fb

Δυτικές ΗΠΑ

Μεταξύ της απεραντοσύνης του Ειρηνικού ωκεανού και των αχανών εκτάσεων των ΗΠΑ, βρίσκεται η πολιτεία των ονειροπόλων μεταναστών, των ριψοκίνδυνων επενδυτών, και των ανήσυχων ταξιδιωτών. Πολυκινηματογραφημένη, πολυαγορασμένη, και πάντα πρωτοπόρα στις τάσεις κάθε εποχής, η Καλιφόρνια είναι το αντικείμενο λατρείας των φιλελεύθερων πνευμάτων του κόσμου μας. Δεν παρέχει λίγο απ’ όλα, αλλά τα πάντα όλα, σε όσους το επιθυμούν και προσπαθήσουν να μοιραστούν το πνεύμα της.
Για κάποιους είναι η πολιτεία-παράδειγμα ενός καλύτερου κόσμου, με την ιδεολογία του Σαν Φρανσίσκο. Για άλλους είναι η προσωποποίηση της τερατώδους ανάπτυξης και του καπιταλισμού, με τα ατελείωτα προάστια του Λος άντζελες. Για άλλους τέλος, είναι το μοντέλο διατήρησης της φύσης, με την ανάδειξη της κομητείας Μόντερεϊ και Μαρίν. Από τα πολύβουα πάντως αστικά συγκροτήματα μέχρι την ησυχία της ερήμου, από τη Σίλικον Βάλλεϋ μέχρι τα καζίνο του Βέγκας, και από τις παραλίες του Κάρμελ μέχρι το Γκραντ Κάνυον, αυτό το ταξίδι θα σας εντυπωσιάσει.
Αν για τους Ευρωπαίους, Αμερική σημαίνει Νέα Υόρκη, για τους Ασιάτες σημαίνει Λος Άντζελες. Η εκτεταμένη περιήγηση μας συνδιάζει και τις δύο ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, δίνοντας μια γεμάτη εικόνα των πιο προοδευτικών αστικών συγκροτημάτων του πλανήτη. Η ποικιλία των τοπίων, η ομορφιά της φύσης, το μέγεθος των πόλεων, και η εφευρετικότητα των κατοίκων, συναρπάζουν και καταπλήσσουν τον κάθε επισκέπτη. Το ταξίδι στις Δυτικές ΗΠΑ θα το θυμάστε για πάντα, γιατί δεν είναι μόνο η διαφορετικότητα των τοπίων που θα σας εντυπωσιάσει, αλλά και η ένταση της ανθρώπινης επιμονής, που μέσα σε λιγότερο από δύο αιώνες, μετάλλαξε της περιοχή από άγρια δύση, σε κέντρο του δυτικού κόσμου.