fb

Σαμοθράκη, το νησί των Καβείριων Μυστηρίων

Κανένα άλλο ίσως  νησί δεν καλύπτεται από ένα τόσο μεγάλο πέπλο μυστηρίου όσο αυτό που καλύπτει τη Σαμοθράκη, την ιστορία και τον πολιτισμό της. Η Σαμοθράκη είναι ένα σχετικό μικρό νησί που απέχει μόλις 50 χλμ. από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με ιδιαίτερο φυσικό τοπίο, το οποίο οφείλει στον επιβλητικό όγκο του όρους Σάος ή Φεγγάρι, που το διατρέχει από άκρη σε άκρη.

Εδώ, ο επισκέπτης δε θα έρθει για να γνωρίσει την ξέφρενη νυχτερινή ζωή του νησιού αλλά για να θαυμάσει τις ατελείωτες, κυριολεκτικά, φυσικές ομορφιές του: τα παραμυθένια δάση, τους μοναδικούς καταρράκτες, τα φιδωτά μονοπάτια, την πρωτεύουσα Καμαριώτισσα, τα γραφικά χωριά, ενώ η ενέργεια και η δύναμη του νησιού θα σας κάνουν να νιώσετε σαν επισκέπτες από το παρελθόν, αφού η Σαμοθράκη είναι το νησί των Καβείριων Μυστηρίων,  το αγαπημένο νησί των θεών από όπου ο Ποσειδώνας παρακολουθούσε τα γεγονότα του Τρωικού Πολέμου αλλά και της διάσημης Νίκης της Σαμοθράκης που σήμερα κοσμεί το μουσείο του Λούβρο, στο Παρίσι.

Η Σαμοθράκη είναι ένα μια αρχόντισσα του Αιγαίου, εκλεχτή και μοναδική, που αποκαλύπτεται μόνο σε όσους είναι διατεθειμένοι να ξεπεράσουν το εμπόδιο της χιλιομετρικής απόστασης και θέλουν να γίνουν ένα με τη μοναδικότητα της φύσης αλλά και σε όσους αγαπούν την καλή κουζίνα, αφού οι τοπικές νοστιμιές σίγουρα θα σας αποζημιώσουν. Στο νησί, οι κάτοικοι ζουν μια ξένοιαστη ζωή, την οποία μοιράζονται με τους επισκέπτες, οι οποίοι εγγυημένα φεύγουν από τη Σαμοθράκη με τις καλύτερες αναμνήσεις…