fb

ΤΖΑΜΑΪΚΑ

Τόσο αληθινή… που μοιάζει ψεύτικη
Η Τζαμάικα είναι "Το" νησί της Καραϊβικής.
Ολοκληρωτικά καλυμμένη από οργιώδη βλάστηση, περικυκλωμένη από λευκές, σαγηνευτικές αμμουδιές στολισμένες με φοίνικες, καταγάλανα νερά, ειδυλλιακά τοπία, αποικιακά κτίρια και επιβλητικά φρούρια, καταρράκτες και ηλιοφάνεια όλο τον χρόνο, η Τζαμάικα είναι το συνώνυμο της ομορφιάς.
Η θρυλική Τζαμάικα είναι πολύ περισσότερα από ένα νησί με ήλιο και διασκέδαση. Είναι η πατρίδα της ματωμένης Αφρικής στ’ αστραφτερά νερά Καραϊβικής, μια έκρηξη χαράς και πόνου, θυμού και ελπίδας. Είναι η μαγεία της μουσικής ρέγκε, την οποία ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο ο θρύλος της, ο Μπομπ Μάρλεϊ.
Είναι ο γενέθλιος τόπος ρυθμικών μουσικών και μυστικιστικών θρησκειών.
Είναι η πατρίδα ενός εγκάρδιου λαού, περήφανου για τις αφρικανικές του ρίζες, που έχει ένα σύνθημα, το: "Νο Problem". Αυτή η έκφραση ακούγεται παντού και όσα κι αν είναι τα προβλήματά τους, αναβάλλονται για αύριο - για το σήμερα "κανένα πρόβλημα".
Είναι η πατρίδα ενός λαού που μονίμως τραγουδά "No woman no cry".
Αυτή την ατμόσφαιρα θα ζήσουμε στην Τζαμάικα, που εδώ και αιώνες ασκεί την αποπλανητική της δύναμη πάνω στο ανθρώπινο είδος.
Υπάρχει κάτι το σαγηνευτικό στο κυματιστό περίγραμμά της, στον τρόπο με τον οποίο ο άνεμος παίζει με τους φοίνικες και η θάλασσα χαϊδεύει τις ακτές της.
Ότι κι αν δείτε σε φωτογραφίες είναι αληθινό και όχι "μακέτα". Τόσο αληθινό που μοιάζει …..ψεύτικο. Όλα αποτελούν μέρος ενός μοναδικού ταξιδιού. Ένας τεράστιος πλούτος, πολιτισμικός και φυλετικός, ανοίγεται μπροστά σας. Μια γλωσσική ποικιλία από γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και κρεολέζικα αντικατοπτρίζει τις επιρροές που έχει δεχθεί. Μαύροι, Μιγάδες και Λευκοί σε ένα συνονθύλευμα.