fb

Μαστοροχώρια: Η εναλλακτική γοητεία της Ηπείρου, Κόνιτσα – Γράμμος – Σμόλικας | Πάσχα 2024

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 479€

Ταυτότητα ταξιδιού

Παραδινόμαστε στην ονειρική ησυχία του δάσους, στην αυθεντική φυσική ομορφιά και το παραδοσιακό χρώμα, που μοιάζει αλώβητο στο πέρασμα του χρόνου. Κάνουμε  «σαφάρι» σε καταπράσινο σκηνικό, την ώρα που περνάμε μέσα από ειδυλλιακές διαδρομές και καρτποσταλικά χωριά, χτισμένα πάνω σε λόφους, με εντυπωσιακά αρχοντικά, λιθόστρωτα δρομάκια, όμορφες γειτονιές και πλατείες βγαλμένες από παιδικό παραμύθι. Ένα σπάνιο ταξίδι εκεί όπου η φύση οργιάζει, ανάμεσα σε ποτάμια που σε καλούν να ανακαλύψεις τους μύθους τους και ερημικούς οικισμούς να προσφέρουν απλόχερα όσα έχουν να σου πουν γενεές και γενεές κάτω από αιωνόβια πλατάνια. Ένα δυνατό ταξιδιωτικό ποτ πουρί μόνο από το Versus Travel που απευθύνεται  αποκλειστικά σε «ψαγμένους» εξερευνητές!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε το ταξίδι μας από την αμφιθεατρικά χτισμένη Κόνιτσα, της οποίας η Άνω Πόλη συνθέτει μια μαγική εικόνα ενός χωριού που μοιάζει ξεχασμένο στο χρόνο. Περπατάμε στα λιθόστρωτα καλντερίμια της και επισκεπτόμαστε το σπίτι όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια ο Άγιος Παΐσιος. Η πρώτη μας εξόρμηση στα ξακουστά Μαστοροχώρια αρχίζει με περιήγηση στον Θεοτόκο, έναν πανέμορφο οικισμό με ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, αλλά και το Κεφαλοχώρι για μια δόση ελαφρώς πιο σύγχρονου πολιτισμού. Σειρά έχει η «αρχόντισσα» Δροσοπηγή, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα Μαστοροχώρια με το περίφημο πέτρινο γεφύρι της Ζέρμας.

Ακολουθούν εκπληκτικές γευσιγνωσίες στη Βούρμπιανη, και στην πορεία, εξερευνούμε τα αλπικά χωριά Καστάνιανη, Μόλιστα και Γαναδιό, καθώς φθάνουμε μέχρι την Πυρσόγιαννη, για να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τον παλιό οικισμό του 17ου αιώνα με τις πέτρινες βρύσες. Αποκορύφωμα αποτελεί η επίσκεψή μας στην Μονή της Παναγιάς της Μολυβδοσκέπαστης, μια αξέχαστη θρησκευτική εμπειρία με πολλές δόσεις ιστορίας!

 

Μόνο Στο Versus

Ένα χορταστικό πενθήμερο ταξίδι με τη λεπτομέρεια που του αξίζει. Όλη μας η εμπειρία αποκρυσταλλώνεται σε αυτό το οδοιπορικό, καθώς εξερευνούμε τα άγνωστα Mαστοροχώρια, μέσα από low profile σχεδόν απάτητα χωριά. Παραδινόμαστε στη γοητεία απόκοσμων εκκλησιών, καθώς ανακαλύπτουμε σχεδόν ακατοίκητους γραφικούς οικισμούς που, εκτός από τα ιδιαίτερα συναισθήματα που γεννά η ερήμωσή τους, βρίσκονται και σε περιοχές αναλλοίωτες στο χρόνο. Νιώθουμε το μεγαλείο της αγιότητας του γέροντα Παΐσιου, καθώς ανακαλύπτουμε το σπίτι όπου μεγάλωσε μαζί με τα οκτώ αδέρφια του. Επιχειρούμε σπάνια επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγιάς της Μολυβδοσκέπαστης, που αποτελεί εθνικό και θρησκευτικό σύμβολο του ελληνισμού. Στεκόμαστε με δέος μπροστά σε θαύματα της φύσης, ενώ ταξιδεύουμε κατά μήκος του ποταμού Σαραντάπορου για να ψηλαφήσουμε τα αλπικά λιβάδια του Γράμμου, εκεί όπου φυτρώνει το θαυματουργό «λουλούδι του Δαρβίνου» και πλήθος άλλων βοτάνων και αρωματικών φυτών! Αφουγκραζόμαστε την μακραίωνη ιστορία του τόπου, ακούμε διηγήσεις για τα χρόνια του Εμφυλίου και παίρνουμε μαθήματα ζωής από τη μαστορική τέχνη. Τα Μαστοροχώρια έχουν όλα όσα αγαπάμε στην Ήπειρο, και κάτι παραπάνω: άπλετο χρόνο που κυλά αργά. Και μας τον χαρίζουν απλόχερα, για να τα ανακαλύψουμε...

 

Το Versus Travel ξεχωρίζει γιατί περιλαμβάνει:

  • Εξερεύνηση στα άγνωστα Μαστοροχώρια: Θεοτόκος, Κεφαλοχώρι, Δροσοπηγή, Βούρμπιανη, Πυρσόγιαννη και τον Αμάραντο με τα ατμόλουτρα.
  • Επισκεπτόμαστε τον Αμάραντο, το ορεινό χωριό στη περιοχή της Κόνιτσας σε υψόμετρο 850 μέτρα.
  • Ανακαλύπτουμε τους γραφικούς απόκοσμους οικισμούς Καστάνιανη, Μόλιστα και Γαναδιό, με φόντο το αυθεντικό ηπειρώτικο τοπίο.
  • Επίσκεψη στο πατρικό σπίτι του Αγίου Παΐσιου στην Άνω Κόνιτσα, όπου μεγάλωσε με τα οκτώ αδέρφια του!
  • Σπάνια προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγιάς Μολυβδοσκέπαστης, απ' όπου θα απολαύσουμε συγκλονιστική θέα τόσο στην περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου όσο και στη συμβολή των ποταμών Αώου και Σαρανταπόρου!
  • Ανακαλύπτουμε το Γεφύρι Ζέρμας, σήμα κατατεθέν της περιοχής, που αποτελεί το μοναδικό σωζόμενο πέτρινο γεφύρι στον Σαραντάπορο.
  • Επισκεπτόμαστε την Ιερά Μονή Θεοτόκου Ζέρμας, ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Ηπείρου.
  • Ανακαλύπτουμε την γραφική Κόνιτσα και τα επιβλητικά αρχοντικά του Χουσεΐν Μπέη Σίσκου -από το 1845- αλλά και το ξακουστό αρχοντικό της Χάμκως!
  • Επίσκεψη στο παραδοσιακό γεφύρι της Κόνιτσας, το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι της Ευρώπης, με φόντο την εξωπραγματική θέα στο φαράγγι του Αώου!
  • Θα περιηγηθούμε στην κατάφυτη κοιλάδα του Μπουραζανίου, όπου ενώνονται τα νερά των ποταμών Αώου, Βοϊδομάτη και Σαρανταπόρου, μέσα σε ένα τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους!
  • Εξερευνούμε τα αλπικά λιβάδια του Γράμμου, εκεί όπου φυτρώνει το θαυματουργό «λουλούδι του Δαρβίνου» και πλήθος άλλων βοτάνων και αρωματικών φυτών!

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Κόνιτσα – Επίσκεψη στο σπίτι του Γέροντα Παΐσιου

Πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα για την όμορφη Κόνιτσα, χτισμένη σε ύψος 600 μ. και πατρίδα της μητέρας του Αλή Πασά των Ιωαννίνων, της Χάμκως. Στην Κόνιτσα επίσης μεγάλωσε και ο Άγιος Παΐσιος. Εμείς θα περπατήσουμε στα σοκάκια και θα επισκεφθούμε το σπίτι που έζησε ο Άγιος με τους γονείς και τα αδέλφια του. Αφού απολαύσουμε βόλτες ανάμεσα σε στενά λιθόκτιστα καλντερίμια, εντυπωσιακά αρχοντικά και ανθισμένες αυλές φεύγουμε για το παραδοσιακό γεφύρι της Κόνιτσας. Με φόντο την εξωπραγματική θέα στο φαράγγι του Αώου, χτισμένο το 1870, αποτελεί το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι της Ευρώπης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2η: Εκδρομή στα Μαστοροχώρια Θεοτόκος – Κεφαλοχώρι – Γεφύρι Ζέρμας – ΙΜ Θεοτόκου Ζέρμας – Δροσοπηγή (Επιτάφιος)

Το πρωί φεύγουμε για εξόρμηση στα ξακουστά Μαστοροχώρια, μια ομάδα ορεινών οικισμών που απλώνονται μέχρι τις παρυφές του Γράμμου, στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Πρώτη στάση ο Θεοτόκος, ένας πανέμορφος οικισμός με ελάχιστους κατοίκους, σε υψόμετρο 700 μέτρων. Συνεχίζουμε για το Κεφαλοχώρι, ένα καινούργιο σχετικά χωριό που δημιουργήθηκε το 1969. Μετά από μια χορταστική περιήγηση, αναχωρούμε για το Γεφύρι Ζέρμας, το μοναδικό σωζόμενο πέτρινο γεφύρι στον Σαραντάπορο, χτισμένο το 1747 που αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής. Έπειτα ακολουθεί επίσκεψη στην Ιερά Μονή Θεοτόκου Ζέρμας, ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Ηπείρου. Κατά την παράδοση, η Μονή χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Πωγωνάτο (668 - 685 μ.Χ.). Τελευταίο χωριό που θα επισκεφτούμε είναι η Δροσοπηγή, με τα επιβλητικά αρχοντικά και τις ολάνθιστες αυλές, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα Μαστοροχώρια. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του επιταφίου, νηστίσιμο δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 3η: Βούρμπιανη – Πυρσόγιαννη – Μονή Παναγιάς Μολυβδοσκέπαστης (Ανάσταση)

Το πρωί ξεκινάμε για να περιηγηθούμε στην πανέμορφη Βούρμπιανη, σε υψόμετρο σχεδόν 1.000 μ., κοντά στην κοιλάδα του Γοργοπόταμου.

Στο κέντρο της πλατείας με τις πέτρινες βρύσες δεσπόζει ένας γιγάντιος, αιωνόβιος πλάτανος. Συνεχίζουμε για την Πυρσόγιαννη, έδρα του Δήμου των Μαστοροχωρίων και πατρίδα της πλειοψηφίας των μαστόρων της Ηπείρου, χτισμένη αμφιθεατρικά σε πλαγιά του Γράμμου και αποτελεί ένα πραγματικό κομψοτέχνημα. Το χωριό στολίζουν η λιθόστρωτη πλατεία, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου (1772), αλλά και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (1904). Επόμενη στάση μας η επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγιάς της Μολυβδοσκέπαστης, που αποτελεί εθνικό και θρησκευτικό σύμβολο του ελληνισμού. Βρίσκεται στην εσχατιά της χώρας, στους πρόποδες του όρους Νεμέρτσικα, εκεί που ενώνονται οι ποταμοί Αώος, Βοϊδομάτης και Σαραντάπορος, στα σύνορα με την Αλβανία. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση και στη συνέχεια δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

Ημέρα 4η: Καστάνιανη – Μόλιστα – Γαναδιό – Πασχαλινό γεύμα

Η ημέρα μας ξεκινάει με πρωινή επίσκεψη στην Καστάνιανη ή Καστανιά. Ένα πανέμορφο χωριό με ψηλά πέτρινα αρχοντικά, στενά καλντερίμια και εξαίσιες λίθινες τοιχοποιίες. Είναι το χωριό των 4 γεφυριών και των 17 ξωκκλησιών, που πρωτοχτίστηκε το 1018. Επόμενη στάση μας στη Μόλιστα στους πρόποδες του Σμόλικα, χτισμένη σε υψόμετρο 840μ. Πέτρινα σπίτια, αξιόλογα αρχοντικά, λιθόχτιστα καμπαναριά και παραδοσιακές κρήνες συμπληρώνουν την ορεινή γοητεία του χωριού. Συνεχίζουμε με το υπέροχο Γαναδιό, ένα χωριό «πνιγμένο» στην πέτρα και το ξύλο σε υψόμετρο 870 μ., που μοιάζει ανέγγιχτο από τον χρόνο. Στην κεντρική πλατεία με τον μεγάλο πλάτανο, δεσπόζει ο ιερός ναός των Ταξιαρχών, μία τρίκλιτη βασιλική που χτίστηκε με πελεκητή πέτρα το 1856. Δίπλα στον ναό, βρίσκεται το «αμιλικό», ένα παλιό χάνι, όπου στο ισόγειο διατηρείται έως σήμερα ο στάβλος για τα άλογα και στον όροφο ο ξενώνας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το Πασχαλινό γεύμα.

 

Ημέρα 5η: Ιωάννινα – Eπιστροφή στην Αθήνα

Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού μας είναι μια βόλτα στην πόλη των Ιωαννίνων. Αναχωρούμε λοιπόν από το ξενοδοχείο μας για πρωτεύουσα της Ηπείρου. Η παλιά Πόλη, η παραλίμνια βόλτα στη συνοικία της Κυρά-Φροσύνης, το κάστρο Ιτς Καλέ με τον τάφο του Αλή Πασά και φυσικά το Νησάκι με την τεράστια πολιτισμική κληρονομιά του, είναι λόγοι για να επισκεφτεί κανείς αυτή τη μαγική πόλη. Με την ολοκλήρωση της περιήγησής μας παίρνουμε τον δρόμο για τον γυρισμό της επιστροφής στην Αθήνα.

 

 

Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος,

χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα σε αυτό.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

  • Στην αναχώρηση 2/5, λόγω Πάσχα, το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις ώρες του επιταφίου και της Ανάστασης (στα μικρά χωριά η περιφορά του επιταφίου και η τελετή της Ανάστασης τελούνται συνήθως απογευματινές ώρες. Για τις ακριβείς ώρες ενημερωνόμαστε λίγες ημέρες πριν από την κεντρική ενορία). Η διαμόρφωση του προγράμματος δεν επηρεάζει τα μέρη που θα επισκεφτούμε.
  • Επίσης για τη συγκεκριμένη αναχώρηση έχουμε ημιδιατροφή, πρωινό και βραδινό 2, 3 & 4/5 αλλά την Κυριακή του Πάσχα, έχουμε εορταστικό μεσημεριανό γεύμα.
  • Παρακαλείσθε κατά την κράτησή σας για τις 2 πρώτες ημέρες (Μεγάλη Πέμπτη & Μεγάλη Παρασκευή), όπως μας ενημερώσετε ποιοι νηστεύουν.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 479 € 0 €
Twin Room 479 € 0 €
Triple Room 479 € 0 €
Single Room 579 € 0 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 4 διανυκτερεύσεις στον ξενώνα Salvia στα Λουτρά Αμαράντου
  • Ημιδιατροφή
  • 25΄ατμόλουτρο ΔΩΡΕΑΝ από την VERSUS TRAVEL! (δίνεται μια φορά/ανά άτομο, κατά τη διάρκεια της διαμονής σας)
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Η είσοδος σε μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους & σημεία ενδιαφέροντος.
  • Γεύματα που δεν περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
  • Φόρος διαμονής που πληρώνεται τοπικά.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ –

ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από 01/01/18 είχε τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α. 1217/2023 καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και αντικαθίσταται από το «Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης» το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Το τέλος διαμορφώνεται για τα ξενοδοχεία ως εξής:

2*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 7,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Τα δίκλινα έχουν διπλό κρεβάτι ,όπως και στα περισσότερα καταλύματα της περιοχής

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε και φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
  • Στην κράτησή σας δηλώνετε αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο ξεχωριστά, αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ.
  • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
  • Στις εορταστικές περιόδους το πρόγραμμα και τα γεύματα θα προσαρμόζονται ανάλογα χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 100€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • 5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ για τα ταξίδια της Ελλάδας. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

 

Ένα χορταστικό πενθήμερο ταξίδι με τη λεπτομέρεια που του αξίζει. Όλη μας η εμπειρία αποκρυσταλλώνεται σε αυτό το οδοιπορικό, καθώς εξερευνούμε τα άγνωστα Mαστοροχώρια, μέσα από low profile σχεδόν απάτητα χωριά. Παραδινόμαστε στη γοητεία απόκοσμων εκκλησιών, καθώς ανακαλύπτουμε σχεδόν ακατοίκητους γραφικούς οικισμούς που, εκτός από τα ιδιαίτερα συναισθήματα που γεννά η ερήμωσή τους, βρίσκονται και σε περιοχές αναλλοίωτες στο χρόνο. Νιώθουμε το μεγαλείο της αγιότητας του γέροντα Παΐσιου, καθώς ανακαλύπτουμε το σπίτι όπου μεγάλωσε μαζί με τα οκτώ αδέρφια του. Επιχειρούμε σπάνια επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγιάς της Μολυβδοσκέπαστης, που αποτελεί εθνικό και θρησκευτικό σύμβολο του ελληνισμού. Στεκόμαστε με δέος μπροστά σε θαύματα της φύσης, ενώ ταξιδεύουμε κατά μήκος του ποταμού Σαραντάπορου για να ψηλαφήσουμε τα αλπικά λιβάδια του Γράμμου, εκεί όπου φυτρώνει το θαυματουργό «λουλούδι του Δαρβίνου» και πλήθος άλλων βοτάνων και αρωματικών φυτών! Αφουγκραζόμαστε την μακραίωνη ιστορία του τόπου, ακούμε διηγήσεις για τα χρόνια του Εμφυλίου και παίρνουμε μαθήματα ζωής από τη μαστορική τέχνη. Τα Μαστοροχώρια έχουν όλα όσα αγαπάμε στην Ήπειρο, και κάτι παραπάνω: άπλετο χρόνο που κυλά αργά. Και μας τον χαρίζουν απλόχερα, για να τα ανακαλύψουμε...

 

Το Versus Travel ξεχωρίζει γιατί περιλαμβάνει:

  • Εξερεύνηση στα άγνωστα Μαστοροχώρια: Θεοτόκος, Κεφαλοχώρι, Δροσοπηγή, Βούρμπιανη, Πυρσόγιαννη και τον Αμάραντο με τα ατμόλουτρα.
  • Επισκεπτόμαστε τον Αμάραντο, το ορεινό χωριό στη περιοχή της Κόνιτσας σε υψόμετρο 850 μέτρα.
  • Ανακαλύπτουμε τους γραφικούς απόκοσμους οικισμούς Καστάνιανη, Μόλιστα και Γαναδιό, με φόντο το αυθεντικό ηπειρώτικο τοπίο.
  • Επίσκεψη στο πατρικό σπίτι του Αγίου Παΐσιου στην Άνω Κόνιτσα, όπου μεγάλωσε με τα οκτώ αδέρφια του!
  • Σπάνια προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγιάς Μολυβδοσκέπαστης, απ' όπου θα απολαύσουμε συγκλονιστική θέα τόσο στην περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου όσο και στη συμβολή των ποταμών Αώου και Σαρανταπόρου!
  • Ανακαλύπτουμε το Γεφύρι Ζέρμας, σήμα κατατεθέν της περιοχής, που αποτελεί το μοναδικό σωζόμενο πέτρινο γεφύρι στον Σαραντάπορο.
  • Επισκεπτόμαστε την Ιερά Μονή Θεοτόκου Ζέρμας, ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Ηπείρου.
  • Ανακαλύπτουμε την γραφική Κόνιτσα και τα επιβλητικά αρχοντικά του Χουσεΐν Μπέη Σίσκου -από το 1845- αλλά και το ξακουστό αρχοντικό της Χάμκως!
  • Επίσκεψη στο παραδοσιακό γεφύρι της Κόνιτσας, το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι της Ευρώπης, με φόντο την εξωπραγματική θέα στο φαράγγι του Αώου!
  • Θα περιηγηθούμε στην κατάφυτη κοιλάδα του Μπουραζανίου, όπου ενώνονται τα νερά των ποταμών Αώου, Βοϊδομάτη και Σαρανταπόρου, μέσα σε ένα τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους!
  • Εξερευνούμε τα αλπικά λιβάδια του Γράμμου, εκεί όπου φυτρώνει το θαυματουργό «λουλούδι του Δαρβίνου» και πλήθος άλλων βοτάνων και αρωματικών φυτών!

 

Highlights

  • Τα άγνωστα Μαστοροχώρια: Θεοτόκος, Κεφαλοχώρι, Δροσοπηγή, Βούρμπιανη, Πυρσόγιαννη,  και τον Αμάραντο με τα ατμόλουτρα.
  • Ο Αμάραντος είναι ορεινό χωριό στη περιοχή της Κόνιτσας σε υψόμετρο 850 μέτρα και συμπεριλαμβάνεται πολιτιστικά στα Μαστοροχώρια της Ηπείρου.
  • Ανακαλύπτουμε τους γραφικούς απόκοσμους οικισμούς Καστάνιανη, Μόλιστα και Γαναδιό, με φόντο το αυθεντικό ηπειρώτικο τοπίο.
  • Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγιάς Μολυβδοσκέπαστης.
  • Ανακαλύπτουμε το Γεφύρι Ζέρμας, σήμα κατατεθέν της περιοχής, που αποτελεί το μοναδικό σωζόμενο πέτρινο γεφύρι στον Σαραντάπορο.
  • Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Θεοτόκου Ζέρμας.
  • Το παραδοσιακό γεφύρι της Κόνιτσας, το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι της Ευρώπης.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Εξερεύνηση στα άγνωστα Μαστοροχώρια: Θεοτόκος, Κεφαλοχώρι, Δροσοπηγή, Βούρμπιανη, Πυρσόγιαννη και τον Αμάραντο με τα ατμόλουτρα.
  • 25΄ατμόλουτρο ΔΩΡΕΑΝ από την VERSUS TRAVEL! 

Περίοδοι

  • Πάσχα 2024
  • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

02/05



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info