Καρπενήσι

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 250€

1η Ημέρα : Αθήνα – Κορυσχάδες – Καρπενήσι

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στο Καρπενήσι. Κοντά στο Καρπενήσι, βρίσκονται οι Κορυσχάδες, ένας τόπος φορτισμένος με μνήμες από τον καιρό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης των ετών 1941-1944. Το χωριό, που είναι κτισμένο σε υψόμετρο 940 μ., σε μια ελατοσκέπαστη περιοχή με αρχοντικά παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, καθώς και η πλακόστρωτη πλατεία με πλατάνια και την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Στο πετρόχτιστο δημοτικό σχολείο των Κορυσχάδων, ιστορικό διατηρητέο μνημείο, στεγάζεται το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, που περιλαμβάνει υλικό του φωτογράφου της Εθνικής Αντίστασης Σπύρου Μελετζή. Άφιξη στο Avaris Hotel 5* στο Καρπενήσι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα : Μονή Προυσού – Μεγάλο Χωριό

Μπουφέ πρόγευμα και εκδρομική εξόρμηση στα "Ευρυτανικά Τέμπη”. Στη διαδρομή μας θα δούμε το "Σπίτι του Ποταμού", όπου θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε "Τα Πατήματα" της Παναγίας, τα σημάδια που έμειναν στον βράχο, από όπου σύμφωνα με την παράδοση πέρασε η εικόνα της Παναγίας στο δρόμο για το μοναστήρι του Προυσού. Η μονή Προυσού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνητικά κέντρα της Ορθοδοξίας καθώς φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας η οποία είναι έργο του Ευαγγελιστού Λουκά. Καθημερινά συρρέει πλήθος κόσμου προκειμένου να προσκυνήσει και να λάβει την ευλογία της από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και πιστούς από όλο τον κόσμο. Η μονή στέκει από τον 9 αιώνα μ.Χ. μεγαλόπρεπα στις άκρες ενός απόκρημνου βράχου. Υπάρχει και μουσείο όπου εκτίθενται εικόνες του 15ο και 16ο αιώνα, εκκλησιαστικά κειμήλια και χειρόγραφα αλλά και μέρος του οπλισμού του Γεώργιου Καραϊσκάκη. Από εδώ συνεχίζουμε για τον παραδοσιακό οικισμό του Μεγάλου Χωριού. Κτισμένο σε υψόμετρο 720 μέτρων, στους πρόποδες του όρους Καλιακούδα μέσα σ’ ένα καταπράσινο τοπίο. Τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής αρχοντικά του, τα στενά δρομάκια του και τα άφθονα τρεχούμενα νερά του, το έχουν καταστήσει ως έναν πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Χρόνος για καφέ και να δοκιμάσετε το εξαιρετικό, βραβευμένο γαλακτομπούρεκο της κυρα – Παρασκευής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα : Καρπενήσι – Πάντα Βρέχει ή Άγραφα

Μπουφέ πρόγευμα από αγνά τοπικά υλικά και για σήμερα προτείνουμε μια ξεχωριστή εμπειρία. Με τζιπ 4Χ4 θα εξορμήσουμε μέσα σε μια υπέροχη φύση. Αναχωρούμε από Καρπενήσι για το χωριό Ανιάδα. Από εκεί ακολουθώντας τον χωματόδρομο μέσα σε πυκνό ελατόδασος φτάνουμε στους πρόποδες του βουνού Καλιακούδα, κοντά στο ορειβατικό καταφύγιο και σε υψόμετρο 1800 μέτρα. Από εκεί κατηφορίζουμε για το χωριό Δολιανά ακολουθώντας τον δασικό δρόμο. Με τον πεπειραμένο συνοδό μας θα μπούμε σε μικρό παραποτάμιο μονοπάτι, όπου και θα περπατήσουμε μια ώρα περίπου, για να  φτάσουμε σε ένα εκπληκτικό θαύμα της φύσης, το «Πάντα Βρέχει» με τους πανύψηλους καταρράκτες, την κρεμαστή γέφυρα της Ροσκάς και τον ποταμό Κρικελοπόταμο με τις ανάγλυφες όχθες του (καιρού επιτρέποντος). Εναλλακτικά με τα τζιπ 4Χ4 αναχωρούμε για τα ξακουστά Άγραφα, έναν από τους τελευταίους ανεξερεύνητους παράδεισους της χώρας μας. Βρίσκονται στα 850 μ. υψόμετρο με πολλούς διάσπαρτους ιστορικούς οικισμούς που βρίσκονται σε μεγάλη έκταση και σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Περιβάλλονται από βουνά με θεόρατες κορφές και τους ποταμούς Αγραφιώτη, Αχελώο και Ταυρωπό. Το χωριό Άγραφα είναι το ομώνυμο όπου υπάρχουν ιστορικά αξιοθέατα αφού τα Άγραφα είναι ένα από τα πιο πολυφημισμένα χωριά της Ρούμελης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Καρπενήσι – Κεφαλόβρυσο – Αθήνα

Μετά το πρόγευμα θα έχουμε το χρόνο να κάνουμε τη βόλτα μας στο Καρπενήσι για ψώνια από τη τοπική αγορά όπως γλυκά κουταλιού, τυρί και τα φημισμένα λουκάνικα Προυσού αλλά και τραχανά και χυλοπίτες. Θα συνεχίσουμε για το Κεφαλόβρυσο, ένα καταπράσινο παράδεισο, με πελώρια πλατάνια, τον ποταμό Τρικαλιώτη να ρέει δίπλα μας. Χρόνος για φαγητό και πορεία επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
• Διαμονή στο πολυτελές Avaris Hotel 5*
• Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
• Μεταφορά με τζιπ 4Χ4 και ξενάγηση με τοπικούς ξεναγούς
• Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
• ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Η είσοδος σε επισκέψιμους χώρους
• Προσωπικά έξοδα
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Τιμή συμμετοχής ανά άτομο για 4 ημέρες με ημιδιατροφή

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ    ΔΙΚΛΙΝΟ   3ο ΑΤΟΜΟ  ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ    ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
26.10, 30.11,         250  €          172 €               56 €                           300 €

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

• Μοναδική εμπειρία εξόρμησης με τζιπ 4Χ4 για να δούμε τους καταρράκτες «Πάντα Βρέχει» του Κρικελοπόταμου ή ξενάγηση στα Άγραφα
• Διαμονή στο πολύ καλό Avaris Hotel 5*

Περίοδοι

  • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2017

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info