fb

Οι κρυμμένες ομορφιές της Σερβίας | 21.12.2018

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 499€

Περιγραφή

Το Βελιγράδι, η πρωτεύουσα της Σερβίας, βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, στο σημείο όπου ο ποταμός Σάβα εκβάλλει ή συναντάει τον (πλωτό) Δούναβη, την αρτηρία που άλλοτε το ένωνε με τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Το Βελιγράδι έχει τη γοητεία των παραποτάμιων πόλεων. Είναι μια πόλη στραμμένη στο ποτάμι, το οποίο διαμορφώνει τη γεωγραφία της αλλά και τη ζωή των κατοίκων της.

Οι Σέρβοι είναι εξαιρετικά εξωστρεφείς. Με τις πρώτες καλές ημέρες, η ζωή μεταφέρεται κυριολεκτικά στους δρόμους. Τα πάντα συμβαίνουν στις πλημμυρισμένες από κόσμο ταράτσες των καφέ, που διεκδικούν ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων του Βελιγραδίου, οι οποίοι φαίνεται ότι προσπαθούν να επανακτήσουν τον χαμένο χρόνο ενός καταπιεστικού καθεστώτος και του πρόσφατου καταστροφικού πολέμου. Τα κάθε είδους στέκια και η έντονη πολιτιστική κίνηση του έχουν χαρίσει τον τίτλο το "Βερολίνο των Βαλκανίων". Το κέντρο της πόλης είναι γεμάτο καταπράσινα πάρκα στα οποία οδηγούν φαρδιές, πολύβουοι λεωφόροι, που διακόπτονται από ανοιχτές πλατείες και διακοσμούνται από πανέμορφα κτίρια των αρχών του αιώνα.

Πέρα από την πρωτεύουσα, σ’ αυτό το ταξίδι γνωρίζουμε ένα πολύ αντιπροσωπευτικό κομμάτι της Σερβίας: ερχόμαστε στο Νόβι Σαντ, την πρωτεύουσα της ιστορικής επαρχίας της Βοϊβοντίνα, μπαίνουμε στους Εθνικούς Δρυμούς Φρούσκα Γκόρα και Μόκρα Γκόρα, το γραφικό Γκόλουμπατς με το μεσαιωνικό του κάστρο, και τέλος βλέπουμε από κοντά το Ντρβένγκραντ, ή –όπως είναι πιο γνωστό- το ξύλινο χωριό του διάσημου σκηνοθέτη Εμίρ Κοστουρίτσα.

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (περιήγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και επιβίβαση στην απευθείας πτήση μας για το Βελιγράδι (Beograd / Београд). Άφιξη στη σερβική μεγαλούπολη, μια από τις πιο ιστορικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, απλωμένη στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη, με Ιστορία 7.000 χρόνων, που δεν αφήνει κανένα επισκέπτη ασυγκίνητο από την ομορφιά του και τις γοητευτικές του αντιθέσεις. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουμε περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, διασχίζοντας τη κεντρικότερη πλακόστρωτη εμπορική οδό Κνέζ Μιχαήλοβα, βλέποντας τη πλατεία Δημοκρατίας και το σιντριβάνι αρκετά παλαιά κτήρια, Πανεπιστημιακές σχολές πριν καταλήξουμε στην Μητρόπολη του Βελιγραδίου. Σε κοντινό café θα σας απολαύσουμε καφέ, προσφορά του γραφείου μας & ακολούθως θα συνεχίσουμε προς το φρούριο/πάρκο Καλεμεγκτάν, γνωστό ως η Ακρόπολη του Βελιγραδίου, το οποίο υπήρξε οχυρό, σύνορο μεταξύ Ανατολής με Δύση. Στη συνέχεια, θα επιβιβαστούμε σε μικρό τρενάκι για να δούμε το απέραντο αξιοθέατο από ψηλά με τη φανταστική θέα των ποταμών Σάβα και Δούναβη, το πολεμικό νησί, το νέο Βελιγράδι, τον πύργο Νεπόισα, όπου μαρτύρησε από τους Τούρκους ο Ρήγας Φεραίος και το άγαλμα του νικητή. Τέλος, βγαίνοντας από το Καλεμεγκτάν μπορείτε προαιρετικά (κόστος ατομικό) να επισκεφθείτε τον ζωολογικό κήπο. Επιστροφή & δείπνο στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας αν επιθυμείτε επιλέξτε να δοκιμάσετε την τύχη σας στο καζίνο ή να απολαύσετε το ποτό σας με μουσική στην περιοχή Σκαντάρλια, περιοχή που μοιάζει με την Πλάκα της Αθήνας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάποιες από τις παραπάνω δραστηριότητες ενδέχεται να μεταφερθούν την επόμενη ημέρα. 

2η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (πανοραμική ξενάγηση – μίνι κρουαζιέρα)

Μετά το πρόγευμα, ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Θα περάσουμε τον ποταμό Σάβα για το Νέο Βελιγράδι, όπου θα δούμε την μοντέρνα πόλη του Νέου Βελιγραδίου και τη νέα γέφυρα Άτα Τσιγκάνλια, υποβασταζόμενη από το μεγαλύτερο στο κόσμο πυλώνα στο κέντρο. Θα περάσουμε από το πάρκο Τόπσιντερ από την αριστοκρατική περιοχή Ντέτινιε, θα σταματήσουμε στο μουσείο Τίτο, όπου θα μπορούμε (προαιρετικά) να επισκεφθούμε το μουσείο καθώς και το μαυσωλείο του ιστορικού προέδρου της Γιουγκοσλαβίας. Συνεχίζοντας προς την εκκλησία του Αγίου Σάββα, θα περάσουμε από τα κατεστραμμένα κτίρια - αποτέλεσμα των βομβαρδισμών της πόλης κατά τον πόλεμο του 1999 - της Βουλής, της Κυβέρνησης και του Δημαρχείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα, ξεκινώντας από το Νέο Βελιγράδι προς το Παλαιό θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πρωτεύουσα εν πλω. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΣΤΑΡΟ ΧΟΠΟΒΟ – ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΤΣΙ – ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (Ολοήμερη εκδρομή)

Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή προς τα βόρεια της Σερβίας διαμέσου της πεδιάδας της Πανονίας. Πρώτος μας σταθμός το Μοναστήρι Στάρο Χόποβο (Manastir Staro Hopovo / Манастир Старо Хопово), ένα από τα πολλά μοναστήρια στη περιοχή Φρούσκα Γκόρα, στην επαρχία της Βοϊβοντίνα. Το μοναστήρι αναφέρεται για πρώτη φορά στα επίσημα εκκλησιαστικά χρονικά της Σερβικής Ιστορίας στα μέσα του 16ου αι. (περίπου 1546), ενώ δύο αιώνες αργότερα υπέστη σημαντικές ζημιές από σεισμό. Ο ναός (Άγιος Παντελεήμων) που βλέπουμε σήμερα χρονολογείται στο δεύτερο μισό του 18ου αι., με την αγιογράφησή του να φέρει την υπογραφή του σπουδαίου Γιάνκο Χάλκοζοβιτς, ένας από τους αγιογράφους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη σερβική αγιογραφία, με επιδράσεις από τη βυζαντινή παράδοση και την ιταλική Αναγέννηση. Ακολουθεί η όμορφη κωμόπολη Σρέμσκι Κάρλοβτσι, (Sremski Carlovci / Сремски Карловци): η κεντρική πλατεία της πόλης, Trg Branka Radicevica, μας μεταφέρει με χαρακτηριστική ευκολία στο χθες· γύρω από τη μαρμάρινη πηγή με τα τέσσερα κεφάλια λιονταριών ορθώνονται κτίσματα του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα, το ένα ομορφότερο από το άλλο.  Είναι το νεοκλασικό Δημαρχείο, ο μπαρόκ Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός, σπίτια του 18ου αιώνα και το παλάτι του Πατριάρχη (1895). Αναφέρεται ότι τα πρώτα αμπέλια φυτεύτηκαν στην περιοχή αυτή πριν από 1.700 χρόνια, από τους Ρωμαίους. Επί τουρκοκρατίας η καλλιέργεια σχεδόν έσβησε, για να ανθήσει και πάλι επί αυστροουγγρικής διοίκησης. Στην περιοχή παράγεται το Bermet, ένα λικέρ που θυμίζει το ιταλικό Βερμούτ. Η ντόπια ποικιλία που καλλιεργείται είναι το Vranac.

Επόμενος σταθμός μας είναι το φρούριο Πετραβαραντίν που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη, πριν φτάσουμε στην όμορφη πόλη Νόβι Σαντ (Novi Sad / Нови Сад), όπου θα έχουμε περιήγηση στο κέντρο της πόλης με τα όμορφα κτήρια, την καθολική εκκλησία της Παναγίας και το Δημαρχείο. Το Νόβι Σαντ (σημαίνει "Νέο Σχέδιο") ακουμπά στη βόρεια όχθη του Δούναβη και ανέκαθεν αποτελούσε κέντρο πολιτισμού και γραμμάτων, στοιχείο που του χάρισε την ονομασία «Αθήνα της Σερβίας». Εδώ θα δούμε το Ελληνικό σχολείο, την κομψή Δημοτική Βιβλιοθήκη του 1895, την Πινακοθήκη Ξένης Τέχνης, την πεζοδρομημένη πλατεία Ελευθερίας (Trg Slobode), το νεογοτθικό Καθολικό Ναό της Παρθένου Μαρίας, με τον 76 μέτρων Πύργο του, το αριστοκρατικό νεο-αναγεννησιακού ρυθμού Δημαρχείο κ.α.

Χρόνος ελεύθερος για φαγητό ή καφέ (προαιρετικό). Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βελιγράδι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΤΟΠΟΛΑ – ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ

Πρωινή αναχώρηση από το Βελιγράδι για το χειμερινό τουριστικό θέρετρο του Ζλάτιμπορ. Καθοδόν θα περάσουμε από την πόλη Τόπολα (Topola / Топола). Κοιτώντας τον χάρτη της Σερβίας και εστιάζοντας ακριβώς στο (νοητό) κέντρο της, εκεί θα εντοπίσουμε την πόλη της Τόπολα: είναι η πόλη όπου ο εθνικός ήρωας Τζόρτζε Πέτροβιτς (Ђорђе Петровић), γνωστότερος στην Ελλάδα ως «Καραγιώργης Σερβίας», ανέλαβε την ηγεσία του Πρώτου Σερβικού Ξεσηκωμού εναντίον των Οθωμανών το 1804. Κατόπιν συνεχίζουμε για το τουριστικό θέρετρο του Ζλάτιμπορ (Zlatibor / Златибор), στην οροσειρά των Δειναρικών Άλπεων. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.000 μ., το Ζλάτιμπορ απολαμβάνει ένα ευχάριστο αλπικό κλίμα πάνω στο οποίο έχει στηρίξει την οικονομία του, άμεσα στραμμένη στον χειμερινό τουρισμό. Και αυτή η πόλη βέβαια αναγνωρίζεται για την μακρά ιστορία της: μέχρι το 1991 μάλιστα ονομαζόταν Παρτιζάνσκε Βόντε (δηλαδή «Τα Νερά των Ανταρτών»), για να αποκτήσει τη νυν ονομασία της «Ζλάτιμπορ» όταν η τότε Γιουγκοσλαβία έπνεε πλέον τα λοίσθια. Άφιξη στο Ζλάτιμπορ νωρίς το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

5η ημέρα: ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ – ΜΟΚΡΑ ΓΚΟΡΑ – ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ

Επισκεπτόμαστε τον πανέμορφο εθνικό δρυμό Μόκρα Γκόρα (Mokra Gora / Мокра Гора). Η φυσική ομορφιά της καταπράσινης περιοχής είναι πραγματικά συγκλονιστική, δεν θα αρκεστούμε ωστόσο μονάχα στην παρατήρηση του φυσικού τοπίου: θα κάνουμε μια μικρή διαδρομή με το «τσίρα» (cira), το παραδοσιακό τρενάκι των Δειναρικών Άλπεων, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Ντρβένγκραντ (Дрвенград / Drvengrad), το «ξύλινο χωριό» δηλαδή που έφτιαξε ο γνωστός Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κοστουρίτσα, συμβάλλοντας κι εκείνος στην απογείωση του τουριστικού ενδιαφέροντος για την περιοχή. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Ζλάτιμπορ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Αναχώρηση για το Βελιγράδι και το αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

 

Η διαφορετικότητα του Versus


Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα.
 • 3 διανυκτερεύσεις Βελιγράδι στο Κεντρικό ξενοδοχείο Mercure Belgrade Excelsior 4 * και 2 διανυκτερεύσεις στο Ζλάτιμπορ στο ξενοδοχείο Μona hotel 4 *
 • Φόρους πόλεως.
 • Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Πρωινό και δείπνο (χωρίς ποτά).
 • Έλληνα έμπειρο αρχηγό.
 • Ελληνόφωνο ξεναγό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Εκδρομές στο Νόβι Σαντ, τον Εθνικό Δρυμό Φρούσκα Γκόρα, το Γκόλουμπατς και τον Εθνικό Δρυμό Μόκρα Γκόρα με το ξύλινο χωριό του Εμίρ Κοστουρίτσα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα
 • Ξενοδοχεία  4* (Βελιγράδι στο Mercure Belgrade Excelsior 4*, στο Ζλάτιμπορ στο Μona hotel 4*).
 • Φόροι πόλεως.
 • Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ελληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Πρωινό και δείπνο (χωρίς ποτά).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο       
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 210 €
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 976

21/12/2018

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

12:45

13:40

Α3 977

26/12/2018

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΑΘΗΝΑ

14:25

17:20

 

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα.
 • Ξενοδοχεία  4*.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Βελιγράδι και δύο στο Ζλάτιμπορ.
 • Πρωινό και δείπνο (χωρίς ποτά).
 • Έλληνα έμπειρο αρχηγό.
 • Ελληνόφωνο ξεναγό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

Χάρτης Ταξιδιού Οι κρυμμένες ομορφιές της Σερβίας | 21.12.2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info