fb

Ατομικό ταξίδι στο Περού, Λίμα - Κούσκο, επέκτ. Πούνο

Διάρκεια: 8,10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1885€

Περιγραφή

Mία από τις πιο γοητευτικές χώρες της Nότιας Aμερικής, το Περού, φέρει μέχρι σήμερα τη σφραγίδα των αρχαίων Ινδιάνικων πολιτισμών και των Ισπανών κατακτητών του. Οι αρχαίες πόλεις και τα μουσεία τους με εκθέματα από όλους τους προκολομβιανούς πολιτισμούς (Τσαβίν, Μοτσίκα, Τσιμού, Ίνκας κλπ.), τα επιβλητικά βουνά, τα κατάλευκα λάμα, οι παραδοσιακές μουσικές, τα χειροτεχνήματα της περουβιάνικης λαϊκής παράδοσης, τα περίφημα υφαντά με τα γεωμετρικά σχέδια, τα πολυποίκιλα υφάσματα, τα έντονα χρώματα και κυρίως οι γελαστοί άνθρωποι που κρατούν παραδόσεις απαράλλακτες για αιώνες, μας φέρνουν σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Περού.

Λίμα - Κούσκο | 8 ημέρες - 5 διανυκτερεύσεις

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΛΙΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Λίμα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος.

2η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΑ - Ξενάγηση πόλης

Άφιξη στην πρωτεύουσα του Περού, τη Λίμα. Αρ- γότερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του Ισπανικού Αντιβασιλείου της Αμερικής, που ιδρύθηκε από τον Φρανσίσκο Πισάρο στα μέσα του 16ου αι. Θα δούμε τις αριστοκρατικές συνοικίες Σαν Ισίδρο και Μιραφλόρες, τις πλατείες Μπολονιέζι, Γκράου, Σαν Μαρτίν και Άρμας, το Προεδρικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, τον ποταμό Ρίμακ, που έδωσε το όνομά του στην πόλη, και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό και το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, που φιλοξενεί το πρώτο νεκροταφείο - κατακόμβη της Λίμας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΑ - ΚΟΥΣΚΟ

Αναχωρούμε για την πρωτεύουσα των Ίνκας, το Κούσκο, που το όνομά του σημαίνει «Ομφαλός της Γης». Στη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε το χωριό Aνταουίγιας, όπου φιλοξενείται η πιο καλοδιακοσμημένη εκκλησία των Άνδεων. Άφιξη στο Κούσκο, που από το 1983 έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΣΚΟ - Ξενάγηση Πόλης

Ξενάγηση της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τη Κορικάντσα, ο σημαντικότερος Ναός των Ίνκας στο Κούσκο, την ομορφότερη πλατεία του Περού, αυτή των Όπλων, τον αριστουργηματικό Καθεδρικό Ναό, και τέλος τον αρχαιολογικό χώρο λίγο έξω και πάνω από το Κούσκο για να επισκεφθούμε το επιβλητικό φρούριο Σαξαχουαμάν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΣΚΟ - ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ

Αφού πραγματοποιήσουμε μία διαδρομή με πούλμαν, επιβιβαζόμαστε στο τρένο που τρέχει παράλληλα με τον Ιερό ποταμό κατά μήκος της Ιερής Κοιλάδας, μέχρι την περιοχή Άγουας Καλλιέντες για να καταλήξουμε στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Μάτσου Πίτσου. Ένα σύνολο από σιωπηλά πέτρινα ερείπια ναών, ανακτόρων, σπιτιών, υδραγωγείων και πύργων, θεμελιωμένων στην κάθετη ορθοπλαγιά, μαρτυρούν το μεγαλείο ενός μοναδικού πολιτισμού. Απολαύστε τη μαγεία του τοπίου και γνωρίστε την ιστορία της πόλης. Επιστροφή στο Κούσκο.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΣΚΟ – ΛΙΜΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Λίμα. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η - 8η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό ελεύθερο και αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Επέκταση στο Πούνο για 2 νύχτες

1η - 3η ημέρα όπως περιγράφεται παραπάνω

3η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΑ - ΠΟΥΝΟ

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για το σημείο Cruz Del Condor, που μπορούμε να δούμε κόνδορες, ένα από τα πιο μεγάλα πτηνά στον κόσμο, να πετούν ανάμεσα στις κορυφές, διαγράφοντας μεγάλους κύκλους στον ουρανό. Ο κόνδορας, ένα από τα όρνεα του Νέου Κόσμου, θεωρείται το σύμβολο της Αμερικής των Άνδεων. Συνεχίζουμε για το Πούνο. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΝΟ ( Νησιά Ούρος )

Πρωινή επίσκεψη στη λίμνη Τιτικάκα. Σε υψόμετρο 3.814 m και καταλαμβάνοντας έκταση 8.560 km2, η Τιτικάκα είναι η «υψηλότερη», μεγαλύτερη, πλωτή λίμνη στον κόσμο. Το πλοιάριο θα μας φέρει στα νησιά των Ούρος, που είναι φτιαγμένα από καλάμια τοτόρα και βρίσκονται στον Κόλπο του Πούνο. Είναι πράγματι μοναδικό το φαινόμενο των πλωτών νησιών, δύο από τα οποία θα επισκεφθούμε για να δούμε πώς ζουν οι ιθαγενείς Ούρος, πώς πλέουν τα νησιά τους, πώς χτίζουν τα καλαμένια σπίτια τους, πώς κυνηγούν, πώς ψαρεύουν κτλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΝΟ - ΚΟΥΣΚΟ

Αναχωρούμε για την πρωτεύουσα των Ίνκας, το Κούσκο, που το όνομά του σημαίνει «Ομφαλός της Γης». Στη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε το χωριό Aνταουίγιας, όπου φιλοξενείται η πιο καλοδιακοσμημένη εκκλησία των Άνδεων. Άφιξη στο Κούσκο που από το 1983 έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Aεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα οικονομικής θέσης
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία που αναφέρονται ή παρόμοια
  • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο - ξενοδοχεία σε S.I.C
  • Διαμονή με πρωινό. 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Φόροι αεροδρομίου  
  • Ασφάλεια με πρόσθετες καλύψεις
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΛΑΡΝΑΚΑ

  • Ζητήστε μας τα αεροπορικά σας εισιτήρια με αναχώρηση από Λάρνακα σε προνομιακές τιμές εφόσον δεν αναφέρεται κάτι διαφορετικό εντός του τιμοκαταλόγου.
  • Σε περίπτωση διαμονής στην Αθήνα λόγω ανταποκρίσεων των πτήσεων ζητήστε μας το VERSUS StopΟver Athens | Δείτε το ΕΔΩ

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΑΜΟΝΗ

Μπορείτε να επεκτείνετε την διαμονή σας στην Αθήνα με την προσφορά VERSUS StopΟver Athens | Δείτε το ΕΔΩ

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Mία από τις πιο γοητευτικές χώρες της Nότιας Aμερικής, το Περού, φέρει μέχρι σήμερα τη σφραγίδα των αρχαίων Ινδιάνικων πολιτισμών και των Ισπανών κατακτητών του.

Χάρτης Ταξιδιού Ατομικό ταξίδι στο Περού, Λίμα - Κούσκο, επέκτ. Πούνο

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info