fb

Το Ανκορέιτζ και τα χόμπι των κατοίκων του

Το Ανκορέιτζ είναι μια απέραντη πόλη μονοκατοικιών. Ελάχιστα πολυώροφα κτίρια χτίστηκαν μετά τον ολέθριο σεισμό του 1962. Μια πόλη χτισμένη μέσα στο δάσος. Τα σπίτια χάνονται μέσα στα δέντρα εκτός από την περιοχή του κέντρου που διατηρεί την εικόνα της γνωστής σε μας σύγχρονης πόλης με εμπορικά κέντρα, γκαλερί, μπαρ κ.τ.λ.
Ο αμερικάνικος τρόπος ζωής κυριαρχεί και στην αντίστοιχη επαρχία. Απέραντα δάση, με λίγες περιοχές να επιτρέπουν τη θέα του ορίζοντα και του ουρανού. Αυστηροί κανόνες δόμησης με υψηλές προδιαγραφές. Για παράδειγμα, γίνεται από την πολιτεία έλεγχος αεροστεγανοποίησης σε κάθε νεόκτιστο πριν δοθεί η άδεια κατοίκησης. Κυριαρχεί η κλασσική αμερικάνικη επαρχιακή αισθητική με διακοσμητικά τεχνάσματα που συχνά αγγίζουν τα όρια της υπερβολής.
Το κύριο χόμπι των κατοίκων της Αλάσκας είναι το κάμπινγκ για καγιάκ και ψάρεμα σολομού στα αμέτρητα ποτάμια. Όσοι δεν ψαρεύουν περιμένουν να φωτογραφίσουν το εντυπωσιακό παλιρροϊκό κύμα που σαρώνει τα ποτάμια.
Άλλο ένα από τα χόμπι είναι η εξόρυξη χρυσού. Νοικιάζεις ένα χώρο στο παλιό χρυσωρυχείο και σκάβεις για χρυσό όπως οι πρώτοι άποικοι. Ο χώρος του ιστορικού ορυχείου, ο πόλος έλξης των πρώτων αποίκων είναι τώρα μουσείο.