H μαγική 14ήμερη Βιρμανία του Versus με το χρυσό βράχο

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2099€

Travel Identity

 
Το Versus Travel βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση του διαφορετικού και του «παραπάνω». Αναζητούμε άγνωστες πτυχές της κάθε χώρας, του κάθε τόπου. Έτσι, ύστερα από δεκάδες αποστολές ταξιδιωτών μας στη Βιρμανία και ύστερα από μεγάλη επιτόπια έρευνα, ανακαλύψαμε κρυφές ομορφιές της μαγικής αυτής χώρας και διαμορφώσαμε ένα ιδιαίτερο και μοναδικό πρόγραμμα που, εκτός από τα περίφημα βουδιστικά της μνημεία, περιλαμβάνει επισκέψεις σε χωριά, γνωριμία με φυλές, κρουαζιέρες, αγορές και διαδρομές με περίφημα τοπικά τρένα. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε επαφή με τον ντόπιο πληθυσμό και ανακαλύπτουμε κρυφές ομορφιές, που γοητεύουν τον επισκέπτη. Το ταξίδι αυτό μας προσφέρει εικόνες αμόλυντες από τον τουρισμό, που πραγματικά θα μας ξαφνιάσουν. Έτσι όπως ήταν η Ασία χρόνια πριν!!! Στην αναζήτηση του πρωτόγονου που χάνεται παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα - αποκάλυψη, όπως είναι και η ίδια η χώρα.
 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η Βιρμανία (Μιανμάρ) είναι μία χώρα μοναδική, μια αποκάλυψη στα μάτια του ταξιδιώτη, ένας από τους πιο μυστηριώδεις και ανεξερεύνητους προορισμούς στον κόσμο, με πολιτιστική κληρονομιά χιλιάδων χρόνων. Αμόλυντη από το μαζικό τουρισμό κρύβει αναρίθμητους θησαυρούς που γέννησαν η φύση και ο άνθρωπος.
Μαζί, λοιπόν, θα την εξερευνήσουμε, ξεκινώντας από την Γιαγκόν με την παγόδα Σβενταγκόν, ιερό σύμβολο του βιρμανικού Βουδισμού, αλλά και τους αναρίθμητους άλλους βουδιστικούς θησαυρούς. Συνεχίζουμε για την «πόλη με τις 3.000 παγόδες», το Μπαγκάν, τον «Όλυμπο της Βιρμανίας», το Όρος Πόπα, και το κέντρο του βιρμανικού πολιτισμού, το Μανταλέι. Από εκεί θα επισκεφτούμε την αρχαία πρωτεύουσα της χώρας, την Αμαραπούρα, θα πλεύσουμε τον ποταμό Ιραουάντι μέχρι το Μινγκούν και θα «ανακαλύψουμε» τη χαμένη μέσα στη βλάστηση πόλη Πγιν Όο Λγουίν. Τέλος, θα δούμε χιλιάδες αγαλματίδια του Βούδα στις σπηλιές της Πιντάγια και τους ιδιαίτερους κωπηλάτες της πανέμορφης Λίμνης Ίνλε, ενώ με την επιστροφή μας στη Γιαγκόν θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε και τον περίφημο Χρυσό Βράχο.  
 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ- ΓΙΑΝΓΚΟΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την μεγαλύτερη πόλη της Βιρμανίας, τη Γιανγκόν ή Ρανγκούν, όπως ήταν η παλαιότερη ονομασία της. Η Γιανγκόν ήταν πρωτεύουσα της χώρας μέχρι τις 6/11/2005. Σημερινή πρωτεύουσα είναι η Νέι Πι Ντο (Naypyidaw), μια νέα πόλη που η κατασκευή της ξεκίνησε το 2002. Το όνομα της νέας αυτής πόλης ανακοινώθηκε στις 27/03/2006 και σημαίνει «βασιλική πόλη του ήλιου».

2η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΑΝΓΚΟΝ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΦΟΛΚΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑΝΓΚΟΝ)

Η βρετανική αποικιοκρατία έχει αφήσει τα σημάδια της στην αρχιτεκτονική μιας περιοχής της πόλης, την οποία θα επισκεφτούμε με την άφιξή μας σήμερα στη Γιανγκόν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για πρωινό. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην πόλη από την οκταγωνική παγόδα Sule, που βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της Γιανγκόν. Σύμφωνα με το μύθο, χτίστηκε πριν από περίπου 2.500 χρόνια, στα χρόνια του Βούδα. Αποτελεί σήμερα σημείο - ορόσημο στη ζωή των κατοίκων από πολιτική, γεωγραφική και ιδεολογική άποψη. Η παγόδα Chaukhtatgyi, που θα επισκεφτούμε στη συνέχεια, είναι διάσημη για το τεράστιο, μήκους 65 μ., κεκλιμένο άγαλμα του Βούδα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην αγορά Scott για να βρεθούμε ανάμεσα σε μια τεράστια ποικιλία αναμνηστικών από τη Βιρμανία - κοσμήματα, υφάσματα και πολύτιμους λίθους. Η περιήγησή μας θα κλείσει με την επίσκεψή μας στην παγόδα Shwedagon, ένα από τα αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου. Εδώ είναι η πνευματική καρδιά της πόλης. Προσκυνητές ταξιδεύουν εβδομάδες ολόκληρες για να φτάσουν στον πιο ιερό ναό. Η εικόνα της χρυσής παγόδας με τις εκατοντάδες στούπες τριγύρω το βράδυ είναι φαντασμαγορική. Δείπνο στο Karaweik Royal Barge Restaurant παρακολουθώντας μια φολκλορική παράσταση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΑΝΓΚΟΝ - ΜΠΑΓΚΑΝ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπαγκάν, που βρίσκεται στην δυτική όχθη του ποταμού Ιραουάντι, γνωστή ως «η πόλη με τις 4.000 παγόδες». Ό,τι είναι το Άνγκορ Βατ για την Καμπότζη, είναι το Μπαγκάν για τη Μιανμάρ. Μέσα σε ένα πραγματικά υποβλητικό τοπίο, παγόδες, μοναστήρια, ναοί, οβελίσκοι και άλλα επιβλητικά κτίσματα της αρχαίας πολιτείας, κάθε μεγέθους και εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, υψώνουν τις αιχμές τους στον ουρανό και αφηγούνται στον έκπληκτο επισκέπτη το ιστορικο-θρησκευτικό παρελθόν της χώρας, συνιστώντας ένα απέραντο υπαίθριο μουσείο. Η πόλη υπήρξε για 230 χρόνια η πρωτεύουσα του πρώτου βασιλείου της Βιρμανίας και ο αρχαιολογικός της χώρος αποτελεί Τόπο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα επισκεφτούμε τις μνημειώδεις παγόδες Ananda, Dhammayangyi, Thabbinyu, Gawdawpalin, Bu Phaya, Manuha και Shwezigon. Θα απολαύσουμε το θαυμάσιο ηλιοβασίλεμα και θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΓΚΑΝ (ΑΓΟΡΑ NYAUNG, ΧΩΡΙΟ MINNANTHU, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ)

Η πολύχρωμη αγορά του Nyaung Oo θα είναι ο πρώτος σταθμός της σημερινής μας ημέρας. Ντόπιοι πωλούν και αγοράζουν φρούτα και λαχανικά, όσπρια και ψάρια, σε μια ατμόσφαιρα όλο ζωντάνια. Στα μαγαζιά με τα είδη χειροτεχνίας που φτιάχνουν οι κάτοικοι της περιοχής θα γνωρίσουμε τη λαϊκή βιρμανική τέχνη. Θα επισκεφτούμε τους ναούς Shwegugyi, Gubyaukgyi και Htilominlo, θα περιηγηθούμε στον οικισμό Minnanthu και θα απολαύσουμε τη δύση του ηλίου κάνοντας κρουαζιέρα στα νερά του ποταμού Ιραουάντι. Αφού δειπνήσουμε σε τοπικό εστιατόριο, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΓΚΑΝ - ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΠΟΠΑ - ΜΠΑΓΚΑΝ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια διαδρομή προς το όρος Πόπα, ένα ηφαίστειο γνωστό και σαν «το σπίτι των Πνευμάτων», θαυμάζοντας τη ζωή της αγροτικής περιοχής και τους ντόπιους να παράγουν παραδοσιακά γλυκά. Το Πόπα θεωρείται ο τόπος κατοικίας των σημαντικότερων πνευμάτων της Βιρμανίας (Nats) γι’ αυτό και το αποκαλούν «Όλυμπο της Βιρμανίας». Αφού επισκεφτούμε κάποια μικρά ιερά, μοναστήρια και παγόδες της περιοχής, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΓΚΑΝ - ΜΑΝΤΑΛΕΪ - ΠΓΙΝ ΟΟ ΛΓΟΥΙΝ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Μανταλέι, το σπουδαιότερο πολιτιστικό κέντρο της χώρας και τελευταία βασιλική πρωτεύουσα της Βιρμανίας πριν από την κατάληψή της από τους Βρετανούς το 1885. Η διαμονή μας εδώ θα μας φέρει κοντά σε θαυμαστά έργα της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας. Φτάνοντας, θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Πγιν Όο Λγουίν, την «πόλη των λουλουδιών»  και πρώην αποικιακό σταθμό, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.040 μ. Η τεράστια ποικιλία χλωρίδας πραγματικά θα μας καταπλήξει: πεύκα, ευκάλυπτοι, καφεόδεντρα, λαχανικά, φράουλες. Θα επισκεφτούμε την τοπική αγορά, θα κάνουμε πικνίκ στο Εθνικό Πάρκο Kandawgyi (πρώην βοτανικός κήπος) και θα μπούμε στα σπήλαια Peikchinmyaing βάθους 600 μ. Ο καταρράκτης που χύνει τα νερά του στην είσοδο της λίμνης είναι για τους ντόπιους τόπος δροσιάς και ανάπαυλας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΓΙΝ ΟΟ ΛΓΟΥΙΝ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΡΕΝΟ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ VIADUCT GOKHTEIK - ΜΑΝΤΑΛΕΪ

Η διαδρομή με το διάσημο τρένο της Πγιν Όο Λγουίν δεν μπορεί να λείψει από το ταξίδι μας στη Βιρμανία. Σήμερα το πρωί, λοιπόν, θα μεταβούμε στο σιδηροδρομικό σταθμό για να κάνουμε μια αξέχαστη βόλτα, διασχίζοντας τη Viaduct Gokhteik, την ψηλότερη γέφυρα της χώρας και μεγαλύτερη σιδηροδρομική γέφυρα σε στύλους της εποχή της. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μανταλέι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΤΑΛΕΪ - ΜΙΝΓΚΟΥΝ - ΑΜΑΡΑΠΟΥΡΑ - ΜΑΝΤΑΛΕΪ

Σήμερα θα επισκεφτούμε την αρχαία πρωτεύουσα της Μιανμάρ, την Αμαραπούρα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των 1.000 μοναχών που ζουν στο Μοναστήρι Μαχαγκανταγιόν, καθώς και ένα εργοστάσιο ύφανσης μεταξιού. Νοτιοδυτικά του Μανταλέι βρίσκεται η παγόδα Μαχαμούνι, ένας από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος των βουδιστών. Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, το τεράστιο άγαλμα του Βούδα στο εσωτερικό του ναού είναι ένα από τα πέντε που χυτεύτηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής του. Το απόγευμα θα πλεύσουμε με βάρκα για μία ώρα στον υδάτινο δρόμο του Ιραουάντι για να φτάσουμε στο Μινγκούν. Σκηνές της καθημερινής ζωής των ντόπιων θα εκτυλίσσονται μπροστά μας καθ’ όλη τη διαδρομή, δίνοντάς μας μαθήματα απλότητας και ομορφιάς. Εδώ θα δούμε την ύψους 50 μ. μισοτελειωμένη στούπα και τη μεγαλύτερη καμπάνα του κόσμου. Πολύ κοντά βρίσκεται η μοναδικής αρχιτεκτονικής παγόδα Myatheindan. Η επίσκεψή μας στους θησαυρούς της βουδιστικής κληρονομιάς συνεχίζεται με την παγόδα Kuthodaw, όπου θα δούμε το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου, καθώς και το Μοναστήρι Shwenandaw, όπου θα θαυμάσουμε το μεγαλείο της αρχιτεκτονικής του ξύλου τικ και της ξυλογλυπτικής του 19ου αιώνα. Στην κορυφή του λόφου του Μανταλέι θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας, βλέποντας το ηλιοβασίλεμα να δίνει μία ακόμη πιο μυστηριακή ατμόσφαιρα στην πόλη και στο οροπέδιο Shan, τους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΤΑΛΕΪ - ΧΕΧΟ - ΠΙΝΤΑΓΙΑ - ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Χέχο. Άφιξη και οδική αναχώρηση για Πιντάγια, όπου θα περιηγηθούμε στις μοναδικές σπηλιές της με τα εννέα χιλιάδες αγαλματίδια του Βούδα. Τα αγαλματίδια αυτά είναι ένα δείγμα της βαθιάς πίστης των Βιρμανών, οι οποίοι τα έχουν τοποθετήσει εκεί στο πέρασμα των αιώνων. Θα συνεχίσουμε για τη Λίμνη Ίνλε, που πλαισιώνεται από ψηλούς λόφους και από χωριά χτισμένα πάνω σε πασσάλους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μία «κρουαζιέρα» στη Λίμνη Ίνλε, που είναι γνωστή για τους υδρόβιους υάκινθους, οι οποίοι βοηθούσαν τις φυλές που ζουν εκεί να δημιουργήσουν τους πλωτούς τους κήπους. Οι άνθρωποι εδώ έχουν αναπτύξει το δικό τους μοναδικό τρόπο κωπηλασίας. Βρισκόμαστε σε έναν αλλόκοτο κόσμο από τον οποίο δύσκολα θέλουμε να «ξεκολλήσουμε» και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα. Στο μυστηριακό υδάτινο κόσμο της Λίμνης Ίνλε, όπου θα περιηγηθούμε με βάρκες, όλα μοιάζουν να επιπλέουν και να κινούνται. Τα σπίτια πάνω στους πασσάλους, οι πλωτοί κήποι που κατασκεύασαν οι ντόπιοι μιμούμενοι τη φύση, οι υάκινθοι, οι βάρκες. Οι «κωπηλάτες του ποδιού» αλιεύουν δίπλα μας τα αναρίθμητα είδη ψαριών του ποταμού με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Στο χωριό Inn Paw Khone θα δούμε τους ντόπιους να υφαίνουν μετάξι σε αργαλειούς. Θα επισκεφτούμε επίσης την πιο σεβάσμια παγόδα της λίμνης Phaungdaw Oo και το Μοναστήρι - Μουσείο Nga Phe Kyaung με την αριστοτεχνικά σμιλευμένη ξυλόγλυπτη είσοδο, ενώ θα απολαύσουμε ακόμη ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα από το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ - ΙΝΤΕΪΝ (ΕΥΚΟΛΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ PA O) - ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την περιοχή Ιντέιν. Κρυμμένο από την πυκνή βλάστηση δέντρων και θάμνων, το συγκρότημα από παγόδες θα μας αποκαλύψει ακόμα ένα κεφάλαιο της βουδιστικής ιστορίας της Βιρμανίας. Ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια του με διάφορους τρόπους στο λαβύρινθο από τις αμέτρητες στούπες που θα συναντήσουμε εδώ. Το απόγευμα θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας σε χωριά της περιοχής για να δούμε τον τρόπο ζωής και τις καθημερινές δραστηριότητες των κατοίκων τους, των σκληροπυρηνικών Pa O (Πa O), τους οποίους θα «ανακαλύψουμε» ύστερα από έναν εύκολο εικοσάλεπτο περίπατο σε μια καταπράσινη περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ - ΓΙΑΝΓΚΟΝ - GOLDEN ROCK (ΧΡΥΣΟΣ ΒΡΑΧΟΣ)

Θα αφήσουμε πλέον σήμερα τη Λίμνη Ίνλε και θα μεταβούμε στο Χέχο, απ’ όπου θα πετάξουμε για τη Γιανγκόν. Φτάνοντας θα αναχωρήσουμε για τον περίφημο Χρυσό Βράχο (Golden Rock), όπου μας περιμένει ένα μοναδικό θέαμα την καλύτερη ώρα της ημέρας, την ώρα που δύει ο ήλιος: η διάσημη μικρή παγόδα που είναι χτισμένη στην κορυφή ενός γρανιτένιου στρογγυλού βράχου καλυμμένου με φύλλα χρυσού που τοποθετούν οι πιστοί και που ισορροπεί σχεδόν στον αέρα! Απολαύστε ένα μοναδικό ασιατικό ηλιοβασίλεμα και μαγευτείτε από τα χρώματα του ορίζοντα που αντικατοπτρίζονται στο χρυσό βράχο και δημιουργούν ένα πραγματικό υπερθέαμα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Η επίσκεψη αυτή είναι δύσκολη για το μέσο ταξιδιώτη λόγω των οχημάτων ανάβασης στην περιοχή του Βράχου.  Υπάρχει δυνατότητα να παραλειφθεί η επίσκεψη στο Χρυσό Βράχο και να αντικατασταθεί η εκεί διανυκτέρευση με διαμονή στη Γιανγκόν.

13η ΗΜΕΡΑ: GOLDEN ROCK (ΧΡΥΣΟΣ ΒΡΑΧΟΣ) - ΓΙΑΝΓΚΟΝ

Θα αποχαιρετήσουμε σήμερα το πρωί την παγόδα και θα αναχωρήσουμε για τη Γιανγκόν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η HMEPA: ΓΙΑΝΓΚΟΝ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟ-ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟ-ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ στο ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΑΚΑΝ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΑΡΑΧΝΕΣ
(5 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ)
 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΓΙΑΝΓΚΟΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη μεγαλύτερη πόλη της Βιρμανίας, τη Γιανγκόν ή Ρανγκούν, όπως ήταν η παλαιότερη ονομασία της.

2η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΑΝΓΚΟΝ - ΜΡΑΟΥΚ ΟΥ

Μια μοναδική εμπειρία θα έχουμε τις ημέρες αυτές στα απάτητα σημεία της εξωτικής Βιρμανίας. Η πρωινή μας πτήση θα μας φέρει στο Σίτβε της Δυτικής Βιρμανίας, απ’ όπου με πλοιάριο θα οδηγηθούμε στο Βασίλειο του Αρακάν και την αρχαία πρωτεύουσά του, το Μράουκ Ου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΡΑΟΥΚ ΟΥ (ΠΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΛΕΜΡΟ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΑΡΑΧΝΕΣ)

Στο επίκεντρό μας σήμερα είναι τα χωριά των Τσιν και οι γυναίκες - αράχνες. Οι Τσιν είναι μια μεγάλη εθνική ομάδα που στην πλειονότητά της κατοικεί στην Ινδία και στο Μπανγκλαντές, ενώ μόλις το ένα τρίτο της στη Βιρμανία. Στα υψίπεδα ασχολούνται με τις καλλιέργειες δημητριακών και καλαμποκιού και στα χαμηλά κυρίως με την καλλιέργεια ρυζιού. Είναι ανιμιστές και πιστεύουν στην ψυχή εμψύχων και αψύχων, καθώς και στις δυνάμεις των πνευμάτων και των προγόνων. Καθώς θα διαπλέουμε τον ποταμό Λέμρο θα μας συνοδεύουν τοπία μαγευτικά. Στις όχθες του ποταμού ζει η Φυλή Λαϊτού. Εκεί η οικονομία των κατοίκων βασίζεται στην αλιεία και την υφαντική δραστηριότητα των γυναικών, ενώ τα σπίτια τους είναι από καλάμια που στηρίζονται πάνω σε ψηλούς πασσάλους. Οι Λαϊτού διακρίνονται για τα ιδιαίτερα ήθη και έθιμα και ένα από αυτά είναι τα τατουάζ που κάνουν οι γυναίκες σε ολόκληρο το πρόσωπό τους, που θυμίζουν ιστό αράχνης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στο ποτάμι, θα δούμε τις γυναίκες της Φυλής Σακάμα. Οι Σακάμα συνηθίζουν να κάνουν μια μεγάλη τρύπα στα αυτιά τους και να περνούν εσωτερικά ένα μεταλλικό κρίκο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΡΑΟΥΚ ΟΥ (ΧΩΡΙΟ ΒΕΣΑΛΙ)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Βεσάλι, την αρχαία πρωτεύουσα που ιδρύθηκε το 372 μ.Χ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα βλέπουμε τους απέραντους ορυζώνες, χάρη στους οποίους η περιοχή αυτή ονομάζεται «η γη του άφθονου ρυζιού». Θα επισκεφτούμε την παγόδα Σουτάουνγκ (Sutaung), που είναι γνωστή με το όνομα «Παγόδα με τους 80.000 Βούδες». Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτός ήταν ο αριθμός των αγαλμάτων του Βούδα που υπήρχαν στην παγόδα, ενώ άλλοι αναφέρονται στον αριθμό των δηλώσεων που έκανε ο Βούδας στις ομιλίες του. Η παγόδα στολίζεται με τοιχογραφίες από τη βουδιστική και βραχμανική μυθολογία. Θα επισκεφτούμε επίσης το Ναό Mahamuni, στον οποίο βρισκόταν αρχικά το περίφημο τεράστιο μπρούντζινο άγαλμα του Βούδα Mahamuni, που τώρα βρίσκεται στο Μανταλέι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΡΑΟΥΚ ΟΥ - ΣΙΤΒΕ

Πρωινή ξενάγηση στους ναούς του Μράουκ Ου και στην τοπική αγορά. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε με πλοιάριο στο Σίτβε. Η σύγχρονη Σίτβε ιδρύθηκε το 1826 από τον Εγγλέζο στρατηγό Μόρισον, ο οποίος μετέφερε το στράτευμά του από το Μράουκ Ου στις εκβολές του ποταμού Κάλανταν προκειμένου να αποφύγει την υγρασία, κατά τον πρώτο Αγγλοβιρμανικό Πόλεμο. Η πόλη απέκτησε κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και οι γυναίκες υιοθέτησαν τα ζωηρά χρώματα στο ντύσιμό τους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΤΒΕ - ΓΙΑΝΓΚΟΝ

Κατά τη σημερινή μας περιήγηση στη Σίτβε θα επισκεφτούμε το μουσείο με τα διάφορα εκθέματα της περιοχής του Αρακάν ή Ρακίν, όπως είναι η σύγχρονη ονομασία της επαρχίας αυτής. Στη συνέχεια θα δούμε την τοπική αγορά με τα πολύχρωμα φρούτα, τα λαχανικά, τα εξωτικά λουλούδια και τα φρεσκότατα ψάρια, όπου διάφορες φυλές από τα γύρω χωριά με τις παραδοσιακές τους φορεσιές έρχονται για να ψωνίσουν. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Γιανγκόν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Από την 7η Ημέρα και μετά ακολουθείται το 14ήμερο πρόγραμμά μας στη Βιρμανία

Σημειώσεις Προγράμματος

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 204

23/12/2016

ΑΘΗΝΑ -  ΝΤΟΧΑ

12:40

17:50

QR 918

23/12/2016

ΝΤΟΧΑ - ΓΙΑΝΓΚΟΝ

20:10

05:20

QR 919

05/01/2017

ΓΙΑΝΓΚΟΝ - ΝΤΟΧΑ

08:05

11:45

QR 211

05/01/2017

ΝΤΟΧΑ - ΑΘΗΝΑ

15:00

19:10

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 204

06/01/2017

ΑΘΗΝΑ -  ΝΤΟΧΑ

12:40

17:50

QR 918

06/01/2017

ΝΤΟΧΑ - ΓΙΑΝΓΚΟΝ

20:10

05:20

QR 919

19/01/2017

ΓΙΑΝΓΚΟΝ - ΝΤΟΧΑ

08:05

11:45

QR 211

19/01/2017

ΝΤΟΧΑ - ΑΘΗΝΑ

15:00

19:10

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό. 
 • Εξαιρετικά ξενοδοχεία πολυτελείας 4* sup. Και 5*, επιλεγμένα από το Versus, που σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν. 
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (στις 25/12 το γεύμα δεν είναι εορταστικό). 
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός, Έλληνας αρχηγός. 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.
 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €.  
 • Βίζα Βιρμανίας (το κόστος των 50 $ καταβάλλεται στην Αθήνα, θα πρέπει όμως να μας στείλετε 2 φωτογραφίες και φωτοτυπία του διαβατηρίου σας τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από την αναχώρηση της εκδρομής).
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ!

Στη Βιρμανία θα πρέπει να έχετε μαζί σας Δολάρια Αμερικής κοπής μετά το 2000 (όχι σειρά CB) και σε πολύ καλή κατάσταση ή Ευρώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

Σημαντική Παρατήρηση

Η τιμή ισχύει για συμμετοχή 15 ατόμων

Η παρατήρηση δεν ισχύει για την αναχώρηση 23/12

Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (ακόμα και 10 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση +99 € κατ’ άτομο

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να διανυκτερεύσει στη Γιανγκόν

τη 12η Ημέρα και να παραλείψει το Χρυσό Βράχο: +50 €

 

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel
Οι καινοτομίες ενός από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα του Versus
Νέες επισκέψεις - εκδρομές που κάνουν αυτό το πρόγραμμα μοναδικό!

Περιήγηση σε χωριουδάκια και σε τοπικές αγορές γύρω από το Μπανγκάν, όπως το χωριουδάκι Minnanthu και η αγορά Nyaung Oo, βγαλμένα από το παρελθόν, εκεί όπου ντόπιοι ζουν, πουλούν και αγοράζουν φρούτα και λαχανικά σε μια ατμόσφαιρα όλο ζωντάνια!

 • Επίσκεψη στον Golden Rock
 • (Χρυσό Βράχο)
 • Κρουαζιέρα με τη δύση του ήλιου στο Μπαγκάν
 • Εκτενής ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Μπαγκάν
 • Κρουαζιέρα στο Μανταλέι με τις σκηνές της καθημερινής ζωής των ανθρώπων της περιοχής να ξετυλίγονται μπροστά μας  
 • Διαδρομή με το διάσημο τραίνο στην Πγιν Οο Λγουίν, όπου περνά πάνω από την Viaduct Gokhteik, τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γέφυρα σε στύλους της εποχής της
 • Εξονυχιστική επίσκεψη της Λίμνης Ίνλε και του εντυπωσιακού Indein και επίσκεψη σε χωριό με τις φυλές Pa Ο
 • Δείπνο καλωσορίσματος στο Karaweik Royal Barge Restaurant, παρακολουθώντας φολκλορική παράσταση

Και επίσης:

 • 4 εσωτερικές πτήσεις (Γιανγκόν - Μπαγκάν, Μπαγκάν - Μανταλέι, Μανταλέι - Χέχο, Χέχο - Γιανγκόν) για να αποφύγουμε τεράστιες οδικές διαδρομές και να απολαύσουμε περισσότερο τη χώρα.
 • Ξενοδοχεία πολυτελείας 4*, 5*. 
 •  Δείπνο καλωσορίσματος στο Karaweik Royal Barge Restaurant, παρακολουθώντας φολκλορική παράσταση. Στο Μπαγκάν ειδικό δείπνο έκπληξη από το  Versus. Όλα τα υπόλοιπα δείπνα δίνονται στα ξενοδοχεία και όχι σε τοπικά εστιατόρια.
 • Επίσκεψη στο Χρυσό Βράχο (Golden Rock), που ισορροπεί σχεδόν στον αέρα και μοιάζει ότι θα πέσει ανά πάσα στιγμή στο κενό. Σας ενημερώνουμε ότι η μετάβαση στο επίπεδο του βράχου και η επιστροφή από εκεί γίνεται (για αρκετή ώρα) με ειδικά τοπικά και καθόλου άνετα οχήματα, το δε ξενοδοχείο είναι από τα καλύτερα της περιοχής, αλλά βασικών ανέσεων. Υπάρχει δυνατότητα να παραλειφθεί η επίσκεψη στο Χρυσό Βράχο και αντικατασταθεί η εκεί διανυκτέρευση με διαμονή στη Γιανγκόν.
 • 14 Ημέρες / 13 διανυκτερεύσεις με αυθημερόν επιστροφή και όχι διανυκτέρευση στο αεροσκάφος. 2 διανυκτερεύσεις περισσότερες στον προορισμό από 13ήμερα προγράμματα 10 διανυκτερεύσεων.
 •  Εμπειρότατος αρχηγός.
 •  Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.
 

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

Highlights

 •  
 • Επισκεφτείτε το Μπαγκάν και απολαύστε ένα θαυμάσιο ηλιοβασίλεμα στο υποβλητικό του τοπίο.
 • Περιηγηθείτε σε χωριουδάκια βγαλμένα από το παρελθόν και σε τοπικές, όλο ζωντάνια, αγορές.
 • Εκδράμετε στο ηφαίστειο Πόπα, «το σπίτι των Πνευμάτων», «τον Όλυμπο της Βιρμανίας».
 • Εξερευνήστε το Μανταλέι -το σπουδαιότερο πολιτιστικό κέντρο της χώρας- και την ευρύτερη περιοχή του.
 • Πλεύστε στον υδάτινο δρόμο του Ιραουάντι παρακολουθώντας σκηνές της καθημερινής ζωής των ντόπιων.
 • Κάντε μια αξέχαστη βόλτα με το διάσημο τρένο της Πγιν Όο Λγουίν.
 • Περιηγηθείτε στις μοναδικές σπηλιές της Πιντάγια με τα 8.094 αγαλματίδια του Βούδα.
 • Δείτε τους πλωτούς κήπους και τα χτισμένα σε πασσάλους χωριά της Λίμνης Ίνλε.
 • Ανακαλύψτε τον κρυμμένο από πυκνή βλάστηση λαβύρινθο με αμέτρητες στούπες στην περιοχή του Ιντέιν.
 • Ανεβείτε στο παραδοσιακό τρενάκι που κάνει το γύρο της Γιανγκόν.
 • Δειπνήστε στο Karaweik Royal Barge Restaurant παρακολουθώντας μια φολκλορική παράσταση.
 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • 14 ημέρες / 12 διαν/σεις αυθημερόν επιστροφή, 2 διαν/σεις περισσότερες από άλλα 13 ήμερα προγράμματα
 • 3 διαν/σεις στο Μπαγκάν με επιπλέον επισκέψεις
 • 3 διαν/σεις στη Λίμνη Ινλε με επίσκεψη σε χωριό της φυλής Πακ Ο
 • Δείπνο καλωσορίσματος στο Karaweil Royal restaurant, ειδικό δείπνο έκπληξη του  Versus  στο Μπαγκάν όλα τα υπόλοιπα γεύματα μέσα στα ξενοδοχεία
 • Βόλτα με το διάσημο τρένο Πγιν Οο Λγουίν

Χάρτης Ταξιδιού H μαγική 14ήμερη Βιρμανία του Versus με το χρυσό βράχο

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info