fb

Σεϋχέλλες 115 νησιά στον παράδεισο!

Στον Ινδικό Ωκεανό, 100 περίπου μίλια από τις ακτές της Ανατολικής Αφρικής, της Ινδίας και της Μαδαγασκάρης, βρίσκονται 115 πολύ όμορφα γρανιτένια και κοραλλιογενή νησιά. Πρόκειται για το νησιωτικό σύμπλεγμα των Σεϋχελλών. Κατοικήθηκαν σχετικά πρόσφατα και παραμένουν καταφύγιο μοναδικής χλωρίδας και πανίδας. Η κατασκευή του αεροδρομίου το 1971 αποτέλεσε την αφορμή ώστε το νησί να γίνει διεθνές τουριστικό θέρετρο. Η έκτασή τους φτάνει τα 455 τ.χλμ. ενώ το ψηλότερο σημείο είναι το βουνό Morne Seyhellous που έχει υψόμετρο 905 μ.

Τα νησιά είναι χωρισμένα σε τρία κατηγορίες. Μία κατηγορία είναι αυτά που περιλαμβάνει ο εσωτερικός κύκλος. Βρίσκονται στο βόρειο μέρος και είναι διασπαρμένα γύρω από το κεντρικό νησί Μάχε, ενώ αποτελούνται από γρανιτώδη πετρώματα. Οι δύο άλλες κατηγορίες είναι τα επίπεδα κοραλλιογενή νησιά, τα οποία είναι αμμώδη και καλυμμένα ως επί το πλείστον από φοινικόδεντρα και τα πιο μακρινά από ασβεστόλιθο, ενώ διαθέτουν μια περίεργη και άγρια ομορφιά. Η πρόσβαση στα περισσότερα νησιά είναι σχετικά εύκολη και γίνεται με αεροπλάνο, ελικόπτερο ή πλοίο. Μερικά από τα μικρότερα νησιά μπορούν να εξερευνηθούν μέσα σε μία μέρα ή σε λίγες ώρες.

 

Γνωρίζατε ότι…

  • Στις Σεϋχέλλες υπάρχει ένα μοναδικό φανάρι στο νησί Μάχε.
  • Η ευημερία του λαού, που οφείλεται κυρίως στον τουρισμό, καταμαρτυρείται και από το μεγάλο προσδόκιμο ζωής - 72 χρόνια - αλλά και από το χαμηλό ποσοστό αναλφαβητισμού.
  • Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες με τους υψηλότερους δείκτες ανθρώπινης ανάπτυξης του κόσμου!
  • Ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται τις Σεϋχέλλες σε ετήσια βάση είναι περίπου 130.000 - κάτω από τον μέγιστο αριθμό των 200.000 που έχει ορίσει η κυβέρνηση - και αυτό επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα των κατοίκων του αρχιπελάγους να διατηρήσουν την υψηλή ποιότητα που τόσο απλόχερα προσέφερε η φύση στον τόπο τους. Αυτό αποδεικνύεται επίσης και από την ίδρυση πολλών προστατευόμενων περιοχών, καθώς και από τον περιορισμό ίδρυσης νέων ξενοδοχείων, τα οποία μάλιστα απαγορεύεται να ξεπερνούν το ύψος των δέντρων!
  • Την ομορφιά αυτή του βυθού των Σεϋχελλών κατέγραψε ο Γάλλος εξερευνητής Ζακ Υβ Κουστώ στην ταινία του ο «Κόσμος της Σιωπής».