fb

Ειδική αποστολή στη Βόρεια Κένυα: Αναζητώντας τα ίχνη του πρώτου ανθρώπου - 2018

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1790€

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΝΑΓΙΑΧΟΥΡΟΥΡΟΥ - ΜΑΡΑΛΑΛ

Άφιξη στο Ναϊρόμπι, την παγκόσμια πρωτεύουσα των σαφάρι, τη μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Αφρικής, τη νεότερη, την πιο μοντέρνα, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη. Ζωντανή, κοσμοπολίτικη, ενδιαφέρουσα και πολύβουη, πνιγμένη στις μπουκαμβίλιες, την ονομάζουν "Πόλη του ήλιου" ή "Πόλη των λουλουδιών". Με την άφιξή μας θα αναχωρήσουμε για τη πόλη Μαραλάλ, την ανεπίσημη πρωτεύουσα της φυλής των Σαμπούρου. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε τη  Ναγιαχουρούρου, όπου θα κάνουμε μία σύντομη περιήγηση στους καταρράκτες Τόμσον. Άφιξη στην κατασκήνωσή μας. Μεταφορά και τακτοποίηση στην σκηνή μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΛΑΛ - ΛΙΜΝΗ ΤΟΥΡΚΑΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για την Λίμνη Τουρκάνα και την κατασκήνωσή μας, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης και την κοντινή πόλη Λογιανγκλάνι. Η λίμνη Τουρκάνα (Turkana), γνωστή παλαιότερα ως Λίμνη Ροδόλφου, είναι μια μεγάλη λίμνη της Αφρικής στην Κένυα, με το βόρειο άκρο της στην Αιθιοπία. Η μέση έκτασή της φθάνει τα 6.405 km2 και είναι η μεγαλύτερη μόνιμη λίμνη στον κόσμο μέσα σε έρημο και η μεγαλύτερη αλκαλική λίμνη. Εκεί βρίσκονται οι παραδοσιακές καλύβες των ιθαγενών, οι οποίες αποτελούν το κατάλληλο μέρος για να ξεκουραστούμε και να δροσιστούμε.  Απολαύστε τη δύση του ηλίου σε αυτό τον μαγικό τόπο.  Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΤΟΥΡΚΑΝΑ

Μετά από την παρακολούθηση μιας φαντασμαγορικής ανατολής του ηλίου, θα επισκεφθούμε το χωριό της φυλής Ελ Μόλο και της φυλής Ρεντίλε, κοντά στην περιοχή Λογιανγκλάνι. Αργότερα θα επισκεφθούμε το "Μουσείο της ερήμου" στις ακτές της Λίμνης Τουρκάνα και θα παρακολουθήσουμε μία διάλεξη για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εθνικών κοινοτήτων της περιοχής. Το απόγευμα θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα, που κάθε μέρα σε αυτόν τον μαγικό τόπο είναι διαφορετικό. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΤΟΥΡΚΑΝΑ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την κοντινότερη υπαίθρια αγορά με τα ιδιαίτερα παραδοσιακά και περίτεχνα αντικείμενα. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε χειροποίητα παραδοσιακά, μουσικά όργανα, είδη ρουχισμού, κοσμήματα, διακοσμητικά μέχρι και είδη κυνηγιού! Το απόγευμα ξεκινά επίσημα και το Φεστιβάλ με παρουσίαση εθίμων, παραδόσεων, χορών, μουσικής μέχρι και την παρασκευή φαρμάκων από τις δέκα φυλές της περιοχής. Λίγο πριν τη λήξη του Φεστιβάλ, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και διαγωνισμό πάλης αλλά και ένα τουρνουά "μπάο". Το "μπάο" είναι ένα από τα αρχαιότερα επιτραπέζια παιχνίδια και έχει διασωθεί μέσω της αφρικανικής παράδοσης μέχρι και σήμερα. Το παραδοσιακό επιτραπέζιο παιχνίδι παίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Αφρικής συμπεριλαμβανομένης της Κένυας, της Τανζανίας, των Κομορών, του Μαλάουι, καθώς επίσης και μερικών περιοχών του Κονγκό και του Μπουρούντι. Το "μπάο" είναι ένα απαιτητικό παιχνίδι, καθώς απαιτεί πολυπλοκότητα και βαθιά στρατηγική σκέψη. Οι καλοί παίχτες χαίρουν ιδιαιτέρου σεβασμού στις τοπικές αφρικανικές κοινωνίες. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΤΟΥΡΚΑΝΑ - ΜΑΡΣΑΜΠΙΤ

Νωρίς το πρωί θα παρακολουθήσουμε ένα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και "εναλλακτικό" αγώνα ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα στις ακτές της λίμνης Τουρκάνα, πριν αναχωρήσουμε για την Μαρσαμπίτ. Με την άφιξή μας θα επισκεφθούμε έναν εντυπωσιακό κρατήρα ηφαιστείου που οι ντόπιοι ονομάζουν "Γκοφς". Τακτοποίηση στην κατασκήνωσή μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΣΑΜΠΙΤ - ΣΑΜΠΟΥΡΟΥ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την περιοχή των Σαμπούρου. Φθάνοντας στο εθνικό πάρκο Σαμπούρου θα ξεκινήσουμε για ένα μοναδικό απογευματινό σαφάρι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να αναζητήσουμε άγρια ζώα που ζουν στο πάρκο αυτό, όπως λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκερους, ζέβρες, αγριογούρουνα, τσίτες, αντιλόπες,  γαζέλες, στρουθοκαμήλους και αγέλες γκνού. Επιστροφή στην όμορφή και ειδυλλιακή μας κατασκήνωση (οι σκηνές μας βρίσκονται κάτω από ψηλά υδρόβια δέντρα με μακριά κλαδιά). Απολαύστε ένα δροσερό ντους και ηρεμήστε ακούγοντας το θρόισμα των δέντρων. Διανυκτέρευση

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΠΟΥΡΟΥ - ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Πρωινή αναχώρηση για το Ναϊρόμπι μέσω της ορεινής περιοχής της Κένυας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και επιβιβαζόμαστε στην πτήση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel 

Ίσως κάποιοι από εσάς έχουν ακούσει για τη "Θάλασσα από νεφρίτη" σαν έναν μυθικό τόπο, βγαλμένο από τα πιο αρχαία παραμύθια! Μοναδικές αποχρώσεις του πράσινου δίνουν στη λίμνη το όνομά της "The Jade Sea = Θάλασσα  Νεφρίτης".
6.500 km2 φιλοξενούν την πολυπληθέστερη πάνω στη γη μεμονωμένη αποικία κροκοδείλων, των λεγόμενων "κροκοδείλων του Νείλου", μερικοί εκ των οποίων αγγίζουν μεγέθη-ρεκόρ.
Η Λίμνη Τουρκάνα ή "Θάλασσα από νεφρίτη" όπως ονομάζεται, είναι η μεγαλύτερη λίμνη της ερήμου στον κόσμο και εκτείνεται μέχρι τα σύνορα της Κένυας με την Αιθιοπία, σε ένα περιβάλλον από ηφαιστειακό πέτρωμα και τι άλλο; έρημο... και δέκα ντόπιες φυλές - προστάτες ενός από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της Ανατολικής Αφρικής.
Ένα ταξίδι ειδική αποστολή… που δεν απευθύνεται σε αρχάριους εξερευνητές…
Μια διαφορετική εμπειρία σας περιμένει!

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  •  Διαμονή σε κατασκηνώσεις και ξενοδοχείο 5* στο Ναϊρόμπι
  • Πλήρης διατροφή καθημερινά, μόνο πρωινό στο Ναϊρόμπι
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 570 €
  • Βίζα Κένυας: 50 δολάρια Αμερικής (εκδίδεται και πληρώνεται επί τόπου κατά την είσοδο στη χώρα)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:

14.02, 14.03, 27.04, 25.05, 22.06, 10.07, 30.08, 15.09, 16.10, 23.11

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Επιβάλλεται η χρήση αμερικάνικων δολαρίων και δη χαρτονομισμάτων κοπής από το 2001 και μετά.

  • Το οδικό δίκτυο της χώρας είναι υποτυπώδες, γεγονός που δυσχεραίνει τις μετακινήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια των σαφάρι

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Φροντίζουμε για την υγεία σας

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.

Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.

  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.

  • 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.

  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.

  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.

  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.

  • Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
 
**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα
 

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Η Λίμνη Τουρκάνα ("Θάλασσα από νεφρίτη")  με τους "κροκοδείλους του Νείλου"
  • Δέκα ντόπιες φυλές προστάτεύουν τα μυστικά της Ανατολικής Αφρικής.
  • Ένα ταξίδι που δεν απευθύνεται σε αρχάριους εξερευνητές…

Χάρτης Ταξιδιού Ειδική αποστολή στη Βόρεια Κένυα: Αναζητώντας τα ίχνη του πρώτου ανθρώπου - 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info