Καλαματιανό Καρναβάλι, Μεσσηνία & Μεσσηνιακή Μάνη | 16.02.2018

Διάρκεια: 4, 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 90€

1η ημέρα: Αθήνα – Καλαμάτα – Ιερός ναός της Υπαπαντής – Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας – Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

Συγκέντρωση και αναχώρηση από Αθήνα στις 8.00. Μέσω Ισθμού και με ενδιάμεση στάση φτάνουμε στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Θα περπατήσουμε τα όμορφα σοκάκια της παλιάς πόλης που θα μας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή και θα μας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε παλιά κτίρια που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου, δεκάδες αρχοντικά, λιθόχτιστες εκκλησίες, μουσεία και καταστήματα με τοπικά προϊόντα. Στην πλατεία Υπαπαντής δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής του Σωτήρος. Στο ναό φυλάσσεται η θαυματουργή, ομώνυμη εικόνα για την οποία ο θρύλος θέλει να βρέθηκε στα ερείπια του ναού που καταστράφηκε το 1770 όταν ο ιπποκόμος του Τούρκου πασά που είχε φτιάξει εκεί σταύλο για τα άλογά του είδε στο όνειρό του μια γυναίκα να του υποδεικνύει να σκάψει εκεί για να βρει τη θαυματουργή εικόνα. Θα συνεχίσουμε να επισκεφτούμε το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας που στεγάζεται σ’ ένα υπέροχο αρχοντικό, διώροφο του 19ου αιώνα. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, όπου σύμφωνα με την παράδοση, κηρύχτηκε η Επανάσταση και τελέστηκε η πρώτη λειτουργία της απελευθερωμένης Καλαμάτας. Δίπλα συναντούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας με θαυμάσια εκθέματα. Άφιξη στο Hotel Akti Taygetos Conference Resort 4*, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Καλαμάτα – Αρχαία Μεσσήνη – Μύλοι Κυπαρισσίας – Κυπαρισσία – Καλαμάτα

Μετά το πρόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για την Αρχαία Μεσσήνη. Είναι από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Ιδρύθηκε από το θηβαίο στρατηγό Επαμεινώνδα και τους Αργείους συμμάχους του το 369 π.Χ. Η πόλη, άκμασε κατά τους Μακεδονικούς και
τους Ρωμαϊκούς χρόνους ως πρωτεύουσα του μεσσηνιακού κράτους. Ξενάγηση με τοπικό ξεναγό στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης. Επόμενος σταθμός, οι Μύλοι Κυπαρισσίας όπου και θα δούμε τον «Παλιό Νερόμυλο» ο οποίος κτίστηκε το 1850. Μετά την ανακατασκευή του, που έγινε με σεβασμό στο περιβάλλον, τις παραδοσιακές τεχνικές και την ιστορία του, στεγάζει τρεις
διαφορετικές δραστηριότητες, όπως ακριβώς και στο παρελθόν: νερόμυλο, παραδοσιακό καφενείο και μαγαζάκι με παραδοσιακά προϊόντα! Θα συνεχίσουμε να δούμε την Κυπαρισσία με το κάστρο των «Γιγάντων». Σύμφωνα με τη Μυθολογία, η Κυπαρισσία υπήρξε κτίσμα των «Γιγάντων». Ένα κάστρο θεμελιωμένο επάνω σε «κυκλώπεια» τείχη, με ογκόλιθους διαστάσεων μέχρι 4μ.✖1,64μ.

3η ημέρα: Καρδαμύλη – Πύργος του Μούρτζινου – Καρναβάλι Καλαμάτας

Πλούσιο πρόγευμα. Σήμερα θα δούμε την Καρδαμύλη. Ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό, σε ένα τοπίο γεμάτο αντιθέσεις, από κρυστάλλινα γαλάζια νερά, μεγαλόπρεπα κυπαρίσσια, άγριους ελαιώνες, καταπράσινες πλαγιές. Καρδαμύλη ένα από τα ομορφότερα χωριά της Μάνης, που αγναντεύουν τις ήρεμες θάλασσες και τα θαυμάσια ηλιοβασιλέματα του Μεσσηνιακού κόλπου. Στην Παλιά Καρδαμύλη δεσπόζει ο Πύργος του Μούρτζινου, ο οποίος ανήκε στον τελευταίο καπετάνιο της Μάνης. Το Πυργόσπιτο
διαδραμάτιζε αμυντικό ρόλο. Επιστροφή στην Καλαμάτα για να διασκεδάσουμε με την αποκριάτικη παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της πόλης. Αργότερα στο ξενοδοχείο μας θα έχουμε το δείπνο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Καλαμάτα – Γιάλοβα – Πύλος – Μεθώνη – Καλαμάτα

Πλούσιο πρωινό. Ξεκινάμε για την Γιάλοβα, ένα γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό, χτισμένο στο μυχό του όρμου του Ναβαρίνου. Βρίσκεται σ ’ ένα γαλήνιο φυσικό περιβάλλον, με μαγευτικές παραλίες και ρομαντικά ηλιοβασιλέματα. Η ευρύτερη περιοχή και η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα αποτελεί σημαντικό υγρότοπο της Πελοποννήσου. Πιο δίπλα η Πύλος, κτισμένη
αμφιθεατρικά κάτω από το Νιόκαστρο, μας θυμίζει νησιώτικη πόλη. Απολαύστε τον καφέ σας στην πλατεία των Τριών Ναυαρχών, δείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και κάντε βόλτα στην όμορφη προκυμαία, θαυμάζοντας την Σφακτηρία και κόλπο του Ναυρίνου. Συνεχίζουμε για τη Μεθώνη με το καλοδιατηρημένο Βενετσιάνικο κάστρο που το ακουμπάει η θάλασσα. Χαμηλά σπιτάκια με λουλουδιασμένες αυλές που αναβλύζουν αρώματα θα σας γοητεύσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Καλαμάτα – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Ανδρίτσαινα – Καρύταινα – Αρκαδιανή – Αθήνα

Πρωινό και αναχωρούμε για τον «Παρθενώνα» της Πελοποννήσου. Σε υψόμετρο 1130 μέτρων στέκει αγέρωχος ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα. Εμπνευστής και κατασκευαστής του ναού θεωρείται ο Ικτίνος, μέγας αρχιτέκτονας της αρχαιότητας, που μαζί με τον Καλλικράτη σχεδίασε τον Παρθενώνα. Από το 1986 θεωρείται από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η Ανδρίτσαινα ένα από τα ομορφότερα πέτρινα χωριά της της Πελοποννήσου μας περιμένει να μας προσφέρει δροσερό τρεχούμενο νερό και καφέ στην πλατεία με το μεγάλο πλάτανο. Η Καρύταινα είναι ένας από τους πιο γραφικούς και ιστορικούς οικισμούς της Αρκαδίας. Είναι χτισμένη σε κορυφή λόφου γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο. Είναι ένας επιβλητικός διατηρητέος οικισμός που θα σας εντυπωσιάσει με τα πέτρινα διώροφα ή τριώροφα σπίτια μερικά του 19ου αιώνα, τα πλακόστρωτα σοκάκια καθώς και τις πολλές παλιές βυζαντινές εκκλησίες. Την ονομάζουν και «Τολέδο της Ελλάδας», τόσο για το κάστρο όσο και για τη γραφικότητα που τη χαρακτηρίζει. Στο χωριό Ψάρι θα επισκεφτούμε την Αρκαδιανή, μια βιοτεχνία που παράγει εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα, ένα εστιατόριο που σερβίρει απλή μαγειρική για κάθε εποχή με αγνά υλικά από τον ιδιωτικό λαχανόκηπο, οι ξυλόφουρνοι, το Μουσείο Μαγειρικής με συλλογές παλιών βιβλίων-συνταγών και εργαλείων κουζίνας. Επιστροφή στην Αθήνα.

Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 4η ημέρα

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μεταφορές/μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Hotel Akti Taygetos Conference Resort 4* στην Μικρή
 • Μαντινεία, στην Καλαμάτα
 • Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
 • Ξενάγηση από επίσημο διπλωματούχο ξεναγό στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας
 • Μεσσήνης
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 4η ημέρα
 • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων
 • Προσωπικά έξοδα
 • Φόρος διαμονής*
Φόρος Διαμονής: Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν . 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου, που αναμένεται να εφαρμοσθεί από την 1/1/2018. Η χρέωση αναμένεται να είναι για το δωμάτιο την διανυκτέρευση:
Ξενοδοχείο 3* = 1,50€ Ξενοδοχείο 4* = 3,00€ Ξενοδοχείο 5* = 4,00€
Το επιπλέον ποσό θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Αναμένουμε διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών, ώστε να διευκρινιστεί και ο τρόπος απόδοσης του εν λόγω φόρου. Σε περίπτωση τυχόν αλλαγής του ανωτέρω φόρου ή άλλου φόρου/τέλους, η τιμολογιακή πολιτική θα τροποποιηθεί αναλόγως.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- 1 CHILD ΕΩΣ 11 ΕΤΩΝ 104 € 0 €
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ 3ου ΑΤΟΜΟΥ 248 € 0 €
Double Room 275 € 0 €
Twin Room 275 € 0 €
Single Room 440 € 0 €
Extras

+ 2 CHILD ΕΩΣ 11 ΕΤΩΝ  :  178 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- 1 CHILD ΕΩΣ 11 ΕΤΩΝ 90 € 0 €
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ 3ου ΑΤΟΜΟΥ 206 € 0 €
Double Room 230 € 0 €
Twin Room 230 € 0 €
Single Room 360 € 0 €
Extras

+ 2 CHILD ΕΩΣ 11 ΕΤΩΝ  :  146 €


Αναχωρήσεις: 16.02

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Ξενάγηση από επίσημο τοπικό ξεναγό στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Μάρτιος 2018

Αναχωρήσεις

16/2

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info