fb

REGGAE FESTIVAL

Η Τζαμάικα είναι ο τόπος καταγωγής της μουσικής reggae. Γεννημένη από μια θρησκεία, τη Rastafarian, με βαθιά ριζωμένη πνευματικότητα, εξελίχθηκε από τα παλιά τραγούδια των σκλάβων και αποτελεί ένα μείγμα από κρουστά αφρικανικής προέλευσης, σύγχρονη ενορχήστρωση pop και λυρικά μέρη που αγγίζουν όλα τα θέματα - από θρησκεία μέχρι πολιτική και κοινωνικό σχολιασμό. Είναι ο παλμός και η ψυχή της χώρας.

Jerk pits (ειδική φωτιά για ψήσιμο λιαστού κρέατος)
Η Τζαμάικα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μπαχαρικών στον κόσμο και παντού βρίσκει κανείς τα περίφημα jerk pits, ενώ ο καθένας χρησιμοποιεί το δικό του μείγμα μπαχαρικών για το κρέας, τα λουκάνικα, το ψάρι κλπ., που ψήνονται αργά πάνω σε φωτιά από αρωματικό ξύλο pimento.
Τα εστιατόρια της αγοράς υιοθέτησαν αυτό το πιάτο, κάνοντάς το λιγότερο καυτερό, για να μπορούν να το δοκιμάζουν και όσοι δεν είναι μυημένοι.
Σηκώστε λοιπόν τα μανίκια σας και βουτήξτε τα δάχτυλά σας στο πικάντικο φαγητό με όλες τις γαρνιτούρες του – ψημένες γλυκοπατάτες, fritters (ξεροτηγανισμένο ψωμί από καλαμπόκι) και την εξαίσια μπύρα Red Stripe.
Μια συμβουλή: αν μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε καυτερό ή μη, επιλέξτε το λιγότερο καυτερό...