fb

Φιλιππίνες – Φυλές Βορρά με επέκταση στο Παλαουάν – Ελ Νίντο | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2018

Διάρκεια: 13, 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2199€

Περιγραφή

Στη χώρα των χιλιάδων νησιών

Ακόμα και αν έχετε ταξιδέψει αρκετά στην Ασία, δύσκολα θα έχετε φτάσει μέχρι εδώ. Μια χώρα προικισμένη με 7.107 νησιά, με φυλές ξεχασμένες από τον χρόνο, με παραλίες που δίνουν νόημα στη λέξη «εξωτικές», με πυκνή βλάστηση που κρύβει το φως του ήλιου και με τη μεγαλύτερη θαλάσσια βιοποικιλότητα.

 

1η ημέρα: Αναχώρηση για τη Μανίλα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και γνωριμία με την ταξιδιωτική παρέα μας μέχρι να επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο για τις Φιλιππίνες.

 

2η ημέρα: Άφιξη στη Μανίλα Magandang umaga! (Καλημέρα, Μανίλα!)

Το τροπικό αεράκι και οι πρωτόγνωρες μυρωδιές μάς καλωσορίζουν στην ασιατική μεγαλούπολη. Αφετηρία και αρχή της εξερεύνησης της μαγικής πολυνησίας η πρωτεύουσα Μανίλα. Από τις πρώτες κιόλας εικόνες καταλαβαίνει κανείς γιατί ονομάστηκε «μαργαριτάρι της Ανατολής» και «πετράδι της αυτοκρατορίας στον Ειρηνικό» από τους Ισπανούς, που πρώτοι πάτησαν και βέβαια «τρύγησαν» τα χώματά της. Από τον 16ο μέχρι τον 19ο αιώνα ήταν μια καλά οχυρωμένη πόλη, με μεγάλους δρόμους και βασιλικές επαύλεις. Ωστόσο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η πόλη ισοπεδώθηκε και σταδιακά άρχισε η ανοικοδόμησή της, αποτελώντας σήμερα μια σύγχρονη μητρόπολη που αρχιτεκτονικά ακροβατεί μεταξύ ισπανικού, κινεζικού και μαλαισιανού στυλ με ολίγον από... Μανχάταν.

 

3η ημέρα: Μανίλα - Καταρράκτες Πασαγκτζάν - Μανίλα Εμπειρία... Survivor

Ξεκινάμε σήμερα για μια συναρπαστική εκδρομή 100 χλμ. νοτιοανατολικά της Μανίλα. Απόλυτη έκρηξη αδρεναλίνης η σημερινή περιπέτεια, δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Από το Πασαγκτζάν με πιρόγες και κουπιά κόντρα στο ρεύμα του ποταμού θα προσεγγίσουμε τους ομώνυμους καταρράκτες και τα φαράγγια, βουτηγμένοι μέσα στα καταπράσινα νερά και στην τροπική βλάστηση. Αξεσουάρ απαραίτητα: το αντηλιακό και το μαγιό μας! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Μανίλα - Μπανάουε Κατευθείαν στον παράδεισο

Ύστερα από ένα γενναίο πρωινό, γεμάτο ντόπιους ανανάδες, μάνγκο και μοσχομυριστούς καφέδες, ξεκινάμε οδικώς για την κατάκτηση του παραδείσου. Η διάσημη για το φυσικό κάλλος της Μπανάουε θεωρείται το 8ο θαύμα του κόσμου. Μάλιστα οι Ισπανοί όταν πρωτοαντίκρισαν αυτά τα καταπράσινα φυσικά σκαλοπάτια που συγκρατούν τους ορυζώνες είπαν ότι είναι «τα βήματα προς τον παράδεισο». Τα σπαρμένα καταπράσινα βουνά αγκαλιάζουν τα μικρά χωριουδάκια και κάθε στροφή μάς επιφυλάσσει μια έκπληξη. Μια μικρή στάση στο ιστορικό Ντάλτον Πας και από εκεί στη γραφική Μπαγκαμπάγκ, μέχρι να χορτάσουν τα μάτια μας βουνό, καταρράκτες και ποτάμια. Επιστροφή και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

 

5η ημέρα: Μπανάουε - Γύρος του Μπαγκαάν με jeepneys - Φυλή Ιφουγάος - Περιήγηση στους ορυζώνες - Μπανάουε Ο παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει

Αφού επιβιβαστούμε στο παραδοσιακό όχημα jeepney, θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωριουδάκι Μπαγκαάν, ένα μέρος φωλιασμένο στις κοιλάδες με τους κλιμακωτούς ορυζώνες.Τα jeepneys (τζίπνις) που θα μας μεταφέρουν είναι πρώην αμερικανικά στρατιωτικά τζιπ που ξέμειναν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γνωστά για την κιτς διακόσμησή τους και το απίστευτο στρίμωγμα των επιβατών...Στο επίκεντρό μας σήμερα θα είναι οι κάτοικοι της περιοχής που ανήκουν στη φυλή Ιφουγάος. Το όνομά τους σημαίνει «οι άνθρωποι από τη γη». Περπατώντας για περίπου 20 λεπτά σε κατηφορικό μονοπάτι θα φτάσουμε στην περιοχή τους και θα έρθουμε σε επαφή με τη ζωή και τις συνήθειές τους αλλά και θα δούμε από κοντά τον τρόπο που κατασκευάζουν τις ξύλινες καλύβες τους. Για τους Ιφουγάος τα ήθη και οι παραδόσεις είναι η βάση για όλους τους νόμους τους. Ο πολιτισμός και η κουλτούρα τους περιστρέφονται γύρω από το ρύζι, το οποίο θεωρείται ξεχωριστός καρπός.Υπάρχει μια σειρά γιορτών γύρω από τον πολιτισμό του ρυζιού, η οποία συνδέεται με τις περίπλοκες γεωργικές ιεροτελεστίες που ξεκινούν από την καλλιέργεια ρυζιού και καταλήγουν στην κατανάλωσή του.  Η εποχή συγκομιδής περιλαμβάνει τις μεγαλοπρεπείς γιορτές της ημέρας των ευχαριστιών. Μέρος αυτών των γιορτών και των τελετουργικών δραστηριοτήτων είναι η κατασκευή της μπίρας ρυζιού, των κέικ ρυζιού αλλά και άλλων προϊόντων ρυζιού. Αφού συζητήσουμε μαζί τους και τους συναναστραφούμε για λίγες ώρες, με τη βοήθεια των οδηγών μας θα προχωρήσουμε για να βρούμε σημεία που οι κλιμακωτοί ορυζώνες καθώς και τα ήσυχα χωριουδάκια που τους διακόπτουν φαίνονται πανοραμικά. Θα βρεθούμε τόσο ψηλά που τα σύννεφα θα περνούν κάτω από εμάς συμμετέχοντας και αυτά στην απίθανη εικόνα που θα βλέπουν τα μάτια μας.   

6η ημέρα: Μπανάουε - Εξερεύνηση Σαγκάδα & Μποντόκ - Μπανάουε

Στο επίκεντρό μας σήμερα είναι το Μποντόκ.

Η λέξη σημαίνει «βουνά» και οι άνθρωποί του είναι οι άνθρωποι των βουνών. Παρόλο που οι Μποντόκ πιστεύουν στα πνεύματα των προγόνων τους και σε αυτά της φύσης, είναι στην ουσία μονοθεϊστές. Ο θεός τους είναι ο Λουμαγουίγκμ (Lumawigm). Φτάνοντας θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μποντόκ για να θαυμάσουμε τα αυθεντικά χειροποίητα αντικείμενα των πρώιμων φυλών που ζούσαν στην περιοχή και αν ο καιρός μάς το επιτρέψει, θα επισκεφθούμε αρχαία νεκροταφεία σε σπηλιές. Θα συνεχίσουμε για τη Σαγκάδα, η οποία, χτισμένη σε υψόμετρο 1.500 μέτρων πάνω στην Κορδιλιέρα, μάς προσφέρει εσωτερική ευδαιμονία και ήμερο τοπίο, μακριά από κάθε ήχο και θόρυβο αυτού του κόσμου. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Μπανάουε, όπου και θα απολαύσουμε ένα σόου με τραγούδια και χορούς, στο οποίο οι ντόπιοι θα μας παρουσιάσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Μπανάουε - Μανίλα Επιστροφή στον πολιτισμό

Επιστρέφουμε οδικώς στη Μανίλα. Κοιτώντας έξω από το παράθυρο του οχήματός μας φέρνουμε στο μυαλό μας όσα ζήσαμε, σκεπτόμενοι ότι ένα ταξίδι είναι ένας άλλος τρόπος να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Η εμπειρία των προηγούμενων ημερών, τα απλόχερα και ήρεμα χαμόγελα των Ιφουγάος, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τη ματαιότητα της ταχύτητας του δικού μας πολιτισμού. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Μανίλα, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Mανίλα (ξενάγηση) - Νησί Μποχόλ Κάτι νέο, κάτι παλιό

Αλλαγή σκηνικού σήμερα, με θέμα αστικό και πρωταγωνίστρια τη Μανίλα. Εδώ δίνουν κρυφό ραντεβού το πολύ με το λίγο, η ένδεια με τον πλούτο, οι μπίζνες με την έντονη νυχτερινή ζωή, το παραδοσιακό με το σύγχρονο.Η ημέρα μας θα ξεκινήσει με πρωινή ξενάγηση στην πόλη. Θα επισκεφθούμε την παλιά ισπανική συνοικία Ιντραμούρος με το φρούριο Σαντιάγκο, θα δούμε το ανάκτορο Μαλακάνιαγκ, το εμπορικό κέντρο της πόλης Μακάτι, το Πανεπιστήμιο και θα καταλήξουμε στο Αμερικανικό Πάρκο Μνήμης, αποτίοντας φόρο τιμής στους 37.000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ταγκμπιλαράν. Άφιξη και από εκεί μεταφορά στο Μποχόλ, το 10ο μεγαλύτερο νησί της χώρας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Σοκολατένιοι λόφοι Μποχόλ Εκδρομή με επιδόρπιο λόφους από σοκολάτα

Μόλις 6 χιλιόμετρα από την πόλη Ταγκμπιλαράν βρίσκεται η δεύτερη παλαιότερη εκκλησία των Φιλιππίνων, χτισμένη το 1595, που στεγάζει ιερά λείψανα και εικόνες. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το σπουδαιότερο αξιοθέατο του νησιού, τους Σοκολατένιους Λόφους.  Για όσους θέλουν να ανέβουν στην κορυφή ενός από τους λόφους, δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τα 215 σκαλοπάτια. Η θέα που τους περιμένει είναι μοναδική! Ωστόσο η ημέρα δεν τελειώνει εδώ. Θα αναζητήσουμε το δεύτερο μικρότερο πρωτεύον θηλαστικό του κόσμου, το μαϊμουδάκι Tarsier, που ζει στα δάση του Μποχόλ και μας περιμένει να το γνωρίσουμε, ενώ για το τέλος έχουμε αφήσει μια χαλαρωτική βόλτα με πλοιάριο στον ποταμό Λομπόκ, μέσα στο απόλυτο τροπικό σκηνικό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

10η ημέρα: Μποχόλ - Σεμπού (ξενάγηση) - Μπορακάι Από νησί σε νησί

Μεταφορά στο λιμάνι του Ταγκμπιλαράν, απ’ όπου θα πάρουμε το φέρι για το Σεμπού, ένα ακόμα τροπικό νησάκι στο κέντρο των Φιλιππίνων.  Άφιξη και σύντομη ξενάγηση στο Σεμπού. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον Σταυρό του Μαγγελάνου, του πρώτου Ευρωπαίου που ήρθε στις Φιλιππίνες το 1521 αναζητώντας τα νησιά των μπαχαρικών στην Ινδονησία. Όταν έφτασε στο Σεμπού, έγινε φίλος με τους ντόπιους και τους έκανε Χριστιανούς. Έτσι «φύτεψε» έναν σταυρό για να τονίσει αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Κατικλάν. Άφιξη και μεταφορά στο Μπορακάι. Το Μπορακάι είναι γνωστό για την πιο φωτογενή παραλία του κόσμου «White beach», με την πουδρένια άμμο και τους πιο ψηλούς φοίνικες που έχετε δει ποτέ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο.

 

11η : Μπορακάι Γκραν φινάλε!

Ελεύθερη ημέρα στον παράδεισο. Το μικροσκοπικό τροπικό νησί Μπορακάι, χαμένο στην απεραντοσύνη του Ειρηνικού, έχει πολλές ολόλευκες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. Οι Μπαλινγκάι, Πούντα, Ντινιγουίντ και Πούκα είναι κάποιες από αυτές. Απολαύστε ρομαντικά ηλιοβασιλέματα και ξεκουραστείτε στην απόλυτα χαλαρωτική ατμόσφαιρά του. Το νησί φημίζεται και για τα ιδιαίτερα όμορφα κοχύλια (Puka Shells) που μπορεί κανείς να βρει στην αμμουδιά Γιαπάκ. Άλλα ελκυστικά μέρη είναι οι κήποι των πεταλούδων αλλά και οι σπηλιές των νυχτερίδων.Το Μπορακάι προσφέρεται για καταδύσεις, σέρφινγκ, καγιάκ, τρέκινγκ, ποδηλασία στο βουνό, ιππασία, τένις, ιστιοπλοΐα. Στο νησί υπάρχει, επίσης, πληθώρα από κέντρα σπα ή μασάζ, ενώ αμέτρητα είναι και τα παραθαλάσσια μπαρ, όπου το κοκτέιλ ρέει άφθονο. Κάθε στιγμή είναι διακοπές στο νησί Μπορακάι!

 

12η ημέρα: Mπορακάι - Μανίλα - Πτήση επιστροφής Paalam! Εις το επανιδείν!

Επιστροφή στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, απ’ όπου και θα πάρουμε την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

13η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα / Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

Άφιξη στην Αθήνα την επόμενη ημέρα.

 

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΑΛΑΟΥΑΝ

12η ημέρα: Από το νησί Μπορακάι στο νησί Παλαουάν - Ελ Νίντο

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Κατικλάν και πτήση για το Ελ Νίντο στο νησί Παλαουάν. Στο Ελ Νίντο, στα βόρεια του νησιού, βρίσκεται ένα αρχιπέλαγος από νησιά και βραχονησίδες, θαρρείς βγαλμένο από ταινία. Ένα από αυτά τα νησάκια, το Μινιλόκ, θα μας φιλοξενήσει για δύο διανυκτερεύσεις και θα μας χαλαρώσει. Το ξενοδοχείο μας, κατασκευασμένο σαν ένα παραθαλάσσιο ψαροχώρι των Φιλιππίνων, θα μας κάνει να νιώσουμε έντονα την επιστροφή στη φύση και στη νωχελικότητα. Το Ελ Νίντο φημίζεται για τις παραλίες με τις λευκές αμμουδιές, τους κοραλλιογενείς υφάλους και τα ασβεστολιθικά βράχια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το ταξιδιωτικό περιοδικό «Condé Nast Traveler» έχει κατατάξει το Ελ Νίντο στην 4η θέση της λίστας με τις πιο ωραίες παραλίες στον κόσμο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Στην αγκαλιά του Ελ Νίντο

Ημέρα ξεκούρασης και χαλάρωσης στην αγκαλιά της «Φωλιάς», όπως ονόμασαν το Ελ Νίντο οι Ισπανοί. Τα νερά της περιοχής αποτελούν μέρος του μεγαλύτερου θαλάσσιου καταφυγίου της χώρας, με κοραλλιογενείς υφάλους που φιλοξενούν πάνω από 200 είδη ψαριών και αμέτρητες θαλάσσιες χελώνες. Οι απότομες υποβρύχιες πλαγιές προσφέρονται για καταδύσεις ή snorkeling, ενώ γενικά οι δυνατότητες που μας δίνονται εδώ είναι αμέτρητες: γύρος του νησιού, εκδρομές σε διπλανά μικρότερα νησάκια, καγιάκ, περπάτημα, ποδήλατο.

 

14η ημέρα: Ελ Νίντο - Πουέρτο Πρινσέσα

Έπειτα από ένα υπέροχο δυναμωτικό πρωινό θα ταξιδέψουμε προς τον Νότο για να συναντήσουμε την επόμενη «καλλονή», την πρωτεύουσα του νησιού, την Πουέρτο Πρινσέσα, που θεωρείται από τις πιο οργανωμένες πόλεις στις Φιλιππίνες και μας επιφυλάσσει και αυτή με τη σειρά της πολλές εκπλήξεις... Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

 

15η ημέρα: Πουέρτο Πρινσέσα - Εθνικό πάρκο και βαρκάδα στον υπόγειο ποταμό

Ένα από τα επτά θαύματα της φύσης το θεωρούν οι ντόπιοι. Πρόκειται για το εθνικό πάρκο του υπόγειου ποταμού Σεν Πολ, που ρέει κάτω από το βουνό, σε ένα φυσικό τούνελ μήκους οκτώ χιλιομέτρων. Ο ποταμός εκβάλλει τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το Σαμπάνγκ, σε ένα σημείο με γαλαζοπράσινα νερά και οργιώδη βλάστηση. Εμείς θα το ανακαλύψουμε κάνοντας βαρκάδα μέσα από σπήλαια με σταλαγμίτες, σταλακτίτες και ασημένιους βράχους που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά. Μια διαδρομή ονειρική, που θα μας ταξιδέψει σε σπήλαια που θυμίζουν καθεδρικούς ναούς και θόλους, μια εμπειρία αξέχαστη λίγο πριν κάνουμε την τελευταία μας βουτιά στα ζεστά νερά! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το δείπνο.

 

16η ημέρα: Πουέρτο Πρινσέσα - Μανίλα - Πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό μεταφορά στο τοπικό αεροδρόμιο για την πτήση προς το διεθνές αεροδρόμιο της Μανίλα και από εκεί θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας για την Αθήνα.

 

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Αεροπορική εταιρεία: Qatar Airways
  •  Κατανομή διανυκτερεύσεων: Μανίλα (2), Μπανάουε (3), Μανίλα (1), Νησί Μποχόλ (2), Νησί Μπορακάι (2).
  •  Επέκταση Παλαβάν: Ελ Νίντο (2), Πουέρτο Πρινσέσα (2).
  •  Ξενοδοχεία 4* sup, εκτός από το Μπανάουε, όπου το ξενοδοχείο είναι 3*.
  •  Διατροφή: Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά. Την ελεύθερη ημέρα του Ελ Νίντο επιπλέον μεσημεριανό.
  • Μετακινήσεις: αεροπλάνα, κλιματιζόμενο πούλμαν, φέρι, πλοιάρια.
  •  Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
  •  Είσοδοι και ξεναγήσεις στα αξιοθέατα που αναφέρουμε στο πρόγραμμα ότι θα επισκεφθούμε.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορική εταιρεία: Qatar Airways
  •  Κατανομή διανυκτερεύσεων: Μανίλα (2), Μπανάουε (3), Μανίλα (1), Νησί Μποχόλ (2), Νησί Μπορακάι (2).
  •  Επέκταση Παλαβάν: Ελ Νίντο (2), Πουέρτο Πρινσέσα (2).
  •  Ξενοδοχεία 4* sup, εκτός από το Μπανάουε, όπου το ξενοδοχείο είναι 3*.
  •  Διατροφή: Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά. Την ελεύθερη ημέρα του Ελ Νίντο επιπλέον μεσημεριανό.
  •  Μετακινήσεις: αεροπλάνα, κλιματιζόμενο πούλμαν, φέρι, πλοιάρια.
  •  Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
  •  Είσοδοι και ξεναγήσεις στα αξιοθέατα που αναφέρουμε στο πρόγραμμα ότι θα επισκεφθούμε.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €760

Πτήσεις

13ήμερο

Αριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα Αναχώρησης Ώρα ’φιξης
QR 212   ΑΘΗΝΑ -  ΝΤΟΧΑ 20:55 01:10
QR 932   ΝΤΟΧΑ - ΜΑΝΙΛΑ  02:55 16:35
QR 929   ΜΑΝΙΛΑ  -  ΝΤΟΧΑ 00:40 05:20
QR 211   ΝΤΟΧΑ  - ΑΘΗΝΑ 15:00 19:55

 

17ήμερο

Αριθμός Πτήσης Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα Αναχώρησης Ώρα ’φιξης
QR 212   ΑΘΗΝΑ -  ΝΤΟΧΑ 20:55 01:10
QR 932   ΝΤΟΧΑ - ΜΑΝΙΛΑ  02:55 16:35
QR 929   ΜΑΝΙΛΑ  -  ΝΤΟΧΑ 00:40 05:20
QR 203   ΝΤΟΧΑ  - ΑΘΗΝΑ 07:15 12:10

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


                                                              Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Εμπειρία

Να ανέβεις στην κορυφή ενός σοκολατένιου λόφου στο Μποχόλ

Άλυτο γεωλογικό αίνιγμα, οι παράξενοι αυτοί λόφοι μοιάζουν περισσότερο με παιδική ζωγραφιά και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν είναι ανθρώπινο έργο. Πρόκειται για 1.776 λόφους, ύψους 30-50 μέτρων, διασπαρμένους σε μια περιοχή 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με εξαιρετικά συμμετρικό κωνοειδές σχήμα. Πήραν το όνομά τους από το πράσινο γρασίδι που τους καλύπτει, το οποίο στο τέλος της ξηρής περιόδου παίρνει χρώμα καφέ-σοκολατί.Πολλές θεωρίες έχουν αναπτυχθεί για την προέλευση τους όπως το ότι επρόκειτο για κοραλλιογενείς υφάλους που αποσπάστηκαν από τη θάλασσα κατά τη διάρκεια τεράστιων γεωλογικών αλλαγών εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν. Ο αέρας και η βροχή στη συνέχεια τοποθέτησαν σε αυτούς το τελικό κάλυμμά τους. Πάντως τα 215 σκαλοπάτια που μας χωρίζουν έως την κορυφή ενός από τους λόφους υπόσχονται θέα του τοπίου μοναδική!

Dreams come true: Τους παράξενους λόφους θα επισκεφθούμε την 9η ημέρα του ταξιδιού μας.

 

 

Info

Πρωτεύουσα: Μανίλα

Πληθυσμός: 103,3 εκατομμύρια

Γλώσσα: Υπάρχουν πάνω από 170 τοπικές διάλεκτοι, αλλά μια χαρά θα συνεννοηθείτε στα Αγγλικά

Τοπική ώρα: 6 ώρες μπροστά από την Ελλάδα

Νόμισμα: πέσο

Διεθνής κωδικός κλίσης: +63

 

Επιπλέον γνώσεις

Βιβλία

- «The Philippines True Books Geography», της Σίρλεϊ Γκρέι από το amazon.com.

- «Εξέγερση στις Φιλιππίνες», του Εμίλιο Σαλγκάρι.

Ταινία

- «Τhe woman who left», του ανεξάρτητου Φιλιππινέζου σκηνοθέτη Λαβ Ντίαζ (Χρυσός Λέων στο Φεστιβάλ Βενετίας).

Instagram accounts

- @ the_philippines

- @ comeseethephilippines

- @ go.philippines

 

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Μεταφορά με τα ιστορικά jeepneys, τα τζιπ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που αποτελούν πλέον το εθνικό όχημα.
  •  Αναπαράσταση εθίμων με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στην Μπανάουε.
  •  Βόλτα με πιρόγες στους καταρράκτες και στα φαράγγια του Πασαγκτζάν.
  •  Βόλτα με τις παραδοσιακές βάρκες στον ποταμό Λοάι στο νησί Μποχόλ.
  •  Βαρκάδα στον Παλαβάν, τον μακρύτερο υπόγειο ποταμό του κόσμου.

Χάρτης Ταξιδιού Φιλιππίνες – Φυλές Βορρά με επέκταση στο Παλαουάν – Ελ Νίντο | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info