fb

Μαδέρα - Αζόρες, με τα νησιά Σάο Μιγκέλ και Τερσέιρα & winetasting και παρατήρηση φαλαινών | Καλοκαίρι 2024

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2199€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το Versus Travel, πιστό στη φιλοσοφία του να αναγάγει τα ευρωπαϊκά προγράμματά του σε ατόφιες ταξιδιωτικές εμπειρίες, οργανώνει ένα εξαιρετικό ιστορικό και φυσιοδιφικό οδοιπορικό που θα σας μείνει αξέχαστο. Με τέλεια κατανομή διανυκτερεύσεων στη Μαδέρα και τις Αζόρες, μέσα στις πρωτεύουσες, για να τις απολαύσετε όπως τους αξίζει. Με πλούσιες εκδρομές σε ολόκληρα τα νησιά Μαδέρα, Σάο Μιγκέλ και Τερσέιρα, για να γνωρίσετε την παραδεισένια ηφαιστειακή φύση τους αλλά και τα πανέμορφα χωριά και οικισμούς που διατηρούνται άρτια από τον 15ο και τον 16ο αιώνα. Με τεϊογνωσία και οινογνωσία σε ιστορικά δοκιμαστήρια. Αλλά και με εν πλω παρατήρηση του συγκλονιστικού χορού των δελφινιών και των φαλαινών, στο θαλάσσιο προστατευόμενο πάρκο του Ατλαντικού στις Αζόρες. Με αεροπορική σύνδεση μεταξύ των νησιών και περιλαμβανομένων όλων των εισιτηρίων και των ξεναγήσεων που αναφέρονται στο πρόγραμμα, για να έχετε απόλυτα ελεγχόμενο τελικό κόστος. Και φυσικά με Έλληνα αρχηγό, ειδικά καταρτισμένο στην περιοχή, που συνοδεύει όλο το ταξίδι από την Αθήνα και δεν τον βλέπετε μόνο σε μία ξενάγηση, όπως συμβαίνει συνήθως.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε το ταξίδι μας αυτό από τη γενέτειρα του Ρονάλντο, τη Φουντσάλ που είναι πρωτεύουσα του διάσημου νησιού Μαδέρα. Θα γυρίσουμε σχεδόν ολόκληρο το νησί της Μαδέρα, φυσικά με τη Σαντάνα, με τα πολύχρωμα τριγωνικά σπίτια με τις αχυρένιες στέγες, και θα ανέβουμε με τελεφερίκ τον λόφο Μόντε της Φουντσάλ για να δούμε τους υπέροχους κήπους με ορχιδέες και μετά θα κατέβουμε με τα τοπικά παραδοσιακά καρότσια-καλάθια! Θα τη γνωρίσουμε απ’ άκρη σ’ άκρη και θα εντυπωσιαστούμε από τα γραφικά ψαροχώρια με τις πολύχρωμες βάρκες, όπως το Κάμαρα ντε Λόμπος, ενώ φυσικά θα δοκιμάσουμε το φημισμένο κρασί Μαδέρα αλλά και τα υπέροχα τοπικά φαγητά.

Στη συνέχεια, θα πετάξουμε για το νησί Τερσέιρα και συγκεκριμένα τη πρωτεύουσα Άνγκρα ντο Εροΐσμου, στις μαγευτικές Αζόρες, με τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς και τις σπηλιές που θα μας εντυπωσιάσουν. Μετά από 2 νύχτες στην Άνγκρα ντο Εροΐσμου, κατευθυνόμαστε προς το νησί Σάο Μιγκέλ, το μεγαλύτερο του συμπλέγματος. Θα γνωρίσουμε την πανέμορφη πρωτεύουσα Πόντα Ντελγκάδα και θα εκδράμουμε στην πόλη Ριμπέιρα Γκράντε, με τον εξαιρετικό βοτανικό κήπο και το Μιραδούρο Πίκο ντο Φέρο, από όπου θα απολαύσουμε την απίστευτη θέα στη Λίμνη Φούρνας. Εκεί θα δοκιμάσουμε τσάι σε παραδοσιακό εργαστήριο και ίσως έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την τοπική σπεσιαλιτέ «cozido a portuguesa», που οι ντόπιοι μαγειρεύουν σε ηφαιστειακούς φούρνους. Φυσικά θα πλεύσουμε με σκάφος στον Ατλαντικό για να παρατηρήσουμε φάλαινες και δελφίνια!

Για το τέλος αφήσαμε τη μοναδική λίμνη Σέτε Σιντάντες, η πιο αναγνωρίσιμη καρτ-ποστάλ των Αζορών αλλά και τη Λαγκόα ντο Φόγκο, τη διάσημη ηφαιστειακή λίμνη!

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Σχεδιάσαμε ένα έξυπνο εξερευνητικό πρόγραμμα στα εξωτικά νησιωτικά συμπλέγματα της Πορτογαλίας, Μαδέρα και Αζόρες, με ορθολογικά κατανεμημένες διανυκτερεύσεις και συνδέσεις, καθώς και με πλούσιες ξεναγήσεις και εκδρομές. Τα πανέμορφα αυτά νησιά της Ευρώπης, που παρότι βρίσκονται μες τη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, καταφέρνουν να συνδυάζουν το εξωτικό με τον αέρα της Μεσογείου, και αποτελούν ιδανικό προορισμό για κάθε ταξιδιώτη που αναζητά νέες εμπειρίες σε μέρη απρόσμενα και ειδυλλιακά.

Μπορεί ένα εξερευνητικό ταξίδι στις Αζόρες και στη Μαδέρα
να μας γεμίσει με χρώματα, αρώματα, πανέμορφες εικόνες
και ταυτόχρονα να μας μυήσει στην πιο βαθιά ιστορία
της αποικιοκρατίας και των μεγάλων εξερευνήσεων;
Ναι μπορεί!

Αναλυτικά:

  • Μόνο στο Versus σπάνιες πτήσεις για Φουντσάλ (Μαδέρα) και επιστροφή από Ποντα Ντελγκάδα (Αζόρες)
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* sup. Με συνολικά 4 διανυκτερεύσεις στη Μαδέρα και 5 διανυκτερεύσεις στις Αζόρες (3 στο νησί Σάο Μιγκέλ και 2 στο νησί Τερσέιρα)
  • Όλες τις εκδρομές και τις εισόδους που αναφέρονται, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα του προκαθορισμένου κόστους
  • Ανάβαση στο αριστοκρατικό προάστιο Μόντε, της Φουντσάλ, με τελεφερίκ (περιλαμβάνεται) και κατάβαση με τα παραδοσιακά τοπικά έλκηθρα τομπογκάν (περιλαμβάνεται), μια εμπειρία που θα ζήσουμε μόνο εδώ!
  • Είσοδος στους μαγευτικούς τροπικούς κήπους της Φουντσάλ, στη Μαδέρα με τη μεγαλύτερη συλλογή πολύχρωμων πορτογαλικών πλακιδίων στον κόσμο
  • Εξόρμηση στο Πόρτο Μονίζ της Μαδέρα, με τις ηφαιστειακής προέλευσης πισίνες δίπλα στη θάλασσα
  • Οινογνωσία στη Μαδέρα.
  • Εκδρομή με πλοιάριο για να παρατηρήσουμε τον χορό των δελφινιών και των φαλαινών στον Ατλαντικό. Το ταξίδι πραγματοποιείται στην καλύτερη περίοδο για παρατήρηση φαλαινών στις Αζόρες
  • Ξενάγηση στο παραδοσιακό χωριό Σαντάνα στη Μαδέρα, με τα τριγωνικά σπίτια του 15ου αιώνα (περιλαμβάνεται γεύμα)
  • Εκδρομή στην τυρκουάζ λίμνη στον κρατήρα του ηφαιστείου Σέτε Σιντάντες, στις Αζόρες, ένα από τα λεγόμενα «7 θαύματα της Πορτογαλίας» με jeep 4X4
  • Επίσκεψη στις «ονειρικές» σπηλιές Αλγκάρ ντο Καρβάο, στην Τερσέιρα μία μοναδική εμπειρία αφού θα επισκεφθούμε «εσωτερικά» ένα ηφαίστειο το μοναδικό στον κόσμο επισκέψιμο ηφαίστειο
  • Επίσκεψη στη λίμνη Lagoa do Fogo και είσοδος στη Lagoa das Furnas.
  • Είσοδος στο πάρκο Terra Nostra, μια έκταση 12 εκταρίων με οργιαστική βλάστηση από φτέρες, ορτανσίες και άλλα φυτά
  • Επίσκεψη στην πηγή Poça Dona Beija, μια φυσική θερμή πηγή με νερό σταθερά στους 30οC και ένα ελαφρύ χρώμα «σκουριάς». 
  • Τοπικοί ξεναγοί επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΦΟΥΝΤΣΑΛ (ΜΑΔΕΡΑ)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και επιβίβαση στη πτήση μας με προορισμό (μέσω ενδιάμεσου σταθμού) τη Μαδέρα, και πιο συγκεκριμένα την πρωτεύουσα Φουντσάλ.

Άφιξη στο αεροδρόμιο Cristiano Ronaldo αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΦΟΥΝΤΣΑΛ: Ξενάγηση – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΟΝΤΕ

Η πρωτεύουσα Φουντσάλ είναι η πόλη-προσωποποίηση του τρίπτυχου «ηρεμία-χαλάρωση-ποιότητα ζωής», πάνω στο οποίο ξετυλίγεται η καθημερινότητα ντόπιων και επισκεπτών. Θα την ανακαλύψουμε μέσα από τα γραφικά ανηφορικά της σοκάκια και τις παλιές πλατείες, και δεν θα ξαφνιαστούμε καθόλου όταν η γνωριμία μας με τους ντόπιους θα μας θυμίσει κάτι από… Ελλάδα· η πόλη άλλωστε βρίθει από μπαράκια και καφέ, που αργά το βράδυ μετατρέπονται σε κλαμπ όπου η διασκέδαση καλά κρατεί.

Η ξενάγησή μας θα ξεκινήσει από το Baltazar Dias, ένα πανέμορφο θέατρο του 19ου αιώνα, κατασκευασμένο κατά το τυπικό Ιταλικό μοντέλο, παρόμοιο με τη διάσημη Σκάλα του Μιλάνου. Συνεχίζουμε με τον καθεδρικό ναό Sé, όπου θα θαυμάσουμε το πρόσφατα ανακαινισμένο Μαυρινατικό ταβάνι, ένα πραγματικό κομψοτέχνημα. Από εδώ θα περπατήσουμε μέχρι την κεντρική πλατεία όπου βρίσκεται το Δημαρχείο της πόλης, το οποίο είναι πρώην ανάκτορο του 18ου αιώνα, με εσωτερική αυλή διακοσμημένη με πλακάκια Μπατιστίνι, καθώς και σιντριβάνι στο οποίο δεσπόζει ένα μαρμάρινο άγαλμα της «Λήδας και του Κύκνου».

Σειρά έχει η τοπική αγορά, Mercado dos Lavradores, περνώντας όμως πρώτα από τον πολυσύχναστο δρόμο Rua Fernão de Ornelas, ο οποίος είναι γεμάτος με καφετέριες και καταστήματα. Στην αγορά λοιπόν, στο ισόγειο, θα βρούμε καλάθια με τοπικά λαχανικά και φρούτα, ενώ εκεί βρίσκεται και η ψαραγορά. Στον 1ο όροφο θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε 5 διαφορετικά τροπικά φρούτα που ευδοκιμούν στην περιοχή.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την παλιά πόλη της Φουντσάλ, γνωστή για τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της, που στολίζονται από τις χαρακτηριστικές προσόψεις των παλιών σπιτιών. Σε αυτό βοήθησε και το πρότζεκτ «Portas Pintadas» (Ζωγραφισμένες Πόρτες), όπου η καλλιτεχνική κοινότητα κλήθηκε να κάνει παρεμβάσεις στις πόρτες και τις προσόψεις των κτιρίων, μετατρέποντας την περιοχή σε υπαίθρια γκαλερί τέχνης.

Η περιήγησή μας στη συνέχεια θα μας φέρει στο Μόντε, το πιο διάσημο προάστιο του Φουντσάλ, όπου κάποτε ξεκίνησε ο τουρισμός στις αρχές του 19ου αιώνα. Πρόκειται για έναν λόφο πάνω από την πόλη όπου θα ανεβούμε με το τελεφερίκ (περιλαμβάνεται), για να δούμε τους υπέροχους κήπους με ορχιδέες στο Tropical Monte Palace Garden (είσοδος περιλαμβάνεται).

Τέλος, θα χρησιμοποιήσουμε ένα από τα παλαιότερα μέσα μεταφοράς στο νησί, που δεν είναι άλλο από τα ψάθινα έλκηθρα (τα γνωστά «τόμπογκαν»), με τα οποία θα κάνουμε μια διαδρομή περίπου 2 χιλιομέτρων μέχρι το Λιβραμέντο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΦΟΥΝΤΣΑΛ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΔΕΡΑ – ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΧΥΡΕΝΙΕΣ ΣΤΕΓΕΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΑΝΑ

Σειρά σήμερα παίρνει η εξερεύνηση του βόρειου τμήματος της Μαδέρα, με πρώτο μας σταθμό την κορυφή Πίκο ντο Αριέιρο, στα 1.818 μ. υψόμετρο με απρόσκοπτη θέα που φτάνει σχεδόν σε κάθε άκρη του νησιού! Αν είμαστε τυχεροί και ο καιρός είναι ευνοϊκός θα μπορέσουμε να δούμε μέχρι και του ανεμόμυλους στο Paul de Serra.

Συνεχίζοντας, θα κάνουμε μια σύντομη στάση στο Ριμπέιρο Φρίο, τον «Κρύο Ποταμό» όπως σημαίνει το όνομά του, για να θαυμάσουμε την πλούσια βλάστηση στο δάσος της Λαουρισίλβα (Μνημείο της UNESCO), αλλά και να περπατήσουμε ανάμεσα στις λεβάντες. Η σημερινή μας περιήγηση μας φέρνει μέχρι την Σαντάνα, όπου θα δούμε τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τριγωνικά σπίτια με τις αχυρένιες στέγες, μια πολύ όμορφη, παραδοσιακή εικόνα της Μαδέρα. Θα δοκιμάσουμε το περίφημο espada, το οποίο στην ουσία είναι φιλέτο ψαριού και είναι πεντανόστιμο! Συνεχίζουμε κινούμενοι κατά μήκος της βόρειας ακτής περνάμε από το Πόντο ντα Κρουζ, ένα μικρό χωριό πλάι στον τεράστιο βράχο Πένια ντ’ Άιγουα (ο Βράχος του Αετού) που επιβλέπει το πέλαγος. Θα κάνουμε επίσης στάση σε αποστακτήριο όπου θα δοκιμάσουμε τοπικό ρούμι. Τελευταίος σταθμός μας η Πόντα ντε Σάο Λουρενσάο, στο ανατολικότερο άκρο της Μαδέρα με την εκπληκτικότερη θέα στο νησί. Από εδώ παίρνουμε τον δρόμο επιστροφής για τη Φουντσάλ. Διανυκτέρευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για το πρόγραμμα που ξεκινάει στις 14.08, οι ξεναγήσεις τη 2η και 3η ημέρα θα γίνουν ανάποδα, λόγο της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου.

4η ημέρα: ΦΟΥΝΤΣΑΛ – ΚΑΜΑΡΑ ΝΤΕ ΛΟΜΠΟΣ – ΡΙΜΠΕΪΡΑ ΜΠΡΑΒΑ – ΠΟΡΤΟ ΜΟΝΙΖ – ΦΟΥΝΤΣΑΛ Οινογνωσία (περιλαμβάνεται)

Ξεκινάμε σήμερα για περιήγηση στο δυτικό τμήμα του νησιού, με πρώτο μας σταθμό το χωριό Κάμαρα ντε Λόμπος, ένα γραφικό ψαροχώρι με πολύχρωμες βάρκες που βλέπουμε συχνά στις κάρτ-ποστάλ από τη Μαδέρα και ενέπνευσε τους πίνακες του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Θα δοκιμάσουμε τοπικό κρασί σε ιστορικό αποστακτήριο της περιοχής, θα δούμε το Κάμπο Τζιράο, έναν πελώριο βράχο 580 μέτρων δίπλα ακριβώς στη θάλασσα, με εντυπωσιακή θέα, και θα φτάσουμε στην Ριμπέιρα Μπράβα, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Σάο Μπέντο, με τον πολύ ενδιαφέροντα ζωγραφικό διάκοσμο.

Φτάνουμε τελικά στο Πόρτο Μονίζ, φαλαινοθηρικός σταθμός μέχρι το 1980 και πολύ  γνωστό για τις υπέροχες φυσικές πισίνες που σκάλισαν η θάλασσα και η λάβα, σε μια διαδρομή που πολλοί παρομοιάζουν με την Χαβάη! Ανεβαίνουμε μέχρι το οροπέδιο Παουλ ντε Σερρα, που θα μας θυμίσει κάπως σκωτσέζικα Χάιλαντς και φτάνουμε στην Πόντα ντο Σολ, όμορφο παραθαλάσσιο χωριό, και τελευταία στάση μας πριν την επιστροφή μας στη Φουντσάλ.

Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΦΟΥΝΤΣΑΛ – ΑΝΓΚΡΑ ΝΤΟ ΕΡΟΪΣΜΟΥ (ΑΖΟΡΕΣ – ΝΗΣΙ ΤΕΡΣΕΪΡΑ)

Νωρίς το πρωί κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση μας με προορισμό τις Αζόρες και το νησί Τερσέιρα, το δεύτερο πιο πυκνοκατοικημένο και από τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος των Αζορών (κάπως μικρότερη από τη Νάξο). Οι Πορτογάλοι τα λένε «τα νησιά των γυπών», και σίγουρα η αύρα των νησιών αποπνέει κάτι το περιπετειώδες που δύσκολα περιγράφεται με λέξεις.

Με την άφιξή μας μεταβαίνουμε στην πρωτεύουσα του νησιού, την Άνγκρα ντο Εροΐσμου για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αφού ξεκουραστούμε θα πάμε να γνωρίσουμε την πόλη. Η Άνγκρα ντο Εροΐσμου έχει χαρακτηριστεί ολόκληρη Μνημείο της UNESCO από το 1983, με το ιστορικό της κέντρο να αποτελείται από όμορφους δρόμους, ναούς, μέγαρα, μνημεία, πλατείες και πλούσιους κήπους. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, το δημαρχιακό μέγαρο, τον Κήπο Ντούκε ντε Τερσέιρα με είδη λουλουδιών και άνθεων από όλο τον κόσμο, και πολλά ακόμα σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη.

Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΑΝΓΚΡΑ ΝΤΟ ΕΡΟΪΣΜΟΥ: Σπηλιές από λάβα ΑΛΓΚΑΡ ΝΤΟ ΚΑΡΒΑΟ – ΓΚΡΟΥΤΑ ΝΤΟ ΝΑΤΑΛ

Ελεύθερος χρόνος μέχρι το μεσημέρι για βόλτα στην πόλη ή χαλάρωση στο ξενοδοχείο. Το μεσημέρι θα πάμε να δούμε τις εντυπωσιακές σπηλιές Αλγκάρ ντο Καρβάο, ένα ιδιαίτερο γεωλογικό φαινόμενο με σπηλιές έως και εκατό μέτρα βάθος, με περίεργους σχηματισμούς και βλάστηση που κάνει το όλο σκηνικό σαν να έχει βγει από όνειρο!

Συνεχίζουμε για την Γκρούτα ντο Νατάλ, έναν εκτεταμένο γεωλογικό σχηματισμό από ρευστή λάβα (σήμερα στερεοποιημένος) που έρρεε προς διάφορες κατευθύνσεις σχηματίζοντας διακλαδώσεις και σήραγγες, η μεγαλύτερη από τις οποίες φτάνει τα 697 μέτρα! Η Γκρούτα ντο Νατάλ βρίσκεται κοντά στο δασικό καταφύγιο Σέρρα ντε Σάντα Μπάρμπαρα. Διασχίζοντας όμορφες περιοχές πλάι στη θάλασσα, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΑΝΓΚΡΑ ΝΤΟ ΕΡΟΪΣΜΟ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΚΑΔΑ (Νησί Σάο Μιγκέλ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και φεύγουμε για το αεροδρόμιο. Η πτήση μας θα μας φέρει στο νησί Σάο Μιγκέλ, το μεγαλύτερο του συμπλέγματος των Αζορών. Όταν φτάσουμε στο Σάο Μιγκέλ, μεταβαίνουμε στην Πόντα Ντελγκάδα,  την πρωτεύουσα του νησιού, για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα κάνουμε την πρώτη μας βόλτα στην πόλη, μια πόλη μοντέρνα με κοσμοπολίτικο αέρα.

Η Πόντα Ντελγκάδα αποτελεί τον πιο σημαντικό σταθμό ανεφοδιασμού για τα σκάφη που διασχίζουν τον Ατλαντικό Ωκεανό, ξεχωρίζει ωστόσο και με τα όσα προσφέρει στον ανήσυχο επισκέπτη, όπως τον ναό του Αγίου Σεβαστιανού (Σάο Σεμπαστιάο) του 16ου αιώνα. Θα περάσουμε από την τοπική αγορά με τα λουλούδια και τα φρέσκα φρούτα, και θα κάνουμε βόλτα στα στενά δρομάκια της Πόντα Ντελγκάδα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΑΝΤΑ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΡΙΜΠΕΪΡΑ ΓΚΡΑΝΤΕ – ΛΑΓΚΟΑ ΝΤΑΣ ΦΟΥΡΝΑΣ – ΠΑΡΚΟ ΤΕΡΡΑ ΝΟΣΤΡΑ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας ξεκινάμε την εξερεύνηση στο νησί. Πρώτα ερχόμαστε στην όμορφη Ριμπέιρα Γκράντε, στο βόρειο τμήμα του νησιού, με έναν εξαιρετικό βοτανικό κήπο και το δημαρχιακό μέγαρο του 17ου αι. Η συνέχεια της διαδρομής προς τα ανατολικά μας επιφυλάσσει μια στάση στο Miradouro de Santa Iria, τοποθεσία όπου θα απολαύσουμε ένα εντυπωσιακό όσο και άγριο τοπίο προς τος πορτογαλικό αρχιπέλαγος. Έπειτα θα επισκεφθούμε το μοναδικό μέρος στην Ευρώπη όπου παράγεται τσάι (εργαστήριο), πριν συνεχίσουμε για το Miradouro Pico do Ferro, από όπου η θέα στη Κοιλάδα Φούρνας, ακόμη ένα συγκλονιστικό τοπίο, που μόνο με εικόνες μπορεί να περιγραφεί (η είσοδος στη Lagoa das Furnas περιλαμβάνεται). Εδώ θα επισκεφθούμε το Πάρκο Τέρρα Νόστρα, από τους ωραιότερους βοτανικούς κήπους στην Ευρώπη, με οργιαστική βλάστηση, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε και στα θερμά ιαματικά νερά, με σταθερή θερμοκρασία στους 30οC και ένα χαρακτηριστικό ελαφρύ χρώμα «σκουριάς»! Σημειώστε επίσης πως η περιοχή αυτή φημίζεται και για κάτι ακόμα, την σπεσιαλιτέ των Αζορών «cozido a portuguesa», το διάσημο φαγητό που οι ντόπιοι μαγειρεύουν σε υπόγειους φούρνους που ζεσταίνονται από την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα, όπως θα δούμε και εμείς.

Θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και για φαγητό, ενώ επιστρέφοντας στην Πόντα Ντελγκάδα θα κάνουμε και μία στάση στο χωριό της Βίλα Φράνκα, την παλιά πρωτεύουσα του Σάο Μιγκέλ και την παραλία Praia das Malicias.

Διανυκτέρευση στην Πόντα Ντελγκάδα.

9η ημέρα: ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΚΑΔΑ: Παρατήρηση Φαλαινών και Δελφινιών στον Ατλαντικό – ΣΕΤΕ ΣΙΝΤΑΝΤΕΣ

Το σημερινό μας πρόγραμμα μας επιφυλάσσει μοναδικές εμπειρίες:  θα ξεκινήσουμε για τις ακτές του Ατλαντικού και θα εκδράμουμε με πλοιάριο για παρατήρηση φαλαινών και δελφινιών! Θα ανοιχτούμε λοιπόν στη θάλασσα με σκοπό να παρατηρήσουμε από κοντά αυτά τα υπέροχα και τόσο γοητευτικά ζώα. Συνολικά 27 είδη κητοειδών επισημαίνονται όλο τον χρόνο στα νερά της ευρύτερης περιοχής, με τις ευκαιρίες για καλή παρατήρηση να είναι πολλές! Ετοιμάστε λοιπόν μπαταρίες και φωτογραφικές μηχανές και ετοιμαστείτε για μία αληθινά εξωπραγματική εμπειρία! Αργότερα θα κατευθυνθούμε με τζιπ προς το Σέτε Σιντάντες, μια περιοχή στο κέντρο ενός τεράστιου ηφαιστειακού κρατήρα τριών μιλίων! Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε ένα υπέροχο καταπράσινο τοπίο που δύσκολα περιγράφεται με λόγια, θα επισκεφτούμε το ομώνυμο χωριό, καθώς και την λίμνη Σαντιάγκο η θέα της οποίας κυριολεκτικά σου κόβει την ανάσα!

Επιστροφή στην Πόντα Ντελγκάδα και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΚΑΔΑ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΑΓΚΟΑ ΝΤΟ ΦΟΓΚΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την τελευταία περιήγησή μας στο νησί. Πρώτα θα κάνουμε μια στάση σε ένα τοπικό εργαστήρι κεραμικών και έπειτα στο Pico da Barrosa, ένα σημείο που προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα σε ολόκληρο το νησί. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Λαγκόα ντο Φόγκο, τη «λίμνη της φωτιάς» δηλαδή, όνομα διόλου τυχαίο. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ηφαιστειακή λίμνη και εκείνη με το μεγαλύτερο υψόμετρο (575 μ.) στο νησί, περιτριγυρισμένη στο μεγαλύτερο μέρος της από πλαγιές με μεγάλη κλίση. Συνεχίζουμε με την επίσκεψη στο Προστατευόμενο Περιβαλλοντικό Κέντρο Caldeira Velha (περιλαμβάνονται εισιτήρια), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε υπέροχους καταρράκτες, θερμές πηγές, ενώ το πάρκο είναι κατάφυτο με εξωτικά φυτά. Σειρά έχει η παραλία Σάντα Μπάρμπαρα, ένας πραγματικός παράδεισος των σέρφερ, ενώ θα επισκεφτούμε και φυτεία ανανά. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. 

11η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Γεμάτοι όμορφες εικόνες και πολλές αναμνήσεις από έναν ιδιαίτερο προορισμό, ξεκουραζόμαστε για λίγο και ετοιμάζουμε πάλι βαλίτσες για το επόμενο ταξίδι μας!

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2199 € 580 €
Twin Room 2199 € 580 €
Triple Room 2199 € 580 €
Single Room 2849 € 580 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2199 € 580 €
Twin Room 2199 € 580 €
Triple Room 2199 € 580 €
Single Room 2849 € 580 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2299 € 580 €
Twin Room 2299 € 580 €
Triple Room 2299 € 580 €
Single Room 2949 € 580 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2299 € 580 €
Twin Room 2299 € 580 €
Triple Room 2299 € 580 €
Single Room 2949 € 580 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2419 € 580 €
Twin Room 2419 € 580 €
Triple Room 2419 € 580 €
Single Room 3069 € 580 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2419 € 580 €
Twin Room 2419 € 580 €
Triple Room 2419 € 580 €
Single Room 3069 € 580 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2519 € 580 €
Twin Room 2519 € 580 €
Triple Room 2519 € 580 €
Single Room 3169 € 580 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2519 € 580 €
Twin Room 2519 € 580 €
Triple Room 2519 € 580 €
Single Room 3169 € 580 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3029 € 0 €
Twin Room 3029 € 0 €
Triple Room 3029 € 0 €
Single Room 3679 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3029 € 0 €
Twin Room 3029 € 0 €
Triple Room 3029 € 0 €
Single Room 3679 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3129 € 0 €
Twin Room 3129 € 0 €
Triple Room 3129 € 0 €
Single Room 3779 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3129 € 0 €
Twin Room 3129 € 0 €
Triple Room 3129 € 0 €
Single Room 3779 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

03/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:05

09:10

LH 4410*

03/07/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΦΟΥΝΤΣΑΛ

13:05

16:20

*operated by EW DISCOVER (θυγατρική της Lufthansa)

LΧ 8281*

12/07/2024

ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΚΑΔΑ  – ΖΥΡΙΧΗ

23:55

06:30 (+1)

*operated by EDELWEISS AIR (θυγατρική της Swiss)

LΧ 1830

13/07/2024

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

09:45

13:30

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

07/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:05

09:10

LH 4410*

07/08/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΦΟΥΝΤΣΑΛ

13:05

16:20

*operated by EW DISCOVER (θυγατρική της Lufthansa)

LΧ 8281*

16/08/2024

ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΚΑΔΑ  – ΖΥΡΙΧΗ

23:55

06:30 (+1)

*operated by EDELWEISS AIR (θυγατρική της Swiss)

LΧ 1830

17/08/2024

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

09:45

13:30

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

14/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:05

09:10

LH 4410*

14/08/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΦΟΥΝΤΣΑΛ

13:05

16:20

*operated by EW DISCOVER (θυγατρική της Lufthansa)

LΧ 8281*

23/08/2024

ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΚΑΔΑ  – ΖΥΡΙΧΗ

23:55

06:30 (+1)

*operated by EDELWEISS AIR (θυγατρική της Swiss)

LΧ 1830

24/08/2024

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

09:45

13:30

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

21/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:05

09:10

LH 4410*

21/08/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΦΟΥΝΤΣΑΛ

13:05

16:20

*operated by EW DISCOVER (θυγατρική της Lufthansa)

LΧ 8281*

30/08/2024

ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΚΑΔΑ  – ΖΥΡΙΧΗ

23:55

06:30 (+1)

*operated by EDELWEISS AIR (θυγατρική της Swiss)

LΧ 1830

31/08/2024

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

09:45

13:30

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά   εισιτήρια   οικονομικής   θέσης   με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4* και 4* sup. Με πρωινό μπουφέ καθημερινά (και ένα γεύμα στη Σαντάνα)
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις, οι εκδρομές και οι ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Εκδρομή στο Sete Cidades, ένα από τα λεγόμενα «7 θαύματα της Πορτογαλίας».
  • Τελεφερίκ για τον λόφο Monte στη Φουντσάλ.
  • Είσοδος στο Tropical Monte Palace Garden.
  • Η κατάβαση με toboggan στη Φουντσάλ.
  • Whale και dolphin watching στον Ατλαντικό.
  • Είσοδος στο πάρκο Terra Nostra, μια έκταση 12 εκταρίων με οργιαστική βλάστηση από φτέρες, ορτανσίες και άλλα φυτά
  • Επίσκεψη στην πηγή Poça Dona Beija, μια φυσική θερμή πηγή με νερό σταθερά στους 30οC και ένα ελαφρύ χρώμα «σκουριάς». 
  • Είσοδος στη Lagoa das Furnas.
  • Έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 580

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Σχεδιάσαμε ένα έξυπνο εξερευνητικό πρόγραμμα στα εξωτικά νησιωτικά συμπλέγματα της Πορτογαλίας, Μαδέρα και Αζόρες, με ορθολογικά κατανεμημένες διανυκτερεύσεις και συνδέσεις, καθώς και με πλούσιες ξεναγήσεις και εκδρομές. Τα πανέμορφα αυτά νησιά της Ευρώπης, που παρότι βρίσκονται μες τη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, καταφέρνουν να συνδυάζουν το εξωτικό με τον αέρα της Μεσογείου, και αποτελούν ιδανικό προορισμό για κάθε ταξιδιώτη που αναζητά νέες εμπειρίες σε μέρη απρόσμενα και ειδυλλιακά.

Μπορεί ένα εξερευνητικό ταξίδι στις Αζόρες και στη Μαδέρα
να μας γεμίσει με χρώματα, αρώματα, πανέμορφες εικόνες
και ταυτόχρονα να μας μυήσει στην πιο βαθιά ιστορία
της αποικιοκρατίας και των μεγάλων εξερευνήσεων;
Ναι μπορεί!

Αναλυτικά:

  • Μόνο στο Versus σπάνιες πτήσεις για Φουντσάλ (Μαδέρα) και επιστροφή από Ποντα Ντελγκάδα (Αζόρες)
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* sup. Με συνολικά 4 διανυκτερεύσεις στη Μαδέρα και 5 διανυκτερεύσεις στις Αζόρες (3 στο νησί Σάο Μιγκέλ και 2 στο νησί Τερσέιρα)
  • Όλες τις εκδρομές και τις εισόδους που αναφέρονται, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα του προκαθορισμένου κόστους
  • Ανάβαση στο αριστοκρατικό προάστιο Μόντε, της Φουντσάλ, με τελεφερίκ (περιλαμβάνεται) και κατάβαση με τα παραδοσιακά τοπικά έλκηθρα τομπογκάν (περιλαμβάνεται), μια εμπειρία που θα ζήσουμε μόνο εδώ!
  • Είσοδος στους μαγευτικούς τροπικούς κήπους της Φουντσάλ, στη Μαδέρα με τη μεγαλύτερη συλλογή πολύχρωμων πορτογαλικών πλακιδίων στον κόσμο
  • Εξόρμηση στο Πόρτο Μονίζ της Μαδέρα, με τις ηφαιστειακής προέλευσης πισίνες δίπλα στη θάλασσα
  • Οινογνωσία στη Μαδέρα.
  • Εκδρομή με πλοιάριο για να παρατηρήσουμε τον χορό των δελφινιών και των φαλαινών στον Ατλαντικό. Το ταξίδι πραγματοποιείται στην καλύτερη περίοδο για παρατήρηση φαλαινών στις Αζόρες
  • Ξενάγηση στο παραδοσιακό χωριό Σαντάνα στη Μαδέρα, με τα τριγωνικά σπίτια του 15ου αιώνα (περιλαμβάνεται γεύμα)
  • Εκδρομή στην τυρκουάζ λίμνη στον κρατήρα του ηφαιστείου Σέτε Σιντάντες, στις Αζόρες, ένα από τα λεγόμενα «7 θαύματα της Πορτογαλίας» με jeep 4X4
  • Επίσκεψη στις «ονειρικές» σπηλιές Αλγκάρ ντο Καρβάο, στην Τερσέιρα μία μοναδική εμπειρία αφού θα επισκεφθούμε «εσωτερικά» ένα ηφαίστειο το μοναδικό στον κόσμο επισκέψιμο ηφαίστειο
  • Επίσκεψη στη λίμνη Lagoa do Fogo και είσοδος στη Lagoa das Furnas.
  • Είσοδος στο πάρκο Terra Nostra, μια έκταση 12 εκταρίων με οργιαστική βλάστηση από φτέρες, ορτανσίες και άλλα φυτά
  • Επίσκεψη στην πηγή Poça Dona Beija, μια φυσική θερμή πηγή με νερό σταθερά στους 30οC και ένα ελαφρύ χρώμα «σκουριάς». 
  • Τοπικοί ξεναγοί επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.

Highlights

  • Γνωρίστε τις ιστορικές πρωτεύουσες της Μαδέρας και των Αζορών, Φουντσάλ και Πόντε Ντελγκάδα, που χτίστηκαν τον 15ο και τον 16ο αιώνα αντίστοιχα
  • Απολαύστε τους ολάνθιστους ηφαιστειακούς κήπους που μοιάζουν με ζωντανά μουσεία της φύσης και του αποικιακού πολιτισμού
  • Εξερευνήστε τις απίστευτες λίμνες Φόγκο, Φούρνας και Σέτε Σιδάδες, μέσα στους καταπράσινους κρατήρες των ηφαιστείων
  • Απολαύστε κρασί & τσάι  σε ιστορικά δοκιμαστήρια στις Αζόρες και στη Μαδέρα
  • Επισκεφτείτε τις Πηγές της Νεότητας, με τα ιαματικά νερά στους 30ο C, μέσα στην καταπράσινη ηφαιστειακή φύση στις Αζόρες
  • Γνωρίστε όλη την αποικιακή ιστορία της Πορτογαλίας, στη μεγαλειώδη συλλογή πλακιδίων, που κοσμούν τα μονοπάτια στους Τροπικούς Κήπους της Φουντσάλ
  • Απολαύστε με βαρκάδα τον συγκλονιστικό χορό των δελφινιών και των φαλαινών, μέσα στο προστατευόμενο θαλάσσιο πάρκο του Ατλαντικού
  • Θαυμάστε την Άνγκρα ντο Εροΐσμου, πρωτεύουσα του νησιού Τερσέιρα, που έχει χαρακτηριστεί ολόκληρη Μνημείο της UNESCO από το 1983
  • Μπείτε στις «ονειρικές» σπηλιές Αλγκάρ ντο Καρβάο στο νησί Τερσέιρα των Αζορών

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Μόνο στο Versus σπάνιες πτήσεις για Φουντσάλ (Μαδέρα) και επιστροφή από Ποντα Ντελγκάδα (Αζόρες)
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* sup. Με συνολικά 4 διανυκτερεύσεις στη Μαδέρα και 5 διανυκτερεύσεις στις Αζόρες (3 στο νησί Σάο Μιγκέλ και 2 στο νησί Τερσέιρα)
  • Εκδρομή με πλοιάριο για να παρατηρήσουμε τον χορό των δελφινιών και των φαλαινών στον Ατλαντικό. Το ταξίδι πραγματοποιείται στην καλύτερη περίοδο για παρατήρηση φαλαινών στις Αζόρες

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

03/07, 07/08, 14/08, 21/08



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Μαδέρα - Αζόρες, με τα νησιά Σάο Μιγκέλ και Τερσέιρα & winetasting και παρατήρηση φαλαινών | Καλοκαίρι 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info