fb

Αλάσκα - Δυτικός Καναδάς με ημιδιατροφή | από Κύπρο | Καλοκαίρι 2017

Διάρκεια: 20 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 7850€

Περιγραφή

Δεν έχει υπάρξει ποτέ πιο πλούσιο πρόγραμμα στην Αλάσκα και τον Δυτικό Καναδά και μάλιστα με ημιδιατροφή στις ΗΠΑ, όπου τα γεύματα είναι πολύ ακριβά. Το πρόγραμμα πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή έναρξη μια και μετά τη διαμονή μας στο Φαίρμπανγκς, όπου θα φτάσουμε αυθημερόν την πρώτη ημέρα, θα δούμε με λεπτομέρεια, και πτήση πάνω από αυτό, το πάρκο Ντενάλι. Πως θα φτάσουμε εκεί, και πως θα φύγουμε από εκεί? Μα με έναν τρόπο που θα τον θυμόμαστε για χρόνια. Την σιδηροδρομική διαδρομή  που συνδέει το Φαίρμπανκς με το ’νκορεϊτζ. Η περίφημη κρουαζιέρα των "26 παγετώνων", από το ’νκορεϊτζ που πρώτο το Versus πρόσθεσε στο πρόγραμμα του πριν χρόνια θα μας μείνει αξέχαστη. Δείτε βήμα - βήμα τι προσφέρει το παρόν πρόγραμμα και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Αφιερώνουμε χρόνο στη μαγεία του Εσωτερικού Διαύλου, στη λωρίδα της Αμερικής που εισέρχεται στον Καναδά, μια περιοχή με φιόρδ και τοπία μεγάλου φυσικού κάλους. Προς τούτο δεν χρησιμοποιούμε κρουαζιερόπλοιο, αλλά διαμένουμε σε  κουκλίστικες, ξεχασμένες πόλεις της Αλάσκας, όπως τη Σίτκα, την πιο όμορφη πόλη της, φωλιασμένη σε κάποιο νησί της και το ξεχασμένο από την εποχή της χρυσοθηρίας Τζούνο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα γευθούμε τη μαγεία τους, θα επισκεφθούμε παγετώνες, μουσεία, σαλούν, θα κάνουμε βόλτες σε καταπράσινους κολπίσκους που τους σκεπάζουν χιονοσκεπείς βουνοκορφές. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε   μια λεπτομερή εξερεύνηση στα Βραχώδη Όρη, που μόνο με τις ημέρες που αφιερώνει εκεί το πρόγραμμα μας, μπορούμε να απολαύσουμε. Αλλά εκτός από όλα τα παραπάνω, έχουμε πολλά περισσότερα: το πανέμορφο Βανκούβερ που αφήνει άφωνο και τον πιο πολυταξιδεμένο ταξιδιώτη, την αποικιακή Βικτώρια, αλλά και το Σηάτλ - μια εντυπωσιακή πόλη των ΗΠΑ που αν δεν τη δείτε σε αυτό το ταξίδι, είναι πολύ δύσκολο να φθάσετε ξανά μέχρι εδώ.
 

1η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση για Αθήνα. Άφιξη, μεταφορά σε ξενοδοχείο 4* και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΦΑΙΡΜΠΑΝΚΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσων σταθμών για το Φαίρμπανκς. Το Φαίρμπανκς είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη της Αλάσκας και βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της πολιτείας. Ο χρυσός ήταν αυτός που σηματοδότησε την ίδρυση της πόλης, η οποία αναπτύχθηκε στη συνέχεια με την κατασκευή του πετρελαϊκού αγωγού, Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΦΑΙΡΜΠΑΝΚΣ (ξενάγηση) – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΠΟΤΑΜΟΠΛΟΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΤΣΕΝΑ & ΤΑΝΑΝΑ)

Το πρωί αναχώρηση για να δούμε ένα τμήμα του πετρελαϊκού αγωγού, θα επισκεφθούμε το πάρκο Alaskaland, όπου θα δούμε μια μικρογραφία της Αλάσκας και της ιστορίας της. Στη συνέχεια. για σήμερα έχουμε προγραμματίσει μία κρουαζιέρα στη καρδιά της Αλάσκα, και στα πολλά κανάλια που δημιουργούν οι ποταμοί. Εκεί ο χρόνος έχει σταματήσει την εποχή που οι μόνοι κάτοικοι της Αμερικανικής Ηπείρου ήταν οι Ιθαγενείς. Η Βλάστηση και τα τοπία θα σας εντυπωσιάσουν, ενώ οι ήχοι των παραποτάμιων δασών θα σας ηρεμήσουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

4η ΗΜΕΡΑ: ΦΑΙΡΜΠΑΝΚΣ – ΝΤΕΝΑΛΙ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Ντενάλι και το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο που βρίσκεται και η  ψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αμερικής. Φέτος το Πάρκο γιορτάζει τα εκατοστά γενέθλιά του!!!
Το Ντενάλι είναιι μια περιοχή έξι εκατομμυρίων στρεμμάτων άγριας γης, που διχοτομείται από μία κορδέλα δρόμου. Οι ταξιδιώτες μπορούν να δουν κατά μήκος το σε σχετικά χαμηλό υψόμετρο δάσος τάιγκα προτού δώσουν τη θέση τους στην υψηλή αλπική ζώνη και τα χιονισμένα βουνά, με αποκορύφωμα την ψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αμερικής, "Denali. Άγρια ζώα μεγάλα και μικρά περιφέρονται στα μη περιφραγμένο εδάφη, που ζουν στην περιοχή εδώ και αιώνες. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΕΝΑΛΙ - Εκδρομή

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για να θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης, που έχει μείνει αναλλοίωτο στο πέρασμα των αιώνων πετώντας πάνω από το πάρκο με αεροπλάνο!!!
Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΕΝΑΛΙ - ΑΝΚΟΡΕΪΤΖ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας, το Ανκορέιτζ. Περικυκλωμένο στις τρεις πλευρές του από βουνά, το Ανκορέιτζ βρίσκεται στον μήκους 350 χιλιομέτρων μυχό του πορθμού Κουκ. Η πόλη ιδρύθηκε το 1915 ως έδρα του Σιδηροδρόμου της Αλάσκας. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το εμπορικό της κέντρο, το μνημείο του βρετανού εξερευνητή Τζέημς Κουκ, ο οποίος πέρασε από εδώ αναζητώντας ένα βορειοδυτικό πέρασμα στον Ατλαντικό, το πανεπιστήμιο και την λίμνη Hood με τα υδροπλάνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΡΕΪΤΖ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ PRINCE WILLIAM (26 Glaciers) - ΑΝΚΟΡΕΪΤΖ

Αναχώρηση για την παραθαλάσσια πόλη Γουίτερ, από όπου θα επιβιβαστούμε σε φέρρυ και θα απολαύσουμε μία καταπληκτική κρουαζιέρα στα ήρεμα και προστατευμένα νερά του Κόλπου Prince William. Το συναρπαστικό αυτό τοπίο της Αλάσκας με τα τεράστια παγόβουνα και τα κοπάδια των μεταναστευτικών φαλαινών θα μας μείνει αξέχαστο για όλη μας τη ζωή. Επιστροφή στο Γουίτερ και από εκεί οδικώς στο Ανκορέιτζ. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΡΕΪΤΖ - ΤΖΟΥΝΟ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το γοητευτικό Τζούνο. Οφείλει την ονομασία του στον θρυλικό χρυσοθήρα Τζόε Τζούνο. Εδώ βρίσκει κανείς μια αρμονική συνύπαρξη κοσμοπολίτικης κομψότητας και παραμεθόριας τραχύτητας. Ένα απίστευτο συνονθύλευμα αρχιτεκτονικού ρυθμού, όπου το παλιό και το νέο συνυπάρχουν με απόλυτη αρμονία. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

9η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΟΥΝΟ

Κατά την πρωινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων το Ρεντ Ντογκ Σαλούν, που θα μας μεταφέρει στην εποχή της χρυσοθηρίας, καθώς και το Εθνικό Μουσείο. Θα μάθουμε επίσης για τον κύκλο ζωής του σολωμού σε ειδικό κέντρο κατασκευασμένο για τον σκοπό αυτό και θα δούμε από πολύ κοντά τον φημισμένο παγετώνα Μέντεχωλ - έναν ποταμό από πάγο με έντονο μπλε χρώμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

10η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΟΥΝΟ - ΣΙΤΚΑ

Τα πρωί επιβίβαση σε φέρρυ για τη Σίτκα, το λιμάνι της οποίας ήταν κάποτε το κέντρο του εμπορίου γούνας της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Η παλιά αυτή πρωτεύουσα της Αλάσκας, πριν παραχωρηθεί στις ΗΠΑ, χρονολογείται από το 1799. Η Σίτκα είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα ή από τον αέρα και αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα σημεία του πλανήτη. Αυτή η πανάρχαια γη ανήκε στους ινδιάνους Τλίνγκιτ πριν οι Ρώσοι ή οι Αμερικάνοι περπατήσουν στις βραχώδεις ακτές της και ακριβώς αυτός ο ζωντανός πολιτισμός των Τλίνγκιτ δεσπόζει σε τούτη την ήσυχη παραθαλάσσια πόλη με τους ήρεμους όρμους κάτω από τις ψηλές χιονισμένες κορυφές. Περιήγηση στην πόλη με έκδηλα ακόμη τα σημάδια της Ρωσικής της καταγωγής σε πολλά από τα αξιοθέατά της, όπως στον πανέμορφο καθεδρικό ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ, με τον τρούλο του σε σχήμα κρεμμυδιού. Θα δούμε μεταξύ άλλων το Πάρκο και το Οχυρό των Ινδιάνων Τλίνγκιτ, απ΄ όπου πολεμούσαν τους Ρώσους εποίκους. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΤΚΑ - ΣΗΑΤΛ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σηάτλ, μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις στον κόσμο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ προτείνουμε βόλτα στη διάσημη πλατεία Πάιονιρ, η οποία μετά τη δύση του ηλίου γίνεται ιδιαίτερα ζωντανή, μια και ο χορός, η ζωντανή μουσική και το καυτερό φαγητό απογειώνουν την πόλη. Διανυκτέρευση στο Σηάτλ.

12η ΗΜΕΡΑ: ΣΗΑΤΛ - ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

επιβίβαση σε φέρυ για το Βανκούβερ, που θεωρείται η πιο όμορφη πόλη του Καναδά και μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Το λοφώδες έδαφος στο οποίο είναι χτισμένο και οι πολλές γέφυρες προσφέρουν υπέροχη θέα στον ωκεανό, στην παραλία και στην πόλη. Είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας μετά το Τορόντο και το Μόντρεαλ. Αποτελεί το οικονομικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της δυτικής ακτής. Οι κάτοικοί του έλκουν την καταγωγή τους από διάφορα μέρη της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας - είναι η πιο "ασιατική" πόλη της Βόρειας Αμερικής. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

Πρωινή ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την ιστορική Γκάσταουν, την κινεζική συνοικία, που είναι η δεύτερη σε μέγεθος της Βόρειας Αμερικής μετά από αυτήν του Σαν Φρανσίσκο, τη γραφική συνοικία Κιτσιλάνο, το λιμάνι με τις ψαροταβέρνες, θα περάσουμε από Συνεδριακό Κέντρο με τα διάσημα λευκά πανιά του που το κάνουν να μοιάζει με ιστιοφόρο, το πάρκο Stanley με τα τοτέμ, την "Πύλη των Λεόντων" και την κρεμαστή γέφυρα Καπιλάνο. Τέλος, θα ανεβούμε με τελεφερίκ στον λόφο που δεσπόζει στην πόλη (Grouse Mountain), απ΄ όπου θα έχουμε ένα εκπληκτικό πανόραμα της γύρω περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ - ΒΙΚΤΩΡΙΑ - ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

Σήμερα το πρωί θα επιβιβαστούμε στο τοπικό φέρυ και ύστερα από μια διαδρομή περίπου 90 λεπτών θα φθάσουμε στην πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολούμπια, την πανέμορφη Βικτώρια, την "πόλη της θάλασσας και των κήπων". Η Βικτώρια βρίσκεται πάνω στο νησί Βανκούβερ, το μεγαλύτερο νησί της Βόρειας Αμερικής στον Ειρηνικό ωκεανό. Ακολουθεί ξενάγηση στην κουκλίστικη Βικτώρια, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε τους πανέμορφους κήπους Μπούτσαρτ, θα δούμε το κτίριο του Κοινοβουλίου, το λιμάνι, τα λουλουδιασμένα πάρκα της κ.ά. Επιστροφή στο Βανκούβερ και διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ- ΣΑΝ ΠΙΚΣ

Αναχώρηση το πρωί για το μαγευτικό Σαν Πικς (Sun Peaks), κτισμένο στις παρυφές του όρους Τζάμπο (Jumbo) όπου βρίσκεται και ο ομώνυμος Παγετώνας. Άφιηγ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανκυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΠΙΚΣ - ΤΖΑΣΠΕΡ

Άλλη μια υπέροχη διαδρομή σήμερα, με προορισμό την ορεινή πόλη του Τζάσπερ, στην καρδιά του ομώνυμου εθνικού πάρκου. Πρόκειται για μια από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές μέσα από ένα κατάφυτο τοπίο, με φάρμες, ήρεμους ή ορμητικούς ποταμούς, λίμνες, παγετώνες, δάση και βουνά. Η ομορφιά της διαδρομής και τα τοπία που ξεπηδούν μετά από κάθε στροφή, μας μεταφέρουν μακριά από την καθημερινή ζωή. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΣΠΕΡ - ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΑΘΑΜΠΑΣΚΑ - ΜΠΑΝΦ

Αναχωρούμε σήμερα για την εκπληκτική ορεινή διαδρομή από το Τζάσπερ στο Μπανφ που ονομάζεται Δρόμος των Παγετώνων - από τις πιο θεαματικές της Βόρειας Αμερικής - κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τους ορμητικούς καταρράκτες Αθαμπάσκα, που χωρίς να είναι ιδιαίτερα ψηλοί, το νερό που πέφτει με δύναμη αφρίζοντας και βροντώντας, σχηματίζει ουράνια τόξα ανάμεσα στους πλούσιους σε χαλαζία βράχους. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο ειδικό κέντρο συγκέντρωσης Κολούμπια. Το  επίπεδο πάγου Κολούμπια είναι μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πάγου κάτω από τον Αρκτικό κύκλο. Το επίπεδο αυτό καλύπτει μια έκταση 320 τετραγωνικών χιλιομέτρων και σε ορισμένα σημεία φτάνει σε βάθος 300 μέτρων. Η συνεχής συγκέντρωση πάγου δίνει τροφή σε οκτώ παγετώνες. Με ειδικά πούλμαν που μπορούν να κινούνται πάνω στον πάγο θα επισκεφθούμε τον παγετώνα Αθαμπάσκα. Μετά από τη συγκλονιστική αυτή εμπειρία θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας με επιλεγμένες στάσεις για να δούμε τις λίμνες Πέιτο και Μπόου καθώς και τον παγετώνα Κρόουφοοτ. Άφιξη στο γραφικό Μπανφ, που βρίσκεται στην καρδιά των Βραχωδών Ορέων και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΦ

Σήμερα θα ανακαλύψουμε τις ομορφιές του Εθνικού Πάρκου του Μπανφ, έναν παράδεισο 6.640 τετραγωνικών χιλιομέτρων με βουνά, λίμνες και δάση και θα απολαύσουμε την κρουαζιέρα μας στη λίμνη Μινεγουάνκα, μια από τις μεγαλύτερες λίμνες της Καναδικής πολιτείας της Αλμπέρτας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

19η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΦ - ΚΑΛΓΚΑΡΥ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε τους περίφημους καταρράκτες Μπόου και στη συνέχεια με το τελεφερίκ θα δούμε - όπως βλέπουν τα πουλιά, από ύψος που κόβει την ανάσα - τις έξι οροσειρές πάνω από τις οποίες θα βρεθούμε. Θα δούμε σε μια στιγμή περισσότερα βουνά από όσα έχουμε δει σε ολόκληρη τη ζωή μας. Η θέα είναι εντυπωσιακή καθώς ανεβαίνουμε από τα 700 στα 2.281 μέτρα, όπου και τερματίζει η διαδρομή αυτή πάνω από τα Βραχώδη Όρη. Αναχώρηση για τον τελευταίο σταθμό του οδοιπορικού μας, το Κάλγκαρυ, τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Αλμπέρτας. Βρίσκεται στα νότια της επαρχίας, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων ανατολικά από τα Βραχώδη Όρη. Το Κάλγκαρυ ήταν ή έδρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1988. Η φήμη της πόλης ως "Cowboy Town" δικαιώνεται κάθε Ιούλιο, όταν διοργανώνεται εκεί το 10ήμερο φεστιβάλ Stampede ("πανικός"), με διάφορα σόου, χορούς Ινδιάνων, ροντέο κλπ., που παραπέμπουν στην "Άγρια Δύση". Σύντομη περιήγηση στην πόλη και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

20η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

 • Τέλειες πτήσεις με τις οποίες φτάνουμε αυθημερόν στην Αλάσκα! Επιστροφή από το Κάλγκαρυ του Δυτικού Καναδά, χωρίς πισωγυρίσματα.
 • Τέλεια σχεδιασμένη διαδρομή, χωρίς πήγαινε-έλα μέσα στην Αλάσκα
 • Μια από τις εντυπωσιακότερες σιδηροδρομικές διαδρομές του πλανήτη η διαδρομή Φαίρμπανγκς  - Ντενάλι – Ανκορέιτζ. προσθέτει στο ταξίδι μια ακόμα εμπειρία ζωής,  αφού το τρένο περνάει από μαγευτικά τοπία και μοναδικές εικόνες θα αποτυπωθούν για πάντα στο μυαλό μας. Στο ταξίδι αυτό πραγματοποιούνται και οι δυο διαδρομές ( Φαιρμπανγκς – Ντενάλι και Ντενάλι – Ανακορέιτς ).
 • Τριήμερη διαμονή στο 100 πλέον ετών μαγευτικό πάρκο Ντενάλι, που φιλοξενεί την ψιλότερη κορυφή της Βόρειας Αμερικής για να ζήσουμε από κοντά και να εντρυφήσουμε στην άγρια φύση και ζωή της Αλάσκα
 • Μιας ώρας πτήση πάνω από το Πάρκο Ντενάλι, επιπλέον των άλλων εξερευνήσεων σε αυτό,    για να ζήσουμε μια από τις συγκλονιστικότερες εμπειρίες της ζωής μας
 • Αντί πολυήμερης και ανούσιας κρουαζιέρας, διαμένουμε στο Τζούνο, την πρωτεύουσα της Αλάσκας, για να έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις κρυμμένες αυτές πόλεις, να δούμε σαλούν και παγετώνες και να περπατήσουμε μέσα στα φιόρδ της λωρίδας της Αλάσκας που εισχωρεί στον Καναδά.
 • Διαμονή σε μια από τις πιο απομονωμένες πόλεις στον κόσμο τη μαγική Σίτκα, προσεγγίζεται ελάχιστα μόνο από αέρος και θαλάσσης.
 • Κρουαζιέρα στον Κόλπο Prince William (26 Παγετώνες)
 • Εκδρομή στην πανέμορφη Βικτώρια, στο νησί Βανκούβερ
 • Διαμονή στο Σηάτλ, μια εντυπωσιακή πόλη των ΗΠΑ, που αν δεν την δείτε σε αυτό το ταξίδι, είναι πολύ δύσκολο να φθάσετε ξανά μέχρι εδώ
 • Επίσκεψη στον παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα
 •  Λεπτομερή 5ήμερη περιήγηση στα Βραχώδη Όρη . Η ορεινή διαδρομή από το Τζάσπερ στο Μπανφ ονομάζεται «Δρόμος των Παγετώνων» και είναι από τις πιο θεαματικές της Βόρειας Αμερικής
 • Επίσκεψη στον παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα που μπορούν να κινούνται πάνω στον πάγο
 • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στο Φαίρμπανκς
 • Περιλαμβάνεται επίσης η εντυπωσιακή  οδική διαδρομή από το Βανκούβερ στο Τζάσπερ με μια διανυκτέρευση στο Σαν Πίκς για να ζήσουμε την επαρχεία του Δυτικού Καναδά και τη ζωή της.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 3*sup., 4* στα Βραχώδη όρη 4* στο Βανκούβερ και το Σηάτλ, 4* στην Αλάσκα  
 • Μετακινήσεις, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Ημιδιατροφή
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός 
 • Ειδική άδεια εισόδου Αμερικής(ESTA)
 • Έκδοση της ECTA Καναδά
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, χωρίς επιβάρυνση.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
 • Ποτά.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή σημειώνεται ως προαιρετικό.
 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Αφιξης

AF 1033

11/08/2017

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:05

08:35

DL 141

11/08/2017

ΠΑΡΙΣΙ – ΜΙΝΕΑΠΟΛΙΣ

10:30

12:26

DL 1607

11/08/2017

ΜΙΝΕΑΠΟΛΙΣ – ΦΑΙΡΜΠΑΝΓΚΣ

17:45

20:35

DL 4480

20/08/2017

ΣΙΤΚΑ – ΣΗΑΤΛ

07:15

10:40

KL 678

28/08/2017

ΚΑΛΓΚΑΡΙ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

15:10

08:05 (+1)

KL 1575

29/08/2017

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:15

16:30

 

 • Ενδεικτικές πτήσεις (περιορισμένες θέσεις)
 • Περιλαμβάνεται το εσωτερικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
 • Επιβεβαίωση ωραρίου πτήσεων τη στιγμή της κράτησης.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

Απαραίτητα Έγγραφα

 • Ευρωπαϊκή ταυτότητα (για ταξίδια εντός της Ε.Ε.) ή διαβατήριο (εκτός Ε.Ε.). Η ταυτότητα θα πρέπει να αναφέρει ότι η ιθαγένεια είναι κυπριακή. Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ 6 μηνών.
 • Για τους κατόχους αγγλικών διαβατηρίων (overseas citizen) απαιτείται βίζα την οποία αναλαμβάνει ο ίδιος ο κάτοχος.
 • Ακόμα και για παιδιά κάτω των 12 ετών ισχύουν τα ίδια έγγραφα που απαιτούνται από τους ενήλικες(δηλαδή: διαβατήριο ή ταυτότητα ή βίζα).
 • Νέοι άνω των 16 ετών πρέπει να έχουν άδεια εξόδου (λόγω στρατιωτικής θητείας).

 

Για την κράτηση σας:

 • Επικοινωνήστε με το γραφείο μας και δώστε μας τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωστοποιήσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τυχόν λάθος στο όνομα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη ταλαιπωρία, επιπλέον χρεώσεις ή ακόμα και αδυναμία πραγματοποίησης του ταξιδιού.
 • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
 • Για πληρωμές μέσω τραπέζης:

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ:

BANK OF CYPRUS

Account: 3570 2500 0809

VERSUS TRAVEL CUPRUS LTD

Στο λογαριασμό αυτό δεχόμαστε καταθέσεις αυστηρά μόνο από ταξιδιώτες με κυπριακό διαβατήριο.

 

Μην ξεχάσετε:

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
 • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
 • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 300 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
 • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφτείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.

 

 

Και εγένετο Καναδάς…

Η ονομασία του Καναδά προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από τη λέξη των αυτοχθόνων Ινδιάνων Χιούρον-Ιροκουά "kanata" (κάναντα) που σημαίνει "χωριό", "καταυλισμός" ή καλύβα. Το 1535 ο Γάλλος εξερευνητής Ζακ Καρτιέ εξέλαβε λανθασμένα τη λέξη kanata ως τοπωνύμιο της περιοχής γύρω από τη σημερινή Πόλη του Κεμπέκ και στους πρώτους χάρτες του σημείωσε με την ονομασία "Rivière du Canada" τον ποταμό Άγιο Λαυρέντιο. Κατά μία άλλη εκδοχή, λιγότερο πιθανή, η ονομασία Καναδάς προέρχεται από τα ισπανικά, μιας και οι ισπανοί χαρτογράφοι σημείωναν την περιοχή που δεν είχαν εξερευνήσει βορείως του Κόλπου του Μεξικού με τις λέξεις "acà nada" δηλαδή "εδώ τίποτα".

Έθιμα και παραδόσεις

Ο Καναδάς είναι μία τεράστια χώρα με ετερογενή πληθυσμό. Αν και είναι σχετικά νέο κράτος, εντούτοις διαθέτει πλούτο παραδόσεων, που ανάγονται στους πρώτους κατοίκους και τους Ευρωπαίους πιονιέρους, κυρίως Άγγλους και Γάλλους
Οι Γαλλοκαναδοί διαφέρουν από τους Αγγλοκαναδούς ως προς τη γλώσσα, τις παραδόσεις αλλά και τα διακριτικά γνωρίσματα του χαρακτήρα.
Επιπλέον υπάρχουν διαφορές και μεταξύ των Αγγλοκαναδών, ανάλογα με την καταγωγή (σκοτσέζικη, ιρλανδική, αγγλική) και τη θρησκεία τους.
Οι Γάλλοι άποικοι που κατοίκησαν τη χώρα τον 17ο αιώνα ήταν στο μεγαλύτερο μέρος τους χωρικοί, εργάτες, χειροτέχνες, οι οποίοι ακριβώς τότε άρχισαν να ασχολούνται με τη γεωργία.
Όμως, ενώ οι Άγγλοι πρεσβυτεριανοί κατέφευγαν σε αυτή τη Νέα Γη για να ξεφύγουν από τους θρησκευτικούς διωγμούς, η στρατολόγηση των Γάλλων αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολη, καθώς τους έλειπε οποιοδήποτε ψυχολογικό κίνητρο πέρα από την ελπίδα να αποκτήσουν μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη. Γνωστός με την ονομασία habitant, ο καλλιεργητής της Νέας Γαλλίας ξεχώριζε από τον Ευρωπαίο χωρικό, που ήταν υποχείριο φεουδαρχικών συστημάτων. Ο Καναδός χωρικός ήταν κύριος του εαυτού του· ήταν ιδιοκτήτης της γης, ένας μικρός άρχοντας στο φέουδό του.
Οι Αγγλοκαναδοί έχουν την τάση να διαιωνίζουν τις παραδόσεις τους στα τοπωνύμια, στα τραγούδια και στους λαϊκούς χορούς ή ακόμη και στη γλώσσα των προγόνων τους. Οι αστικές παραδόσεις είναι ένας εξίσου σημαντικός τομέας που συμβάλλει στη συνέχιση της αγγλικής νοοτροπίας στον Καναδά. Από την άποψη αυτή υπάρχει ένα στοιχείο που διαφοροποιεί τον Καναδά όχι μόνο από τις ΗΠΑ αλλά και από τα άλλα κράτη της αμερικανικής ηπείρου: το κοινοβουλευτικό σύστημα με αμιγώς βρετανικό χαρακτήρα. Άλλο στοιχείο διαφοροποίησης βρίσκεται στο γεγονός ότι η χώρα είναι ακόμα και σήμερα, έστω και συμβολικά μόνο, η μοναδική χώρα στην Αμερική που έχει αρχηγό της ένα βασιλιά. Η βρετανική ατμόσφαιρα γίνεται περισσότερο αισθητή στις επίσημες εκδηλώσεις.


Αν και ολόκληρος σχεδόν ο Καναδάς εμφανίζεται διαποτισμένος από τον αγγλικό πολιτισμό, οι σημερινοί Καναδοί είναι βαθιά επηρεασμένοι στον καθημερινό τρόπο ζωής τους από τα αμερικανικά πρότυπα. Τα αυτοκίνητα, οι διαφημιστικές επιγραφές, τα τρόφιμα, όλα τα προϊόντα καθημερινής χρήσης, δεν διαφέρουν από εκείνα που χρησιμοποιούνται στη γείτονα χώρα. Επίσης παρόμοιο είναι το στιλ των σπιτιών, ενώ ο ρυθμός της ζωής είναι τυπικά βορειοαμερικανικός. Οι Καναδοί παρακολουθούν κατά προτίμηση τις ταινίες που προέρχονται από το Χόλλυγουντ, διαβάζουν τις εφημερίδες και τα περιοδικά από τις ΗΠΑ κι ενδιαφέρονται για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ζωηρότερα ίσως απ’ όσο για τις δικές τους.
Οι Καναδοί κατόρθωσαν όχι μόνο να διατηρήσουν, αλλά και να αναβιώσουν τα έθιμα και τις τέχνες των αυτόχθονων λαών που κατοικούσαν πριν από εκείνους σε αυτές τις αχανείς εκτάσεις. Η συνδρομή τους στην οικοδόμηση της χώρας είναι αναμφισβήτητη. Οδήγησαν τους εξερευνητές διδάσκοντας συστήματα επιβίωσης σε έναν άγνωστο κόσμο, τροφοδότησαν το εμπόριο γουναρικών, ενώ οι τροφές τους (καλαμπόκι, μπιζέλια, κολοκύθια) είναι συνηθισμένα προϊόντα διατροφής στον Καναδά. Σε αυτούς τους πληθυσμούς οφείλονται ορισμένα στοιχεία των εθίμων.
Η αρκτική περιοχή του Καναδά αναπτύχθηκε πολύ αργότερα από την αντίστοιχη της Ευρώπης ή της Ασίας. Ενώ σε άλλες χώρες οι Ινουίτ διατηρούσαν εμπορικές σχέσεις με τους λευκούς, στον Καναδά ο λαός αυτός αγνοούσε ακόμα και την ύπαρξη ανθρώπων διαφορετικών από εκείνους της φυλής τους. Μόνο με τον ερχομό των φαλαινοθηρών στις αρχές του 19ου αιώνα σημειώθηκε μια αλλαγή.
 

...
περισσότερα

Κανάλι Ριντώ, Καναδάς

Πρόκειται για ένα μνημειακό κανάλι, κατασκευασμένο στις αρχές του 19ου αιώνα, που καλύπτει 202 χιλιόμετρα κι ενώνει τους ποταμούς Ριντώ και Καταράκι, νότια της Οτάβας, με τη λίμνη Οντάριο. Η αρχική πρόθεση της κατασκευής του ήταν λόγοι στρατηγικοί και στρατιωτικοί, παράλληλα όμως το κανάλι αυτό επέτρεπε τη ναυσιπλοΐα με ατμοκίνητα καράβια. Την εποχή της κατασκευής του, το 1828, οι Βρετανοί, για να αποφύγουν την εκτενή εκσκαφή, χρησιμοποίησαν την τεχνική του “slack water”: Μια σειρά δηλαδή 47 πλεύσιμων φραγμάτων που σήμερα αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα παρόμοιας τεχνολογίας στη Βόρεια Αμερική.
Το κανάλι του Ριντώ είναι επίσης το μόνο κανάλι που οι αρχικές δομές και λειτουργίες του παρέμειναν άθικτες. Για την προστασία του είχαν κατασκευαστεί οχυρό και φυλάκια και το 1848 στην άμυνά του προστέθηκαν τέσσερις μεγάλοι πύργοι στο λιμάνι του Κίνγκστον.
Το σπουδαίο αυτό μηχανικό έργο βρίσκεται από το 2007 στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

...
περισσότερα

Ο Καναδάς από άκρη σε άκρη

Βρετανική οργάνωση, γαλλική ζωντάνια, ελβετική ακρίβεια, αμερικανική άνεση. Ο φιλόξενος και πολιτισμένος Καναδάς αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μπορεί να λειτουργεί ένα δίκαιο κράτος ως προς τη φύση και τους ανθρώπους του και γι’ αυτό είναι και ένα από τα πιο αγαπημένα μας καλοκαιρινά ταξίδια.

Για τους Έλληνες ο Καναδάς ήταν τόπος μετανάστευσης, που λόγω του κρύου κλίματος δέχθηκε τους πιο τολμηρούς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία ήταν οι πιο «εξωτικοί» προορισμοί, καθώς ο Βορράς της Αμερικής θύμιζε περισσότερο Ευρώπη. Είναι αλήθεια αυτό που λένε για τους Καναδούς, ότι είναι Άγγλοι, με γαλλική συμπεριφορά και αμερικανικό μισθό, σε μια πραγματικά αχανή χώρα. Εκεί όπου οι αυτόχθονες Ινδιάνοι είναι η μειονότητα και οι μετανάστες από διάφορα μέρη του κόσμου η πλειονότητα.
Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στον πλανήτη μετά τη Ρωσία, έχει μόνο 35 εκατομμύρια κατοίκους, και μάλιστα σε μια νότια ζώνη κατά μήκος των συνόρων με τις ΗΠΑ που δεν ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα πλάτους, γιατί πιο βόρεια το χιόνι δεν λιώνει... Δεν είναι, όμως, ίδια με τον γείτονά της προς τον Νότο, παρότι έχουν την ίδια γλώσσα, το ίδιο σύστημα διακυβέρνησης και σχεδόν την ίδια νοοτροπία.
Οι Καναδοί προσέχουν και διατηρούν τις ευρωπαϊκές τους ρίζες και δεν οπλοφορούν. Είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που ζήτησε δημοσίως συγνώμη στους αυτόχθονες για την εποικιστική της πολιτική, η μόνη χώρα που έχει χαρίσει δάνεια προς χώρες του Τρίτου Κόσμου χωρίς να ζητήσει αποπληρωμή και η μόνη χώρα που διατηρεί το κοινωνικό κράτος αλώβητο χάρη στην υψηλή φορολογία. Έχει την πολυτέλεια να το κάνει, γιατί είναι μεγάλη και πλούσια σε πόρους.
Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, για άλλο ένα ταξίδι εξερεύνησης του Versus, της μεγαλύτερης χώρας ανάμεσα σε δύο ωκεανούς. Όπως σας έχουμε συνηθίσει... Πρωτόγνωροι προορισμοί, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και στην πληρότητα: από άκρη σε άκρη. Από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό, μέσα από πεδιάδες, λίμνες, ποτάμια, παγετώνες και μαγευτικά βουνά, θα ανακαλύψουμε μία από τις πιο ειρηνικές, πολιτισμένες και φημισμένες για τη διαφορετικότητά τους χώρες στον κόσμο. Είναι ένα ταξίδι αστικών και φυσικών τοπίων που λειτουργούν σε αρμονία και ηρεμούν τον ταξιδιώτη χωρίς να τον κουράζουν. Ο Καναδάς έχει λευκό και κόκκινο στη σημαία του, αλλά γαλάζιο και πράσινο χρώμα στα τοπία του...

...
περισσότερα

Βραχώδη Όρη

Τα Βραχώδη Όρη (Rocky Mountains) είναι η μεγάλη οροσειρά της δυτικής Βόρειας Αμερικής, που εκτείνεται σχεδόν κατά μήκος του Ειρηνικού ωκεανού με κατεύθυνση προς νότο (Αλάσκα, Καναδάς, ΗΠΑ) και καταλήγει στο Μεξικό.
Η υψηλότερη κορυφή  της οροσειράς αυτής είναι το Elbert, που φθάνει τα 4.400 μέτρα επάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και βρίσκεται στο Κολοράντο. Η δημιουργία τους, πριν από 70 εκατομμύρια χρόνια, οφείλεται στην τεκτονική των πλακών: η υποβύθιση της πλάκας του Ειρηνικού κάτω από την Βορειοαμερικανική πλάκα, ανάγκασε τα βουνά να φθάσουν σε αυτά τα ύψη.
Σύμφωνα με τον γεωλογικό χρόνο, είναι σχετικά νέα βουνά, όπως οι Άλπεις και τα Ιμαλάια.
Τα Βραχώδη όρη εξακολουθούν να μεγαλώνουν καθ΄ ύψος, ενώ ο άνεμος και οι ατμοσφαιρικές κατακρημνίσεις τα διαβρώνουν. Οι κορυφογραμμές τους μοιάζουν με κοφτερά πριόνια, επειδή η αιολική διάβρωση δεν έχει ακόμα "στρογγυλέψει" τις άκρες τους.
Αποτελούνται από μια σειρά από ηφαιστειογενείς και γρανιτώδεις σχηματισμούς, οι οποίοι διαιρούνται σε τρία γεωγραφικά τμήματα: τα Βόρεια Βραχώδη όρη, τα Κεντρικά Βραχώδη όρη και τα Νότια Βραχώδη όρη.
Από γεωλογική άποψη αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο με τα βουνά της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής, οι γεωγράφοι όμως τα διαχωρίζουν για ευκολότερη μελέτη.

...
περισσότερα

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Επίσκεψη στον παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα 
 • Τριήμερη διαμονή στο 100 πλέον ετών μαγευτικό πάρκο Ντενάλι, που φιλοξενεί την ψιλότερη κορυφή της Βόρειας Αμερικής για να ζήσουμε από κοντά και να εντρυφήσουμε στην άγρια φύση και ζωή της Αλάσκα
 • Μιας ώρας πτήση πάνω από το Πάρκο Ντενάλι για να ζήσουμε μια από τις συγκλονιστικότερες εμπειρίες της ζωής μας  
 • Κρουαζιέρα στον Κόλπο Prince William (26 Παγετώνες) 
 • Εκδρομή στην πανέμορφη Βικτώρια, στο νησί Βανκούβερ
 • Διαμονή και ξενάγηση στο εντυπωσιακό Σηάτλ
 • Τέλειες πτήσεις, που φθάνουν στο Φέρμπανκς κι αναχωρούν από το Κάλγκαρυ
 

Χάρτης Ταξιδιού Αλάσκα - Δυτικός Καναδάς με ημιδιατροφή | από Κύπρο | Καλοκαίρι 2017

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info