Βόρειο Σέλας - Σουηδική & Νορβηγική Λαπωνία

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2990€

Travel Identity

«Τυλιγμένη» γύρω από τον Αρκτικό Κύκλο, στα σύνορα του πουθενά, η Λαπωνία είναι η γη του Ήλιου του Μεσονυχτίου, των Σάμι και του Βόρειου Σέλαος, που σαν πραγματική «βασίλισσα του χιονιού» αιχμαλωτίζει κάθε επισκέπτη με το μεγαλείο του τόπου, της ιστορίας και των ανθρώπων της.
Χιονισμένα χωριά, παγωμένα ποτάμια και λίμνες, πολικοί ζωολογικοί κήποι, δραστηριότητες στο χιόνι, χάσκις και τάρανδοι, ακόμα και ξενοδοχεία φτιαγμένα από πάγο!!!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι αυτό έχει σχεδιαστεί με ακρίβεια, για να έχουμε πολύ μεγάλη πιθανότητα να δούμε το φαινόμενο του Βόρειου Σέλαος.
Η ημερομηνία αναχώρησης σε σχέση με τις χρονικές περιόδους εμφάνισής του αλλά και σε σχέση με τη φάση που θα βρίσκεται η σελήνη είναι ιδανική.
Επίσης, τα μέρη που έχουμε επιλέξει να επισκεφτούμε βρίσκονται στο σωστό γεωγραφικό πλάτος, μακριά από φωτορύπανση και προσφέρουν έναν απόλυτα μαύρο, τεράστιο ορίζοντα, ιδανικό για να δούμε το φαινόμενο.
Κινούμαστε στον Αρκτικό Κύκλο και αφιερώνουμε σημαντικό μέρος του ταξιδιού στη Βόρεια Νορβηγία και τη Σουηδία, περιοχές που έχουν από τις μεγαλύτερες πιθανότητες θέασης του Βόρειου Σέλαος παγκοσμίως.
Έτσι η πιθανότητα για την παρατήρησή του αγγίζει το 80%. Παρ? όλα αυτά το ταξίδι δεν είναι μόνο Βόρειο Σέλας.
Είναι και Ice Hotel - το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από πάγο, που κάθε καλοκαίρι λιώνει και ξανακατασκευάζεται το χειμώνα. Είναι και δραστηριότητες στο χιόνι, είναι μαγικά απομονωμένα χιονισμένα τοπία, ξεκομμένα από τον πολιτισμό, είναι και Κιρούνα (Σουηδική Λαπωνία).

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΟΣΛΟ - ΤΡΟΜΣΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο. Άφιξη και πτήση για την αρκτική πρωτεύουσα, το Τρόμσο, τη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Νορβηγίας, που είναι γνωστό και ως «Παρίσι του Βορρά». Το Τρόμσο ήταν η βάση εξερευνητών της Αρκτικής κατά τη διάρκεια του 19ου αι. Εδώ Ρώσοι, Βρετανοί, Δανοί και Γερμανοί έκαναν μια τελευταία στάση με τα πλοία τους λίγο πριν κατευθυνθούν προς τον Αρκτικό Κύκλο για τις αποστολές τους. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την υπέροχη Αρκτική Εκκλησία, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα και σήμα κατατεθέν της πόλης, που κατασκευάστηκε το 1965. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΟΜΣΟ (NORTHERN LIGHTS CHASING)

Πρωινό ελεύθερο για να επιλέξετε κάποια δραστηριότητα. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το λαπωνικό Μουσείο Polaria, το οποίο στεγάζει ένα αρκτικό ενυδρείο και μια πανοραμική αίθουσα προβολών, όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει κάποιες ταινίες σχετικές με το Βόρειο Σέλας ή με το Αρχιπέλαγος Svalbard, που βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα της Νορβηγίας -σχεδόν στη μέση της απόστασης μεταξύ Βόρειου Πόλου και Νορβηγίας- και αποτελεί το βορειότερο κατοικημένο μέρος της Γης, με μεγαλύτερο νησί το Spitsbergen (Σπιτσβέργη). Αργά το απόγευμα θα ξεκινήσουμε με το πούλμαν την 7ωρης διάρκειας εξόρμησή μας προς αναζήτηση του μαγευτικού Βόρειου Σέλαος (Northern Lights Chasing). Οι συνοδοί μας θα μας οδηγήσουν στην καλύτερη περιοχή για να το δούμε και να το φωτογραφήσουμε, δίνοντάς μας παράλληλα πληροφορίες τόσο επιστημονικές όσο και λαογραφικές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Εμείς εξασφαλίζουμε τις καλύτερες συνθήκες για να δούμε το Βόρειο Σέλας και την ημέρα αυτή και τις υπόλοιπες. Δεν μπορούμε, όμως, να εγγυηθούμε ότι θα συμβεί το φαινόμενο. Με βάση τη στατιστική και τη φυσική έχουμε εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα να το δούμε.

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΟΜΣΟ - ΝΑΡΒΙΚ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Νάρβικ. Στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε το Polar Park, το οποίο φιλοξενεί ζώα της νορβηγικής πανίδας, όπως αρκούδες, λύκους, λυγξ, αλεπούδες, ελάφια, άλκες, ταράνδους κ.ά. Το πάρκο αυτό άρχισε να λειτουργεί από τις 18 Ιουνίου του 1994. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για το Νάρβικ, την πόλη που έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στις 9 Απριλίου του 1940 οι Γερμανοί, με 11 αντιτορπιλικά και 3.000 στρατιώτες, μπήκαν στο φιόρδ του Νάρβικ και κατέλαβαν την πόλη. Ναυτική μοίρα αγγλικών πολεμικών μπήκε το ίδιο βράδυ στο φιόρδ και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στη γερμανική αποβατική μονάδα. Στις 13 Απριλίου του 1940 άλλη αγγλική ναυτική δύναμη μπήκε στο φιόρδ και κατάστρεψε όλα τα γερμανικά πολεμικά. Παρά τη σημαντική αγγλική επιτυχία, οι Γερμανοί κατέλαβαν όλη τη Νορβηγία. Άφιξη και πανοραμικός γύρος της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΡΒΙΚ - ΑΜΠΙΣΚΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ AURORA SKY)

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Αμπίσκο, όπου μας περιμένει μια συγκλονιστική εμπειρία. Αφού παραλάβουμε και φορέσουμε τις ειδικές στολές μας, θα ανεβούμε με τα chair lift (αναβατήρες) στο σταθμό Aurora Sky. Καθώς θα «αναρριχόμαστε» αργά αργά στο βουνό, η σιωπή, το σκοτάδι και η ομορφιά του Εθνικού Πάρκου Αμπίσκο θα αρχίσουν να ξυπνούν τις αισθήσεις μας. Και όταν τα μάτια μας συνηθίσουν το σκοτάδι της περιοχής, θα δούμε πολύ περισσότερα αστέρια από όσα μπορούμε να φανταστούμε. Και γιατί όχι, ακόμα και το Βόρειο Σέλας!!! Κατά την παραμονή μας στο σταθμό, το φιλικό και έμπειρο προσωπικό μπορεί να μας λύσει κάθε απορία σχετικά με το Βόρειο Σέλας. Μετά τη διάλεξη και τις σχετικές πληροφορίες, θα οδηγηθούμε στον εξωτερικό χώρο, όπου ένας εκπαιδευτής του σταθμού θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον καλύτερο τρόπο για να δείτε και να φωτογραφίσετε το Βόρειο Σέλας. Δείπνο και χρόνος στη διάθεσή σας για αναζητήσετε το μοναδικό αυτό φαινόμενο. Το Εθνικό Πάρκο Αμπίσκο είναι φημισμένο για τις πιο συχνές και πιο θεαματικές εμφανίσεις του Βόρειου Σέλαος και έτσι αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέρη παγκοσμίως για τη θέασή του. Επιστροφή στο Αμπίσκο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΠΙΣΚΟ - ΚΙΡΟΥΝΑ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΠΟ ΠΑΓΟ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΣΚΟΥΤΕΡ, ΦΑΡΜΑ ΧΑΣΚΙΣ - ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΕΛΚΗΘΡΟ)

Σήμερα το πρωί αναχωρούμε για τη Σουηδική Λαπωνία. Αφού διασχίσουμε τα σύνορα, συνεχίζουμε για τη βορειότερη πόλη της Σουηδίας, την Κιρούνα, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας. Μοναδικά τοπία βουτηγμένα στο χιόνι, που θα σας εντυπωσιάσουν. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφτούμε στην πόλη Jukkasjärvi το εκπληκτικό ξενοδοχείο Ice Hotel - το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πάγο. Κάθε χρόνο καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες από όλη τη Σουηδία ταξιδεύουν στην πόλη αυτή της Σουηδικής Λαπωνίας, 200 χλμ. βόρεια από τον Αρκτικό Κύκλο, για να ανακατασκευάσουν το ξενοδοχείο, χρησιμοποιώντας κομμάτια πάγου από έναν κοντινό ποταμό. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στην Κιρούνα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Για όσους προτιμήσουν την ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΣΚΟΥΤΕΡ, ΦΑΡΜΑ ΧΑΣΚΙΣ - ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΕΛΚΗΘΡΟ:

Επιβιβαζόμαστε σε μηχανοκίνητα σκούτερ (Snowmobile) και απολαμβάνουμε μια όμορφη διαδρομή μέχρι τη φάρμα των χάσκις. Εκεί θα κάνουμε βόλτα με έλκηθρο που το σέρνουν χάσκι ςστα απέραντα χιονισμένα δάση. Η απόλυτη ησυχία της φύσης διακόπτεται μόνο από τον ήχο του ελκήθρου που γλιστρά πάνω στο χιόνι. Μια μοναδική αρκτική εμπειρία. Μια απολαυστική, μεγάλη διαδρομή - όχι την απλή βόλτα των λίγων μέτρων που περιλαμβάνουν τα προγράμματα της Λαπωνίας, αλλά σαφάρι 40’ με έλκηθρο που το σέρνουν χάσκις. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΡΟΥΝΑ - ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Στοκχόλμη την ωραιότερη πόλη του κόσμου. Με την άφιξή μας ακολουθεί ξενάγηση. Θα δούμε μεταξύ άλλων την Γκάμλα Σταν, την παλιά πόλη, τις ιστορικές εκκλησίες, το φημισμένο Δημαρχείο του 16ου αι. με τη χρυσή του αίθουσα, όπου γίνεται η δεξίωση προς τιμήν των βραβευθέντων με Νόμπελ, τη Βουλή, την Όπερα, καθώς και το Μουσείο Βάσα με το ομώνυμο πλοίο, που βυθίστηκε στο πρώτο του ταξίδι κατά το 17ο αι. και ανελκύσθηκε ύστερα από 333 χρόνια παραμονής στο βυθό του λιμανιού της Στοκχόλμης. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ- ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
 • 3 δείπνα σε Νάρβικ, Αμπίσκο και Κιρούνα. Όλες τις ημέρες πρωινό.
 • Είσοδο στην Αρκτική Εκκλησία, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα και σήμα κατατεθέν της πόλης του Τρόμσο.
 • Επίσκεψη στο Polar Park, το οποίο φιλοξενεί ζώα της νορβηγικής πανίδας.
 • Επίσκεψη στο Δημαρχείο και το Μουσείο Βάσα στη Στοκχόλμη.
 • Παραλαβή στολών, ανάβαση με chair lift (αναβατήρες) στο σταθμό Aurora Sky στο Αμπίσκο.
 • Επίσκεψη και ποτό στο διάσημο και εντυπωσιακό Ice Hotel στη Σουηδική Λαπωνία.
 • Μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις ξεναγήσεις, όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
 • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 300 ?.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η σειρά των υπηρεσιών και των εκδηλώσεων μπορεί να αλλάξει επιτόπου, λόγω των συνθηκών περιβάλλοντος και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 ? κατ? άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ? ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

Προαιρετική 2ωρη βόλτα με έλκηθρο που το σέρνουν χάσκις - μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία

210 ? το άτομο

Σημαντική Παρατήρηση

Η τιμή ισχύει για συμμετοχή 15 ατόμων

Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (ακόμα και 10 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 100 ? κατ? άτομο.

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι πτήσεις Λάρνακα – Αθήνα - Λάρνακα με AEGEAN &

1 διανυκτέρευση στην Αθήνα στο κεντρικό ξενοδοχείο Τιτάνια 4* με πρωινό και ιδιωτικές μεταφορές.

Σας δίδετε η επιλογή άλλων ξενοδοχείων στην Αθήνα με ή χωρίς επιβάρυνση.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων.

 

 

Ένα συναρπαστικό και πρωτότυπο ταξίδι που πρώτη φορά προτείνεται στην ελληνική αγορά! Το ταξίδι αυτό απευθύνεται στους «κυνηγούς» του Βόρειου Σέλαος, οι οποίοι όμως θέλουν και πολλές ημερήσιες δραστηριότητες.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Αεροπορική μετάβαση από Όσλο - Τρόμσο και Κιρούνα - Στοκχόλμη.
 • Την παραμυθένια Κιρούνα στη Σουηδική Λαπωνία, τη βορειότερη πόλη της Σουηδίας στα σύνορα με τη Νορβηγία, με εκπληκτικά τοπία που αλλάζουν από βουνά σε κρυστάλλινες λίμνες και ποτάμια, τα οποία την εποχή που θα τα επισκεφτούμε θα είναι όλα παγωμένα, ντυμένα με ένα κάτασπρο πέπλο, δίνοντας πνοή σε εικόνες που κόβουν την ανάσα.
 • Είσοδο στην Αρκτική Εκκλησία, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα και σήμα κατατεθέν της πόλης του Τρόμσο.
 • Επίσκεψη και ποτό στο διάσημο και εντυπωσιακό Ice Hotel στη Σουηδική Λαπωνία, πολύ κοντά στην Κιρούνα. Είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο από πάγο στον κόσμο, ένα εφήμερο έργο τέχνης το οποίο κατασκευάζεται από πάγο κάθε χειμώνα, αφού κάθε καλοκαίρι λιώνει. Ένα δημιούργημα του ανθρώπου που δεν πρέπει να χάσετε, μια κατασκευή που δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες.
 • 7ωρης διάρκειας εξόρμηση προς αναζήτηση του Βόρειου Σέλαος -Northern Lights Chasing- από το Τρόμσο.
 • Παραλαβή στολών, ανάβαση με chair lift (αναβατήρες) στο σταθμό Aurora Sky στο Αμπίσκο και χρόνος για να απολαύσουμε το εκπληκτικό φαινόμενο του Βόρειου Σέλαoς.
 • Επίσκεψη στο Polar Park, το οποίο φιλοξενεί ζώα της νορβηγικής πανίδας.
 • Επίσκεψη στο Δημαρχείο και το Μουσείο Βάσα στη Στοκχόλμη.
 • Πτήσεις: Αθήνα - Όσλο, Στοκχόλμη - Αθήνα.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Highlights

 • Αεροπορική μετάβαση από Όσλο - Τρόμσο και Κιρούνα - Στοκχόλμη.
 • Την παραμυθένια Κιρούνα στη Σουηδική Λαπωνία, τη βορειότερη πόλη της Σουηδίας στα σύνορα με τη Νορβηγία, με εκπληκτικά τοπία που αλλάζουν από βουνά σε κρυστάλλινες λίμνες και ποτάμια, τα οποία την εποχή που θα τα επισκεφτούμε θα είναι όλα παγωμένα, ντυμένα με ένα κάτασπρο πέπλο, δίνοντας πνοή σε εικόνες που κόβουν την ανάσα.
 • Είσοδο στην Αρκτική Εκκλησία, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα και σήμα κατατεθέν της πόλης του Τρόμσο.
 • Επίσκεψη και ποτό στο διάσημο και εντυπωσιακό Ice Hotel στη Σουηδική Λαπωνία, πολύ κοντά στην Κιρούνα. Είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο από πάγο στον κόσμο, ένα εφήμερο έργο τέχνης το οποίο κατασκευάζεται από πάγο κάθε χειμώνα, αφού κάθε καλοκαίρι λιώνει. Ένα δημιούργημα του ανθρώπου που δεν πρέπει να χάσετε, μια κατασκευή που δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες.
 • 7ωρης διάρκειας εξόρμηση προς αναζήτηση του Βόρειου Σέλαος -Northern Lights Chasing- από το Τρόμσο.
 • Παραλαβή στολών, ανάβαση με chair lift (αναβατήρες) στο σταθμό Aurora Sky στο Αμπίσκο και χρόνος για να απολαύσουμε το εκπληκτικό φαινόμενο του Βόρειου Σέλαoς.
 • Επίσκεψη στο Polar Park, το οποίο φιλοξενεί ζώα της νορβηγικής πανίδας.
 • Επίσκεψη στο Δημαρχείο και το Μουσείο Βάσα στη Στοκχόλμη.
 • Πτήσεις: Αθήνα - Όσλο, Στοκχόλμη - Αθήνα.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

«Τυλιγμένη» γύρω από τον Αρκτικό Κύκλο, χιονισμένα χωριά, παγωμένα ποτάμια και λίμνες, πολικοί ζωολογικοί κήποι, δραστηριότητες στο χιόνι, χάσκις και τάρανδοι, ακόμα και ξενοδοχεία φτιαγμένα από πάγο!!!

Περίοδοι

 • Iανουάριος - Μάρτιος 2017

Χάρτης Ταξιδιού Βόρειο Σέλας - Σουηδική & Νορβηγική Λαπωνία

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info