fb

ΙΝΔΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

Αυτή η αποστολή του Versus Travel στον Ινδικό Ωκεανό, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η απόλυτη εξερεύνηση του άγνωστου εξωτισμού. Πηγαίνουμε στα νησιά του Ροβινσόνα Κρούσου, εκεί όπου είναι άγνωστη υπόθεση ο μαζικός τουρισμός, και μελετάμε απ΄άκρη σε άκρη τη μοναδική ηφαιστειακή φύση τους. Βουνά και θάλασσες, ποτάμια και απέραντες φυτείες, δάση βροχής και κρεολικά χωριά,
θερμές πηγές, αρώματα και SPA του 19ου αιώνα. Βρισκόμαστε στον Δυτικό Ινδικό, κοντά στην Αφρική, σε τόπους που αρχικά ανακαλύφθηκαν από τους άραβες εμπόρους αλλά δεν κατοικήθηκαν, μέχρι να τους βρουν οι Ευρωπαίοι εξαιτίας των τυφώνων. Αυτά είναι τα άγνωστα νησιά των μπαχαρικών, των λουλουδιών της ακριβής γαλλικής αρωματοποιίας, των κοκό ντε μερ, των ζαχαροκάλαμων, του όπιου και του σκλαβοπάζαρου.
Οι κάτοικοί τους είναι Κρεολοί – μίξη Ευρωπαίων και αφρικανών σκλάβων. Πολλά από αυτά εξακολουθούν να αποτελούν γαλλικές κτήσεις (Μαγιότ, Ρεϋνιόν). Όλα έχουν εύρωστη οικονομία χάρη στα ευλογημένα εδάφη τους που είναι αποτέλεσμα… ηφαιστειακών καταστροφών. Τα ίδια τα νησιά που επισκεπτόμαστε: Κομόρες, Μαγιότ, Ρεϋνιόν, Μαυρίκιος, Σεϋχέλλες, είναι όλα γέννημα των ηφαιστείων. Έχουν όλα ενεργά και επικίνδυνα ηφαίστεια. Και χάρη στη λάβα, που όταν κρυώσει γίνεται βράχος και μετά εύφορο χώμα όλα είναι καταπράσινα, με δάση βροχής που φτάνουν μέχρι τις παραμυθένιες λευκές, ροζ και τιρκουάζ παραλίες τους. Αυτό το ταξίδι είναι εξαιρετικά σπάνιο. Διότι μιλάμε για προορισμούς άγνωστους, πολύ ακριβούς, και δύσκολους στην πρόσβαση.
Επίσης είναι ένα ταξίδι απαιτητικό: με πολλές μετακινήσεις, εξερευνητική πεζοπορία μέσα στη ζούγκλα και μεγάλα υψόμετρα που ξεπερνούν τα 2.000 μέτρα. Υποδομές υπάρχουν αλλά είναι είτε πολύ ακριβές είτε σπάνιες. Όμως το Versus Travel χάρη στην τεράστια εμπειρία του σε ταξίδια εξερεύνησης ανά τον κόσμο, εξασφαλίζει τους πιο άνετους τρόπους μεταφοράς και τα καλύτερα ξενοδοχεία ανά περιοχή. Αν σας αρέσει ο εξωτισμός και σας γοητεύει η ιστορία του Ροβινσόνα Κρούσου, αυτός ο Ινδικός Ωκεανός που σας προτείνουμε, θα σας ενθουσιάσει!