fb

Οι κρυμμένες ομορφιές της Σκωτίας - Νησί Σκάι (Εσωτερικές Εβρίδες), Χάιλαντς με Αμπερντίν | Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2024

Διάρκεια: 8, 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1399€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Σκωτία στα περισσότερα προγράμματα δυστυχώς υποτιμάται. Συνδυάζεται με την Αγγλία και το Λονδίνο και μοιραία περιορίζεται σε σύντομη επίσκεψη, με κουραστική μεταφορά και βιαστικές ξεναγήσεις από τις οποίες τελικά δεν μένει τίποτα. Αντίθετα, το Versus δίνει στη Σκωτία τη βαρύτητα που της αξίζει. Σε αυτό το χορταστικό 8ήμερο πρόγραμμα που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στη Σκωτία, την καλύπτουμε απ’ άκρη σ’ άκρη. Από το Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη στα Λόουλαντς ως τις λιμνοθάλασσες και τα φιόρδ του Ατλαντικού στα δυτικά, με τα μεσαιωνικά κάστρα και το Νησί Σκάι που είναι το μεγαλύτερο της χώρας.

Χτενίζουμε, επίσης, τη βαθιά ιστορική ενδοχώρα των Χάιλαντς, με τη σπουδαία φύση και τα εθνικά πάρκα, τα προϊστορικά μνημεία, τα ιστορικά πεδία μαχών για την ανεξαρτησία των Χαϊλάντερς, τα μεσαιωνικά κάστρα, τα πολυτελέστατα υποστατικά της βικτωριανής και της γεωργιανής αριστοκρατίας, τα παλάτια όπου στέφονταν οι σκωτσέζοι βασιλείς.

Αυτό το πρόγραμμα τα έχει όλα: γεωφυσική ομορφιά, μακρά ιστορία, μύθους, θρύλους, περιπέτειες, διανόηση, σπουδαία αρχιτεκτονική, πολυτελείς απολαύσεις, βασιλικό πλούτο αλλά και σύγχρονη τέχνη, στην καλύτερη μορφή της. Όλα αυτά και πολλά ακόμη, είναι η Σκωτία, που σας καλούμε να την ανακαλύψετε. 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε την περιπλάνησή μας από το Εδιμβούργο, μία από τις ομορφότερες πόλεις στην Ευρώπη. Συνεχίζουμε για τη Γλασκώβη από όπου θα επισκεφθούμε και το ιστορικό Στέρλινγκ καθώς και το Πάρκο Χέλιξ, το νεότερο αξιοθέατο της Σκωτίας! Θα συνεχίσουμε προς τα δυτικά Χάιλαντς. Διασχίζουμε τη λίμνη Κατρίν και το Περθ, πρώην πρωτεύουσα της Σκωτίας, για να καταλήξουμε στο Ντάντι. Συνεχίζουμε με το Φορτ Ογκάστας, βλέπουμε τη διάσημη λίμνη Νες, με τη θρυλική Νέσσι, για να καταλήξουμε στη πρωτεύουσα των Χάιλαντς, Ινβερνές. Από εδώ θα εξορμήσουμε για το παραμυθένιο Νησί Σκάι με τα φανταστικά τοπία. Σειρά έχει η μεσαιωνική πόλη Έλγκιν με τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό και το κάστρο Γκόρντον με τον εντυπωσιακό κήπο. Και το ταξίδι μας ολοκληρώνεται στο εξέχον Αμπερντίν στη Βόρεια Θάλασσα με την πλούσια βιομηχανική ιστορία.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Η Σκωτία λόγω του μεγάλου κόστους διαμονής υπήρξε μια «αδικημένη» περιοχή, μια και στα προγράμματά της αφιερωνόταν λίγος χρόνος κι αντιμετωπιζόταν σαν μικρή προσθήκη σε εκδρομές του τύπου «Αγγλία–Σκωτία», με ένα πούλμαν να «τρέχει» από το Λονδίνο μέχρι τον βορρά και πάλι πίσω μέσα σε 8 ημέρες! Στο Versus Travel, εδώ και χρόνια της δίνουμε την αξία που της αξίζει. Στο επίκεντρο του προγράμματος, λοιπόν, οι κρυμμένες ομορφιές της Σκωτίας που ανακαλύψαμε και σας προσφέρουμε. Πάντα στο επίκεντρο η σκωτσέζικη ύπαιθρος, τα περίφημα Χάιλαντς και Λόουλαντς, με τα κάστρα και τις θρυλικές της λίμνες! Με πτήση για το Εδιμβούργο και αναχώρηση από το Αμπερντίν αποφεύγουμε τα περιττά πήγαιν-έλα.

Τέλος, οι δύο ή τρεις (ανάλογα με την αναχώρηση) διανυκτερεύσεις σε μια από της ομορφότερες πόλεις στον κόσμο, το Εδιμβούργο, για να το εξερευνήσουμε με την ησυχία μας, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για αυτή την εποχή του χρόνου, είναι από μόνο του ένα αδιαπραγμάτευτο πλεονέκτημα.

 

Ειδικότερα:

  • Ιδανικές πτήσεις με KLM που λόγω της γεωγραφικής θέσης του Άμστερνταμ πραγματοποιούν την απόλυτη ευθεία από Αθήνα που φτάνει στη Σκωτία το πρωί ή νωρίς το μεσημέρι και όχι αργά το βράδυ, με όλο τον χρόνο κερδισμένο στο ταξίδι! Προσοχή: δεν φτάνουμε αργά την πρώτη ημέρα, όπως σε άλλα προγράμματα της αγοράς που φτάνουν μεσάνυχτα, έχοντας χάσει ουσιαστικά την πρώτη ημέρα του ταξιδιού.
  • Πτήση επιστροφής από το Αμπερντίν, που μας επιτρέπει να δούμε την πολύ σημαντική αυτή πόλη και να φτάσουμε μέχρι και την ανατολική Σκωτία, που συνήθως παραλείπεται.
  • Αφιερώνουμε ένα ολόκληρο χορταστικό 8ήμερο σε μία από τις ομορφότερες περιοχές του πλανήτη! Δεν συνδυάζουμε τη Σκωτία με την Αγγλία, διότι πάντοτε σε αυτή την περίπτωση υποτιμάται η Σκωτία με κουραστικά πήγαινε-έλα, μικρή διάρκεια παραμονής, βιαστικές ξεναγήσεις και τελικά δεν μας μένει τίποτα…
  • Με διαμονή 2 ή 3 διαν/σεων (ανάλογα με την αναχώρηση) στο Εδιμβούργο.
  • Με το Κάστρο του Εδιμβούργου και πολλές ακόμα επισκέψεις στην «Αθήνα του Βορρά», και όχι αμήχανες ελεύθερες ημέρες.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Ινβερνές, ιδανικές για να εξερευνήσουμε την περιοχή των Χάιλαντς.  
  • Μια (1) διανυκτέρευση στη Γλασκώβη, που ξεχωρίζει για τη βικτοριανή και αρ νουβό αρχιτεκτονική του (στην αναχώρηση 14.07 η διαν/ση στη Γλασκώβη αντικαθίσταται από μία επιπλέον διαν/ση στο Εδιμβούργο.)
  • Διαμονή στο Ντάντι, που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Tay.
  • Με πρωινό καθημερινά, και ένα δείπνο στο Ντάντι.
  • Σπάνια διαμονή με περιήγηση στο Αμπερντίν, την πόλη με τους πλακόστρωτους δρόμους και τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική.
  • Αυτό δεν είναι ένα απλό «ταξίδι στη Σκωτία» που περιορίζεται στην περιοχή γύρω από το Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη. Με επίκεντρο τη σκωτσέζικη ύπαιθρο, βλέπουμε την πραγματική, γνήσια Σκωτία αφιερώνοντας πολύ χρόνο στα περίφημα Χάιλαντς και Λόουλαντς, στα κάστρα και τις θρυλικές της λίμνες! Από το Εδιμβούργο στο Ινβερνές και από το Νησί Σκάι στο Αμπερντίν, εξερευνούμε ολόκληρη τη χώρα. Οι δυσεύρετες για το καλοκαίρι διαμονές και οι έξυπνα σχεδιασμένες διαδρομές κάνουν το πρόγραμμα αυτό να ξεχωρίζει και να μας αποκαλύπτει πραγματικά τις «κρυμμένες ομορφιές της Σκωτίας»!
  • Καλύπτουμε όλη τη βόρεια ενδοχώρα των Χάιλαντς με την άγρια φύση και ζωή, τα προϊστορικά μνημεία, τα κάστρα, τα πεδία μαχών, τα κορυφαία αποστακτήρια ουίσκι και φτάνουμε ως το, ανύπαρκτο στα περισσότερα προγράμματα, Έλγκιν, με την πλούσια ιστορία και τον εντυπωσιακό μεσαιωνικό καθεδρικό ναό.
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Σκάι (Isle of Skye) στο σύμπλεγμα των Εσωτερικών Εβρίδων, στη δυτική ακτογραμμή, με τα σκωτσέζικα φιόρδ, τις λίμνες και τα εκπληκτικά τοπία (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται).
  • Βλέπουμε το κάστρο Έρκαρτ, το μεγαλύτερο σωζόμενο στη Σκωτία, που βρίσκεται στις όχθες της Λοχ Νες.
  • Ξενάγηση και γευσιγνωσία σε αποστακτήριο ουίσκι για να μάθουμε τα πάντα σχετικά με το παγκοσμίως κορυφαίο σκωτσέζικο ποτό και να δοκιμάσουμε μοναδικές ετικέτες.
  • Επίσκεψη στη Λίμνη Κατρίν στο Εθνικό Δασικό Πάρκο «Βασίλισσα Ελισάβετ», γεμάτο λίμνες και κατάφυτους λόφους, απόκρημνα βουνά και μονοπάτια, σε ένα παρθένο φυσικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς.
  • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ (1η περιήγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο με την ταξιδιωτική μας ομάδα και αναχώρηση για το Εδιμβούργο, την «Αθήνα του Βορρά» και δεύτερη σε επισκεψιμότητα πόλη της Βρετανίας πίσω μόνο από το Λονδίνο.

Το Εδιμβούργο έχει χαρακτηριστεί και ως «Πόλη της Λογοτεχνίας» από την UNESCO για λόγους που θα μάθουμε κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη!

Η βόλτα μας θα ξεκινήσει από το Γεωργιανό τμήμα του Εδιμβούργου, που άρχισε να κτίζεται στα μέσα του 18ου αιώνα. Θα δούμε υπέροχες πλατείες, μεγάλους δρόμους και ιστορικά κτίρια, που διατηρούν μέχρι σήμερα τη μεγαλοπρέπειά τους. Συνεχίζοντας, θα ανεβούμε στον λόφο Κάλτον, όπου βρίσκεται το μνημείο του Νέλσωνα και ο ημιτελής Παρθενώνας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ (2η περιήγηση)

Σήμερα θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με το Εδιμβούργο. Θα περάσουμε από το ιστορικό παλάτι του Χόλιρουντ - την επίσημη κατοικία της Βασιλικής οικογένειας, που το χρησιμοποιεί ως κατοικία όταν επισκέπτεται τη Σκωτία.

Δια μέσου του Royal Mile - του Βασιλικού Μιλίου - θα διασχίσουμε την παλιά πόλη του Εδιμβούργου, βλέποντας το Τόλμπουθ (Tolbooth), το σπίτι του Τζον Νοξ και την παλιά αγορά Grass Μarket στους πρόποδες του πύργου.

Στο τέλος της ξενάγησής μας θα σταματήσουμε για επίσκεψη στο ιστορικό κάστρο του Εδιμβούργου (προαιρετική είσοδος). Εδώ εκτίθενται «τα κοσμήματα του Στέμματος», δηλαδή το Στέμμα, το Σπαθί, το Βασιλικό Σκήπτρο, όπως και η θρυλική Λίθος του Scone ή Λίθος του πεπρωμένου. Θα δούμε επίσης το μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας (900 ετών) και το Μαυσωλείο των Σκωτσέζων πεσόντων στρατιωτών.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – επίσκεψη σε αποστακτήριο ουίσκι – ΓΛΑΣΚΩΒΗ (πανοραμική περιήγηση)*

Αναχωρούμε σήμερα για τη Γλασκώβη, τη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας. Το να ταξιδεύεις στη Σκωτία, τον «παράδεισο του ουίσκι» και γενέτειρα του scotch, και να μην επισκέπτεσαι ένα τουλάχιστον αποστακτήριο είναι σαν να έρχεσαι στην Αθήνα και να μην πηγαίνεις στην Ακρόπολη! Γι’ αυτό κι εμείς σήμερα, καθ’ οδόν προς Γλασκώβη θα κάνουμε μια στάση σε ένα από τα πολλά αποστακτήρια ουίσκι στη Σκωτία που μετρούν εκατοντάδες χρόνια ιστορίας. Εδώ θα μάθουμε τα πάντα για το δημοφιλέστερο ποτό της χώρας, για την προέλευσή του από το 1495, για τους τύπους ουσίκι (single malt, blended και grain) και για τη διαδικασία παραγωγής. Στο τέλος της ξενάγησης μας περιμένει γευσιγνωσία για να δοκιμάσουμε επιλεγμένες ετικέτες ουίσκι… απευθείας από την παραγωγή στην κατανάλωση.  

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και αφού περάσουμε στα Λόουλαντς θα φτάσουμε στη Γλασκώβη. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στις όχθες που ποταμού Κλάιντ και ένα από τα βασικά αξιοθέατά της είναι η αρχιτεκτονική της. Ονομάζεται και Σικάγο της Ευρώπης επειδή διαθέτει μεγάλες λεωφόρους σε διάταξη δικτύου (παράλληλους και κάθετους δρόμους) και τα κτίριά της έχουν χαρακτήρα αμερικανικής αρχιτεκτονικής με επιβλητικές και βαριές όψεις, σκοτεινού χρώματος.

Με την άφιξή μας στη Γλασκώβη ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης που χτίστηκε το 1451. Θα δούμε επίσης το Δημαρχιακό Μέγαρο μπροστά στην κεντρική Πλατεία Τζορτζ, το κτίριο Μάκιντος της παγκοσμίου φήμης Σχολής Καλών Τεχνών της Γλασκώβης, τον κεντρικό καθεδρικό ναό και τη νεκρόπολη, την μπαρόκ κόκκινη Πινακοθήκη Κέλβινγκροβ που χτίστηκε το 1901, αλλά και το εντυπωσιακό Μουσείο Συγκοινωνιών Ρίβερσαϊντ που χτίστηκε το 2011, πάνω στις όχθες του ποταμού Κλάιντ.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

*Σημείωση: στην αναχώρηση 14.07 η ημέρα ολοκληρώνεται με επιστροφή και διανυκτέρευση στο Εδιμβούργο. 

 

4η Ημέρα: ΓΛΑΣΚΩΒΗ* – ΠΑΡΚΟ ΧΕΛΙΞ – ΜΠΑΝΟΚΜΠΕΡΝ – ΣΤΕΡΛΙΝΓΚ – ΛΟΧ ΚΑΤΡΙΝ – ΠΕΡΘ – ΝΤΑΝΤΙ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε από τη Γλασκώβη (*στην αναχώρηση 14.07 αναχωρούμε από το Εδιμβούργο) με κατεύθυνση βορειοανατολική, για να εξερευνήσουμε την κεντρική Σκωτία, μια περιοχή ιστορικής σημασίας για την ανεξαρτησία της χώρας και το παλαιό μεγαλείο της.

Ξεκινάμε το οδοιπορικό μας με σύγχρονη τέχνη και… σκωτσέζικη μυθολογία. Θα επισκεφτούμε το θεματικό πάρκο Χέλιξ, που βρίσκεται κοντά στο Στέρλινγκ και συγκεκριμένα στα κανάλια Φορθ και Κλάιντ του ποταμού Κάρον. Εκεί θα δούμε και θα φωτογραφήσουμε τα μεγαλύτερα γλυπτά αλόγων στον κόσμο, τα λεγόμενα Κέλπις, τα οποία έχουν ύψος 30 μέτρα. Τα φιλοτέχνησε από γαλβανισμένο ατσάλι ο σκωτσέζος γλύπτης Άντι Φοξ και θεωρούνται σπουδαίο επίτευγμα της γλυπτικής μηχανικής. Αναπαριστούν 2 κεφάλια αλόγων που ξεπροβάλλουν μέσα από το νερό των καναλιών, κάτι που έχει ειδική σημασία: τα Κέλπις είναι τέρατα της σκωτσέζικης μυθολογίας με μορφή αλόγων, τα οποία αναδύονται μέσα από λίμνες και ποτάμια και νικούν πάντα τον εχθρό!

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Μπάνοκμπερν, γνωστό για την περίφημη μάχη που δόθηκε εδώ το 1314, στην προσπάθεια ανεξαρτησίας των Σκωτσέζων με τους Χαϊλάντερς του Ροβέρτου Μπρους, απέναντι στον στρατό του Εδουάρδου Β΄.

Θα κλείσουμε αυτή τη συναρπαστική εκδρομή στην κεντρική Σκωτία με την επίσκεψή μας στο Κάστρο του Στέρλινγκ, ένα από τα πιο διάσημα της Σκωτίας. Εδώ έζησαν πολλοί Σκωτσέζοι βασιλείς, όπως οι Στιούαρτ, ο Ιάκωβος Δ' και ο Ιάκωβος Ε', ο πατέρας της Μαρίας Στιούαρτ. Εδώ στέφθηκε βασίλισσα της Σκωτίας η Μαρία  Στιούαρτ το 1542 σε ηλικία 6 ημερών. Είναι το μεγαλύτερο τέλεια διατηρημένο κάστρο της Σκωτίας και βρίσκεται στην κορυφή του ομώνυμου λόφου. Άρχισε να χτίζεται τον 14ο αιώνα και πολιορκήθηκε τουλάχιστον 8 φορές, αλλά δεν ηττήθηκε ποτέ. Εδώ θα ζήσουμε από πρώτο χέρι όλο το βασιλικό μεγαλείο της Σκωτίας.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό τη Λίμνη Κατρίν (Loch Katrine), μια ελικοειδή λίμνη μήκους 13 χλμ που αποτέλεσε την έμπνευση για το διάσημο ποίημα του 19ου αιώνα «Η Κυρά της Λίμνης», του Σερ Ουόλτερ Σκοτ. Σήμερα η Λοχ Κατρίν εξακολουθεί να γοητεύει τους επισκέπτες, δύο αιώνες αργότερα.

Επόμενος σταθμός μας στο γραφικό Περθ, το οποίο κάποτε ήταν η πρωτεύουσα της Σκωτίας και μια «παιδική χαρά» για βασιλιάδες και βασίλισσες. Σήμερα, η πόλη χαρακτηρίζεται για την πανέμορφη αρχιτεκτονική της, τα ασυναγώνιστα γύρω τοπία και μια συναρπαστική βασιλική ιστορία.

Συνεχίζουμε για τον τελικό σταθμό μας, το Ντάντι, την Πόλη των Ανακαλύψεων. Είναι μια σύγχρονη και ζωντανή πόλη σε μια εκπληκτική τοποθεσία στις εκβολές του ποταμού Ταϋ στην ανατολική ακτή της Σκωτίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα: ΝΤΑΝΤΙ – ΦΟΡΤ ΟΓΚΑΣΤΑΣ – ΛΟΧ ΝΕΣ – ΙΝΒΕΡΝΕΣ

Η σημερινή θαυμάσια διαδρομή μας θα μας φέρει στην καρδιά των περίφημων Χάιλαντς! Διασχίζουμε το Γκρέιτ Γκλεν (Μεγάλη Κοιλάδα) μαζί με την Καληδονιακή διώρυγα, με προορισμό το Φορτ Ογκάστας για να δούμε τους υδατοφράκτες της Σκάλας του Ποσειδώνα και στο Κάστρο Έρκαρτ (Urquhart), στις όχθες της διασημότερης λίμνης της Σκωτίας, της Λοχ Νες.

Η θρυλική Λοχ Νες δεσπόζει στο κέντρο των Χάιλαντς, 37 χλμ. νοτιοδυτικά της Ινβερνές. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο βαθιά λίμνη γλυκού νερού στη Σκωτία. Είναι σε όλους μας γνωστή λόγω της υποτιθέμενης εμφάνισης του Τέρατος Λοχ Νες. Εμείς θα δούμε τη λίμνη πανοραμικά και θα τη διασχίσουμε με σκάφος (προαιρετικά), «αναζητώντας» τη μυθική Νέσι!

Τέλος, φτάνουμε στην πρωτεύουσα των Χάιλαντς, το Ινβερνές, όπου έλαβε χώρα το θεατρικό δράμα «Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Η πόλη χρονολογείται από τον 6ο αιώνα και είναι χτισμένη πάνω στον ποταμό Νες και στο Όμορφο Φιόρδ.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατά της είναι το ομώνυμο βικτωριανό κάστρο που χτίστηκε το 1835 πάνω σε προηγούμενο μεσαιωνικό, ο Καθεδρικός του Αγίου Ανδρέα με τους τετραγωνικούς πύργους και η Παλαιά Υψηλή Εκκλησία, στον λόφο του Αρχάγγελου Μιχαήλ, που είναι η παλαιότερη της πόλης και ο πύργος της είναι μεσαιωνικός. Λέγεται ότι χτίστηκε πάνω σε αρχαία κελτική λατρευτική τοποθεσία.

Με την άφιξή μας – χρόνου επιτρέποντος – θα κάνουμε μια βόλτα στην πόλη, πριν μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα: ΙΝΒΕΡΝΕΣ – ΝΗΣΙ ΣΚΑΪ – ΙΝΒΕΡΝΕΣ

Ξεκινάμε για μία ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Σκάι, το μεγαλύτερο νησί της Σκωτίας, το οποίο θα προσεγγίσουμε με πλοίο. Το νησί κατοικείται από τη Μεσολιθική Εποχή και αναφέρεται σε αρχαία ρωμαϊκά κείμενα καθώς και στους Χάρτες του βυζαντινού γεωγράφου Πτολεμαίου.

Πρωτεύουσα είναι το Πόρτρι, ένα πολύ γραφικό και πανέμορφο λιμάνι. Όμως και τα χωριά του νησιού είναι εξίσου γραφικά. Στο Σκάι, κυριαρχεί η Οροσειρά Κούλιν, με βραχώδη βουνά που φτάνουν τα 1000 μέτρα ύψος και δημιουργούν ένα απίστευτο φυσικό σκηνικό. Υπάρχει επίσης άγρια πανίδα, που περιλαμβάνει χρυσαετούς, κόκκινα ελάφια και σολωμούς του Ατλαντικού. Το Σκάι υπήρξε πεδίο πολλών μαχών σε όλη την ιστορία της Σκωτίας, όπως θα μάθουμε κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας, μαζί με πολλά ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα για αυτό το υπέροχο νησί!

Επιστροφή στο Ινβερνές και διανυκτέρευση.

 

7η Ημέρα: ΙΝΒΕΡΝΕΣ – ΕΛΓΚΙΝ – ΚΑΣΤΡΟ ΓΚΟΡΝΤΟΝ – ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ (πανοραμική περιήγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με προορισμό μας για σήμερα το Αμπερντίν. Καθοδόν θα κάνουμε μια στάση στη πόλη Έλγκιν με την πλούσια ιστορία και τον εντυπωσιακό μεσαιωνικό καθεδρικό ναό που δεσπόζει στην πεδιάδα Μόρεϊ. Είναι αφιερωμένος στην Αγία Τριάδα και είναι γνωστός ως το «Φανάρι του Βορρά», καθώς αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους μεσαιωνικούς καθεδρικούς ναούς της Σκωτίας. Χτίστηκε το 1224 και διαθέτει δύο πύργους, θολωτές αψίδες και πέτρινα γλυπτά. Κατά την προτεσταντική Μεταρρύθμιση του 1560 ο ναός καταστράφηκε, ωστόσο σήμερα το ιστορικό αυτό μνημείο εξακολουθεί να εντυπωσιάζει τον επισκέπτη.

Συνεχίζουμε για το Κάστρο Γκόρντον με την πλούσια ιστορία και τον περίφημο Κήπο (είσοδος δεν περιλαμβάνεται). Το κάστρο Γκόρντον χτίστηκε τη δεκαετία του 1770 για να… στεγάσει την οικογένεια Γκόρντον, μία από τις παλαιότερες οικογένειες της Σκωτίας. Το κάστρο και το εντυπωσιακό κτήμα που το περιβάλλει βρίσκονται στην κοιλάδα Spey, με ένα τμήμα του ομώνυμου ποταμού να το διασχίζει. Ο κήπος του κάστρου Γκόρντον δημιουργήθηκε πριν από 200 χρόνια προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Δούκα του Γκόρντον για φρέσκα εποχιακά προϊόντα. Με έκταση οκτώ περίπου στρεμμάτων, είναι ένας από τους μεγαλύτερους κήπους στη Βρετανία. Περισσότερα από 200 είδη φρούτων και λαχανικών καλλιεργούνται εδώ, και όλα έχουν τη χρήση τους. Η λεβάντα γίνεται αιθέριο έλαιο, τα μήλα γίνονται μηλίτης και τα φρέσκα λαχανικά χρησιμοποιούνται στην κουζίνα του café/εστιατορίου που υπάρχει στο κτήμα.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς το Αμπερντίν, στη Βόρεια Θάλασσα. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση στην πόλη με τους πλακόστρωτους δρόμους και τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική. Ο γκρι γρανίτης χρησιμοποιήθηκε ευρέως στις προσόψεις των κτιρίων από τον 18ο αιώνα έως και τα μέσα του 20ού, για λόγους αντοχής και πολυτέλειας – εξ ου και το προσωνύμιο Γρανιτένια ή Ασημένια Πόλη. Επίσης στο Αμπερντίν ήκμασε η Βιομηχανική Επανάσταση και συνακολούθως το ναυτικό εμπόριο, οπότε η πόλη τον 18ο αιώνα έγινε πανίσχυρη. Η ευρύτερη περιοχή στη βορειοανατολική Σκωτία κατοικείται εδώ και τουλάχιστον 8.000 χρόνια.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Αμπερντίν.

 

8η Ημέρα: ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στο Αμπερντίν για τις τελευταίες βόλτες και αγορές μας στην πόλη. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1499 € 550 €
Twin Room 1499 € 550 €
Triple Room 1499 € 550 €
Single Room 2249 € 550 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1499 € 550 €
Twin Room 1499 € 550 €
Triple Room 1499 € 550 €
Single Room 2249 € 550 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1539 € 550 €
Twin Room 1539 € 550 €
Triple Room 1539 € 550 €
Single Room 2289 € 550 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1539 € 550 €
Twin Room 1539 € 550 €
Triple Room 1539 € 550 €
Single Room 2289 € 550 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1539 € 550 €
Twin Room 1539 € 550 €
Triple Room 1539 € 550 €
Single Room 2289 € 550 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1859 € 550 €
Twin Room 1859 € 550 €
Triple Room 1859 € 550 €
Single Room 2679 € 550 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1849 € 550 €
Twin Room 1849 € 550 €
Triple Room 1849 € 550 €
Single Room 2599 € 550 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1499 € 550 €
Twin Room 1499 € 550 €
Triple Room 1499 € 550 €
Single Room 2249 € 550 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1399 € 550 €
Twin Room 1399 € 550 €
Triple Room 1399 € 550 €
Single Room 2149 € 550 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1719 € 550 €
Twin Room 1719 € 550 €
Triple Room 1719 € 550 €
Single Room 2469 € 550 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1719 € 550 €
Twin Room 1719 € 550 €
Triple Room 1719 € 550 €
Single Room 2469 € 550 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1759 € 550 €
Twin Room 1759 € 550 €
Triple Room 1759 € 550 €
Single Room 2509 € 550 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1759 € 550 €
Twin Room 1759 € 550 €
Triple Room 1759 € 550 €
Single Room 2509 € 550 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1759 € 550 €
Twin Room 1759 € 550 €
Triple Room 1759 € 550 €
Single Room 2509 € 550 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2079 € 550 €
Twin Room 2079 € 550 €
Triple Room 2079 € 550 €
Single Room 2899 € 550 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2069 € 550 €
Twin Room 2069 € 550 €
Triple Room 2069 € 550 €
Single Room 2819 € 550 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1719 € 550 €
Twin Room 1719 € 550 €
Triple Room 1719 € 550 €
Single Room 2469 € 550 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1619 € 550 €
Twin Room 1619 € 550 €
Triple Room 1619 € 550 €
Single Room 2369 € 550 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2299 € 0 €
Twin Room 2299 € 0 €
Triple Room 2299 € 0 €
Single Room 3049 € 0 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2299 € 0 €
Twin Room 2299 € 0 €
Triple Room 2299 € 0 €
Single Room 3049 € 0 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2339 € 0 €
Twin Room 2339 € 0 €
Triple Room 2339 € 0 €
Single Room 3089 € 0 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2339 € 0 €
Twin Room 2339 € 0 €
Triple Room 2339 € 0 €
Single Room 3089 € 0 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2339 € 0 €
Twin Room 2339 € 0 €
Triple Room 2339 € 0 €
Single Room 3089 € 0 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2659 € 0 €
Twin Room 2659 € 0 €
Triple Room 2659 € 0 €
Single Room 3479 € 0 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2649 € 0 €
Twin Room 2649 € 0 €
Triple Room 2649 € 0 €
Single Room 3399 € 0 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2299 € 0 €
Twin Room 2299 € 0 €
Triple Room 2299 € 0 €
Single Room 3049 € 0 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2199 € 0 €
Twin Room 2199 € 0 €
Triple Room 2199 € 0 €
Single Room 2949 € 0 €
Extras

+ Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου :  22 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1952

29/06/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:15

KL 925

29/06/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

09:45

10:15

KL 918

06/07/2024

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

19:50

KL 1957

06/07/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:10

01:25 (+1)

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται

(2 διαν/σεις στο Εδιμβούργο – 1 διαν/ση στη Γλασκώβη)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1952

14/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:15

KL 925

14/07/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

09:45

10:15

KL 914

21/07/2024

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

11:00

13:30

KL 1957

21/07/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:10

01:25 (+1)

Με 3 διανυκτερεύσεις στο Εδιμβούργο

(δεν περιλαμβάνει διαν/ση στη Γλασκώβη)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1952

20/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:15

KL 925

20/07/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

09:45

10:15

KL 918

27/07/2024

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

19:50

KL 1957

27/07/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:10

01:25 (+1)

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται

(2 διαν/σεις στο Εδιμβούργο – 1 διαν/ση στη Γλασκώβη)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1952

21/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:15

KL 925

21/07/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

09:45

10:15

KL 918

28/07/2024

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

19:50

KL 1957

28/07/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:10

01:25 (+1)

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται

(2 διαν/σεις στο Εδιμβούργο – 1 διαν/ση στη Γλασκώβη)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1952

28/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:15

KL 925

28/07/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

09:45

10:15

KL 918

04/08/2024

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

19:50

KL 1957

04/08/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:10

01:25 (+1)

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται

(2 διαν/σεις στο Εδιμβούργο – 1 διαν/ση στη Γλασκώβη)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1952

01/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:15

KL 925

01/08/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

09:45

10:15

KL 918

09/08/2024

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

19:50

KL 1957

09/08/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:10

01:25 (+1)

9 ημέρες με 8 διανυκτερεύσεις με 1 επιπλέον διανυκτέρευση στο Αμπερντίν

(2 διαν/σεις στο Εδιμβούργο – 1 διαν/ση στη Γλασκώβη)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1952

11/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:15

KL 925

11/08/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

09:45

10:15

KL 918

18/08/2024

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

19:50

KL 1957

18/08/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:10

01:25 (+1)

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται

(2 διαν/σεις στο Εδιμβούργο – 1 διαν/ση στη Γλασκώβη)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1952

28/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:15

KL 927

28/08/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

12:15

12:40

KL 918

04/09/2024

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

19:50

KL 1957

04/09/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:10

01:25 (+1)

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται

(2 διαν/σεις στο Εδιμβούργο – 1 διαν/ση στη Γλασκώβη)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1952

28/09/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:15

KL 927

28/09/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

12:15

12:40

KL 918

05/10/2024

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

19:50

KL 1957

05/10/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:10

01:25 (+1)

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται

(2 διαν/σεις στο Εδιμβούργο – 1 διαν/ση στη Γλασκώβη)

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά  εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* και 4*.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Δείπνο στο Ντάντι.
  • Επίσκεψη σε αποστακτήριο ουίσκι.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Σκάι (Isle of Skye) (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται).
  • Έμπειρος αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο      
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει), εκτός από: Είσοδοι σε μουσεία κι αξιοθέατα, η βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Λοχ Νες, είσοδοι σε κάστρα.

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φόροι πόλεων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 550 €
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, η βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Λοχ Νες, είσοδοι σε κάστρα και αποστακτήρια ουίσκυ.
  • Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου: 22€ το άτομο

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

Στη Σκωτία δεν υπάρχουν τρίκλινα

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Στη Σκωτία δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια!

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 350€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Η Σκωτία λόγω του μεγάλου κόστους διαμονής υπήρξε μια «αδικημένη» περιοχή, μια και στα προγράμματά της αφιερωνόταν λίγος χρόνος κι αντιμετωπιζόταν σαν μικρή προσθήκη σε εκδρομές του τύπου «Αγγλία–Σκωτία», με ένα πούλμαν να «τρέχει» από το Λονδίνο μέχρι τον βορρά και πάλι πίσω μέσα σε 8 ημέρες! Στο Versus Travel, εδώ και χρόνια της δίνουμε την αξία που της αξίζει. Στο επίκεντρο του προγράμματος, λοιπόν, οι κρυμμένες ομορφιές της Σκωτίας που ανακαλύψαμε και σας προσφέρουμε. Πάντα στο επίκεντρο η σκωτσέζικη ύπαιθρος, τα περίφημα Χάιλαντς και Λόουλαντς, με τα κάστρα και τις θρυλικές της λίμνες! Με πτήση για το Εδιμβούργο και αναχώρηση από το Αμπερντίν αποφεύγουμε τα περιττά πήγαιν-έλα.

Τέλος, οι δύο ή τρεις (ανάλογα με την αναχώρηση) διανυκτερεύσεις σε μια από της ομορφότερες πόλεις στον κόσμο, το Εδιμβούργο, για να το εξερευνήσουμε με την ησυχία μας, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για αυτή την εποχή του χρόνου, είναι από μόνο του ένα αδιαπραγμάτευτο πλεονέκτημα.

 

Ειδικότερα:

  • Ιδανικές πτήσεις με KLM που λόγω της γεωγραφικής θέσης του Άμστερνταμ πραγματοποιούν την απόλυτη ευθεία από Αθήνα που φτάνει στη Σκωτία το πρωί ή νωρίς το μεσημέρι και όχι αργά το βράδυ, με όλο τον χρόνο κερδισμένο στο ταξίδι! Προσοχή: δεν φτάνουμε αργά την πρώτη ημέρα, όπως σε άλλα προγράμματα της αγοράς που φτάνουν μεσάνυχτα, έχοντας χάσει ουσιαστικά την πρώτη ημέρα του ταξιδιού.
  • Πτήση επιστροφής από το Αμπερντίν, που μας επιτρέπει να δούμε την πολύ σημαντική αυτή πόλη και να φτάσουμε μέχρι και την ανατολική Σκωτία, που συνήθως παραλείπεται.
  • Αφιερώνουμε ένα ολόκληρο χορταστικό 8ήμερο σε μία από τις ομορφότερες περιοχές του πλανήτη! Δεν συνδυάζουμε τη Σκωτία με την Αγγλία, διότι πάντοτε σε αυτή την περίπτωση υποτιμάται η Σκωτία με κουραστικά πήγαινε-έλα, μικρή διάρκεια παραμονής, βιαστικές ξεναγήσεις και τελικά δεν μας μένει τίποτα…
  • Με διαμονή 2 ή 3 διαν/σεων (ανάλογα με την αναχώρηση) στο Εδιμβούργο.
  • Με το Κάστρο του Εδιμβούργου και πολλές ακόμα επισκέψεις στην «Αθήνα του Βορρά», και όχι αμήχανες ελεύθερες ημέρες.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Ινβερνές, ιδανικές για να εξερευνήσουμε την περιοχή των Χάιλαντς.  
  • Μια (1) διανυκτέρευση στη Γλασκώβη, που ξεχωρίζει για τη βικτοριανή και αρ νουβό αρχιτεκτονική του (στην αναχώρηση 14.07 η διαν/ση στη Γλασκώβη αντικαθίσταται από μία επιπλέον διαν/ση στο Εδιμβούργο.)
  • Διαμονή στο Ντάντι, που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Tay.
  • Με πρωινό καθημερινά, και ένα δείπνο στο Ντάντι.
  • Σπάνια διαμονή με περιήγηση στο Αμπερντίν, την πόλη με τους πλακόστρωτους δρόμους και τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική.
  • Αυτό δεν είναι ένα απλό «ταξίδι στη Σκωτία» που περιορίζεται στην περιοχή γύρω από το Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη. Με επίκεντρο τη σκωτσέζικη ύπαιθρο, βλέπουμε την πραγματική, γνήσια Σκωτία αφιερώνοντας πολύ χρόνο στα περίφημα Χάιλαντς και Λόουλαντς, στα κάστρα και τις θρυλικές της λίμνες! Από το Εδιμβούργο στο Ινβερνές και από το Νησί Σκάι στο Αμπερντίν, εξερευνούμε ολόκληρη τη χώρα. Οι δυσεύρετες για το καλοκαίρι διαμονές και οι έξυπνα σχεδιασμένες διαδρομές κάνουν το πρόγραμμα αυτό να ξεχωρίζει και να μας αποκαλύπτει πραγματικά τις «κρυμμένες ομορφιές της Σκωτίας»!
  • Καλύπτουμε όλη τη βόρεια ενδοχώρα των Χάιλαντς με την άγρια φύση και ζωή, τα προϊστορικά μνημεία, τα κάστρα, τα πεδία μαχών, τα κορυφαία αποστακτήρια ουίσκι και φτάνουμε ως το, ανύπαρκτο στα περισσότερα προγράμματα, Έλγκιν, με την πλούσια ιστορία και τον εντυπωσιακό μεσαιωνικό καθεδρικό ναό.
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Σκάι (Isle of Skye) στο σύμπλεγμα των Εσωτερικών Εβρίδων, στη δυτική ακτογραμμή, με τα σκωτσέζικα φιόρδ, τις λίμνες και τα εκπληκτικά τοπία (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται).
  • Βλέπουμε το κάστρο Έρκαρτ, το μεγαλύτερο σωζόμενο στη Σκωτία, που βρίσκεται στις όχθες της Λοχ Νες.
  • Ξενάγηση και γευσιγνωσία σε αποστακτήριο ουίσκι για να μάθουμε τα πάντα σχετικά με το παγκοσμίως κορυφαίο σκωτσέζικο ποτό και να δοκιμάσουμε μοναδικές ετικέτες.
  • Επίσκεψη στη Λίμνη Κατρίν στο Εθνικό Δασικό Πάρκο «Βασίλισσα Ελισάβετ», γεμάτο λίμνες και κατάφυτους λόφους, απόκρημνα βουνά και μονοπάτια, σε ένα παρθένο φυσικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς.
  • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Highlights

  • Επισκεφθείτε την «Αθήνα του Βορρά», το πανέμορφο Εδιμβούργο.
  • Αναζητήστε τη Νέσι, το θρυλικό τέρας που «ζει» στα νερά της μυστηριώδους λίμνης Λοχ Νες.
  • Γνωρίστε την αναγεννημένη Γλασκώβη.
  • Ανακαλύψτε το νησί Σκάι στο σύμπλεγμα των Εβρίδων, στη δυτική ακτογραμμή, με τα σκωτσέζικα φιόρδ, τις λίμνες και τα εκπληκτικά τοπία.
  • Απολαύστε τα εκπληκτικά τοπία των Χάιλαντς!
  • Τα κάστρα και τα παλιά αρχοντικά των Χάιλαντς.
  • Το ιστορικό και πανέμορφο Στέρλινγκ, κομβικής σημασίας για τη Σκωτία.
  • Δοκιμάστε αυθεντικό σκωτσέζικο ουίσκι σε παραδοσιακό αποστακτήριο!
  • Το νεότερο αξιοθέατο της Σκωτίας, το Πάρκο Χέλιξ με τα πελώρια ιπποειδή!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ιδανικές πτήσεις με KLM
  • Πτήση επιστροφής από το Αμπερντίν
  • Με το Κάστρο του Εδιμβούργου και πολλές ακόμα επισκέψεις στην «Αθήνα του Βορρά», και όχι αμήχανες ελεύθερες ημέρες.

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

29/06, 14/07, 20/07, 21/07, 28/07, 01/08, 11/08, 28/08, 28/09



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Οι κρυμμένες ομορφιές της Σκωτίας - Νησί Σκάι (Εσωτερικές Εβρίδες), Χάιλαντς με Αμπερντίν | Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info