fb

Μεγάλη Αλάσκα – Εσωτερικός Δίαυλος: Χερσόνησος Κενάι, Δυτικός Καναδάς, Βραχώδη Όρη, Σιάτλ | 05.08.2024

Διάρκεια: 19 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 8790€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής, από τα ταξίδια που το Versus έχει σχεδιάσει μετά από εμπειρία ετών και μια σειρά αποστολών που το έχουν πραγματοποιήσει. Ο συνδυασμός του δυτικού Καναδά και της Αλάσκα είναι απαιτητικός από πλευράς σχεδιασμού και οργάνωσης, με πολλές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Ο Καναδάς, δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον κόσμο (πίσω μόνο από τη Ρωσία) είναι μια αχανής χώρα και συνάμα από τις πιο αραιοκατοικημένες. Η εκπληκτική του φύση, με όλες τις αποχρώσεις του πράσινου να αποτυπώνονται στα Εθνικά του Πάρκα και τις σμαραγδένιες λίμνες στα Καναδικά Βραχώδη Όρη, αλλά και οι πανέμορφες πόλεις του Δυτικού Καναδά, συμπληρώνουν ένα μοναδικό ταξίδι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη σας.

Και φυσικά η Αλάσκα, το βορειότερο κομμάτι της αμερικανικής ηπείρου, είναι η γη των εξαιρετικών αντιθέσεων, με τις συνεχείς εναλλαγές εικόνων και σκηνικών: επιβλητικά ανάγλυφα, απέραντες παγωμένες εκτάσεις και ψηλές οροσειρές που παραμένουν ανεξερεύνητες, ακτογραμμή πολύμορφα διαμελισμένη με κόλπους, χερσονήσους, φιόρδ και αρχιπελάγη, ποταμοί με ορμητικά νερά και παγετώνες. Η παρθένα αγριότητα του τοπίου προκαλεί δέος. Ελάχιστα μέρη στον κόσμο κάνουν τον επισκέπτη να αισθάνεται τόσο μικρός και ασήμαντος αντικρίζοντας τη μεγαλοπρέπεια της φύσης και την αβεβαιότητα της επιβίωσης σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με το ταξίδι μας αυτό εξερευνούμε λεπτομερειακά την Αλάσκα (χωρίς να πηγαίνουμε μόνο στα βασικά) και στον Δυτικό Καναδά. Η μοναδική αυτή εμπειρία ξεκινάει από το Κάλγκαρυ και το Μπανφ στα καναδικά Βραχώδη Όρη. Επόμενος σταθμός μας το Τζάσπερ, πριν αναχωρήσουμε για το διάσημο παραθε­ριστικό κέντρο του Σαν Πικς. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε σε μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, το Βανκούβερ κι από εκεί επισκεπτόμαστε την πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολούμπια, την πανέμορφη Βικτόρια. Αεροπορικώς φτάνουμε στο Φέρμπανκς της Αλάσκας και συνεχίζουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της και το Άνκορατζ, που βρίσκεται στον μυχό του πορθμού Κουκ. Ακολουθεί το Τζούνο, η πρωτεύουσά της, και η Σίτκα, η πιο όμορφη πόλη της Αλάσκας. Από εκεί θα πετάξουμε για το Σιάτλ, μια πανέμορφη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αυτό το ταξίδι του Versus έχει έναν σκοπό. Να γνωρίσετε πραγματικά τις ομορφιές και τις σπάνιες εμπειρίες ενός τόπου όπως η Αλάσκα.  Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υπερπλήρες και διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο στην Αλάσκα και στον Δυτικό Καναδά, όχι με βιαστικά περάσματα αλλά με διαμονές και εμπειρίες για να καλύψουμε πραγματικά την Αλάσκα και τα Βραχώδη όρη του Καναδά που αποτελούν έναν ακριβό προορισμό.

Δεν είναι ένα απλό πανόραμα πόλεων του ανατολικού Καναδά που αφήνει τον επισκέπτη με την πικρία ότι δεν γνώρισε ουσιαστικά την Αλάσκα, αλλά στην πραγματικότητα χτενίζουμε τα εθνικά προστατευόμενα πάρκα, τα ποτάμια, τις θάλασσες της Αλάσκας και εξερευνούμε την πραγματική άγρια ζωή αυτής της τόσο ιδιαίτερης γωνιάς του πλανήτη με ΠΟΛΥ ακριβές δραστηριότητες και εκδρομές που περιλαμβάνονται στην τιμή.

Ειδικότερα:

  • Πολύ καλές πτήσεις που φτάνουν στο Κάλγκαρυ, την είσοδο για τα Καναδικά Βραχώδη Όρη και επιστροφή από Σιάτλ για να δούμε μια εντυπωσιακή και απομονωμένη πόλη των ΗΠΑ, που δύσκολα μπορεί κάποιος να φτάσει μέχρι εδώ.
  • Επιλέγουμε πτήση από τη Σίτκα για το Σιάτλ και όχι πλεύση και διαν/σεις σε πλοία της γραμμής (φέρυ) μεσοπέλαγα, με τα οποία στην ουσία δεν βλέπεις τίποτα για ημέρες. Δεν είναι κρίμα να δεις τη μισή Αλάσκα και να χάσεις τις μέρες εν πλω;

Οι διοργανωτές ταξιδιών λόγω του μεγάλου κόστους και των δυσεύρετων των υπηρεσιών στην Αλάσκα περιορίζονται σε ένα βιαστικό πέρασμα από το Φέρμπανκς και από το Άνκορατζ αφήνοντας τα σημεία που κρύβεται η πραγματική ομορφιά της Αλάσκας εκτός. Δεν είναι κρίμα να δείτε τη μισή Αλάσκα;

ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟ VERSUS ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ

*ΑΚΡΙΒΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΙ ΟΠΟΥ ΠΑΜΕ*

 

  • Αξέχαστη βόλτα με Τελεφερίκ στο Σόλφερ Μάουντεν στο Μπανφ: Θα απολαύσουμε την ομορφιά του Σόλφερ Μάουντεν, στο ο­ποίο και θα ανέβουμε με τελεφερίκ μέχρι την κορυφή του, σε ύψος 2.285 μέτρων. Η θέα κόβει την ανάσα και κανείς δε μένει ασυγκίνητος σε μια εκδρομή ακριβή που κανονίσαμε να μην λείψει από το πρόγραμμα!
  • Μαγευόμαστε από τα κρυστάλλινα νερά στην κρουαζιέρα στη λίμνη Μαϊνγουάνκα: Κρουαζιέρα με πλοιάριο στη λίμνη Μαϊνγουάνκα, μία από τις πολλές λίμνες του Εθνικού Πάρκου Παγετώνων που τα γαλακτώδη πρά­σινα νερά της υποδηλώνουν την παρουσία ιζημάτων, λόγω τριβής των βράχων των βουνών με τους παγετώνες που λιώ­νουν. Μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. Μια εμπειρία που κοστίζει περίπου 130 δολάρια Καναδά και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας.
  • Εικόνες της φύσης του Καναδά στα καλύτερά της στο Εθνικό Πάρκο Μπανφ: Το Εθνικό Πάρκο Μπανφ είναι το παλαιότερο εθνικό πάρκο του Καναδά, που ιδρύθηκε το 1885 ως Πάρκο Βραχωδών Βουνών. Είστε έτοιμοι να το εξερευνήσουμε;
  • Ετοιμάστε τη φωτογραφική σας για τη Λίμνη Λουίζ και το Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ: Γίνεται να έρθουμε στον Καναδά και να αφήσουμε απ’ έξω τη Λίμνη Λουίζ, την πιο δημοφιλή και φωτογραφημένη λίμνη του; Από την άλλη η φυσική ομορφιά του Εθνικού Πάρκου Τζάσπερ, στο οποίο θα μπούμε, το καθιστά ένα από τα 5 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στην επαρχία της Αλμπέρτα.
  • Γνωρίζουμε τον Παγετώνα Αθαμπάσκα σε μια εκδρομή με ειδικά οχήματα  (το κόστος περιλαμβάνεται): Στην περιοχή των παγετώνων Κολούμπια, θα επιβιβαστούμε σε ειδικά κατασκευασμένο όχημα, για να εξερευνήσουμε τον παγετώνα Αθαμπάσκα.
  • Δεν είναι κρίμα να μην δείτε τα σε βάθος τα Βραχώδη Όρη και Πάρκα όπως το Εθνικό Πάρκο Γκλέισιερ;: Η είσοδος στο Κάλγκαρι και η πρώτη διανυκτέρευση εκεί μας δίνει τη δυνατότητα από την επόμενη ημέρα το πρωί ξεκούραστοι να εξερευνήσουμε τα Βραχώδη Όρη μέσα στις επόμενες 4 ημέρες και όχι σε λιγότερο χρόνο. Έτσι έχουμε το χρόνο να δούμε και να επισκεφτούμε συγκλονιστικά Πάρκα όπως το Γκλέισιερ που σε άλλα προγράμματα παρακάμπτονται λόγω κόστους.
  • Φτάσαμε στο Σαν Πικς, το φημισμένο: Ένα διάσημο παραθε­ριστικό κέντρο για τους Καναδούς χειμώνα και καλοκαίρι ‒ τον χειμώνα ως χιονοδρομικό κέντρο και το καλοκαίρι για τις υ­παίθριες δραστηριότητες που προσφέρει. Δεν αφήνουμε άδειες μέρες, τις γεμίζουμε με εμπειρίες.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ακριβό Βανκούβερ: Παρά την πανάκριβη διαμονή στο Βανκούβερ θα αφιερώσουμε εδώ 3 διανυκτερεύσεις για να απολαύσουμε μια από τις ομορφότερες πόλεις στη γη!
  • Ολοήμερη ξενάγηση στο Βανκούβερ για να γνωρίσουμε τα πιο σπουδαία αξιοθέατα: Αφιερώνουμε ολόκληρη μέρα στο Βανκούβερ που έχει απ’ όλα. Διασχίζουμε τη φημισμένη γέφυρα Καπιλάνο, πηγαίνουμε στην Αγορά Lonsdale, κάνουμε πανοραμική περιήγηση της πόλης και δεν παραλείπουμε τη Νήσο Γκράνβιλ. Δεν κάνουμε πέρασμα μισής μέρας από το Βανκούβερ, αλλά το γνωρίζουμε σε βάθος!
  • Μοναδική και πανακριβή εκδρομή στο Νησί Βανκούβερ και την πόλη Βικτόρια: Μια ξεχωριστή ολοήμερη και πανάκριβη εκδρομή με πλοιάριο στο νησί Βανκούβερ και την πόλη Βικτόρια στην οποία θα ξεναγηθούμε.
  • Κρουαζιέρα στα νερά των ποταμών Τσίνα και Τανάνα που διασχίζει το Φέρμπανκς: Ακόμη μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στα νερά των ποταμών Τσίνα και Τανάνα που διασχίζει το Φέρμπανκς για να το δούμε αλλιώς!
  • Βόλτα-έκπληξη με θέμα τους χρυσοθήρες του 19ου αιώνα: Αυτή η εμπειρία είναι έκπληξη από το Versus Travel που πάντα πρωτοτυπεί και δεν σας αφήνει ποτέ χωρίς να σας αποκαλύψει τα πιο παράξενα μυστικά του κάθε τόπου που επισκέπτεστε!
  • Κρουαζιέρα στους 26 παγετώνες: Αν αυτό δεν είναι εμπειρία τότε τι; Μια σπάνια και ακριβή κρουαζιέρα θέασης των 26 παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ!
  • Κρουαζιέρα στο Εθνικό Πάρκο Kenai Fjords: Δεν είναι κρίμα  να πάμε στην Αλάσκα και να μη δούμε την άγρια  ζωή της και τα άγρια τοπία της και να κινούμαστε μόνο σε πόλεις; Γίνεται να μη δείτε τη χερσόνησο κάτω από το Άνκορατζ και τα αξιοθέατα του Εθνικού Πάρκου Kenai Fjords; Κάνουμε μια κρουαζιέρα 6 ωρών με μεσημεριανό γεύμα που έχει σχεδιαστεί για να δούμε όσα περισσότερα τοπία και άγρια ζωή γίνεται. Φάλαινες, όρκες και φώκαινες αλλά και θαλάσσια λιοντάρια βρίσκονται εδώ…
  • Διαδρομή με τον διάσημο Σιδηρόδρομο της Αλάσκας: Θα κάνουμε τη διαδρομή από το Σιούαρντ στο Άνκορατζ με τον διάσημο Σιδηρόδρομο της Αλάσκας. Τα μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν τη θέα στο εκπληκτικό τοπίο.
  • Βλέπουμε τον εσωτερικό δίαυλο και τις σπάνιες ομορφιές της Αλάσκας: Με δύο διανυκτερεύσεις στο Τζούνο και 2 νύχτες στη Σίτκα θα δούμε όλες τις σπάνιες ομορφιές της Αλάσκας που δεν μπορεί να δει κάποιος σε ταξίδια που κινούνται βιαστικά μόνο στις βασικές περιοχές. Πάμε εκεί που κρύβονται όλες οι ομορφιές της Αλάσκας.
  • Ο Παγετώνας Μέντενχολ για τα μάτια σας μόνο:  Το επιστέγασμα της περιήγησής μας στο Τζούνο είναι ο φυσικός θησαυρός του, ο παγετώνας Μέντενχολ, ένας από τους 38 παγετώνες που ρέουν από το τεράστιο πεδίο πάγου Τζούνο.
  • Η μοναδική εμπειρία της παρατήρησης φαλαινών: Τον εσωτερικό δίαυλο θα τον δούμε αλλιώς: Πλεύση στο καλύτερο κομμάτι του εσωτερικού διαύλου με παρατήρηση φαλαινών με απλό υδροφωνικό σύστημα για τους πελάτες μας!
  • Birds Bear and Barnacles Καταφύγιο Αρκούδας Νοσοκομείο αρπακτικών πτηνών Alaska Raptor CenterΜια τριπλή μοναδική εμπειρία στη Σίτκα που θα δούμε αετούς, θα κάνουμε επίσκεψη στο καταφύγιο αρκούδας Fortress of the Bear, στο καταφύγιο και νοσοκομείο αρπακτικών πτηνών Alaska Raptor Center.
  • Σπάνια διαμονή στη Σίτκα: Μια πραγματικά σπάνια διαμονή στη Σίτκα μία πόλη που προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης και αέρος. Κάνουμε ιστορική περιήγηση σε μια πόλη που δύσκολα προσεγγίζεται αλλά πανεύκολα λατρεύεται!
  • Διαμονή στο Σιάτλ: Πριν τελειώσει το ταξίδι μας, κάνουμε διαμονή στο κοσμοπολίτικο Σιάτλ, από τις πιο εναλλακτικές μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ.
  • Πέντε εσωτερικές πτήσεις και εσωτερικός δίαυλος: Με 5 εσωτερικές πτήσεις θα δούμε όλη την Αλάσκα χωρίς να παραλείπουμε και τον Εσωτερικό Δίαυλο. Ένα ταξίδι που τα έχει κυριολεκτικά ΟΛΑ!

 

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΑΛΓΚΑΡΥ (Ξενάγηση)

Γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κάλγκαρυ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το αε­ροδρόμιο εισόδου για τα καναδικά Βραχώδη Όρη είναι αυτό του Κάλγκαρυ, που βρίσκεται στη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της πολιτείας Αλμπέρτα, 80 χλμ. πιο ανατολικά από το θέρετρο του Μπανφ. Ήταν η έδρα των Χειμερινών Ολυμπια­κών Αγώνων του 1988 και η φήμη της πόλης ως «Καουμπόι Τάουν» δικαιώνεται κάθε Ιούλιο, όταν διοργανώνεται εκεί το 10ήμερο Φεστιβάλ Στάμπιτ (Πανικός), με διάφορα σόου, χο­ρούς Ινδιάνων, ροντέο κ.λπ., που παραπέμπουν στην «Ά­γρια Δύση».

Εμπειρίες που θα ζήσουμε σήμερα

Κάλγκαρι Ξενάγηση

Κάνουμε μια σύντομη αλλά πλήρη βόλτα στην πόλη για να δούμε τα ιστο­ρικά κτήρια και τα μνημεία της, τον πύργο του Κάλγκαρυ, το φρούριο, το πάρκο Stampede, όπου γίνεται κάθε χρόνο το μεγαλύτερο Rodeo Show στον κόσμο, το εμπορικό κέντρο με τους ουρανοξύστες κ.ά.

Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέ­ρευση.

2η ημέρα: ΚΑΛΓΚΑΡΥ ‒ ΜΠΑΝΦ ‒ Ξενάγηση, τελεφερίκ στο Σόλφερ Μάουντεν, κρουαζιέρα στη λίμνη Μαϊνγουάνκα ‒ ΚΑΝΜΟΡ

Η σημερινή μέρα ξεκινάει από το Κάλγκαρυ ενώ μας περιμένουν ξεχωριστές εικόνες και εμπειρίες στο Μπανφ μέχρι να φτάσουμε στο Κάνμορ.

Εμπειρίες που θα ζήσουμε σήμερα

Τελεφερίκ στο Σόλφερ Μάουντεν

Το πρόγραμμά μας σήμερα θα μας δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε την ομορφιά του Σόλφερ Μάουντεν, στο ο­ποίο και θα ανέβουμε με τελεφερίκ μέχρι την κορυφή του, σε ύψος 2.285 μέτρων. Η θέα είναι μοναδική και η οργάνωση αυτής της πόλης θυμίζει Κεντρική Ευρώπη, αλλά οι πινακίδες της κορυφής μάς θυμίζουν πόσο πολύ απέχουν άλλες πόλεις του κόσμου από το Μπανφ

Kρουαζιέρα στη λίμνη Μαϊνγουάνκα

Από αυτή τη μέρα δεν μπορεί να λείπει μια κρουαζιέρα με πλοιάριο στη λίμνη Μαϊνγουάνκα, μία από τις πολλές λίμνες του Εθνικού Πάρκου Παγετώνων που τα γαλακτώδη πρά­σινα νερά της υποδηλώνουν την παρουσία ιζημάτων, λόγω τριβής των βράχων των βουνών με τους παγετώνες που λιώ­νουν. Μια εμπειρία Μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. Μια εμπειρία που κοστίζει περίπου 130 δολάρια Κανάδα και η οποία περιλαμβάνεται στην τιμή του προγράμματός μας.

Μπανφ – Εθνικό Πάρκο και Ξενάγηση

Το Μπανφ (Banff) δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια αλλά οι εικόνες μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό. Θαυμάζουμε το με­γαλείο των παγετώνων καθώς ανηφορίζουμε και ταξιδεύ­ουμε στο Εθνικό Πάρκο του Μπανφ. Το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο, που βρίσκεται στα καναδικά Βραχώδη Όρη αποτελεί έναν από τους παγκοσμίως γνωστούς προορισμούς θερινών και χειμερινών διακοπών. Μετά από μια εντυπω­σιακή διαδρομή, άφιξη στο γραφικό Μπανφ όπου θα δούμε τα βασικά αξιοθέατα.

Άφιξη στο Κάνμορ, τακτο­ποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΝΜΟΡ – ΛΙΜΝΗ ΛΟΥΙΖ – ΤΖΑΣΠΕΡ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΑΘΑΜΠΑΣΚΑ (Εκδρομή με ειδικά οχήματα – Το κόστος περιλαμβάνεται)

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το Εθνικό Πάρκο Τζά­σπερ μέσα από τον περίφημο δρόμο Icefields parkway και αξέχαστες εμπειρίες όπως τη Λίμνη Λουίζ και τον Παγετώνα Αθαμπάσκα

Εμπειρίες που θα ζήσουμε σήμερα

Διαδρομή μέσα από τον φημισμένο δρόμο του Καναδά  Icefields parkway

Άναυδους πραγματικά θα μας αφήσει το ανεπανάλη­πτο μεγαλείο της φύσης στην καρδιά των Βραχωδών Ο­ρέων, ένα τοπίο που από πολλούς χαρακτηρίζεται από τα εντυπωσιακότερα στον κόσμο: λίμνες με σμαραγδένιο χρώμα, παγετώνες και χιονισμένες βουνοκορφές που κα­θρεπτίζονται στα ήρεμα νερά, καταρράκτες καθώς και μία μοναδική πανίδα και χλωρίδα. Θα συναντήσουμε ζώα της αρκτικής ζώνης (αρκούδες, ταράνδους, ελάφια, λαγούς, ε­νυδρίδες, λύκους κ.ά.) και θα φωτογραφηθούμε σε τοπία που μοιάζουν με καρτ ποστάλ.

Λίμνη Λουίζ

Δεν γίνεται να έρθουμε στον Καναδά και να μην δούμε την περίφημη Λίμνη Λουίζ, την πιο δημοφιλή και φωτογραφημένη λίμνη του. Θα θαυμάσουμε το τοπίο με φόντο τον πα­γετώνα Βικτόρια και θα καταλάβουμε τι πάει να πει «απόκοσμη ομορφιά».

Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ

Επόμενος σταθμός μας το Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ μιας και έχουμε διαμορφώσει έτσι το πρόγραμμά μας ώστε να μην χάσουμε καμία γωνιά επικής ομορφιάς. Η είσοδος στο Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ (Jasper), στην καρδιά των Καναδικών Βραχωδών Ορέων είναι μια εμπειρία που έχουν την ευκαιρία να ζήσουν λίγοι. Η φυσική ομορφιά του Τζάσπερ, το καθιστά ένα από τα 5 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στην επαρχία της Αλμπέρτα.

Παγετώνας Αθαμπάσκα: εκδρομή με ειδικά οχήματα  (το κόστος περιλαμβάνεται)

Στη συνέχεια, στην περιοχή των παγετώνων Κολούμπια, θα επιβιβαστούμε σε ειδικά κατασκευασμένο ό­χημα, για να εξερευνήσουμε τον παγετώνα Αθαμπάσκα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας μέσω του Icefields parkway και διανυκτέρευση πλήρεις εικόνων.

4η ημέρα: ΚΑΝΜΟΡ – ΣΑΝ ΠΙΚΣ με Εθνικό Πάρκο Γκλέισιερ

Σήμερα κατευθυνόμαστε προς τη δυτική ακτή του Καναδά. Η διαδρομή μας περνά από πανέμορφα τοπία με πυκνά δάση, λίμνες, ποτάμια και χιονισμένες βουνοκορφές ακόμα και το κατακαλόκαιρο. Κάνουμε στάση στο Εθνικό Πάρκο Γκλέισιερ και βλέπουμε μαγικές εικόνες πριν φτάσουμε στο Σαν Πικς.

Εμπειρίες που θα ζήσουμε σήμερα

Εθνικό Πάρκο Γκλέισιερ

Πρώτος σταθμός Εθνικό Πάρκο Γκλέισιερ ή αλλιώς Εθνικό Πάρκο Παγετώνων με τους Υγρότοπους της Βρετανικής Κολομβίας και σπίτι του Rogers Pass του ψηλού ορεινού περάσματος με τις καλυμμένες με πάγο κορυφές, τους απότομους βράχους και τις στενές κοιλάδες.

Σαν Πικς το φημισμένο

 Μετά το Εθνικό Πάρκο Παγετώνων, αναχώρηση για το Σαν Πικς, ένα διάσημο παραθε­ριστικό κέντρο για τους Καναδούς χειμώνα και καλοκαίρι - τον χειμώνα ως χιονοδρομικό κέντρο και το καλοκαίρι για τις υ­παίθριες δραστηριότητες που προσφέρει. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΣΑΝ ΠΙΚΣ – ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ (Οδική διαδρομή)

Άλλη μια ημέρα εντυπωσιακής διαδρομής σήμερα, μέσα σε ένα εκπληκτικό εναλλασσόμενο τοπίο, με προορισμό το Βαν­κούβερ στις ακτές του Ειρηνικού και στάσεις σε όμορφες γωνιές.

Εμπειρίες που θα ζήσουμε σήμερα

Πόλη Hope

Πρώτη στάση μας στη διαδρομή προς το Βανκούβερ η πόλη Hope στη συμβολή των ποταμών Fraser και Coquihalla.

Harrison Hot Springs

Το Harrison Hot Springs είναι ένα χωριό που βρίσκεται στο νότιο άκρο της λίμνης Harrison στην κοιλάδα Fraser της Βρετανικής Κολομβίας. Ένα κομμάτι παραδείσου με νερά σαν καθρέφτες, φωλιασμένο σε ένα ορεινό σκηνικό.

Βανκούβερ η μαγική πόλη

Το Βανκούβερ θεωρείται η πιο όμορφη πόλη του Καναδά και μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Το λοφώδες έδαφος στο οποίο είναι χτι­σμένο και οι πολλές γέφυρες, προσφέρουν υπέροχη θέα στον ωκεανό, στην παραλία και στην πόλη. Είναι η 3η σε μέ­γεθος πόλη της χώρας μετά το Τορόντο και το Μόντρεαλ. Αποτελεί το οικονομικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της δυτικής ακτής.

Οι κάτοικοί του έλκουν την καταγωγή τους από διάφορα μέρη της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας – είναι η πιο «α­σιατική» πόλη της Βόρειας Αμερικής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για μία βόλτα στην παραλία με τα γραφικά κέντρα και τα εστιατόρια με τις θα­λασσινές λιχουδιές. Ακόμη μπορείτε να επισκεφθείτε με βα­ποράκι τα δεκάδες νησάκια στο αρχιπέλαγος και τον Κόλπο του Βανκούβερ. Για το δείπνο σας προτείνουμε κάποιο πα­ραθαλάσσιο εστιατόριο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα γιγάντια καβούρια του Ειρηνικού. Διανυκτέ­ρευση.

6η ημέρα: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ ‒ Γέφυρα Καπιλάνο, Αγορά Lonsdale, Πανοραμική περιήγηση, Νήσος Γκράνβιλ

Μια γεμάτη μέρα στο Βανκούβερ η σημερινή που θα μας δώσει μια πρώτη, γερή γεύση της ομορφιάς του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γέφυρα Καπιλάνο, αγορά Lonsdale, πανοραμική περιήγηση της πόλης αλλά και Νήσο Γκράνβιλ.

Εμπειρίες που θα ζήσουμε σήμερα

Γέφυρα Καπιλάνο

Θα περάσουμε από την Κρεμαστή Γέφυρα Capilano, την παλαιότερη και πιο εντυπωσιακή της χώρας, με θέα σε ένα φαράγγι 70 μέτρων. Μια μοναδική εμπειρία στο Βανκούβερ, για να περάσουμε το κατάφυτο φαράγγι πάνω από τα ορμητικά νερά ποταμού σε μεγάλο ύψος, όπως μόνο σε ταινίες έ­χουμε δει.

Αγορά Lonsdale

Στην αποβάθρα lonsdale, μας περιμένει μία μεγάλη και φαντασμαγορική α­γορά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το Κέντρο Αλιείας και η Α­γορά Σολομού.

Πανοραμική περιήγηση

Μια ξεχωριστή πανοραμική ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την Chinatown, την Robson Street, την οικονομική περιοχή, το Englishman's Bay και το Stanley Park, τόσο μεγάλο όσο ολόκληρη η οικονομική περιοχή.

Νήσος Γκράνβιλ

Το υπόλοιπο απόγευμα και βράδυ, θα το περάσουμε στη Νήσο Γκράνβιλ χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας τις όμορφες στιγμές.

7η ημέρα: : ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ ‒ Εκδρομή στο Νησί Βανκούβερ και την πόλη ΒΙΚΤΟΡΙΑ, Κήποι Μπούτσαρτ (Butchart), Πανοραμική ξενάγηση της Βικτόρια

Η μέρα μας περιλαμβάνει ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα της Βρετανικής Κο­λομβίας, την κουκλίστικη Βικτόρια, την «πόλη της θάλασσας και των κήπων», που βρίσκεται πάνω στο νησί Βανκούβερ, το μεγαλύτερο νησί της Βόρειας Αμερικής στον Ειρηνικό ω­κεανό. (Κόστος εκδρομής $140-160 κατ’ άτομο/ περιλαμβάνεται στην τιμή).

Εμπειρίες που θα ζήσουμε σήμερα

Εκδρομή στη Βικτόρια

Η διαδρομή για το νησί με το πλοιάριο διαρκεί 1½ ώρα και συνε­χίζουμε οδικώς για τη Βικτόρια. Εκεί, θα δούμε το κοινοβούλιο, παλιά νεοκλασικά κτήρια με το χαρακτηριστικό στυλ της Βρε­τανικής περιόδου, το πάρκο με τα περίφημα τοτέμ και φυ­σικά θα ξεκουραστούμε πίνοντας τον καφέ μας στο διάσημο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Fairmont Empress αλλά και απολαμβάνοντας το γεύμα μας στο νησί.

Κήποι Μπούτσαρτ (Butchart)

Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τους μαγικούς Κήπους Butchart ή αλλιώς… τον Κήπο της Εδέμ. Η κυρία Μπούτσαρτ ξεκίνησε το 1904 να δημιουργεί τις ξεχωριστές φλοράλ κατασκευές της και σήμερα, οι κήποι δέχονται περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο.

Πανοραμική περιήγηση στη Βικτόρια

Η πανοραμική περιήγηση στη Βικτόρια περιλαμβάνει στάση στο πάρκο Thunderbird και τους πόλους τοτέμ του, τα μνημειώδη γλυπτά, το Empress Hotel, το Κοινοβούλιο, το λιμάνι και τα υδροπλάνα του.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βανκούβερ. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ – ΣΙΑΤΛ (ΗΠΑ) – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΦΕΡΜΠΑΝΚΣ

Αναχώρηση οδικώς για το Σιάτλ και στη συνέχεια πτήση από το Σιάτλ για το Φέρμπανκς, την πόλη που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο αυτής της μεγάλης αλλά εξαιρετικά αραιοκατοι­κημένης πολιτείας των ΗΠΑ που λέγεται Αλάσκα. Το μέγεθός της είναι πάνω από τρεις φορές αυτό της Γαλλίας, αλλά ο πληθυσμός της είναι μόνο 700.000 άτομα. Η αχανής αυτή περιοχή συνορεύει στα ανατολικά με τον Καναδά, στα δυτικά με τη Ρωσία και βρέχεται από τον Αρκτικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Άφιξη στο Φέρμπανκς και τακτοποίηση στο ξενοδο­χείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΦΕΡΜΠΑΝΚΣ ‒ Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο, Ξενάγηση, Βόλτα-έκπληξη με χρυσοθήρες

Το Φέρμπαγκς απλώνεται μπροστά στα μάτια μας για να μας χαρίσει νέες, μοναδικές εμπειρίες με την κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο να ξεχωρίζει.

Εμπειρίες που θα ζήσουμε σήμερα

Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο

Νωρίς το πρωί θα λάβουμε μέρος σε μια πανέμορφη και εκ­παιδευτική κρουαζιέρα στα νερά του ποταμού Τσίνα και Τανάνα που δια­σχίζει το Φέρμπανκς και αποτελούσε τον εμπορικό και επικοι­νωνιακό δίαυλο της πόλης με τις γειτονικές περιοχές.

Μέσα στο πλοιάριο Discovery III, θα μάθουμε για τις συνήθειες και τη χειμερινή καθημερινότητα των ανθρώπων του Βορρά, θα κάνουμε στάση σε μια αναπαράσταση οικισμού Ινδιάνων Αθαμπά­σκα, θα δούμε ένα εκτροφείο σκυλιών ελκήθρου και θα μά­θουμε την αξία του σολομού για τη διατροφή των κατοίκων της Αλάσκας.

Ξενάγηση και βόλτα-έκπληξη με χρυσοθήρες

Θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στην πόλη του Φέρμπαγκς ενώ θα αναχωρήσουμε και για μια βόλτα-έκπληξη, με θέμα τους χρυ­σοθήρες του 19ου αιώνα. Το Versus έχει ετοιμάσει μια δρα­στηριότητα που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΦΕΡΜΠΑΝΚΣ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΚΟΡΑΤΖ (Ξενάγηση)

Κατευθυνόμενοι και πάλι νότια, θα φύγουμε από το Φέρ­μπανκς μέχρι τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας, στα  παρά­λια  του βόρειου Ειρηνικού. Το Άνκορατζ αποκαλείται «η κο­ρυφή του κόσμου», λόγω της ευκολίας που παρέχει στις α­κτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές στα διάφορα μέρη του βορείου ημισφαιρίου. Το λιμάνι του δεν παγώνει ποτέ και η αεροπορική βάση του έχει πτήσεις προς όλες τις μεγάλες πόλεις του Βορρά, με τη μικρότερη δυνατή διαδρομή μέσω του Βόρειου Πόλου.

Εμπειρίες που θα ζήσουμε σήμερα

Ξενάγηση  στο Άνκορατζ και Μουσείο Άνκορατζ

Γνωρίζουμε τα βασικά αξιοθέατα του Άνκορατζ και της περιοχής που θα μείνουμε τις επόμενες μέρες.

Θα γνωρίσουμε επίσης και το φημισμένο Μουσείο Άνκορατζ.

Επιστροφή στο Άνκορατζ και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΑΝΚΟΡΑΤΖ – ΓΟΥΙΤΙΕΡ – Κρουαζιέρα στους 26 παγετώνες – ΑΝΚΟΡΑΤΖ

Σήμερα, πηγαίνουμε στο γειτονικό Γουίτιερ, που είναι το λιμάνι  αναχώ­ρησης για τις  κρουαζιέρες θέασης των παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ. Ενώ το Άνκορατζ βρίσκεται στα δυ­τικά της χερσονήσου του Κενάι, προστατευμένο από τους α­νέμους του ωκεανού, το Γουίτιερ βρίσκεται στα ανατολικά και έχει πρόσβαση σε όλους τους κατακόρυφους, ορεινούς ό­γκους της γειτονικής «λιμνοθάλασσας» του κόλπου Πρινς Γουίλιαμ.

Εμπειρίες που θα ζήσουμε σήμερα

Κρουαζιέρα στους 26 παγετώνες

Μια ακόμη εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη σε αυτό το ταξίδι. Το πλοίο μας θα περάσει από 26 παγετώνες κυριο­λεκτικά, διασχίζοντας τα παγωμένα νερά για περίπου πέντε ώρες και μεταφέροντάς μας σε τοπία που μόνο σε ταινίες υπάρχουν. Θα δούμε παγετώνες που κατακρημνίζονται από ψηλά, που εγκλωβίζονται σε ψηλές κορυφές, που λιώνουν και καταλήγουν στη θάλασσα και που σχηματίζουν θαλάσ­σια τείχη. Θα δούμε φώκιες, θαλάσσιους ελέφαντες και ίσως φάλαινες στο ταξίδι τους προς τον Ισημερινό για ζευγά­ρωμα. Είναι μια θαλάσσια διαδρομή πολύ πυκνή σε τοπία και εμπειρίες που όμοιά της δεν υπάρχει στον πλανήτη!

Επιστροφή στο Άνκορατζ και δια­νυκτέρευση.

12η ημέρα: ΑΝΚΟΡΑΤΖ – ΣΙΟΥΑΡΝΤ (Κρουαζιέρα στο Εθνικό Πάρκο Kenai Fjords) – Διαδρομή με τον διάσημο Σιδηρόδρομο της Αλάσκας – ΑΝΚΟΡΑΤΖ

Σήμερα θα ταξιδέψουμε νότια στον αυτοκινητόδρομο Σιούαρντ κατά μήκος του γραφικού Turnagain Arm, που ονομάζεται «All-American Road». Ο αυτοκινητόδρομος Σιούαρντ, μας χαρίζει εικόνες από τη φυσική ομορφιά της Νότιας και Κεντρικής Αλάσκας μεταξύ Άνκορατζ και Σιούαρντ.

Εμπειρίες που θα ζήσουμε σήμερα

Κρουαζιέρα στο Εθνικό Πάρκο Kenai Fjords

Στο Σιούαρντ, θα επιβιβαστούμε σε μια κρουαζιέρα  κρουαζιέρα για να δούμε τα αξιοθέατα του Εθνικού Πάρκου Kenai Fjords (6 ώρες με μεσημεριανό γεύμα). Μια κρουαζιέρα που έχει σχεδιαστεί για να δούμε όσο  περισσότερα τοπία και άγρια ζωή γίνεται. Φάλαινες όρκες και φώκαινες αλλά και θαλάσσια λιοντάρια μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους.

Διαδρομή με τον διάσημο Σιδηρόδρομο της Αλάσκας 

Η επιστροφή μας από το Σιούαρντ στο Άνκορατζ θα γίνει με τον διάσημο Σιδηρόδρομο της Αλάσκας. Τα μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν τη θέα στο εκπληκτικό τοπίο.

Διανυκτέρευση στο Άνκορατζ.

13η ημέρα: ΑΝΚΟΡΑΤΖ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΖΟΥΝΟ (Ξενάγηση) – Παγετώνας Μέντενχολ

Η πρωτεύουσα της Αλάσκας βρίσκεται σε μια περιοχή με πολύ ιδιαίτερη γεωμορφολογία. Αποκλεισμένη από τους ο­ρεινούς όγκους του παγετώνα Μέντεχολ και του όρους Τζούνο, η ομώνυμη μικρή πόλη βρίσκεται σε μια στενή λω­ρίδα γης και επικοινωνεί με τον υπόλοιπο κόσμο μόνο με πλοία και αεροπλάνα. Έχει αυτοκίνητα, αλλά οι δρόμοι της δεν οδηγούν πουθενά, μόνο στο λιμάνι και το αεροδρόμιο. Πήρε το όνομά της από τον χρυσοθήρα Τζόε Τζούνο και α­ποτελεί το διοικητικό κέντρο της πολιτείας από το 1900. Η πτήση μας από το Άνκορατζ είναι σύντομη και έχουμε χρόνο για νέες εμπειρίες.

Εμπειρίες που θα ζήσουμε σήμερα

Ξενάγηση στο Τζούνο

Ανάμεσα στην εκπληκτική θέα στα βουνά και  τις στριφογυριστές πλωτές οδούς, η σύγχρονη πόλη Τζουνό θυμίζει την παλιά δύση. Σήμερα θα έχουμε την  ευκαιρία να εξερευνήσουμε αυτή τη γραφική παραθαλάσσια πόλη.

Παγετώνας Μέντενχολ

Το επιστέγασμα της περιήγησης είναι ο φυσικός θησαυρός του Τζουνό, ο παγετώνας Μέντενχολ, ένας από τους 38 παγετώνες που ρέουν από το τεράστιο πεδίο πάγου Τζουνό. Όσοι δεν χόρτα­σαν τη θέα από ψηλά, υπάρχει χρόνος για να επισκεφθούν τον παγετώνα με δικινητήριο υδροπλάνο (προαιρετικό: από $290) από το λιμάνι, που είναι πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας. Δια­νυκτέρευση.

14η ημέρα: ΤΖΟΥΝΟ – Παρατήρηση φαλαινών

Σήμερα θα απολαύ­σουμε και κρουαζιέρα παρατήρησης φαλαινών στον κόλπο Auke, με αφετηρία μας πάντα το Τζούνο.

Εμπειρίες που θα ζήσουμε σήμερα

Παρατήρηση φαλαινών

Ρυθμίστε φωτο­γραφικές μηχανές, φορτίστε μπαταρίες και ετοιμαστείτε να α­παθανατίσετε εικόνες που ίσως μετά τις βλέπετε και δεν τις πιστεύετε! Καθώς οι συνοδοί μας θα μας «βομβαρδίζουν» με ένα σωρό πληροφορίες για την άγρια ζωή αυτών των νε­ρών, θα απολαμβάνουμε μία σπάνια εμπειρία αλλά και ένα πεντανόστιμο σνακ σολομού που συμπεριλαμβάνεται στην κρουαζιέρα μας. Με το τέλος της κρουαζιέρας, επιστρέ­φουμε στο Τζούνο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΤΖΟΥΝΟ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΙΤΚΑ (Ιστορική περιήγηση)

Μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για να πετάξουμε για την Σίτκα, η οποία προσεγγίζεται μόνο από αέρος ή θαλάσσης.

Εμπειρίες που θα ζήσουμε σήμερα

Ιστορική περιήγηση

Για τους Ινδιάνους Τλίνγκιτ το νησί ήταν ένας εμπορικός σταθμός. Για τους Ρώσους η βάση επιχειρήσεων προς τις Αλεούτιες Νήσους, αλλά και προπύργιο της Ορθοδοξίας και προσηλυτισμού των τοπικών φυλών, όπως μαρτυρά ο με­γάλος ναός του Αγίου Μιχαήλ. Για τους δε Αμερικανούς ήταν  κέντρο εμπορίου και ναυσιπλοΐας, ενώ τώρα αποτελεί πλέον έναν ιστορικό τουριστικό προορισμό.

Σε αυτή την ιστορική περιήγηση, θα τα μάθουμε όλα!

Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΣΙΤΚΑ: Birds Bear and Barnacles – Καταφύγιο αρκούδας – Νοσοκομείο αρπακτικών πτηνών

Σήμερα θα πάρουμε μια γεύση από την άγρια ζωή των νησιών του εσωτερικού διαύλου. Θα επισκεφθούμε το καταφύγιο αρκούδας Fortress of the Bear, το καταφύγιο και νοσοκομείο αρπακτικών πτηνών Alaska Raptor Center.

Εμπειρίες που θα ζήσουμε σήμερα

Birds Bear and Barnacles

Το Birds Bear and Barnacles είναι η εγγυημένη ευκαιρία να δείτε από κοντά τους μεγαλοπρεπείς αετούς της Αλάσκας, τις καφέ αρκούδες και τη θαλάσσια ζωή. Καταφύγιο Αρκούδας

Στο Καταφύγιο της Αρκούδας Fortres of the Bear θα μάθουμε για τη ζωή και τις συνήθειες της παράκτιας καφέ αρκούδας της Αλάσκας (grizzly) ενώ μια υπερυψωμένη πλατφόρμα, θα μας προσφέρει θέα σε αυτές.

Νοσοκομείο αρπακτικών πτηνών Alaska Raptor Center

Η μέρα μας στη Σίτκα περιλαμβάνει και επίσκεψη στο νοσοκομείο πτηνών Alaska Raptor Center, μια εμπειρία που δε ζει κανείς συχνά.

Το απόγευμα θα είναι ελεύθερο στην πόλη. Διανυκτέ­ρευση στη Σίτκα.

17η ημέρα: Σίτκα – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΙΑΤΛ (Ξενάγηση)

Μεταφορά στο κοντινό αεροδρόμιο και πτήση για το Σιάτλ. Από τις πιο βροχερές πόλεις του αμερικανικού Βορρά, αλλά και από τις πιο προοδευτικές. Είναι η γενέτειρα του Τζίμι Χέντριξ και η πόλη στην οποία ξεκίνησαν τα σχήματα των Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains, Foo Fighters, καθώς και το εναλλακτικό ροκ κίνημα του Grunge.

Είναι η πατρίδα των εταιρειών Boeing, Microsoft, και Amazon, η έδρα της βιομηχανίας λογισμικού των ΗΠΑ και, παραδοσιακά, της ναυπηγικής και της υλοτομίας. Επίσης εί­ναι η περιοχή συγκέντρωσης των Ινδιάνων Duwamish και Suquamish, που έδωσαν το όνομά τους στην πόλη μέσω του αρχηγού τους, Si’ahl.

Εμπειρίες που θα ζήσουμε σήμερα

Ξενάγηση στο Σιάτλ

Το Σιάτλ είναι χτισμένο πάνω στον ι­σθμό της λιμνοθάλασσας του Πάτζετ Σάουντ και της λίμνης Ουάσινγκτον και αποτελεί το λιμάνι εκκίνησης των κρουαζιε­ρόπλοιων για την εξερεύνηση της Αλάσκας.

Θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία Παϊονίρ, με τα παραδο­σιακά κτίρια από τούβλο, τους χώρους τέχνης και τα διά­σημα bars. Η πλατεία έχει χαρακτηριστεί ως ιστορική συνοικία και αποπνέει μια ιδιαίτερη γοητεία. Οι μπουτίκ μόδας, οι γκαλερί τέχνης, τα μουσεία και τα βιβλιοπωλεία, τα μπαρ και τα θέατρα το καθιστούν έναν από τους πολιτιστικούς κόμβους και τη νυχτερινή ζωή του Σιάτλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

18η ημέρα: ΣΙΑΤΛ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Χρόνος ελεύθερος πριν από τη μεταφορά μας στο αερο­δρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

19η ημέρα: ΆΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Άφιξη στην Αθήνα το απόγευμα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Σημείωση:

Το Versus αναλαμβάνει την έκδοση ESTA (άδεια εισόδου στις ΗΠΑ)
για λογαριασμό των πελατών του.
Για τον σκοπό αυτό είναι απαραίτητη
–εκτός από την προσκόμιση του διαβατηρίου σας–
και η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου μας με τα στοιχεία που απαιτούνται
και που ζητά η Αμερικάνικη Υπηρεσία Μετανάστευσης.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 8790 € 1350 €
Twin Room 8790 € 1350 €
Triple Room 8790 € 1350 €
Single Room 11780 € 1350 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 9010 € 1350 €
Twin Room 9010 € 1350 €
Triple Room 9010 € 1350 €
Single Room 12000 € 1350 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται μία (1) διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 10390 € 0 €
Twin Room 10390 € 0 €
Triple Room 10390 € 0 €
Single Room 13380 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1952

05/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 677

05/08/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΚΑΛΓΚΑΡΥ

12:35

13:25

DL 2107

12/08/2024

ΣΗΑΤΛ – ΦΕΡΜΠΑΝΚΣ

21:40

00:18 +1

DL 3773

21/08/2024

ΣΙΤΚΑ – ΣΗΑΤΛ

06:45

10:15

AF 337

22/08/2024

ΣΗΑΤΛ – ΠΑΡΙΣΙ

13:30

08:10 (+1)

AF 1832

23/08/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:35

16:45


 

   

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • ​​Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*sup και 4*.
  • Πρωινό καθημερινά εκτός της Σίτκα και 3 συνολικά γεύματα κατά τη διάρκεια των εκδρομών.
  • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στο Φέρμπανκς.
  • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί της Βικτόρια από το Βανκούβερ.
  • Βόλτα-έκπληξη με θέμα τους χρυσοθήρες του 19ου αιώνα.
  • Κρουαζιέρα θέασης των 26 παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ.
  • Πλεύση στο καλύτερο κομμάτι του Εσωτερικού Διαύλου με παρατήρηση  φαλαινών με απλό υδροφωνικό σύστημα.
  • Πτήση από τη Σίτκα για το Σιάτλ.
  • Επίσκεψη στο καταφύγιο αρκούδας Fortress of the Bear, στο καταφύγιο και νοσοκομείο αρπακτικών πτη­νών Alaska Raptor Center
  • Είσοδος και διαδρομή στη γέφυρα Καπιλά­νο.
  • Εξερεύνηση του παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα.
  • Κρουαζιέρα με πλοιάριο στη λίμνη Μαϊνγουάνκα, στο Εθνικό Πάρκο Παγετώνων, στο Μπανφ.
  • Τελεφερίκ στο Μπανφ.
  • Μετακινήσεις, περιηγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμ­μα, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Έλληνας έμπειροςαρχηγός.
  • Ειδική άδεια εισόδου Αμερικής(ESTA).
  • Έκδοση της ETA Καναδά.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus ­Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

Το Versus αναλαμβάνει την έκδοση ESTA (άδεια εισόδου στις ΗΠΑ)
για λογαριασμό των πελατών του.
Για τον σκοπό αυτό είναι απαραίτητη
– εκτός από την προσκόμιση του διαβατηρίου σας –
και η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου μας με τα στοιχεία που απαιτούνται
και που ζητά η Αμερικάνικη Υπηρεσία Μετανάστευσης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)
  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
  • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.350€.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 2.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη σ υνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΕΚΔΟΣΗ ESTA 

Το Versus αναλαμβάνει την έκδοση ESTA (άδεια εισόδου στις ΗΠΑ)
για λογαριασμό των πελατών του.
Για τον σκοπό αυτό είναι απαραίτητη
– εκτός από την προσκόμιση του διαβατηρίου σας –
και η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου μας
με τα στοιχεία που απαιτούνται
και που ζητά η Αμερικάνικη Υπηρεσία Μετανάστευσης.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ VISA

Οι ταξιδιώτες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από VISA για τις ΗΠΑ, με την έκδοση της ESTA, δεν μπορούν πλέον να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής εάν έχουν ταξιδέψει ή βρίσκονται στο Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία, Υεμένη ή Κούβα στις ή μετά την 1η Μαρτίου 2011.

Τα άτομα που δεν μπορούν πλέον να ταξιδέψουν με ESTA μπορούν να κάνουν αίτηση για μη-μεταναστευτική βίζα σε οποιαδήποτε Πρεσβεία ή Προξενείο των Η.Π.Α.

Ενημερώστε το Versus εάν υπάρχει σφραγίδα των χωρών αυτών στο τρέχον διαβατήριο σας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τους πωλητές στο γραφείο μας.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Στα Πάρκα του Καναδά και σε περιοχές της Αλάσκα πλην μεγαλουπόλεων, τα ξενοδοχεία δεν πρέπει να συγκρίνονται με αυτά των μεγαλουπόλεων.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται μία (1) διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. 

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αυτό το ταξίδι του Versus έχει έναν σκοπό. Να γνωρίσετε πραγματικά τις ομορφιές και τις σπάνιες εμπειρίες ενός τόπου όπως η Αλάσκα.  Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υπερπλήρες και διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο στην Αλάσκα και στον Δυτικό Καναδά, όχι με βιαστικά περάσματα αλλά με διαμονές και εμπειρίες για να καλύψουμε πραγματικά την Αλάσκα και τα Βραχώδη όρη του Καναδά που αποτελούν έναν ακριβό προορισμό.

Δεν είναι ένα απλό πανόραμα πόλεων του ανατολικού Καναδά που αφήνει τον επισκέπτη με την πικρία ότι δεν γνώρισε ουσιαστικά την Αλάσκα, αλλά στην πραγματικότητα χτενίζουμε τα εθνικά προστατευόμενα πάρκα, τα ποτάμια, τις θάλασσες της Αλάσκας και εξερευνούμε την πραγματική άγρια ζωή αυτής της τόσο ιδιαίτερης γωνιάς του πλανήτη με ΠΟΛΥ ακριβές δραστηριότητες και εκδρομές που περιλαμβάνονται στην τιμή.

Ειδικότερα:

  • Πολύ καλές πτήσεις που φτάνουν στο Κάλγκαρυ, την είσοδο για τα Καναδικά Βραχώδη Όρη και επιστροφή από Σιάτλ για να δούμε μια εντυπωσιακή και απομονωμένη πόλη των ΗΠΑ, που δύσκολα μπορεί κάποιος να φτάσει μέχρι εδώ.
  • Επιλέγουμε πτήση από τη Σίτκα για το Σιάτλ και όχι πλεύση και διαν/σεις σε πλοία της γραμμής (φέρυ) μεσοπέλαγα, με τα οποία στην ουσία δεν βλέπεις τίποτα για ημέρες. Δεν είναι κρίμα να δεις τη μισή Αλάσκα και να χάσεις τις μέρες εν πλω;

Οι διοργανωτές ταξιδιών λόγω του μεγάλου κόστους και των δυσεύρετων των υπηρεσιών στην Αλάσκα περιορίζονται σε ένα βιαστικό πέρασμα από το Φέρμπανκς και από το Άνκορατζ αφήνοντας τα σημεία που κρύβεται η πραγματική ομορφιά της Αλάσκας εκτός. Δεν είναι κρίμα να δείτε τη μισή Αλάσκα;

ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟ VERSUS ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ

*ΑΚΡΙΒΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΙ ΟΠΟΥ ΠΑΜΕ*

 

  • Αξέχαστη βόλτα με Τελεφερίκ στο Σόλφερ Μάουντεν στο Μπανφ: Θα απολαύσουμε την ομορφιά του Σόλφερ Μάουντεν, στο ο­ποίο και θα ανέβουμε με τελεφερίκ μέχρι την κορυφή του, σε ύψος 2.285 μέτρων. Η θέα κόβει την ανάσα και κανείς δε μένει ασυγκίνητος σε μια εκδρομή ακριβή που κανονίσαμε να μην λείψει από το πρόγραμμα!
  • Μαγευόμαστε από τα κρυστάλλινα νερά στην κρουαζιέρα στη λίμνη Μαϊνγουάνκα: Κρουαζιέρα με πλοιάριο στη λίμνη Μαϊνγουάνκα, μία από τις πολλές λίμνες του Εθνικού Πάρκου Παγετώνων που τα γαλακτώδη πρά­σινα νερά της υποδηλώνουν την παρουσία ιζημάτων, λόγω τριβής των βράχων των βουνών με τους παγετώνες που λιώ­νουν. Μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. Μια εμπειρία που κοστίζει περίπου 130 δολάρια Καναδά και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας.
  • Εικόνες της φύσης του Καναδά στα καλύτερά της στο Εθνικό Πάρκο Μπανφ: Το Εθνικό Πάρκο Μπανφ είναι το παλαιότερο εθνικό πάρκο του Καναδά, που ιδρύθηκε το 1885 ως Πάρκο Βραχωδών Βουνών. Είστε έτοιμοι να το εξερευνήσουμε;
  • Ετοιμάστε τη φωτογραφική σας για τη Λίμνη Λουίζ και το Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ: Γίνεται να έρθουμε στον Καναδά και να αφήσουμε απ’ έξω τη Λίμνη Λουίζ, την πιο δημοφιλή και φωτογραφημένη λίμνη του; Από την άλλη η φυσική ομορφιά του Εθνικού Πάρκου Τζάσπερ, στο οποίο θα μπούμε, το καθιστά ένα από τα 5 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στην επαρχία της Αλμπέρτα.
  • Γνωρίζουμε τον Παγετώνα Αθαμπάσκα σε μια εκδρομή με ειδικά οχήματα  (το κόστος περιλαμβάνεται): Στην περιοχή των παγετώνων Κολούμπια, θα επιβιβαστούμε σε ειδικά κατασκευασμένο όχημα, για να εξερευνήσουμε τον παγετώνα Αθαμπάσκα.
  • Δεν είναι κρίμα να μην δείτε τα σε βάθος τα Βραχώδη Όρη και Πάρκα όπως το Εθνικό Πάρκο Γκλέισιερ;: Η είσοδος στο Κάλγκαρι και η πρώτη διανυκτέρευση εκεί μας δίνει τη δυνατότητα από την επόμενη ημέρα το πρωί ξεκούραστοι να εξερευνήσουμε τα Βραχώδη Όρη μέσα στις επόμενες 4 ημέρες και όχι σε λιγότερο χρόνο. Έτσι έχουμε το χρόνο να δούμε και να επισκεφτούμε συγκλονιστικά Πάρκα όπως το Γκλέισιερ που σε άλλα προγράμματα παρακάμπτονται λόγω κόστους.
  • Φτάσαμε στο Σαν Πικς, το φημισμένο: Ένα διάσημο παραθε­ριστικό κέντρο για τους Καναδούς χειμώνα και καλοκαίρι ‒ τον χειμώνα ως χιονοδρομικό κέντρο και το καλοκαίρι για τις υ­παίθριες δραστηριότητες που προσφέρει. Δεν αφήνουμε άδειες μέρες, τις γεμίζουμε με εμπειρίες.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ακριβό Βανκούβερ: Παρά την πανάκριβη διαμονή στο Βανκούβερ θα αφιερώσουμε εδώ 3 διανυκτερεύσεις για να απολαύσουμε μια από τις ομορφότερες πόλεις στη γη!
  • Ολοήμερη ξενάγηση στο Βανκούβερ για να γνωρίσουμε τα πιο σπουδαία αξιοθέατα: Αφιερώνουμε ολόκληρη μέρα στο Βανκούβερ που έχει απ’ όλα. Διασχίζουμε τη φημισμένη γέφυρα Καπιλάνο, πηγαίνουμε στην Αγορά Lonsdale, κάνουμε πανοραμική περιήγηση της πόλης και δεν παραλείπουμε τη Νήσο Γκράνβιλ. Δεν κάνουμε πέρασμα μισής μέρας από το Βανκούβερ, αλλά το γνωρίζουμε σε βάθος!
  • Μοναδική και πανακριβή εκδρομή στο Νησί Βανκούβερ και την πόλη Βικτόρια: Μια ξεχωριστή ολοήμερη και πανάκριβη εκδρομή με πλοιάριο στο νησί Βανκούβερ και την πόλη Βικτόρια στην οποία θα ξεναγηθούμε.
  • Κρουαζιέρα στα νερά των ποταμών Τσίνα και Τανάνα που διασχίζει το Φέρμπανκς: Ακόμη μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στα νερά των ποταμών Τσίνα και Τανάνα που διασχίζει το Φέρμπανκς για να το δούμε αλλιώς!
  • Βόλτα-έκπληξη με θέμα τους χρυσοθήρες του 19ου αιώνα: Αυτή η εμπειρία είναι έκπληξη από το Versus Travel που πάντα πρωτοτυπεί και δεν σας αφήνει ποτέ χωρίς να σας αποκαλύψει τα πιο παράξενα μυστικά του κάθε τόπου που επισκέπτεστε!
  • Κρουαζιέρα στους 26 παγετώνες: Αν αυτό δεν είναι εμπειρία τότε τι; Μια σπάνια και ακριβή κρουαζιέρα θέασης των 26 παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ!
  • Κρουαζιέρα στο Εθνικό Πάρκο Kenai Fjords: Δεν είναι κρίμα  να πάμε στην Αλάσκα και να μη δούμε την άγρια  ζωή της και τα άγρια τοπία της και να κινούμαστε μόνο σε πόλεις; Γίνεται να μη δείτε τη χερσόνησο κάτω από το Άνκορατζ και τα αξιοθέατα του Εθνικού Πάρκου Kenai Fjords; Κάνουμε μια κρουαζιέρα 6 ωρών με μεσημεριανό γεύμα που έχει σχεδιαστεί για να δούμε όσα περισσότερα τοπία και άγρια ζωή γίνεται. Φάλαινες, όρκες και φώκαινες αλλά και θαλάσσια λιοντάρια βρίσκονται εδώ…
  • Διαδρομή με τον διάσημο Σιδηρόδρομο της Αλάσκας: Θα κάνουμε τη διαδρομή από το Σιούαρντ στο Άνκορατζ με τον διάσημο Σιδηρόδρομο της Αλάσκας. Τα μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν τη θέα στο εκπληκτικό τοπίο.
  • Βλέπουμε τον εσωτερικό δίαυλο και τις σπάνιες ομορφιές της Αλάσκας: Με δύο διανυκτερεύσεις στο Τζούνο και 2 νύχτες στη Σίτκα θα δούμε όλες τις σπάνιες ομορφιές της Αλάσκας που δεν μπορεί να δει κάποιος σε ταξίδια που κινούνται βιαστικά μόνο στις βασικές περιοχές. Πάμε εκεί που κρύβονται όλες οι ομορφιές της Αλάσκας.
  • Ο Παγετώνας Μέντενχολ για τα μάτια σας μόνο:  Το επιστέγασμα της περιήγησής μας στο Τζούνο είναι ο φυσικός θησαυρός του, ο παγετώνας Μέντενχολ, ένας από τους 38 παγετώνες που ρέουν από το τεράστιο πεδίο πάγου Τζούνο.
  • Η μοναδική εμπειρία της παρατήρησης φαλαινών: Τον εσωτερικό δίαυλο θα τον δούμε αλλιώς: Πλεύση στο καλύτερο κομμάτι του εσωτερικού διαύλου με παρατήρηση φαλαινών με απλό υδροφωνικό σύστημα για τους πελάτες μας!
  • Birds Bear and Barnacles Καταφύγιο Αρκούδας Νοσοκομείο αρπακτικών πτηνών Alaska Raptor CenterΜια τριπλή μοναδική εμπειρία στη Σίτκα που θα δούμε αετούς, θα κάνουμε επίσκεψη στο καταφύγιο αρκούδας Fortress of the Bear, στο καταφύγιο και νοσοκομείο αρπακτικών πτηνών Alaska Raptor Center.
  • Σπάνια διαμονή στη Σίτκα: Μια πραγματικά σπάνια διαμονή στη Σίτκα μία πόλη που προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης και αέρος. Κάνουμε ιστορική περιήγηση σε μια πόλη που δύσκολα προσεγγίζεται αλλά πανεύκολα λατρεύεται!
  • Διαμονή στο Σιάτλ: Πριν τελειώσει το ταξίδι μας, κάνουμε διαμονή στο κοσμοπολίτικο Σιάτλ, από τις πιο εναλλακτικές μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ.
  • Πέντε εσωτερικές πτήσεις και εσωτερικός δίαυλος: Με 5 εσωτερικές πτήσεις θα δούμε όλη την Αλάσκα χωρίς να παραλείπουμε και τον Εσωτερικό Δίαυλο. Ένα ταξίδι που τα έχει κυριολεκτικά ΟΛΑ!

 

 

Highlights

  • Εξερεύνηση του παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα.
  • Το Εθνικό Πάρκο Μπανφ, στα καναδικά Βραχώδη Όρη.
  • Κρουαζιέρα στη λίμνη Μαϊνγουάνκα.
  • Το ανεπανάληπτο μεγαλείο της φύσης στο καναδικό Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ.
  • Το Βανκούβερ, μία από τις πόλεις με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στον κόσμο.
  • Περπάτημα στη γέφυρα Καπιλάνο του Βανκούβερ!
  • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Τσίνα, στο Φέρμπανκς της Αλάσκα.
  • Κρουαζιέρα θέασης στους 26 Παγετώνες από το Άνκορατζ.
  • Παρατήρηση φαλαινών στο Τζούνο.
  • Η πόλη Σίτκα στην Αλάσκα, που προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης και αέρος.
  • Το κοσμοπολίτικο Σιάτλ, από τις πιο εναλλακτικές μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι ζωής!
  • Γνωρίζουμε σε βάθος την Αλάσκα και την άγρια ζωή της: 9 διανυκτερεύσεις στην ακριβή Αλάσκα, και όχι ένα απλό και βιαστικό πέρασμα.
  • 22 ΑΚΡΙΒΕΣ δραστηριότητες και είσοδοι που θα βρείτε ΜΟΝΟ στο Versus! Κάθε μέρα και πολλαπλές εμπειρίες!

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

05/08



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info