fb

Πόρτο - Βόρεια Πορτογαλία - Γαλικία, στο πορτογαλικό μονοπάτι προς το Σαντιάγο, πτήσεις από και προς Πόρτο με Aegean | Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2024

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 749€

Ταυτότητα ταξιδιού

Θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας από την πόλη του Πόρτο, το μηδενικό χιλιόμετρο του Πορτογαλικού Δρόμου. Η αήττητη πόλη, πρωτεύουσα της Βόρειας Πορτογαλίας, θα είναι το λιμάνι αυτού του ταξιδιού. Γνωστό παγκοσμίως για το κρασί του, το Πόρτο μαγεύει τους επισκέπτες του με το υπέροχο ιστορικό του κέντρο, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Από εδώ θα ξεκινήσουμε ένα ταξίδι στο χρόνο που θα μας οδηγήσει στο Μίνιο: το λίκνο του πορτογαλικού έθνους.

Η βορειοδυτική περιοχή της Πορτογαλίας κρύβει πραγματικούς θησαυρούς, η Μπράγκα, το Γκιμαράες, η Πόντε ντε Λίμα, η Βαλένσα, η Βιάνα ντο Καστέλο είναι ζωντανά παραδείγματα του πλούτου της χώρας.

Διασχίζοντας τον ποταμό Minho, αυτή τη γραμμή που χωρίζει και ενώνει τις δύο χώρες, θα αφήσουμε πίσω μας την άμμο της Πορτογαλίας και θα εισέλθουμε στα εδάφη της Γαλικίας. Η ένωση των βουνών με τους ποταμούς Rías (Rías Bajas) καθιστά το τοπίο της Γαλικίας ένα πραγματικό αριστούργημα της Φύσης.

Θα συνεχίσουμε τον προορισμό μας προς το Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της Γαλικίας, με αποκορύφωμα του ταξιδιού μας την επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης και τον καθεδρικό της ναό. Το ταξίδι μας θα συνεχιστεί προς το ακρωτήριο Φινιστέρρε, το "τέλος της γης", ένα υποχρεωτικό σημείο διέλευσης στο Camino. Σύμφωνα με την παράδοση, οι μπότες που χρησιμοποιούνται στο προσκύνημα πρέπει να καούν εδώ, συμβολικά, καίγοντας έτσι τις κακές συνήθειες του παρελθόντος και ξεκινώντας μια νέα ζωή.

Ακόμα στη Γαλικία, θα περάσουμε από το λιμάνι του Βίγο, το σημαντικότερο εμπορικό λιμάνι της Δυτικής Ισπανίας, γνωστό για τα φρέσκα θαλασσινά του και τα Rias του. Με μια καρδιά γεμάτη όμορφες αναμνήσεις, θα επιστρέψουμε στο Πόρτο, όπου τ όπου ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια.

Ελάτε μαζί μας και κάντε το Camiño!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το δικό μας μονοπάτι προς το Σαντιάγο ξεκινάει φυσικά από το μηδενικό χιλιόμετρο του Πορτογαλικού Δρόμου, το Πόρτο. Από θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το μαργαριτάρι του ποταμου Tamega, την πόλη Αμαράντε, το ιστορικό Λαμέγκο, και αφού έχουμε διασχίσει τον θεωρούμενο ως τον πιο όμορφο δρόμο της Ευρώπης, τον Nacional 222, φτάνουμε στο  Πινχάο. Επισκεπτόμαστε επίσης τις πόλεις Μπραγκά και Γκιμαράες που χρονολογούνται από την ίδρυση του Πορτογαλικού Έθνους, καθώς και το παλαιότερο χωριό της Πορτογαλίας, το Πόντε ντε Λίμα.

Στη συνέχεια φτάνουμε στη πρωτεύσουσα της Γαλικίας, στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, όπου διανυκτερεύουμε και εκδράμουμε στο δυτικότερο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, Ακρωτήριο Φινιστέρρε. Από το Σαντιάγο επισκεπτόμαστε το σημαντικότερο λιμάνι της Γαλικίας, το Βίγο, την πόλη-φρούριο Βαλένσα και τη γη των πλοηγών, Καμίνια. Τέλος, λίγο πριν επιστρέψουμε στο Πόρτο γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες, επισκεπτόμαστε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της βόρειας Πορτογαλίας, τη Βιάνα ντο Καστέλο.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Ένα πλούσιο πρόγραμμα για να αφήσουμε τις δικές μας «πατημασιές» στο Πορτογαλικό Δρόμο. Από τη Βόρεια Πορτογαλία έως τη Γαλικία, ξεκινώντας από το Πόρτο με τελικό προορισμό μας το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, επισκεπτόμαστε πόλεις – διαμάντια με μεγάλη ιστορική σημασία.    

 

Ειδικότερα:

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς και από Πόρτο.  
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Πόρτο και δυο (2) στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, για να τις γνωρίσουμε σε βάθος και να επισκεφτούμε με άνεση τις γειτονικές πόλεις-μνημεία.
  • Μόνο στο Versus το ξενοδοχείο Porto Palacio 5* ή το Crowne Plaza Porto 5* στο Πόρτο.
  • Πηγαίνουμε στην προστατευόμενη περιοχή Μίνιο με τις μεσαιωνικές πόλεις-κοσμήματα και τους ιστορικούς αμπελώνες.
  • Επίσκεψη στο μαργαριτάρι του ποταμού Tâmega, στη πανέμορφη Αμαράντε, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Σάο Γκονσάλο και τη μεσαιωνική γέφυρα.
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό Ντούρο, για να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα της πόλης του Πόρτο.
  • Επίσκεψη σε αγρόκτημα παραγωγής κρασιού Port Wine στο Λαμέγκο.
  • Εκδρομή στις ιστορικές πόλεις Μπράγκα, την πορτογαλική Ρώμη, Γκιμαράες, με το ιστορικό της κέντρο να προστατεύεται από την UNESCO και την Πόντε ντε Λίμα, ένα υποχρεωτικό σημείο διέλευσης στον Δρόμο του Αγίου Ιακώβου.
  • Εκδρομή στο δυτικότερο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, όπως θεωρείται, το Ακρωτήριο Φινιστέρρε.
  • Περιήγηση στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, για να δούμε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, ο οποίος είναι από τους ελάχιστους ναούς παγκοσμίως που είναι χτισμένοι πάνω σε τάφο Αγίου!
  • Επίσκεψη σε σημαντικές πόλεις της Γαλικίας: Βίγο, Βαλένσα, Καμίνια.
  • Θα ανέβουμε στο λόφο Santa Luzia, στη Βιάνα ντο Κοστέλο, για να απολαύσουμε την πιο την πιο εκπληκτική θέα του ταξιδιού μας!
  • Εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός.
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΟΡΤΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Πόρτο. Άφιξη στον πορτογαλικό βορρά. Το Πόρτο είναι η πιο δυναμική οικονομικά μητρόπολη της χώρας. Παγκοσμίως φημισμένο για τα περίφημα κρασιά του, την κοιλάδα του ποταμού Ντούρο, την μοναδική αρχιτεκτονική και τα μνημεία της, το Πόρτο είναι μία υπέροχη πόλη, ένα ανοικτό υπαίθριο μουσείο.

 Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ (περιήγηση, κρουαζιέρα στον ποταμό Δούρο)

Σήμερα αφιερώνουμε την ημέρα μας για να γνωρίσουμε το Πόρτο Η πρωτεύουσα της βόρειας Πορτογαλίας και δεύτερη πόλη της χώρας διαθέτει ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ιστορικά κέντρα της Πορτογαλίας, ο αρχιτεκτονικός και πολιτιστικός της πλούτος είναι ο καθρέφτης του ένδοξου παρελθόντος της, που συνδέεται στενά με το εμπόριο του περίφημου κρασιού Port. Κατά τη διάρκεια της (πανοραμικής) επίσκεψής μας θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα αυτής της πόλης που αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO: τον Πύργο Clérigos, το ορόσημο της πόλης, την Avenida dos Aliados, την Praça da República, τον σταθμό São Bento, τον Καθεδρικό Ναό. Για να νιώσουμε το ρυθμό της πόλης, θα σταματήσουμε στη Rua de Santa Catarina, τη σημαντικότερη εμπορική αρτηρία της πόλης. Θα κατευθυνθούμε προς το ιστορικό λιμάνι της πόλης, τη Ribeira. Στη συνέχεια θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να κάνουμε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Ντούρο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα της πόλης, που μόνο ο ποταμός Ντούρο προσφέρει. Στη συνέχεις, για να ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας στην Cidade Invicta, θα επισκεφθούμε τα δύο πιο εμβληματικά μνημεία της πόλης: το Palácio da Bolsa και την εκκλησία του Σάο Φρανσίσκο. Γεμάτοι όμορφες εικόνες, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ – ΑΜΑΡΑΝΤΕ – ΛΑΜΕΓΚΟ – ΠΙΝΧΑΟ – ΠΟΡΤΟ

Πρωινό και αναχώρηση με κατεύθυνση προς το Ντούρο, μια ορεινή περιοχή στη βορειοδυτική Πορτογαλία. Ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Πορτογαλίας χάραξε στο βράχο ένα από τα πιο όμορφα αριστουργήματα της φύσης: την κοιλάδα του Ντούρο. Το Ντούρο ήταν η πρώτη προστατευόμενη αμπελουργική περιοχή στον

κόσμο, το 1756. Τα 2,5 εκατομμύρια στέμματα παράγουν δύο από τα πιο γνωστά πορτογαλικά κρασιά, το κρασί Port και το κρασί Douro.

Η πρώτη μας στάση θα είναι το μαργαριτάρι του ποταμού Tâmega, η πόλη Αμαράντε (Amarante). Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την εκκλησία του Σάο Γκονσάλο και τη μεσαιωνική γέφυρα.

Διασχίζοντας το προστατευόμενο τοπίο της κοιλάδας του Ντούρο, θα φτάσουμε στην ιστορική πρωτεύουσα της περιοχής παραγωγής κρασιού Port, το Λαμέγκο (Lamego). Πόλη που ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους και τόπος όπου αποθεώθηκε ο Dom Afonso Henriques, ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας. Θα επισκεφθούμε το ιερό της Senhora dos Remédios, με τη μνημειώδη σκάλα που οδηγεί στο ιερό, με 686 σκαλοπάτια. Στο κέντρο της πόλης θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, που χρονολογείται από το 1129, καθώς και ένα αγρόκτημα παραγωγής κρασιού Port Wine.

Έχοντας διασχίσει τον θεωρούμενο ως τον πιο όμορφο δρόμο της Ευρώπης, τον Nacional 222, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς το  Πινχάο (Pinhão), ένα από τα ποτάμια – λιμάνια από όπου το νέκταρ της περιοχής αναχωρεί προς το Πόρτο για να πουληθεί σε όλο τον κόσμο. Τέλος, θα κάνουμε μια σύντομη στάση για να απολαύσουμε τις όμορφες κεραμικές πλάκες που παραπέμπουν στην ιστορία της περιοχής και την παραγωγή κρασιού.

Επιστροφή στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΜΠΡΑΓΚΑ – ΠΟΝΤΕ ΝΤΕ ΛΙΜΑ – ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ

Σήμερα θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας προς το Σαντιάγο, διασχίζοντας το Jardim de Portugal: το Μίνιο (Minho). Η βορειοδυτική περιοχή της χώρας είναι γνωστή για την πλούσια αρχιτεκτονική της κληρονομιά, τις μακραίωνες παραδόσεις της, αλλά και για το περίφημο κρασί Vinho Verde.

Η κοιτίδα του πορτογαλικού έθνους, η πόλη Γκιμαράες, θα είναι η πρώτη μας στάση. Θα επισκεφθούμε (πανοραμικά) το Κάστρο, την εκκλησία του Σάο Μιγκέλ και το Δουκικό Παλάτι. Στο δρόμο προς την Praça da Senhora da Oliveira, την καρδιά της πόλης, θα εξερευνήσουμε το ιστορικό της κέντρο, που προστατεύεται από την UNESCO.

Βορειότερα, θα βρούμε την πορτογαλική Ρώμη, την πόλη της Μπράγκα. Η θρησκευτική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας είναι επίσης η σημαντικότερη του Μίνιο. Η πόλη των Αρχιεπισκόπων λέει ότι διαθέτει 365 εκκλησίες, μία για κάθε ημέρα του έτους. Δεν θα έχουμε χρόνο να τις επισκεφτούμε όλες, μία είναι υποχρεωτική: το ιερό Bom Jesus do Monte. Το σπουδαιότερο δείγμα πορτογαλικού μπαρόκ, το μνημείο αυτό κατατάχθηκε ως μνημείο

παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO το 2019. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να σταματήσουμε στο ιστορικό κέντρο, περνώντας από τον Καθεδρικό Ναό, το Jardim de Santa Barbara, το σπίτι της Κοΐμπρα, την Εκκλησία της Santa Cruz, το Hospital de São Marcos.

Κατευθυνόμενοι προς τον τελικό μας προορισμό, θα περάσουμε μέσα από το παλαιότερο χωριό της Πορτογαλίας: Πόντε ντε Λίμα. Υποχρεωτικό σημείο διέλευσης στον Δρόμο του Αγίου Ιακώβου (Camino de Santiago). Η γέφυρα, η οποία έδωσε το όνομά της σε αυτή την ευγενή γη, αποκτούσε πάντα μια σπουδαιότητα μεγάλης σημασίας σε όλο τη περιοχή Άλτο Μίνιο, καθώς ήταν το μόνο ασφαλές πέρασμα πάνω από τον ποταμό Λίμα, στο σύνολό του, μέχρι το τέλος του Μεσαίωνα. Το αρχικό μέρος της είχε κατασκευαστεί από τους Ρωμαίους, από το οποίο ένα σημαντικό τμήμα παραμένει ακόμη στη δεξιά όχθη του Λίμα. Αναφέρεται σε πολλά δρομολόγια, οδηγούς και παλιούς χάρτες, η Πόντε ντε Λίμα αποτελεί σημείο διέλευσης για χιλιάδες προσκυνητές που κατευθύνονται προς το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, οι οποίοι τη διασχίζουν ακόμη και σήμερα για τον ίδιο σκοπό.

Διασχίζοντας τον ποταμό Μίνιο, θα αφήσουμε την Πορτογαλία και θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς τη Γαλικία. Το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα θα είναι ο επόμενος σταθμός μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ: περιήγηση & εκδρομή στο ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΦΙΝΙΣΤΕΡΡΕ

Στη σημερινή βόλτα μας στο Σαντιάγο θα δούμε την κεντρική Πλατεία Ομπραδόιρο με το αναγεννησιακό ανάκτορο Ραχόι, του 1766, στο οποίο σήμερα κατοικεί ο Πρόεδρος της Γαλικίας. Στην ίδια πλατεία βρίσκεται και ο καθεδρικός Σαντιάγο ντε Κομποστέλα (9ος αι.),  από τους ελάχιστους ναούς παγκοσμίως που είναι χτισμένοι πάνω σε τάφο Αγίου. Θα δούμε επίσης τον ναό Σάντα Μαρία ντο Σαρ του 12ου αιώνα. και το μπαρόκ Αβαείο Σαν Μαρτίν Πινάριο του 16ου αιώνα. Στη βόλτα μας θα περάσουμε και από το Πανεπιστήμιο, το οποίο με την ευλογία του Πάπα Ιούλιου Β’ άρχισε να λειτουργεί το 1504. Μετά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, καφέ ή γεύμα αλλά και για να επισκεφτούμε κάποιο από τα ωραία μουσεία της πόλης, όπως το Μοντέρνας Τέχνης ή την Ακαδημία της Μουσικής.

Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για μία εκδρομή στο Ακρωτήριο Φινιστέρρε που θεωρείται το δυτικότερο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου. Η ονομασία του είναι ρωμαϊκή και σημαίνει το Τέλος της Γης. Η διαδρομή μας, κατά μήκος του Ατλαντικού, μέχρι το ακρωτήριο θα είναι πολύ εντυπωσιακή. Θα περάσουμε από την Κόστα ντε Μόρτε (Ακτή του Θανάτου) μέσα από απόκρημνους βράχους, απότομες χαράδρες γκρεμούς και πλαγιές που κόβουν την ανάσα. Επιστροφή στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ – ΒΙΓΟ – ΒΑΛΕΝΣΑ – ΚΑΜΙΝΙΑ – ΒΙΑΝΑ ΝΤΟ ΚΟΣΤΕΛΟ – ΠΟΡΤΟ – Πτήση Επιστροφής

Επιστρέφοντας στο Πόρτο, θα αφήσουμε το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα και θα περάσουμε από το σημαντικότερο λιμάνι της Γαλικίας: Βίγο. Θαλασσινό λιμάνι, το κυριότερο αλιευτικό λιμάνι της Ευρώπης. Επιστρέφοντας στο Πόρτο θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια σύντομη στάση στην πόλη-φρούριο Βαλένσα (Valença). Σημείο διέλευσης στο Camino, η Βαλένσα παρακολουθεί τα βόρεια σύνορα της Πορτογαλίας από την ίδρυσή της. Ακολουθώντας την πορεία του ποταμού Μίνιο μέχρι τις εκβολές του, θα κατευθυνθούμε δυτικά, όπου θα κάνουμε την επόμενη στάση μας: Καμίνια (Caminha), γη των πλοηγών, μια μικρή πόλη με τεράστια αρχιτεκτονική κληρονομιά και πλούσια σε παραδόσεις.

Με τον Ατλαντικό στον ορίζοντά μας, θα συναντήσουμε στο δρόμο μας την πόλη Βιάνα ντο Καστέλο (Viana do Castelo), μια από τις πιο όμορφες πόλεις της βόρειας Πορτογαλίας. Η συμμετοχή της στις πορτογαλικές ανακαλύψεις, τα ναυπηγεία της, η παράδοση της αλιείας μπακαλιάρου, είναι αποκαλυπτικά της ιστορικής σύνδεσής της με τη θάλασσα. Από την κορυφή του λόφου Santa Luzia θα έχουμε την πιο εκπληκτική θέα του ταξιδιού μας: η πόλη, οι εκβολές του ποταμού Λίμα και η βόρεια ακτή της Πορτογαλίας στα πόδια μας. Περπατώντας σε μερικούς από τους δρόμους του ιστορικού κέντρου, θα φτάσουμε στην Praça da República, την καρδιά της πόλης. Γύρω της θα συναντήσουμε τα πιο εμβληματικά κτίρια της πόλης, όπως ο Καθεδρικός Ναός, το Δημαρχείο και η Misericórdia.

Από τη Βιάνα ντο Καστέλο θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς την πόλη από όπου ξεκινήσαμε το ταξίδι μας, το Πόρτο, με τις καρδιές μας γεμάτες, είναι ώρα να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη βραδινή πτήση επιστροφής μας.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 749 € 380 €
Twin Room 749 € 380 €
Triple Room 749 € 380 €
Single Room 1109 € 380 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 749 € 380 €
Twin Room 749 € 380 €
Triple Room 749 € 380 €
Single Room 1109 € 380 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 749 € 380 €
Twin Room 749 € 380 €
Triple Room 749 € 380 €
Single Room 1109 € 380 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 749 € 380 €
Twin Room 749 € 380 €
Triple Room 749 € 380 €
Single Room 1109 € 380 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 769 € 380 €
Twin Room 769 € 380 €
Triple Room 769 € 380 €
Single Room 1129 € 380 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 749 € 380 €
Twin Room 749 € 380 €
Triple Room 749 € 380 €
Single Room 1109 € 380 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 380 €
Twin Room 899 € 380 €
Triple Room 899 € 380 €
Single Room 1259 € 380 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 380 €
Twin Room 899 € 380 €
Triple Room 899 € 380 €
Single Room 1259 € 380 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 380 €
Twin Room 899 € 380 €
Triple Room 899 € 380 €
Single Room 1259 € 380 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 380 €
Twin Room 899 € 380 €
Triple Room 899 € 380 €
Single Room 1259 € 380 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 919 € 380 €
Twin Room 919 € 380 €
Triple Room 919 € 380 €
Single Room 1279 € 380 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 380 €
Twin Room 899 € 380 €
Triple Room 899 € 380 €
Single Room 1259 € 380 €

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1329 € 0 €
Twin Room 1329 € 0 €
Triple Room 1329 € 0 €
Single Room 1689 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1329 € 0 €
Twin Room 1329 € 0 €
Triple Room 1329 € 0 €
Single Room 1689 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1329 € 0 €
Twin Room 1329 € 0 €
Triple Room 1329 € 0 €
Single Room 1689 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1329 € 0 €
Twin Room 1329 € 0 €
Triple Room 1329 € 0 €
Single Room 1689 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1349 € 0 €
Twin Room 1349 € 0 €
Triple Room 1349 € 0 €
Single Room 1709 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1329 € 0 €
Twin Room 1329 € 0 €
Triple Room 1329 € 0 €
Single Room 1689 € 0 €

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 724

11/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΟΡΤΟ

21:30

23:40

A3 725

17/07/2024

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:20

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 724

18/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΟΡΤΟ

21:30

23:40

A3 725

24/07/2024

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:20

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 724

25/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΟΡΤΟ

21:30

23:40

A3 725

31/07/2024

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:20

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 724

01/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΟΡΤΟ

21:30

23:40

A3 725

07/08/2024

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:20

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 724

08/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΟΡΤΟ

21:30

23:40

A3 725

14/08/2024

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:20

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 724

22/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΟΡΤΟ

21:30

23:40

A3 725

28/08/2024

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:20

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 724

05/09/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΟΡΤΟ

21:30

23:40

A3 725

11/09/2024

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:20

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 724

12/09/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΟΡΤΟ

21:30

23:40

A3 725

18/09/2024

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:20

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία 4* και 5*.
  • Πρωινό.
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Με εκδρομή στη Σίντρα και στο Κασκάις ΕΝΤΟΣ της τιμής (και όχι προαιρετική, όπως σε άλλα προγράμματα).
  • Με τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο.
  • Μόνο στο Versus εξειδικευμένος αρχηγός στην Πορτογαλία.
  • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
  • Ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού.
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
  • Ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού.
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα €400.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται δυο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Ένα πλούσιο πρόγραμμα για να αφήσουμε τις δικές μας «πατημασιές» στο Πορτογαλικό Δρόμο. Από τη Βόρεια Πορτογαλία έως τη Γαλικία, ξεκινώντας από το Πόρτο με τελικό προορισμό μας το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, επισκεπτόμαστε πόλεις – διαμάντια με μεγάλη ιστορική σημασία.    

 

Ειδικότερα:

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς και από Πόρτο.  
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Πόρτο και δυο (2) στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, για να τις γνωρίσουμε σε βάθος και να επισκεφτούμε με άνεση τις γειτονικές πόλεις-μνημεία.
  • Μόνο στο Versus το ξενοδοχείο Porto Palacio 5* ή το Crowne Plaza Porto 5* στο Πόρτο.
  • Πηγαίνουμε στην προστατευόμενη περιοχή Μίνιο με τις μεσαιωνικές πόλεις-κοσμήματα και τους ιστορικούς αμπελώνες.
  • Επίσκεψη στο μαργαριτάρι του ποταμού Tâmega, στη πανέμορφη Αμαράντε, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Σάο Γκονσάλο και τη μεσαιωνική γέφυρα.
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό Ντούρο, για να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα της πόλης του Πόρτο.
  • Επίσκεψη σε αγρόκτημα παραγωγής κρασιού Port Wine στο Λαμέγκο.
  • Εκδρομή στις ιστορικές πόλεις Μπράγκα, την πορτογαλική Ρώμη, Γκιμαράες, με το ιστορικό της κέντρο να προστατεύεται από την UNESCO και την Πόντε ντε Λίμα, ένα υποχρεωτικό σημείο διέλευσης στον Δρόμο του Αγίου Ιακώβου.
  • Εκδρομή στο δυτικότερο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, όπως θεωρείται, το Ακρωτήριο Φινιστέρρε.
  • Περιήγηση στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, για να δούμε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, ο οποίος είναι από τους ελάχιστους ναούς παγκοσμίως που είναι χτισμένοι πάνω σε τάφο Αγίου!
  • Επίσκεψη σε σημαντικές πόλεις της Γαλικίας: Βίγο, Βαλένσα, Καμίνια.
  • Θα ανέβουμε στο λόφο Santa Luzia, στη Βιάνα ντο Κοστέλο, για να απολαύσουμε την πιο την πιο εκπληκτική θέα του ταξιδιού μας!
  • Εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός.
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

Highlights

  • Θέαση των καμπαναριών του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα από τον Λόφο της Χαράς, το θέαμα αυτό αντίκριζαν οι προσκυνητές του Μεσαίωνα… στον δρόμο για το μοναστήρι.
  • Επίσκεψη στο Ακρωτήριο Φινιστέρρε, το Τέλος του Κόσμου, κατά τη ρωμαϊκή ονομασία. Είναι το δυτικότερο άκρο της Ισπανίας στον Ατλαντικό.
  • Περπάτημα στον προσκυνηματικό δρόμο του 9ου αιώνα στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα.
  • Γνωρίστε τη πρωτεύουσα της Βόρειας Πορτογαλίας, το μαγευτικό Πόρτο.
  • Περιήγηση στο μαργαριτάρι του ποταμού Tamega, στη κουκλίστικη πόλη Αμαράντε.
  • Επίσκεψη σε αγρόκτημα παραγωγής κρασιού Port Wine, στη πόλη που ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους, στο Λαμέγκο.
  • Εκδρομή στην προστατευόμενη περιοχή Μίνιο με τις μεσαιωνικές πόλεις-κοσμήματα και τους ιστορικούς αμπελώνες.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς και από Πόρτο.  
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Πόρτο και δυο (2) στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό Ντούρο, για να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα της πόλης του Πόρτο.

Περίοδοι

  • Μάιος - Ιούνιος 2024
  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

11/07, 18/07, 25/07, 01/08, 08/08, 22/08



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Πόρτο - Βόρεια Πορτογαλία - Γαλικία, στο πορτογαλικό μονοπάτι προς το Σαντιάγο, πτήσεις από και προς Πόρτο με Aegean | Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info