Ντοκιμαντέρ στην Μαδαγασκάρη - Η Λεωφόρος Μπαομπάμπ / Πάσχα - Καλοκαίρι 2017

Διάρκεια: 15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2950€

Travel Identity

 
 
Πρόκειται για το πλουσιότερο ταξίδι στη Μαδαγασκάρη. Πρωτότυπο, συναρπαστικό σε όλη τη διάρκειά του, με εξερευνητικό χαρακτήρα που θα χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες στους ταξιδιώτες, δίνοντας έμφαση στο φυσιολατρικό και λαογραφικό στοιχείο της χώρας, με πολύ καλές -για τα δεδομένα της περιοχής πάντα- προδιαγραφές. Αναζητούμε τελείως ανεξερεύνητες πλευρές της Μαδαγασκάρης και οδηγούμαστε στις δυτικές ακτές της, για να συναντήσουμε το τοπίο που αποτελεί το σήμα - κατατεθέν και την πιο διάσημη εικόνα με την οποία έχει ταυτιστεί η Μαδαγασκάρη, τη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ (για πρώτη φορά στην Ελλάδα). Από την πρωτεύουσα Τάνα, φτάνουμε στις ΝΔ ακτές της Μαδαγασκάρης, μέσα από το «Δρόμο με τις φυλές», όπως λέγεται η νότια διαδρομή που οδηγεί στο Τουλεάρ (923 χλμ.). Αυτή είναι η πιο διάσημη διαδρομή της Μαδαγασκάρης, με ένα μωσαϊκό φυλών, χωριών και αλλόκοτων βραχοσχηματισμών. Διατρέχουμε το νησί από την ανατολική στη δυτική ακτή - σαν να λέμε «από τους λεμούριους στα μπαομπάμπ». Στο επίκεντρό μας στην ανατολική ακτή βρίσκονται τα άγνωστα στα ελληνικά ταξιδιωτικά προγράμματα κατάφυτα με τροπική βλάστηση κανάλια Παγκαλάνες, γεμάτα από τα ζώα - σύμβολα της Μαδαγασκάρης, τους λεμούριους, καθώς και το ασύλληπτης ομορφιάς Δάσος Βροχής Περινέ.
 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Μια εξερεύνηση της Μαδαγασκάρης με τη μοναδική της φύση και τους υπέροχους ανθρώπους της. Επισκεπτόμαστε την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο, το Περινέ με τους σπάνιους λεμούριους, το Μαναμπάτο, απ’ όπου με πλοιάριο θα μεταβούμε στο πάρκο Πανγκαλάνες με τα μοναδικά του υδάτινα κανάλια πνιγμένα στην οργιώδη βλάστηση. Από την Τάνα θα πετάξουμε για την Τουλεάρ και συνεχίζουμε οδικώς προς το Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τους παράξενους, βραχώδεις σχηματισμούς, την Αμπαλαβάο με το παραδοσιακό εργοστάσιο χαρτιού Antaimoro, τη Φιανταραντσόα, που είναι χτισμένη σε τρία επίπεδα και έχει πολλούς ναούς, την Αμπροσίτρα, που είναι κυρίως γνωστή για τα περίφημα ξυλόγλυπτά της, την Αντσιράμπε, που είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, και τη Μοροντάβα με την περίφημη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο, πρώην Ταναναρίβη ή Τάνα, όπως την ονομάζουν χαϊδευτικά οι ντόπιοι. Όπως και να την αποκαλέσετε, η πόλη βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, σε υψόμετρο 1.380 μέτρων.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ - ΠΕΡΙΝΕ (148 ΧΛΜ., 4 ώρες οδική διαδρομή)

Άφιξη στην Ανταναναρίβο και αναχώρηση για το Περινέ. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Το βράδυ νυχτερινός περίπατος στο πάρκο. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΡΙΝΕ - ΜΑΝΑΜΠΑΤΟ - ΠΑΝΓΚΑΛΑΝΕΣ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ, ΟΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΩΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ)

Νωρίς το πρωί περιήγηση στο πάρκο με τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι. Ευνοημένοι από την έλλειψη ανταγωνισμού που οφείλεται στη μακρόχρονη απομόνωση της Μαδαγασκάρης, οι λεμούριοι είναι ζώα κοινωνικά, που ζουν σε ομάδες και έχουν πολύ ανεπτυγμένο το σύστημα επικοινωνίας τους. Τα διάφορα καλέσματά τους, που μοιάζουν με ουρλιαχτά γάτας ή μουγκρητά σκύλου, προσθέτουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στη «φωνή» των δασών της Μαδαγασκάρης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μαναμπάτο, μία επαρχιακή όμορφη πόλη τοποθετημένη δίπλα στα κανάλια της λίμνης Ρασόεμπ. Οι κάτοικοί της ασχολούνται με την καλλιέργεια ρυζιού και βανίλιας, καθώς και με το ψάρεμα. Από εκεί θα μεταβούμε με πλοιάριο στο πάρκο Πανγκαλάνες με τα μοναδικά του υδάτινα κανάλια πνιγμένα στην οργιώδη βλάστηση. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΓΚΑΛΑΝΕΣ

Σήμερα θα περπατήσουμε στο πάρκο και θα εξερευνήσουμε την όμορφη φύση της Μαδαγασκάρης. Ολόκληρη η ημέρα μας θα είναι αφιερωμένη εδώ. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΓΚΑΛΑΝΕΣ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε με πλοιάριο στο Μαναμπάτο, απ’ όπου θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Τάνα. Κατά τη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε την περίφημη Φάρμα Περέιρας, όπου θα δούμε από κοντά τα πιο σπάνια είδη χαμαιλεόντων της χώρας, αλλά και πολλά άλλα είδη ερπετών και ζώων που συναντάμε μόνο στη Μαδαγασκάρη. Άφιξη στην Τάνα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση ή μια πρώτη βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ - ΑΜΠΟΥΙΜΑΝΓΚΑ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας στην ξεχωριστή αυτή πρωτεύουσα του Ινδικού, θα δούμε το προεδρικό μέγαρο και τα παλάτια στην κορυφή του υψηλότερου λόφου, καθώς και το Βοτανικό κήπο με τη σπάνια πανίδα. Οι γεμάτοι ζωή δρόμοι της πόλη κατεβαίνουν μέχρι τη λίμνη Ανοσίν. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού (που βρίσκεται σε 24 χλμ. από τη σημερινή), την Αμπουιμάνγκα, έδρα του βασιλείου των Μερίνα - ένα αφρικανικό βασίλειο που κυριάρχησε στη Μαδαγασκάρη στο διάστημα 1540-1897. Η σκληρή φυλή των Μερίνα (που έδωσε περίφημους πολεμιστές, βασιλιάδες, αλλά και αυταρχικές βασίλισσες σαν την καταραμένη Ραναβαλόνα, την οποία εκθρόνισαν οι Γάλλοι) κατοικεί σήμερα στην πρωτεύουσα και στα γύρω βουνά, ασχολούμενη με τη γεωργία και την κτηνοτροφία με τα περίφημα zebu (βόδια με μεγάλες καμπούρες). Τα βόδια είναι για τους Μερίνα σύμβολα του πλούτου και της δύναμης. Όποιος δεν έχει βόδια δεν κατέχει καλή κοινωνική θέση, ο κόσμος δεν τον σέβεται και δεν είναι σε θέση να τιμήσει τους προγόνους του με θυσίες ζώων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ - ΤΟΥΛΕΑΡ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Νότου και της νοτιοδυτικής ακτής, την Τουλεάρ ή Τολιάρα. Άφιξη στην πολύβουη πόλη με το έντονο αφρικανικό χρώμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΛΕΑΡ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ

Ξεκινάμε σήμερα τη διαδρομή μας μέσα από διάφορα χωριά αφρικανικών φυλών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τους περίφημους τάφους Mahafaly, καθώς και τα παράξενα δέντρα μπαομπάμπ, που μοιάζουν σαν να είναι φυτεμένα ανάποδα - τα κλαδιά τους μοιάζουν σαν ρίζες δέντρου. Προορισμός μας είναι το Εθνικό Πάρκο Ίσαλο, το τοπίο του οποίου θα μας μαγέψει. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ

Η πρωινή μας εξερεύνηση στο πάρκο μάς επιφυλάσσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Πεδιάδες εναλλάσσονται με παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς, μοναδικούς στον πλανήτη. Ο αέρας και το νερό τούς έχουν δώσει περίεργες μορφές που θα σας ξαφνιάσουν. Ανάμεσα στους παράξενους σχηματισμούς των βράχων υπάρχουν τάφοι της Φυλής Μπαρά. Η φύση με την απλότητά της για ακόμα μια φορά θα σας εντυπωσιάσει. Η χλωρίδα και η πανίδα μοναδική, δεν συναντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο και σίγουρα θα σας δημιουργήσει μία αίσθηση δέους! Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μια περιοχή του πάρκου που μοιάζει με όαση ανάμεσα στο πέτρινο τοπίο! Η περιοχή αυτή θα σας μαγέψει με τη φυσική «πισίνα» και τον Καταρράκτη Ναμαζάχα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ - ΙΧΟΣΙ - ΑΜΠΑΛΑΒΑΟ (ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΖΑ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΧΑΡΤΙΟΥ) - ΦΙΑΝΤΑΡΑΝΤΣΟΑ

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Ιχόσι, την πρωτεύουσα της φυλής Μπαρά. Οι Μπαρά χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα το δόρυ και ασχολούνται με την κτηνοτροφία βοοειδών. Τα μεγάλα κοπάδια αποτελούν δείγμα ευμάρειας στην περιοχή του Νότου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Πάρκο Άντζα για να παρακολουθήσουμε τους λεμούριους με «τα μαύρα δαχτυλίδια στην ουρά» στο φυσικό τους περιβάλλον. Επόμενος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Αμπαλαβάο, μία οινοπαραγωγική περιοχή με τη μεγαλύτερη αγορά ζεμπού στη χώρα. Φτάνοντας στην Αμπαλάβαο, θα επισκεφτούμε το παραδοσιακό εργοστάσιο χαρτιού Antaimoro, όπου με τη χρήση ενός είδους μουριάς, της Avoha, δημιουργούν το περίφημο αυτό χαρτί. Το 1936 ο Γάλλος αγρότης Pierre Mathieu άρχισε την κατασκευή του χαρτιού σε ευρύτερη κλίμακα. Ακόμα και σήμερα λέγεται ότι το χαρτί αυτό έχει μαγική δύναμη, μιας και μέχρι πρόσφατα η μόνη του χρησιμότητα ήταν για την κατασκευή μαγικών βιβλίων από τους θεραπευτές και τους μάγους. Το εργοστάσιο δεν είναι μεγάλο και ο χώρος εργασίας σχεδόν πρωτόγονος για ένα Δυτικό. Παρόλο που η εργασία είναι μηχανική και αρκετά κουραστική, οι ντόπιοι είναι ευγνώμονες που μπορούν και δουλεύουν. Συνεχίζουμε για τη Φιανταραντσόα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΦΙΑΝΤΑΡΑΝΤΣΟΑ - ΑΜΠΟΣΙΤΡΑ - ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ

Σήμερα το πρωί θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη της Φιανταραντσόα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Αμποσίστρα, μια πόλη που είναι γνωστή για τα περίφημα ξυλόγλυπτά της. Χρόνος για τα καταστήματα της πόλης και συνεχίζουμε μέσα από μια όμορφη διαδρομή με καταπράσινους ορυζώνες και με ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος για την Αντσιράμπε, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Οι ηφαιστειακοί λόφοι που περιβάλλουν την πόλη είναι διάσπαρτοι από λίμνες κρατήρων. Η Αντσιράμπε είναι δημιούργημα Νορβηγών ιεραποστόλων. Η πόλη έχει αποικιακό στιλ με μεγάλες βίλες, ανθισμένους κήπους και διάσημες θερμοπηγές. Παντού στο δρόμο βλέπει κανείς τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αντικειμένων και επιβατών, κληρονομιά από Κινέζους εργάτες που δούλευαν στις κατασκευές δρόμων και σιδηροδρόμων. Με αυτά θα κάνουμε και εμείς την περιήγησή μας στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ - ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ, ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΠΑΟΜΠΑΜΠ

Πολύ νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια από τις διασημότερες περιοχές της Μαδαγασκάρης: την περίφημη λεωφόρο με τα χιλιάδες υπεραιωνόβια μπαομπάμπ, που αποτελεί ταυτόχρονα και τόπο της φυλής των Μαλαγκάσι, με τα ιδιαίτερα ήθη και έθιμά τους. Περιήγηση στην πόλη και τη γύρω περιοχή και στη συνέχεια, νωρίς το απόγευμα, θα μεταβούμε στην περιοχή των μπαομπάμπ, για να τα θαυμάσουμε και να απολαύσουμε εκεί το ηλιοβασίλεμα. Να φωτογραφήσουμε ένα από τα διασημότερα φυσικά αξιοθέατα στον κόσμο και να απαθανατίσουμε στη μνήμη μας τη διασημότερη εικόνα της Μαδαγασκάρης. Τα παράξενα αυτά δέντρα μοιάζουν σαν να είναι φυτεμένα ανάποδα -τα κλαδιά τους μοιάζουν σαν ρίζες δέντρου- και μερικά από αυτά είναι πάνω από 1.000 ετών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση περίπου μίας ώρας για την Ανταναναρίβο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού

15η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Σημειώσεις Προγράμματος

Η ανθελονοσιακή αγωγή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και είναι απαραίτητη η αγωγή με χάπια ελονοσίας. 
Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Υγειονομική Υπηρεσία της περιοχής σας.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2950 € 890 €
Twin Room 2950 € 890 €
Triple Room 2950 € 890 €
Single Room 3670 € 890 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2950 € 890 €
Twin Room 2950 € 890 €
Triple Room 2950 € 890 €
Single Room 3670 € 890 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2950 € 890 €
Twin Room 2950 € 890 €
Triple Room 2950 € 890 €
Single Room 3670 € 890 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2950 € 890 €
Twin Room 2950 € 890 €
Triple Room 2950 € 890 €
Single Room 3670 € 890 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2950 € 890 €
Twin Room 2950 € 890 €
Triple Room 2950 € 890 €
Single Room 3670 € 890 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3100 € 890 €
Twin Room 3100 € 890 €
Triple Room 3100 € 890 €
Single Room 3820 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3100 € 890 €
Twin Room 3100 € 890 €
Triple Room 3100 € 890 €
Single Room 3820 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3100 € 890 €
Twin Room 3100 € 890 €
Triple Room 3100 € 890 €
Single Room 3820 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3100 € 890 €
Twin Room 3100 € 890 €
Triple Room 3100 € 890 €
Single Room 3820 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3100 € 890 €
Twin Room 3100 € 890 €
Triple Room 3100 € 890 €
Single Room 3820 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Στη Μαδαγασκάρη ξενοδοχεία 3*+, 4*. Να τονίσουμε ότι η χώρα δεν έχει πολύ ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Εμείς, με τη μεγάλη μας εμπειρία στο ταξίδι αυτό, έχουμε επιλέξει το καλύτερο ξενοδοχείο στην κάθε περιοχή της επαρχιακής Μαδαγασκάρης και κυρίως αυτά για τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσουν τους Έλληνες ταξιδιώτες.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στη Μαδαγασκάρη.
 • Μετακινήσεις με πολύ καλά μεταφορικά μέσα για το επίπεδο της Μαδαγασκάρης.
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.
 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €.
 • Βίζα Μαδαγασκάρης : Εκδίδεται και πληρώνεται τοπικά με κόστος 35€ κατ’ άτομο

Λόγω της ιδιαιτερότητας του  ταξιδιού, η κράτηση γίνεται αυστηρά με κατάθεση προκαταβολής

 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η ανθελονοσιακή αγωγή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Απαραίτητη η αγωγή με χάπια ελονοσίας.
Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Υγειονομική Υπηρεσία της περιοχής σας.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
 Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

Πρωτότυπο ταξίδι, συναρπαστικό σε όλη τη διάρκειά του, με εξερευνητικό χαρακτήρα που θα χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες στους ταξιδιώτες του, δίνοντας έμφαση στο φυσιολατρικό και λαογραφικό στοιχείο της Μαδαγασκάρης, με πολύ καλές -για τα δεδομένα της περιοχής πάντα- προδιαγραφές. Το μεγάλο ατού του δύσκολου σχεδιασμού του είναι η σωστή αναλογία φυλών, φύσης και εθνικών πάρκων.

Γιατί επιλέγουμε τη Μαδαγασκάρη

Η απομακρυσμένη και δύσκολα προσπελάσιμη Μαδαγασκάρη δεν επιλέχθηκε άσκοπα.Η Μαδαγασκάρη είναι νησί απομονωμένο, αποσπασμένο από την ανατολική ακτή της Αφρικής πριν από εκατομμύρια χρόνια. Η απομόνωση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα πολλά ενδημικά είδη πανίδας και χλωρίδας να ζουν και να αναπτύσσονται μονάχα εδώ. Επιπλέον, οι φυλές που ζουν στο νησί αυτό, περί των 20 στον αριθμό, είναι αφρικανικής λόγω εγγύτητας και ασιατικής, λόγω αρχαίου αποικισμού από Ινδονήσιους, προέλευσης. Αποτέλεσμα, ένας τεράστιος πλούτος εθίμων και ηθών.

Θέλετε τίποτε περισσότερο για να επιλέξετε αυτό το ταξίδι;

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Τη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ.
 • Τα πνιγμένα στην οργιώδη βλάστηση κανάλια του Πανγκαλάνες.
 • Το Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τους παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς.
 • Το ασύλληπτης ομορφιάς δάσος βροχής Περινέ με τους λεμούριους, τα ζώα - σύμβολα της Μαδαγασκάρης.
 • Το Πάρκο ?ντζα με τους λεμούριους με «τα μαύρα δαχτυλίδια στην ουρά».
 • Τη Φάρμα Περέιρας, με τα πιο σπάνια είδη χαμαιλεόντων της χώρας, καθώς και άλλα ενδημικά είδη ερπετών και ζώων.
 • Την αποικιακή πόλη Αντσιράμπε με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα.
 • Την Αμποσίτρα με τα περίφημα ξυλόγλυπτα.
 • Επίσκεψη σε τοπική μονάδα κατασκευής χειροποίητου χαρτιού Antaimoro.
Οχήματα στην Μαδαγασκάρη:
 • Μέχρι και 16 άτομα: Μεταφορά με ένα πούλμαν, από 17- 21 άτομα: Μεταφορά με ένα πούλμαν και 1 μίνι βαν, από 22 άτομα και πάνω: Μεταφορά με 2 πούλμαν.
 • Παρόλο που οι υποδομές της χώρας είναι πολύ χαμηλές, διαθέτουμε πολύ καλά και δοκιμασμένα οχήματα για το επίπεδο της χώρας.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.
 

Highlights

 • Εξερευνήστε την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, Ανταναναρίβο.
 • Κάντε βόλτες με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα στην αποικιακή πόλη Αντσιράμπε.
 • Περπατήστε στη διασημότερη «φυσική» λεωφόρο του πλανήτη, με φόντο χιλιάδες υπεραιωνόβια μπαομπάμπ.
 • Επισκεφτείτε το παραδοσιακό εργοστάσιο παραγωγής του περίφημου χαρτιού Antaimoro.
 • Διατρέξτε το «δρόμο με τις φυλές» - την πιο διάσημη διαδρομή της Μαδαγασκάρης, με ένα μωσαϊκό φυλών, χωριών και παράξενων τοπίων.
 • Περπατήστε στο πάρκο Ίσαλο με τους υπέροχους βραχώδεις σχηματισμούς και κολυμπήστε στη φυσική «πισίνα» του.
 • Πλεύστε στα πνιγμένα στην οργιώδη βλάστηση κανάλια του Πανγκαλάνες.
 • Αναζητήστε τους διαφόρων ειδών λεμούριους στα πάρκα ?ντζα, Παλμάριουμ και Περινέ.
 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

Η Μαδαγασκάρη μοιάζει να είναι πλασμένη από υλικό που φτιάχνονται τα όνειρα του ταξιδευτή.
Ένα ντοκυμαντέρ σε ένα ανθρωπολογικό εργαστήρι και σε ένα σπάνιο απομονωμένο καταφύγιο της φύσης

Περίοδοι

 • Πάσχα - Πρωτομαγιά 2017
 • Μάιος - Ιούνιος 2017
 • Καλοκαίρι 2017

Αναχωρήσεις

16/5, 6/6, 20/6, 4/7, 18/7Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ντοκιμαντέρ στην Μαδαγασκάρη - Η Λεωφόρος Μπαομπάμπ / Πάσχα - Καλοκαίρι 2017

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info