fb

Βερολίνο- Το Νησί των Μουσείων

Πρόκειται κυριολεκτικά για το «νησί των θησαυρών» της γερμανικής πρωτεύουσας. Το Museumsinsel στο κέντρο του Βερολίνου βρίσκεται μέσα στον ποταμό Σπρε που διασχίζει την πόλη και φιλοξενεί, στο βόρειο τμήμα του, πέντε παγκόσμιας κλάσης μουσεία. 6000 χρόνια ιστορίας, από την αρχαία Βαβυλώνα μέχρι και τον 20 αιώνα, ίσως πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ανεκτίμητων εκθεμάτων στον κόσμο σε τόσο κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Μουσείο Μπόντε
Βυζαντινή τέχνη, γλυπτά και πίνακες από τον 13o έως τον 18o αιώνα, και μια εκτενής συλλογή νομισμάτων.

Παλιά Εθνική Πινακοθήκη
Ανακατασκευή αρχαιοελληνικού ναού, στεγάζει πίνακες και γλυπτά από την εποχή του Γκαίτε μέχρι την περίοδο του Ρεαλισμού.

Μουσείο Άλτες (Παλαιό Μουσείο)
Το Παλαιό Μουσείο είναι το παλαιότερο στο νησί του ποταμού Σπρέε. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1830 και ήταν το πρώτο δημόσιο μουσείο της τότε Πρωσίας.

Μουσείο Περγάμου
Το πετράδι του στέμματος των μουσείων της γερμανικής πρωτεύουσας και το πιο πρόσφατο στο νησί με κορυφαία εκθέματα την εντυπωσιακή πύλη Ishtar της Βαβυλώνας και τον τεράστιο βωμό της Περγάμου. (Από 23.10.2023 και για αόριστο χρόνο το Μουσείο της Περγάμου θα παραμείνει κλειστό)

Μουσείο Νόϊες (Νέο Μουσείο)
Ξαναλειτούργησε το 2009 μετά την καταστροφή του στον πόλεμο. Έμφαση στο αιγυπτιακό στοιχείο με την προτομή της Νεφερτίτης να αποτελεί μαγνήτη για τους επισκέπτες.