fb

Παναμάς - Κολομβία, από Πάναμα Σίτι και Μπογκοτά μέχρι το Μεντεγίν και την Καρθαγένη | 18.07.2024

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3299€

Ταυτότητα ταξιδιού

Μια εξαιρετική πρόταση για Παναμά και Κολομβία που καταφέρνει να συνδυάσει πολλές εμπειρίες σε ένα δεκαήμερο γεμάτο εικόνες, γεύσεις και αρώματα.

Επιλέγουμε τρεις διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα Πάναμα Σίτι, δύο στο Αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο, δυο διανυκτερεύσεις στην Μπογκοτά και το Μεντεγίν και άλλες τρεις στην Καρθαγένη, μέσα στην παλιά πόλη, παρά το υψηλό κόστος, για πολλούς την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής. Έτσι μπορούμε να περπατήσουμε και να απολαύσουμε μερικές από τις σημαντικότερες πόλεις Παναμά και Κολομβίας αλλά και εκπληκτικής ομορφιάς φυσικά τοπία.

Παράλληλα, ανακαλύπτουμε και εξερευνούμε μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως --- το υπέροχο γραφικό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα, και το Γκουαταπ,.μια ευκαιρία που για πρώτη φορά προσφέρεται σε ελληνικό πρόγραμμα μόνο από το Versus!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από την όμορφη και πολύ ζωντανή Πόλη του Παναμά και φυσικά την εντυπωσιακή Διώρυγα του Παναμά που εντυπωσιάζει όλους τους επισκέπτες. Ακολουθεί το Εθνικό Πάρκο Τσάγρες όπου θα μας ξεναγήσουν οι Ινδιάνοι Εμπερά με τα παραδοσιακά κανό τους. Μετά θα πάμε στο τροπικό Αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο, το οποίο και θα εξερευνήσουμε απολαμβάνοντας την κρουαζιέρα μας. Το ταξίδι μας θα συνεχιστεί στην Κολομβία και την Μπογκοτά, την πρωτεύουσά της, με τους ανέλπιστους θησαυρούς, την οποία γνωρίζουμε με πλούσια ξενάγηση. Συνεχίζουμε με το Μεντεγίν, την πρώην «πρωτεύουσα» των ναρκωτικών και βάση του διάσημου βαρόνου Εσκομπάρ, όπου εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τον γιγαντιαίο μετεωρίτη Ελ Πενιόλ, αλλά και να δοκιμάσουμε αυθεντικό κολομβιανό καφέ! Στο τέλος αφήσαμε με την ωραιότερη, για πολλούς, πόλη της Λατινικής Αμερικής, την Καρθαγένη και το γειτονικό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα, για τον ιδανικότερο επίλογο σε ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες και εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν για το υπόλοιπο της ζωή μας!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Εμπειρίες που θα ζήσουμε με το Versus

 

Ινδιάνοι Εμπερά

Η εκδρομή στους οικισμούς των Ινδιάνων Εμπερά αποτελεί από μόνη της μια εμπειρία ζωής που δε θα ξεχάσεις ποτέ. Γενικώς οι Εμπερά είναι καλοσυνάτοι και φιλόξενοι και για να πας στα 5 χωριά τους τα οποία είναι επισκέψιμα, σε μεταφέρουν εκείνοι με τα κανό τους από την απέναντι όχθη των ποταμών. Γνωρίζεις την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους ζώντας αυτές τις ώρες μέσα στην καθημερινότητά τους και στον τόπο που διαμένουν. Εικόνες που δεν έχεις φανταστεί και εμπειρίες αλησμόνητες.

Αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο

Αν υπάρχει παράδεισος… τότε τον βρήκαμε και σας τον προσφέρουμε σε αυτό το ταξίδι του Versus σε Παναμά και Κολομβία. Το Αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο, μας προσφέρει εξωπραγματικές εικόνες, παραλίες εξωτικές και τη δυνατότητα να κολυμπάμε μαζί με πολύχρωμα ψάρια βγαλμένα σαν εικόνες από παιδικό παραμύθι. Δεν αποκαλούνται τυχαία τα Galapagos του 21ου αιώνα και θα το καταλάβετε από την πρώτη στιγμή. Με δύο διανυκτερεύσεις εκεί, θα απολαύσουμε την ομορφιά αλλά και τις γεύσεις της περιοχής πριν συνεχίσουμε το ταξίδι μας στην Κολομβία.

Το απίθανο Μεντεγίν

Το Μεντεγίν, παρότι είναι μια πόλη ορεινή, έχει ήπιο κλίμα και δικαίως φέρει τον τίτλο «Η πόλη της αιώνιας άνοιξης». Θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης με την υπέροχη πλατεία Μποτερό, την οποία κοσμούν τα γλυπτά του διάσημου καλλιτέχνη με την ιδιαίτερη αισθητική, ενώ θα μάθουμε για την πλούσια ιστορία της και πώς από άντρο των ναρκωτικών και του βαρόνου Εσκομπάρ κατέληξε σήμερα, μετά από χρόνια προσπαθειών, να αποτελεί πόλη-παράδειγμα προς μίμηση, όσον αφορά την εξέλιξη και την καινοτομία.

Καρθαγένη, η ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής

Η Καρθαγένη, επισήμως Καρθαγένη των Ινδιών, ιδρύθηκε το 1533 και υπήρξε στρατηγικής σημασίας λιμάνι για τους ισπανούς κονκισταδόρες. Από το λιμάνι της εμπορεύονταν κυρίως περουβιανό χρυσό και εισήγαγαν σκλάβους από την Αφρική. Και προκειμένου οι Ισπανοί να την προφυλάξουν από τους πειρατές, την περιέκλεισαν με τείχη, τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα. Τα τείχη και ολόκληρη η Παλιά Πόλη που περιβάλλεται από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

 

Ένας μοναδικός συνδυασμός Παναμά και Κολομβίας που μας δίνει την δυνατότητα να απολαύσουμε τις εντυπωσιακές πόλεις με τη σύγχρονη ζωή, τροπικούς παράδεισους με χρυσές παραλίες και ιστορικά, γραφικά αξιοθέατα.

Το πρόγραμμά μας είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε όχι μόνο να δούμε κλασικά αξιοθέατα αλλά να εμβαθύνουμε στην κουλτούρα του κάθε λαού και να γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές της ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς του.

 

Το πληθωρικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Μόνο στο Versus Travel εξαιρετικές πτήσεις με την KLM για Πάναμα Σίτι και επιστροφή από Καρθαγένη για να αποφύγετε τα άσκοπα πισωγυρίσματα την μεγάλη ταλαιπωρία και τις περιττές αεροπορικές διαδρομές στην Λατινική Αμερική
  • Δυο (2) διανυκτερεύσεις και εκδρομή με βάρκα στο τροπικό αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο. Έναν άγνωστο παράδεισο, που πρώτο το Versus, πρότεινε στους Έλληνες ταξιδιώτες. Εκεί θα δούμε ερημικές, παραμυθένιες παραλίες, παρθένα δάση και μικρά, απομονωμένα χωριά, διάσπαρτα σε όλα τα νησιά, όπου ζουν ακόμα οι ιθαγενείς Νγκομπέ, Νάσο και Μπρίμπρι.
  • Εκδρομή στους οικισμούς των Ινδιάνων Εμπερά, στους οποίους μας μεταφέρουν οι ίδιοι με τα παραδοσιακά κανό τους, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Τσάγρες.
  • Ξενάγηση στην απίστευτη Διώρυγα του Παναμά. Επιλέγουμε το παρατηρητήριο Μιραφλόρες, για να δούμε πώς ανεβοκατεβαίνουν τα πλοία, σε διάφορα υψόμετρα, μέσα σε ειδικές δεξαμενές που γεμίζουν με νερό.
  • Επισκεπτόμαστε την Παλιά Πόλη του Παναμά, με την απίθανη αποικιακή αρχιτεκτονική και την ολοζώντανη ατμόσφαιρα.
  • Ξενάγηση στην Μπογκοτά, με τα πανέμορφα μπαρόκ κτίρια και στο Μουσείο Χρυσού με τους καταπληκτικούς θησαυρούς.
  • Ειδική καινοτομική ξενάγηση στα πρώην λημέρια του βαρόνου της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ στο Μεντεγίν, τα οποία σήμερα είναι οι πιο κουλ καλλιτεχνικές περιοχές της πόλης χάρη στο ειδικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης της Κολομβίας.
  • Επίσκεψη στον τεράστιο μετεωρίτη του Γκουαταπέ που ξεφυτρώνει μέσα από τις τεχνητές λίμνες.
  • Ξενάγηση στην Καρθαγένη, με σπάνιες διανυκτερεύσεις στην παλιά οχυρωματική πόλη για να έχετε τα πάντα στα πόδια σας. Είστε μέσα από τα τείχη σε μια από τις ωραιότερες αποικιακές πόλεις στη Λατινική Αμερική, με επαρκή χρόνο για να την εξερευνήσουμε και να την απολαύσουμε.
  • Εκδρομή από την Καρθαγένη στο μικρό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα, και  βαρκάδα με κανό στο τοπικό οικοσύστημα.
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία και στις 2 χώρες
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιω­τική μας ομάδα και πτήση για την Πόλη του ΠαναμάΠάναμα Σίτι), το λεγόμενο και «Χονγκ Κονγκ» της Κεντρικής Αμερικής, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται από πολλούς, μια πόλη που σφύζει από ζωή και έχει κάτι για τον καθένα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ (Ξενάγηση, Παλιά Πόλη, Διώρυγα)

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έρθουμε πρώτα στα ερείπια του Παναμά Βιέχο (Panamá Viejo), του πρώτου οικισμού της χώρας από τον 16ο αιώνα, λίγο έξω από την πόλη.

Ακολουθεί η Παλιά Πόλη του Παναμά, το ιστορικό κέντρο δηλαδή, που ονομάζεται Κάσκο Βιέχο ή Σαν Φελίπε. Χτίστηκε το 1673 και συνδυάζει διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ: ισπανικό αποικιακό, αρ ντεκό, ευρωπαϊκό μοντερνιστικό, γαλλικό μπελ επόκ και το στυλ των Αντιλλών. Το στυλ των Αντιλλών, δηλαδή της Καραϊβικής, αφορά κυρίως τα σπίτια που χτίστηκαν την εποχή της διάνοιξης της Διώρυγας.

Το ιστορικό κέντρο του Παναμά περιλαμβάνει 800 ιστορικά κτίρια και είναι μνημείο της UNESCO. Μερικά από τα σημαντικότερα κτίρια είναι: Το Σαλόν Μπολίβαρ που σήμερα στεγάζει το Υπουργείο Εξωτερικών. Εκεί, το 1826, έγινε το συνέδριο για την ένωση των χωρών της Λατινικής Αμερικής που απελευθερώθηκαν από τον Μπολίβαρ. Το Εθνικό Θέατρο που ιδρύθηκε το 1908. Το Λας Μποβέδας, που χρησιμοποιούταν ως αποθήκες και φυλακές. Η Πλατεία της Γαλλίας, με το μνημείο που είναι αφιερωμένο στους 22.000 Γάλλους εργάτες που πέθαναν κατά τη διάρκεια της διόρυξης της Διώρυγας από κίτρινο πυρετό.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μοντέρνο τμήμα της πόλης με τους ουρανοξύστες, που το skyline θυμίζει Μανχάταν, και το αποικιακό της τμήμα,  όπου θα περπατήσουμε ανάμεσα στα σοκάκια με τις γραφικές κατοικίες και τα μπαλκόνια ισπανο-αποικιακής τεχνοτροπίας.

Τέλος, θα φτάσουμε στο σημείο θέασης του Μιραφλόρες, ιδανικό για να παρατηρήσουμε την κίνηση των πλοίων στην περίφημη Διώρυγα του Παναμά. Η Διώρυγα αποτελεί το υγρό μονοπάτι που χώρισε στη μέση μία ήπειρο για να ενώσει τους δύο ωκεανούς, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, και άλλαξε για πάντα το τοπίο της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας και του εμπορίου. 

Ο Ισθμός του Παναμά είναι το στενότερο τμήμα ξηράς ανάμεσα στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό ωκεανό.

Η διάνοιξη της Διώρυγας τελείωσε το 1914 και υπολογίζεται ότι εργάστηκαν πάνω από 80.000 άνθρωποι για την αποπεράτωσή της. Συνδέει τον κόλπο του Παναμά στον Ειρηνικό ωκεανό με τον κόλπο της Λιμόν στον Ατλαντικό ωκεανό και έχει μήκος 81.300 μέτρων. Φθάνοντας στο παρατηρητήριο στη Διώρυγα, ο αρχηγός σας θα σας εξηγήσει με ποιον τρόπο τη διαπλέουν τα πλοία από τον Ειρηνικό στον Ατλαντικό και αντίστροφα, ανεβαίνοντας δεξαμενές που γεμίζουν με νερό.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ: Εθνικό Πάρκο Τσάγρες (Ινδιάνοι Εμπερά)

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τσάγρες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Πολιτισμό των ιθαγενών Εμπερά. Θα δούμε από κοντά τις χειροτεχνίες τους, θα μας διδάξουν τις γνώσεις τους για τα βότανα και τα φυτά της περιοχής, θα απολαύσουμε τη μουσική και τους χορούς τους, που θα μας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρωματίσετε το σώμα σας, όπως κάνουν οι ίδιοι, με φυτικά χρώματα - μια τεχνική γνωστή ως Jagua.

Στην κοινότητα των Εμπερά φτάνουμε με τα παραδοσιακά κανό που οδηγούν οι ιθαγενείς διασχίζοντας τον ποταμό Τσάγρες. Για τους πιο θαρραλέους, προτείνουμε μια διαφορετική εξερεύνηση, όπου θα περπατήσουμε  μέσα στην ζούγκλα στην κοίτη ενός μικρού ποταμού για να καταλήξουμε σε μια πανέμορφη λίμνη στην οποία  μπορούμε να βουτήξουμε και παράλληλα να θαυμάσουμε  τους καταρράκτες.

Επιστροφή στην Πόλη του Παναμά. Το βράδυ μάς περιμένει μια έκπληξη: θα απολαύσουμε μια βόλτα στην πόλη με το περίφημο λεωφορείο Red Devil (diablo rojo), σήμα κατατεθέν του Πάναμα Σίτι και η πιο εμβληματική μορφή δημόσιας συγκοινωνίας του Παναμά. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ – πτήση για ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ

Αναχώρηση αεροπορικώς για τα νησιά Μπόκας ντελ Τόρο και το μεγαλύτερο από αυτά, το νησί Κολόν, όπου και θα διαμείνουμε. Το αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο αποτελείται από 6 νησιά καλυμμένα με τροπικά δάση. Από την πρώτη στιγμή νιώθουμε μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Όλα μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο, αφού πρόκειται για ένα μέρος γνήσιο, μη τουριστικοποιημένο, έναν ανέγγιχτο παράδεισο. Εδώ δεν θα συναντήσουμε τις πολλές ανέσεις που έχουμε συνηθίσει, μα μην ξεχνάμε πως δεν έχουμε έρθει γι’ αυτό: έχουμε έρθει για ένα ταξίδι στο παρελθόν, βιώνοντας μια αυθεντική νοσταλγική ατμόσφαιρα.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη νωχελική, άλλων εποχών, περατζάδα των ντόπιων στον κεντρικό, με έντονο χρώμα Καραϊβικής, δρόμο του Μπόκας Ίσλα, τα μικρά τοπικά μπαράκια με ρυθμούς reggae και θαλασσινή αύρα, αλλά και τα εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα. Εικόνες που όλο και περισσότερο σπανίζουν στα ταξίδια μας.

Τα ίδια τα νησιά είναι ένας επίγειος παράδεισος, ένας προορισμός μοναδικού φυσικού κάλλους. Ένας νησιωτικός τόπος με τεράστιες παραλίες με άσπρη άμμο, που βρέχονται από τα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής, δημιουργώντας τοπία ειδυλλιακά. Τα τυρκουάζ νερά του Bocas del Toro και οι δαντελωτές ακτές του, φιλοξενούν ένα οικοσύστημα με παρθένους κοραλλιογενείς υφάλους και σπάνια θαλάσσια ζωή και είναι ιδανικές για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα, για καταδύσεις ή απλά για κολύμπι στα δροσερά νερά της περιοχής. Δικαίως ονομάζονται «τα Galapagos του 21ου αιώνα». Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μπορούμε να χαρούμε τη βραδινή μας βόλτα στο νησί, και να τιμήσουμε δεόντως τα μικρά, γραφικά εστιατόρια που σερβίρουν γεύσεις Καραϊβικής και κάθε λογής ψαρολιχουδιές. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ: εκδρομή με βάρκα

Η μέρα μας περιλαμβάνει εκδρομή με πλοιάριο στις παραλίες των Μπόκας ντελ Τόρο, πλέοντας σχεδόν σε ολόκληρη τη διαδρομή μας σε προστατευόμενα νερά πίσω από τους κοραλλιογενείς υφάλους, έτσι ώστε το ταξίδι μας να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο από τα κύματα και να μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και όταν πνέουν μέτριοι άνεμοι. Ξεκινήσαμε πρωί, λοιπόν, και ερχόμαστε πρώτα στον όρμο Μποκατορίτο (Laguna Bocatorito), όπου αν είμαστε τυχεροί θα δούμε τα δελφίνια να παίζουν και να κολυμπούν. Συνεχίζουμε στο Coral Key, όπου θα κολυμπήσουμε με μάσκα και αναπνευστήρα για να θαυμάσουμε τον πλούσιο βυθό, πριν μεταφερθούμε στην παραλία Red Frog για χαλάρωση, βουτιές και εξερεύνηση του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ – ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ και πτήση για ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στα Μόκας ντελ Ντόρο μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς Πάναμα Σίτι και από εκεί στην Μπογκοτά, πρωτεύουσα της Κολομβίας, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα αστικά κέντρα της Λατινικής Αμερικής.

Η Μπογκοτά τοποθετείται γεωγραφικά σχεδόν στο κέντρο της χώρας, σε ένα οροπέδιο στη λεγόμενη Σαβάνα της Μπογκοτά. Χτισμένη μάλιστα στα 2.640 μ. από το επίπεδο της θάλασσας, αποτελεί την τρίτη

ψηλότερη πρωτεύουσα του κόσμου (μόνο η Λα Πας της Βολιβίας και το Κίτο του Ισημερινού βρίσκονται ψηλότερα!) Χάρη στην πλούσια και εύφορη γη, η Μπογκοτά άνθισε γρήγορα, η υφα­ντουργία της μάλιστα παρουσίαζε εξαιρετικά δείγματα ήδη από την εποχή των πρώτων ιθαγενών. Πριν ακόμη φτάσουν στη νότια Αμερική οι Ισπανοί κονκισταδόρες, η Μπογκοτά είχε φτάσει να αποτελεί ένα ιδιαίτερα πολυπλη­θές πολιτιστικό κέντρο με επιρροή στην ευρύτερη περιοχή.

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 1538 και από τότε εξελίχθηκε γρήγορα σε ένα από τα με­γάλα αστικά κέντρα της ισπανικής αποικιακής εξουσίας του Νέου Κόσμου. Το 1819, με την απελευθέρωσή της από τον Σιμόν Μπολίβαρ, η Μπογκοτά έγινε η πρωτεύουσα της Μεγάλης Κολομβίας, μιας συνομοσπονδίας που περιλάμ­βανε τα εδάφη των σημερινών χωρών του Παναμά, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας και του Ισημερινού. Μετά τη διάλυση της συνομοσπονδίας, έμεινε πρωτεύουσα της Νέας Γρανάδας − η αποικιακή ονομασία της Κολομβίας.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Μπογκοτά.

 

7η ημέρα: ΜΠΟΓΚΟΤΑ: ξενάγηση – Μουσείο Χρυσού

Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα αστικά κέντρα της Λατινικής Αμερικής.

Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από την πιο διάσημη αγορά της πόλης, την λεγόμενη Paloquemao. Νωρίς το πρωί η αγορά είναι γεμάτη χρώματα και αρώματα καθώς τα φρεσκοκομμένα ευωδιαστά λουλούδια στην αγορά των λουλουδιών συνεπαίρνουν τις αισθήσεις. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στους αμέτρητους πάγκους γεμάτους με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς επίσης και όλων των ειδών βότανα, ψάρια, θαλασσινά και κρέας. Ταυτόχρονα θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολλά από αυτά, καθώς και αλμυρά παραδοσιακά σνακ. Θα δούμε επίσης παραδοσιακά μαγειρικά σκεύη.

Η ξενάγηση συνεχίζεται στο ιστορικό κέντρο, τη λεγόμενη Καντελαρία. Κατ’ αρχάς πρέπει να πούμε ότι όλο το ιστορικό κέντρο θεωρείται εξαιρετικό δείγμα της ισπανικής αποικιακής αρ­χιτεκτονικής. Εκεί βρίσκεται η Μεγάλη Πλα­τεία της Καντελαρίας, η Πλατεία Μπολίβαρ με το μεγα­λειώδες άγαλμα του απελευθερωτή της Λατινικής Αμερι­κής. Στα χρόνια της ισπανικής αποικιοκρατίας (16ος-19ος αιώνας) η Μεγάλη Πλατεία εξυπηρετούσε στρατιωτικούς σκοπούς, λειτουργούσε ως μεγάλη αγορά και επίσης διέ­θετε αρένα για ταυρομαχίες. Και φυσικά ήταν τόπος εκτέ­λεσης των εγκληματιών και των αντιφρονούντων.

Στην ανατολική πλευρά της πλατείας είναι ο περίφημος Καθε­δρικός Ναός, ο οποίος χτίστηκε πάνω στην πρώτη εκκλησία της πόλης η οποία οικοδομήθηκε το 1539 και διαφυλάσσει μεγάλο αριθμό χειροτεχνημάτων, υφαντών και καλλιτεχνη­μάτων των 4 αιώνων ιστορίας της. To δε παρακείμενο πα­ρεκκλήσι Nτε Σαγκράριο έχει χαρακτηριστεί ως διαμάντι της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής και στεγάζει πολύτιμες αγιο­γραφίες του Ισπανού Γκρεγκόριο Βάσκες, που είναι ο βα­σικός εκφραστής της ισπανικής μπαρόκ ζωγραφικής. Πλησίον βρίσκεται επίσης το Καπιτώλιο, δείγμα της αναγεννησιακής και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, το οποίο χτίστηκε μεταξύ 1847 και 1926 και είναι το πρώτο αρχιτεκτονικό δείγμα κυβερνη­τικών κτιρίων στη Δημοκρατία της Κολομβίας. Στο κέντρο του Καπιτωλίου βρίσκεται το Ελλειπτικό Μέγαρο, στο οποίο λαμβάνουν χώρα οι συνεδριάσεις της Βουλής και της Γε­ρουσίας. Εκεί εκτίθενται και προτομές των προηγούμενων προέδρων της χώρας, με προεξάρχοντα τον Στρατηγό Το­μάς Σιπριάνο Μποσκέρα που εξέτισε 4 θητείες. Εκεί βρίσκε­ται και η προτομή του συνθέτη Ραφαέλ Νούνιες που συνέ­θεσε τον εθνικό ύμνο της Κολομβίας. Κατά την ξενάγησή μας, θα δούμε πως τα Ισπανικά αποικιακά οικοδομήματα στέκουν επάξια δίπλα σε μοντέρνα κτήρια όπως καφέ και μουσεία, ενώ πολλά από αυτά είναι διακοσμημένα εξωτερικά με γκράφιτι. Σειρά έχει το Μουσείο του Χρυσού όπου θα δούμε τη μό­νιμη συλλογή που απαρτίζεται από 32.000 εκθέματα και 20.000 πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους! Ας μην ξε­χνάμε ότι τα εδάφη της Κολομβίας είναι εξαιρετικά πλούσια σε κοιτάσματα πολύτιμων μετάλλων και πετραδιών, ιδιαιτέ­ρως σμαραγδιών… Στο μουσείο αυτό όμως θα δούμε και πολλά κεραμικά και υφαντά των ιθαγενών Κιμπάγια, Κά­λιμα, Ταϊρόνα, Σινού, Μουίσκα, Τολίμα, Τουμάκο και Μα­γκταλένα. Οι πολιτισμοί αυτών των προκολομβιανών φυ­λών καταστράφηκαν με την έλευση των κονκισταδόρες. Το Μουσείο του Χρυσού λειτουργεί από το 1939 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως!

Επόμενος σταθμός στην ξενάγησή μας είναι το Μουσείο Φερνάντο Μποτέρο, το οποίο στεγάζεται σε ένα πανέμορφο αποικιακό σπίτι. Ο Μποτέρο είναι μάλλον ο διασημότερος παγκοσμίως κολομβιανός ζωγράφος και γλύπτης της εποχής μας. Έργα του έχουν εκτεθεί και στην Ελλάδα και βρίσκονται σε μεγάλες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Χαρακτηριστικό της ζωγραφικής αλλά και της γλυπτικής του είναι τα παχύσαρκα αλλά πολύ χαριτωμένα και κωμικά μοντέλα. Στο Μουσείο θα δούμε πολλά δικά του έργα αλλά και σπουδαία δείγματα της προσωπικής του συλλογής που περιλαμβάνει έργα του Πικάσο, του Ρενουάρ, του Νταλί, του Ματίς, του Μονέ και του Τζιακομέτι.

Τελευταία στάση μας είναι στο Ιερό της Μοντσεράτ, όπου ανεβαίνουμε με τελεφερίκ (τα εισιτήρια περιλαμβάνονται) στα περίπου 3.048 μέτρα ύψος, απολαμβάνοντας παράλληλα και την θέα με την πόλη της Μπογκοτά από τη μια πλευρά και τις Άνδεις από την άλλη.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΜΠΟΓΚΟΤΑ – ΜΕΝΤΕΓΙΝ

Σήμερα αφήνουμε την πανέμορφη Μπογκοτά και μεταφερόμαστε αεροπορικώς στο Μεντεγίν, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Κολομβίας μετά την Μπογκοτά. 

Συχνά αποκαλείται Πόλη της Συνεχούς Άνοιξης, Πρωτεύουσα των Βουνών, Πόλη των Λουλουδιών, Πρωτεύουσα των Ορχιδεών και Όμορφο Χωριό. Από το 1957 οργανώνεται εκεί κάθε άνοιξη το Φεστιβάλ των Λουλουδιών, που είναι η κύρια ατραξιόν της πόλης. Επίσης είναι η πόλη στην οποία δραστηριοποιήθηκε ο βαρόνος της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ αλλά και η γενέτειρα του παγκοσμίου φήμης κολομβιανού γλύπτη Φερνάντο Μποτέρο. 

Μετά τον θάνατο του Εσκομπάρ το 1993, η πόλη από επικίνδυνο κέντρο ναρκωτικών, στο οποίο είχε υποβαθμιστεί από τη δεκαετία του 1980, αναγεννήθηκε, και ως το 2000, εξελίχθηκε βάσει οργανωμένου κρατικού προγράμματος, σε ένα σπουδαίο πολιτιστικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο. Αναβαθμίστηκαν οι συγκοινωνίες, ανανεώθηκαν οι κακόφημες γειτονιές, άνοιξαν εργοστάσια και λειτούργησαν νέες κρατικές υπηρεσίες για να δώσουν δουλειά στους κατοίκους, άνοιξαν μουσεία, θέατρα, σχολεία, πανεπιστήμια.

Ευνοήθηκαν το εμπόριο και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Από το 2003 και μετά το αρνητικό κοινωνικό κλίμα αντιστράφηκε πλήρως. Σήμερα το Μεντεγίν είναι μία πόλη-πρότυπο κρατικής οργάνωσης, ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικής ευημερίας. Μ’ άλλα λόγια είναι μία πόλη που αναγεννήθηκε από τις στάχτες της.

Εμείς, αφού μεταφερθούμε και τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα ξεναγηθούμε στο Μεντεγίν με άξονα αυτήν την σπουδαία κοινωνική μεταρρύθμιση. Θα αρχίσουμε από τα σημαντικότερα τοπόσημα της δεκαετίας του 1980, όταν βασίλευε ο Εσκομπάρ και τα καρτέλ κοκαΐνης είχαν μετατρέψει το Μεντεγίν σε μία από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο και θα φτάσουμε στο νέο πρόσωπο του σήμερα – μία μητρόπολη που σφύζει από ζωή.  

Θα πάμε στο πλέον πρωτοποριακό μέσο μεταφοράς της πόλης που δεν είναι άλλο τις έξι ηλεκτρικές σκάλες που συνδέουν την πρώην Νο 1 κακόφημη περιοχή του Μεντεγίν, την Κομούνα 13, με το κέντρο της πόλης. Σήμερα η Κομούνα 13 είναι μία πραγματικά ενδιαφέρουσα περιοχή γεμάτη με γκράφιτι, υπαίθριες αγορές και καλλιτέχνες του δρόμου, η οποία ζει μια δεύτερη ζωή. Βεβαίως τα σπίτια παραμένουν φαβέλες. Αλλά πλέον οι κάτοικοι δεν ντρέπονται να πουν ότι ζουν εκεί. Όπως καταλαβαίνετε η σημερινή ιδιαίτερη ξενάγηση στο Μεντεγίν είναι ένα ζωντανό μάθημα σύγχρονης κοινωνικής και αστικής ιστορίας. Πολύ ενδιαφέρον και εξαιρετικά χρήσιμο για κάθε ταξιδιώτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΜΕΝΤΕΓΙΝ – ΓΚΟΥΑΤΑΠΕ – ΕΛ ΠΕΝΙΟΛ – ΜΕΝΤΕΓΙΝ

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία όμορφη ημερήσια εκδρομή στο γειτονικό χωριό Γκουαταπέ και στον μυστηριώδη βράχο Ελ Πενιόλ. Η οδική διαδρομή διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Το Γκουαταπέ είναι ένα παλιό γραφικό χωριό στις Άνδεις, πρώην βασίλειο των ιθαγενών μέχρι την έλευση των κονκισταδόρες το 1811. Ο τελευταίος βασιλιάς του χωριού ονομαζόταν Γκουαταπέ και προς τιμήν του οι Ισπανοί ονόμασαν έτσι το χωριό. Χαρακτηριστικό του οικισμού είναι τα πανέμορφα χρωματιστά σπίτια – που κάνουν κάθε γειτονιά να μοιάζει με καρτ ποστάλ. Το χωριό μέχρι προσφάτως ήταν καθαρά αγροτικό και είχε ορυχεία. Όμως τη δεκαετία του 1970 κατασκευάστηκε στα περίχωρα ένα μεγάλο κρατικό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, το οποίο δημιούργησε τεχνητές λίμνες και άλλαξε ριζικά την ταυτότητά του. Το εργοστάσιο αυτό τροφοδοτεί με ενέργεια όλη την Κολομβία. Σε μία από τις λίμνες στα περίχωρα του Γκουαταπέ βρίσκεται και ο μυστηριώδης γρανιτένιος βράχος με την ονομασία Ελ Πενιόλ.

Κάποιοι λένε ότι είναι μετεωρίτης λόγω του τεράστιου μεγέθους του. Ο βράχος έχει ύψος 200 μέτρα και για να ανέβει κανείς στην κορυφή του υπάρχουν 740 σκαλοπάτια. Στην κορυφή βρίσκεται ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στην Παναγία και παγκάκια για ξεκούραση και παρατήρηση της απίστευτης θέας. Στη βάση του υπάρχουν ντόπιοι μικροπωλητές που πουλάνε φρούτα, χυμούς και σουβενίρ. 

 

10η ημέρα: ΜΕΝΤΕΓΙΝ – πτήση για ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας  μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς Καρθαγένη.

Η Καρθαγένη, επισήμως Καρθαγένη των Ινδιών (ως γνωστόν ο Κολόμβος όταν ανακάλυψε την Αμερική νόμιζε ότι βρισκόταν στις Ινδίες…), ιδρύθηκε το 1533 και υπήρξε στρατηγικής σημασίας λιμάνι για τους

Ισπανούς κονκισταδόρες. Διαμέσου των ποταμών Μαγκνταλένα και Σινού που διασχίζουν την Κολομβία και εκβάλλουν στην Καραϊβική Θάλασσα μπορούσαν να ελέγξουν όλη τη χώρα (τότε Νέα Γρανάδα) και να αναπτύξουν ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με την Ισπανία και τις υπερπόντιες κτήσεις της. Από το λιμάνι της Καρθαγένης εμπορεύονταν κυρίως περουβιανό χρυσό και εισήγαγαν σκλάβους από την Αφρική βάσει της νομοθεσίας ασιέντο, η οποία επέτρεπε στους Ισπανούς το μονοπώλιο σκλάβων από τα σκλαβοπάζαρα της Αφρικής προς τις κτήσεις τους στον Νέο Κόσμο. Και προκειμένου οι Ισπανοί να προφυλάξουν την Καρθαγένη από τους πειρατές, την περιέκλεισαν με τείχη, τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Τα τείχη και ολόκληρη η Παλιά Πόλη που περιβάλλεται από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Καρθαγένη.

 

11η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ: ξενάγηση

Σήμερα θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας απολαμβάνοντας μια πανοραμική θέα της πόλης από την εκκλησία και μοναστήρι La Popa, γνωστό και ως Popa del Galeon, το οποίο φημίζεται ότι μοιάζει με την πρύμνη γαλέρας. Κατασκευάστηκε το 1606 και από εκεί μπορεί κανείς να δει μέχρι και το λιμάνι της Καρθαγένης, ένα από τα σημαντικότερα της Καραϊβικής. Στη συνέχεια θα περάσουμε στο φρούριο Σαν Φελίπε Λόπες, το οποίο έλαβε αυτή την ονομασία προς τιμήν του ντόπιου ποιητή Δον Λουίς Κάρλος Λόπες (1883-1950), που θεωρείται εμβληματικός για τη Λατινική Αμερική και έγραψε το διάσημο σονέτο με τίτλο: «Για την γενέτειρά μου».

Η σημασία αυτού του ποιητή για τη λατινοαμερικανική λογοτεχνία είναι μεγάλη διότι, σύμ­φωνα με τους κριτικούς, περιέγραψε καλύτερα από κάθε άλλον τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα της Καρθαγένης και γενικότερα της Κολομβίας. Το φρούριο βρίσκεται πάνω στον λόφο Σαν Λασάρο και κατασκευάστηκε για να προ­στατευτεί η πόλη-λιμάνι από την πειρατεία. Θα περπατή­σουμε πάνω στο φρούριο και κατά την ξενάγηση θα πλη­ροφορηθούμε τον τρόπο που χτίστηκε, θα μάθουμε για τα μυ­στικά και υπόγεια περάσματά του, τις μηχανολογικές και­νοτομίες του κ.α.

Εν συνεχεία θα περάσουμε στην Παλιά Πόλη, η οποία έχει χαρακτηριστεί μνημείο της UNESCO. Εκεί θα επισκεφτούμε τον ναό και χώρο προσηλυτισμού Σαν Πέδρο Κλαβέρ, ο ο­ποίος χτίστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα. Ο συγκεκριμένος άγιος είναι ο προστάτης των σκλάβων. Μετά θα πάμε στην περιοχή των τεχνιτών, τη λεγόμενη Μποβέδας. Εκεί θα δούμε μία σειρά από αψιδωτές πύλες. Πίσω από αυτές υ­πάρχουν αποθήκες στις οποίες μέχρι τον 18ο αιώνα φυ­λάσσονταν ο οπλισμός της Καρθαγένης. Αργότερα και μέ­χρι τον 19ο αιώνα λειτουργούσαν ως φυλακές. Σήμερα σε αυτές τις αποθήκες στεγάζονται τεχνίτες που κατασκευά­ζουν ποικίλα τεχνουργήματα.

Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την αποικιακή περιοχή της πόλης, ξεκινώντας από το πάρκο Μπολίβαρ, που σκιάζεται από μεγάλα δέντρα, διαθέτει τέσσερα σιντριβάνια και στο κέντρο του δεσπόζει το άγαλμα του μεγάλου απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ. Κοντά στην πλατεία βρίσκεται το παλάτι της Ιεράς Εξέτασης, το οποίο ξεχωρίζεται από την μεγάλη εντυπωσιακή πόρτα του σε μπαρόκ στυλ.

Εδώ πραγματοποιούνταν οι συνεδριάσεις της Ιεράς Εξέτασης, ενώ υπήρξε επίσης φυλακή και χώρος βασανιστηρίων των υποτιθέμενων αιρετικών και αντιπάλων της Καθολικής Εκκλησίας. Η βόλτα μας συνεχίζεται στην εκκλησία του Αγίου Δομινίκου, τον Καθεδρικό ναό, ενώ θα τελειώσει στην εναλλακτική περιοχή Γκετσεμάνι.

Πρόκειται για την παλιά εργατική συνοικία, η οποία είναι γεμάτη με πολύ­χρωμα σπιτάκια και πλέον θεωρείται η πιο cool περιοχή της Καρθαγένης. Βρίσκεται ακριβώς έξω από τα τείχη στις πα­ρυφές της Σάντα Μάρτα. Η βόλτα εκεί το ηλιοβασίλεμα είναι must τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης.

Στην πλατεία Τρινιδάδ κάθε σούρουπο συγκε­ντρώνονται καλλιτέχνες του δρόμου και πλανόδιοι μικρο­πωλητές με μοχίτο και όλων των ειδών το street food.

Επί­σης η Γκετσεμάνι είναι γεμάτη με εντυπωσιακά γκράφιτι. Στους τείχους (ειδικά της οδού Σιέπρε) θα δούμε ζωγραφι­σμένα τοπικά φυτά και ζώα, τροπικά τοπία, γυναίκες με πο­λύχρωμες φορεσιές που πουλάνε φρούτα σε καλάθια που στηρίζονται στο κεφάλι. Εν ολίγοις στα γκράφιτι της Γκετσε­μάνι εικονογραφείται όλη η ζωή, η ιστορία και η κουλτούρα της Καρθαγένης με σπρέι. Διανυκτέρευση στην Καρθα­γένη.

 

12η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ: εκδρομή στην ΛΑ ΜΠΟΚΟΥΙΛΑ

Σήμερα θα αφήσουμε για λίγο πίσω μας την Καρθαγένη και θα ταξιδέψουμε (περίπου 20 λεπτά) μέχρι το κοντινό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την τοπική κουλτούρα αλλά και να γίνουμε ένα με το πλούσιο φυσικό τοπίο. Πρόκειται για ένα μέρος με σπουδαία ιστορία, όπου θα γνωρίσουμε την αφρικανική κοινότητα, η οποία έχει επενδύσει στη διάσωση και τη διατήρηση των πολιτιστικών παραδόσεων της αφρικανικής κληρονομιάς της. Μόλις φτάσουμε θα ξεκινήσουμε αμέσως για μια βόλτα με κανό στη λίμνη Ciénaga de Juan Polo, για να γνωρίσουμε το πλούσιο οικοσύστημα στο μαγκρόβιο δάσος που την περιβάλει (μαγκρόβιο λέγεται ένα είδος δάσους των υποτροπικών και τροπικών θαλάσσιων ακτών που κυριαρχείται από ανεκτικά στο αλάτι ξυλώδη φυτά).

Το ταξίδι μας μέσα στο εντυπωσιακό αυτό δάσος θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά, και θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πλούσια πανίδα της περιοχής, περνώντας μέσα  από φυσικές σήραγγες, στις οποίες οι ντόπιοι έχουν δώσει διάφορα ονόματα, όπως το Τούνελ της Φιλίας, της Αγάπης και της Τύχης.

Παράλληλα, θα δούμε τους ψαράδες που ζουν περιμετρικά και εκμεταλλεύονται τη ζωή της λίμνης, ενώ και διάφορα είδη πτηνών και καβουριών. Αν είμαστε τυχεροί μπορεί να εμφανιστεί στις ακτές κάποιο ρακούν ή ένας από τους υπέροχους πράσινους παπαγάλους.

Επιστρέφοντας στο κέντρο της Λα Μποκουίλα, θα περπατήσουμε κατά μήκος της παραλίας και θα δούμε πως ζουν οι ντόπιοι, πριν επιστρέψουμε ξανά στην βάση μας. Επιστροφή στην Καρθαγένη και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό ελεύθερο στην Καρθαγένη (check-out από το ξενοδοχείο) και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

14η ημέρα:Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Πλούσιοι σε εμπειρίες και γεμάτοι με εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες βαθιά μέσα μας για μια ζωή, επιστρέφουμε σπίτι μας ψάχνοντας ήδη για τον επόμενο προορισμό!

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3299 € 990 €
Twin Room 3299 € 990 €
Triple Room 3299 € 990 €
Single Room 4199 € 990 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3519 € 990 €
Twin Room 3519 € 990 €
Triple Room 3519 € 990 €
Single Room 4419 € 990 €

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4539 € 0 €
Twin Room 4539 € 0 €
Triple Room 4539 € 0 €
Single Room 5439 € 0 €

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1952

18/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 757

18/07/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΠΑΝΑΜΑΣ

12:55

16:50

KL 749

30/07/2024

ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:55

10:35 (+1)

KL 1955

31/07/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:20

16:35

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* από τα καλύτερα της περιοχής. Διaμονή στα Μπόκας ντελ Τόρο σε ξενοδοχείο 3* sup., από τα καλύτερα στην πόλη. 
  • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα, εκτός από τα νησάκια Μπόκας ντελ Τόρο όπου υπάρχουν πολλές επιλογές για παραδοσιακό δείπνο σε εξωτικά εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα.
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  990

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Εμπειρίες που θα ζήσουμε με το Versus

 

Ινδιάνοι Εμπερά

Η εκδρομή στους οικισμούς των Ινδιάνων Εμπερά αποτελεί από μόνη της μια εμπειρία ζωής που δε θα ξεχάσεις ποτέ. Γενικώς οι Εμπερά είναι καλοσυνάτοι και φιλόξενοι και για να πας στα 5 χωριά τους τα οποία είναι επισκέψιμα, σε μεταφέρουν εκείνοι με τα κανό τους από την απέναντι όχθη των ποταμών. Γνωρίζεις την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους ζώντας αυτές τις ώρες μέσα στην καθημερινότητά τους και στον τόπο που διαμένουν. Εικόνες που δεν έχεις φανταστεί και εμπειρίες αλησμόνητες.

Αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο

Αν υπάρχει παράδεισος… τότε τον βρήκαμε και σας τον προσφέρουμε σε αυτό το ταξίδι του Versus σε Παναμά και Κολομβία. Το Αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο, μας προσφέρει εξωπραγματικές εικόνες, παραλίες εξωτικές και τη δυνατότητα να κολυμπάμε μαζί με πολύχρωμα ψάρια βγαλμένα σαν εικόνες από παιδικό παραμύθι. Δεν αποκαλούνται τυχαία τα Galapagos του 21ου αιώνα και θα το καταλάβετε από την πρώτη στιγμή. Με δύο διανυκτερεύσεις εκεί, θα απολαύσουμε την ομορφιά αλλά και τις γεύσεις της περιοχής πριν συνεχίσουμε το ταξίδι μας στην Κολομβία.

Το απίθανο Μεντεγίν

Το Μεντεγίν, παρότι είναι μια πόλη ορεινή, έχει ήπιο κλίμα και δικαίως φέρει τον τίτλο «Η πόλη της αιώνιας άνοιξης». Θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης με την υπέροχη πλατεία Μποτερό, την οποία κοσμούν τα γλυπτά του διάσημου καλλιτέχνη με την ιδιαίτερη αισθητική, ενώ θα μάθουμε για την πλούσια ιστορία της και πώς από άντρο των ναρκωτικών και του βαρόνου Εσκομπάρ κατέληξε σήμερα, μετά από χρόνια προσπαθειών, να αποτελεί πόλη-παράδειγμα προς μίμηση, όσον αφορά την εξέλιξη και την καινοτομία.

Καρθαγένη, η ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής

Η Καρθαγένη, επισήμως Καρθαγένη των Ινδιών, ιδρύθηκε το 1533 και υπήρξε στρατηγικής σημασίας λιμάνι για τους ισπανούς κονκισταδόρες. Από το λιμάνι της εμπορεύονταν κυρίως περουβιανό χρυσό και εισήγαγαν σκλάβους από την Αφρική. Και προκειμένου οι Ισπανοί να την προφυλάξουν από τους πειρατές, την περιέκλεισαν με τείχη, τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα. Τα τείχη και ολόκληρη η Παλιά Πόλη που περιβάλλεται από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

 

Ένας μοναδικός συνδυασμός Παναμά και Κολομβίας που μας δίνει την δυνατότητα να απολαύσουμε τις εντυπωσιακές πόλεις με τη σύγχρονη ζωή, τροπικούς παράδεισους με χρυσές παραλίες και ιστορικά, γραφικά αξιοθέατα.

Το πρόγραμμά μας είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε όχι μόνο να δούμε κλασικά αξιοθέατα αλλά να εμβαθύνουμε στην κουλτούρα του κάθε λαού και να γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές της ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς του.

 

Το πληθωρικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Μόνο στο Versus Travel εξαιρετικές πτήσεις με την KLM για Πάναμα Σίτι και επιστροφή από Καρθαγένη για να αποφύγετε τα άσκοπα πισωγυρίσματα την μεγάλη ταλαιπωρία και τις περιττές αεροπορικές διαδρομές στην Λατινική Αμερική
  • Δυο (2) διανυκτερεύσεις και εκδρομή με βάρκα στο τροπικό αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο. Έναν άγνωστο παράδεισο, που πρώτο το Versus, πρότεινε στους Έλληνες ταξιδιώτες. Εκεί θα δούμε ερημικές, παραμυθένιες παραλίες, παρθένα δάση και μικρά, απομονωμένα χωριά, διάσπαρτα σε όλα τα νησιά, όπου ζουν ακόμα οι ιθαγενείς Νγκομπέ, Νάσο και Μπρίμπρι.
  • Εκδρομή στους οικισμούς των Ινδιάνων Εμπερά, στους οποίους μας μεταφέρουν οι ίδιοι με τα παραδοσιακά κανό τους, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Τσάγρες.
  • Ξενάγηση στην απίστευτη Διώρυγα του Παναμά. Επιλέγουμε το παρατηρητήριο Μιραφλόρες, για να δούμε πώς ανεβοκατεβαίνουν τα πλοία, σε διάφορα υψόμετρα, μέσα σε ειδικές δεξαμενές που γεμίζουν με νερό.
  • Επισκεπτόμαστε την Παλιά Πόλη του Παναμά, με την απίθανη αποικιακή αρχιτεκτονική και την ολοζώντανη ατμόσφαιρα.
  • Ξενάγηση στην Μπογκοτά, με τα πανέμορφα μπαρόκ κτίρια και στο Μουσείο Χρυσού με τους καταπληκτικούς θησαυρούς.
  • Ειδική καινοτομική ξενάγηση στα πρώην λημέρια του βαρόνου της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ στο Μεντεγίν, τα οποία σήμερα είναι οι πιο κουλ καλλιτεχνικές περιοχές της πόλης χάρη στο ειδικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης της Κολομβίας.
  • Επίσκεψη στον τεράστιο μετεωρίτη του Γκουαταπέ που ξεφυτρώνει μέσα από τις τεχνητές λίμνες.
  • Ξενάγηση στην Καρθαγένη, με σπάνιες διανυκτερεύσεις στην παλιά οχυρωματική πόλη για να έχετε τα πάντα στα πόδια σας. Είστε μέσα από τα τείχη σε μια από τις ωραιότερες αποικιακές πόλεις στη Λατινική Αμερική, με επαρκή χρόνο για να την εξερευνήσουμε και να την απολαύσουμε.
  • Εκδρομή από την Καρθαγένη στο μικρό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα, και  βαρκάδα με κανό στο τοπικό οικοσύστημα.
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία και στις 2 χώρες
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Highlights

  • Ανακαλύψτε την πολύχρωμη και γεμάτη ενέργεια Πάναμα Σίτι, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο
  • Παρατηρήστε τον διάπλου των πλοίων από τη Διώρυγα του Παναμά καθώς αυτά ανεβοκατεβαίνουν μέσα σε δεξαμενές στα διαφορετικά υψόμετρα του ισθμού
  • Γνωρίστε τους Ινδιάνους Εμπερά, με τα ζωγραφιστά σώματα. Θα σας ξεναγήσουν οι ίδιοι με τα παραδοσιακά κανό τους μέσα στον οικισμό τους, στο Εθνικό Πάρκο Τσάγρες
  • Αφεθείτε στη μαγεία της Καραϊβικής στα τροπικά νησάκια Μπόκας ντελ  Τόρο
  • Γνωρίστε το Μουσείο Χρυσού με τους εκτυφλωτικούς θησαυρούς στην πρωτεύουσα Μπογκοτά και το μουσείο Μποτέρο στην πρωτεύουσα Μπογκοτά με τα εκθέματα του σπουδαίου Κολομβιανού καλλιτέχνη
  • Ο τεράστιος βράχος Ελ Πενιόλ στο Γκουαταπέ με την απίστευτη θέα
  • Γευσιγνωσία καφέ και γνωριμία με το πιο αγαπημένο ρόφημα του κόσμου στο Μεντεγίν
  • Θαυμάστε την πόλη-μουσείο της Καρθαγένης, με τα μπαρόκ μέγαρα και το απαράμιλλο παραδοσιακό χρώμα
  • Αφεθείτε στην ομορφιά του τοπίου στο ξεχωριστό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα με την λίμνη και το εντυπωσιακό μανγκρόβιο δάσος
  • Επισκεφθείτε την πανέμορφη γειτονιά Γκετσεμάν με τα γκράφιτι στην Καρθαγένη και εντυπωσιαστείτε με την ιδιαίτερη αυτή τέχνη στους δρόμους που κάνουν την πόλη πολύχρωμη.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Εκδρομή στους οικισμούς των Ινδιάνων Εμπερά
  • Ξενάγηση στην απίστευτη Διώρυγα του Παναμά. 
  • Ειδική καινοτομική ξενάγηση στα πρώην λημέρια του βαρόνου της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ στο Μεντεγίν
  • Ξενάγηση στην Καρθαγένη, με σπάνιες διανυκτερεύσεις στην παλιά οχυρωματική πόλη

Περίοδοι

  • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

18/07



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Παναμάς - Κολομβία, από Πάναμα Σίτι και Μπογκοτά μέχρι το Μεντεγίν και την Καρθαγένη | 18.07.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info