fb

Καραϊβική: Η Θάλασσα των Πειρατών - Άγιος Δομίνικος - Πουέρτο Ρίκο - Αϊτή: o επίγειος παράδεισος Λας Τερένας και το νησί Σαόνα| 14.08.2024

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ζήστε ανεπανάληπτες στιγμές σε ένα ταξίδι που έχει δημιουργηθεί για όσους αγαπούν την χαλάρωση αλλά και την περιπέτεια, θέλουν να γνωρίσουν τροπικούς προορισμούς και εξωτικές παραλίες, να γίνουν κοινωνοί μιας μακραίωνης ιστορίας, αλλά και να χαθούν σε μικροσκοπικά πολύχρωμα δρομάκια που διηγούνται την ιστορία του σήμερα. Το ταξίδι αυτό στην Καραϊβική περιλαμβάνει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα…

Η αρχή γίνεται από το Πουέρτο Ρίκο και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Σαν Χουάν. Η συναρπαστική ιστορία, η μοναδική κουλτούρα και η σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά, μαζί με την ανεπανάληπτη ομορφιά του τοπίου απλά θα μας καθηλώσουν. Οι εμπειρίες και εδώ θα είναι πολλές, θα δοκιμάσουμε αυθεντικό ρούμι κατευθείαν από την πηγή, το αποστακτήριο της Bacardi, θα περιηγηθούμε σε τροπικό δάσος El Yunque, με πυκνή βλάστηση και παραδείσια πουλιά, ενώ θα χαλαρώσουμε σε παρθένες αμμουδιές. Κάνουμε μια σπάνια επίσκεψη στο Πόνσεϊ και σε μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που έγιναν στις Αντίλλες.

Από το Πουέρτο Ρίκο περνάμε στον Άγιο Δομίνικο και γνωρίζουμε την πρώτη πόλη που έχτισαν οι Ευρωπαίοι στην Αμερική. Επισκεπτόμαστε την ιστορική παλιά πόλη, τη λεγόμενη Zona Colonial, η οποία έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Επόμενος σταθμός μας, στην Δομινικανή Δημοκρατία, το νησί Σάονα ή αλλιώς ο παράδεισος επί γης. Κι από εκεί, φεύγουμε για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δομινικανής Δημοκρατίας το Σαντιάγο ντε λος Καμπαγιέρος.

Το ταξίδι μας συνεχίζεται στην Αϊτή, μια χώρα ιδιαίτερη και σαγηνευτική. Εξερευνούμε την ιστορική πόλη Καπ Αϊτιέν με το Citadelle Laferrière, το μεγαλύτερο φρούριο στην Αμερική να δεσπόζει ψηλά στο βουνό, αλλά και το πανέμορφο ψαροχώρι Λαμπαντιέ. Επιστρέφουμε στον Άγιο Δομίνικο και φεύγουμε για τρεις ολόκληρες ημέρες με προορισμό το εξωπραγματικό Λας Τερένας και τις γύρω περιοχές. Η χερσόνησος Σαμάνα αποτελεί ένα, ανεξερεύνητο προορισμό, που ανακαλύψαμε και πρώτοι εμείς σας προτείνουμε. Κοκοφοίνικες που φτάνουν μέχρι την παραλία, μανγκρόβια δάση, υπόγειες λίμνες, καταρράκτες και τιρκουάζ νερά.

Οι ομορφιές της Καραϊβικής είναι πολλές και εμείς θα προσπαθήσουμε να δούμε όσες περισσότερες από αυτές γίνεται. Αφού το πρόγραμμα του Versus είναι έτσι ιδανικά σχεδιασμένο για να σας κάνει να νιώσετε πλήρεις εμπειριών και εικόνων… μέχρι την επόμενη φορά!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε! Τιρκουάζ νερά, καταπράσινες βουνοκορφές, τροπική βλάστηση, καταρράκτες που σχηματίζουν φυσικές πισίνες, κοκοφοίνικες πάνω στην άμμο, κτίρια αποικιακής αρχιτεκτονικής, χαλαρή διάθεση, αλλά και περιπέτεια.

Ανοίξτε τα και ετοιμάστε βαλίτσες για τη θάλασσα των πειρατών!

Γιατί, κακά τα ψέματα, η Καραϊβική είναι η μεγαλύτερη ταξιδιωτική φαντασίωση. Από το χαρούμενο Πουέρτο Ρίκο με την αυθεντική λατινοαμερικάνικη ψυχή, μέχρι τις ονειρικές εξωτικές παραλίες του Άγιου Δομίνικου και την σπάνια αύρα της Αϊτής, η θάλασσα των πειρατών είναι από τα μέρη που αξίζει τον κόπο να επισκεφθεί κανείς έστω μία φορά στη ζωή του, για να νιώσει την αυθεντική ζωή, να γνωρίσει τον διαφορετικό πολιτισμό της και να αισθανθεί μέρος ενός άλλου κόσμου, σε μια μοναδική επαφή με τη φύση αλλά και τον άνθρωπο.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Και τι δεν έχει αυτό το ταξίδι του Versus στην Καραϊβική! Ένα πρόγραμμα γεμάτο εικόνες, ήχους, γεύσεις αντιθέσεις και χρώματα! Από τα σπουδαία αξιοθέατα, στις εξωτικές παραλίες και από εθνικά πάρκα, στα φρούρια και τα μουσεία. Όχι απλώς ένα ταξίδι αλλά ένα ταξίδι ζωής, από αυτά που μπαίνουν στην καρδιά σου και δεν βγαίνουν ποτέ. Ό,τι έχεις ονειρευτεί και μοιάζει με τροπικό παράδεισο, το Versus για άλλη μια φορά είναι εδώ για να κάνει το κάνει πραγματικότητα! 

Πουέρτο Ρίκο, Άγιος Δομίνικος, Αϊτή σε ένα πρόγραμμα γεμάτο δραστηριότητες, παρθένες παραλίες με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά και αξιοθέατα μνημειώδη. Τα μάτια σου δε θα χροταίνουν τα ειδυλλιακά τοπία της Καραϊβικής και η καρδιά σου θα γεμίσει από την αύρα και τη χαρά των φιλόξενων ανθρώπων αυτού του τόπου.

Ένας κόσμος τόσο διαφορετικός και συνάμα οικείος, που σίγουρα θα μας παρασύρει στους δικούς του ρυθμούς. Ρυθμούς χαλαρούς και ανέμελους, με τραγούδια και μουσικές που δεν μπορούν παρά να μας κάνουν να λικνιστούμε κι εμείς ακολουθώντας τη μελωδία μερικών εκ των πιο γνωστών τραγουδιών που έχουν γραφτεί εξυμνώντας αυτά τα μέρη.

Για περισσότερες από δυο εβδομάδες θα ανακαλύψουμε την Καραϊβική όπως ποτέ άλλοτε. Θα επισκεφθούμε με τη σειρά τις τρεις χώρες, θα περπατήσουμε σε εθνικά πάρκα, θα κολυμπήσουμε στην πιο λευκή παραλία της Καραϊβικής, θα γνωρίσουμε ιστορικές και πολύχρωμες γειτονιές και παράλληλα θα μάθουμε και για την πλούσια ιστορία της κάθε χώρας. Επίσης θα δοκιμάσουμε τοπικές νοστιμιές αλλά και αυθεντικό ρούμι, ακόμη και αυτό που δεν μπορείς να το βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο. Θα κάνουμε μπάνιο ανάμεσα σε πολύχρωμα ψάρια και αστερίες, και τέλος θα αφήσουμε το δροσερό αεράκι της Καραϊβικής να πάρει μακριά όλες μας τις έγνοιες, καθώς θα απολαμβάνουμε τα δροσερά κοκτέιλ μας ξαπλωμένοι κάτω από πελώριους κοκοφοίνικες που φτάνουν μέχρι την παραλία, αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο.                          

Πρόκειται για ένα ταξίδι ιδιαίτερο, γεμάτο γνώση και εμπειρίες που θα θυμάστε για μια ζωή... από αυτά που μόνο το Versus ξέρει να διοργανώνει και σας προσφέρει.

  • Τέλειες σπάνιες πτήσεις που φτάνουν στο Πουέρτο Ρίκο και επιστρέφουν από τον Άγιο Δομίνικο.
  • Έχουμε συμπεριλάβει στο πρόγραμμα καθημερινά ακριβές εκδρομές και δραστηριότητες.
  • Το πρόγραμμά μας δεν έχει μόνο θαλάσσιες εκδρομές ή εκδρομές με πούλμαν στη φύση. Αποτελεί μια πραγματική εξερεύνηση! Ακουμπάμε πρωτόγονα μέρη και την απομονωμένη Καραϊβική, εκεί που ο πολιτισμός δεν την έχει διαβρώσει. Αφιερώνουμε διανυκτερεύσεις σε τουριστικές τοποθεσίες και ωραία resort, αλλά και λιγότερο δημοφιλείς διαμονές για να γνωρίσουμε τις χώρες εκ των έσω. 
  • Θα γνωρίσουμε το εξωτικό Πουέρτο Ρίκο, απολαμβάνοντας κάθε διαδρομή,
  • Θα περπατήσουμε στο Εθνικό Τροπικό Δάσος της Καραϊβικής, γνωστό ως «El Yunque» στο Πουέρτο Ρίκο για να δούμε ζωή τουλάχιστον χιλίων ετών.
  • Θα πλεύσουμε στη Νήσο Σαόνα του Άγιου Δομίνικου με τις εκπληκτικές λευκές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά.
  • Ο Άγιος Δομίνικος, διάσημος στη χώρα μας, θα δικαιώσει τη φήμη του, ότι είναι ένας παράδεισος επί γης, με 3 διανυκτερεύσεις στο εξωτικό και ανεξευρεύνητο Λας Τερένας.
  • Η εναλλακτική Αϊτή μάς περιμένει για να μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή.
  • Θα κάνουμε πλεύσεις με καταμαράν και θα κολυμπήσουμε σε διάφανα νερά, κοραλλιογενείς υφάλους και θα έρθουμε σε επαφή με τα μοναδικά πλάσματα αυτού του κόσμου.    
  • Θα καταλάβουμε γιατί οι διάσημοι πειρατές αγάπησαν τόσο την Καραϊβική, τα νερά της και τους θρύλους της. 
  • Θα φτιάξουμε το δικό μας παραμύθι σε αυτή τη θαυμαστή γωνιά του πλανήτη, σε μερικά από τα πιο φαντασμαγορικά τοπία.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗ

Η ταξιδιωτική μας ομάδα συγκεντρώνεται στο αεροδρόμιο με πρώτο της σταθμό τη Μαδρίτη, την πρωτεύουσα της Ισπανίας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε για ένα βράδυ.

 

2η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ (Σαν Χουάν)

Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο και φεύγουμε για Σαν Χουάν και… Πουέρτο Ρίκο! Υπέροχα τροπικά δάση, δαντελωτές παραλίες και μουσική ιδανική για όνειρα. Μην ξεχνάμε πως δεν θεωρείται άδικα η «ισπανική Ριβιέρα της Καραϊβικής». Το Σαν Χουάν, πρωτεύουσα της χώρας, είναι ένα μείγμα αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής και μεθυστικής διάθεσης για ζωή. 

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Σαν Χουάν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ: Παλιά Πόλη – Γευσιγνωσία στο Αποστακτήριο Casa Bacardí

Η ιστορία της πόλης τα έχει όλα: φρούρια, παραδόσεις για φαντάσματα, κοκτέιλ και ηλιοβασιλέματα. Σε αυτό το θρυλικό και εξαιρετικά γραφικό κομμάτι του Σαν Χουάν θα «ταξιδέψουμε» πίσω στον χρόνο και θα ανακαλύψουμε τη συναρπαστική ιστορία, τη μοναδική κουλτούρα και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου που μετράει πέντε αιώνες ζωής εδώ. 

Θα περιπλανηθούμε στα πλακόστρωτα στενά της σαγηνευτικής Παλιάς Πόλης, στα σοκάκια με τις γκαλερί τέχνης, τα καλαίσθητα καταστήματα και τα όμορφα cafe. Θα θαυμάσουμε τα ιστορικά μνημεία που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια του ισπανικού την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου που μετράει πέντε αιώνες ζωής εδώ. 

Η ημέρα μας συνεχίζεται με μια… «μεθυστική» εμπειρία στο αποστακτήριο Bacardi, όπου θα ανακαλύψουμε τη διαδικασία με την οποία παράγεται το γνωστό ρούμι, από το στάδιο της απόσταξης μέχρι την εμφιάλωση. Θα μάθουμε για την ιστορία της οικογένειας Bacardi, η οποία με αφετηρία την Κούβα έφτασε στο Πουέρτο Ρίκο και κατάφερε να φτιάξει το περίφημο ρούμι που σήμερα μετρά τις περισσότερες πωλήσεις όχι μόνο στου Πουέρτο Ρίκο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εμπειρία μας στο αποστακτήριο περιλαμβάνει επίσης γευσιγνωσία, κατά την οποία ο ειδικευμένος ξεναγός μας θα μας αποκαλύψει τα μυστικά που κρύβει το ρούμι, αλλά και τον σωστό τρόπο με τον οποίο πρέπει να το σερβίρουμε και να το δοκιμάζουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε σπάνιες ετικέτες της Bacardi, σε συνδυασμό με διάφορα είδη σοκολάτας. Θα έχουμε το αποκλειστικό προνόμιο να απολαύσουμε την premium σειρά της εταιρείας (Bacardi Añejo Cuatro, Bacardi Reserva Ocho, Bacardi Gran Reserva Diez), αλλά και το Casa Bacardi Special Reserve, το οποίο δεν απαντάται πουθενά αλλού στον κόσμο! Διανυκτέρευση.  

4η ημέρα: ΤΡΟΠΙΚΟ ΔΑΣΟΣ EL YUNQUE – ΠΑΡΑΛΙΑ LUQUILLO

Πρωινή αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το Εθνικό Τροπικό Δάσος της Καραϊβικής, γνωστό ως «El Yunque». Το El Yunque βρίσκεται 45 λεπτά από το Σαν Χουάν και είναι το μόνο τροπικό δάσος στο Εθνικό Δασικό Σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών. Εδώ θα θαυμάσουμε δέντρα ηλικίας χιλίων ετών, εξωτικά λουλούδια στο χρώμα του ουράνιου τόξου και πυκνά κλήματα με μεγάλες μάζες από πλούσια κόκκινα λουλούδια να λικνίζονται στο δροσερό αεράκι. Από την καρδιά αυτής της εντυπωσιακής ομορφιάς, θα ακούσετε το αδιάκοπο, αλλά γευστικό, δίσημο τραγούδι του «Coquí», τη φλυαρία των τροπικών πουλιών και πιθανώς την κραυγή του απειλούμενου πορτορικανού παπαγάλου. 

Η εκδρομή μας συνεχίζεται στο Balneario La Monserrate στην παραλία Luquillo, που θεωρείται μια από τις καλύτερες και πιο όμορφες παραλίες του Πουέρτο Ρίκο. Βρίσκεται πολύ κοντά στο San Juan και στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού El Yunque. Τα νερά της είναι ήρεμα και κρυστάλλινα και η άμμος πολύ απαλή. Υπάρχουν πολλοί φοίνικες και δέντρα κατά μήκος της ακτής, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο σας σημείο και να κάνετε μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά.

Επιστροφή στη βάση μας, στο Σαν Χουάν, για διανυκτέρευση και ξεκούραση.

 

5η ημέρα: ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ- ΠΟΝΣΕΪ – ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για μια ξεχωριστή μέρα γεμάτη ιστορία και συγκλονιστικά αξιοθέατα. Κινούμαστε προς το Πόνσεϊ στη νότια πλευρά του Πουέρτο Ρίκο όπου θα μας αποκαλυφθεί ένα μαγευτικό πορτρέτο της αποικιακής ιστορίας, τέχνης και πολιτισμού. Το αρχιτεκτονικό μεγαλείο και το λεπτομερές νεοκλασικό και αρ ντεκό στυλ της πόλης καθιστούν τον Πόνσεϊ ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του ταξιδιού μας. Η μέρα μας ξεκινάει στο Tibes Ceremonial Center, μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που έγιναν στις Αντίλλες. Η ανακάλυψη παρέχει μια εικόνα για το πώς ζούσαν οι αυτόχθονες φυλές των Igneri και Taíno κατά τη διάρκεια και πριν από την άφιξη του Χριστόφορου Κολόμβου στον Νέο Κόσμο. Το Tibes είναι το παλαιότερο τελετουργικό και αθλητικό συγκρότημα των Ινδιών των Αντιλλών που έχει  αποκαλυφθεί έως σήμερα στο Πουέρτο Ρίκο. Μέσα στα όριά του βρίσκεται επίσης το μεγαλύτερο νεκροταφείο ιθαγενών που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα – που αποτελείται από 186 ανθρώπινους σκελετούς, οι περισσότεροι από τους Igneri και οι υπόλοιποι από τους πολιτισμούς πριν από τους Taíno. Πιστεύεται επίσης ότι είναι το παλαιότερο αστρονομικό παρατηρητήριο στις Αντίλλες. Συνεχίζουμε με το κέντρο του Πόνσεϊ όπου θα επισκεφθούμε την κεντρική πλατεία (Plaza Las Delicias), τον Καθεδρικό Ναό και το ιστορικό και πολύχρωμο Ponce Firehouse.

Η περιήγησή μας συνεχίζεται με μια επίσκεψη στο Κάστρο Serrallés, που αρχικά ήταν η κατοικία της οικογένειας Serrallés, ιδιοκτητών του παγκοσμίου φήμης αποστακτηρίου που παράγει το φημισμένο ρούμι Don Q Puerto Rican. Το κτίριο, που ανεγέρθηκε τη δεκαετία του 1930, σχεδιάστηκε από τον Πορτορικανό αρχιτέκτονα Pedro Adolfo De Castro.

Επιστροφή στη βάση μας, στο Σαν Χουάν, για διανυκτέρευση και ξεκούραση.

 

6η ημέρα: ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ – ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ: Αποικιακή Πόλη (Zona Colonial)

Αφήνουμε πίσω μας το Πουέρτο Ρίκο και μεταβαίνουμε αεροπορικώς στον Άγιο Δομίνικο, ένα μέρος που όμοιό του δεν υπάρχει στον πλανήτη. Ίσως είναι που τα φοινικόδεντρα βουτούν κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα ή που οι ντόπιοι συνεχώς τραγουδούν και χορεύουν, κάνοντάς μας να πιστέψουμε πως η ζωή είναι πράγματι απλή και όμορφη. Ίσως και όλα μαζί. Το βέβαιο είναι ότι ο Άγιος Δομίνικος υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις στους επισκέπτες του. Από το αεροδρόμιο θα μεταφερθούμε στην Αποικιακή Πόλη (Zona Colonial), δηλαδή το ιστορικό κέντρο του Άγιου Δομίνικου που αποτελεί τον πρώτο μόνιμο ευρωπαϊκό οικισμό επί αμερικανικού εδάφους.

Σήμερα θα γνωρίσουμε σε βάθος την πόλη και συγκεκριμένα την πρώτη πόλη που έχτισαν οι Ευρωπαίοι στην Αμερική. Εδώ χτίστηκε ο πρώτος καθεδρικός ναός στον Νέο Κόσμο, ο πρώτος κυβερνήτης κατοικούσε εδώ, εδώ ο πρώτος επίσκοπος χειροτονήθηκε και άνοιξε το πρώτο νοσοκομείο. Αυτή η ζωντανή πόλη με πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους προσφέρει μια σειρά από πολιτιστικά και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, αξιοθέατα που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού στο νησί της Ισπανιόλα. Το απόγευμα θα το περάσουμε στην ιστορική παλιά πόλη, η οποία έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και κατά τη διάρκεια της βόλτας μας θα γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα και θα δούμε παλάτια, οχυρά, ιστορικά κτίρια, εκκλησίες και πλατείες. Θα περπατήσουμε στο Calle de las Damas, τον πρώτο πλακόστρωτο δρόμο στον Άγιο Δομίνικο για τις κυρίες της ισπανικής αριστοκρατίας, καθώς και στον πεζόδρομο El Conde με τα πολλά καταστήματα. Τους πλανόδιους πωλητές, καθώς και τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ: Νησί Σάονα

Η μέρα μας ξεκινάει νωρίς για να γνωρίσουμε τον επίγειο παράδεισο του Άγιου Δομίνικου, τη νήσο Σάονα! Αρχικά θα μεταφερθούμε στο ψαροχώρι Bayahibe και από εκεί κινούμαστε εν πλω για τη Σάονα που βρίσκεται στο εθνικό πάρκο «Parque Nacional del Este». Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε την τύχη να δούμε μερικές από τις πιο εξωτικές, όμορφες, παρθένες παραλίες της ζωής μας που μοιάζουν βγαλμένες από όνειρο. Το νησί Σάονα θεωρείται ότι έχει τις πιο όμορφες λευκές παραλίες της Καραϊβικής που περιβάλλονται από τιρκουάζ, διάφανα καθαρά νερά. Η θάλασσα γύρω από το νησί με το μαγκρόβιο οικοσύστημά της είναι ιδανικός τόπος αναπαραγωγής για ψάρια και άλλα θαλάσσια ζώα. Στην πορεία θα κάνουμε μια στάση για μπάνιο και βουτιές ενώ επίσης θα επισκεφθούμε το «Piscina Natural», που μοιάζει κυριολεκτικά με πισίνα αλλά είναι φυσικά ένα εντυπωσιακό σημείο της θάλασσας με κρυστάλλινα νερά. Η κατάλληλη ευκαιρία να απολαύσεις το κοκτέιλ σου παρέα μόνο με… τη φασαρία των πολύχρωμων ψαριών ή απλώς να χαρείς το μπάνιο σου. Για μεσημεριανό γεύμα θα απολαύσουμε παραδοσιακό μπάρμπεκιου στην παραλία. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Bayahibe, μαγεμένοι από την ομορφιά της Καραϊβικής και από εκεί θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ – ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΛΟΣ ΚΑΜΠΑΓΙΕΡΟΣ: Los Pepines

Σήμερα οδηγούμαστε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δομινικανής Δημοκρατίας το Σαντιάγο ντε λος Καμπαγιέρος.  Θα περάσουμε μέσα από την Βάγιε δε λα Βεγα Ρέάλ (Valle de la Vega Real, την ανατολική πλευρά της πεδιάδα Σιμπάο, εκεί όπου ο Κολόμβος έχτισε το διάσημο φρούριο «La Concepción» επειδή υποψιαζόταν πλούσια κοιτάσματα χρυσού σε αυτήν την περιοχή. Το Σαντιάγο ντε λος Καμπαγιέρος είναι μια πολύχρωμη πόλη γεμάτη με γκράφιτι και πάγκους με τροπικά φρούτα που δύσκολα αντιστέκεσαι να μην σταματήσεις και τα δοκιμάσεις. Και γιατί να το κάνεις άλλωστε.

Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Los Pepines, μια από τις πιο εμβληματικές γειτονιές, μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το 2016, η τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισε να βάψει τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές και να καλλωπίσει τις γειτονιές προκειμένου να αναζωογονηθεί η τοπική οικονομία. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, η περιοχή έγινε μία από τις πιο επισκέψιμες, δικαιώνοντας τους υπευθύνους για την απόφαση τους. Οι επισκέπτες καταφτάνουν από κάθε μεριά του κόσμου για να θαυμάσουν τις πολύχρωμες και εκφραστικές τοιχογραφίες του. Πίσω από κάθε έργο κρύβεται και μια ιστορία που έχει να μας διηγηθεί περιστατικά από την καθημερινότητα των κατοίκων και να μας αποκαλύψει την τοπική κουλτούρα. Η βόλτα μας θα μας δώσει τη δυνατότητα για γαστρονομικές δοκιμές ενώ η μέρα μας κλείνει με μια έκπληξη, την επίδειξη του Καρναβαλιού του Σαντιάγο, με μουσική και παραδοσιακές φορεσιές με πολλά διακοσμητικά και χρώματα. Χορεύετε;

Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΛΟΣ ΚΑΜΠΑΓΙΕΡΟΣ – ΑΪΤΗ

Μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε διασχίσει τα σύνορα για να βρεθούμε στη σπάνια Αϊτή. Πρώτος σταθμός μας το Καπ Αϊτιέν, μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη όπου κυριαρχεί η γαλλική αποικιοκρατική αρχιτεκτονική. Καθ’ οδόν θα επισκεφτούμε ένα παραδοσιακό σπίτι της περιοχής για να μυηθούμε στον τρόπο ζωής των κατοίκων, οι οποίοι ζουν μια εντελώς διαφορετική καθημερινότητα από τη δική μας. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα κατασκευάζουν μόνοι τους τα ρούχα τους, ενώ τραβούν νερό από τα πηγάδια. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΑΪΤΗ

Η μακρινή Αϊτή είναι μια από τις λιγότερο επισκεπτόμενες χώρες, χωρίς ωστόσο να υπολείπεται ενδιαφέροντος. Μετά το πρωινό μας η μέρα μας θα ξεκινήσει με ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Καπ Αϊτιέν, η οποία χαρακτηρίζεται από τα γαλλικά αποικιοκρατικά κτίριά της, απομεινάρια μιας άλλης εποχής. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καθεδρικός ναός της, το Μουσείο Καλών Τεχνών, ενώ κάθε δρόμος της έχει να διηγηθεί μια ξεχωριστή ιστορία.

Το μεσημέρι θα μεταβούμε στο λιμάνι, για να μεταβούμε στο γραφικό ψαροχώρι  Λαμπαντιέ. Εδώ οι κάτοικοι ζουν αντικρίζοντας καθημερινά τα γαλανά νερά της θάλασσας, αλιεύοντας πληθώρα ψαριών και θαλασσινών, τα οποία περιμένουν να τα γευτούμε. Γεύμα και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΑΪΤΗ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΛΑΤΑ

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε νότια του Καπ Αϊτιέν. Το Citadelle Laferrière, γνωστό στους ντόπιους απλώς ως La Citadelle, είναι το μεγαλύτερο φρούριο στην Αμερική. Κατασκευάστηκε μεταξύ 1805 και 1820 από τον Henri Christophe τον πρώτο βασιλιά της Αϊτής. Οι Αϊτινοί το αποκαλούν το όγδοο θαύμα του κόσμου. Χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1982.

Στη συνέχεια θα ανακαλύψουμε τα ερείπια του παλατιού Sans-Souci. Αυτή ήταν η κύρια βασιλική κατοικία του Henri Christophe. Το μεγαλείο του παλατιού παρατηρήθηκε από διάφορους επισκέπτες, που γενικά αναγνωρίζεται από πολλούς ότι είναι το αντίστοιχο της Καραϊβικής με το Παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία. Επίσης χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Γεύμα. 

Αφήνουμε πίσω μας την Αϊτή και επιστρέφουμε στον Άγιο Δομίνικο και συγκεκριμένα στο Πουέρτο Πλάτα.

 

12η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΛΑΤΑ (τελεφερίκ και βόλτα) – ΛΑΣ ΤΕΡΕΝΑΣ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα κάνουμε μια μοναδική βόλτα με τελεφερίκ μέχρι την κορυφή του βουνού «Isabel de Torres» σε ύψος 800 μέτρων απ’ όπου θα απολαύσουμε την θέα στην πόλη η οποία σου κόβει την ανάσα!

Μετά από μια βόλτα στον βοτανικό κήπο, θα επιστρέψουμε στην πόλη, πρώτα στην αγορά και μετά στην Puntilla, με το ιστορικό φρούριο Fortaleza San Felipe, τον φάρο και το θέατρο Amfi. Θαυμάζουμε το πρόσφατα σχεδιασμένο Μουσείο Amber ενώ θα περπατήσουμε και μέσα από την Umbrella Lane και την Pink Lane.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε οδικώς κατά μήκος της βόρειας ακτής με κατεύθυνση προς το Λας Τερένας,

Εδώ, στο Λας Τερένας, θα νιώσουμε την πραγματική μαγεία της Καραϊβικής. Η παραλία είναι ανέγγιχτη και παρθένα. Είναι ένα μέρος όπου η φύση έκανε για άλλη μια φορά το θαύμα της! Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΛΑΣ ΤΕΡΕΝΑΣ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ EL LIMÓN

Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό για να πάρουμε δυνάμεις, θα ξεκινήσουμε για μια όμορφη πεζοπορική διαδρομή στον ψηλότερο καταρράκτη της χερσονήσου Σαμάνα. Ο γνωστός και ως καταρράκτης El Limón έχει ύψος περίπου 50 μέτρα και περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση. Τα νερά είναι παγωμένα, όμως τόσο δροσιστικά και αναζωογονητικά που αξίζουν να κάνουμε μια βουτιά.

Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να χαλαρώσουμε στην παραλία. Διανυκτέρευση.  

 

14η ημέρα: ΛΑΣ ΤΕΡΕΝΑΣ: Ημέρα χαλάρωσης

Αυτή η μέρα είναι για να ζήσετε το Λας Τερένας όπως ακριβώς εσείς το έχετε ονειρευτεί. Μια μέρα χαλάρωσης για να εξερευνήσετε τα δικά σας κρυμμένα μυστικά πριν φύγουμε από την Καραϊβική. Ημέρα για βουτιές, λοιπόν, ηλιοθεραπεία, δραστηριότητες και βόλτες σε αυτό τον επίγειο παράδεισο. Διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: ΛΑΣ ΤΕΡΕΝΑΣ: Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής

Το πολύχρωμο αυτό ταξίδι φτάνει στο τέλος του. Η πτήση της επιστροφής μάς περιμένει. Αναχωρούμε πλούσιοι σε αναμνήσεις και εικόνες, δίνοντας την υπόσχεση ότι μια μέρα θα επιστρέψουμε.

 

16η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Υπερπλήρεις εικόνων, γνώσεων και εμπειριών επιστρέφουμε σπίτι μας, έτοιμοι να ξαναφτιάξουμε βαλίτσες για τον επόμενο προορισμό.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5990 € 1100 €
Twin Room 5990 € 1100 €
Triple Room 5990 € 1100 €
Single Room 7590 € 1100 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6210 € 1100 €
Twin Room 6210 € 1100 €
Triple Room 6210 € 1100 €
Single Room 7810 € 1100 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7340 € 0 €
Twin Room 7340 € 0 €
Triple Room 7340 € 0 €
Single Room 8940 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

IB3153

14/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

14:00

16:50

1 διανυκτέρευση στη Μαδρίτη με πρωινό

IB6301

15/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ

15:50

18:20

IB6500

28/08/2024

ΣΑΝΤΟ ΝΤΟΜΙΝΓΚΟ – ΜΑΔΡΙΤΗ

16:05

06:25 (+1)

IB3150

29/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

10:35

15:15

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  4*
  • Στην Αϊτή διαμονή σε ευειδές, παραδοσιακό ξενοδοχείο 3* sup
  • Οι τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία 
  • Πρωινό και ένα γεύμα ή δείπνο καθημερινά, εκτός από τη Μαδρίτη και την ελεύθερη μέρα στο Λας Τερένας, όπου περιλαμβάνεται το πρωινό.
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, κρουαζιέρες, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ειδική άδεια εισόδου Αμερικής (ESTA)
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
  • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  1.100

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ VISA

Οι ταξιδιώτες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από VISA για τις ΗΠΑ, με την έκδοση της ESTA, δεν μπορούν πλέον να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής εάν έχουν ταξιδέψει ή βρίσκονται στο Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία, Υεμένη ή Κούβα στις ή μετά την 1η Μαρτίου 2011. Τα άτομα που δεν μπορούν πλέον να ταξιδέψουν με ESTA μπορούν να κάνουν αίτηση για μη-μεταναστευτική βίζα σε οποιαδήποτε Πρεσβεία ή Προξενείο των Η.Π.Α. Ενημερώστε το Versus εάν υπάρχει σφραγίδα των χωρών αυτών στο τρέχον διαβατήριο σας. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τους πωλητές, στο γραφείο μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1500€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Και τι δεν έχει αυτό το ταξίδι του Versus στην Καραϊβική! Ένα πρόγραμμα γεμάτο εικόνες, ήχους, γεύσεις αντιθέσεις και χρώματα! Από τα σπουδαία αξιοθέατα, στις εξωτικές παραλίες και από εθνικά πάρκα, στα φρούρια και τα μουσεία. Όχι απλώς ένα ταξίδι αλλά ένα ταξίδι ζωής, από αυτά που μπαίνουν στην καρδιά σου και δεν βγαίνουν ποτέ. Ό,τι έχεις ονειρευτεί και μοιάζει με τροπικό παράδεισο, το Versus για άλλη μια φορά είναι εδώ για να κάνει το κάνει πραγματικότητα! 

Πουέρτο Ρίκο, Άγιος Δομίνικος, Αϊτή σε ένα πρόγραμμα γεμάτο δραστηριότητες, παρθένες παραλίες με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά και αξιοθέατα μνημειώδη. Τα μάτια σου δε θα χροταίνουν τα ειδυλλιακά τοπία της Καραϊβικής και η καρδιά σου θα γεμίσει από την αύρα και τη χαρά των φιλόξενων ανθρώπων αυτού του τόπου.

Ένας κόσμος τόσο διαφορετικός και συνάμα οικείος, που σίγουρα θα μας παρασύρει στους δικούς του ρυθμούς. Ρυθμούς χαλαρούς και ανέμελους, με τραγούδια και μουσικές που δεν μπορούν παρά να μας κάνουν να λικνιστούμε κι εμείς ακολουθώντας τη μελωδία μερικών εκ των πιο γνωστών τραγουδιών που έχουν γραφτεί εξυμνώντας αυτά τα μέρη.

Για περισσότερες από δυο εβδομάδες θα ανακαλύψουμε την Καραϊβική όπως ποτέ άλλοτε. Θα επισκεφθούμε με τη σειρά τις τρεις χώρες, θα περπατήσουμε σε εθνικά πάρκα, θα κολυμπήσουμε στην πιο λευκή παραλία της Καραϊβικής, θα γνωρίσουμε ιστορικές και πολύχρωμες γειτονιές και παράλληλα θα μάθουμε και για την πλούσια ιστορία της κάθε χώρας. Επίσης θα δοκιμάσουμε τοπικές νοστιμιές αλλά και αυθεντικό ρούμι, ακόμη και αυτό που δεν μπορείς να το βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο. Θα κάνουμε μπάνιο ανάμεσα σε πολύχρωμα ψάρια και αστερίες, και τέλος θα αφήσουμε το δροσερό αεράκι της Καραϊβικής να πάρει μακριά όλες μας τις έγνοιες, καθώς θα απολαμβάνουμε τα δροσερά κοκτέιλ μας ξαπλωμένοι κάτω από πελώριους κοκοφοίνικες που φτάνουν μέχρι την παραλία, αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο.                          

Πρόκειται για ένα ταξίδι ιδιαίτερο, γεμάτο γνώση και εμπειρίες που θα θυμάστε για μια ζωή... από αυτά που μόνο το Versus ξέρει να διοργανώνει και σας προσφέρει.

  • Τέλειες σπάνιες πτήσεις που φτάνουν στο Πουέρτο Ρίκο και επιστρέφουν από τον Άγιο Δομίνικο.
  • Έχουμε συμπεριλάβει στο πρόγραμμα καθημερινά ακριβές εκδρομές και δραστηριότητες.
  • Το πρόγραμμά μας δεν έχει μόνο θαλάσσιες εκδρομές ή εκδρομές με πούλμαν στη φύση. Αποτελεί μια πραγματική εξερεύνηση! Ακουμπάμε πρωτόγονα μέρη και την απομονωμένη Καραϊβική, εκεί που ο πολιτισμός δεν την έχει διαβρώσει. Αφιερώνουμε διανυκτερεύσεις σε τουριστικές τοποθεσίες και ωραία resort, αλλά και λιγότερο δημοφιλείς διαμονές για να γνωρίσουμε τις χώρες εκ των έσω. 
  • Θα γνωρίσουμε το εξωτικό Πουέρτο Ρίκο, απολαμβάνοντας κάθε διαδρομή,
  • Θα περπατήσουμε στο Εθνικό Τροπικό Δάσος της Καραϊβικής, γνωστό ως «El Yunque» στο Πουέρτο Ρίκο για να δούμε ζωή τουλάχιστον χιλίων ετών.
  • Θα πλεύσουμε στη Νήσο Σαόνα του Άγιου Δομίνικου με τις εκπληκτικές λευκές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά.
  • Ο Άγιος Δομίνικος, διάσημος στη χώρα μας, θα δικαιώσει τη φήμη του, ότι είναι ένας παράδεισος επί γης, με 3 διανυκτερεύσεις στο εξωτικό και ανεξευρεύνητο Λας Τερένας.
  • Η εναλλακτική Αϊτή μάς περιμένει για να μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή.
  • Θα κάνουμε πλεύσεις με καταμαράν και θα κολυμπήσουμε σε διάφανα νερά, κοραλλιογενείς υφάλους και θα έρθουμε σε επαφή με τα μοναδικά πλάσματα αυτού του κόσμου.    
  • Θα καταλάβουμε γιατί οι διάσημοι πειρατές αγάπησαν τόσο την Καραϊβική, τα νερά της και τους θρύλους της. 
  • Θα φτιάξουμε το δικό μας παραμύθι σε αυτή τη θαυμαστή γωνιά του πλανήτη, σε μερικά από τα πιο φαντασμαγορικά τοπία.

 

Highlights

  • Ταξίδι πίσω στην ιστορία στην Παλιά Πόλη του Σαν Χουάν, στο Πουέρτο Ρίκο
  • Πολύ τραγούδι και χορός στο δρόμο μαζί με τους ντόπιους στον Άγιο Δομίνικο που δεν σταματούν να διασκεδάζουν!
  • Γνωριμία με τον απειλούμενο Πορτορικανό παπαγάλο και τους υπόλοιπους φτερωτούς κατοίκους του τροπικού δάσους El Yunque
  • Επίσκεψη στο Πόνσεϊ, που μας αποκαλύπτει ένα μαγευτικό πορτρέτο της αποικιακής ιστορίας, τέχνης και πολιτισμού.
  • H Αποικιακή Πόλη (Zona Colonial), δηλαδή το ιστορικό κέντρο του Άγιου Δομίνικου που αποτελεί τον πρώτο μόνιμο ευρωπαϊκό οικισμό επί αμερικανικού εδάφους.
  • Η εμβληματική γειτονιά Los Pepines στο Σαντιάγο ντε λος Καμπαγιέρος που από υποβαθμισμένη έγινε από τις πιο επισκέψιμες γεμίζοντας όλους τους δρόμους της γκράφιτι
  • Ξενάγηση στα ιστορικά μνημεία της Καπ Αϊτιέν, το φρούριο La Citadelle και το παλάτι Sans-Souci
  • Μπάνιο στον μεγαλύτερο καταρράκτη, ύψους 50 μέτρων, της χερσονήσου Σαμάνα
  • Χαλάρωση, κολύμπι και ξεκούραση στα διάφανα νερά της νήσου Σάονα με τις πιο λευκές παραλίες της Καραϊβικής
  • Βόλτες σε απάτητες παραλίες και ατελείωτο κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά του Λας Τερένας, στην ανεξερεύνητη χερσόνησο Σαμάνα στα βορειοανατολικά του Αγίου Δομίνικου

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Τέλειες σπάνιες πτήσεις που φτάνουν στο Πουέρτο Ρίκο και επιστρέφουν από τον Άγιο Δομίνικο.
  • Περπάτημα  Εθνικό Τροπικό Δάσος της Καραϊβικής, γνωστό ως «El Yunque»
  • Πλεύση στη Νήσο Σαόνα του Άγιου Δομίνικου με τις εκπληκτικές λευκές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά.

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

14/08



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info