύχτες)
  • Κεντρικό ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας στο Ελσίνκι (2 νύχτες)
  • Κεντρικό ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας στο Ταλίν (1 νύχτα για το 6ημερο πρόγραμμα )
  • Χρήση σάουνας σε όλα τα ξενοδοχεία
  • Χρήση πισίνας σε όλα τα ξενοδοχεία (όπου διαθέσιμη)
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Εννέα Δείπνα/Γεύματα
  • Γεύμα στο Ice Restaurant στο χωρίο του Αϊ Βασίλη
  • Μεταφορά και επίσκεψη στο χωριό του Αϊ Βασίλη στο Ροβανιέμι
  • Πιστοποιητικό Αρκτικού Κύκλου
  • Εκδρομή με Snowmobile με ειδικά ρούχα και μπότες
  • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και βόλτα με έλκηθρο ταράνδων
  • Επίσκεψη σε φάρμα σκυλιών χάσκι και βόλτα με έλκηθρο χάσκι
  • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Μεταφορά στο Santa Park με προαιρετική είσοδο (34€ ενήλικος, 28€ παιδί 4 έως 14 ετών)
  • Μεταφορά και είσοδος στο Ζωολογικό κήπο της Ranua
  • Ειδικοί τοπικοί αρχηγοί κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων
  • Ξενάγηση στο Ταλίν
  • Πεπειραμένος συνοδός-αρχηγός
  • Μια χειραποσκευή και 1 αποσκευή έως 20 κιλά
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης & ΦΠΑ
  • Ενημερωτικό έντυπο

 

Δεν περιλαμβάνονται

·         Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 220€

·         Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα

Τυχόν είσοδοι σε μουσεία

 

ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ

  • Μεταφορά και είσοδος στο μουσείο Arktikum
  • Είσοδος στο Snowman World στο χωριό του Αϊ-Βασίλη

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

A3 4090

02.01.19

Αθήνα-Ροβανιέμι

09.00

14.50

D8 111

04.01.19

Όουλου -Ελσίνκι

19.10

20.15

TK 1424

06.01.19

Ελσίνκι–Κων/πολη

18.15

22.40

TK 1841

07.01.19

Κων/πολη -Αθήνα

01.15

01.35

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

A3 4090

02.01.19

Αθήνα-Ροβανιέμι

09.00

14.50

D8 111

04.01.19

Όουλου -Ελσίνκι

19.10

20.15

TK 1424

07.01.19

Ταλίν –Κων/πολη

18.20

22.40

TK 1841

08.01.19

Κων/πολη -Αθήνα

01.15

01.35

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Ένα ταξίδι που υπόσχεται μοναδικές στιγμές τις ημέρες των Φώτων στην καρδιά της Λαπωνίας, το λαμπερό Helsinki και το γραφικό Tallinn. Οι μαγευτικές αυτές πόλεις, ξεχωριστές σε ιστορία και πολιτισμό, με απίστευτα λευκά τοπία, προκαλούν κάθε ταξιδιώτη να ανακαλύψει τις ομορφιές τους! 

 

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info