fb

Η ακτογραμμή της ερήμου Ναμίμπ

Να περπατάς ξυπόλυτος στην ακτογραμμή της ερήμου Ναμίμπ…

Απόλυτη άρνηση της ευθείας, η έρημος Ναμίμπ, με τις υψηλότερες και ωραιότερες αμμοθίνες στον κόσμο, θεωρείται από τις αρχαιότερες του πλανήτη μας. Τα σχήματα και τα χρώματά τους αλλάζουν συνέχεια, προσφέροντάς μας εικόνες μοναδικές.
Το φως του ήλιου παίζει με τη σκιά στις αρμονικές, κομψές καμπύλες των αμμολόφων, που αλλάζουν και «καπνίζουν» με το φύσημα του ανέμου.
Οι άνεμοι συσσώρευσαν εδώ την άμμο της ερήμου επί αιώνες, δημιουργώντας ένα ανάγλυφο με τις υψηλότερες αμμοθίνες στον κόσμο, που φτάνουν και τα 300 μέτρα.
Το πολύ βαθύ κόκκινο χρώμα τους γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν φωτίζεται από τον ήλιο που δύει ή ανατέλλει. Η θέα από τους αμμόλοφους, αν προσπαθήσουμε να ανεβούμε σε κάποιον, μας δείχνει μια ατελείωτη σειρά από άλλες αμμοθίνες και μας κάνει να συνειδητοποιούμε πόσο μικροί είμαστε μπροστά στην απεραντοσύνη της φύσης.
Πάντως, όσο ειδικά παπούτσια και αν φοράς, το πιο πρακτικό είναι να ζήσεις αυτή την εμπειρία με γυμνά πόδια. Ειδικά στην κατάβαση κάνεις τόσο μεγάλα άλματα που νομίζεις ότι είσαι σούπερ ήρωας.

Dreams come true: Τους διάσημους αμμόλοφους θα επισκεφθούμε την 11η ημέρα του ταξιδιού μας, ενώ τη 12η ημέρα θα ξεκινήσουμε νωρίς για να προλάβουμε να τους περπατήσουμε με την ανατολή του ήλιου!