fb

Νεπάλ Σαφάρι, Κατμαντού, Ποκάρα, Πάρκο Τσιτουάν, Σαφάρι Τίγρη και Ρινόκερου| Χριστούγεννα 2017

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 990€

Περιγραφή

Ένα ταξίδι στην αγκαλιά των Ιμαλαΐων, που αγάπησαν οι Έλληνες ταξιδιώτες. Με προσιτή τιμή απολαμβάνουμε μια εξωτική παρένθεση στην καθημερινότητά μας, με σαφάρι, μυστηριακές εικόνες σε πόλεις - ζωντανά μουσεία, γραφικά χωριά και βουνοκορφές να καθρεπτίζονται σε ήρεμες λίμνες.
Ένα σχολαστικά μελετημένο ταξίδι από το Versus, με κρυμμένες λεπτομέρειες που μόνο στο πρόγραμμά μας θα βρείτε.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, την Κατμαντού, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το Νεπάλ εκτείνεται κατά μήκος της νότιας πλευράς των Ιμαλαΐων και είναι χώρα μεσόγεια, που δεν έχει καμία επαφή με θάλασσα. 

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Άφιξη στην πρωτεύουσα του Νεπάλ.

Η μυθική Κοιλάδα της Κατμαντού, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μέτρων,  είναι το ιστορικό κέντρο του Νεπάλ, εκεί όπου βασίλεια άνθισαν και παρήκμασαν, παλάτια και ναοί κτίστηκαν και ξανακτίστηκαν και η Νεπαλέζικη τέχνη και κουλτούρα αναπτύχθηκαν. Οι τρεις κύριες πόλεις της, η Κατμαντού, η Πατάν και η Μπακταπούρ, έχουν η κάθε μια τους τη δική τους καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική παράδοση, είναι τρία κυριολεκτικά "ζωντανά υπαίθρια μουσεία". Η πρωτεύουσά του Νεπάλ, η Κατμαντού είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1331 m. Βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με το Κάιρο και το Μαϊάμι και είναι περίπου 1500 km πιο κοντά στον Ισημερινό από τις Άλπεις. Ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη με την πλατεία Ντάρμπαρ, όπου θα δούμε ναούς γεμάτους από παραστάσεις θεοτήτων εκφρασμένους σε όλες τους τις ξύλινες ή πέτρινες επιφάνειες. Ακολουθούν τα ανάκτορα Χάνουμαν Ντόκα, παλαιά έδρα της βασιλικής οικογένειας του Νεπάλ, όπου σήμερα χρησιμοποιούνται για διαφορετικές πολιτικές εκδηλώσεις. Κοντά βρίσκεται και το παλάτι της "ζωντανής θεάς" Κουμάρι, θεάς-προστάτιδας των βασιλέων. Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας με τον ναό Σουαγιαμπουνάθ, τον ναό των μαϊμούδων, σημαντικό βουδιστικό κέντρο της πρωτεύουσας, απ΄ όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια εκπληκτική θέα της κοιλάδας της Κατμαντού. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ - ΠΟΚΑΡΑ

Ξεκινάμε σήμερα για μια πανέμορφη διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Τριζούλι, με προορισμό τη γραφική Ποκάρα, που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας και στους πρόποδες του ορεινού όγκου της Ανναπούρνα. Η πόλη φημίζεται για την φυσική ομορφιά της, καθώς περιβάλλεται από κορυφές της οροσειράς Αναπούρνα. Αποτελεί την έδρα ορεινών δραστηριοτήτων, όπως trekking, ορειβασίας κλπ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΚΑΡΑ - ΣΑΡΑΝΓΚΟΤ, ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΛΙΟΥ - ΠΟΚΑΡΑ

Αξίζει να θυσιάσετε μερικές ώρες ύπνου για να θαυμάσετε την ανατολή του ήλιου από το λόφο Σάρανγκοτ, που χρωματίζει υπέροχα τις γύρω βουνοκορφές. Ξεχωριστό μνημείο της πόλης αποτελεί ο ναός Βίντια Βασίνι (Vindhya Vasini), αφιερωμένος στη Μητέρα Θεά, τον οποίο θα επισκεφθούμε στη συνέχεια, ενώ η βαρκάδα μας στη λίμνη Φέουα θα μας προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσουμε το ειδυλλιακό περιβάλλον με την πυκνή βλάστηση και τις βουνοκορφές να καθρεφτίζονται στα γαλήνια νερά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΚΑΡΑ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΣΙΤΟΥΑΝ

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, που είναι γνωστό και σαν "Τάιγκερ Τοπς", μέσα από μια φανταστική διαδρομή δίπλα στον ποταμό Narayani - το φυσικό όριο του πάρκου - και σε τοπία εκπληκτικής ομορφιάς. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Τάρου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους ιθαγενείς της περιοχής και τον τρόπο ζωής τους, ο  οποίος παραμένει αναλλοίωτος εδώ και αιώνες. Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση.  

6η ΗΜΕΡΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΣΙΤΟΥΑΝ

Οι εκπλήξεις μας στη συναρπαστική αυτή χώρα συνεχίζονται. Σειρά έχει σήμερα ένα ολοήμερο σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, που έχει ενταχθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και στο οποίο υπάρχουν περισσότερα από 40 είδη μεγάλων ζώων (κροκόδειλοι, ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, μαϊμούδες κλπ.), μεταξύ των οποίων ο ασιατικός ρινόκερος (κερασφόρος) και η βασιλική τίγρη της Βεγγάλης, καθώς και περισσότερα από 350 διαφορετικά είδη πουλιών. Θα κινηθούμε με τα πόδια, με πιρόγες στον ποταμό Rapti, με βοϊδάμαξες και με ελέφαντες!!! Επιστροφή στο Lodge. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΣΙΤΟΥΑΝ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Πρωινή οδική αναχώρηση για την Κατμαντού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια τη σημερινή μας ημέρα θα επισκεφθούμε την Πατάν ή Λαλιτπούρ, λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της κοιλάδας. Διανυκτέρευση. 

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ, ΣΟΥΑΓΙΑΜΠΟΥΝΑΘ)

Το πρωί επίσκεψη στο ναό Πασουπατινάθ, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μπαγκμάτι. Είναι ο πιο σημαντικός Ινδουιστικός ναός στο Νεπάλ, αφιερωμένος στο θεό Σίβα και τόπος αποτέφρωσης των νεκρών. Κατόπιν θα δούμε τη στούπα Bodnath, τη μεγαλύτερη του Νεπάλ και μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, που συγκεντρώνει βουδιστές απ’ όλο τον κόσμο. Συνεχίζουμε για την κοντινή Μπακταπούρ ή Μπαντγκαόν, μία από τις τρεις αρχαίες πρωτεύουσες του Νεπάλ. Μετά την επίσκεψή μας στην πόλη επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ ακολουθεί αποχαιρετιστήριο δείπνο με παραδοσιακούς Νεπαλέζικους χορούς. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΜεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

Η διαφορετικότητα του Versus

 

  • Ένα διαφορετικό πρόγραμμα για τους ταξιδιώτες των εξωτικών, όπως σας έχει συνηθίσει το Versus.
  • Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:
  •   Δείπνο στην Κατμαντού με Νεπαλέζικους χορούς
  •   Διαμονή στην Ποκάρα, στην καρδιά των Ιμαλαΐων, με την ειδυλλιακή της λίμνη
  •   Εκδρομή στη Σάρανγκοτ για να απολαύσουμε την ανατολή του ήλιου στα Ιμαλάϊα  (καιρού επιτρέποντος)
  •   Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, που έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ
  •   Εκτός από την Ποκάρα & το Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, όλες οι άλλες διανυκτερεύσεις γίνονται στην εκπληκτικής ομορφιάς Κατμαντού σε ξενοδοχείο 5 * και όχι σε άλλες πόλεις για μείωση κόστους
  •   Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •   Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  •   Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στην Κατμαντού, Lodge στο Τσιτουάν και 4* στην Ποκάρα (από τα  
  •       καλύτερα στην περιοχή)
  •   Ημιδιατροφή σε όλο το ταξίδι, πλήρης διατροφή στο lodge του πάρκου Τσιτουάν
  •   Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  •   Τοπικός ξεναγός
  •   Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  •   Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •   Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel
  •  

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.650 €
  • Βίζα Νεπάλ 30€  (η βίζα εκδίδεται από το internet on line και χρειάζεται μια έγχρωμη φωτογραφία διαβατηρίου)

ΠΤΗΣΕΙΣ

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1844

24/12/2017

ΑΘΗΝΑ -  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

21:55

00:35 +1

TK 726

25/12/2017

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - KATMANTOY

01:55

11:35

TK 727

01/01/2018

KATMANTOY  -   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

12:55

18:50

TK 1843

01/01/2018

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

19:55

20:25

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 212

24/12/2017

ΑΘΗΝΑ -  ΝΤΟΧΑ

19:50

01:35 +1

QR 652

25/12/2017

ΝΤΟΧΑ -  KATMANTOY

03:20

10:30

QR 653

01/01/2018

KATMANTOY  -   ΝΤΟΧΑ

11:40

14:50

QR 207

01/01/2018

ΝΤΟΧΑ - ΑΘΗΝΑ

18:50

23:10

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στο Κατμαντού

Διαμονή και επίσκεψη στην Ποκάρα την πόλη στους πρόποδες των Ιμαλαϊων

Διαμονή στο πάρκο Τσιτουάν και Σαφάρι στην περιοχή

 

Χάρτης Ταξιδιού  Νεπάλ Σαφάρι, Κατμαντού, Ποκάρα, Πάρκο Τσιτουάν, Σαφάρι Τίγρη και Ρινόκερου| Χριστούγεννα  2017

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info