Στην Καρδιά της Μακεδονίας - Απόκριες στη Νάουσα | 15.02 , 16.02.2018

Διάρκεια: 4, 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 228€

1η Ημέρα: Αθήνα – Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά – Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση από Αθήνα και μέσω Τεμπών θα φτάσουμε στην Καστανιά Ημαθίας στις πλαγιές του κατάφυτου Βερμίου και στην ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά. Θα συνεχίσουμε για Θεσσαλονίκη. Άφιξη στο ξενοδοχείο Capsis 4*. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Ημερήσια εκδρομή: Γουμένισσα, Καστανερή, Καταρράκτες και σμαραγδένια λίμνη του Σκρα, Αξιούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρωινό και ξεκινάμε για τους νομούς Κιλκίς και Πέλλας, σε μια ευλογημένη από την φύση πλαγιά του όρους Πάικου, με βλάστηση και πηγαία νερά. Εκεί μας περιμένει η Γουμένισσα. Ο τόπος του Ηγούμενου. Οι πρώτοι οικιστικοί πυρήνες δημιουργήθηκαν στην περιοχή γύρω από το Μοναστήρι της Παναγίας τα τελευταία χρόνια της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, επί Παλαιολόγων. Οι κάτοικοι καταπιάστηκαν με επιτυχία με τη σηροτροφία, την αμπελουργία και την οινοποιία. Η πλατεία με τα πλατάνια και την χαρακτηριστική κρήνη που έχτισαν Γάλλοι στρατιώτες θυμίζει τις εποχές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν η περιοχή ήταν το επίκεντρο σκληρών συγκρούσεων. Θα αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας για μια βόλτα στα σοκάκια της πόλης και για να επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο (είσοδος ελεύθερη). Ακολουθεί μια πολύ όμορφη ορεινή διαδρομή προς το χωριό Καστανερή σε υψόμετρο 800 μ. Το χωριό δημιουργήθηκε πριν από 300 χρόνια από κτηνοτρόφους και φυγόδικους που αναζήτησαν, εδώ σε τούτη την απόκρημνη πλαγιά του Πάικου, την ελευθερία τους. Τα περισσότερα σπίτια του χωριού είναι καλοδιατηρημένα, ενώ εντύπωση προκαλεί η άφθονη χρήση της πέτρας και του ξύλου που θυμίζει τη Ζαγορίτικη τεχνική. Γύρω από το χωριό απλώνεται ένα υπέροχο δάσος από καστανιές και οξιές. Πιο ανατολικά θα συναντήσουμε το χωριό Σκρα όπου στις 17 Μαΐου 1918 έγινε η ιστορική μάχη, μια από τις σημαντικότερες του Α’ παγκοσμίου πολέμου στα Βαλκάνια. Αφήνουμε το χωρίο και αναζητούμε τους καταρράκτες και την σμαραγδένια λίμνη του Σκρα. Ένα ξύλινο γεφυράκι μας οδηγεί στους καταρράκτες, που ξεπροβάλλουν μέσα από τις βελανιδιές και τα πλατάνια με τους κισσούς. 10 μ. πιο πάνω θα βρούμε και τη Σμαραγδένια λίμνη, που οφείλει το όνομα της στα γαλαζοπράσινα νερά της στους ασβεστολιθικούς απολιθωμένους οργανισμούς που κρύβει στον πυθμένα της. Μετά τη λίμνη, ακολουθώντας την κοίτη του ρέματος, φτάνουμε στους επόμενους καταρράκτες. Κατεβαίνοντας πιο νότια θα φτάσουμε στην Αξιούπολη και από εκεί θα επιστέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Ημερήσια εκδρομή: Έδεσσα, Άρνισσα, Λίμνη Βεγορίτιδα, Παλιός Αγ. Αθανάσιος, Χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν & εκδρομή στα 2.524μ.

Σήμερα ξεκινάμε για την όμορφη Έδεσσα, την νεράιδα των καταρρακτών. Αιωνόβια πλατάνια και νερά συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο όλες τις εποχές. Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Ελλάδα. Το νερό του καταρράκτη Κάρανου πέφτει από ύψος 70μ. Δίπλα στους καταρράκτες και μέσα στο Μουσείο Νερού της πόλης λειτουργεί το πρώτο ενυδρείο και με ενδημικά ψάρια γλυκού νερού στην Ελλάδα. Μπορεί κανείς να δει από κοντά Τρίτωνες, Χελώνες, Καβούρια, Καραβίδες αλλά και διάφορα είδη φιδιών. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας ως τον παραλίμνιο οικισμό της Άρνισας, εκεί όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, η Βεγορίτιδα, που είναι ένας σημαντικός υδροβιότοπος και εντάσσεται στη ζώνη προστασίας του προγράμματος «NATURA 2000». Θα προσπεράσουμε αρκετά ορεινά χωριά αλλά εμείς θα πάρουμε το δρόμο που οδηγεί στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο, έναν οικισμό που έχει μετατραπεί με την πάροδο του χρόνου στο πιο δημοφιλή χειμερινό «στέκι» της Β. Ελλάδας. Η ορεινή αυτή κοινότητα κτίστηκε το 16ο αι. και μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο διατηρούσε ένα σημαντικό σε αριθμό μόνιμο πληθυσμό. Στα χρόνια που ακολούθησαν αποψιλώθηκε δημογραφικά και σχεδόν ερήμωσε. Πριν από 20 περίπου χρόνια και μετά τη δημιουργία του χιονοδρομικού κέντρου, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Ήρθε το ρεύμα, τα παλιά καλντερίμια πλακοστρώθηκαν ξανά, τα χαλάσματα ανοικοδομήθηκαν από τα θεμέλια και έγιναν πάλι κατοικήσιμα. Τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα και τα τριήμερα των εορτών σφύζει από ζωή. Ο δρόμος συνεχίζει για το χιονοδρομικό
κέντρο σε υψόμετρο 2.050μ. Ένα ζεστό καφεδάκι είναι ότι πρέπει στο σαλέ του χιονοδρομικού. Εδώ έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία. Με ερπιστριοφόρο όχημα θα αγγίξουμε την κορυφή του Καϊμακτσαλάν. Ακολουθώντας μια διαδρομή δίπλα από τις πίστες και τα λίφτ του χιονοδρομικού φτάνουμε στην Τρίτη πιο ψιλή κορυφή της Ελλάδας, στα 2.524μ. υψόμετρο! Η διαδρομή αυτή είναι ανεπανάληπτη. Φτάνοντας στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία όπου κατεβαίνουμε από τα μηχανήματα για να θαυμάσουμε πρώτα από όλα το ίδιο το εκκλησάκι και να ακούσουμε την ιστορία του. Η κορυφή του βουνού κουβαλάει βαρύ ιστορικό φορτίο στις πλάτες της καθώς εδώ, στις 16 Σεπτεμβρίου του 1916, στα μέσα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου διεξήχθη μία από τις πιο αιματηρές μάχες μεταξύ Σέρβων και Βουλγάρων στρατιωτών για την κατάληψή της. Ύστερα θα δούμε την καταπληκτική θέα που προσφέρει, που φτάνει ως το κράτος της FYROM, το Στρατιωτικό Φυλάκιο και τη πόλη του Μοναστηρίου (Μπίτολα). Θα προχωρήσουμε να γνωρίσουμε και το πιο «θερμό» πρόσωπο του Καϊμακτσαλάν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Βέροια – Καρναβάλι Νάουσας – Θεσσαλονίκη

Πλούσιο πρωινό και αναχωρούμε για την όμορφη Βέροια. Ζωντανή, γοητευτική και δυναμική, η Βέροια, ζει κι ανασαίνει το σήμερα, διαφυλάσσοντας σαν επτασφράγιστο μυστικό την πολιτιστική της κληρονομιά. Βυζαντινές εκκλησίες, λυθόστρωτα σοκάκια, υπέροχα νεοκλασικά, το βήμα του Αποστόλου Παύλου, η συναγωγή, το Βυζαντινό μουσείο, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που αξίζει να ανακαλύψετε στην Μακεδονική πόλη. Στην Πλατεία Ελιάς με το σιντριβάνι, τα παρτέρια με τα λουλούδια, την απίστευτη θέα και τον Πολυχώρο Ελιά χτυπάει η «καρδιά» της. Μια πλατεία γεμάτη αναμνήσεις... Θα ανακαλύψουμε την ιδιαίτερη γοητεία αυτής της όμορφης πόλης, και θα δοκιμάσουμε το κορυφαίο ρεβανί της! Συνήθως, το σερβίρουν μαζί με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Εκεί λοιπόν κι εμείς θα σας κεράσουμε για να σας γλυκάνουμε! Συνεχίζουμε για τη Νάουσα, όπου θα θαυμάσουμε την παρέλαση των καρναβαλιστών. Μπούλες και Γενίτσαροι με τις παραδοσιακές φορεσιές και τις κουδούνες να πλημμυρίζουν τους δρόμους της πόλης. Κόσμος και κέφι παντού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Λιτόχωρο & Πολεμικό Μουσείο – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την κάθοδό μας στην Αθήνα αλλά πρώτα θα επισκεφτούμε το Λιτόχωρο. Διάσημο για την τοποθεσία του, στους πρόποδες του Ολύμπου, του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας, με τον εντυπωσιακό ορεινό όγκο να δεσπόζει πάνω από τα σπίτια του και παράλληλα μόλις 5χλμ. από τη θάλασσα. Η πλούσια ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων, καθώς εκεί υπήρχε από την αρχαιότητα λατρευτικό κέντρο των Μουσών, ενώ η σημερινή πόλη λέγεται πως άρχισε να δημιουργείται τον 14ο αιώνα. Στο Λιτόχωρο θα δούμε παλιά πέτρινα σπίτια και «καπετανόσπιτα» - που μαρτυρούν το παρελθόν των κατοίκων με τη θάλασσα – στενά σοκάκια στον παλιό,
παραδοσιακό οικισμό, αιωνόβια πλατάνια και πολλές μικρές πλατείες. Μπορούμε να επισκεφτούμε το πολεμικό μουσείο. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με τις ωραιότερες εντυπώσεις.

Στο 4ήμερο πρόγραμμα δεν συμπεριλαμβάνεται η 2η ημέρα

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Τέσσερεις (4) διανυκτερεύσεις στο CAPSIS HOTEL 4* στη Θεσσαλονίκη
 • Μπουφές πρωινό και δείπνο καθημερινά
 • Εκδρομή και ξενάγηση με ερπιστριοφόρο στην κορυφή του Καϊμακτσαλάν
 • Ξενάγηση με τοπικό ξεναγό στην Βέροια
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Η είσοδος σε επισκέψιμους χώρους
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
 • Φόρος διαμονής*
 • Στο 4ήμερο πρόγραμμα δεν συμπεριλαμβάνεται η 2η ημέρα

Φόρος Διαμονής:

Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν . 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου, που αναμένεται να εφαρμοσθεί από την 1/1/2018.

Η χρέωση αναμένεται να είναι για το δωμάτιο την διανυκτέρευση:

Ξενοδοχείο 3* = 1,50€
Ξενοδοχείο 4* = 3,00€
Ξενοδοχείο 5* = 4,00€

Το επιπλέον ποσό θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Αναμένουμε διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών, ώστε να διευκρινιστεί και ο τρόπος απόδοσης του εν λόγω φόρου. Σε περίπτωση τυχόν αλλαγής του ανωτέρω φόρου ή άλλου φόρου/τέλους, η τιμολογιακή πολιτική θα τροποποιηθεί αναλόγως.

 

   

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Triple Room 275 € 0 €
Double Room 327 € 0 €
Twin Room 327 € 0 €
Single Room 455 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Triple Room 228 € 0 €
Double Room 272 € 0 €
Twin Room 272 € 0 €
Single Room 373 € 0 €

Αναχωρήσεις: 23.12, 30.12,15.02

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Εκδρομή και ξενάγηση με ερπιστριοφόρο στην κορυφή του Καϊμακτσαλάν 
 • Ανακαλύπτουμε τους καταράκτες και τη σμαραγδένια λίμνη  του Σκρά
 • Καρναβάλι Νάουσας

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Μάρτιος 2018

Αναχωρήσεις

15/2, 16/2

Χάρτης Ταξιδιού Στην Καρδιά της Μακεδονίας - Απόκριες στη Νάουσα | 15.02 , 16.02.2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info