fb

Γαλλική Πολυνησία, Απόλαυση στο μπλε!

 

Ένα ταξίδι στην ομορφότερη λιμνοθάλασσα του κόσμου, αξέχαστες νύχτες σε υπερθαλάσσια μπανγκαλόου , πολυνησιακές γαστρονομικές απολαύσεις, ρυθμοί και μουσική πρωτόγνωρη, οργιώδης βλάστηση ανάμεσα σε καταρράχτες και ψηλά βουνά. Βρίσκεστε στη Γαλλική Πολυνησία απολαμβάνοντας ρομαντικές βόλτες με κανό ανάμεσα στα πολύχρωμα κοράλλια! Απολαύστε ένα ταξίδι πέρα από την φαντασία στο καλύτερο εξωτικό μέρος του πλανήτη!

Το σύμπλεγμα της Γαλλικής Πολυνησίας αποτελούν τα 5 αρχιπελάγη από ηφαιστιογενή νησιά που βρίσκονται στο νότιο Ειρηνικό. Από την πρώτη στιγμή ο επισκέπτης “εισπράττει” τη μαγεία αυτών των μικρών παραδείσων. Οι εκπληκτικές παραλίες τους, τα τροπικά φυτά και τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα προσφέρουν απλόχερα μια μοναδική εμπειρία που ολοκληρώνεται με την απίστευτα ζεστή φιλοξενία των κατοίκων των νησιών. Τα σημαντικότερα από τα νησιά αυτά είναι η Ταϊτή, η Μπόρα Μπόρα και η Μορέα. Το 70% περίπου των κατοίκων είναι Πολυνήσιοι, υπάρχουν όμως και Ευρωπαίοι (9%), Πολυνήσιοι Ευρωπαίοι (10%), Κινέζοι (4%) και Πολυνήσιοι Κινέζοι (4%).

Επισκεφθείτε…

Μπόρα – Μπόρα
Έχουν γραφτεί τόσο πολλά για το νησί αυτό, κι όμως, είναι πάντα δύσκολο να περιγράψει κανείς την ομορφιά που ακτινοβολεί. Αν κανείς το δει από τον αέρα, θα θυμηθεί την περιγραφή κάποιου από τους πρώτους ταξιδιώτες: ‘ Ένα μικρό σμαράγδι σε ένα σύμπλεγμα από τιρκουάζ νερά, περιτριγυρισμένο από ένα προστατευτικό κολιέ από αστραφτερά μαργαριτάρια.
Κατάλοιπα της αμερικανικής παρουσίας είναι δύο μεγάλα κανόνια κρυμμένα στην οργιώδη βλάστηση που περιτριγυρίζει την κεντρική λιμνοθάλασσα. Η θέα του νησιού από το αεροδρόμιο σου κόβει κυριολεκτικά την ανάσα. Διασχίζοντας τη θαυμάσια λιμνοθάλασσα σύντομα καταλαβαίνουμε γιατί το νησί αυτό είναι το κέντρο της προσοχής των επισκεπτών. Δεν οφείλεται, βέβαια, στο μέγεθος του νησιού που είναι τόσο μικρό που μπορούμε να κάνουμε το γύρο του με αυτοκίνητο μέσα σε το πολύ μία ώρα.

Κήπος των Κοραλλιών
O ‘Κήπος των Κοραλλιών’ βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού και αποτελεί ένα φυσικό υποβρύχιο πάρκο, όπου μπορούμε να θαυμάσουμε πολλά είδη ψαριών και κοραλλιών.

Λιμνοθάλασσα
Η λιμνοθάλασσα, κέντρο της ζωής του νησιού, είναι και το κέντρο για πολλές εκδρομές και δραστηριότητες. Μία από τις πιο δημοφιλείς, είναι το τάισμα των καρχαριών. Μέσα στο νερό, που σας ανεβαίνει μέχρι το στήθος, παρακολουθείτε ντόπιους δύτες να ταΐζουν καρχαρίες των υφάλων, μήκους 1,30 μέχρι και 1.60 μέτρων. Το ίδιο γίνεται και με μεγάλα φιλικά σελάχια. Είναι απόλυτα ασφαλές και πολύ διασκεδαστικό.

*Το κλίμα είναι τροπικό. Η θερμοκρασία όλη τη διάρκεια του έτους είναι σε σχετικά υψηλά επίπεδα, με μέσο όρο τους 25-26οC. Ο χειμώνας διαρκεί από το Μάϊο εως τον Οκτώβριο, ενώ το καλοκαίρι από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο όπου παρατηρούνται και οι πιο έντονες βροχοπτώσεις.

*Θα πρέπει να πάρετε καλοκαιρινά ρούχα και μόνο ένα πουλοβεράκι ίσως σας χρειαστεί τα βράδια και σε πιθανές εκδρομές σας στο βουνό.