Ανεξερεύνητο Μεξικό, ακολουθώντας τις Γκρίζες Φάλαινες

Διάρκεια: 18 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4090€

Περιγραφή

Το κομμάτι του Μεξικού που σίγουρα λείπει από την ταξιδιωτική σας συλλογή. Πρόκειται για ένα αξέχαστο ταξίδι, που περιλαμβάνει τη Μπάχα Καλιφόρνια, τη
χερσόνησο της Κάτω Καλιφόρνιας, την αμερικανική έκδοση των Γκαλαπάγκος: πλούσια φυσική ιστορία και παρθένα ομορφιά, ο παράδεισος του φυσιοδίφη.
Πέρα από τις πανέμορφες παραλίες της, τα θέρετρα και την αποικιακή αρχιτεκτονική, η χερσόνησος αυτή αποτελεί τόπο της ετήσιας - από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο - μετανάστευσης των γκρίζων φαλαινών από τα κρύα νερά του Αρκτικού στα θερμά νερά της Κάτω Καλιφόρνιας και έναν από τους καλύτερους τόπους παρατήρησης φαλαινών παγκοσμίως (για τις αναχωρήσεις 14.02 και 07.03).
Το ταξίδι μας αυτό περιλαμβάνει επίσης το περίφημο τραίνο στο Φαράγγι του Χαλκού, στα τραχιά βουνά της Σιέρα Μάντρε, που είναι 4 φορές μεγαλύτερο από το Γκραν Κάνυον και τόπος διαμονής των Ινδιάνων Ταραουμάρα. Και όλα αυτά μαζί με πόλεις-ζωντανά μουσεία, με μοναδικά ιστορικά κτίρια και πλακόστρωτες πλατείες και άλλες φωλιασμένες σε κατάφυτους λόφους, όπου τα στενά δρομάκια και η αποικιακή
αρχιτεκτονική, τους προσδίδουν το άρωμα του παραδοσιακού Μεξικού. Ένα Μεξικό γεμάτο ζωή, τεκίλα και μουσική σε κάθε πλατεία και καλντερίμι! Ένα άλλο Μεξικό, ένας άλλος κόσμος.

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Μεξικού, το Μέξικο Σίτι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στην καρδιά της Ζόνα Ρόζα, της καλύτερης περιοχής του Μέξικο Σίτι. Τα πάντα είναι γύρω μας και προσεγγίζονται με τα πόδια, ότι καλύτερο κυρίως για βραδινή διασκέδαση, μεξικάνικες ταβερνούλες, μπαράκια με μεξικάνικη μουσική. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

H Πόλη του Μεξικού είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Υπήρξε, πριν τον ερχομό των Ισπανών Κατακτητών, η έδρα των Αζτέκων, αργότερα η πρωτεύουσα των αποικιοκρατών και σήμερα το ζωντανό σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας. Η περιήγησή μας στην μεξικανική πρωτεύουσα ξεκινάει από την αποικιακή καρδιά της, την πλατεία Zocalo, την κεντρική πλατεία της πόλης και μια από τις τρεις μεγαλύτερες πλατείες στον κόσμο, που ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοτστιτλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524. Την πλατεία περιβάλλουν μοναδικά μνημεία, χαρακτηριστικά κτίσματα των πολιτισμών που σημάδευσαν την ιστορία του τόπου. Θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, έξοχο δείγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής γνωστής ως Churrigueresque και το Προεδρικό Μέγαρο (Παλάσιο Νασιονάλ), που κρύβει στην εσωτερική του αυλή αριστουργήματα του μεγαλύτερου εκπροσώπου της μεξικάνικης τοιχογραφίας, του Ντιέγκο Ριβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο). Εικονογραφημένα παρελαύνουν μπροστά μας οι ήρωες της μεξικάνικης ιστορίας και οι σημαντικότερες στιγμές της. Συνεχίζουμε με το πάρκο Τσαπούλτεπεκ (Chapultepec), όπου μας περιμένει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Η επίσκεψή μας στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο θα μας κάνει να αισθανθούμε σαν άλλος Indiana Jones, αφού με την είσοδό μας στις διάφορες αίθουσες, θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών που άκμασαν σ’ όλη την έκταση της χώρας και που είναι γνωστοί ως Μεσοαμερικανικοί. Οι μέρες των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ζαποτέκας, των Ολμέκων, των Τολτέκων και τόσων άλλων επανέρχονται μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, που είναι ανώτερα κάθε περιγραφής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ - ΛΑ ΠΑΖ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Κάτω Καλιφόρνιας (Baja California), την πανέμορφη Λα Παζ, η οποία αναφέρεται και στο βιβλίο του John Steinbeck "Το Μαργαριτάρι". Η Λα Παζ βρίσκεται στον Κόλπα της Καλιφόρνιας, τα νερά του οποίου θεωρούνται ως εκείνα με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα του κόσμου. Είναι έδρα τριών κορυφαίων Ινστιτούτων Θαλάσσιας Βιολογίας και ο οικοτουρισμός είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΛΑ ΠΑΖ (ΓΚΡΙΖΕΣ ΦΑΛΑΙΝΕΣ για τις αναχωρήσεις 14.02 και 07.03 – Για τις υπόλοιπες αναχωρήσεις η ημέρα αυτή είναι ελεύθερη στο θέρετρο Λος Κάμπος).

Πρωινή αναχώρηση για την Μπαχία Μανταλένα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα μοναδικό θέαμα, καθώς θα επιβιβαστούμε ανά 6 άτομα σε μικρές βάρκες και θα παρακολουθήσουμε τις γκρίζες φάλαινες! Εδώ, εκατοντάδες άνθρωποι από όλα τα μέρη του κόσμου έρχονται για να δουν από κοντά φάλαινες κάθε μεγέθους και ηλικίας στο φυσικό τους περιβάλλον – τόσο κοντά που μπορούν και να τις αγγίξουν, αφού και οι φάλαινες είναι το ίδιο περίεργες με τους ανθρώπους που τις επισκέπτονται. Αφού περάσουν το καλοκαίρι τους στην Αλάσκα, οι γκρίζες φάλαινες μεταναστεύουν στην Κάτω Καλιφόρνια για να διαχειμάσουν. Ταξιδεύουν για 2-3 μήνες μέχρι να φθάσουν τα ζεστά νερά του νότου, όπου ζευγαρώνουν, γεννούν και μεγαλώνουν τα μικρά τους. Μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΑ ΠΑΖ - ΛΟΣ ΚΑΜΠΟΣ

Πρωινή αναχώρηση για το περίφημο Λος Κάμπος, έναν παράδεισο νυχτερινής ζωής και εκπληκτικών παραλιών. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερη ημέρα στον παράδεισο! Απολαύστε το μπάνιο σας σε τιρκουάζ νερά και χρυσαφένια άμμο και δροσιστείτε με ένα απολαυστικό κοκτέιλ τεκίλας! Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΣ ΚΑΜΠΟΣ - ΤΟΠΟΛΟΜΠΑΜΠΟ - ΛΟΣ ΜΟΤΣΙΣ

Επιστρέφουμε σήμερα στη Λα Παζ, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε σε ferry boat με προορισμό το Τοπολομπάμπο. Άφιξη και συνεχίζουμε για την πόλη Λος Μότσις, που βρίσκεται στο ΒΔ άκρο της χώρας. Το Λος Μότσις ιδρύθηκε το 1893 και από τότε συμβάλει δυναμικά στη διεξαγωγή του εμπορίου. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’60, αποτελεί την αφετηρία του σιδηροδρόμου που διασχίζει το Φαράγγι του Χαλκού και καταλήγει στην Τσιουάουα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΣ ΜΟΤΣΙΣ - POSADA BARRANCAS, ΤΡΑΙΝΟ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ

Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό και επιβίβαση στο τραίνο για το συναρπαστικό μας ταξίδι στο Φαράγγι του Χαλκού στη δυτική πλευρά της Σιέρα Μάντρε. Μια πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία που θα τη θυμάστε σε όλη σας τη ζωή! Άφιξη στο Posada Barrancas και βόλτα στο φαράγγι. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: POSADA BARRANCAS - ΚΡΙΛ, ΤΡΑΙΝΟ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ

Συνεχίζουμε σήμερα την υπέροχη διαδρομή μας με το τραίνο, έχοντας προορισμό μας το Κριλ, που αποτελεί μια καλή βάση για περιηγήσεις στο φαράγγι. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε τη λίμνη Αραρέκο καθώς και τις σπηλιές όπου ζουν οι ινδιάνοι Ταραουμάρα, που κρατούν μέχρι σήμερα ζωντανές τις παραδόσεις τους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΙΛ - ΚΟΥΑΟΥΤΕΜΟΚ - ΤΣΙΟΥΑΟΥΑ

Πρωινή οδική αναχώρηση για την Τσιουάουα, που είναι πρωτεύουσα της ομώνυμη πολιτείας και γνωστή από τα μικρά σκυλάκια που φέρουν το όνομά της, καθώς κατάγονται από εδώ. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στην Σιουδάδ Κουαουτέμοκ, μια πόλη που βρίσκεται στο δυτικο-κεντρικό τμήμα της πολιτείας και οφείλει την ανάπτυξή της στην άφιξη των Μενονιτών το 1920. Μετά την επίσκεψή μας συνεχίζουμε για την Τσιουάουα, μια μεγαλούπολη που όμως τα μοντέρνα της κτίρια δεν επισκιάζουν το ιστορικό της κέντρο. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τον επιβλητικό καθεδρικό ναό με την μπαρόκ πρόσοψη που δεσπόζει στην Πλατεία των Όπλων καθώς και το "Quinta Luz", που είναι ευρέως γνωστό ως το σπίτι του ήρωα της Μεξικάνικης επανάστασης του 1910 Πάντσο Βίλα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Συνεχίζουμε στα αποικιακά στολίδια του Βόρειου Μεξικού

Αυτό και αν είναι ταξίδι! Ένα ταξίδι στο σπάνιο, γνήσιο και πρωτόγνωρο αποικιακό Μεξικό, το Μεξικό δηλαδή βόρεια της Πόλης του Μεξικού, από τη Γουανταλαχάρα μέχρι τη Μορέλια.
Ένα άλλο Μεξικό, ένας άλλος κόσμος. Ο κόσμος της Τεκίλας, των Μαριάτσι, των αυθεντικών Μεξικάνων.
Πόλεις-ζωντανά μουσεία, με μοναδικά ιστορικά κτίρια και πλακόστρωτες πλατείες και άλλες φωλιασμένες σε κατάφυτους λόφους, όπου τα στενά δρομάκια και η αποικιακή αρχιτεκτονική, τους προσδίδουν το άρωμα του παραδοσιακού Μεξικού. Θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε σε πλακόστρωτες πλατείες, που ελάχιστα έχουν αλλάξει από την εποχή της αποικιοκρατίας. Εδώ είναι η γη των μεγάλων ράντζων, των καουμπόηδων και των ασυμβίβαστων μεξικάνων, με τα ξεχωριστά ήθη και έθιμα και τα μεγάλα καπέλα. Θα επισκεφτούμε επίσης φυτείες αγαύης, από όπου βγαίνει το μεθυστικό ποτό τους και θα γευτούμε τεκίλα διαφορετικά από οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη! Μεξικό γεμάτο ζωή και μουσική σε κάθε πλατεία και καλντερίμι!

10η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΟΥΑΟΥΑ - ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο, απ΄ όπου θα πετάξουμε για τη Γουαδαλαχάρα, την πρωτεύουσα της πολιτείας Χαλίσκο στο Δυτικό Μεξικό. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μετά το Μέξικο Σίτι. Άφιξη και ξενάγηση στη Γουαδαλαχάρα, που αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες πόλεις των Μεξικανών! Εδώ γεννηθήκαν οι μουσικές των μαριάτσι, η τεκίλα, τα γνωστά καπέλα σομπρέρος και «το καυστικό χιούμορ που συνοδεύει τους ανθρώπους στις δύσκολες στιγμές…». Θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό - σύμβολο της πόλης και βασικό της αξιοθέατο, με στοιχεία κλασικής ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μεξικάνικης αρχιτεκτονικής. Ανάμεσα στα άλλα, θα δούμε επίσης το Θέατρο Degollago του19ου αι., την Πλατεία Tapatia, την Κεντρική Πλατεία των μαριάτσι και το πανεπιστήμιο. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την πόλη σαν αυθεντικοί Μεξικάνοι!!! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα εκδράμουμε στις κοντινές πόλεις Τεκίλα, όπου παράγεται το ομώνυμο ποτό, και Τλακεπάκε (Tlaquepaque), όπου οι ντόπιοι καλλιτέχνες δημιουργούν μία μεγάλη ποικιλία μεξικάνικων χειροτεχνιών. Το Tlaquepaque είναι γνωστό για την ξυλογλυπτική, την αργυροχοΐα, την παράγωγη κεραμικών και δερμάτινων ειδών από τα μέσα του 19ου αιώνα. Το σημερινό εμπορικό κέντρο περιστοιχίζεται από εντυπωσιακές επαύλεις, πολυσύχναστους πεζόδρομους και εντυπωσιακά καταστήματα. Στην Πλατεία El Parian, στέκι των μαριάτσι, οι μουσικές καλωσορίζουν ντόπιους και επισκέπτες. Θα αφεθούμε για λίγο στους ρυθμούς της μεξικανικής μουσικής και θα περιηγηθούμε στα στενά της πόλης με τα αμέτρητα εργαστήρια και τις μικρές πλατείες στολισμένες με περίτεχνα σιντριβάνια. Επιστροφή στη Γουαδαλαχάρα και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την πόλη σαν αυθεντικοί Μεξικάνοι!!! Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ - ΓΚΟΥΑΝΑΧΟΥΑΤΟ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το Γκουαναχουάτο μέσα από μία θαυμάσια διαδρομή στη φύση της Σιέρα Μάδρε. Άφιξη και περιήγηση στην όμορφη πόλη με τα στενά γραφικά σοκάκια και τις μεγάλες ανοιχτές πλατείες, κατά τη διάρκεια της οποίας  θα επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό  Basilica Nuestra Señora de Guanajuato, ο οποίος ξεκίνησε να χτίζεται το 1671 και ολοκληρώθηκε 25 χρόνια μετά, το Θέατρο Χουάρεζ και το Φρούριο Alhondiga de Granaditas. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΟΥΑΝΑΧΟΥΑΤΟ - ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΕΡΕΤΑΡΟ - ΣΑΝ ΜΙΓΚΕΛ ΝΤΕ ΑΓΙΕΝΤΕ - ΜΟΡΕΛΙΑ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό μια από τις πιο όμορφες επαρχιακές αποικιακές πόλεις του Μεξικού, τη Μορέλια. Στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε τις πόλεις Σαντιάγο ντε Κερέταρο και Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, τα ιστορικά κέντρα των οποίων έχουν ενταχθεί στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς UNESCO. Συνεχίζουμε για τη Μορέλια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΡΕΛΙΑ - ΠΑΤΣΟΥΑΡΟ – ΜΟΡΕΛΙΑ

Πρωινή αναχώρηση για το Πατσουάρο, μια επίσης παραδοσιακή μικρή πόλη με πλούσια κουλτούρα. Μετά την επίσκεψή μας επιστρέφουμε στη Μορέλια. Η υπέροχη αυτή πόλη είναι ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο αρχιτεκτονικής, με υπέροχους πλακόστρωτους δρόμους, παραδοσιακά κτίρια, εκκλησίες, μουσεία, καταστήματα και, βέβαια, με πολλή κουλτούρα. H ομορφιά της επισφραγίζεται από την UNESCO ως μία από τις πιο καλοδιατηρημένες αποικιακές πόλεις του Μεξικού. Θα επισκεφτούμε τον μπαρόκ καθεδρικό ναό με τους πύργους ύψους 70 μέτρων. Το εσωτερικό προκαλεί δέος με το Άγαλμα του Ιησού φτιαγμένο από πάστα καλαμποκιού και το εκκλησιαστικό όργανο με τους 4.600 αυλούς! Συνεχίζουμε με το σιντριβάνι των Tarascas και την Πλατεία Morelos, για να καταλήξουμε στην τοπική κλειστή αγορά με τα παραδοσιακά γλυκά και ζαχαρωτά. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται, κρύβει στο εσωτερικό του ένα πανέμορφα διακοσμημένο patio. Θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γευτούμε κάτι από το πολύχρωμο και παραδοσιακό Μεξικό, γεμάτο ζωή και μουσική σε κάθε πλατεία και καλντερίμι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΡΕΛΙΑ - ΤΕΟΤΙΧΟΥΑΚΑΝ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Πρωινή αναχώρηση για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτι, όπου μας περιμένουν δύο ιδιαίτερες επισκέψεις . Θα επισκεφθούμε αρχικά τον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών, το Τεοτιχουακάν, τον τόπο όπου δημιουργήθηκαν οι θεοί και όπου με τη σειρά τους δημιούργησαν τον κόσμο. Οι τεράστιες πυραμίδες που ήταν αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, η Λεωφόρος των Νεκρών, τα ανάκτορα, ο ναός του Κετσαλκοάτλ, απλά μας καθηλώνουν. Κάθε περιγραφή φαντάζει φτωχή μπροστά στο μεγαλείο του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού χώρου. Ακολουθεί η επίσκεψη στην περίφημη Παναγία της Γουαδελούπης, που αποτελεί το σημαντικότερο προσκύνημα για τους απανταχού λατινοαμερικάνους. Από εδώ, με αφορμή την εμφάνιση της Παναγίας σε έναν ιθαγενή, ξεκίνησε η βαθιά πίστη των λατινοαμερικάνων στην Παναγία και η εναπόθεση όλων των προσδοκιών τους σ’ αυτήν. Έκδηλη η θρησκευτική ευλάβεια των πιστών καθώς εισέρχονται στις παλιές εκκλησίες της περιοχής, αλλά και στον εξαιρετικά σύγχρονο ναό. Συνεχίζουμε για το
Μέξικο Σίτι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την παγκοσμίου φήμης πλατεία Γκαριμπάλντι, όπου καταφεύγουν οι διάσημοι τροβαδούροι Μαριάτσι, οι οποίοι με μικρή αμοιβή μπορούν να σας τραγουδήσουν τραγούδια που βγαίνουν από την ψυχή τους. Διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ - ΧΟΤΣΙΜΙΛΚΟ - ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ (Επίσκεψη στο σπίτι της Φρίντα Κάλο)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα επισκεφθούμε την κοντινή περιοχή του
Χοτσιμίλκο, γνωστό για τα κανάλια του, τα οποία δημιουργήθηκαν από ένα εκτενές σύστημα λιμνών και καναλιών που συνέδεε την περιοχή με την κοιλάδα του Μεξικού. Η υποχώρηση των υδάτων δημιούργησε τα κανάλια αυτά, μαζί με τεχνητά νησιά, τα "chinampas". Το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει, αφού οι αλέγροι Μεξικάνοι, ντυμένοι με πολύχρωμες φορεσιές και τα γνωστά σε όλους σομπρέρο, οδηγούν τις ζωηρόχρωμες γόνδολές τους, τις "trajineras", στολισμένες με λογιών πράγματα, πουλώντας τα αγαθά τους και τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια!
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι της Φρίντα Kάλο. Ελεύθερο πνεύμα, εκρηκτική, πανσεξουαλική, ανένταχτη αλλά και εύθραυστη τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα, η Μεξικανή καλλιτέχνης, η "κόρη της φωτιάς", ακολούθησε με απόλυτη πίστη τον προσωπικό, ασυμβίβαστο δρόμο της. Το Μουζέο Κάζα Φρίντα Κάλο είναι ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα της Πόλης του Μεξικού. Η αναγνώρισή της μετά τον θάνατό της από τον χώρο της τέχνης, είναι πλέον εμφανής. Πολλές εκθέσεις ανά τον κόσμο την τιμούν, εκθέτοντας έργα της και μαζί αυτά του αξέχαστου παρτενέρ της ζωής της, του Ντιέγκο Ριβέρα. Το σπίτι της, η Casa Azul στο Coyocacau της Πόλης του Μεξικού, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και όπου απεβίωσε, είναι σήμερα μουσείο και δημοφιλής προορισμός επισκεπτών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μέξικο Σίτι. Διανυκτέρευση.

17η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

18η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Η διιαφορετιικότητα του Verrsus
 
Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα-οδοιπορικό στην καρδιά του Μεξικού, που περιλαμβάνει:
 
 • Την Μπάχα Καλιφόρνια, την Κάτω Καλιφόρνια, με τις πανέμορφες παραλίες της, τα θέρετρα και την αποικιακή της αρχιτεκτονική
 • Παρακολούθηση των γκρίζων φαλαινών στο φυσικό τους περιβάλλον (για τις αναχωρήσεις 14.02 και 07.03).
 • Την περίφημη διαδρομή με το τραίνο που διασχίζει το Φαράγγι του Χαλκού, σε ένα τοπίο που κόβει την ανάσα, με 2 διανυκτερεύσεις, περιηγήσεις στις γύρω περιοχές και γνωριμία με τους ινδιάνους Ταραουμάρα, που διατηρούν ατόφιες τις αρχαίες παραδόσεις τους
 • Επίσκεψη και διαμονή στην πόλης Γκουαναχουάτο, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco
 • Επισκέψεις στις πόλεις Σαντιάγο ντε Κερέταρο και Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, τα ιστορικά κέντρα των οποίων έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO
 • Επίσκεψη στο Πατσουάρο, μια μικρή παραδοσιακή πόλη με πλούσια κουλτούρα
 • To Versus Travel, πιστό τα πλήρη, ολοκληρωμένα και ποιοτικά προγράμματα, έχει εκτεταμένη ξενάγηση στην Πόλη του Μεξικού και την γύρω περιοχή, με extra επισκέψεις στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Kάλο
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 4*sup. & 5*. Στις επαρχιακές πόλεις είναι ξενοδοχεία με τοπικό χρώμα, από τα καλύτερα της κάθε περιοχής
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 
 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €790

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Παρακολούθηση των γκρίζων φαλαινών στο φυσικό τους περιβάλλον
 • Την περίφημη διαδρομή με το τρένο που διασχίζει το Φαράγγι του Χαλκού,
 • Επίσκεψη και διαμονή στην πόλης Γκουαναχουάτο
 • Ημιδιατροφή καθημερινά

 

Χάρτης Ταξιδιού Ανεξερεύνητο Μεξικό, ακολουθώντας τις Γκρίζες Φάλαινες

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info