fb

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Υπάρχουν ορισμένοι ταξιδιωτικοί προορισμοί που βρίσκονται σε όλες τις λίστες με τα «100 πράγματα που πρέπει να κάνεις όσο ζεις». Πρώτη σε αυτή τη λίστα φιγουράρει η Νότια Αφρική. Πρόκειται για ένα ταξίδι ζωής ίσως στην ομορφότερη χώρα του κόσμου, με την απίστευτη φυσική ομορφιά αλλά και την εξαιρετικά σημαντική ιστορία για την παγκόσμια πορεία της ανθρωπότητας από τον 15ο αιώνα μέχρι σήμερα. Όλα τα καλά και όλα τα άσχημα που ζει η κοινότητα των ανθρώπων σήμερα έχουν τις ρίζες τους εκεί. Από τις εξερευνήσεις και την παγκόσμια πρόοδο μέχρι την εκμετάλλευση και την αδικία χωρίς τέλος.
Το Versus Travel για πολλοστή χρονιά οργανώνει αυτό το υπερπλήρες ταξίδι στο παραδεισένιο νότιο άκρο της Αφρικανικής Ηπείρου με γνώμονα την πλήρη κάλυψη και εξερεύνηση τόσο της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς του όσο και της απίστευτης ιστορίας του. Καλύπτουμε ολόκληρη τη Νότια Αφρική και τις πιο εμβληματικές πόλεις της (Γιοχάνεσμπουργκ, Πραιτόρια, Ντέρμπαν) καταλήγοντας στο υπέρλαμπρο Κέιπ Τάουν. Πηγαίνουμε στους Καταρράκτες Βικτόρια της γειτονικής Ζιμπάμπουε αλλά και στο περίφημο Εθνικό Πάρκο Τσόμπε της Μποτσουάνα. Κάνουμε σαφάρι στα καλύτερα εθνικά πάρκα του κόσμου (βλ. Πάρκο Κρούγκερ) και μετά διανύουμε ολόκληρη τη Διαδρομή των Κήπων στο Ανατολικό Ακρωτήριο που βλέπει στον Ινδικό Ωκεανό με δύο διανυκτερεύσεις σε πανέμορφες πόλεις-σταθμούς. Και καταλήγουμε στο Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας μέχρι τον ιστορικό φάρο στο νοτιότερο άκρο του.
Μπορούμε σε ένα ταξίδι να μυηθούμε στα θαυμαστά μυστικά της φύσης και της γεωγραφίας, να απολαύσουμε απίθανο σαφάρι, να επισκεφτούμε μερικές από τις ομορφότερες πόλεις του πλανήτη και να διδαχτούμε τα πάντα για την ιστορία της ανθρωπότητας στον σύγχρονο κόσμο; Ναι μπορούμε!
Ένα ταξίδι μαγικό και συγκινητικό. Ένα ταξίδι από αυτά που κάνεις μία φορά και που πρέπει να είναι τέλειο για να το φυλάξεις σαν μία από τις ομορφότερες αναμνήσεις της ζωής σου. Εσείς πρέπει να σκεφτείτε μόνο αυτό. Όλα τα άλλα, τα αναλαμβάνει το Versus Travel.