fb

Πανόραμα Κεντρικής Αμερικής, Ζούγκλα Τορτουγκέρο | από Κύπρο

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5269€

Περιγραφή

Αγαπημένο ταξίδι του Versus, με πολλές πραγματοποιήσεις στο ενεργητικό του. Ένα ταξίδι ονειρικό για ταξιδιώτες - λάτρεις της περιπέτειας και της γνώσης. Με ενισχυμένη Κόστα Ρίκα -την «πλούσια ακτή», όπως δηλώνει και το όνομά της- αφού είναι πραγματικά πλούσια, με μοναδικά δάση, άγρια φύση, άτακτα κύματα και μοναδικά οικοσυστήματα. Διαμένουμε δύο βραδιές στη Ζούγκλα του ποταμού Τορτουγκέρο στην Καραϊβική, επισκεπτόμαστε το ενεργό και λυσσαλέο ηφαίστειο Αρενάλ και το παραλιακό Μανουέλ Αντόνιο, δίπλα στο άγριο δάσος της βροχής, με τα δέντρα να καταλήγουν στις παραλίες του Ειρηνικού. Συνεχίζουμε με τη  Νικαράγουα, τη χώρα «των λιμνών και των ηφαιστείων» και  την υπέροχη, αποικιακής αρχιτεκτονικής, Γρανάδα. Το ταξίδι μας αυτό αρχίζει από το Σαλβαδόρ -τη «γη της ευτυχίας» όπως το χαρακτηρίζουν- και ολοκληρώνεται με το «Χονγκ Κονγκ» της Αμερικής, την Πόλη του Παναμά, και το σύγχρονο θαύμα της τεχνολογίας, τη Διώρυγα του Παναμά.

1η ΗΜΕΡΑ: AΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΝΑΜΑΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Πόλη του Παναμά.

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΜΑΣ

Άφιξη στην Πόλη του Παναμά (Πάναμα Σίτι), την πρωτεύουσα του Παναμά, τη «γέφυρα ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική». Το «Χονγκ Κονγκ» της Κεντρικής Αμερικής, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή και έχει κάτι για τον καθένα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΣΑΝ ΧΟΣΕ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το μοντέρνο και το αποικιακό της τμήμα, θα περπατήσουμε ανάμεσα στα σοκάκια με τις γραφικές κατοικίες και τα μπαλκόνια ισπανο-αποικιακής τεχνοτροπίας και θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, τη Γαλλική Πλατεία και άλλα αξιοθέατα, καθώς επίσης και τον Πάναμα Βιέχο, την Παλιά Πόλη του Παναμά, τον πρώτο οικισμό που έχτισαν οι Ισπανοί και που καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τον πειρατή Μόργκαν. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, το Σαν Χοσέ. Θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως το Εθνικό Θέατρο (1897), το Εθνικό Μουσείο, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το εντυπωσιακό Ανώτατο Δικαστήριο, το Μητροπολιτικό Πάρκο Λα Σαμπάνα, το φυσικό πνεύμονα της πρωτεύουσας, την Πανεπιστημιούπολη κ.ά. και θα επισκεφτούμε το ενδιαφέρον Μουσείο Χρυσού. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΧΟΣΕ - ΜΑΝΟΥΕΛ ΑΝΤΟΝΙΟ (ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ) - ΣΑΝ ΧΟΣΕ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε με προορισμό το Μανουέλ Αντόνιο, στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Μαγευτικές παραλίες με σμαραγδένια νερά και λευκή άμμο, πυκνό τροπικό δάσος που φτάνει έως τις ακτές, συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό. Το Μανουέλ Αντόνιο ανακαλύφθηκε το 1519 από τον Ισπανό εξερευνητή Ponce de Leon, ο οποίος κατέπλευσε στις ακτές της Κόστα Ρίκα αναζητώντας το ελιξίριο της νεότητας. Και ήταν τόσο σαγηνευτικό το τοπίο, που τον έκανε να εγκαταλείψει τον αρχικό του σκοπό και να ασχοληθεί με την εξερεύνηση αυτού του επίγειου παραδείσου! Το Εθνικό Πάρκο του Μανουέλ Αντόνιο είναι ένας τόπος που θα σας μείνει αξέχαστος, καθώς συμπυκνώνει όλη την ομορφιά αυτής της χώρας! Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σπάνια είδη πτηνών και ζώων, αλλά και υπέροχων διαδρομών μέσα σε πραγματική ζούγκλα! Ετοιμάστε το εξερευνητικό σας ένστικτο για αυτή τη μοναδική εμπειρία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Σαν Χοσέ. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΧΟΣΕ - ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ

Πρωινή αναχώρηση μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής για το Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο. Πρόκειται για ένα μαγευτικό περιβάλλον που δημιουργεί η πυκνή τροπική βλάστηση, ο ήρεμος ποταμός και οι ήχοι της ζούγκλας και των πουλιών. Ανάμεσα στον ποταμό Tortuguero και στην Καραϊβική βρίσκεται ένα πολύ μικρό χωριό που λέγεται επίσης Tortuguero. Μέσα σε 5 λεπτά μπορεί κανείς να περπατήσει από τη μια πλευρά του χωριού στην άλλη από ένα μονοπάτι. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα. Αλλά υπάρχουν κανό, ορισμένα με κινητήρα και άλλα μόνο με κουπιά. Στο χωριουδάκι μπορούμε να μεταβούμε με πλοιάριο από το ξενοδοχείο μας και να περπατήσουμε στο γραφικό δρομάκι του ή να δειπνήσουμε σε τυπική ταβέρνα αντιπροσωπευτική της καραϊβικής γεύσης. Το όλο τοπίο θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, μια και το σημείο αυτό είναι εντελώς απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο και έχει διατηρήσει το έντονο χρώμα της αφροκαραΐβικής κουλτούρας. Ιδιαίτερα για τους λάτρεις της γνήσιας ταυτότητας της Κεντρικής Αμερικής, το μέρος αυτό είναι το ιδανικό. Το όνομα του πάρκου σημαίνει «καταφύγιο χελωνών» και ήταν ένα αρχιπέλαγος ηφαιστειακών νησιών μέχρι που ιζήματα από την ενδοχώρα διαμόρφωσαν ένα σύμπλεγμα ελωδών νησιών. Οι εξαιρετικά υψηλές βροχοπτώσεις και το πλούσιο περιβάλλον στο μέρος όπου το γλυκό νερό συναντά τη θάλασσα, κάνουν τις παραλίες, τα κανάλια, τις λιμνοθάλασσες και τους υγρότοπους του Πάρκου Tortuguero έναν τόπο εξαιρετικής βιοποικιλότητας. Το Εθνικό Πάρκο ιδρύθηκε το 1970 και η τεράστια σημασία του έγκειται στο ότι αποτελεί το σημαντικότερο καταφύγιο αναπαραγωγής της πράσινης χελώνας σε ολόκληρη την Καραϊβική. Με την άφιξή μας το απόγευμα θα επισκεφτούμε το μικρό, αλλά ενδιαφέρον ερευνητικό κέντρο για την προστασία της πράσινης χελώνας. Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας στο lodge. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ

Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του Εθνικού Πάρκου του Τορτουγκέρο. Το πάρκο καλύπτει μια έκταση 18.946 εκταρίων ξηράς και 52.265 εκταρίων υδροβιότοπου. Πρόκειται για ένα σύστημα φυσικών, αλλά και τεχνητών καναλιών και πλεύσιμων λιμνών, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου εκτείνεται στα πεδινά, με ορεινές κορυφές ηφαιστειακής προέλευσης να οριοθετούν το δυτικό τμήμα του. Στην πλούσια πανίδα του συγκαταλέγονται 309 είδη πτηνών, μεταξύ των οποίων φλώροι, γεράκια, αλκυόνες και ερωδιοί. Στο πάρκο φιλοξενούνται επίσης παπαγάλοι μακάο, πίθηκοι, βραδύποδες, επτά είδη χελωνών του γλυκού νερού, κροκόδειλοι κ.ά. Θα περιηγηθούμε στο Εθνικό Πάρκο με πλοιάριο για αναζήτηση αλιγατόρων, πιθήκων, πουλιών και άλλων ζώων, αλλά κυρίως για να απολαύσουμε την παραδεισένια αίσθηση μιας μοναδικής, ζούγκλας που είναι από τις ομορφότερες που έχουμε δει στα ταξίδια μας στον κόσμο. Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΡΕΝΑΛ

Πρωινή οδική αναχώρηση με προορισμό μας το ηφαίστειο Αρενάλ. Πρόκειται για ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, μια ισχυρή απόδειξη πως κάτω από τον εξωτερικό της φλοιό η γη δεν κοιμάται καθόλου... Μικρές εκρήξεις που συνοδεύονται από καπνούς και στάχτη είναι πολύ συχνό φαινόμενο, ενώ το θέαμα της ροής της φωτεινής κόκκινης λάβας τη νύχτα είναι σίγουρα μοναδικό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΡΕΝΑΛ - ΕΘΝΙΚΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΡΕΝΑΛ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Ηφαιστειακό Πάρκο Αρενάλ με την ομώνυμη λίμνη και το ηφαίστειο Αρενάλ. Το τοπίο είναι μοναδικό, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας φωτογραφικές μηχανές και  κάμερες για να αποτυπώσετε τη μοναδικότητα του εξαιρετικού τοπίου. Η περιοχή καταστράφηκε το 1968 και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία της αναγέννησης. Το ηφαίστειο Arenal  ανέρχεται σε περίπου 1.633 μέτρα, αν και το ακριβές ύψος κορυφής αλλάζει συχνά λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας. Η λάβα ρέει ακατάπαυστα από τον κρατήρα του στις πλαγιές μέχρι την κοιλάδα και συχνά εκτοξεύονται πέτρες. Είναι από τα πιο ενεργά στον κόσμο λόγω των συνεχών εκρήξεων και το θέαμα είναι φανταστικό ιδίως τη νύχτα. Απολαύστε την πιο εξαιρετική θέα του σε μια ήπια πεζοπορία κατά μήκος της βάσης του ηφαιστείου. Η πεζοπορία (για περίπου 2 ώρες) θα ξεκινήσει σε ένα μονοπάτι κοντά στο ηφαίστειο. Αυτή η διαδρομή θα μας οδηγήσει μέσα από το δάσος πάνω από πρόσφατες ροές λάβας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΑΡΕΝΑΛ - ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΠΕΝΙΑΣ ΜΠΛΑΝΚΑΣ - ΓΡΑΝΑΔΑ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια πανέμορφη διαδρομή προς τα σύνορα της Κόστα Ρίκα με τη Νικαράγουα. Περνώντας στο έδαφος της Νικαράγουας, κατευθυνόμαστε προς την όμορφη αποικιακή πόλη της Γρανάδας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

10η ΗΜΕΡΑ: ΓΡΑΝΑΔΑ (ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ) - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ - ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΜΑΣΑΓΙΑ

Σήμερα θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στην πανέμορφη Λίμνη Νικαράγουα, στην οποία υπάρχουν περί τα 400 νησάκια με οργιώδη βλάστηση. Η Λίμνη Νικαράγουα είναι η μεγαλύτερη της Κεντρικής Αμερικής και η 10η στον κόσμο. Έχει έκταση 8.157 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μήκος 160 χιλιόμετρα και μέσο πλάτος 72 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ηφαίστειο Μασάγια με κεντρικό κρατήρα ύψους 635 μέτρων, που καπνίζει συνεχώς θειάφι. Ο ινδιάνικος θρύλος μιλάει για τη θεά της φωτιάς Chaciutique που την εξευμένιζαν ρίχνοντας ανθρώπους στον κρατήρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Γρανάδα. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΓΡΑΝΑΔΑ - ΝΗΣΙ ΟΜΕΤΕΠΕ - ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ

Πρωινή ξενάγηση στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε πολλά από τα μοναδικά αποικιακά κτίρια, μεταξύ των οποίων και τον περίτεχνο καθεδρικό ναό. Θα συνεχίσουμε με το Νησί Ομετέπε. Σύμφωνα με έναν ινδιάνικο μύθο, οι φυλές Chorotega και Nahualt μετανάστευσαν νότια του Μεξικού, αναζητώντας ένα νησί με δύο βουνά που αναδύεται μέσα από γλυκό νερό. Το Νησί Ομετέπε ικανοποιούσε την περιγραφή. Η ινδιάνικη λέξη Ομετέπε σημαίνει «δύο βουνά», διότι το νησί αποτελείται από δύο ηφαίστεια, τα Κονσεψιόν και Μαδέρας. Το ηφαίστειο Μαδέρας έχει στον κρατήρα του μια μικρή λίμνη και τα δάση με την οργιώδη βλάστηση στις πλαγιές του φιλοξενούν διάφορα είδη πανίδας και χλωρίδας. Το Ομετέπε είναι το μεγαλύτερο νησί του κόσμου μέσα σε γλυκό νερό. Άφιξη στο νησάκι ύστερα από μια αξέχαστη διαδρομή στη λίμνη. Γρήγορα διαπιστώνουμε ότι το νησί αυτό αποτελεί ένα πραγματικό διαμάντι στο κέντρο της λίμνης. Κατοικήθηκε από πολλές φυλές οι οποίες άφησαν πάνω του ενδιαφέροντα απομεινάρια. Αναχωρούμε για τη Μανάγκουα, την πρωτεύουσα της Νικαράγουας, που είναι χτισμένη στην ομώνυμη λίμνη. Άφιξη  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί απογευματινή περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης που συνέδεσε το όνομα της με το θρυλικό κίνημα των Σαντινίστας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ - ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ (ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πιο ανεπτυγμένη βιομηχανικά πόλη της Κεντρικής Αμερικής, το Σαν Σαλβαδόρ, πρωτεύουσα του κράτους Ελ Σαλβαδόρ, που βρίθει από ηφαίστεια, λίμνες και αποικιακές πόλεις. Αποκαλείται η γη των ηφαιστείων καθώς υπάρχουν πάνω από 20 ηφαίστεια, μερικά από τα οποία είναι ακόμη ενεργά. Τα μοναδικής ομορφιάς φυσικά συμπλέγματα ηφαιστείων και λιμνών αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης πλήθους επισκεπτών. Τα ηφαίστεια Ισάλκο, Σάντα Άνα και Σέρο Βέρντε (1.910 μέτρα ύψος) είναι μερικά από αυτά που υπάρχουν. Θα επισκεφτούμε  το Σέρο Βέρντε, μια προστατευόμενη περιοχή ανάμεσα από τις επαρχίες Sonsonate και Santa Ana, που εκτείνεται πάνω από τη Λίμνη Κοατεπέκ και το οποίο είναι ένα ανενεργό ηφαίστειο εδώ και 2.500 χρόνια. Το ηφαίστειο, που έβγαζε καπνό και λάβα κατακτώντας τον τίτλο «Ο φάρος του Ειρηνικού», σταμάτησε, έπειτα από μια συνεχή δραστηριότητα 187 ετών, το 1957. Αποτελεί εθνικό πάρκο και προσφέρει ατμοσφαιρική θέα της λίμνης και του ηφαιστείου Ισάλκο. Με πλούσια βλάστηση από πεύκα, συκιές, κάκτους και φτέρες, είναι το καταφύγιο πολλών από τα 400 είδη πουλιών που ζουν σε όλη τη χώρα, ανάμεσά τους το σπάνιο κετσάλ και το τουκάν με τη μακριά μύτη. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Λίμνη Κουατεπέκ, η οποία έχει διαμορφωθεί από την κατάρρευση ηφαιστειακού κώνου.  Πρόκειται για λίμνη ηφαιστειακού κρατήρα, με πλάτος 6 χλμ. και βάθος 120 μέτρων, και πολύ έντονη βλάστηση περιμετρικά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Σαν Σαλβαδόρ. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΠΑΝΑΜΑΣ

Σήμερα το πρωί θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα περιήγηση της πόλης του Σαν Σαλβαδόρ μέσα από τις λεωφόρους και τα σημαντικότερα μνημεία του. Θα δούμε το ιστορικό κέντρο με το μεγαλοπρεπή Καθεδρικό  Ναό, το Εθνικό Ανάκτορο, το Εθνικό Θέατρο, χτισμένο σε γαλλικό αναγεννησιακό στιλ (κηρύχθηκε εθνικό μνημείο το 1979), την Εκκλησία El Rosario, την Plaza Libertad, την παραδοσιακή αγορά χειροτεχνίας και τη Δημοτική Αγορά Antiguo Cuscatlan. Στη συνέχεια  θα επισκεφτούμε σε απόσταση 25 χλμ. από την πόλη το ηφαίστειο ΕI Bοqueron και το εθνικό πάρκο που το περιστοιχίζει, όπου θα απολαύσουμε έναν αναζωογονητικό περίπατο μέσα από φυσικά μονοπάτια και απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα προς τον κρατήρα. Απλά εντυπωσιακό! Στη συνέχεια πετάμε για την πόλη του Παναμά για να συνεχίσουμε το πρόγραμμα μας. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ (ΜΕΡΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ)

Σήμερα θα επισκεφτούμε το «8ο θαύμα του κόσμου», την περίφημη Διώρυγα του Παναμά, το υγρό μονοπάτι που χαράχτηκε ανάμεσα στις δύο Αμερικές για να ενώσει τους δύο ωκεανούς -τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό- και το οποίο άλλαξε το τοπίο της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας και του εμπορίου. Η Διώρυγα του Παναμά είναι το στενότερο τμήμα ξηράς ανάμεσα στον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό Ωκεανό. Η διάνοιξή της ολοκληρώθηκε το 1914 και υπολογίζεται ότι για την αποπεράτωσή της εργάστηκαν περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι. Συνδέει τον Κόλπο του Παναμά στον Ειρηνικό Ωκεανό με τον Κόλπο της Λιμόν στον Ατλαντικό Ωκεανό και έχει μήκος 81.300 μ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ (Ολοήμερη εκδρομή στους Ιθαγενείς Εμπέρα ή προαιρετική εκδρομή στα Νησιά Σαν Μπλας/Καραϊβική αεροπορικώς και με διανυκτέρευση εκεί ή προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στα Νησιά Σαν Μπλας/Καραϊβική οδικώς και με πλοίο)

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο Τσάγρες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Πολιτισμό των Ιθαγενών Εμπέρα. Θα δούμε από κοντά τις χειροτεχνίες τους, θα μας διδάξουν τις γνώσεις τους για τα βότανα και τα φυτά της περιοχής, θα απολαύσουμε τη μουσική και τους χορούς τους, που θα μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρωματίσετε το σώμα σας, όπως κάνουν οι ίδιοι, με τα φρούτα - μια τεχνική γνωστή ως Jagua. Περπατήστε στη ζούγκλα, θαυμάστε τη φύση, τα σπάνια ήδη πτηνών της περιοχής, εξερευνήσετε τους κοντινούς καταρράκτες, όλα αυτά σε μόνο μία ημέρα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Περιγραφή προαιρετικής εκδρομής στα Νησιά Σαν Μπλας - Αεροπορικώς και με διανυκτέρευση

Μια μικρή πτήση θα μας φέρει σήμερα στα μοναδικά Νησιά Σαν Μπλας της Καραϊβικής, όπου θα δούμε τον Πολιτισμό των Κούνας, όπως ονομάζονται οι ιθαγενείς των νησιών, που διαφέρει εντελώς από αυτούς που μέχρι τώρα έχουμε δει. Λες και τα χρόνια δεν αλλοίωσαν τίποτα. Οι Ινδιάνοι Κούνας δεν είναι γνωστοί μόνο για την απαράμιλλη τέχνη τους στο να δημιουργούν εκπληκτικά πολύχρωμα κεντήματα, μια τέχνη που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «δώρο Θεού». Είναι και ότι οι άνθρωποι αυτοί διατήρησαν σε ένα μεγάλο βαθμό την πολιτική και πολιτισμική τους αυτονομία. Κοιτώντας από ψηλά τα 365 μικροσκοπικά νησάκια του αρχιπελάγους Σαν Μπλας, μοιάζουν με πράσινους σπόρους ριγμένους στο νερό. Με πλοιάριο θα επισκεφτούμε καταυλισμούς, όπου θα μας κάνει εντύπωση ο προκολομβιανός πολιτισμός τους. Διανυκτέρευση στα νησιά σε παραδοσιακές καλύβες φτιαγμένες από τους ίδιους τους Κούνας. Την επόμενη ημέρα το πρωί πετάμε για την πόλη του Παναμά για να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας.

 

Ολοήμερη εκδρομή στα Νησιά Σαν Μπλας - Οδικώς και με πλοίο

Δεν προτείνεται, διότι η απόσταση είναι πολύ μεγάλη, χρησιμοποιείται πλοίο σε ανοιχτή θάλασσα και δεν μπορούμε να φτάσουμε στα μακρινά Νησιά των Σαν Μπλας, τα οποία προσεγγίζουμε με το αεροπλάνο. Παρ’ όλα αυτά δίνεται σαν δυνατότητα. 

16 ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΜΑΣ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα.

 

17η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

Μεγάλο ατού της εκδρομής πρέπει να θεωρηθεί η επίσκεψη ενός κρυμμένου μυστικού της Νικαράγουα του παρθένου από τις επιρροές του τουρισμού νησιού Ομετέπε. Στα ταξίδια μας στον κόσμο ψάχνουμε σημεία που παραμένουν αναλλοίωτα  στο πρωτόγονο του πλανήτη που σιγά σιγά χάνεται. 

 

 • Τέλειες πτήσεις χωρίς διανυκτερεύσεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
 • Εκτεταμένη Κόστα Ρίκα και όχι «επιδερμική» επίσκεψη για μείωση κόστους, στην πιο εντυπωσιακή από τις χώρες που επισκεπτόμαστε. Μπορεί να είναι η πιο ακριβή από τις τέσσερις, αλλά εμείς της δίνουμε το χρόνο που της αξίζει.
 • Επίσκεψη στο μοναδικό Εθνικό Πάρκο του Μανουέλ Αντόνιο, στις ακτές της Κόστα Ρίκα στον Ειρηνικό.
 • Διαμονή και εξορμήσεις σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη, αυτό της ζούγκλας και του ποταμού Τορτουγκέρο, στην Κόστα Ρίκα.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στον παράδεισο της φύσης στο ηφαίστειο Αρενάλ.
 • Εξορμήσεις σε δύο από τα σημαντικότερα ενεργά ηφαίστεια της Κεντρικής Αμερικής - το Αρενάλ στην Κόστα Ρίκα και το Μασάγια στη Νικαράγουα!
 • Διασυνοριακή μετάβαση από την Κόστα Ρίκα στη Νικαράγουα.
 • Διαμονή στην εκπληκτική Γρανάδα (και όχι ημερήσια εκδρομή από Μανάγκουα) και κρουαζιέρα στην πανέμορφη Λίμνη Νικαράγουα.
 • Επίσκεψη στο Νησί Ομετέπε, που πραγματοποιείται μάλιστα για πρώτη φορά εκδρομή στη ελληνική αγορά.
 • Διάσχιση της Διώρυγας του Παναμά με πλοίο (μερική).
 • Ολοήμερη εκδρομή στους ιθαγενείς Εμπέρα, για να γνωρίσετε από κοντά τον τρόπο ζωής, τα ήθη και έθιμά τους.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στις πόλεις, πλήρης διατροφή στα lodges στο Τορτουγκέρο.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4* και 5*. Στη Ζούγκλα Τορτουγκέρο lodge βασικών ανέσεων. Στο Αρενάλ απλό ξενοδοχείο στη φύση της Αρενάλ. Στη Γρανάδα απλό όμορφο ξενοδοχείο αποικιακού στιλ.
 • Ημιδιατροφή/ Στα lodges στο Τορτουγκέρο πλήρης διατροφή.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν) και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).
 • Φόροι (αεροδρομίων και μη) πληρώνονται τοπικά: περίπου 40 €.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 970 €.
 • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 40 €.
 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

8/4, 13/5, 3/6, 24/6, 8/7, 12/8, 9/9, 30/9, 21/10, 11,11,25/11

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ’φιξης

ΤK 1844

12/08/2017

ΑΘΗΝΑ -  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

22:25

23:55

ΤK 800

13/08/2017

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΝΑΜΑΣ

02:10

11:00

ΤK 800

27/08/2017

ΠΑΝΑΜΑΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

12:30

    10:25+1

ΤK 1849

28/08/2017

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

13:10

14:35

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Σημαντική Παρατήρηση

Η επιβάρυνση δεν ισχύει για τις Πασχαλινές αναχωρήσεις

Η τιμή ισχύει για συμμετοχή 15 ατόμων

Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (ακόμα και 10 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση +99 € κατ’ άτομο

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι πτήσεις Λάρνακα – Αθήνα - Λάρνακα με AEGEAN.

  Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Εκτεταμένη Κόστα Ρίκα και όχι «επιδερμική» επίσκεψη για μείωση κόστους, στην πιο εντυπωσιακή από τις χώρες που επισκεπτόμαστε (Εθνικό Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο, Ζούγκλα Τορτουγκέρο, Ηφαίστειο Αρενάλ)
 • Διασυνοριακή μετάβαση από την Κόστα Ρίκα στη Νικαράγουα
 • Διαμονή στην εκπληκτική Γρανάδα, κρουαζιέρα στην πανέμορφη Λίμνη Νικαράγουα, Νησί Ομετέπε, Ηφαίστειο Μασάγια
 • Διάσχιση της Διώρυγας του Παναμά

Χάρτης Ταξιδιού Πανόραμα Κεντρικής Αμερικής, Ζούγκλα Τορτουγκέρο | από Κύπρο

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info