fb

Η πανέμορφη Πασχαλινή Λευκάδα του Versus | 03.05.2024 (Πάσχα)

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 359€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η καταπράσινη Λευκάδα είναι ένας παράδεισος χρωμάτων, ήχων και αρωμάτων. Στο νησί των ποιητών, το Πάσχα είναι μαγευτικό και η ατμόσφαιρα κατανυκτική. 

1η ημέρα: Αθήνα – Αιτωλικό – Αστακός – Λευκάδα

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα για το νησί των ποιητών και του απέραντου γαλάζιου, την πανέμορφη Λευκάδα. Στη διαδρομή μας μέσω Ρίου Αντιρίου θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο Αιτωλικό, την " Βενετία της Ελλάδας". Θα κάνουμε τη βόλτα μας και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με επόμενη στάση τον Αστακό. Ένα υπέροχο παραθαλάσσιο μέρος στις ακτές του Ιονίου όπου μπορούμε να απολαύσουμε ένα γεύμα (έξοδα ατομικά) δίπλα στο κύμα. Στη συνέχεια περνώντας από Πάλαιρο,  καταλήγουμε στην όμορφη Λευκάδα! Με την άφιξή μας θα επισκεφτούμε τη Μόνη Φανερωμένης, αντρικό μοναστήρι που είναι το αρχαιότερο και μεγαλύτερο του νησιού αλλά και πολιούχος. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε με κατάνυξη την περιφορά των επιταφίων των εκκλησιών της πόλης που συναντιούνται στην κεντρική πλατεία. Διανυκτέρευση. 

 

2η ημέρα: Λευκάδα (περιήγηση, έθιμο κομματιού) - Βασιλική - Λευκάδα

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη της Λευκάδας. Θα ξεκινήσουμε από το πάρκο των ποιητών, το γνωστό Μποσκέτο όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι με τις προτομές επιφανών αντρών, όπως ο Άγγελος Σικελιανός, ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης και άλλοι. Θα θαυμάσουμε ιστορικές εκκλησίες του 17ου και 18ου αιώνα, με επιρροές από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, όπως τον Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο Μηνά και τον Άγιο Σπυρίδωνα. Θα κινηθούμε στα στενά σοκάκια και καντούνια με τα χρωματιστά «λαμαρινένια» σπίτια και τις ανθοστόλιστες γλάστρες, θα δούμε ιστορικά σπίτια που διασώθηκαν από τους σεισμούς, όπως η οικία - μουσείο του ποιητή Σικελιανού και το αρχοντικό Ζουλίνου και θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία για το έθιμο του «κομματιού». Το έθιμο αυτό κρατάει από τα χρόνια της Ενετοκρατίας και θυμίζει το έθιμο με τους «Μπότηδες» της γειτονικής Κέρκυρας. Κατά το έθιμο, μόλις ηχήσει η πρώτη Ανάσταση, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής, οι ντόπιοι ρίχνουν το «κομμάτι», ένα πήλινο δοχείο, σπάζοντάς το με δύναμη, συμβολίζοντας ότι σπάνε τη σιωπή και τη θλίψη της Μεγ. Παρασκευής.

Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να κινηθούμε στην πόλη. Στη συνέχεια θα συγκεντρωθούμε για να διασχίσουμε την Ανατολική πλευρά του νησιού, θα περάσουμε από τα χωριά Λυγιά και Νικιάνα για να καταλήξουμε στο νότιο άκρο και την ειδυλλιακή Βασιλική, φημισμένο παραθαλάσσιο χωριό της Λευκάδας. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στα χρωματιστά σοκάκια ή θα απολαύσουμε ένα καφέ στο γραφικό της λιμανάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και το βράδυ θα αναχωρήσουμε για να παρακολουθήσουμε την τελετή της Αναστάσεως στο Νυδρί, όπου θα έχουμε και το Αναστάσιμο δείπνο μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Λευκάδα – Νυδρί (προαιρετική μίνι κρουαζιέρα) – Λευκάδα

Κυριακή του Πάσχα και η ημέρα μας σήμερα θα είναι πιο χαλαρή. Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το φημισμένο Νυδρί, που έγινε δημοφιλής προορισμός όταν μεγάλες διεθνής προσωπικότητες άρχισαν να το επισκέπτονται, καλεσμένοι του πάμπλουτου Αριστοτέλη Ωνάση. Το Νυδρί έχει απίστευτη θέα προς τα Πριγκιπονήσια, αλλά και όλο το γύρω τοπίο είναι ειδυλλιακό. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα σοκάκια ενώ μπορείτε να αγοράσετε τοπικά προϊόντα. Για όσους επιθυμούν θα έχουμε χρόνο για μια μίνι κρουαζιέρα (έξοδα ατομικά) στα Πριγκηπονήσια, όπου θα δούμε το Σκορπιό, τη Μαδουρή (ιδιοκτησία της οικογένειας Βαλαωρίτη), το Μεγανήσι, τη Σπάρτη και το Σκορπίδι. Στο Νυδρί θα απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γεύμα με πασχαλινές λιχουδιές και μουσική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ είναι ελεύθερο για τις τελευταίες βόλτες μας στην πόλη της Λευκάδας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Λευκάδα – Μονή Πατροκοσμά – Λίμνη Τριχωνίδα – Θέρμο – Αθήνα

Πρωινό και αφήνουμε πίσω μας το όμορφο νησί που μας φιλοξένησε και κατευθυνόμαστε για τη λίμνη Τριχωνίδα, τη 2η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδος. Περνώντας από πολύ όμορφα χωριά της λίμνης, θα καταλήξουμε στη Μονή Πατροκοσμά, γυναικείο μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Εκεί βρίσκεται και μέρος του ιερού του λειψάνου προς προσκύνημα. Συνεχίζουμε για το χωριό Θέρμος, γνωστό από την αρχαιότητα για τις συνόδους της μεγάλης λαϊκής ομοσπονδιακής συνεύλεσης των Αιτωλών, τα «Θερμικά». Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μας για την Αθήνα, γεμάτοι όμορφες εικόνες.

 

Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα σε αυτό.

 

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 359 € 0 €
Twin Room 359 € 0 €
Triple Room 359 € 0 €
Single Room 575 € 0 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Lefkas 3*στο κέντρο της πόλης της Λευκάδας.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα.
  • Εκδρομές και μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου.
  • Τσάντα, στυλό, luggage tag Versus, ενημερωτικό εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Γεύματα των περιλαμβανομένων.
  • Ποτά, αναψυκτικά στα γεύματα.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής, πληρώνεται τοπικά στο ξενοδοχείο (φόρος ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή)
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ –

ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από 01/01/18 είχε τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α. 1217/2023 καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και αντικαθίσταται από το «Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης» το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Το τέλος διαμορφώνεται για τα ξενοδοχεία ως εξής:

2*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 7,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε και φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
  • Στην κράτησή σας δηλώνετε αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο ξεχωριστά, αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ.
  • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
  • Στις εορταστικές περιόδους το πρόγραμμα και τα γεύματα θα προσαρμόζονται ανάλογα χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 100€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • 5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ για τα ταξίδια της Ελλάδας. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 100 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.

 

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Διαμονή στο πλήρως ανακαινισμένο Ξενοδοχείο Lefkas, στην καρδιά της Λευκάδας
  • Αναστάσιμο δείπνο και πασχαλινό γεύμα εντός της τιμής.

Περίοδοι

  • Πάσχα 2024
  • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

03/05



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info