fb

Κεντρική Ασία - Στις εσχατιές του Μέγα Αλέξανδρου, Καζακστάν - Κιργιστάν - Τατζικιστάν - Φεργκάνα | 19.07.2024

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3199€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα οδοιπορικό γεμάτο από ιστορικά μυστήρια και μύθους. Μια πορεία πάνω στα βήματα του Μ. Αλεξάνδρου και στον «δρόμο του μεταξιού». Στις εσχατιές του αρχαίου γνωστού κόσμου, εκεί όπου ο Ηρόδοτος τοποθετούσε την πατρίδα μυστήριων πληθυσμών και αλλόκοτων εθνών. Αυτή είναι η άγνωστη Κεντρική Ασία και σας καλούμε να την ανακαλύψετε μαζί μας.

Ένα πρωτότυπο ταξίδι από το Versus, με ένα γεμάτο πρόγραμμα και με εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες, όπως η εξερεύνηση της κοιλάδας της Φεργκάνα και η οδική μεταφορά από την Αλεξάνδρεια την Εσχάτη μέχρι την Ντουσαμπέ, με μια ενδιάμεση διανυκτέρευση στην παγετώνια Λίμνη Ισκαντέρ Κουλ, σε ένα από τα ομορφότερα τοπία της Κεντρικής Ασίας. Διαδρομές μέσα από ορεινά περάσματα, οδική διάσχιση των συνόρων Κιργιστάν - Καζακστάν και Ουζμπεκιστάν - Τατζικιστάν μέσα από μοναδικά τοπία.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το Καζακστάν είναι μια τεράστια χώρα και υπήρξε η τελευταία από τις Σοβιετικές Δημοκρατίες που κήρυξε την ανεξαρτησία της το 1991. Είναι η χώρα με την πιο έντονη ρωσική επιρροή και το πιο πλούσιο υπέδαφος.

Το μικροσκοπικό Κιργιστάν είναι μια ορεινή χώρα της Κεντρικής Ασίας. Θεωρείται η λιγότερο αστικοποιημένη από τις πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες και έχει ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα.

Η Φεργκάνα (ανατολικό Ουζμπεκιστάν) αποκαλύπτεται στα μάτια του επισκέπτη μετά από μια πανέμορφη διαδρομή από την Τασκένδη. Στο ανατολικό άκρο της χώρας, στα σύνορα με την Κιργιζία και το Τατζικιστάν, η κοιλάδα της Φεργκάνα - γνωστή για την παραγωγή κεραμικών – εντυπωσιάζει με τα επιβλητικά τοπία της.

Το Τατζικιστάν είναι η λιγότερο γνωστή από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Μια μικρή ορεινή χώρα σφηνωμένη ανάμεσα στις πλαγιές του Παμίρ, της οποίας οι κάτοικοι μιλούν μια περσική διάλεκτο. Η περιοχή που ορίζει σήμερα το Τατζικιστάν περιλαμβάνει το σημείο που ιδρύθηκε η «Αλεξάνδρεια η Εσχάτη», το απώτερο σημείο προώθησης του Μεγάλου Αλέξανδρου.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός. Στέπες, Βουνά του Ουρανού και Αρχαία Σογδιανή…

Το Versus Travel σχεδίασε για εσάς ένα σπάνιο ταξίδι-εξερεύνηση γεμάτο συγκλονιστικές εικόνες, πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και πολλές… «κρυμμένες» παροχές και επισκέψεις. Φολκλορική παράσταση, παρακολούθηση τοπικών δραστηριοτήτων και συνήθειες των ντόπιων που θα αυξήσουν την εμπειρία και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά σας τις αφήνουμε για εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού!

  • Έξυπνη διαδρομή, με άφιξη στο Μπισκέκ και αναχώρηση από Ντουσαμπέ, χωρίς άσκοπα και κουραστικά πισωγυρίσματα
  • Επίσκεψη και διαμονή σε απόκοσμα τοπία που δεν θα συναντήσουμε σε άλλο ταξίδι!
  • Ξενοδοχεία 5* στο Μπισκέκ, στην Αστάνα, στο Αλμάτι και στην Ντουσαμπέ. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε απλά ξενοδοχεία ή ξενώνες με βασικές ανέσεις, από τα καλύτερα διαθέσιμα.
  • Στη Λίμνη Σονγκ Κουλ η διαμονή γίνεται σε γιούρτα. Η διαμονή σε γιούρτα αποτελεί ανεπανάληπτη εμπειρία, όπως και η επαφή με τους νομάδες που διασχίζουν τη γύρω περιοχή.
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις στο Μπισκέκ, την Αστάνα, τη Χουτζάντ, το Πεντζικέντ και την Ντουσαμπέ.
  • Εξερεύνηση της κοιλάδας της Φεργκάνα με διαμονή και ξενάγηση στην πόλη, που δεν περιλαμβάνονται στα προγράμματα του Ουζμπεκιστάν.
  • Οι μετακινήσεις στο Τατζικιστάν θα πραγματοποιηθούν με οχήματα περίπου 6-7 θέσεων (δεν υπάρχουν μεγάλα λεωφορεία), κάτι που σημαίνει ότι στις διαδρομές η ομάδα θα είναι μοιρασμένη σε οχήματα, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό, βραδινό). Πλήρης διατροφή στις Λίμνες Σονγκ Κουλ και Ισκαντέρ Κουλ.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΠΙΣΚΕΚ (Κιργιστάν)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την Μπισκέκ, την οικονομική και πολιτιστική πρωτεύουσα του Κιργιστάν.

2η ημέρα: ΜΠΙΣΚΕΚ (Ξενάγηση)

Με την άφιξή μας στην Μπισκέκ ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη, μέσα από μια μοναδική περιήγηση στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν. Με πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους, η Μπισκέκ είναι η μεγαλύτερη πόλη του Κιργιστάν, η οποία μάλιστα φιλοξενεί τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της χώρας. Στην αρχαιότητα λειτούργησε ως σταθμός για τα καραβάνια στον Δρόμο του Μεταξιού. Το 1825 ο οικισμός οχυρώθηκε από τους Ουζμπέκους. Ένας τοπικός θρύλος αναφέρει πως εδώ θάφτηκε ο ήρωας Μπισκέκ που πολέμησε για την ανεξαρτησία της χώρας τον 18ο αιώνα, εξ ου και η ονομασία της πόλης. Το 1862 πάντως η Μπισκέκ περιήλθε στα χέρια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Το 1926 ιδρύθηκε το Κιργίζιο Αυτόνομο Σοβιετικό Κράτος, οπότε έγινε η πρωτεύουσά του και μετονομάστηκε σε Φρούνζε, προς τιμήν του Μιχαήλ Φρούνζε, κοντινού συνεργάτη του Λένιν, ο οποίος γεννήθηκε στην Μπισκέκ και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη Ρωσική Επανάσταση. Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ επανήλθε η αρχική ονομασία. 

Κατά την ξενάγησή μας θα πάμε στην Πλατεία της Νίκης, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στη Βιβλιοθήκη Τσερνισέβσκι, στο Εθνικό Θέατρο, στο Άλσος των Βελανιδιών, στο Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών, στο Μέγαρο της Φιλαρμονικής. Θα περάσουμε επίσης από τη λεωφόρο Ερκιντίκ με τον μεγάλο κήπο, όπου θα δούμε το άγαλμα του Φρούνζε. Στη λεωφόρο βρίσκεται και ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Μπισκέκ, τον οποίο έχτισαν το 1946 οι Γερμανοί αιχμάλωτοι πολέμου. Η κατασκευή του είναι τόσο καλή ώστε μέχρι σήμερα δεν χρειάστηκε ποτέ καμία εργασία συντήρησης. Οι νεκροί πλέον αιχμάλωτοι έχουν ταφεί κοντά στο δημιούργημά τους. 

Τέλος, θα επισκεφτούμε το τοπικό παζάρι, την πιο χαρακτηριστική ατραξιόν της πόλης. Εκεί θα πάρουμε μια πολύ καλή γεύση του πώς είναι να ζεις στο Κιργιστάν. 

Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:ΜΠΙΣΚΕΚ – ΣΟΝΓΚ ΚΟΥΛ (Διαμονή σε γιούρτα - Οδική διαδρομή 360 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση για την Άλμα Άτα (ή Αλμάτι), την προηγούμενη πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Η Άλμα Άτα είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καζακστάν, πρωτεύουσα της χώρας μέχρι το 1997 και σημαντικό οικονομικό και εμπορικό κέντρο.

Θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την περιοχή με το λεγόμενο Πράσινο Παζάρι.

Συνεχίζουμε για το πάρκο Πανφίλοφ με τον ξύλινο καθεδρικό ναό Ζίνκοφ, που θεωρείται επάξια το πιο ενδιαφέρον αρχιτεκτονικό μνημείο στο Αλμάτι.

Αυτό το ξύλινο κτίριο που υψώνεται σε ύψος 56μ χτίστηκε χωρίς καρφιά.

Τελευταίος σταθμός της ξενάγησής μας είναι το πάρκο Κοκ-Τόμπε που στον καταπράσινο λόφο. Θα φτάσουμε στην κορυφή του λόφου Κοκ-Τόμπε  που βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μέτρων, με τον υψηλότερο πύργο τηλεοράσεως στον κόσμο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

4η ημέρα: ΣΟΝΓΚ ΚΟΥΛ – ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ (Οδική διαδρομή 270 χλμ.)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς με κατεύθυνση προς τα ανατολικά και τελικό προορισμό την μικρή πόλη Τσολπόν Ατά, που βρίσκεται στη βόρεια όχθη της λίμνης Ισίκ Κουλ.

Η λίμνη Ισίκ Κουλ ή λίμνη «του ζεστού νερού», όπως σημαίνει το όνομά της, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ορεινή λίμνη στον κόσμο, μετά τη λίμνη Τιτικάκα των Άνδεων!

Φθάνοντας στην Τσολπόν Ατά θα επισκεφθούμε το ενδιαφέρον ανοιχτό μουσείο των πετρογλυφικών, που αποτελεί ένα μοναδικό αξιοθέατο. Σε έναν ανοικτό χώρο, που αποκαλείται εύστοχα "ο κήπος με τις πέτρες", βρίσκονται περίπου 42 βράχοι με χαραγμένα πετρογλυφικά που χρονολογούνται από το 800 π.Χ.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΓΚΡΙΓΚΟΡΕΒΚΑ – ΚΑΡΑΚΟΛ (Οδική διαδρομή 150 χλμ)

Πρωινή αναχώρηση από την Τσολπόν Ατά με προορισμό μας σήμερα το Καρακόλ στα βορειοανατολικά της λίμνης Ισίκ Κουλ, στη σκιά των «βουνών του ουρανού» Τιεν Σαν, που ορίζουν την κινεζική μεθόριο.

Πρώτα όμως μας περιμένει εκδρομή στο φαράγγι Γκριγκόρεβκα, που είναι το μεγαλύτερο της περιοχής. Μετά την απολαυστική πεζοπορία μας, θα φτάσουμε στο Καρακόλ.

Η πόλη ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα ως στρατηγείο της τσαρικής Ρωσίας λόγω της τοποθεσίας της κοντά στα σύνορα του Κιργιστάν με την Κίνα. Ένα βασικό στοιχείο της είναι ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της. Οι κάτοικοί της είναι Ρώσοι, Κιργίζιοι, μωαμεθανοί Κινέζοι, τουρκογενείς Ουιγούροι, Μογγόλοι Καλμούκοι και Ουζμπέκοι. 

Το Καρακόλ βρίσκεται πολύ κοντά στο ψηλότερο και καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο του Κιργιστάν, το οποίο διαθέτει πλαγιές μήκους 20 χλμ. Η δε γύρω περιοχή καλύπτεται από πυκνά δάση στα οποία μπορεί να πεζοπορήσει κανείς ακολουθώντας πολύ καλά διαμορφωμένα μονοπάτια. 

Εμείς θα ξεναγηθούμε μέσα στην πόλη και θα επισκεφτούμε το τέμενος Ντουνγκάν σε στιλ παγόδας, που χτίστηκε από Κινέζους μουσουλμάνους στις αρχές του 20ου αιώνα και κατασκευάστηκε χωρίς τη χρήση μεταλλικών καρφιών. Θα δούμε επίσης τον ρωσικό καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ξύλο. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η κεντρική αγορά της πόλης, όπου οι ντόπιοι πωλούν και αγοράζουν είδη σπιτιού, τρόφιμα και υφάσματα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΚΑΡΑΚΟΛ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΖΕΤΙ ΌΓΚΟΥΖ – ΚΑΡΑΚΟΛ (Οδική διαδρομή 80 χλμ.)

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την όμορφη κοιλάδα Ζέτι Όγκουζ, ή αλλιώς κοιλάδα των λουλουδιών, διάσημη για τους κόκκινους, βραχώδεις σχηματισμούς. Εδώ βρίσκεται και το – προσέξτε το όνομα!- Βουνό της Ραγισμένης Καρδιάς! Θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες (αν θέλετε μπορείτε να ανέβετε μέχρι την κορυφή του, μια πεζοπορία περίπου 20 λεπτών) για μία πανοραμική θέα του φαραγγιού.

Με την επιστροφή μας στο Καρακόλ θα επισκεφτούμε το Μουσείο Πρζεβάλσκι. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό μουσείο αφιερωμένο στον Ρώσο εξερευνητή Νικολάι Πρζεβάλσκι, το οποίο προσφέρει πληροφορίες για τη ζωή και τα ταξίδια του και παρουσιάζει μερικά είδη χλωρίδας και πανίδας που είναι ενδημικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΚΑΡΑΚΟΛ – Φαράγγι Τσάρουν – ΑΛΜΑΤΙ (Καζακστάν)

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας το Κιργιστάν και θα περάσουμε τα σύνορα με προορισμό το φαράγγι Τσάρουν, στο Καζακστάν. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία, όπου η επιρροή του χρόνου πάνω στα ιζηματογενή πετρώματα έδωσε μορφή στους βράχους. Η διαδρομή μας ως εκεί θα διαρκέσει περίπου τρεις ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα έχουμε μια  θαυμάσια ευκαιρία να γίνουμε κομμάτι της ιστορίας του Καζακστάν, να μάθουμε για τα ήθη και τις παραδόσεις του.

Φτάνοντας στο φαράγγι, σε περίπτωση που νιώθετε κόπωση λόγω της διαδρομής, σας υποσχόμαστε ότι θα τα αφήσετε όλα πίσω, καθώς το φαράγγι θα σας καταπλήξει με την ομορφιά και το μεγαλείο του! Μπορείτε να θαυμάσετε το μεγαλειώδες πανόραμά του και στη συνέχεια να κάνετε μια βόλτα στον λαβύρινθο της Κοιλάδας των Κάστρων, που περιβάλλεται από προεξέχοντα απόρθητα τείχη.

Συνεχίζουμε με κατεύθυνση το Αλμάτι, πρώην πρωτεύουσα του Καζακστάν και μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΑΛΜΑΤΙ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΤΑΝΑ

Σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη Αλμάτι, μέσα από ξενάγηση, κατά την οποία θα επισκεφτούμε το Park of Heroes 28-Panfilovtsev που βρίσκεται στο κέντρο του. Πρόκειται για ένα σπουδαίο μνημείο αφιερωμένο σε όσους αγωνίστηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Συνεχίζουμε για τον ορθόδοξο καθεδρικό ναό Zenkov που θεωρείται επάξια το πιο ενδιαφέρον αρχιτεκτονικό μνημείο στο Αλμάτι. Αυτό το ξύλινο κτίριο που υψώνεται σε ύψος 56μ χτίστηκε χωρίς καρφιά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η περιήγηση στο Πράσινο Παζάρι. Τελευταίος σταθμός της ξενάγησής μας είναι το πάρκο Kok Tobe που βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μέτρων στον καταπράσινο λόφο. Προτείνουμε βόλτα με το τελεφερίκ απ’ όπου θα θαυμάσετε την υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης.

Αργά το απόγευμα αποχαιρετούμε την πόλη και κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση μας προς την πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα.

Άφιξη στην Αστάνα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΑΣΤΑΝΑ (ή Νουρ-Σουλτάν): Ξενάγηση

Μετά το πρωινό μας θα ανακαλύψουμε την πρωτεύουσα του Καζακστάν. Η πόλη ιδρύθηκε το 1830 και το όνομά της αρχικά ήταν «Ακμόλα». Λόγω της κεντρικής θέσης της επιλέχτηκε ως πρωτεύουσα της χώρας και μαζί με αυτό επήλθε και η αλλαγή του ονόματός της, αφού «Αστάνα» σημαίνει πρωτεύουσα στην καζακική γλώσσα. Ωστόσο, το 2019 μετονομάστηκε σε Νουρ – Σουλτάν προς τιμή του πρώτου προέδρου της χώρας. 

Η Νουρ-Σουλτάν είναι μια σχεδιασμένη πόλη, όπως η Μπραζίλια στη Βραζιλία, η Καμπέρα στην Αυστραλία και η Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ. Το πολεοδομικό σχέδιό της φέρει την υπογραφή του διάσημου ιάπωνα αρχιτέκτονα Κίσο Κουροκάβα. Αυτός κάλεσε και άλλους διεθνούς εμβέλειας αρχιτέκτονες να σχεδιάσουν διάφορα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, οπότε γενικώς η πόλη μοιάζει με μουσείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής υψηλών αξιώσεων. 

Η περιήγησή μας στην πόλη περιλαμβάνει μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της όπως την Όπερα της Αστάνα και το Εθνικό Μουσείο,  το μεγαλύτερο μουσείο στην Κεντρική Ασία, το οποίο καλύπτει 74,000 τετραγωνικά μέτρα και έχει εννέα ορόφους. Περιλαμβάνει αίθουσες όπως το Hall of Gold, Hall of Ancient and Medieval History και Halls of Modern Art. Είναι ένα εντυπωσιακό πολιτιστικό ίδρυμα με μοναδική αρχιτεκτονική. Διανυκτέρευση στην Αστάνα.

10η ημέρα: ΑΣΤΑΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑΣΚΕΝΔΗ – ΦΕΡΓΚΑΝΑ (Ουζμπεκιστάν)

Αφήνουμε σήμερα πίσω μας το Καζακστάν και αφού μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Αστάνα παίρνουμε την πτήση για την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, την Τασκένδη.

Με την άφιξή μας στην Τασκένδη, ξεκινάμε οδικώς για την κοιλάδα της Φεργκάνα, ακολουθώντας μια πανέμορφη διαδρομή μέσα από το βουνό Καμτσίκ. Φτάνουμε στη Φεργκάνα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΦΕΡΓΚΑΝΑ – ΜΑΡΓΚΙΛΑΝ – ΡΙΣΤΑΝ – ΧΟΥΤΖΑΝΤ (Τατζικιστάν - Οδική διαδρομή 310 χλμ.)

Εξερευνούμε σήμερα την κοιλάδα της Φεργκάνα, με ξενάγηση στην πόλη αλλά και επίσκεψη σε εργαστήριο παρασκευής μετάξης στο Μαργκιλάν και στο Ακχμάντ-Χότζα Μαντρασά.

Συνεχίζουμε για το Ριστάν όπου βλέπουμε τοπικά εργαστήρια αγγειοπλαστικής, για τα οποία φημίζεται η περιοχή. Έπειτα φτάνουμε οδικώς στα σύνορα

Ουζμπεκιστάν-Τατζικιστάν, όπου θα διασχίσουμε πεζή την ουδέτερη ζώνη (απόσταση 100 μέτρων), πριν συνεχίσουμε με κατεύθυνση την πόλη Χουτζάντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του γειτονικού Τατζικιστάν.

Θα πραγματοποιήσουμε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές του ταξιδιού μας, μέσα από ορεινά περάσματα και κοιλάδες. Θα φτάσουμε στην επαρχία Σουγκντ, δηλαδή τη Σογδιανή! Το Τατζικιστάν είναι η πιο φτωχή αλλά ίσως και η πιο αυθεντική χώρα της Κεντρικής Ασίας.

Διασχίζοντας χωριά και καλλιεργημένες εκτάσεις, θα φτάσουμε στη Χουτζάντ, χτισμένη στο σημείο όπου βρισκόταν η Αλεξάνδρεια η Εσχάτη, στις όχθες του Σιρ Νταριά - Ιαξάρτη. Η ιδέα και μόνο ότι βρισκόμαστε στην πιο μακρινή από τις «Αλεξάνδρειες» είναι γοητευτική για κάθε ταξιδιώτη που μελετά την Ιστορία.

Άφιξη στο Χουτζάντ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΧΟΥΤΖΑΝΤ (Ξενάγηση) – ΠΕΝΤΖΙΚΕΝΤ (Οδική διαδρομή 200 χλμ.)

Σήμερα θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ξενάγηση στο Χουτζάντ, με επίκεντρο το Ιστορικό-Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζεται δίπλα στα ερείπια των αρχαίων οχυρώσεων. Στο μουσείο, πέρα από τα στοιχεία και τα ευρήματα της τοπικής ιστορίας, παρουσιάζεται σε μια μεγάλη αίθουσα η ζωή και η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ένα πολύ ωραίο σημείο της πόλης είναι η πλατεία της αγοράς, που πλαισιώνεται από όμορφα θρησκευτικά κτίρια.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε νότια, με προορισμό το Πεντζικέντ. Στη διαδρομή θα περάσουμε από ακόμα μία ιστορική πόλη, το Ισταραβσάν, την αρχαία Κυρούπολη, κόμβο της Αρχαίας Σογδιανής από την εποχή των Αχαιμενιδών.

Το όνομα της Πεντζικέντ σημαίνει «Πέντε Χωριά», πιθανότατα από τους πρώτους οικισμούς που με την ένωσή τους σχημάτισαν την πόλη, περίπου τον 5ο μ.Χ. αι. Το Πεντζικέντ εκείνης της εποχής ήταν ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και βιοτεχνικά κέντρα της Σογδιανής. Ονομάστηκε μάλιστα «Πομπηία της Κεντρικής Ασίας». Ήταν μια εξαιρετικά οχυρωμένη, καλά οργανωμένη πόλη με παλάτι ηγεμόνα, δύο ναούς, αγορές, πλούσιες κατοικίες διακοσμημένες με πολυάριθμους πίνακες, ξύλινα και πήλινα αγάλματα αρχαίων θεών. Τα ερείπια αυτής της αρχαίας πόλης βρέθηκαν μόλις τον περασμένο αιώνα.

Άφιξη και ξενάγηση στο Πεντζικέντ, για να δούμε τα μνημεία της αρχαίας αυτής σογδιανής πόλης, μεταξύ αυτών και το μαυσωλείο του ποιητή Ρουντακί, πατέρα της περσικής ποίησης.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΠΕΝΤΖΙΚΕΝΤ – ΛΙΜΝΗ ΙΣΚΑΝΤΕΡ ΚΟΥΛ (Οδική διαδρομή 140 χλμ.)

Από το σημαντικό γεωγραφικό πέρασμα του Πεντζικέντ που οδηγεί προς τη Σαμαρκάνδη στα δυτικά, φεύγουμε και πάμε ανατολικά για να θαυμάσουμε ακόμα μία ορεινή διαδρομή του Τατζικιστάν. Θα απολαύσουμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα τοπία του ταξιδιού μας, που δεν είναι άλλο από την ορεινή λίμνη Ισκαντέρ Κουλ («λίμνη του Μεγαλέξανδρου») που βρίσκεται στην οροσειρά Φαν. Πρόκειται για μια παγετώνια λίμνη σε υψόμετρο 2.200 μ. που στολίζει ένα από τα ομορφότερα τοπία της Κεντρικής Ασίας. Χρόνος για περπάτημα στις όχθες της λίμνης, αλλά και μία… έκπληξη: θα θαυμάσουμε τους πανέμορφους καταρράκτες της περιοχής, πριν κατευθυνθούμε στο κατάλυμά μας για απόψε. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΙΣΚΑΝΤΕΡ ΚΟΥΛ – ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ (Οδική διαδρομή 130 χλμ.)

Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με προορισμό μας για σήμερα την πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, το Ντουσαμπέ.

Θα διασχίσουμε το ορεινό πέρασμα Ανζόμπ στα 3.300 μ., ενώ θα περάσουμε, επίσης, το μεγάλο τούνελ Ιστικλάλ που παρακάμπτει ένα μέρος του ορεινού δρόμου. Αφού φτάσουμε στην πρωτεύουσα των Τατζίκων, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ (Ξενάγηση) – Κάστρο Χισάρ – ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ

Στις χώρες της Κεντρικής Ασίας ο προσδιορισμός «τατζίκ» σημαίνει «Πέρσης». Η πρωτεύουσα της μικρής αυτής χώρας είναι και το σημείο που αναδεικνύει την ιδιότυπη περσική κουλτούρα. Κοντά στις οροσειρές του Παμίρ και στα σύνορα με την Κίνα, η Ντουσαμπέ, ένα απομακρυσμένο διοικητικό κέντρο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κρατά ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά της αυτοκρατορίας του Δαρείου.
Σήμερα θα ξεναγηθούμε στην πόλη, και θα δούμε μεταξύ άλλων το Εθνικό Μουσείο και το παζάρι της Ντουσαμπέ, τους Βοτανικούς Κήπους και το τεϊοποτείο Ναβρούζ.
Δεν θα παραλείψουμε, επίσης, εκδρομή στο Κάστρο Χισάρ, 35 χλμ. δυτικά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Ξημερώματα, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3199 € 920 €
Twin Room 3199 € 920 €
Triple Room 3199 € 920 €
Single Room 3899 € 920 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3419 € 920 €
Twin Room 3419 € 920 €
Triple Room 3419 € 920 €
Single Room 4119 € 920 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4369 € 0 €
Twin Room 4369 € 0 €
Triple Room 4369 € 0 €
Single Room 5069 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΤΚ 1846

19/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:45

23:15

ΤΚ 344

20/07/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΜΠΙΣΚΕΚ

00:45

08:45

ΤΚ 255

03/08/2024

ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

03:00

06:25

ΤΚ 1843

03/08/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

07:40

09:05

 

 

 

Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 5* στο Μπισκέκ, στην Αστάνα, στο Αλμάτι και στην Ντουσαμπέ. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε απλά ξενοδοχεία ή ξενώνες με βασικές ανέσεις, από τα καλύτερα διαθέσιμα. 
  • Στη Λίμνη Σονγκ Κουλ η διαμονή γίνεται σε γιούρτα, μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά. Πλήρης διατροφή στις Λίμνες Σονγκ Κουλ και Ισκαντέρ Κουλ.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.
Αναχωρήσεις από Κύπρο      
  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κ.λπ.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, βίζες,  επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 920€

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).

Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.

Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.

Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.

Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.

Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  

Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής. 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός. Στέπες, Βουνά του Ουρανού και Αρχαία Σογδιανή…

Το Versus Travel σχεδίασε για εσάς ένα σπάνιο ταξίδι-εξερεύνηση γεμάτο συγκλονιστικές εικόνες, πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και πολλές… «κρυμμένες» παροχές και επισκέψεις. Φολκλορική παράσταση, παρακολούθηση τοπικών δραστηριοτήτων και συνήθειες των ντόπιων που θα αυξήσουν την εμπειρία και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά σας τις αφήνουμε για εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού!

  • Έξυπνη διαδρομή, με άφιξη στο Μπισκέκ και αναχώρηση από Ντουσαμπέ, χωρίς άσκοπα και κουραστικά πισωγυρίσματα
  • Επίσκεψη και διαμονή σε απόκοσμα τοπία που δεν θα συναντήσουμε σε άλλο ταξίδι!
  • Ξενοδοχεία 5* στο Μπισκέκ, στην Αστάνα, στο Αλμάτι και στην Ντουσαμπέ. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε απλά ξενοδοχεία ή ξενώνες με βασικές ανέσεις, από τα καλύτερα διαθέσιμα.
  • Στη Λίμνη Σονγκ Κουλ η διαμονή γίνεται σε γιούρτα. Η διαμονή σε γιούρτα αποτελεί ανεπανάληπτη εμπειρία, όπως και η επαφή με τους νομάδες που διασχίζουν τη γύρω περιοχή.
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις στο Μπισκέκ, την Αστάνα, τη Χουτζάντ, το Πεντζικέντ και την Ντουσαμπέ.
  • Εξερεύνηση της κοιλάδας της Φεργκάνα με διαμονή και ξενάγηση στην πόλη, που δεν περιλαμβάνονται στα προγράμματα του Ουζμπεκιστάν.
  • Οι μετακινήσεις στο Τατζικιστάν θα πραγματοποιηθούν με οχήματα περίπου 6-7 θέσεων (δεν υπάρχουν μεγάλα λεωφορεία), κάτι που σημαίνει ότι στις διαδρομές η ομάδα θα είναι μοιρασμένη σε οχήματα, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό, βραδινό). Πλήρης διατροφή στις Λίμνες Σονγκ Κουλ και Ισκαντέρ Κουλ.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ημιδιατροφή (πρωινό, βραδινό) 
  • Επίσκεψη και διαμονή σε απόκοσμα τοπία που δεν θα συναντήσουμε σε άλλο ταξίδι!
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις στο Μπισκέκ, την Αστάνα, τη Χουτζάντ, το Καρακόλ, την Αλμάτι το Πεντζικέντ και την Ντουσαμπέ.

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

19/07



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Κεντρική Ασία - Στις εσχατιές του Μέγα Αλέξανδρου, Καζακστάν - Κιργιστάν - Τατζικιστάν - Φεργκάνα | 19.07.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info