fb

Αλτιπλάνος: Βολιβία - Βόρεια Αργεντινή με Κόρδοβα, Ωκεανός από αλάτι | 12.08.2024

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι στην Λατινική Αμερική για πολλούς είναι όνειρο ζωής και το Versus είναι εδώ για να σας βοηθήσει να το πραγματοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ξεκινάμε από Βολιβία και την πανέμορφη πόλη Σάντα Κρουζ, όπου θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, ενώ θα εκδράμουμε για να δούμε το εντυπωσιακό Φρούριο των Ίνκας της Σαμιαπάτα και να συνεχίσουμε στην Σούκρε και την ιστορική πόλη Ποτοσί, όπου θα μάθουμε περισσότερα για την ιστορία της χώρας πριν επισκεφτούμε τις εξωπραγματικές αλυκές Ουγιούνι, τις μεγαλύτερες του είδους τους στον κόσμο!

Με επίκεντρο το Ουγιούνι, επισκεπτόμαστε το Κολτσάνι όπου θα ζήσουμε τη μοναδική εμπειρία της διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο από αλάτι και μάλιστα δύο βράδια για να απολαύσουμε εις διπλούν το μοναδικό ηλιοβασίλεμα εκεί! Πριν φύγουμε για Αργεντινή θα απολαύσουμε επίσης την ομορφιά της Λίμνης Εντιόντα αλλά και την Πουρμαμάκα με τις συγκλονιστικές εικόνες.

Και έπειτα έρχεται η ώρα της Αργεντινής. Βλέπουμε τα πολύχρωμα όρη κοντά στην πόλη Σάλτα και γνωρίζουμε την πόλη σε βάθος θαυμάζοντας από κοντά τα αξιοθέατά της. Περνάμε στην πόλη Κόρδοβα αλλά και στα Κουμπρετσίτα - Βίλα Χενεράλ Μπελγράνο που θα μας χαρίσουν όμορφες εικόνες και ξεχωριστές εμπειρίες.

Το Versus Travel για ακόμα μια φορά σας ταξιδεύει σε κάποια από τα ομορφότερα μέρη του πλανήτη και σας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες που θα θυμάστε για μια ζωή!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι ένας προορισμός που όμοιός του δεν υπάρχει  πουθενά στον κόσμο. Αυτή τη φορά ταξιδεύουμε σε Βολιβία και Αργεντινή βάζοντας στο πρόγραμμά μας και την πόλη – έκπληξη της Αργεντινής, την Κόρδοβα. Ένα οδοιπορικό έξω από τα συνηθισμένα, σε μερικές από τις πιο ανέγγιχτες γωνιές του πλανήτη, όπου κυριαρχούν οι εντυπωσιακές έρημοι, τα μαγικά υψίπεδα,  τα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικά τοπία, καθώς ο χρόνος και η φύση δημιουργούν γεωλογικά αριστουργήματα, αμόλυντα από την ανθρώπινη παρέμβαση. Εδώ, η έννοια της περιπέτειας αποκτά άλλη διάσταση και ο μύθος μπερδεύεται με την πραγματικότητα, ενώ η κουλτούρα του δυτικού πολιτισμού υποκλίνεται με δέος μπροστά σε αυτό το καλειδοσκόπιο των διαφορετικών λαών. 

Ένα συγκλονιστικό μονοπάτι με πολλές αντιθέσεις σε δύο μαγικές χώρες που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε με τα μάτια της καρδιάς και να τις καταγράψουμε στη μνήμη μας ως μία ακόμα Versus εμπειρία που πρέπει να ζήσει κανείς έστω μία φορά στη ζωή του.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Ένα από τα πιο όμορφα ταξίδια είναι σίγουρα αυτό σε Βολιβία και Αργεντινή. Ένα ταξίδι που μόνο το Versus Travel ξέρει να οργανώνει, σε δύο από τις εντυπωσιακότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής έτσι όπως δεν τις έχετε ξαναδεί, με τη φύση να ξετυλίγει μπροστά μας το μεγαλείο της. Από τις πολυπολιτισμικές πρωτεύουσες, θα περάσουμε στα όμορφα χωριουδάκια και τα εξωπραγματικά φυσικά τοπία. Ένα ταξίδι αισθήσεων και εμπειριών, που όμοιό του δύσκολα θα βρείτε αλλού. Ο αέρας της Λατινικής Αμερικής, τα εξαιρετικά φαγητά αλλά και τα απόκοσμα τοπία θα μας συντροφεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και για πολύ καιρό ακόμα αφότου επιστρέψουμε στο σπίτι μας.

Ειδικότερα:

Εξαιρετικές πτήσεις και διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5* από τα καλύτερα της περιοχής  που επισκεπτόμαστε

Επίσκεψη και διανυκτέρευση στις φαντασμαγορικές Αλυκές Ουγιούνι.

Επίσκεψη στο εντυπωσιακό νησί με τους εκατονταετείς γιγάντιους κάκτους, που φυτρώνουν πάνω σε απολιθωμένα κοράλλια και φύκια μέσα στη λίμνη άλατος Ουγιούνι

Θα θαυμάσουμε το Φρούριο των Ίνκας της Σαμιαπάτα, ένα εξωπραγματικό θέαμα.

Θα απολαύσουμε τα θαύματα της φύσης στην Κοιλάδα Κεμπράδα ντε Ουμαουάκα.

Θα μας μαγέψουν οι πόλεις Σάντα Κρουζ,  Σούκρε, Ποτοσί, Σάλτα και Κόρδοβα.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Πτήση για Σάντα Κρουζ μέσω ενδιάμεσου σταθμού

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Βολιβία και την πόλη Σάντα Κρουζ ντε λα Σιέρρα ή απλώς Σάντα Κρουζ όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν. Στη Μαδρίτη όπου είναι και ο ενδιάμεσος σταθμός μας, θα έχουμε χρόνο για να πάρουμε το πρωινό μας αλλά και για μια ημερήσια ανάπαυλα πριν πάρουμε την πτήση μας για Σάντα Κρουζ.

2η ημέρα: Σάντα Κρουζ – Ξενάγηση 1η μέρα

Άφιξη στην πόλη της Σάντα Κρουζ, μεταφορά στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση και ξεκούραση πριν ξεκινήσουμε την εξερεύνηση της πόλης, της «εμπορικής» πρωτεύουσας της Βολιβίας. Η Σάντα Κρουζ βρίσκεται σε υψόμετρο 416 μέτρων και έχει κλίμα ημιτροπικό. Ιδρύθηκε το 1560 από τον Ρuflo de Chαvez, ο οποίος την ονόμασε Santa Cruz de la Sierra, από το όνομα της ισπανικής πόλης από την οποία καταγόταν.
Ξεκινάμε την περιήγησή μας από την Πλατεία 24ης Σεπτεμβρίου, όπου κυριαρχούν τα τεράστια τροπικά δέντρα και ο εντυπωσιακός Καθεδρικός Ναός του Σαν Λορέντζο.  Κατά την περιήγησή μας θα ανακαλύψουμε μερικά από τα κύρια μνημεία και γωνιές της πόλης, καθώς και σπουδαίες μορφές που έχουν διαμορφώσει την ιστορία της χώρας αλλά και της συγκεκριμένης χώρας.
Μεταξύ αυτών θα δούμε το Madre India, ένα επιβλητικό γλυπτό του καλλιτέχνη David Paz που συμβολίζει τη δύναμη και την τρυφερότητα των μητέρων cruceña. Το αεροπλάνο στη μέση της πλατείας, επίσης, και η ιστορία του δεν περνάνε απαρατήρητα όπως και το Μουσείο Θρησκευτικής Τέχνης.
Θα περιηγηθούμε στις αγορές χειροτεχνίας, οι οποίες ονομάζονται «La Recoba» και «Artecampo», και έπειτα θα περάσουμε στην πιο σύγχρονη συνοικία της πόλης, η οποία είναι γεμάτη με καταστήματα, εστιατόρια, καφέ, μπαρ και πολλά άλλα. Και επειδή σίγουρα το τοπικό street food θα μας κινήσει την περιέργεια, θα έχουμε αρκετές ευκαιρίες να δοκιμάσουμε τοπικές παραδοσιακές γεύσεις.
Μετά από μια γεμάτη μέρα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σάντα Κρουζ – Φρούριο των Ίνκας της Σαμιαπάτα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για ένα άκρως εντυπωσιακό και μοναδικό αξιοθέατο, το Φρούριο των Ίνκας της Σαμιαπάτα.  Ένα σπάνιο θέαμα σε μια περιοχή μεταξύ του Αμαζονίου και των Άνδεων, εκεί όπου παραμένουν τα ερείπια του πιο απομακρυσμένου φρουρίου των Ίνκας της αυτοκρατορίας, το οποίο χτίστηκε για να ελέγχει τις εισβολές των Ινδιάνων Γκουαρανί.
Θα δούμε τον αρχαιολογικό χώρο πριν κατευθυνθούμε προς το χωριό Σαμιαπάτα προς το εντυπωσιακό φρούριο που απλώνεται μπροστά μας.
Θα θαυμάσουμε τον μεγαλύτερο λαξευμένο βράχο του κόσμου, αλλά και το εντυπωσιακό «Πρόσωπο των Ίνκας», έναν γιγάντιο σχηματισμό βράχου που ουσιαστικά προεξέχει από το βουνό.
Η πιο χαλαρωτική στιγμή της ημέρας έφτασε, καθώς μετά το γεύμα μας και λίγη χαλάρωση, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα δροσιστικό μπάνιο σε τρεις φυσικούς καταρράκτες.
Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σάντα Κρουζ - Σούκρε

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σούκρε, τη διοικητική πρωτεύουσα της Βολιβίας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.500 μέτρων. Η πόλη ιδρύθηκε το 1538 με το αρχικό όνομα Λα Πλάτα. Η πρώτη φωνή για την ανεξαρτησία της Λατινικής Αμερικής ακούστηκε εδώ στις 25/5/1809 και στις 6/8/1825 ο συναγωνιστής του Σιμόν Μπολίβαρ, ο Αντόνιο Χοσέ δε Σούκρε, ανακήρυξε την ανεξαρτησία της χώρας που αμέσως ονομάστηκε Δημοκρατία της Βολιβίας, από το όνομα του θρυλικού αγωνιστή της ανεξαρτησίας της Λατινικής Αμερικής, Σιμόν Μπολίβαρ. Το Σούκρε ονομάζεται «η Λευκή Πρωτεύουσα της Βολιβίας», χάρη στα λευκού χρώματος κεραμοσκεπή σπίτια του και το ιστορικό του κέντρο. Από το 1991 περιλαμβάνεται στο Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στους δρόμους της, θα δούμε σημαντικά κτίρια και θα γνωρίσουμε μεταξύ άλλων το Μέγαρο της Ανεξαρτησίας και τα Μουσεία Recoleta και ASUR, με έργα τέχνης των ιθαγενών της περιοχής. Τι καλύτερο από το να κλείσουμε τη μέρα μας απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα από τις στέγες του μοναστηριού San Felipe Nery, όπου για ακόμη μια φορά η θέα στην πόλη είναι ασυναγώνιστη. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Σούκρε – Ποτοσί

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για το Ποτοσί, ή αλλιώς το Ελ Ντοράντο του Ισπανικού Στέμματος που βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Βολιβία, διασχίζοντας τη γέφυρα Σούκρε με τον αναχρονιστικό σχεδιασμό. Η ευρύτερη περιοχή που θα επισκεφτούμε κατοικείται από την εποχή των Ίνκα. Όμως το ρολόι της ιστορίας της άρχισε ουσιαστικά να χτυπά στις αρχές του 17ου αιώνα, όταν ένας Ινδιάνος αποκάλυψε σε έναν κονκισταδόρ την ύπαρξη του Σουμάχ Όρκο, του λεγόμενου Αργυρού Βουνού.
Πρώτη μας στάση, η αγορά των ανθρακωρύχων, ενώ στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τις πλαγιές του Cerro Rico, κυριολεκτικά του «πλούσιου βουνού», όπου συναντάμε για πρώτη φορά ένα ιδιαιτέρως μη γνώριμο θέαμα, τις γυναίκες των μεταλλωρύχων, οι οποίες συλλέγουν ορυκτά έξω από το ορυχείο, μια δουλειά εξίσου δύσκολη με αυτή των συζύγων τους.
Μας δίνεται η δυνατότητα να μπούμε σε ένα από τα τούνελ των ορυχείων και με κατάλληλο εξοπλισμό να περπατήσουμε στο σκοτεινό λαβύρινθο με την έμπειρη καθοδήγηση του αρχηγού – ανθρακωρύχου.
Και μετά από αυτή τη μοναδική εμπειρία, έφτασε η ώρα να γνωρίσουμετο σημερινό Ποτοσί, έναν γραφικό οικισμό καθώς το ιστορικό κέντρο του είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Στην ξενάγησή μας στην πόλη, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το παλιό νομισματοκοπείο και σήμερα μουσείο «Casa de la Moneda» και άλλα αξιοθέατα της αποικιακής αυτής πόλης όπως το άψογα διατηρημένο μοναστήρι της Σάντα Τερέζα όπου φιλοξενούνται πίνακες του 17ου και 18ου  αιώνα.

6η ημέρα: Ποτοσί – Ουγιούνι - Κολτσάνι

Σήμερα αναχωρούμε από το Ποτοσί και είμαστε έτοιμοι να ανακαλύψουμε τη μεγαλύτερη έρημο αλατιού στον κόσμο (Salar de Uyuni). Πρώτη στάση μας στο Pulacayo, μια μικρή πόλη που ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ορυχείο αργύρου στη Νότια Αμερική τον 19ο αιώνα. Είναι πλέον σχεδόν μια πόλη-φάντασμα, με ξεχωριστό αξιοθέατο ένα μουσείο που κρατά ίχνη από το ένδοξο παρελθόν της.  Επόμενος σταθμός το Κολτσάνι, ένας κομβικός οικισμός στην περιοχή ή αλλιώς η ιστορική Πύλη του. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό, 600 κατοίκων, χτισμένο από τα χρόνια της αποικιοκρατίας δίπλα στις αλυκές, με σκοπό την εκμετάλλευση του αλατιού. Στο χωριό υπάρχει Εργοστάσιο Επεξεργασίας και Μουσείο Άλατος. Το Κολτσάνι κάθε χρόνο εμπορεύεται 25.000 τόνους αλατιού από τις αλυκές. Στο παρελθόν το εμπόριο ήταν ανταλλακτικό και η μεταφορά του επεξεργασμένου προϊόντος προς τις αγορές, γινόταν με λάμα. Τα ζώα φορτώνονταν με αλάτι, διένυαν 560 χλμ. μέχρι το κοντινότερο εμπορικό κέντρο, την πόλη Ταρίχα στη Νότια Βολιβία, κι από κει επέστρεφαν πίσω στο Κολτσάνι με φορτία φύλων κόκας (που θεωρούνταν φάρμακο για όλες τις ασθένειες), καλαμποκιού και άλλων ανταλλασσόμενων αγαθών. Σήμερα το εμπόριο και η μεταφορά του αλατιού γίνονται από τους συνεταιρισμούς της Βολιβίας και της Βραζιλίας.

Καιρού επιτρέποντος, θα συνεχίσουμε την εξερεύνηση στις Αλυκές Ουγιούνι και θα επισκεφτούμε το απίστευτο νησί Ινκαουάσι (=Σπίτι των Ίνκα), που ξεπηδάει μέσα από τη λευκή αλάτινη λίμνη, σχηματίζεται από απολιθωμένα κοράλλια και φύκια και είναι γεμάτο με γιγάντιους κάκτους.
Το νησί έχει έκταση 246 στρέμματα και είναι η κορυφή προϊστορικού ηφαιστείου που βγήκε στην επιφάνεια μιας τεράστιας προϊστορικής λίμνης περίπου 40.000 χρόνια πριν το σήμερα. Οι κάκτοι που καλύπτουν το Ινκαουάσι, φτάνουν σε ύψος τα 12 μέτρα και ξεπερνούν σε ηλικία τα 100 χρόνια. Το θέαμα των πράσινων, τεράστιων φυτών, που υψώνονται πάνω στο νησί των απολιθωμένων κοραλλιών, μέσα στην κατάλευκη αλάτινη λίμνη Ουγιούνι, είναι κάτι μοναδικό. Το μοναδικό ηλιοβασίλεμα στην έρημο αλατιού στο Ουγιούνι είναι κάτι που δε θα ξεχάσετε ποτέ στη ζωή σας.
Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο από αλάτι!

7η ημέρα: Αλυκές Ουγιούνι – Λίμνη Εντιόντα

Σήμερα θα επισκεφτούμε το «νεκροταφείο» τραίνων, ένα μέρος όπου κανείς μπορεί να θαυμάσει έναν τεράστιο αριθμό από αντίκες, ατμομηχανές και σιδηροδρομικά βαγόνια των πρώτων ημερών του σιδηροδρόμου, πολλά από τα οποία ήταν κυρίως κατασκευασμένa στη Γαλλία και την Αγγλία.
Στη διαδρομή μας προς τη λίμνη Εντιόντα θα μας αφήσουν άφωνους τα  Αλτιπλάνος, τα οροπέδια των Άνδεων, ανάμεσα στις Ανατολικές και Δυτικές Κορδιλιέρες.
Ανεβαίνουμε στα 4.200 μέτρα υψόμετρεο για να ζήσουμε την απόλυτη εμπειρία της θέας του ηφαιστείου Ογιάγκε, ένα ενεργό ηφαίστειο που φιλοξενεί ένα από τα υψηλότερα ορυχεία θείου στον κόσμο. Ακολουθώντας μια μοναδική διαδρομή κατά μήκος των συνόρων με τη Χιλή, τη λεγόμενη περίφημη «Διαδρομή των Κοσμημάτων» θα δούμε μια σειρά από υψιπεδικές λίμνες, τις λίμνες Κανιάπα και Εντιόντα, αγαπημένο καταφύγιο των φλαμίνγκος που συνηθίζουν να ξαποσταίνουν εδώ κατά τη διάρκεια του αποδημητικού τους ταξιδιού.

Διανυκτέρευση στην περιοχή της λίμνης Εντιόντα.

8η ημέρα: Λίμνη Εντιόντα - Κολτσάνι

Σήμερα θα ζήσουμε μερικές από τις πιο ξεχωριστές στιγμές του ταξιδιού μας, οδηγώντας στη μεγαλύτερη αλυκή του κόσμου! Μετά από ξεχωριστή διαδρομή θα φτάσουμε στο περίφημο Salar de Uyuni.
Θα επισκεφθούμε το σπήλαιο του Γαλαξία ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και κάποια άλλα νησιά εκεί.
Το απόγευμα, θα απολαύσουμε την απόκοσμη ομορφιά στη λευκή έρημο μέχρι να φτάσουμε στην πόλη Ουγιούνι. Λίγο πριν φύγουμε από το Salar, θα σταματήσουμε στο χωριό Κολτσάνι για να δούμε τις εγκαταστάσεις εξόρυξης αλατιού και το μοναδικό ξενοδοχείο αλατιού που χτίστηκε στο Salar αλλά είναι κλειστό από το 2001.
Απολαμβάνουμε ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα στην αλυκή από το ξενοδοχείου αλατιού που διαμένουμε.

9η ημέρα: Ουγιούνι – Βιλαζόν – Πουρμαμάκα

Η τελευταία μέρα μας στη Βολιβία αρχίζει και διασχίζοντας την απέραντη Colcha pampa αφήνοντας σταδιακά τα Αλτιπλάνος για να φτάσουμε στην περιοχή Τούπιζα. Οι εικόνες εδώ είναι συγκλονιστικές καθώς η Τούπιζα και τα περίχωρά της χαρακτηρίζονται από θεαματικές, κόκκινες χαράδρες που μοιάζουν να προσπαθούν να αγγίξουν τον  ουρανό και να ξεκολλήσουν από το γκρίζο έδαφος.
Αφήνουμε πίσω μας την Τούπιζα και ήρθε η ώρα να φτάσουμε στην περιοχή Βιλαζόν και να περάσουμε τα σύνορα για Αργεντινή.
Διανυκτέρευση στην Πουρμαμάκα.

10η ημέρα: Πουρμαμάκα - Κεμπράδα ντε Ουμαουάκα- Σάλτα

Μετά το πρωινό μας φεύγουμε για την πόλη Σάλτα, στον αργεντίνικο βορρά αφού εξερευνήσουμε από την Κοιλάδα Κεμπράδα ντε Ουμαουάκα (Quebrada de Humahuaca), μια στενή ορεινή κοιλάδα που η UNESCO ανακήρυξε Μνημείο Φυσικής Κληρονομιάς. Αυτό που τραβάει το βλέμμα είναι η εναλλαγή των έντονων χρωμάτων στις λοφοπλαγιές, σε ένα τοπίο που διηγείται ένα μεγάλο κομμάτι της γεωλογικής ιστορίας του κόσμου μας και δένει υπέροχα με τους επίσης «πολύχρωμους» πολιτισμούς και παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής. Είναι μια μοναδική ευκαιρία που μας φέρνει σε επαφή με το πρωτόγονο, το ανέγγιχτο, έναν πολιτισμό με τον οποίο μπορεί να έχουμε ελάχιστα κοινά κι ωστόσο μας αγγίζει και μας συγκινεί. Στην Πουρμαμάρκα θα παρατηρήσουμε το Όρος των Επτά Χρωμάτων ενώ θα έχουμε την ευκαιρία στη διαδρομή μας να γνωρίσουμε το χωριό Τιλκάρα (Tilcara) για να δούμε την Πουκαρά (Pucará de Tilcara), την προ-Ινκαϊκής εποχής οχύρωση λίγο έξω από τον οικισμό, πριν συνεχίσουμε για την Ουκούια (Uquia). Υπέροχα τοπία περιτριγυρίζουν τα μικρά χωριά, τα τόσο όμορφα και παραδοσιακά, που ο επισκέπτης θα πιστέψει πως ο χρόνος εκεί έχει σταματήσει να κυλλά. Θα φτάσουμε μέχρι την Ουμαουάκα (Humahuaca), με τον εντυπωσιακό της καθεδρικό ναό και το Μνημείο της Ανεξαρτησίας (El Indio).

Άφιξη στη Σάλτα και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Σάλτα

Η μέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στη Σάλτα. Η Σάλτα βρίσκεται σε μια εύφορη κοιλάδα και περιβάλλεται από εκπληκτικά τοπία. Είναι το πολυπληθέστερο αστικό κέντρο της βόρειας Αργεντινής, μία όμορφη πόλη που τιμά το προσωνύμιό της «Salta la linda», Σάλτα η Όμορφη δηλαδή, κυρίως χάρη στην αποικιακή της αρχιτεκτονική (η πόλη ιδρύθηκε το 1582 από τους Ισπανούς) και τα ωραία τοπία της ευρύτερης περιοχής. Σήμερα, η Σάλτα αποτελεί μια πολυσύχναστη μητρόπολη καθώς είναι εμπορικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο, ενώ διαθέτει ξενοδοχεία, μπαρ, καφέ, νόστιμο φαγητό, καταστήματα για ψώνια και μια έντονη πολιτιστική σκηνή.
Με την περιήγησή μας στην πόλη, θα ανακαλύψουμε εκκλησίες και κτίρια της αποικιακής εποχής, τα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης και δείγματα από τις πλούσιες χειροτεχνίες της. Στην περιήγησή μας επισκεπτόμαστε πλατεία 9ης Ιουλίου και θαυμάζουμε τον Καθεδρικό Ναό και το Cabildo, την εκκλησία του Σαν Φρανσίσκο και το μοναστήρι του Σαν Μπερνάντο. Θα δούμε επίσης, το Μνημείο του Στρατηγού Guemes ενώ από το λόφο του Σαν Μπερνάντο θα απολαύσουμε προνομιακή θέα στην πόλη. Το χωριό Σαν Λορέντζο μας επιφυλάσσει όμορφες εικόνες και  την αγορά χειροτεχνίας.
Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Σάλτα – Καφαγιάτε – «Σπίτι του Κρασιού» - Σάλτα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, κινούμαστε προς τα νότια διασχίζοντας την καταπράσινη κοιλάδα Λέρμα που καλύπτεται από φυτείες καπνού μέχρι να φτάσουμε στην εντυπωσιακή Κεμπράντα ντε λας Κόντσας (Quebrada de las Conchas), όπου η διάβρωση του αέρα και του νερού έχουν σκαλίσει περίεργα σχήματα στους πολύχρωμους, εντυπωσιακούς βράχους. Θα δούμε το λεγόμενο Αμφιθέατρο, το περίφημο Devil’s Throat και εντυπωσιακούς σχηματισμούς βράχων. Στη συνέχεια ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε την περιοχή με το φημισμένο κρασί  Torrontes, το Καφαγιάτε. Επισκεπτόμαστε έναν αμπελώνα και απολαμβάνουμε χαλαρές στιγμές σε ένα μαγευτικό σκηνικό.

Επιστροφή στη Σάλτα και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Σάλτα – Πτήση για Κόρδοβα

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας για την  Κόρδοβα!
Πρώτη μέρα ξενάγησης και θα έχουμε την ευκαιρία περιηγηθούμε και θα δούμε πολλά και σημαντικά αξιοθέατά της, γνωστές γειτονιές, την Εκκλησία των Καπουτσίνων, τα μνημεία Urban Man και Urban Woman, το Ολυμπιακό Στάδιο αλλά και το Βοτανικό Κήπο της πόλης, μεταξύ άλλων.
Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Κόρδοβα - Κουμπρετσίτα - Βίλα Χενεράλ Μπελγράνο - Κόρδοβα

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε με προορισμό την Κουμπρετσίτα (Cumbrecita) και το χωριό Βίλα Χενεράλ Μπελγράνο (Villa General Belgrano). Στη διαδρομή θα δούμε Μνημείο για την πιλότο Μίριαμ Στέφορντ, την πόλη Άλτα Γκράτσα, την Ανισακάτε και τη Μπόλσα αλλά και τη Βίλα Κιουντάν ντε Αμέρικα για να συνεχίσουμε διασχίζοντας τους τέσσερις παραπόταμους ποταμούς της λίμνης Los Molinos και τις πόλεις Potrero de Garay και Los Reartes. Από εκεί ανηφορίζουμε μέσω του Sierras Grandes, διασχίζοντας μια γραφική περιοχή με κωνοφόρα δάση και φτάνουμε στην Κουμπρετσίτα, μια μικρή πόλη αλπικού στυλ που έχει τη μοναδικότητα να είναι μια από τις λίγες πόλεις για πεζούς στον κόσμο. Συνεχίζουμε με την Βίλα Χενεράλ Μπελγράνο με την ιδιαίτερη κεντροευρωπαϊκή φυσιογνωμία της ενώ πριν επιστρέψουμε στην Κόρδοβα σταματάμε στην Curva del Viento, για να απολαύσουμε μια εντυπωσιακή πανοραμική θέα της λίμνης και του φράγματος Los Molinos.
Διανυκτέρευση στην Κόρδοβα.

15η ημέρα: Κόρδοβα – Πτήση Αναχώρησης

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Κόρδοβα και την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

16η ημέρα: Πρωινό και ξεκούραση στη Μαδρίτη – Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Φτάνουμε στην Μαδρίτη και παίρνουμε το πρωινό μας αλλά και χαλαρώνουμε σε δωμάτια πριν την τελευταία μας πτήση. Επιστρέφουμε σπίτι μας υπερπλήρεις σε εικόνες και εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν για μια ζωή, έτοιμοι για τον επόμενο προορισμό που θα μας καταπλήξει και μόνο το Versus Travel ξέρει πως να πραγματοποιήσει.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4990 € 1090 €
Twin Room 4990 € 1090 €
Triple Room 4990 € 1090 €
Single Room 6550 € 1090 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5210 € 1090 €
Twin Room 5210 € 1090 €
Triple Room 5210 € 1090 €
Single Room 6770 € 1090 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται δυο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6330 € 0 €
Twin Room 6330 € 0 €
Triple Room 6330 € 0 €
Single Room 7890 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

UX 1088

12/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

03:05

06:10

UX 025

12/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΣΑΝΤΑ ΚΡΟΥΖ

23:35

04:40 (+1)

UX 122

26/08/2024

ΚΟΡΔΟΒΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

11:50

04:55 (+1)

UX 1087

27/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

21:45

02:15

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 5*. Στην επαρχία της Βολιβίας (έρημος Ουγιούνι) όπου η τουριστική υποδοχή δεν είναι ανεπτυγμένη, μένουμε στα καλύτερα διαθέσιμα καταλύματα.
  • Στο Κολτσάνι διαμονή σε ξενοδοχείο φτιαγμένο από αλάτι!
  • Ημιδιατροφή καθημερινά και πλήρη διατροφή στην έρημο Ουγιούνι
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1090€

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Ένα από τα πιο όμορφα ταξίδια είναι σίγουρα αυτό σε Βολιβία και Αργεντινή. Ένα ταξίδι που μόνο το Versus Travel ξέρει να οργανώνει, σε δύο από τις εντυπωσιακότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής έτσι όπως δεν τις έχετε ξαναδεί, με τη φύση να ξετυλίγει μπροστά μας το μεγαλείο της. Από τις πολυπολιτισμικές πρωτεύουσες, θα περάσουμε στα όμορφα χωριουδάκια και τα εξωπραγματικά φυσικά τοπία. Ένα ταξίδι αισθήσεων και εμπειριών, που όμοιό του δύσκολα θα βρείτε αλλού. Ο αέρας της Λατινικής Αμερικής, τα εξαιρετικά φαγητά αλλά και τα απόκοσμα τοπία θα μας συντροφεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και για πολύ καιρό ακόμα αφότου επιστρέψουμε στο σπίτι μας.

Ειδικότερα:

Εξαιρετικές πτήσεις και διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5* από τα καλύτερα της περιοχής  που επισκεπτόμαστε

Επίσκεψη και διανυκτέρευση στις φαντασμαγορικές Αλυκές Ουγιούνι.

Επίσκεψη στο εντυπωσιακό νησί με τους εκατονταετείς γιγάντιους κάκτους, που φυτρώνουν πάνω σε απολιθωμένα κοράλλια και φύκια μέσα στη λίμνη άλατος Ουγιούνι

Θα θαυμάσουμε το Φρούριο των Ίνκας της Σαμιαπάτα, ένα εξωπραγματικό θέαμα.

Θα απολαύσουμε τα θαύματα της φύσης στην Κοιλάδα Κεμπράδα ντε Ουμαουάκα.

Θα μας μαγέψουν οι πόλεις Σάντα Κρουζ,  Σούκρε, Ποτοσί, Σάλτα και Κόρδοβα.

Highlights

  • Επίσκεψη στην μεγαλύτερη φυσική αποθήκη άλατος στον κόσμο... τις αλυκές Ουγιούνι! Εκεί θα βγάλουμε τις πιο εξωπραγματικές φωτογραφίες!
  • Θα δούμε από κοντά το ιστορικό Ποτοσί στους πρόποδες του «Αργυρού Βουνού» γνωστό και ως Ελ Ντοράντο του Ισπανικού Στέμματος
  • Θα θαυμάσουμε τον μεγαλύτερο λαξευμένο βράχο του κόσμου, αλλά και το εντυπωσιακό «Πρόσωπο των Ίνκας» κοντά στην Σάντα Κρουζ.
  • Θα γνωρίσουμε σε βάθος την πόλη Σάλτα που σημαίνει όμορφη και θα θαυμάσουμε την μοναδική αποικιακή της αρχιτεκτονική.
  • Στην Πουρμαμάρκα θα παρατηρήσουμε το Όρος των Επτά Χρωμάτων.
  • Τα χρωματιστά βουνά της Κεμπράδα ντε Ουμαουάκα και τα παραδοσιακά χωριά της γύρω περιοχής θα μας μαγέψουν.
  • Θα γνωρίσουμε το λεγόμενο Αμφιθέατρο στην Αργεντινή, ένα εκπληκτικό δημιούργημα της φύσης από βράχο.
  • Θα δοκιμάσουμε το φημισμένο κρασί  Torrontes, στην πηγή του, το Καφαγιάτε επισκεπτόμενοι έναν αμπελώνα εκεί.
  • Θα περιηγηθούμε στην πανέμορφη Κόρδοβα και θα γνωρίσουμε τα ιστορικά αξιοθέατά της.

 

Μόνο στο Versus Travel

  • Επίσκεψη στο εντυπωσιακό νησί με τους εκατονταετείς γιγάντιους κάκτους
  • Δυο διαν/σεις σε ξενοδοχείο από αλάτι
  • Θα απολαύσουμε τα θαύματα της φύσης στην Κοιλάδα Κεμπράδα ντε Ουμαουάκα.

 

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

12/08



Bonus Online Κράτησης