fb

ΣΙΑΤΛ Η σμαραγδένια πόλη!

Το Σιάτλ είναι το βορειοδυτικότερο σημείο των ηπειρωτικών Η.Π.Α. Είναι κτισμένο στην ακτή του όρμου Έλιοτ, μέσα σε μια στενή λωρίδα του Ειρηνικού ωκεανού που εισχωρεί στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Στα ανατολικά του βρίσκεται η λίμνη Ουάσινγκτον και είναι τριγυρισμένο από επτά καταπράσινους λόφους, εξού και το προσωνύμιο "σμαραγδένια πόλη".
Η μεγάλη οικονομική ανάπτυξη της ασήμαντης κάποτε πόλης οφείλεται στα κοιτάσματα χρυσού που ανακαλύφθηκαν στον κοντινό ποταμό Κλοντάικ κατά τα τέλη του 19ου αιώνα.
Σήμερα η πόλη στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της Microsoft, της Amazon, της Boeing και των Starbucks.
Το Σιάτλ προσφέρει στους κατοίκους του ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο.
Έδρα του πανεπιστημίου της πολιτείας, είναι η πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων στις Η.Π.Α.
Φημίζεται για τον καφέ, το ροκ και τον Μπιλ Γκέιτς.
Είναι πατρίδα του Jimi Hendrix και του Bruce Lee.
Επισκεφθείτε το Μουσείο Τέχνης, όπου μπορείτε να θαυμάσετε πίνακες πολύ γνωστών ζωγράφων, το Αστεροσκοπείο, το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, τον Πύργο του Ρολογιού, καθώς και το Griffith Park, που είναι το μεγαλύτερο αστικό πάρκο στον κόσμο.
Από την πόλη μπορεί κανείς να απολαύσει ένα ευρύ πανόραμα των νησιών San Juan, της Ολυμπιακής οροσειράς και του επιβλητικού όρους Rainier.
Λίγο έξω από την πόλη έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα τρία εθνικά πάρκα, παρθένα κανάλια, δάση και αμπελώνες.
Η πόλη παρέχει τη δυνατότητα για ποικίλες δραστηριότητες όπως: γκολφ, ιστιοπλοΐα, σκι, καγιάκ, κάμπινγκ και ορειβασία, καθώς και απολαύσεις σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια, αγορές σε ακριβά καταστήματα και βραδινή διασκέδαση.