fb

Σεϋχέλλες, Τα ονειρικά νησιά του Ινδικού!

Στον Ινδικό Ωκεανό, 100 περίπου μίλια από τις ακτές της Ανατολικής Αφρικής, της Ινδίας και της Μαδαγασκάρης, βρίσκονται 115 πάρα πολύ όμορφα γρανιτένια και κοραλλιογενή νησιά. Πρόκειται για το νησιωτικό σύμπλεγμά που ακούει στο… πολύ γνωστό όνομα, Σεϋχέλλες. Κατοικήθηκαν σχετικά πρόσφατα και παραμένουν καταφύγια μοναδικής χλωρίδας και πανίδας. Η κατασκευή του αεροδρομίου το 1971, αποτέλεσε την αφορμή ώστε το νησί να γίνει διεθνές τουριστικό θέρετρο. Η έκτασή τους φτάνει τα 455 τ.χλμ. ενώ το ψηλότερο σημείο είναι το βουνό Morne Seyhellous που έχει υψόμετρο 905 μ.
Τα νησιά είναι χωρισμένα σε 3 κατηγορίες. Μία κατηγορία είναι αυτά που περιλαμβάνει ο εσωτερικός κύκλος, τα οποία βρίσκονται στο βόρειο μέρος και είναι διασπαρμένα γύρω από το κεντρικό νησί Mahe και αποτελούνται από γρανιτώδη πετρώματα. Οι δύο άλλες κατηγορίες είναι τα επίπεδα κοραλλιογενή νησιά, τα οποία είναι αμμώδη και καλυμμένα ως επί το πλείστον από φοινικόδεντρα και στα πιο μακρινά νησιά από ασβεστόλιθο, που έχουν μια περίεργη και άγρια ομορφιά. Η πρόσβαση στα περισσότερα νησιά είναι σχετικά εύκολη,με αεροπλάνο,ελικόπτερο ή φέρυ.Μερικά από τα μικρότερα νησιά μπορούν να εξερευνηθούν μέσα σε μία μέρα ή λίγες ώρες.

Επισκεφθείτε…

Praslin

Το Praslin είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Σεϋχελλών και βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρειο-ανατολικά του Mahe και μπορεί κανείς να φτάσει εδώ, με τις εσωτερικές πτήσεις της Air Seychelles σε 15 λεπτά ή με καταμαράν σε 45 λεπτά.

Είναι φημισμένο για το φοινικόδασος Vallee de Mai,που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως ‘παγκόσμια κληρονομιά’. Αποκλειστικά στο Vallee de Mai μεγαλώνουν τα γνωστά Coco-de-mer (είδος καρύδας) πάνω σε περίπου 200 ετών σπάνια φοινικόδεντρα με ύψος 40μ.

Στο Praslin θα βρείτε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες των Σεϋχελλών όπως το Anse Lazio, που λέγεται ότι είναι η πιο όμορφη παραλία στον κόσμο. Το νησί αυτό έχει επίσης να επιδείξει το μοναδικό μέρος για τους λάτρεις του γκολφ στις Σεϋχέλλες, ένα πολυτελές καζίνο καθώς και μια πλούσια κατάταξη ξενοδοχείων και ξενώνων με ισχυρή την παράδοση της κρεολικής φιλοξενίας. Το νησί είναι ιδανικά τοποθετημένο για παραθεριστές που επιθυμούν ένα κοντινό εξωτικό προορισμό όπως τα νησιά: La Digue, Chauve Souris, Curieuse, ST Pierre, Cousine. Είναι επίσης ένα καταφύγιο για τους εραστές της φύσης που επιδιώκουν τα σπάνια ενδημικά είδη ή για εκείνους που επιθυμούν να εξερευνήσουν τα μονοπάτια του νησιού.

Mahe
Εδώ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το μουσείο φυσικής ιστορίας, το εθνικό ιστορικό μουσείο, τους βοτανικούς κήπους, το εργοστάσιο τσαγιού, το χωριό χειροτεχνίας, αλλά και το εθνικό θαλάσσιο πάρκο.

Desroches
Το απόμακρο και άθικτο νησί Desroches βρίσκεται 250 χιλιόμετρα από το Mahe. Είναι το μοναδικό νησί του συγκροτήματος των νήσων Amirantes που έχει πρόσβαση με αεροπλάνο από το Mahe. Το Desroches βρίσκεται στη σκιά μιας φυτείας φοινικόδεντρων και περιβάλλεται από 14 χιλιόμετρα συναρπαστικών παραλίων. Το θέρετρο παρέχει 20 εξαίσιες σουίτες, κτισμένες με τρόπο που αντανακλάται το αυθεντικό κρεολικό αρχιτεκτονικό ύφος, ενώ τα περιβάλλοντα νησιά του είναι γνωστά για θεαματικές καταδύσεις και ψάρεμα.

Info
Το νησί Aride μεταξύ άλλων, φιλοξενεί 11 είδη πτηνών που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο.

Γενικές Πληροφορίες

Διαβατήριο
Πρέπει να έχει διάρκεια πάνω από 6 μήνες από την είσοδό σας στη χώρα. Κλιματικές Συνθήκες
Οι Σεϋχέλλες έχουν κλίμα τροπικό. Βρίσκονται όμως εκτός της ζώνης των κυκλώνων και οι δυνατοί άνεμοι και οι θύελλες είναι σπάνια φαινόμενα. Δροσερά ρεύματα αέρα που έρχονται απ;o τη θάλασσα δεν αφήνουν τη θερμοκρασία να φθάσει σε υψηλά επίπεδα, έτσι αυτή κυμαίνεται στους 24-30 ?C όλο το χρόνο.
Διαφορά Ώρας
1 ώρα το καλοκαίρι και 2 ώρες τον χειμώνα (Αθήνα 12:00 – Βικτόρια 13:00).
Γλώσσα
Αγγλικά, Γαλλικά, καθώς και η τοπική, τα Κρεολικά.
Νόμισμα
Το εθνικό νόμισμα της χώρας είναι η ρουπία Σεϋχελλών (SCR), η οποία υποδιαιρείται σε 100 σεντς (1SCR=0,19€). Πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως η επίσημη ισοτιμία της ρουπίας είναι περίπου διπλάσια από την τιμή της στη μαύρη αγορά, πράγμα που πλήττει τον τουρισμό.