fb

Η Κεντρική Αμερική σε βάθος - Κόστα Ρίκα – Παναμάς – Νικαράγουα – Ελ Σαλβαδόρ | 10.08.2024

Διάρκεια: 18 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4390€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η καρδιά της Κεντρικής Αμερικής είναι ένα αριστούργημα της φύσης αλλά και της υψηλής παγκόσμιας μηχανικής. Οι τέσσερις χώρες που επισκεπτόμαστε και εξερευνούμε απ’ άκρη σ’ άκρη, το Ελ Σαλβαδόρ, η Κόστα Ρίκα, η Νικαράγουα και ο Παναμάς, διαφέρουν πολύ από τις άλλες της Λατινικής Αμερικής. Είναι πάρα πολύ ασφαλείς, πάρα πολύ πλούσιες, με υψηλό επίπεδο ζωής, αλλά και με φυσικά τοπία απαράμιλλης ομορφιάς. Εμείς τις εξερευνούμε πλήρως μέσα από ένα φαντασμαγορικό οδοιπορικό, που αρχίζει από την εντυπωσιακή πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ, στη «γη των ηφαιστείων», και καταλήγει στην ολοζώντανη Πόλη του Παναμά.

Ενδιαμέσως, επισκεπτόμαστε και διανυκτερεύουμε σε απίθανα προστατευόμενα εθνικά πάρκα, απάτητες ζούγκλες και ηφαιστειακούς εθνικούς δρυμούς. Θα επισκεφτούμε τον οικισμό των Ινδιάνων Εμπερά, θα μείνουμε στο τροπικό και ανέγγιχτο Αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο, θα μαγευτούμε από την καταπράσινη ζούγκλα Τορτουγκέρο με τις θαλάσσιες και ποταμίσιες χελώνες, θα θαυμάσουμε το εθνικό πάρκο του ηφαιστείου Αρενάλ και το κέντρο χειροτεχνίας Σάρτσι, με τα περίτεχνα ζωγραφισμένα καρότσια βοδιών. Εξερευνούμε το Εθνικό Πάρκο Σέρο Βέρντε και τον αρχαιολογικό χώρο των Μάγιας «Τζόγια ντε Σερέν» στο Ελ Σαλβαδόρ, και φυσικά ζούμε την εμπειρία της επίσκεψης στο ενεργό στρωματοηφαίστειο Ποάς στην Κόστα Ρίκα.

Πρόκειται για ένα ταξίδι-υπερθέαμα, καλά σχεδιασμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, που είναι σίγουρο ότι θα σας μείνει αξέχαστο για μια ζωή!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από το Ελ Σαλβαδόρ, όπου θα θαυμάσουμε τον εξαιρετικά σημαντικό αρχαιολογικό χώρο των Μάγιας, Τζόγια ντε Σερέν, αλλά και το Εθνικό Πάρκο Σέρο Βέρντε, με τη συγκλονιστική Λίμνη Κοατεπέκ και το ηφαίστειο Ιζάλκο. Από εκεί περνάμε στη Νικαράγουα με πρώτο μας σταθμό την πανέμορφη Λεόν και έπειτα τη Γρανάδα. Θα απολαύσουμε κρουαζιέρα στη Λίμνη Νικαράγουα, τη μεγαλύτερη της Κεντρικής Αμερικής, και θα εκδράμουμε στο φυσικό καταφύγιο Τσάκο Βέρντε στο νησί Ομετέπε και το ηφαίστειο Μασάγια, με τα μαγευτικά φυσικά τοπία και την πλούσια βιοποικιλότητα. Επόμενος σταθμός μας θα είναι το Ηφαιστειακό Πάρκο Αρενάλ που περιλαμβάνει και αυτό μία μεγάλη ζούγκλα με εναέρις γέφυρες και θερμές πηγές. Σειρά έχει, μέσω Σάρτσι, η πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, Σαν Χοσέ, όπου θα ζήσουμε την αξέχαστη εμπειρία επίσκεψης στον κρατήρα του ενεργού Ηφαιστείου Ποάς, και θα δοκιμάσουμε τον περίφημο καφέ της Κόστα Ρίκα σε τοπική φυτεία. Έπειτα, ακολουθούμε μια εντυπωσιακή διαδρομή μέσα από φυτείες καφέ και μπανάνας και άφιξη στην προστατευόμενη ζούγκλα Τορτουγκέρο με τις θαλάσσιες και ποταμίσιες χελώνες. Μετά διασχίζουμε τα σύνορα για Παναμά, και θα πάμε στο τροπικό Αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο, το οποίο και θα εξερευνήσουμε απολαμβάνοντας την κρουαζιέρα μας. Επιστρέφοντας στην ηπειρωτική Κεντρική Αμερική ακολουθεί η όμορφη και πολύ ζωντανή Πόλη του Παναμά και φυσικά η εντυπωσιακή Διώρυγα του Παναμά. Το ταξίδι μας θα ολοκληρωθεί, με το Εθνικό Πάρκο Τσάγρες όπου θα μας ξεναγήσουν οι Ινδιάνοι Εμπερά με τα παραδοσιακά κανό τους. Κάπως έτσι φτάνει στο τέλος του ένα ταξίδι που πραγματικά τα έχει όλα!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ένα σπάνιο εξερευνητικό οδοιπορικό του Versus στην Κεντρική Αμερική, σε τέσσερις χώρες με πολύ πλούσια εναλλασσόμενη τροπική φύση, μεγάλη παράδοση στην κουλτούρα των ιθαγενών, πανέμορφες αποικιακές πόλεις και γραφικά χωριουδάκια, απέραντες φυτείες ανανά, καφέ και μπανάνας, ηφαίστεια και σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους των Μάγιας. Αλλά και με μοναδικά επιτεύγματα της παγκόσμιας μηχανικής, όπως είναι η Διώρυγα του Παναμά. Με ειδυλλιακές διανυκτερεύσεις μέσα σε προστατευόμενα εθνικά πάρκα και στα απίθανα, ανέπαφα τροπικά νησιά Μπόκας ντελ Τόρο – μια αποκλειστική καινοτομία του Versus Travel.

 

Ειδικότερα:

  • Τέλειες πτήσεις με άφιξη αυθημερόν στο Σαν Σαλβαδόρ, χωρίς διανυκτερεύσεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
  • Περιήγηση στην παλιά πόλη του Σαν Σαλβαδόρ με τα μεγαλοπρεπή κτίρια.
  • Ξενάγηση στον εξαιρετικά σημαντικό αρχαιολογικό χώρο των Μάγιας, Τζόγια ντε Σερέν, τη γνωστή και ως «Πομπηία της Αμερικής», που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1993.
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Σέρο Βέρντε, με τη συγκλονιστική Λίμνη Κοατεπέκ και το ηφαίστειο Ιζάλκο.
  • Διασυνοριακό πέρασμα με πλοίο μέσω θαλάσσης από το Σαν Σαλβαδόρ στη Νικαράγουα, γιατί οι εμπειρίες του Versus δεν σταματούν ποτέ!
  • Ξενάγηση και διανυκτέρευση στη Λεόν, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Νικαράγουας, για να περάσουμε ακόμα περισσότερο χρόνο στην εντυπωσιακή αυτή χώρα.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην εκπληκτική Γρανάδα (και όχι ημερήσια εκδρομή από Μανάγκουα).
  • Κρουαζιέρα στην πανέμορφη λίμνη Νικαράγουα, τη μεγαλύτερη της Κεντρικής Αμερικής.
  • Εξορμήσεις σε δύο από τα σημαντικότερα ενεργά ηφαίστεια της Κεντρικής Αμερικής, το Αρενάλ στην Κόστα Ρίκα και το Μασάγια στη Νικαράγουα.
  • Εκτεταμένη Κόστα Ρίκα και όχι «επιδερμική» επίσκεψη για μείωση κόστους, στην πιο εντυπωσιακή από τις χώρες που επισκεπτόμαστε. Μπορεί να είναι η πιο ακριβή από τις τέσσερις, αλλά εμείς της δίνουμε τον χρόνο που της αξίζει.
  • Εξερεύνηση της εύφορης ηφαιστειακής φύσης των τροπικών στο Εθνικό Πάρκο Αρενάλ, μπάνιο σε θερμές πηγές και παρατήρηση της ζωής στη ζούγκλα από τις εναέριες γέφυρες.
  • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο του Ηφαιστείου Ποάς, όπου θα δούμε τη Θερμή Λίμνη στον ενεργό κρατήρα.
  • Περιήγηση στην πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, Σαν Χοσέ, με την μπελ επόκ και την… υπερσύγχρονη αρχιτεκτονική.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις μέσα στο Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο στην Κόστα Ρίκα, ένα από τα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη, όπου εξερευνούμε τη σπάνια ζούγκλα με κανό.
  • Πρόκειται για μια πλήρη εξερεύνηση, με τμηματικές διανυκτερεύσεις σε συγκλονιστικά σημεία και εθνικά πάρκα (αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο, ζούγκλα Τορτουγκέρο, ζούγκλα Σαραπίκι). Περνάμε οδικώς από τον Παναμά στην Κόστα Ρίκα και εξερευνούμε. Δεν αναλώνουμε το ταξίδι σε πόλεις με ελεύθερες ημέρες ή ανούσιες εκδρομές. ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΣΥΚΓΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις και εξερεύνηση (κρουαζιέρα), στο τροπικό αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο. Έναν άγνωστο παράδεισο, που πρώτο το Versus, πρότεινε στους Έλληνες ταξιδιώτες. Εκεί θα δούμε ερημικές, παραμυθένιες παραλίες, παρθένα δάση και μικρά, απομονωμένα χωριά, διάσπαρτα σε όλα τα νησιά, όπου ζουν ακόμα οι ιθαγενείς Νγκομπέ, Νάσο και Μπρίμπρι .
  • Επισκεπτόμαστε την Παλιά Πόλη του Παναμά, με την απίθανη αποικιακή αρχιτεκτονική και την ολοζώντανη ατμόσφαιρα.
  • Ολοήμερη εκδρομή στους οικισμούς των Ινδιάνων Εμπερά, στους οποίους μας μεταφέρουν οι ίδιοι με τα παραδοσιακά κανό τους, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Τσάγρες, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά τον τρόπο ζωής και τα έθιμά τους.
  • Στην απίστευτη Διώρυγα του Παναμά επιλέγουμε το παρατηρητήριο Μιραφλόρες, για να δούμε πώς ανεβοκατεβαίνουν τα πλοία, σε διάφορα υψόμετρα, μέσα σε ειδικές δεξαμενές που γεμίζουν με νερό.
  • Πλήρης διατροφή στη ζούγκλα Τορτουγκέρο. Ένα μεσημεριανό γεύμα στα νησάκια Μπόκας ντελ Τόρο, επειδή υπάρχουν πολλές επιλογές για παραδοσιακό δείπνο σε εξωτικά εστιατόρια δίπλα στα θάλασσα. Ημιδιατροφή στο υπόλοιπο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος και πολύ καλά καταρτισμένος Έλληνας αρχηγός από την Αθήνα, που μας συνοδεύει και μας εξηγεί τα πάντα σε όλο το ταξίδι, και όχι τοπικός ελληνόφωνος, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ (Ελ Σαλβαδόρ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πιο αναπτυγμένη βιομηχανικά πόλη της Κεντρικής Αμερικής, το Σαν Σαλβαδόρ, πρωτεύουσα του κράτους Ελ Σαλβαδόρ, που βρίθει από́ ηφαίστεια, λίμνες και αποικιακές πόλεις.

Αποκαλείται η γη των ηφαιστείων, καθώς υπάρχουν πάνω από 20 ηφαίστεια, μερικά από τα οποία είναι ακόμη ενεργά. Τα μοναδικής ομορφιάς φυσικά συμπλέγματα ηφαιστείων και λιμνών αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης πλήθους επισκεπτών. Τα ηφαίστεια Ισάλκο, Σάντα Άνα και Σέρο Βέρντε (1.190 μέτρα ύψος) είναι μερικά από τα ηφαίστεια που συναντάει κανείς στη χώρα.

Άφιξη στο Σαν Σαλβαδόρ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ: Τζόγια ντε Σερέν, Σέρο Βέρντε – ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ: Ξενάγηση

Σήμερα θα επισκεφτούμε έναν εξαιρετικά σημαντικό αρχαιολογικό χώρο των Μάγιας, τον Τζόγια ντε Σερέν. Πρόκειται για μία πολιτεία διατηρημένη εξαιρετικά, λόγω του ότι θάφτηκε κυριολεκτικά στη λάβα. Γι’ αυτό και πολλοί την ονομάζουν «Πομπηία της Αμερικής». Ο αρχαιολογικός χώρος Τζόγια ντε Σερέν αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1993, λόγω της συμβολής του στην καλύτερη κατανόηση του πολιτισμού των Μάγια.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Σέρο Βέρντε, μια προστατευόμενη περιοχή που εκτείνεται ανάμεσα στις επαρχίες Σονσονάτε και Σάντα Άνα. Πρόκειται για ένα Εθνικό Πάρκο που προσφέρει συγκλονιστική πανοραμική θέα στη Λίμνη Κοατεπέκ και στο ηφαίστειο Ιζάλκο, ένα ανενεργό ηφαίστειο που δεσπόζει στην περιοχή εδώ και 2.500 χρόνια.

Το ηφαίστειο, που έβγαζε καπνό και λάβα κατακτώντας τον τίτλο «Ο φάρος του Ειρηνικού», σταμάτησε έπειτα από μια συνεχή δραστηριότητα 187 ετών, το 1957. Με πλούσια βλάστηση από πεύκα, συκιές, κάκτους και φτέρες, το Σέρο Βέρντε είναι το καταφύγιο πολλών από τα 400 είδη πουλιών που ζουν σε όλη τη χώρα, ανάμεσά τους το σπάνιο κετσάλ και το τουκάν με τη μακριά μύτη. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Λίμνη Κοατεπέκ, η οποία έχει διαμορφωθεί από την κατάρρευση ηφαιστειακού κώνου. Πρόκειται για λίμνη ηφαιστειακού κρατήρα, με πλάτος 6 χλμ. και βάθος 120 μέτρων, και πολύ έντονη βλάστηση περιμετρικά.

Επιστρέφουμε στην πόλη του Σαν Σαλβαδόρ για την πανοραμική περιήγησή μας μέσα από τις λεωφόρους και τα σημαντικότερα μνημεία του. Θα δούμε το ιστορικό κέντρο με τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό, το Εθνικό Ανάκτορο, το Εθνικό Θέατρο, χτισμένο σε γαλλικό αναγεννησιακό στιλ (κηρύχθηκε εθνικό μνημείο το 1979), την Εκκλησία Ελ Ροζάριο, την πλατεία Λιμπερτάδ, την παραδοσιακή αγορά χειροτεχνίας και τη Δημοτική Αγορά Αντίγουο Κασκάτλαν.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ (ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ) – ΠΟΤΟΣΙ (Νικαράγουα) – ΛΕΟΝ

Νωρίς τα ξημερώματα θα κατευθυνθούμε από από το Σαν Σαλβαδόρ προς το λιμάνι Law Union στα ανατολικά της χώρας. Εκεί βρίσκονται τα σύνορα μεταξύ Ελ Σαλβαδόρ και Νικαράγουας, τα οποία θα περάσουμε με πλοίο. Αφού λοιπόν τακτοποιήσουμε όλα τα χαρτιά μας, θα επιβιβαστούμε στο πλοίο που θα μας φέρει μέχρι το Ποτοσί. Για περίπου δυο ώρες θα απολαύσουμε μια όμορφη βαρκάδα στον κόλπο Fonseca, ο οποίος μοιράζεται μεταξύ Ελ Σαλβαδόρ, Ονδούρας και Νικαράγουας.

Στη συνέχεια θα φτάσουμε μέχρι τα σύνορα Guasable, απ’ όπου θα μεταφερθούμε οδικώς μέχρι την πανέμορφη πόλη Λεόν.

Δείπνο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΛΕΟΝ: Ξενάγηση – ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ: Ξενάγηση – ΓΡΑΝΑΔΑ

Αφού απολαύσουμε το πρώτο πρωινό μας στη Νικαράγουα, θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην ιδιαίτερη Λεόν. Πρώτα θα κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, για να γνωρίσουμε τα απομεινάρια της Παλιάς Πόλης, που ιδρύθηκε από τους Ισπανούς το 1524 και αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της Νικαράγουα. Στη συνέχεια θα περάσουμε στο σύγχρονο κομμάτι της πόλης, με τον εκπληκτικό καθεδρικό ναό που προσφάτως προτάθηκε να μπει στη λίστα της UNESCO, το μουσείο του διάσημου ποιητή Rubèn Darìo που γεννήθηκε στην πόλη το 1867 και το φημισμένο μουσείο τέχνης Ortiz-Gurdian, ένα από τα αρτιότερα μουσεία σύγχρονης τέχνης στη Κεντρική Αμερική.

Αργότερα θα κατευθυνθούμε προς τη Μανάγκουα, τη σημερινή πρωτεύουσα της Νικαράγουα, που είναι χτισμένη στην ομώνυμη λίμνη και μας φέρνει έντονα στη μνήμη τις μάχες με τους Σαντινίστας και τον στρατό του Σαμόζα. Πρώτη μας στάση θα είναι στο Tiscapa Historical Park, από όπου θα μαγευτούμε με την υπέροχη πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης από ψηλά. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς το παλιό τμήμα της Μανάγκουα, όπου θα επισκεφτούμε το κεντρικό πάρκο, το Παλάτι Πολιτισμού, το Εθνικό θέατρο, αλλά και το Εθνικό Στάδιο Μπέιζμπολ. Η ξενάγησή μας θα καταλήξει στο λιμάνι Salvador Allende, όπου θα απολαύσουμε ένα υπέροχο δείπνο πλάι στο κύμα.

Έπειτα κατευθυνόμαστε προς την Γρανάδα, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

5η ημέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΟΜΕΤΕΠΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και φύγαμε για το λιμάνι San Jorge απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για το ονειρικό νησί Ομετέπε, το οποίο δημιουργήθηκε από δυο ηφαίστεια και βρίσκεται εντός της λίμνης Νικαράγουα. Το Ομετέπε είναι το μεγαλύτερο νησί της λίμνης, και οι ντόπιοι το ονομάζουν «Όαση Ειρήνης», όνομα άκρως ταιριαστό, αφού η εγκληματικότητα βρίσκεται κυριολεκτικά στο μηδέν.

Κατά την άφιξή μας θα ξεκινήσει αμέσως και η ξενάγησή μας στο ιδιαίτερο αυτό νησί, όπου δεσπόζουν τα ηφαίστειά του. Πρώτος μας σταθμός το φυσικό καταφύγιο Τσάρκο Βέρντε, για να θαυμάσουμε την εκπληκτική θέα προς τα ηφαίστεια Concepcion και Maderas, αλλά και την Πράσινη Λίμνη, μεταξύ άλλων. Αν είμαστε τυχεροί θα δούμε και τους πιθήκους αλουάτα, γνωστοί και ως οι πίθηκοι που ουρλιάζουν, ενώ θα απολαύσουμε την τροπική φύση και τον καθαρό αέρα.

Αργότερα θα κατευθυνθούμε προς την παραλία Σάντο Ντομίνγκο όπου θα απολαύσουμε ένα λαχταριστό γεύμα μπροστά στη θάλασσα, πριν καταλήξουμε στις φυσικές πηγές Ojo de Agua για να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ – ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΣΑΓΙΑ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα ετοιμαστούμε να απολαύσουμε τις ομορφιές της Νικαράγουα, ξεκινώντας από την πόλη της Γρανάδας, όπου θα κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο της παλαιότερης αποικιακής πόλης της Κεντρικής Αμερικής, η οποία ιδρύθηκε το 1524. Στη συνέχεια θα κάνουμε βαρκάδα στη λίμνη Νικαράγουα. Η λίμνη Νικαράγουα είναι η μεγαλύτερη της Κεντρικής Αμερικής και η 10η μεγαλύτερη στον κόσμο, και φιλοξενεί περί τα 400 νησάκια με οργιώδη βλάστηση. Έχει έκταση 8.157 τ.χλμ., μήκος 160 χλμ. και μέσο πλάτος 72 χλμ.

Η ξενάγηση συνεχίζεται στο Ηφαιστειακό Πάρκο Μασάγια. Ο τεράστιος κρατήρας Σαντιάγο ύψους 635 μέτρων δεσπόζει στην περιοχή. Ο κρατήρας δημιουργήθηκε από τις συχνές ηφαιστειακές εκρήξεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1900. Το 1985 ο κρατήρας κατέρρευσε και έκτοτε βρυχάται, καπνίζοντας συνεχώς θειάφι. Ο ινδιάνικος θρύλος μιλάει για τη θεά της φωτιάς Τσακιουτίκε που την εξευμένιζαν ρίχνοντας ανθρώπους στον κρατήρα. 

Θα φτάσουμε οδικώς, ακολουθώντας μια εύκολη διαδρομή, μέχρι το χείλος του κρατήρα του ηφαιστείου, απ’ όπου θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να κοιτάξουμε μέσα στο στόμιο και να θαυμάσουμε το θέαμα της πυρακτωμένης λάβας. Έπειτα θα επισκεφτούμε την τοπική αγορά με τις χειροτεχνίες, όπου όσοι το επιθυμούμε θα μπορέσουμε να αγοράσουμε πανέμορφα και πρωτότυπα σουβενίρ.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ – ΠΕΝΙΑΣ ΜΠΛΑΝΚΑΣ (ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ) – ΑΡΕΝΑΛ (ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια πανέμορφη διαδρομή προς τα σύνορα της Νικαράγουα με τη Κόστα Ρίκα.

Αφού διασχίσουμε τα σύνορα στο Πένιας Μπλάνκας, μπαίνουμε στην εντυπωσιακή Κόστα Ρίκα. Άφιξη στην περιοχή της Αρενάλ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΕΘΝΙΚΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΡΕΝΑΛ: Θερμές πηγές, εναέριες γέφυρες

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Πάρκο Αρενάλ με το άκρως εντυπωσιακό ηφαίστειο, που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της χώρας. Πρόκειται για ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, μια ισχυρή απόδειξη πως κάτω από τον εξωτερικό της φλοιό, η Γη δεν κοιμάται καθόλου... Μικρές εκρήξεις που συνοδεύονται από καπνούς και στάχτη είναι πολύ συχνό φαινόμενο, ενώ το θέαμα της ροής της φωτεινής κόκκινης λάβας τη νύχτα είναι σίγουρα μοναδικό. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε μαζί σας φωτογραφικές μηχανές και κάμερες για να αποτυπώσετε τη μοναδικότητα του εξαιρετικού τοπίου. Η περιοχή καταστράφηκε το 1968 και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία της αναγέννησης. Το ηφαίστειο Αρενάλ ανέρχεται σε περίπου 1.633 μέτρα αν και το ακριβές ύψος κορυφής αλλάζει συχνά λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Εμείς θα θαυμάσουμε τη θέα προς το εντυπωσιακό ηφαίστειο και θα μπούμε μέσα στην ηφαιστειακή ζούγκλα του εθνικού πάρκου, στο οποίο υπάρχουν αρκετές πεζοπορικές διαδρομές για να ακολουθήσει κανείς. Εκεί θα περπατήσουμε στις εναέριες γέφυρες πάνω από τη ζούγκλα και θα παρατηρήσουμε τη ζωή από ψηλά συμμετέχοντας σε αυτή. Βρισκόμαστε ακριβώς πάνω στη διαδρομή που ακολουθούν τα πουλιά κατά την περίοδο της μετανάστευσης ανάμεσα στη Βόρεια και Νότια Αμερική, και από τις εναέριες αυτές γέφυρες θα έχουμε την ευκαιρία να τα παρακολουθήσουμε από πολύ κοντά (πάνω από 50 διαφορετικά είδη πουλιών!), ενώ θα δούμε και τη λίμνη, στην οποία βρίσκεται το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό έργο της χώρας. Μέσα από αυτή τη βόλτα μας στο τροπικό δάσος, θα μάθουμε πολλά για την τοπική χλωρίδα και πανίδα, ενώ θα έρθουμε πιο κοντά στη φύση. Θα δούμε λίμνες γεμάτες ψάρια, πεντακάθαρα ποτάμια, πανέμορφα τροπικά λουλούδια, πολύχρωμα παραδεισένια πτηνά – με δυο λόγια θα απολαύσουμε την εύφορη ηφαιστειακή φύση των τροπικών.

Ύστερα φεύγουμε για το πιο αναζωογονητικό φυσικό σπα της περιοχής. Οι θερμές πηγές Eco Thermales στη Λα Φορτούνα είναι ο τέλειος προορισμός για το κλείσιμο της ημέρας μας. Οι θερμές πισίνες φτάνουν από τους 32 βαθμούς Κελσίου μέχρι και τους 41. Η θερμοκρασία του νερού χαλαρώνει τους μύες και ανοίγει τους πόρους του δέρματος, γεγονός που επιτρέπει στον οργανισμό να απορροφήσει τις μικρές ποσότητες των ευεργετικών μετάλλων που φέρει το νερό εξαιτίας των ηφαιστειακών πετρωμάτων. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί το μαγιό σας, αντικουνουπικό και φυσικά τη φωτογραφική σας μηχανή!

Μετά από τη συναρπαστική εμπειρία της επίσκεψης στο Πάρκο Αρενάλ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΑΡΕΝΑΛ – ΣΑΡΤΣΙ – ΣΑΝ ΧΟΣΕ: Ηφαίστειο Ποάς, Φυτεία καφέ

Νωρίς το πρωί αφήνουμε πίσω μας το Αρενάλ και κατευθυνόμαστε προς το Σαν Χοσέ, πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα.

Καθ’ οδόν θα κάνουμε μια στάση στο Σάρτσι, ίσως το πιο δημοφιλές κέντρο χειροτεχνίας σε ολόκληρη τη χώρα. Τα πιο δημοφιλή είδη που πωλούνται εδώ είναι τα «Ox Carts», τα οποία είναι περίτεχνα ζωγραφισμένα καρότσια βοδιών που παραδοσιακά μετέφεραν τον καφέ από τα υψίπεδα στο λιμάνι, στις ακτές του Ειρηνικού, τα οποία παρότι πλέον έχουν αντικατασταθεί από φορτηγά και τρένα, παραμένουν ισχυρά σύμβολα του αγροτικού παρελθόντος της Κόστα Ρίκα και εξακολουθούν να διακρίνονται σε παρελάσεις και σε θρησκευτικούς και κοσμικούς εορτασμούς, ενώ θεωρούνται κομμάτι της άυλης κληρονομιάς της χώρας.

Στο Σάρτσι θα βρούμε επίσης περισσότερα από 200 καταστήματα και μικρές οικογενειακές βιοτεχνίες επεξεργασίας ξύλου που παράγουν ξύλινα μπολ και άλλα μαγειρικά σκεύη, πτυσσόμενες κουνιστές καρέκλες από ξύλο και δέρμα και μια μεγάλη ποικιλία από διακοσμητικά είδη.

Σειρά έχει μια συγκλονιστική επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο του Ηφαιστείου Ποάς, έξω από το Σαν Χοσέ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.708 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Το ηφαίστειο Ποάς είναι «στρωματοηφαίστειο», ένα κωνικού σχήματος ηφαίστειο δηλαδή, που σχηματίστηκε από πολλαπλά στρώματα λάβας και τέφρας. Η εικόνα της λίμνης στον κρατήρα του που ακόμα βγάζει καπνό είναι ένα από τα

πιο χαρακτηριστικά τοπία της Κόστα Ρίκα. Το ηφαίστειο έχει συνεχή δραστηριότητα και από το 1989 έχει καταγραφεί αισθητά αυξημένη εκπομπή αερίων. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι επισκέπτες είναι ασφαλές να παραμένουν στον κύριο κρατήρα του ηφαιστείου Ποάς για όχι παραπάνω από 20 λεπτά.

Τέλος θα επισκεφτούμε μία φυτεία καφέ, όπου θα δούμε βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία, από την φύτευση του σπόρου μέχρι τη βλάστηση και τη συγκομιδή. Ξεναγοί μας σε αυτό θα είναι η οικογένεια Βάργκας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα από το 1940 και θα μας πουν τα πάντα τόσο για την ιστορία τους κτήματός τους, όσο και για τις ποικιλίες των φυτών, αλλά και τους τρόπους καλλιέργειάς τους. Φυσικά θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε φρέσκο καφέ, τον περίφημο αρωματικό καφέ της Κόστα Ρίκα.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΣΑΝ ΧΟΣΕ: Περιήγηση

Η σημερινή μέρα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην πρωτεύουσα Σαν Χοσέ. Βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας και είναι μια πολύ ήσυχη και όμορφη πόλη, με υψηλό επίπεδο ζωής. Ιδρύθηκε το 1736 και αναπτύχθηκε ταχύτατα σε αστικό κέντρο. Το 1812 έγινε για πρώτη φορά πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα και μέχρι σήμερα αποπνέει το φιλειρηνικό και έντονα κοινωνικό προφίλ της χώρας.

Στο κέντρο της πόλης θα βρει κανείς τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, πολλά από τα οποία θα επισκεφτούμε, όπως το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο (1897), αλλά και τον φυσικό «πνεύμονα» της πρωτεύουσας, το Μη­τροπολιτικό Πάρκο Λα Σαμπάνα, τον καθεδρικό ναό, το κεντρικό πάρκο και το πάρκο Μορασάν, το Μεταλ­λικό κτίριο, και το Εθνικό πάρκο με το Εθνικό μνημείο.

Μετά το τέλος της περιήγησής μας στην πόλη, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυ­κτέρευση.

 

11η ημέρα: ΣΑΝ ΧΟΣΕ – ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ

Σήμερα το πρωί αναχωρούμε με τελικό προορισμό τη ζούγκλα Τορτουγκέρο, όπου βρίσκεται το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο.

Στη διαδρομή θα θαυμάσουμε τον εντυπωσιακό προστατευόμενο βιότοπο του Εθνικού Πάρκου Braulio Carrillo, ενώ παντού γύρω μας θα βλέπουμε τεράστια δέντρα ανανά και μπανανιές. Έπειτα θα επιβιβαστούμε σε ένα πλοιάριο και θα ταξιδέψουμε κατά μήκους των καναλιών του Τορτουγκέρο, καθώς απολαμβάνουμε δροσιστικά κοκτέιλ και ένα λαχταριστό γεύμα εν πλω. Το απόγευμα θα μας βρει ανάμεσα στον ποταμό Τορτουγκέρο και στην Καραϊβική, όπου βρίσκεται ένα πολύ μικρό χωριό που λέγεται επίσης Τορτουγκέρο. Μέσα σε 5 λεπτά μπορεί κανείς να περπατήσει από τη μια πλευρά του χωριού στην άλλη, μέσα από ένα μονοπάτι. Αυτοκίνητα δεν υπάρχουν και η μεταφορά γίνεται με κανό – ορισμένα διαθέτουν κινητήρα, αλλά τα περισσότερα κινούνται με κουπιά.

Στο χωριουδάκι θα έχουμε δύο εναλλακτικές: ή θα μεταβούμε με πλοιάριο από το ξενοδοχείο μας και θα περπατήσουμε στο γραφικό δρομάκι του ή μπορούμε να δειπνήσουμε σε εστιατόριο της περιοχής, αντιπροσωπευτικό της κουζίνας της Καραϊβικής.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας μόλις 5 λεπτά με βάρκα από το Εθνικό Πάρκο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ: Βαρκάδα στα κανάλια

Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του Εθνικού Πάρκου του Τορτουγκέρο. Πρόκειται για ένα σύστημα φυσικών και τεχνητών καναλιών, αλλά και πλεύσιμων λιμνών, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου εκτείνεται στα πεδινά, με ορεινές κορυφές ηφαιστειακής προέλευσης να οριοθετούν το δυτικό τμήμα του. Με πλοιάριο θα αναζητήσουμε τους μόνιμους «κατοίκους» αυτής της καταπράσινης περιοχής: 309 είδη τροπικών πουλιών, φλώροι, γεράκια, αλκυόνες και ερωδιοί, παπαγάλοι μακάο, πίθηκοι, βραδύποδες, αλιγάτορες, πίθηκοι και άλλα ζώα.

Οι οδηγοί μας θα σταματούν την πορεία μας μέσα στη ζούγκλα κάθε φορά που θα αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κάποιος ζωντανός οργανισμός που αξίζει την παρατήρησή μας.

Η περιήγηση αυτή γίνεται σε απόλυτη ησυχία, έχοντας σαν υπόκρουση τους ήχους της ζούγκλας και τα κρωξίματα των πουλιών ή τα ουρλιαχτά των πιθήκων που βουτούν με μανία στον αέρα κατά τη μεταφορά τους από το ένα δέντρο στο άλλο, και παρατηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ζωτικά είδη των καναλιών. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα τροπικά δάση που έχουμε δει ποτέ στα ταξίδια μας στον κόσμο.

Επιστρέφοντας στο lodge μας θα χαλαρώσουμε περπατώντας στη φύση και ψάχνοντας στα μεγάλα φύλλα των φυτών τα μικροσκοπικά πράσινα βατραχάκια με τα κόκκινα μάτια, σήμα κατατεθέν της φύσης της Κόστα Ρίκα. Μπορεί στις φωτογραφίες να φαίνονται μεγαλόσωμα, αλλά έχουν το μέγεθος του νυχιού μας. Όποιος τα ανακαλύψει, ενημερώνει και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Όσο για το βραδινό μας στο lodge, καλό είναι να μην έχουμε πολλές προσδοκίες. Το αντιστάθμισμά μας σε αυτό θα είναι οι πολλές ιστορίες που θα έχουμε να διηγηθούμε από τη σημερινή ημέρα. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ – ΣΙΞΑΟΛΑ (ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ) – ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ (Παναμάς)

Σήμερα θα περάσουμε εκ νέου τα σύνορα, αυτή τη φορά προς τον Παναμά, με πρώτο μας προορισμό το εξωτικό νησιωτικό σύμπλεγμα Μπόκας Ντελ Τόρο.

Κατευθυνόμαστε λοιπόν προς την πόλη Σιξάολα και αφού τακτοποιήσουμε όλα μας τα χαρτιά, μεταβαίνουμε προς την πόλη Αλμιράντε. Από εκεί, θα πάρουμε το πλοίο το για το μεγαλύτερο από τα νησιά, το νησί Κολόν, όπου και θα διαμείνουμε.

Το αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο αποτελείται από 6 νησιά, καλυμμένα με τροπικά δάση. Από την πρώτη στιγμή νιώθουμε μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Όλα μάς μεταφέρουν πίσω στο χρόνο, αφού πρόκειται για ένα μέρος γνήσιο, μη τουριστικοποιημένο, έναν ανέγγιχτο παράδεισο. Εδώ δεν θα συναντήσουμε τις πολλές ανέσεις που έχουμε συνηθίσει, αλλά ας μην ξεχνάμε πως δεν έχουμε έρθει γι’ αυτό: έχουμε έρθει για ένα ταξίδι στο παρελθόν, βιώνοντας μια αυθεντική νοσταλγική ατμόσφαιρα.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη νωχελική, άλλων εποχών, περατζάδα των ντόπιων στον κεντρικό, με έντονο χρώμα Καραϊβικής, δρόμο του Μπόκας Ίσλα, τα μικρά τοπικά μπαράκια με ρυθμούς reggae και θαλασσινή αύρα, αλλά και τα εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα. Εικόνες που όλο και περισσότερο σπανίζουν στα ταξίδια μας.

Το ίδια τα νησιά είναι ένας επίγειος παράδεισος, ένας προορισμός μοναδικού φυσικού κάλλους. Ένας νησιωτικός τόπος με τεράστιες παραλίες με άσπρη άμμο, που βρέχονται από τα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής, δημιουργώντας τοπία ειδυλλιακά. Τα τιρκουάζ νερά του Μπόκας Ντελ Τόρο και οι δαντελωτές ακτές του φιλοξενούν ένα οικοσύστημα με παρθένους κοραλλιογενείς υφάλους και σπάνια θαλάσσια ζωή, και είναι ιδανικές για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα, για καταδύσεις ή απλά για κολύμπι στα δροσερά νερά της περιοχής. Δικαίως ονομάζονται «τα Galapagos του 21ου αιώνα».

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ: Εκδρομή με πλοιάριο

Βρισκόμαστε στην Καραϊβική και τον πρώτο λόγο εδώ έχει η θάλασσα, οι χρυσές παραλίες και οι εντυπωσιακοί κοραλλιογενείς σχηματισμοί. Έχουμε λοιπόν στη διάθεσή μας πολύ χρόνο στα πανέμορφα αυτά νησάκια για να ζήσουμε για λίγο κι εμείς σε έναν αληθινό παράδεισο!

Απολαμβάνουμε εκδρομή με πλοιάριο στις παραλίες των Μπόκας ντελ Τόρο, πλέοντας σχεδόν σε ολόκληρη τη διαδρομή μας σε προστατευόμενα νερά πίσω από τους κοραλλιογενείς υφάλους, έτσι ώστε το ταξίδι μας να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο από τα κύματα και να μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και όταν πνέουν μέτριοι άνεμοι. Ξεκινήσαμε πρωί, λοιπόν, και ερχόμαστε πρώτα κοντά στο νησί Κριστόμπαλ και βλέπουμε τα δελφίνια να παίζουν και να κολυμπούν δίπλα μας πρώτα στη Laguna Bocatorito και έπειτα στο Coral Key, όπου θα έχουμε χρόνο για σνόρκελινγκ. Μετά το γεύμα μας, θα μεταφερθούμε στην παραλία Κόκκινος Κάβουρας, για κολύμπι ή εξερεύνηση του νησιού.

Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ – ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ: Ξενάγηση

Νωρίς το πρωί μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση μας με προορισμό το Πάναμα Σίτι, πρωτεύουσα του Παναμά.

Αμέσως ξεκινάμε την ξενάγησή μας, στην υπέροχη αυτή πόλη, η οποία ιδρύθηκε το 1519. Οι εντυπωσιακοί ουρανοξύστες, τα αμέτρητα αρχοντικά και οι καταπράσινοι λόφοι σίγουρα θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα έρθουμε πρώτα στα ερείπια του Παναμά Βιέχο (Panamá Viejo), του πρώτου οικισμού της χώρας από τον 16ο αιώνα, λίγο έξω από την πόλη.

Ακολουθεί η Παλιά Πόλη του Παναμά, το ιστορικό κέντρο δηλαδή, που ονομάζεται Κάσκο Αντίγουα ή Σαν Φελίπε. Χτίστηκε το 1673 και συνδυάζει διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ: ισπανικό αποικιακό, αρ ντεκό, ευρωπαϊκό μοντερνιστικό, γαλλικό μπελ επόκ και το στυλ των Αντιλλών. Το στυλ των Αντιλλών, δηλαδή της Καραϊβικής, αφορά κυρίως τα σπίτια που χτίστηκαν την εποχή της διάνοιξης της Διώρυγας.

Το ιστορικό κέντρο του Παναμά περιλαμβάνει 800 ιστορικά κτίρια και αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ βρίσκεται στο επίκεντρο της τέχνης και της πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας. Μερικά από τα σημαντικότερα κτίρια είναι: Το Σαλόν Μπολίβαρ που σήμερα στεγάζει το Υπουργείο Εξωτερικών. Εκεί, το 1826, έγινε το συνέδριο για την ένωση των χωρών της Λατινικής Αμερικής που απελευθερώθηκαν από τον Μπολίβαρ. Το Εθνικό Θέατρο που ιδρύθηκε το 1908. Το Λας Μποβέδας, που χρησιμοποιούταν ως αποθήκες και φυλακές. Η Πλατεία της Γαλλίας, με το μνημείο που είναι αφιερωμένο στους 22.000 Γάλλους εργάτες που πέθαναν κατά τη διάρκεια της διόρυξης της Διώρυγας από κίτρινο πυρετό, καθώς και ο Μητροπολιτικός Καθεδρικός ναός.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μοντέρνο τμήμα της πόλης με τους ουρανοξύστες, που το skyline θυμίζει Μανχάταν.

Τέλος, θα φτάσουμε στο σημείο θέασης του Μιραφλόρες, ιδανικό για να παρατηρήσουμε την κίνηση των πλοίων στην περίφημη Διώρυγα του Παναμά. Η Διώρυγα αποτελεί το υγρό μονοπάτι που χώρισε στη μέση μία ήπειρο για να ενώσει τους δύο ωκεανούς, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, και άλλαξε για πάντα το τοπίο της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας και του εμπορίου. Ο Ισθμός του Παναμά είναι το στενότερο τμήμα ξηράς ανάμεσα στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό ωκεανό.

Η διάνοιξη της Διώρυγας τελείωσε το 1914 και υπολογίζεται ότι εργάστηκαν πάνω από 80.000 άνθρωποι για την αποπεράτωσή της. Συνδέει τον κόλπο του Παναμά στον Ειρηνικό ωκεανό με τον κόλπο της Λιμόν στον Ατλαντικό ωκεανό και έχει μήκος 81.300 μέτρων. Φθάνοντας στο παρατηρητήριο στη Διώρυγα, ο αρχηγός σας θα σας εξηγήσει με ποιον τρόπο τη διαπλέουν τα πλοία από τον Ειρηνικό στον Ατλαντικό και αντίστροφα, ανεβαίνοντας δεξαμενές που γεμίζουν με νερό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ: Εθνικό Πάρκο Τσάγρες (Ινδιάνοι Εμπερά)

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τσάγρες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Πολιτισμό των ιθαγενών Εμπερά, της φυλής που κατοικούσε αυτούς τους τόπους για πάνω από μια χιλιετία, πολύ πριν οι Ευρωπαίοι άποικοι ανακαλύψουν αυτή την ήπειρο. Θα δούμε από κοντά τις χειροτεχνίες τους, θα μας διδάξουν τις γνώσεις τους για τα βότανα και τα φυτά της περιοχής, θα απολαύσουμε τη μουσική και τους χορούς τους, που θα μας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το παραδοσιακό φαγητό τους που αποτελείται από τηγανιτές πράσινες μπανάνες και ψάρι τυλιγμένο σε φοινικόφυλλα.  Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρωματίσετε το σώμα σας, όπως κάνουν οι ίδιοι, με φυτικά χρώματα, που φτιάχνονται από το υγρό ενός φυτού που ονομάζεται Jagua, αναμεμειγμένο με στάχτη.

Στην κοινότητα των Εμπερά φτάνουμε με τα παραδοσιακά κανό που οδηγούν οι ιθαγενείς διασχίζοντας τον ποταμό Τσάγρες.

Επιστροφή στην Πόλη του Παναμά. Το βράδυ μάς περιμένει μια έκπληξη: θα απολαύσουμε μια βόλτα στην πόλη με το περίφημο λεωφορείο Red Devil (diablo rojo), σήμα κατατεθέν του Πάναμα Σίτι και η πιο εμβληματική μορφή δημόσιας συγκοινωνίας του Παναμά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

17η ημέρα: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Το πρωινό μας θα είναι ελεύθερο για μια τελευταία βόλτα και ψώνια στην πόλη. Αργότερα το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας για την Αθήνα μέσω Μαδρίτης.

18η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Άφιξη στη Μαδρίτη και επιβίβαση στη πτήση μας για Αθήνα, όπου θα φτάσουμε την επόμενη ημέρα.

Γεμάτοι εμπειρίες και εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες μέσα μας για πολύ καιρό, κάνουμε ήδη σχέδια για τον επόμενο προορισμό μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4390 € 990 €
Twin Room 4390 € 990 €
Triple Room 4390 € 990 €
Single Room 5480 € 990 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4610 € 990 €
Twin Room 4610 € 990 €
Triple Room 4610 € 990 €
Single Room 5700 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5630 € 0 €
Twin Room 5630 € 0 €
Triple Room 5630 € 0 €
Single Room 6720 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Προσοχή!

Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

IB 3283

10/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

04:20

07:15

IB 6341

10/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΣΑΛΒΑΔΟΡ

12:15

18:00

IB 6346

26/08/2024

ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ – ΜΑΔΡΙΤΗ

17:10

10:20 (+1)

IB 3280

27/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

15:00

19:35 (+1)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4*, 5*. Στις ζούγκλες και τα νησιά Μπόκας ντελ Τόρο καταλύματα βασικών ανέσεων.
  • Ημιδιατροφή. Στο Τορτουγκέρο πλήρης διατροφή.
  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις, περιηγήσεις, μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 990

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000 €.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων - οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ (ημέρα εξόδου από την κάθε χώρα).
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ένα σπάνιο εξερευνητικό οδοιπορικό του Versus στην Κεντρική Αμερική, σε τέσσερις χώρες με πολύ πλούσια εναλλασσόμενη τροπική φύση, μεγάλη παράδοση στην κουλτούρα των ιθαγενών, πανέμορφες αποικιακές πόλεις και γραφικά χωριουδάκια, απέραντες φυτείες ανανά, καφέ και μπανάνας, ηφαίστεια και σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους των Μάγιας. Αλλά και με μοναδικά επιτεύγματα της παγκόσμιας μηχανικής, όπως είναι η Διώρυγα του Παναμά. Με ειδυλλιακές διανυκτερεύσεις μέσα σε προστατευόμενα εθνικά πάρκα και στα απίθανα, ανέπαφα τροπικά νησιά Μπόκας ντελ Τόρο – μια αποκλειστική καινοτομία του Versus Travel.

 

Ειδικότερα:

  • Τέλειες πτήσεις με άφιξη αυθημερόν στο Σαν Σαλβαδόρ, χωρίς διανυκτερεύσεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
  • Περιήγηση στην παλιά πόλη του Σαν Σαλβαδόρ με τα μεγαλοπρεπή κτίρια.
  • Ξενάγηση στον εξαιρετικά σημαντικό αρχαιολογικό χώρο των Μάγιας, Τζόγια ντε Σερέν, τη γνωστή και ως «Πομπηία της Αμερικής», που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1993.
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Σέρο Βέρντε, με τη συγκλονιστική Λίμνη Κοατεπέκ και το ηφαίστειο Ιζάλκο.
  • Διασυνοριακό πέρασμα με πλοίο μέσω θαλάσσης από το Σαν Σαλβαδόρ στη Νικαράγουα, γιατί οι εμπειρίες του Versus δεν σταματούν ποτέ!
  • Ξενάγηση και διανυκτέρευση στη Λεόν, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Νικαράγουας, για να περάσουμε ακόμα περισσότερο χρόνο στην εντυπωσιακή αυτή χώρα.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην εκπληκτική Γρανάδα (και όχι ημερήσια εκδρομή από Μανάγκουα).
  • Κρουαζιέρα στην πανέμορφη λίμνη Νικαράγουα, τη μεγαλύτερη της Κεντρικής Αμερικής.
  • Εξορμήσεις σε δύο από τα σημαντικότερα ενεργά ηφαίστεια της Κεντρικής Αμερικής, το Αρενάλ στην Κόστα Ρίκα και το Μασάγια στη Νικαράγουα.
  • Εκτεταμένη Κόστα Ρίκα και όχι «επιδερμική» επίσκεψη για μείωση κόστους, στην πιο εντυπωσιακή από τις χώρες που επισκεπτόμαστε. Μπορεί να είναι η πιο ακριβή από τις τέσσερις, αλλά εμείς της δίνουμε τον χρόνο που της αξίζει.
  • Εξερεύνηση της εύφορης ηφαιστειακής φύσης των τροπικών στο Εθνικό Πάρκο Αρενάλ, μπάνιο σε θερμές πηγές και παρατήρηση της ζωής στη ζούγκλα από τις εναέριες γέφυρες.
  • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο του Ηφαιστείου Ποάς, όπου θα δούμε τη Θερμή Λίμνη στον ενεργό κρατήρα.
  • Περιήγηση στην πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, Σαν Χοσέ, με την μπελ επόκ και την… υπερσύγχρονη αρχιτεκτονική.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις μέσα στο Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο στην Κόστα Ρίκα, ένα από τα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη, όπου εξερευνούμε τη σπάνια ζούγκλα με κανό.
  • Πρόκειται για μια πλήρη εξερεύνηση, με τμηματικές διανυκτερεύσεις σε συγκλονιστικά σημεία και εθνικά πάρκα (αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο, ζούγκλα Τορτουγκέρο, ζούγκλα Σαραπίκι). Περνάμε οδικώς από τον Παναμά στην Κόστα Ρίκα και εξερευνούμε. Δεν αναλώνουμε το ταξίδι σε πόλεις με ελεύθερες ημέρες ή ανούσιες εκδρομές. ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΣΥΚΓΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις και εξερεύνηση (κρουαζιέρα), στο τροπικό αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο. Έναν άγνωστο παράδεισο, που πρώτο το Versus, πρότεινε στους Έλληνες ταξιδιώτες. Εκεί θα δούμε ερημικές, παραμυθένιες παραλίες, παρθένα δάση και μικρά, απομονωμένα χωριά, διάσπαρτα σε όλα τα νησιά, όπου ζουν ακόμα οι ιθαγενείς Νγκομπέ, Νάσο και Μπρίμπρι .
  • Επισκεπτόμαστε την Παλιά Πόλη του Παναμά, με την απίθανη αποικιακή αρχιτεκτονική και την ολοζώντανη ατμόσφαιρα.
  • Ολοήμερη εκδρομή στους οικισμούς των Ινδιάνων Εμπερά, στους οποίους μας μεταφέρουν οι ίδιοι με τα παραδοσιακά κανό τους, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Τσάγρες, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά τον τρόπο ζωής και τα έθιμά τους.
  • Στην απίστευτη Διώρυγα του Παναμά επιλέγουμε το παρατηρητήριο Μιραφλόρες, για να δούμε πώς ανεβοκατεβαίνουν τα πλοία, σε διάφορα υψόμετρα, μέσα σε ειδικές δεξαμενές που γεμίζουν με νερό.
  • Πλήρης διατροφή στη ζούγκλα Τορτουγκέρο. Ένα μεσημεριανό γεύμα στα νησάκια Μπόκας ντελ Τόρο, επειδή υπάρχουν πολλές επιλογές για παραδοσιακό δείπνο σε εξωτικά εστιατόρια δίπλα στα θάλασσα. Ημιδιατροφή στο υπόλοιπο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος και πολύ καλά καταρτισμένος Έλληνας αρχηγός από την Αθήνα, που μας συνοδεύει και μας εξηγεί τα πάντα σε όλο το ταξίδι, και όχι τοπικός ελληνόφωνος, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Highlights

  • Περιηγηθείτε στην πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, Σαν Χοσέ, με την μπελ επόκ και την… υπερσύγχρονη αρχιτεκτονική.
  • Παρατηρήστε τον διάπλου των πλοίων από τη Διώρυγα του Παναμά καθώς αυτά ανεβοκατεβαίνουν μέσα σε δεξαμενές στα διαφορετικά υψόμετρα του ισθμού.
  • Αφεθείτε στη μαγεία της Καραϊβικής στα τροπικά νησάκια Μπόκας ντελ  Τόρο με τις κατάλευκες παραλίες, τα πυκνά δάση και τους πολύ φιλικούς ιθαγενείς.
  • Εξερευνήστε το μαγευτικό περιβάλλον της ζούγκλας Τορτουγκέρο, με τις προστατευόμενες θαλάσσιες και ποταμίσιες χελώνες.
  • Θαυμάστε το ηφαίστειο και την εντυπωσιακή ζούγκλα του Εθνικού Πάρκου Αρενάλ.
  • Σταθείτε στο χείλος του κρατήρα στο Εθνικό Πάρκο του ηφαιστείου Μασάγια και κοιτάξτε την πυρακτωμένη λάβα – ένα θέαμα που δύσκολα περιγράφεται με λόγια.
  • Δοκιμάστε τον πεντανόστιμο ανανά και τον αρωματικό καφέ της Κόστα Ρίκα σε τοπικές οικογενειακές φυτείες και μάθετε τα πάντα για την καλλιέργεια και τα στάδια παραγωγής τους.
  • Γνωρίστε τους Ινδιάνους Εμπερά, με τα ζωγραφιστά σώματα. Θα σας ξεναγήσουν οι ίδιοι με τα παραδοσιακά κανό τους μέσα στον οικισμό τους, στο Εθνικό Πάρκο Τσάγρες.
  • Ανακαλύψτε και αγοράστε σουβενίρ από μικρές οικογενειακές βιοτεχνίες επεξεργασίας ξύλου, όλα φτιαγμένα στο χέρι, στο κέντρο χειροτεχνίας στο Σάρτσι.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Τέλειες πτήσεις με άφιξη αυθημερόν στο Σαν Σαλβαδόρ, χωρίς διανυκτερεύσεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
  • Διασυνοριακό πέρασμα με πλοίο μέσω θαλάσσης από το Σαν Σαλβαδόρ στη Νικαράγουα
  • Εκτεταμένη Κόστα Ρίκα και όχι «επιδερμική» επίσκεψη 
  • Επισκεπτόμαστε την Παλιά Πόλη του Παναμά

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

10/08



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Η Κεντρική Αμερική σε βάθος - Κόστα Ρίκα – Παναμάς – Νικαράγουα – Ελ Σαλβαδόρ | 10.08.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info