fb

Γαστρονομικό Ταξίδι στην Καταλωνία

Έχετε δοκιμάσει ποτέ παγωτό με άρωμα… πούρου; Έχετε δει πώς ένα γλυκό «περιγράφει» ένα από τα ωραιότερα… γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου; Έχετε γευτεί ριζότο σουπιάς χωρίς ρύζι;
Κι όμως, τίποτα από αυτά δεν είναι αποκύημα της φαντασίας• είναι μόνο κάποιες από τις ασύλληπτα ευφάνταστες γαστρονομικές δημιουργίες που μας περιέγραψε στο Versus Club ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, γευσιγνώστης, κριτικός γεύσης και δημοσιογράφος.
Το νέο, ανανεωμένο στέκι του Versus Club στην πλατεία Συντάγματος ήταν ο χώρος, το ταξίδι είναι πάντα η (καλύτερη!) αφορμή και οι ανεξάντλητες γνώσεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου το όχημα για μια περιπέτεια στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας στην οποία χθες το βράδυ υπήρξε ξεναγός μας. Ξεκινώντας από την Καταλωνία και τη μεσαιωνική Ζιρόνα, γίναμε «μάρτυρες» γαστρονομικών δημιουργιών που η λέξη «έμπνευση» μοιάζει φτωχή για να περιγράψει επαρκώς. Το παγωτό με άρωμα πούρου και το γλυκό-ωδή στον Λιονέλ Μέσι των αδελφών Ρόκα, το ριζότο σουπιάς χωρίς ρύζι και η σφαιροποιημένη ελιά χωρίς ελιά του Φερράν Αντριά μάς απέδειξαν πως όταν η φαντασία πρωταγωνιστεί, η λογική χάνει το ματς απ’ τα αποδυτήρια… Και από το Φιγκέρας και την «αυτοκρατορία» του αξεπέραστου Σαλβαδόρ Νταλί, ο κ. Αντωνόπουλος μάς ταξίδεψε στις γεύσεις της Τοσκάνης και του Πεδεμόντιου, σε τόπους όπου το φαγητό και το κρασί είναι τρόποι έκφρασης των λεπτότερων αισθημάτων.
Πρελούδιο των γαστρονομικών ταξιδιών του Versus Club στην Καταλωνία, το Μπαρόλο και την Τοσκάνη, η βραδιά με τον Δημήτρη Αντωνόπουλο υπήρξε ένα αληθινό ταξίδι-master class στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας και των ακριβών αποσταγμάτων!