fb

Αρχιπέλαγος Ρατζά Αμπάτ

Το αρχιπέλαγος του Ρατζά Αμπάτ είναι ένα σύμπλεγμα από περίπου 1.500 νησιά, τα περισσότερα από αυτά ακατοίκητα και τα υπόλοιπα… αραιοκατοικημένα. Το θέαμα που προσφέρουν τα νησάκια αυτά, όταν τα προσεγγίζει κανείς αλλά και από αέρος είναι εντυπωσιακό: απόκρημνοι βραχώδεις όγκοι, εξωτικές παραλίες λευκής άμμου, κρυμμένες λιμνοθάλασσες, μυστηριώδεις σπηλιές και πάνω απ’ όλα τυρκουάζ νερά κρυστάλλινης διαύγειας. Αυτή είναι η μία όψη του αρχιπελάγους.
Η άλλη είναι αυτή που απαιτεί να διεισδύσει κανείς ακόμη περισσότερο στα νησιά του αρχιπελάγους και να παρατηρήσει την απίστευτα πλούσια υποθαλάσσια φύση: οι κοραλλιογενείς ύφαλοι του Ρατζά Αμπάτ είναι το όνειρο κάθε πεπειραμένου (ή μη) δύτη! Αν σας αρέσει η εξερεύνηση του βυθού, η βουτιά με αναπνευστήρα ή το καγιάκ, τότε μόλις ανακαλύψατε τον παράδεισό σας.
Υπάρχει ωστόσο και κάτι περισσότερο: η ποικιλία της θαλάσσιας ζωής εδώ είναι τόσο μεγάλη και εκτεταμένη, που οι επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει το Ρατζά Αμπάτ ως «βιολογικό πυρήνα», θεωρούν μάλιστα ότι τα κοραλλιογενή συστήματα εδώ «συντηρούν» και «αναζωογονούν» με κάποιο τρόπο αντίστοιχα κοραλλιογενή συστήματα στον Νότιο Ειρηνικό και τον Ινδικό Ωκεανό!
Ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφθεί κανείς τα νησιά είναι από το Σορόνγκ.