fb

Βόρεια και νότια Κορέα - Μαντζουρία (Μογγολία) / Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2018

Διάρκεια: 14,21 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3590€

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΣΕΟΥΛ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την εδώ και 600 χρόνια πρωτεύουσα της Κορέας, την Σεούλ

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΟΥΛ

Η Σεούλ αποτελεί τον πολιτικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κόμβο ολόκληρης της χώρας. Είναι μία πολύβουη και μοντέρνα ασιατική πόλη με υψηλό επίπεδο σε ότι αφορά την ποιότητα ζωής. Οι πολυσύχναστοι δρόμοι της είναι γεμάτοι με καταστήματα, αγορές όλων των ειδών, ασυνήθιστα café και μπαρ που σφύζουν από ζωή, πολυτελείς κινηματογράφους και καταπληκτικά πολυώροφα εμπορικά κέντρα, φορτωμένα με τα τελευταία επιτεύγματα στους χώρους των ηλεκτρικών συσκευών και της μόδας. Από κάθε άποψη, σε ότι αφορά τη ζωή και τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική, τη θρησκεία, την πολιτική, τη γλώσσα, την τέχνη, τη μουσική, τον χορό, το φαγητό και τη μόδα, αποτελεί ένα εντυπωσιακό ασιατικό καλειδοσκόπιο. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΟΥΛ

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το παλάτι Γκιόνγκ Μποκ, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, το εθνικό Λαογραφικό μουσείο, την υπαίθρια αγορά, την Ανατολική Πύλη, καθώς και τον λόφο Νάμσαν, στον οποίο θα ανεβούμε με τελεφερίκ και θα απολαύουμε την καλύτερη θέα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΟΥΛ

Το πρωί επίσκεψη και βόλτα στο Μπουκτσόν  στα προάστεια της Σεούλ μία συνοικία – χωριό, με παραδοσιακά σπιτάκια , μικρά μαγαζάκια και γραφικά σοκάκια που μας μεταφέρει αιώνες πίσω παίρνοντας μια ιδέα για το πώς ήταν η Σεούλ πριν πάρα πολλά χρόνια σε σχέση με τη σύγχρονη μεγαλούπολη που είναι σήμερα. Επιστροφή στο κέντρο και μας περιμένει μια έκπληξη αφού σε ειδικό χώρο θα δοκιμάσουμε παραδοσιακές Κορεάτικες στολές ‘Χανμποκ’ και αργότερα με τη βοήθεια μάγειρα θα δοκιμάσουμε να φτιάξουμε το ‘Κιμτσι’ παραδοσιακό Κορεάτικο πιάτο με βάση το λάχανο.  Συνεχίζουμε με βόλτα στην Ινσαντονγκ έναν εμπορικό  δρόμο με πολλά σοκάκια γεμάτο παλαιοπωλεία, γκαλερί και μικρές τσαγερί. Επόμενη βόλτα στην περιοχή Μαϊεν ντονγκ το εμπορικό κέντρο της Σεούλ με δεκάδες μαγαζιά, ένας παράδεισος για όσους αγαπούν τα ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΟΥΛ - ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ουλάν Μπατόρ, την πρωτεύουσα της Μογγολίας, την περιοχή όπου κάποτε κάλπαζαν οι ορδές του Τζένγκις Χαν. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

6η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

Το πρωί ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε την κεντρική πλατεία με το μνημείο του Τζένγκις Χαν, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τους σκελετούς Δεινοσαύρων και το μοναστήρι Γκαντάν. "Γκαντάν" σημαίνει "το μεγάλο μέρος της απόλυτης χαράς". Είναι το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό μοναστήρι στη Μογγολία, αλλά και το πιο σπουδαίο αξιοθέατο της πρωτεύουσας. Ξεκίνησε να κτίζεται το 1838 και ολοκληρώθηκε μετά από 70 χρόνια. Είναι πιθανότατα το μοναδικό, από τα δεκάδες μοναστήρια της Μογγολίας, που δεν κατέστρεψαν οι Σοβιετικοί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ - ΚΑΡΑΚΟΡΟΥΜ

Ξεκινάμε σήμερα  το οδοιπορικό μας στην καρδιά της Μογγολίας και συγκεκριμένα στην έρημο Γκόμπι, που στη μογγολική διάλεκτο σημαίνει "μεγάλη έρημος". Πρόκειται για την 4η μεγαλύτερη έρημο στον κόσμο, με έκταση ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αποτελεί την πιο εκτεταμένη άγονη περιοχή στην Ασιατική ήπειρο. Σε αντίθεση με την εικόνα που συνδέεται συχνά με μια έρημο, μεγάλο μέρος της ερήμου Γκόμπι δεν είναι αμμώδες, αλλά καλύπτεται από γυμνά βράχια! Η περήφανη απάντηση των ντόπιων στο πως δημιουργήθηκε η έρημος, είναι ότι δημιουργήθηκε από την επέλαση του στρατού του ΤΖΕΝΓΚΙΣ ΧΑΝ. Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στο Καρακορούμ, την αρχαία πρωτεύουσα της Μογγολικής αυτοκρατορίας. Με ιδρυτή τον Τζένγκις Χαν, τον 13ο αιώνα εκτεινόταν από την χερσόνησο της Κορέας έως τον Δούναβη και ήταν μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία. Ο Τζένγκις Χαν εγκαθίδρυσε σε αυτό το μέρος, που βρέχεται από τον ποταμό Ορχόν, τη βάση της αυτοκρατορίας του, το 1220. Το Καρακορούμ, όμως, επέζησε μόνο μερικές δεκαετίες. Το 1267 ο εγγονός του, ο Κουμπλάι Χαν, ο πιο εξέχων από τους διαδόχους του και ιδρυτής της κινεζικής δυναστείας Γιουάν (1271-1368), μετέφερε την πρωτεύουσα στο Χανμπαλίχ (το σημερινό Πεκίνο). Το 1585 χτίστηκε το βουδιστικό μοναστήρι του Ερντενεζούου. Αυτό το μοναστήρι θα επισκεφθούμε σήμερα. Το μοναστήρι απετέλεσε το πρώτο βουδιστικό μοναστήρι της Μογγολίας και στην ακμή του, στο τέλος του 18ου αιώνα, είχε 62 ναούς. Οι περισσότεροι από τους ναούς του ισοπεδώθηκαν την εποχή του κομμουνισμού. Αδίστακτος σαν τους ίδιους τους Μογγόλους, ο χρόνος έχει σχεδόν αφανίσει την πάλαι ποτέ λαμπρή πρωτεύουσά τους.
Σήμερα ζουν εκεί περίπου 100 μοναχοί. Ο τετράγωνος περίβολος, που κάθε πλευρά του έχει μήκος 400 μέτρα, συνδυάζει τη σοβαρότητα με την κομψότητα. Το περιτείχισμα κοσμούν 108 (ιερός αριθμός στον βουδισμό) λευκές στούπες. Υπό το σεληνόφως οι σκιές τους μοιάζουν με το περίγραμμα από τις περικεφαλαίες των Μογγόλων πολεμιστών. Το 1235 ο Ογκέντεϊ, γιος του Τζένγκις Χαν, οχύρωσε το Καρακορούμ με τείχη και έχτισε ένα παλάτι, το οποίο διακόσμησαν σημαντικοί καλλιτέχνες της εποχής με χρυσά λιοντάρια και φίδια, αλλά και με ένα δέντρο από ασήμι. Επιφανείς αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα ερείπιά του δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη και βρίσκονται μέσα στον περίβολο του μοναστηριού. Έχουν εξακριβώσει ότι κάτω από το σημερινό τείχος υπάρχει παράλληλα ένα άλλο τείχος του 13ου αιώνα, το οποίο πιθανόν να είναι εκείνο που περιέβαλλε το παλάτι. Διανυκτέρευση σε γιούρτες.

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΑΚΟΡΟΥΜ, ΙΠΠΕΥΣΗ ΑΛΟΓΩΝ - ΟΑΣΗ ΕΛΣΕΝ ΤΑΣΑΡΚΧΑΪ, ΙΠΠΕΥΣΗ ΚΑΜΗΛΩΝ - ΚΟΓΙΟΡ ΖΑΓΚΑΛ (ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ)

Πρωινή αναχώρηση για μια ακόμα ιδιαίτερη εμπειρία, αφού θα ιππεύσουμε άλογα απολαμβάνοντας τη μογγολική φύση μέχρι το βάθος της ερήμου, στο τμήμα Ελσέν Τασαρκχάι. Πρόκειται για μία υπέροχη δροσερή όαση που περιτριγυρίζεται από χρυσαφένιους αμμόλοφους, μικρές φυτείες λαχανικών, μία όμορφη δροσερή λίμνη και σπάνια πτηνά της Μογγολίας. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να ιππεύσουμε και τις περίφημες μογγολικές καμήλες. Διανυκτέρευση σε γιούρτες.

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΓΙΟΡ ΖΑΓΚΑΛ - ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

Σήμερα το πρωί  θα αναχωρήσουμε για την Ουλάν Μπατόρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η ημέρα μας θα κλείσει με την παρακολούθηση παραδοσιακής μογγολικής μουσικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

10η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ - ΧΑΡΜΠΙΝ (ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΙΒΗΡΙΑ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Πεκίνου για το Χαρμπίν, μια πόλη στη βορειοδυτική Κίνα, πρωτεύουσα της επαρχίας Χεϊλογκγιάγκ. Η πόλη ιδρύθηκε το 1897 από τους Ρώσους και αναπτύχθηκε ταχύτατα, επειδή βρίσκεται στη σιδηροδρομική γραμμή που, μέσω της Μαντζουρίας, συνδέει την Τσίτα με το Βλαδιβοστόκ - αφετηρία/τερματισμό του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου. Η μετέπειτα κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής που τη συνδέει με το μεγάλο θαλάσσιο λιμάνι της Νταϊρέν και με την Κορέα, έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην πόλη, που έγινε ένας από τους σπουδαιότερους συγκοινωνιακούς κόμβους της Άπω Ανατολής, καθώς και σημαντικό ποτάμιο λιμάνι επί του Σουνγκάρι. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

11η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΡΜΠΙΝ

Το πρωί ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τον ορθόδοξο καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, τη Ρώσικη αγορά, την τεράστια προκυμαία στην όχθη του ποταμού Σονγκχουα. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΡΜΠΙΝ – ΤΡΑΙΝΟ EXPRESS ΓΙΑ ΣΕΝΙΑΝΓΚ

Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στο τραίνο για τη θρυλική πρωτεύουσα των μαντζουριανών αυτοκρατόρων, την Σενιάνγκ, που βρίσκεται στην καρδιά της Μαντζουρίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΝΙΑΝΓΚ

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατά της και θα επισκεφθούμε τα ανάκτορα που αποτελούν μια μικρογραφία της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΝΓΙΑΝΓΚ - ΠΙΟΝ ΓΙΑΝΓΚ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, την Πιόν Γιάνγκ. Η πρώτη επαφή με αυτή τη χώρα είναι καθηλωτική, καθώς μοιάζει σαν να προσγειωθήκαμε σε άλλον πλανήτη. Τα πάντα εδώ είναι ελεγχόμενα. Ακρογωνιαίος λίθος της φιλοσοφίας πάνω στην οποία έχει δομηθεί ολόκληρη η πολιτική και ο τρόπος ζωής της Βορείου Κορέας, είναι το Τζουτσέ (juche). H ιδεολογία αυτή αναπτύχθηκε από τον  μεγάλο ηγέτη Κιμ Ιλ Σουνγκ. Όλοι μα όλοι οι πολίτες της χώρας φορούν στο μέρος της καρδιάς μία μικρή καρφίτσα με τη φωτογραφία του. Αμέτρητα αγάλματα με την κορμοστασιά του κοσμούν πολλές γωνιές της πόλης. Οι τουρίστες πρέπει να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες: βρίσκονται διαρκώς υπό την επιτήρηση Κορεατών συνοδών και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με κανέναν πολίτη. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν μεταφέρουν καμία εικόνα ή ήχο από οποιαδήποτε πλευρά του κόσμου. Έτσι οι μάζες ελέγχονται πλήρως. Το μόνο θετικό εδώ είναι τα αθλήματα, ο χορός, η ζωγραφική και η μουσική, που διδάσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Με την άφιξή μας θα δούμε την αψίδα του θριάμβου - μνημείο αντίστασης των βορειοκορεατών εναντίων των Ιαπώνων - και το μπρούτζινο άγαλμα του Ηγέτη Κιμ Ιλ Σουνγκ, όπου (υποχρεωτικά) θα καταθέσουμε λουλούδια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η – 16η ΗΜΕΡΑ: ΠΙΟΝ ΓΙΑΝΓΚ

Δύο ημέρες ξεναγήσεις  στην Πιόν Γιάνγκ. Θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων το παλάτι-μαυσωλείο του Κιμ Ιλ Σουνγκ, το κοιμητήριο των μαρτύρων, το μετρό της πόλης, το πάρκο Μορανμπόγκ, τον πύργο Τζουτσέ και πολλά άλλα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η ΗΜΕΡΑ: ΠΙΟΝ ΓΙΑΝΓΚ

Σήμερα το πρωί θα εκδράμουμε το όρος Μυοχιάνγκ, όπου θα μας δοθεί και η ευκαιρία να περπατήσουμε στην όμορφη φύση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΠΙΟΝ ΓΙΑΝΓΚ - ΚΑΕΣΟΝΓΚ - ΠΙΟΝ ΓΙΑΝΓΚ

Πρωινή αναχώρηση για την παλιά πρωτεύουσα Καεσόνγκ. Άφιξη, ξενάγηση στην πόλη και επίσκεψη στην διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Σημαντική Σημείωση : Το πρόγραμμα της Βορείου Κορέας διαμορφώνεται αποκλειστικά από τον τουριστικό οργανισμό της χώρας και μας δίνεται έτοιμο περίπου 1 μήνα πριν την αναχώρηση. Το Versus Τravel δεν είναι σε θέση να επιλέξει ξενοδοχεία ή να αλλάξει κάτι από το πρόγραμμα. 

19η ΗΜΕΡΑ: ΠΙΟΝ ΓΙΑΝΓΚ – ΠΕΚΙΝΟ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Κίνας το Πεκίνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

20η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΚΙΝΟ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

21η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

14 ήμερο πρόγραμμα

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

Ταξίδι εξερεύνησης! Ταξίδι αποκάλυψης!
Μπορεί οι χώρες που επισκεπτόμαστε να μην συγκαταλέγονται στους πιο εμπορικούς προορισμούς παγκοσμίως, αποτελούν, όμως, τους πιο δημοφιλείς για τους ταξιδιώτες που έχουν κορεστεί από τα συνηθισμένα και θέλουν να δουν έναν "άλλο κόσμο". Πρόκειται για τα πιο ιδιόμορφα, εξώκοσμα και ξεχωριστά σημεία στον πλανήτη. Ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο έχει σχεδιαστεί από το Exploring the World το καθιστά το πιο πλήρες πρόγραμμα της αγοράς στις χώρες αυτές, με ορθολογική κατανομή των διανυκτερεύσεων, για να μην χάνουμε χρόνο σε άσχετες πόλεις. Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Highlights, Δυνατά σημεία του προγράμματος:

Από τις στέπες της συναρπαστικής Μογγολίας στην Χερσόνησο της Κορέας και στις βορειοανατολικές επαρχίες της Κίνας, ένα ταξίδι περιεκτικό, έξυπνα οργανωμένο, που χωρίς να σπαταλά χρόνο και να γίνεται ανιαρό, δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να επισκεφθούν όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της κάθε περιοχής

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας:

  • Θα ανεβούμε σε καμήλες
  • Θα ιππεύσουμε άλογα
  • Θα έρθουμε σε επαφή με τους κυρίαρχους της άγονης τούτης γης, τους Μογγόλους νομάδες
  • Θα πιούμε γάλα φοράδας, το ποτό των Μογγόλων νομάδων
  • Θα απολαύσουμε μια υπέροχη διαδρομή με τραίνο-express από το Σενιάνγκ, την πρωτεύουσα της θρυλικής Μαντζουρίας και κοιτίδα της δυναστείας των Μινγκ, στο Χαρμπίν
  • Θα επισκεφθούμε και θα διαμείνουμε στην "Σιβηρία της Κίνας", στο μοναδικό Χαρμπίν
  • Θα επισκεφθούμε το σύγχρονο κράτος της Νότιας Κορέας
  • Θα γνωρίσουμε το "Ερμητικό Βασίλειο", την Βόρεια Κορέα, την πιο αυταρχική, κλειστή και μυστικοπαθή χώρα του κόσμου
  • Θα επισκεφθούμε τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην Βόρεια και την Νότια Κορέα
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4* & 4* sup. σε Βόρεια και Νότια Κορέα, 5* στο Πεκίνο, την Μαντζουρία και την Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας (στην υπόλοιπη Μογγολία διαμονή σε παραδοσιακές γιούρτες)
  • Πλήρης διατροφή στην Βόρεια Κορέα και στις γιούρτες της Μογγολίας, Ημιδιατροφή στο υπόλοιπο πρόγραμμα εκτός της Νότιας Κορέας που είναι μόνο πρωινό
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 730 € (14 ημ )  -830 € (21ημ )
  • Για τις βίζες της Κίνας και της Βόρειας Κορέας χρειάζεται να αποστείλετε το διαβατήριό σας μαζί με 4 έγχρωμες φωτογραφίες, τουλάχιστον 15 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης
  • Για τη βίζα της Μογγολίας χρειάζεται να έχετε μαζί σας 1 έγχρωμη φωτογραφία διαβατηρίου (η βίζα εκδίδεται upon arrival με κόστος περίπου 60 δολάρια κατ’ άτομο)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Επίσκεψη και διαμονή στην "Σιβηρία της Κίνας"
  • Θα απολαύσουμε μια υπέροχη διαδρομή με τραίνο-express από το Σενιάνγκ,
  • Θα γνωρίσουμε την Βόρεια Κορέα, την πιο μυστικοπαθή χώρα του κόσμου
  • Θα επισκεφθούμε το σύγχρονο κράτος της Νότιας Κορέας

Χάρτης Ταξιδιού Βόρεια και νότια Κορέα - Μαντζουρία (Μογγολία) / Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info