fb

Εκουαδόρ - Νησιά Γκαλάπαγκος: από το «Σημείο Μηδέν» και τα αρχαία μονοπάτια των Ίνκας μέχρι τα «μαγεμένα νησιά» του Δαρβίνου | 11.08.2024

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3890€

Ταυτότητα ταξιδιού

Εκουαδόρ ή αλλιώς Ισημερινός... Μισός καθισμένος στο βόρειο ημισφαίριο της πραγματικότητας και μισός καθισμένος στο νότιο ημισφαίριο του ονείρου, ανέπαφος ακόμη από τα κύματα των τουριστών, διατηρεί, αυτό που αναζητούν όλοι οι ταξιδιώτες που δεν ακολουθούν την πεπατημένη διαδρομή της Λατινικής Αμερικής: Πολυδιάστατες εικόνες και αυθεντικές συγκινήσεις. Η γοητευτική και ακατέργαστη συνάμα πλευρά της Λατινικής Αμερικής μοιάζει να τα έχει όλα: αρχαία ιστορία, αποικιακή κληρονομιά και φυσικά κάλλη απερίγραπτα. Στα Νησιά Γκαλάπαγκος ερχόμαστε σε επαφή με μια γωνιά του πλανήτη μας πραγματικά μοναδική. Η εμπειρία της παρουσίας μας στα νησιά αυτά μας ανοίγει ένα παράθυρο στην κατανόηση της ίδιας της ζωής στη Γη μας. Ένα ταξίδι στα Γκαλάπαγκος δεν είναι μια απλή υπόθεση, έχουμε φροντίσει ωστόσο όλα να είναι όπως πρέπει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας ξεκινά στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, Κίτο, με το διάσημο Σημείο Μηδέν. Ερχόμαστε στον Εθνικό Δρυμό Κοτοπάξι, μέρος του Δρόμου των Ηφαιστείων αλλά και στη Ριομπάμπα, στους πρόποδες του ηφαιστείου Τσιμποράσο, που λέγεται ότι συνδέεται με το… κέντρο της Γης και καλύπτεται από αιώνιο μαύρο χιόνι. Στεκόμαστε με κατάπληξη στον αρχαιολογικό χώρο των Ίνκας στην Ινγκαπίρκα και φτάνουμε στην πανέμορφη Κουένκα, πόλη-μνημείο της UNESCO. Φτάνουμε μέχρι τη μεγαλύτερη πόλη και κυριότερο λιμάνι του Ισημερινού, το Γκουαγιακίλ, από όπου θα πάρουμε την πτήση για τα μαγικά Νησιά Γκαλάπαγκος. Εκεί αφιερώνουμε τρεις διανυκτερεύσεις για να γνωρίσουμε τα νησιά με συνεχείς δραστηριότητες που θα μας χαρίσουν τις πιο δυνατές συγκινήσεις!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Το πληρέστερο πρόγραμμα για το Εκουαδόρ, που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε σε βάθος τη συναρπαστική αυτή χώρα, με εκτεταμένες ξεναγήσεις και επισκέψεις, προσεκτικά επιλεγμένες πόλεις για τη διαμονή μας και φυσικά με τον απαραίτητο χρόνο για να απολαύσουμε τα όσα βλέπουμε, χωρίς καθόλου άγχος. Στο δεύτερο μισό του ταξιδιού μας έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά έναν αληθινό παράδεισο, που άλλαξε την εικόνα μας για τον κόσμο: τα ονειρικά Νησιά Γκαλάπαγκος!

Ένα ταξίδι ζωής που απαιτεί άρτια οργάνωση και βαθιά γνώση αυτής της γωνιάς της Γης. Είναι ένα ταξίδι γεμάτο φύση και ιστορία που επιφυλάσσει δυνατές συγκινήσεις και που μόνο το Versus Travel, χάρη στη βαθιά εμπειρία και γνώση του στη Λατινική Αμερική μπορεί να εγγυηθεί. Χωρίς άσκοπες διανυκτερεύσεις. Με άνετες και ενδιαφέρουσες μετακινήσεις. Με καλοδιαλεγμένους σταθμούς που κρύβουν εκπλήξεις.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Μόνο στο Versus Travel πολύ καλές πτήσεις με αυθημερόν άφιξη στο Κίτο και επιστροφή από Γκουαγιακίλ για να αποφύγετε τα άσκοπα πισωγυρίσματα, τη μεγάλη ταλαιπωρία και τις περιττές αεροπορικές διαδρομές στη Λατινική Αμερική. Έτσι το ταξίδι ακολουθεί μία και μόνο φορά, από τον βορρά μέχρι τον νότο του Εκουαδόρ και τα Νησιά Γκαλάπαγκος.
  • Με ημιδιατροφή καθημερινά στο Εκουαδόρ.
  • Δύο μεσημεριανά στα Γκαλάπαγκος κατά τη διάρκεια των εκδρομών (ένα από αυτά σε πακέτο).
  • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* - από τα καλύτερα διαθέσιμα ανά περιοχή - στο Κίτο, στο Γκουαγιακίλ και στην Κουένκα. Στη Ριομπάμπα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas.
  • Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλάπαγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων στο Εκουαδόρ: Κίτο (2), Ριομπάμπα (1), Κουένκα (1), Γκουαγιακίλ (3).
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στα νησιά Γκαλάπαγκος και επιπλέον ακόμα εκδρομές και κρουαζιέρες για να εξερευνήσουμε σε βάθος τα νησιά.
  • Με τις κρουαζιέρες αυτές θα εισχωρήσουμε στη μαγεία των Γκαλάπαγκος. Θα δροσιστούμε με βουτιές στον Ειρηνικό, θα κάνουμε  snorkeling, θα γοητευτούμε από τα μανγκρόβια και θα πιάσουμε φιλίες με τις γιγάντιες χελώνες. Νιώθουμε σαν πρωταγωνιστές σε ταινία κάνοντας μονοήμερες κρουαζιέρες σε κάποια από τα πιο όμορφα νησιά των Γκαλάπαγκος!
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι, στο Εκουαδόρ, με τον ομώνυμο ηφαιστειακό γίγαντα.
  • Ξενάγηση στο Κίτο και επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν, όπου συναντώνται τα Ημισφαίρια της Γης.
  • Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά ιγκουάνα, θαλάσσιους λέοντες, καθώς και περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη σπάνιων πουλιών και εξωτικών δέντρων.
  • Θα εξερευνήσουμε τα νησιά Γκαλάπαγκος, για να δούμε πώς οδηγήθηκε ο Δαρβίνος στην ανάπτυξη της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών, και πώς είναι δυνατόν όταν ένας κόσμος ζει μόνος του να εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο από τον υπόλοιπο πλανήτη, που είναι μέρος του.
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός με μεγάλη εμπειρία.
  • Μετακινήσεις με αεροπλάνο, πούλμαν και πλοιάρια.
  • Περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν και ξεναγήσεις όπως περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΚΙΤΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιω¬τική μας ομάδα και πτήση για τον Ισημερινό ή Εκουαδόρ, και την πρωτεύουσα Κίτο. Η πόλη του Κίτο διαθέτει το καλύτερα διατηρημένο ιστο¬ρικό κέντρο σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο. Το Κίτο, μάλιστα, υπήρξε μαζί με την πολωνική πόλη της Κρακο¬βίας οι πρώτες πόλεις που χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης υπάρχουν σήμερα 130 μνημειακά κτίρια και 5.000 ιδιωτικά διατηρητέα σε πολλά και διαφορετικά αρ¬χιτεκτονικά και γλυπτικά-διακοσμητικά στυλ.
Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΙΤΟ: ξενάγηση – σημείο Μηδέν

Η ημέρα μας ξεκινάει με μια μοναδική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο και τα καλοδιατηρημένα μνημεία του. Στην ξενάγησή μας, λοιπόν, θα δούμε τα σημαντικότερα από αυτά, όπως είναι Εθνική Βασιλική Βότο, η Μεγάλη Πλατεία γνωστή και ως Πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα α¬νάκτορα της Προεδρίας και της Αρχιεπισκοπής, ο ναός της Κομπανίας του Ιησού (των 12 Αποστόλων, δηλαδή) με τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο,  το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευ¬τικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής κ.ά.
Εν συνεχεία θα ανεβούμε στον λόφο Πανεσίγιο («λόφος μικρού ψωμιού») με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, για να απολαύσουμε μία πανοραμική θέα της πρωτεύουσας.
Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το «Σημείο Μηδέν», το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερι¬νός (γεωγραφικό πλάτος 00 0' 0"). Θα δούμε το μνημείο Μιτάδ ντελ Μούντο (= το μέσον του κόσμου) και θα φωτο¬γραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο!
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΙΤΟ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΚΟΤΟΠΑΞΙ – ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ

Πρωινή αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό Κοτοπάξι, όπου δεσπόζει ο ομώνυμος ηφαιστειακός γίγαντας. Απολαμβάνοντας μια μοναδική διαδρομή - μέρος της ο¬ποίας είναι και ο περίφημος Δρόμος των Ηφαιστείων - θα φτάσουμε στον κατάφυτο δρυμό.

Από τα ψηλότερα ηφαίστεια στον κόσμο, το Κοτοπάξι (υψόμετρο 5.897 μ.) καλύπτεται σχεδόν όλο τον χρόνο από αιώνια χιόνια και παγετώνες. Το Εθνικό Πάρκο αποτελεί ένα προστατευόμενο οικοσύστημα για τα καμηλοειδή των Άνδεων – βικούνια, λάμα και αλπακά. Μετά από τη μοναδική αυτή εμπειρία θα συνεχίσουμε οδικώς για τη Ριομπάμπα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ – ΙΝΓΚΑΠΙΡΚΑ – ΚΟΥΕΝΚΑ

Αφήνουμε τη Ριομπάμπα με τελικό μας προορισμό για σήμερα την πόλη της Κουένκα. Καθοδόν κάνουμε μία στάση στην Ινγκαπίρκα, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο φρούριο – το πιο σημαντικό μνημείο των Ίνκας στο Εκουαδόρ (η επίσκεψη στο φρούριο της Ινγκαπίρκα ενδέχεται λόγω ιδιαίτερων συνθηκών να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση θα αντικατασταθεί από άλλη εκδρομή).
Φτάνουμε στην Κουένκα, πόλη που ιδρύθηκε από τους Ισπανούς το 1557 και κοσμείται με υπέροχα κτίρια και εκκλησίες του 16ου και του 17ου αιώνα. Τα περισσότερα σπίτια της Κουένκα βρίσκονται στις όχθες των τεσσάρων ποταμών της (Τάρκι, Γιανούκαϊ, Τομεμπάμπα και Ματσινγκάρα). Τα καλντερίμια της, τα πανέμορφα μπαλκόνια και οι κήποι δίνουν στην πόλη αυτή μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η Κουένκα είναι επίσης γνωστή για τα φημισμένα χειροποίητα ψάθινα καπέλα «τοκίλα» ή «καπέλα Παναμά».
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα διαπιστώσουμε γιατί η πόλη αυτή θεωρείται από τις πιο όμορφες της χώρας. Θα δούμε το αρχιτεκτονικό αριστούργημα της Κουένκα, τον καθεδρικό ναό της Αμώμου Συλλήψεως, θα επισκεφτούμε την πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου με τη διάσημη φραγκισκανική εκκλησία, την αγορά με τα πολύχρωμα λουλούδια, αλλά και το σημείο θέασης Τούρι.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΟΥΕΝΚΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΚΑΧΑΣ – Γευσιγνωσία σε φάρμα κακάο και μάνγκο – ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ

Αφήνουμε σήμερα την Κουένκα και συνεχίζουμε προς το κυριότερο λιμάνι του Εκουαδόρ, το Γκουαγιακίλ. Καθοδόν διασχίζουμε εκτάσεις του Εθνικού Δρυμού Κάχας (Cajas Parque Nacional), στα υψίπεδα της χώρας, με συνεχόμενες κοιλάδες, λόφους και μικρές λίμνες.
Η αυξημένη ζέστη και υγρασία στην ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με τη μαγευτική θέα από το παράθυρό μας, επιβεβαιώνει ότι έχουμε φτάσει στην τροπική παράκτια περιοχή. Μια παράκαμψη στη διαδρομή μας, θα μας φέρει σε ένα οικογενειακό αγρόκτημα βιώσιμου τουρισμού.

Εδώ θα απολαύσουμε μια διαδραστική εμπειρία γευσιγνωσίας σοκολάτας. Βρισκόμαστε, άλλωστε, σε μία περιοχή που είναι από τις μεγαλύτερες παραγωγούς κακάο στον κόσμο, ήδη από τον 18ο αιώνα. Εδώ καλλιεργούνται και εξάγονται καρποί κακάο εξαιρετικής ποιότητας, που προτιμούν μάλιστα οι ελβετικές σοκολατοποιίες!
Φτάνουμε στο Γκουαγιακίλ, τη μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Εκουαδόρ. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουάγιας, που εκβάλλει στον ομώνυμο κόλπο στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ (ελεύθερη ημέρα)

Ελεύθερη ημέρα στο Γκουαγιακίλ για να πάρετε μια ακόμα καλύτερη γεύση από τη μεγαλύτερη πόλη του Εκουαδόρ. Ευκαιρία για βόλτες και αγορές πριν αφήσουμε τον… «πολιτισμό» και ετοιμαστούμε για την άκρως εξωτική συνέχεια του ταξιδιού.

7η ημέρα: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ – πτήση για ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ: τεράστιες χελώνες, τούνελ από λάβα – Πλάια Τορτούγκα

Αναχώρηση αεροπορικώς για τα Νησιά Γκαλάπαγκος και τη Σάντα Κρουζ! Ουσιαστικά, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο από τα νησιά Γκαλάπαγκος και βρίσκεται στο κέντρο του αρχιπελάγους. Ένα άκρως εξωτικό, κομψό και μοντέρνο νησί που υπόσχεται να σας στείλει σε μια επική εξερεύνηση. Η ανάπτυξη ξεκίνησε τον 20ό αιώνα στη Σάντα Κρουζ, όταν έποικοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη μετακόμισαν στην περιοχή μεταξύ Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ποικιλία της γεωλογίας, της άγριας πανίδας και της βλάστησης προσέλκυσε πολλούς εποίκους. Οι μικρές πόλεις Μπελαβίστα και Σάντα Ρόσα χτίστηκαν στα υγρά υψίπεδα, όπου οι αγρότες καλλιεργούσαν αβοκάντο, καφέ, ζαχαροκάλαμο, μπανάνες, πορτοκάλια και λεμόνια.

Με ιδιωτικό θαλάσσιο ταξί φτάνουμε στο λιμάνι Πουέρτο Αγιόρτα. Αυτό το  λιμάνι είναι η καρδιά των Νήσων Γκαλάπαγκος, αποτελώντας τον κύριο τουριστικό κόμβο. Θα κατευθυνθούμε στο Εθνικό Πάρκο και στο Καταφύγιο Χερσαίας Χελώνας, για να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση και να αναζητήσουμε το σήμα-κατατεθέν των νησιών, τις γιγάντιες χελώνες.

Πόσο συχνά έχετε την ευκαιρία να διασχίσετε μία σήραγγα στερεοποιημένες λάβας; Οι υπόγειες σήραγγες της Σάντα Κρουζ, που δημιουργήθηκαν μέσα από τη διαδικασία ροής και ψύξης του υγρού μάγματος, είναι πραγματικά συναρπαστικές! Η πιο δημοφιλής είναι η Σήραγγα της Αγάπης, που ονομάστηκε έτσι λόγω μιας τρύπας στην οροφή της που έχει σχήμα καρδιάς.

Αφού απολαύσουμε τα εκπληκτικά τοπία των υψίπεδων της Σάντα Κρουζ με τους δίδυμους κρατήρες ηφαιστείων, θα μεταβούμε στην Πλάια Τορτούγκα, μια πανέμορφη παραλία με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, όπου θα μπορέσουμε να κάνουμε μπάνιο και ηλιοθεραπεία στον μικρό κόλπο που διαθέτει. Για τους λάτρεις της φύσης, το birdwatching, δηλαδή η παρατήρηση πουλιών, είναι αρκετά δημοφιλές «σπορ» σε αυτό το σημείο, καθώς μια τεράστια ποικιλία από πολλά ενδιαφέροντα είδη πουλιών ζουν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Σάντα Κρουζ.

8η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ: Εξερευνητική κρουαζιέρα

Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση οδικώς για το Κανάλι Itabaca, από όπου με ferry θα φθάσουμε σε γειτονικό νησί, ακολουθώντας και εμείς τα βήματα πολλών ταξιδιωτών και ορνιθολόγων που επιθυμούν να παρατηρήσουν ορισμένα από τα πιο παράξενα, σπάνια πουλιά του κόσμου που βρίσκονται αποκλειστικά στα Γκαλάπαγκος.
Θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά, να δούμε πολλά και να περιηγηθούμε. Φυσικά δεν χάνουμε ευκαιρία και είμαστε έτοιμοι να επιδοθούμε σε κολύμπι και snorkeling για να χαρούμε από κοντά τον πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο! Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ: Εξερευνητική κρουαζιέρα

Μεταβαίνουμε ακτοπλοϊκώς, από το Πουέρτο Αγιόρα, σε γειτονικό νησί. Αφού δέσουμε θα ξεκινήσουμε για τη βόλτα μας στο νησί: αν είμαστε τυχεροί θα συναντήσουμε ολόκληρη αποικία από θαλάσσιους ελέφαντες, ίσως ακόμα και το φημισμένο γεράκι των Γκαλάπαγκος!
Θα δούμε, ακόμη, ενδημικά ιγκουάνα, ενώ μετά την περιπατητική βόλτα μας θα κάνουμε snorkeling σε τρία διαφορετικά σημεία! Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ – πτήση για ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση που θα μας φέρει πίσω στον «πολιτισμό». Άφιξη στο Γκουαγιακίλ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ – πτήση επιστροφής

Ελεύθερος χρόνος (check-out στις 11:00) για τις τελευταίες βόλτες και τα απαραίτητα σουβενίρ από αυτό το ταξίδι. Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση της επιστροφής.

12η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ:

Η λειτουργία του Εθνικού Πάρκου των Νησιών Γκαλάπαγκος υπόκειται σε αυστηρά ρυθμισμένο έλεγχο, λόγω του εύθραυστου περιβάλλοντος. Επομένως, κάθε ταξιδιώτης (συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της εκδρομής) πρέπει να σέβεται τους γενικούς κανόνες και να ακολουθεί κάθε οδηγία που παρέχει ο τοπικός ξεναγός. Οι ξεναγοί των Γκαλάπαγκος θεωρούνται επίσης και φύλακες του Εθνικού Πάρκου, επομένως έχουν την εξουσία και την ευθύνη να αναφέρουν οποιονδήποτε δεν τηρεί τους προβλεπόμενους κανόνες.
Οι κρουαζιέρες στα Γκαλάπαγκος πραγματοποιούνται αυστηρά με βάρκες χωρητικότητας 16 ατόμων. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν η ταξιδιωτική μας ομάδα υπερβαίνει αυτόν τον αριθμό, τότε θα χωριστεί σε δύο βάρκες. Στη μία βάρκα θα επιβαίνει και ο αρχηγός της εκδρομής μας, ενώ στην άλλη μόνο ο τοπικός ξεναγός-φύλακας.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3890 € 1090 €
Twin Room 3890 € 1090 €
Triple Room 3890 € 1090 €
Single Room 5090 € 1090 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4100 € 1090 €
Twin Room 4100 € 1090 €
Triple Room 4100 € 1090 €
Single Room 5300 € 1090 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτείται μια διανυκτέρευση  στην Αθήνα

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5230 € 0 €
Twin Room 5230 € 0 €
Triple Room 5230 € 0 €
Single Room 6420 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

IB 3283

11/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

04:10

07:05

IB 6453

11/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΚΙΤΟ

12:00

15:50

IB 6460

21/08/2024

ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ – ΜΑΔΡΙΤΗ

19:45

13:50 +1

IB 3280

22/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

15:00

19:35

12 ημέρες / 10 διανυκτερεύσεις

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* - από τα καλύτερα διαθέσιμα ανά περιοχή - στο Κίτο, στο Γκουαγιακίλ και στην Κουένκα. Στη Ριομπάμπα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas. Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλάπαγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στο Εκουαδόρ.
  • Δύο μεσημεριανά στα Γκαλάπαγκος κατά τη διάρκεια των εκδρομών (ένα από αυτά σε πακέτο).
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο       
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ         

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1090€.

Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens"
από 50 € το άτομο με μεταφορές

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Το πληρέστερο πρόγραμμα για το Εκουαδόρ, που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε σε βάθος τη συναρπαστική αυτή χώρα, με εκτεταμένες ξεναγήσεις και επισκέψεις, προσεκτικά επιλεγμένες πόλεις για τη διαμονή μας και φυσικά με τον απαραίτητο χρόνο για να απολαύσουμε τα όσα βλέπουμε, χωρίς καθόλου άγχος. Στο δεύτερο μισό του ταξιδιού μας έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά έναν αληθινό παράδεισο, που άλλαξε την εικόνα μας για τον κόσμο: τα ονειρικά Νησιά Γκαλάπαγκος!

Ένα ταξίδι ζωής που απαιτεί άρτια οργάνωση και βαθιά γνώση αυτής της γωνιάς της Γης. Είναι ένα ταξίδι γεμάτο φύση και ιστορία που επιφυλάσσει δυνατές συγκινήσεις και που μόνο το Versus Travel, χάρη στη βαθιά εμπειρία και γνώση του στη Λατινική Αμερική μπορεί να εγγυηθεί. Χωρίς άσκοπες διανυκτερεύσεις. Με άνετες και ενδιαφέρουσες μετακινήσεις. Με καλοδιαλεγμένους σταθμούς που κρύβουν εκπλήξεις.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Μόνο στο Versus Travel πολύ καλές πτήσεις με αυθημερόν άφιξη στο Κίτο και επιστροφή από Γκουαγιακίλ για να αποφύγετε τα άσκοπα πισωγυρίσματα, τη μεγάλη ταλαιπωρία και τις περιττές αεροπορικές διαδρομές στη Λατινική Αμερική. Έτσι το ταξίδι ακολουθεί μία και μόνο φορά, από τον βορρά μέχρι τον νότο του Εκουαδόρ και τα Νησιά Γκαλάπαγκος.
  • Με ημιδιατροφή καθημερινά στο Εκουαδόρ.
  • Δύο μεσημεριανά στα Γκαλάπαγκος κατά τη διάρκεια των εκδρομών (ένα από αυτά σε πακέτο).
  • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* - από τα καλύτερα διαθέσιμα ανά περιοχή - στο Κίτο, στο Γκουαγιακίλ και στην Κουένκα. Στη Ριομπάμπα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas.
  • Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλάπαγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων στο Εκουαδόρ: Κίτο (2), Ριομπάμπα (1), Κουένκα (1), Γκουαγιακίλ (3).
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στα νησιά Γκαλάπαγκος και επιπλέον ακόμα εκδρομές και κρουαζιέρες για να εξερευνήσουμε σε βάθος τα νησιά.
  • Με τις κρουαζιέρες αυτές θα εισχωρήσουμε στη μαγεία των Γκαλάπαγκος. Θα δροσιστούμε με βουτιές στον Ειρηνικό, θα κάνουμε  snorkeling, θα γοητευτούμε από τα μανγκρόβια και θα πιάσουμε φιλίες με τις γιγάντιες χελώνες. Νιώθουμε σαν πρωταγωνιστές σε ταινία κάνοντας μονοήμερες κρουαζιέρες σε κάποια από τα πιο όμορφα νησιά των Γκαλάπαγκος!
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι, στο Εκουαδόρ, με τον ομώνυμο ηφαιστειακό γίγαντα.
  • Ξενάγηση στο Κίτο και επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν, όπου συναντώνται τα Ημισφαίρια της Γης.
  • Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά ιγκουάνα, θαλάσσιους λέοντες, καθώς και περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη σπάνιων πουλιών και εξωτικών δέντρων.
  • Θα εξερευνήσουμε τα νησιά Γκαλάπαγκος, για να δούμε πώς οδηγήθηκε ο Δαρβίνος στην ανάπτυξη της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών, και πώς είναι δυνατόν όταν ένας κόσμος ζει μόνος του να εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο από τον υπόλοιπο πλανήτη, που είναι μέρος του.
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός με μεγάλη εμπειρία.
  • Μετακινήσεις με αεροπλάνο, πούλμαν και πλοιάρια.
  • Περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν και ξεναγήσεις όπως περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια.

Highlights

  • Επίσκεψη στο «Σημείο Μηδέν», από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0’ 0), όπου θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο στο νότιο!
  • Η επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό Κοτοπάξι, στο Εκουαδόρ.
  • Η πόλη της Κουένκα στον Ισημερινό, με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική παράδοση.
  • Τα τοπία στα υψίπεδα του Εκουαδόρ στις εκτάσεις του Εθνικού Δρυμού Κάχας.
  • Τα μαγικά Νησιά Γκαλάπαγκος και οι ιδιαίτερες δραστηριότητες που απολαμβάνουμε στα νησιά που άλλαξαν τον τρόπο που ερμηνεύει ο άνθρωπος την παρουσία του στη Γη.
  • Ξενάγηση στο Κίτο, πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, με το εξαιρετικά διατηρημένο ιστορικό κέντρο (από τα πιο καλοδιατηρημένα σε όλη την Αμερική).

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Eξαιρετικές πτήσεις με αυθημερόν άφιξη στο Κίτο και επιστροφή από Γκουαγιακίλ
  • Με ημιδιατροφή καθημερινά στο Εκουαδόρ.
  • 3 διαν/σεις στα νησιά Γκαλάπαγκος
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

11/08



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Εκουαδόρ - Νησιά Γκαλάπαγκος: από το «Σημείο Μηδέν» και τα αρχαία μονοπάτια  των Ίνκας μέχρι τα «μαγεμένα νησιά» του Δαρβίνου | 11.08.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info