fb

Μολδαβία

Άγνωστη, απομονωμένη και μυστηριώδης, σφηνωμένη ανάμεσα στην Ρουμανία και την Ουκρανία, η Μολδαβία αποτελεί ένα ταξιδιωτικό διαμάντι για τον επισκέπτη που ψάχνει τόπους και χώρες ανέγγιχτες από το χρόνο και τις ορδές των τουριστών.
Πρόκειται για από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, που δεν στράφηκαν με ορμή προς τη Δύση μετά την ανεξαρτητοποίησή τους, με αποτέλεσμα να διατηρήσει πολλά στοιχεία της τότε εποχής, και αρχιτεκτονικά, αλλά και ως προς τον τρόπο ζωής των κατοίκων της.
Η καταπράσινη πρωτεύουσα Κισινάου μοιάζει να έχει παραμείνει στην δεκαετία του 1970 και η υπόλοιπη χώρα αρκετές δεκαετίες πιο πίσω, κάτι που κάνει την περιήγηση στη Μολδαβική επικράτεια ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο.
Η δε ημιανεξάρτητη επαρχία Υπερδνειστερία, με έντονο ρωσικό στοιχείο, μοιάζει με ένα κομμάτι της πάλαι ποτέ πανίσχυρης Σοβιετικής Ένωσης, παγωμένο στο χρόνο.
Η Μολδαβία είναι μια από τις 20 κορυφαίες οινοπαραγωγούς χώρες στον κόσμο και διαθέτει τους δικούς της «δρόμους του κρασιού». Ακολουθώντας τους, οι λάτρεις του κρασιού μπορούν να γνωρίσουν τους εξαιρετικούς αμπελώνες της και τα μεγαλύτερα οινοποιεία της χώρας.
Αρχαία μοναστήρια, οθωμανικά κάστρα, μουσεία για το ταραγμένο παρελθόν της χώρας και μια ενδιαφέρουσα κουζίνα, συμπληρώνουν ένα από τα πιο «εξωτικά» ταξίδια που μπορεί να κάνει κάποιος εντός της Ευρώπης.

Photos