Ναύπακτος - Μεσολόγγι | Ομορφιές της Αιτωλικής Γης | Οκτώβριος 2017

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 257€

1η ημέρα: Αθήνα – Νέα Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου – Ναύπακτος

Αναχώρηση στις 7.30 από την Αθήνα με προορισμό το Ρίο. Εκεί θα περάσουμε τη Νέα Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, ένα κατάπληκτο έργο, όραμα του Χαρίλαου Τρικούπη. Στη γέφυρα υπάρχει εκθεσιακός χώρος και θα παρακολουθήσουμε ένα εντυπωσιακό βίντεο πάνω στην μελέτη και κατασκευή της. Κατόπιν φτάνουμε στην καστροπολιτεία της Ναυπάκτου. Επίσκεψη και ξενάγηση στο κάστρο της όμορφης πόλης. Είναι ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα παραδείγματα φρουριακής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα και ένα από τα ωραιότερα κάστρα στην Ευρώπη. Βόλτα και περιήγηση στα πλακόστρωτα καλντερίμια της πόλης έως το πανέμορφο λιμανάκι της. Θα συνεχίσουμε για τον Πύργο του Τζαβέλλα όπου και είναι εκθεσιακός χώρος από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Η ξενάγηση μας θα συνεχιστεί στο Ασκληπιείο και στους ιερούς ναούς της Ναυπάκτου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πλερώνα – Αιτωλικό – Οινιάδες

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για τους πρόποδες του βουνού Αράκνθου. Εκεί βρίσκεται η πολύ σπουδαία αρχαία πόλη της Πλερώνας. Γενέτειρα της Ωραίας Ελένης σύμφωνα με τον Ηρόδοτο. Ακολουθούμε τον συνοδό μας ώστε να θαυμάσουμε τον πολεοδομικό ιστό και τα κτίρια που έχουν διασωθεί καθώς και την ακρόπολη της Πλευρώνας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Αιτωλικό, το μικρό, πυκνοκατοικημένο νησάκι στη μέση της ήρεμης λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.  Εκεί θα επισκεφτούμε και το Μουσείο Χαρακτικών «Βάσω Κατράκη». Η πολυβραβευμένη χαράκτρια κατάγεται από το Αιτωλικό γι’ αυτό και κληροδότησε το έργο της στην πόλη. Συνεχίζουμε  για τον μυθικό Αχελώο, φυσικό σύνορο μεταξύ Αιτωλίας & Ακαρνανίας. Στην βόρεια όχθη του ποταμού συναντάμε την αρχαία πόλη των Οινιάδων. Η ιστορία του Οινοποιείου Σωτηρίου αρχίζει το 1996, στο ιστορικό χωριό Λεσίνι Οινιαδών Αιτωλοακαρνανίας. Τα 110 στρέμματα των ιδιόκτητων αμπελώνων στην περιοχή, φημισμένη από αρχαιοτάτων χρόνων για τα υπέροχα κρασιά της, παράγονται και εμφιαλώνονται οι ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες λευκού και ερυθρού οίνου. Ανάμεσα στα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα υπάρχει ένα που στέκεται ισάξια στο πρώτο ράφι με τις εκλεκτότερες γεύσεις του κόσμου: το αβγοτάραχο. Εκείνο που παράγεται από τον θηλυκό κέφαλο είναι ένα προϊόν γνωστό και εκτιμημένο από αιώνες. Αν και το αβγοτάραχο της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού είναι το μοναδικό που έχει από χρόνια αναγνωριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πως παρασκευάζεται στην μονάδα παρασκευής του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Θέρμο – Προυσός – Λίμνη Τριχωνίδα

Μετά πρωινό μας ξεκινάμε για το Θέρμο γραφική κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας. Εκεί βρίσκεται και το νέο Αρχαιολογικό μουσείου που άνοιξε τις πύλες του το 2015. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πολύ σπουδαία Μονή Προσού. Η μονή Προυσού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνητικά κέντρα της Ορθοδοξίας καθώς φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας η οποία είναι έργο του Ευαγγελιστού Λουκά. Καθημερινά συρρέει πλήθος κόσμου προκειμένου να προσκυνήσει και να λάβει την ευλογία της από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και πιστούς από όλο τον κόσμο. Η Τριχωνίδα, είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας. Έχει μεγάλη αισθητική, οικολογική και αλιευτική αξία. Φιλοξενεί μεγάλο αριθμό σπανίων ή απειλουμένων φυτικών και ζωικών ειδών. Κωμοπόλεις και χωριά απλώνονται γύρω από την απέραντη λίμνη και απολαμβάνουν την όμορφη θέα σε αυτήν. Εμείς θα επισκεφτούμε το χωριό Αγία Σοφία, τους δίδυμους ναούς του Αγίου Νικολάου και των Ταξιαρχών και τα παραλίμνια μαγαζιά της περιοχής Μυρτιά με την υπέροχη θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μεσολόγγι – Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα. Προορισμός σήμερα το ιστορικό Μεσολόγγι. Ξενάγηση στον Κήπο των Ηρώων, το μοναδικό ιστορικό πάρκο, αναφορικά με την Ελληνική επανάσταση, ταυτόχρονα όμως, και έναν διεθνικό χώρο αφού, μεταξύ άλλων, έχουν αναγερθεί μνημεία από πολλά έθνη φιλελλήνων. Την Δημοτική πινακοθήκη, όπου εκτίθενται υπέροχα αντικείμενα και πίνακες που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση, τις πολιορκίες και την Έξοδο,  εμπνευσμένους από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν, μεταξύ άλλων, την πρωτότυπη έντυπη έκδοση του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν», τυπωμένη εδώ στο Μεσολόγγι κατά την διάρκεια της τελευταίας πολιορκίας. Περιήγηση στους δρόμους της πόλης όπου και θα επισκεφτούμε την παραδοσιακή ποτοποιία ούζου, το κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος». Επίσκεψη της οικίας της οικογένειας Τρικούπη αλλά και το σπίτι του Κωστή Παλαμά. Θα συνεχίσουμε να γνωρίσουμε τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου που δίνει αυτή την διαφορετικότητα από τα άλλα μέρη. Ξεκινάμε την ξενάγηση μας από τα παράλια της ανατολικής πλευράς της λιμνοθάλασσας μέχρι και το νησί της Τουρλίδας και από εκεί δυτικά. Θα γίνει επεξήγηση στους επισκέπτες, για το τι είναι και πως λειτουργούν τα παραδοσιακά διβάρια. Θα γευματίσουμε στο νησί της Τουρλίδας και θα απολαύσουμε την μοναδικότητα του τοπίου. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
• Διαμονή στο πολυτελές Nafs Hotel 4* στη Ναύπακτο ή στο Theoxenia Hotel 3* στο Μεσολόγγι 
• Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
• Ένα γεύμα σε ταβέρνα με τοπικά, παραδοσιακά φαγητά
• Ξεναγήσεις με τοπικό ξεναγό
• Όλοι οι είσοδοι και τα εισιτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
• Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
• ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Προσωπικά έξοδα
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ανά άτομο για 4 ημέρες
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ      ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ      ΔΙΚΛΙΝΟ       3ο ΑΤΟΜΟ      ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
Nafs Hotel 4*               26.10                290  €                -                      355 €
Theoxenia Hotel 3*      26.10                257  €            230  €                 299  €

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Μόνο στο Versus
• Ξενάγηση με τοπικό ξεναγό σε όλους τους επισκέψιμους χώρους
• Διαμονή με επιλογή Ναύπακτο ή Μεσολόγγι με θέα την λιμνοθάλασσα
• Ένα γεύμα σε εστιατόριο πάνω στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου με υπέροχη θέα και με πολλά τοπικά εδέσματα

Περίοδοι

  • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2017

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info